2022-09-11 577 浏览
咁岩今日想食烤魚,黎到烤魚工房,平日都等左2個幾鐘先入到,望落個盤好大,但3個女仔食一條魚已經覺得唔太夠食,個盤的熱度就唔太平均,因為佢係用易燃啫喱,所以都唔算太熱,啲餸等左好耐先熟🫠。好食 不過呢個價錢唔太值
好食 不過呢個價錢唔太值

2022-09-07 483 浏览
烤魚還不錯燒烤一般最重要的是服務態度也太差了第一、收十一點,九點半去同我講九點截咗單;之後特登早少少去八點半到又講截咗單,一時一樣毫無原則。第二、明明叫少冰,半杯冰,跟住話唔可以換第三、水果茶勁甜色素又多態度又串第四、又唔可以book位又冇apps拎位一定要現場拎飛如果唔係好得閒可以等位唔推薦去
烤魚還不錯
燒烤一般
最重要的是服務態度也太差了
第二、明明叫少冰,半杯冰,跟住話唔可以換
第三、水果茶勁甜色素又多態度又串
第四、又唔可以book位又冇apps拎位一定要現場拎飛

如果唔係好得閒可以等位唔推薦去
2022-09-07 361 浏览
媽咪和我去慶生帶著最尊敬的人當然要食得體面,有魚有肉大大盤肯定最讓媽咪開心。來到烤魚工房,當然是要食一鍋烤魚,我們叫的是清光魚,酸菜不能,我最喜歡吃辣,越買越辣越好,但是媽媽不喜歡吃辣,於是我就當然要遷就他。一大盤魚來到我們的面前,溫馨的想來非常興奮,魚亦都很厚肉,光是吃魚其實都很飽,但是因為慶生當然又要吃一些羊肉串啦。吃魚不吃麻辣其實對我來說總是有些遺憾。於是我跟侍應姐姐商量一下,他說可以加辣椒油或者青椒,我問他有沒有辣椒粉,他就給我辣椒粉。辣椒粉比辣椒油好,起碼不會油淋淋,感覺會有那麼容易增肥。大盤魚的配菜也不錯,魚本身肉厚,烤過但沒有脫皮,肉質鮮肉質鮮嫩而且滑,雖然是淡水魚但是不是很多骨。而且配合炙烤未獲大量配菜的滾湯,把魚肉的亂畫凸顯出來,我們二人食得慢,還叫了一客全套串燒。火燒完一次,再加一份蠟,後來再加蠟塊但是魚身還沒有霉爛。烤魚是沒有問題,就是千萬別要那個一百幾的串燒套。油膩,凍,少,肉質硬。我們食了一半就放棄了。埋單時,看看別家也加了這個串燒套,也是剩下最少一半。應該喜歡食什麼就落單,不要眼闊肚窄。總的來說,烤魚是做得很好。還有燒茄子也非常好味。
媽咪和我去慶生
火燒完一次,再加一份蠟,後來再加蠟塊但是魚身還沒有霉爛。
總的來說,烤魚是做得很好。還有燒茄子也非常好味。
2022-08-26
庆祝纪念
生日
2022-08-19 769 浏览
因為想食烤魚 所以就黎食下呢間烤魚工房所有野食都熱辣辣 但係食耐左就覺得有d油同埋有d膩 好似每一道菜都係一樣調味咁🤣主角烤魚麻麻地 會覺得越食越油…不過烤茄子同埋炸肉條好食!
因為想食烤魚 所以就黎食下呢間烤魚工房
所有野食都熱辣辣 但係食耐左就覺得有d油
同埋有d膩 好似每一道菜都係一樣調味咁🤣
主角烤魚麻麻地 會覺得越食越油…
不過烤茄子同埋炸肉條好食!
烤茄子
烤茄子
2022-08-14 790 浏览
同朋友Bookmark左烤魚工房好耐上次6點去到都已經非常多人 要等2個鐘 所以放棄左今次特登5點左右黎到 都要等一陣間先入到坐😅所以期望好高 除左烤魚 燒烤都係主打我地叫左 豬頸肉 牛肉 韭菜如果你係內地食過串燒 佢地就係個種味道👍🏻好有風味 細細串 都唔錯豬頸肉係好味到要encore 牛肉就一般啦韭菜都係正常發揮到個烤魚啦 我地叫左 鮮青椒味烤魚小辣 中麻 可以揀小油 魚就揀左江團魚 另外仲叫左 萵荀 金菇 同寬粉條魚好入味 配埋啲湯食啲魚肉非常好味👍🏻👍🏻呢款魚嘅肉質都算滑 而且少骨份量岩晒兩個人食 仲有quota叫少少配菜食完好滿足😋 已經想再黎Encore 離開嘅時候 見到前後門都佈滿晒人證明佢真係好值得食呀🤣🤣
同朋友Bookmark左烤魚工房好耐

離開嘅時候 見到前後門都佈滿晒人
證明佢真係好值得食呀🤣🤣

2022-08-13
2022-08-09 609 浏览
烤魚很入味,叫了麻辣少辣,吃起來不那麼辣,剛剛好,豆花也好好吃。年糕煮軟了很好吃,大小合適。水果茶幸好點了少甜,就比較好喝,但是有些水果較酸,總體還可以。總的來說,烤魚比較大份,2個人吃了不到500,還挺划算。
2022-08-07 729 浏览
前幾天小🐤胃生日🎂,為了慶祝一下🎉,於是帶他去吃烤魚🐟,本身我倆都不怎麼吃魚,但是烤魚口味重,太有內地風味了!濃濃的醬料,保留魚肉鮮嫩的同時,也賦予更加豐富的味道!.因為我本身不怎麼吃魚,本身胃口一般的小🐤胃竟然一個人吃掉了一整條,可見烤🐟的美味了!烤魚還可以添加一些蔬菜一起烤,土豆🥔和豆皮都是不錯的選擇。.另外值得一提的事,他家的燒烤和小菜也都全部很好吃😋,我選的烤豆皮,包漿豆腐,小酥肉,紅糖糍粑,烤饅頭,我只想說一句,「OMG,我好像回內地了!」.
2022-08-06 420 浏览
作為鍾意食辣嘢嘅我 今次朋友推介我哋食呢間探魚工房🤤香辣豆花烤魚 $328為咗唔食咁多骨 所以叫咗條貴啲嘅江團魚🐟 肉質幾滑而且烤魚嘅湯底好香 唔會係死啦另外仲有少少淡淡花椒香味 愈煮愈香🤤烤羊肉串🐑 $36/2串係好正宗孜然粉味嘅串燒🤩串燒嚟講價錢算係咁烤娃娃菜🥬 $15/份娃娃菜係超好食少少酸辣嘅味道勁開胃烤韭菜🌱 $15/份韭菜又係串燒裏面唔可以缺少嘅一道餸🤩至尊水果茶🍹 $43水果茶有啲驚喜唔會太甜亦都係好新鮮嘅果味📍#烤魚工房 #mk
作為鍾意食辣嘢嘅我 今次朋友推介我哋食呢間探魚工房🤤

水果茶有啲驚喜
唔會太甜亦都係好新鮮嘅果味

📍#烤魚工房 #mk
2022-07-24 732 浏览
香辣豆花烤魚 大麻大辣 $288 +1辣妹表示大概要煮半個鐘先會有辣味清江魚係幾好食 就算淡水魚都冇泥土味呢個烤魚本身嘅菜剩係得少量芽菜 洋蔥同埋豆腐都有加落其他配料 嗌左火鍋寬粉 海帶苗 萵筍起碼要煮15分鐘先會入到味火鍋寬粉$20+1係燙好先 所以一煮落烤魚度 好難煮得又彈牙又入味 係偏軟爛果種 如果鍾意彈牙嘅人士 可以避開海帶苗$20 +1算係MVP 大概煮3秒就可以攞上嚟萵筍$20 +1就要煮耐啲先入到味個人鍾意食爽口 但係唔入味真係好難食🥲🥲烤生蠔 $75 +1品質參差 三隻入邊有一隻係特別大隻 又甜另外兩隻係冇蠔味 要嗌呢個菜完全係靠運氣芒果冰沙 $39 +1假芒果味 不過嘅解辣
香辣豆花烤魚 大麻大辣 $288 +1

芒果冰沙 $39 +1
假芒果味 不過嘅解辣
香辣豆花清江魚
2022-07-15 891 浏览
之前喺Open Rice搵到這間食烤魚,見服務態度一般都有點卻步,最後都揀咗17/6生日去光顧。好在朋友一早上去取票,但還要等位1小時以上,見到六點幾已經高朋滿座,想到有點不耐煩。等左1小時以上終於到我哋,安排了一個卡位可坐四人,看到人手非常不足,員工都非常忙碌跑來跑去,好彩一舉手就有快有員工跑過來,第一次去光顧當然要問吓員工意見,他們有耐性解答同埋推介食物,態度非常好,我覺得這間店員工非常出色,忙嘅環境下仍然保持好既服務態度,服務態度令我喜出望外。烤鯖魚👍🏻👍🏻👍🏻芥末魚皮👍🏻👍🏻👍🏻串燒👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻烤生蠔👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻牛舌👍🏻👍🏻👍🏻糍粑👍🏻👍🏻👍🏻安格斯肥牛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻青檸特飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻金桔特飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻水果茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

烤鯖魚👍🏻👍🏻👍🏻
安格斯肥牛👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
青檸特飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
金桔特飲👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
水果茶👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
有一排好想食烤魚 但又擔心去啲小店會中伏打開OpenRice見到依間裝修幾特別 而且又係旺角 就即刻同朋友去咗呢一間拎飛點知一打開𨋢門 餐廳門口多人過放工時間嘅金鐘地鐵站😂最後等咗兩個鐘有多先有位😿雖然真係好肚餓由於真係好想食 咁就一直等 不過最後都冇失望🤤烤魚嚟講價錢唔算好貴 而且比我想像中平!由於朋友唔食得太辣 🌶️ 所以嗌咗鮮青椒味🫑味道超好🤤!但個湯汁偏鹹 食食下都會想要啲辣味🥹可能因為啲魚肉唔係話超入到湯汁嗰個味道不過我哋5個人嗌咗一條魚🐟+黃金組合嗰個輔菜+一份烤茄子🍆+鐵板布漿豆腐 已經好飽必須值得一提嘅係杯嘢飲🍹【幻彩繽紛】真係超好飲 雖然個名好奇怪(唔係張圖個杯)但係佢酸酸甜甜真係好開胃 而且啲果汁真係同烤魚好match!!!不過我平時飲開凍檸茶走甜嗌微甜我都略嫌好甜 大家可以少甜 如果唔係可能會越飲越口渴🥲
有一排好想食烤魚 但又擔心去啲小店會中伏
打開OpenRice見到依間裝修幾特別
而且又係旺角 就即刻同朋友去咗呢一間拎飛
點知一打開𨋢門 餐廳門口多人過放工時間嘅金鐘地鐵站😂
最後等咗兩個鐘有多先有位😿雖然真係好肚餓
由於真係好想食 咁就一直等 不過最後都冇失望🤤
烤魚嚟講價錢唔算好貴 而且比我想像中平!
由於朋友唔食得太辣 🌶️ 所以嗌咗鮮青椒味🫑
味道超好🤤!但個湯汁偏鹹
必須值得一提嘅係杯嘢飲🍹
【幻彩繽紛】真係超好飲 雖然個名好奇怪
(唔係張圖個杯)
不過我平時飲開凍檸茶走甜嗌微甜我都略嫌好甜
大家可以少甜 如果唔係可能會越飲越口渴🥲
  • 幻彩繽紛
2022-07-09 457 浏览
第一次来尝试、觉得好好吃、带屋企人来都是个个都赞好好味、服务态度还是很好、服务员甘忙都有这样态度、真的辛苦啦下次朋友聚会都会选择这间烤鱼工坊!特别是烤茄子!好味!
下次朋友聚会都会选择这间烤鱼工坊!特别是烤茄子!好味!
2022-07-08 421 浏览
黎咗好多次喇超讚的.特別係烤魚又好吃!仲有燒烤配啤酒真係一流😋最喜歡的是蒜香酸菜魚和鐵板豆腐產品都很有賣相👍🏻👍🏻,服務都好好😊😊哩個星期約埋朋友再去試下
黎咗好多次喇
2022-06-29
2022-07-06 296 浏览
因為疫情太耐未返過內地,一直起香港搵川味的中餐,前一排刷抖音見到烤魚工坊,就想去試下,前一段都忙於工作,呢排開始得閒,第一次入到去,環境舒服,服務員都很有禮貌,服務態度都幾好,就有種返到深圳既感覺,野食好味,第一次同同事兩個叫好少野食,都唔過癮,今日又約埋幾個同事一起去,叫多幾樣野食,同事都讚話好食。建議多幾個人一起去,可以叫多d野食
2022-07-04 288 浏览
終於有機會試呢間烤魚,要排隊都係意料之內,當日大概等咗半個鐘左右都唔算太耐。不過餐廳基本上只有四人枱我哋當日有五位都只能夠安排四人枱,坐落去呢就有少少逼夾。食物方面揀咗一份烤魚同埋好多串燒~烤魚味道唔錯,不過串燒好好食!!特別係佢嘅燒茄子超juicy!!不個餐廳基本上都係一大堆蒜蓉調落去😂😂😂基本上食咩都係蒜蓉味⋯
終於有機會試呢間烤魚,
食物方面揀咗一份烤魚同埋好多串燒~