2023-03-05 86 浏览
旺角烤魚工房係一間位於旺角站上面既新開餐廳。之前在元朗店食過,排晒長龍,是以正宗地道口味聞名。內裡面環境佔地超大,仲有開放式廚房可以睇到佢嘅工作流程,新鮮衛生。食材以烤魚為主,另有燒烤等食材。香辣豆花烤魚是一道結合傳統 Cantonese 和 Sichuan 菜式的創新菜餚。會先將新鮮魚肉放在平底鍋內炭烤,待魚肉 outside 成金黃色且 inside 魚肉變得鬆嫩時,便將魚肉移盤。魚肉上會洒上香辣豆花,而豆花帶有微微辣味及芥末香,與烤魚味道配合完美。每一口魚肉都夾著熱辣且咸香味道令人回味無窮羊肉串採用新鮮羊肉切成小塊,串上木棍烤製,肉質鮮嫩多汁,外層炭烤出香口焦香。牛舌串以牛舌為主料,經特製醃漬及烤製,牛舌本身有耐嚼性及獨特口感烤茄子是將紫茄子串起並烘烤,帶出茄子自然的芳香,烤至skin 以外coated 上一層焦香,咬下去的口感軟中帶爽總括黎講環境簡單,但食物獨具特色又好食,係食烤魚嘅其中一間佳選。

每一口魚肉都夾著熱辣且咸香味道令人回味無窮

2023-02-05
2023-03-03 78 浏览
[ 烤魚工房 ]之前去過另一間分店都大排長龍🫣🫣眼見越開越多分店,證明人氣極高😎,除咗元朗&旺角登打士廣場分店,宜家旺角商業大廈都有新分店啦😝✿ 鮮青椒味烤魚🐟🐟 (江團魚) $329有大、中、小辣度及麻度選擇,今次叫左小麻小辣江團魚,比較少骨,魚質嫩滑,份量夠2-3人,如果多人食建議可加d配菜,因為個湯底汁好正,香辣惹味,食到唔停口🤤✿ 蒜蓉烤鮑魚🧄🧄 (3隻) $68 鮑魚爽口彈牙,鮑魚身上鋪滿濃郁嘅蒜蓉,鮮味無比,推薦必點!✿ 烤茄子🍆 $36傳統嘅蒜蓉茄子,超多蒜蓉,好惹味。✿ 烤韭菜 $15落咗少少孜然粉,好香口。✿ 牛油錫紙娃娃菜 $35牛油嘅香味令娃娃菜食起黎口感鮮嫩清甜🥬🥬✿ 至尊水果茶🍉🍊🥝 $43名副其實嘅水果茶,超級多水果又超大杯,配合食辣嘢飲,簡直一流。總結🫦果然名不虛傳,新分店門口較闊落,等位舒服d😌店舖主打烤魚,正宗地道口味,採用開放式廚房,感覺衛生。烤魚新鮮好食,而其他串燒都做得好出色,值得一試。✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿烤魚工房地址: 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓電話:21511899✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
[ 烤魚工房 ]

✿ 鮮青椒味烤魚🐟🐟 (江團魚) $329

✿ 蒜蓉烤鮑魚🧄🧄 (3隻) $68
鮑魚爽口彈牙,鮑魚身上鋪滿濃郁嘅蒜蓉,鮮味無比,推薦必點!

✿ 烤茄子🍆 $36
傳統嘅蒜蓉茄子,超多蒜蓉,好惹味。

✿ 烤韭菜 $15
落咗少少孜然粉,好香口。

✿ 牛油錫紙娃娃菜 $35

地址: 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
電話:21511899
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
2023-03-02 57 浏览
友人話好耐無食麻辣烤魚,於是我book左一間網推既餐廳同佢食。餐廳晚市時段好多人排長龍,好彩一早book定先唔洗等。五光十色既霓紅燈,辨識度高,令我記起元朗都有分店。🐟鮮青椒清江魚 $289(小辣|小麻|少油)見到一大鍋魚由開放式廚房即叫即整,夠晒新鮮。清江魚肉質嫩滑,少骨,有都係大骨,岩晒怕多骨既朋友仔😉湯底味道香濃麻辣,好地道正宗😋滾起後,青椒既鮮香慢慢滲入湯底及魚肉,食落好惹味😍真係會愈食愈上癮,加埋土豆、萵筍、娃娃菜,吸晒d湯汁🤤勁Juicy。土豆片 $20萵筍片 $20娃娃菜 $20⭐️火鍋粉 $20火鍋粉似半透明寬粉,口感煙韌Q彈,連埋麻辣湯汁一齊食,超邪惡😋🌽烤粟米 $20粟米烤得岩岩好,仍然保留到汁液唔會太乾,鮮甜無渣又夠香😋🍆烤茄子 $36 (小辣|走蔥)大量蒜蓉辣椒舖面,軟腍既茄子超吸味😍🐔烤雞中翼 $36(小辣|走蔥)雞翼香脆乾身,加埋少少孜然香辣粉,十分香口😋👍🏻至尊水果茶 $43(少冰|少甜)大大杯,色彩繽紛好多水果😍有西瓜、蘋果、奇異果、藍莓、草莓、橙、百香果,好足料,味道酸甜解辣😋👍🏻冰爽葡萄紅柚 $36 (少冰|少甜)勁多粒粒西柚肉,飲落好Fresh好爽口

🐟鮮青椒清江魚 $289(小辣|小麻|少油)

土豆片 $20

萵筍片 $20

娃娃菜 $20

⭐️火鍋粉 $20

🌽烤粟米 $20
粟米烤得岩岩好,仍然保留到汁液唔會太乾,鮮甜無渣又夠香😋

🍆烤茄子 $36 (小辣|走蔥)
大量蒜蓉辣椒舖面,軟腍既茄子超吸味😍

🐔烤雞中翼 $36(小辣|走蔥)
雞翼香脆乾身,加埋少少孜然香辣粉,十分香口😋

👍🏻至尊水果茶 $43(少冰|少甜)

👍🏻冰爽葡萄紅柚 $36 (少冰|少甜)
勁多粒粒西柚肉,飲落好Fresh好爽口😍甜甜地好香🤤一邊食辣野一邊飲,爽呀😆

由於限時90分鐘進食,建議大家諗定食乜,一座底就用QR code落單,咁就可以有多d時間慢慢享用😉☝🏻
2023-02-28 99 浏览
連續三年排隊王,最受歡迎的烤魚專門店,元朗都有分店,一定要試下有多厲害!正宗地道口味!新鮮,衛生,開放式廚房,環境不錯。鹹蛋蒜香酸菜味烤魚好大鍋,要出動手推車去搬呢個鍋!全程有火燒住,保持熱辣辣!湯底更可以揀多油少油、多鹽少鹽、多湯少湯等等,提供個人化的領域~ 清江魚肉質細嫩,少刺,煮咁耐都冇鞋到。酸菜特有的酸香濃郁,蒜蓉味道充分發揮,鹹蛋有少少鹹香,搭配火鍋粉、爽口萵筍,實在爽極了。配料本身不算多,主要是以魚為主。有時其他餐廳fix咗某啲配料我係唔食嘅,冇食到就覺得浪費,又收貴咗。我寧願可以按照自己喜好再加啲配料,呢到每份都係$20,唔想諗可以揀優惠組合$69五款食材(娃娃菜,金針菇,土豆片,蓮藕片,海帶苗),起碼全部都係我鍾意食嘅食材。串燒組合除咗烤魚,依間嘅BBQ燒烤都一樣咁受歡迎,選擇夠多,樣樣都想試於是叫咗個串燒組合。有羊肉、雞腎、魷魚、五花肉、牛肚、雞脆骨、魚豆腐同粟米8款每款6串,總共48串!堆起成座山咁高,仲有個小火爐時刻保持溫度。串燒嘅醬汁辣辣哋帶少少甜味,食落好惹味。至尊水果茶健康養顏,未曾飲過有咁多水果嘅水果茶,奇異果、火龍果、香橙、熱情果、士多啤梨等等,數之不盡

鹹蛋蒜香酸菜味烤魚

串燒組合

至尊水果茶
健康養顏,未曾飲過有咁多水果嘅水果茶,奇異果、火龍果、香橙、熱情果、士多啤梨等等,數之不盡,充滿繽紛的色彩,酸甜好喝
How Fish Gong Fang🐟 正宗川式烤魚😋🥢..估唔到係香港都有一間烤魚.串燒店《正宗地道口味》環境以霓虹燈營造效果,晚市時段大排長龍非常熱鬧,真係好似返左大陸咁😳。值得一讚既係餐廳食材用料新鮮、感覺衛生,亦設有開放式廚房睇住廚師即值準備食材更安心❤️,朋友仲話我知原來元朗都有分店喔!餐廳提供現烤烤魚.川式串燒,風味十足,唔洗北上留港都吃到風味十足既川菜,耐唔時食下都幾過癮。🔸鮮青椒味烤魚 $369我地仲升級轉左江團魚,更嫩滑厚肉 (小辣、少油、大麻),即叫即整原鍋上,整條原都好入味又鮮嫩,不用蘸點額外醬汁青椒已經惹味十足,愈食愈濃味愈食愈過癮。🔸串燒組合 $169(小辣) 有整羊肉串、牛肚串、雞腎串、魷魚串、雞脆骨串、栗米粒串、魚豆腐串、五花肉串等等,好豐富又惹味!🔸蔥油拌麵 $36(唔辣) 一款超長既手工麵,麵條煙韌吸盡醬汁,每條麵條都好香蔥油味道,推薦。🔸益力多沙冰 $39 🔸蜂蜜蘋果蘆薈綠茶 $33 🔸金桔青檸特飲 $36 飲品都係大大杯,解辣非常。集味道清新又酸甜。🔸烤茄子 $36 好腍滑每次串燒必點呢。🔸傳統炸酥肉 $52 🔸烤生蠔 (6隻) $150 (4款口味

How Fish Gong Fang🐟 正宗川式烤魚😋🥢

🔸鮮青椒味烤魚 $369

🔸串燒組合 $169

🔸蔥油拌麵 $36
(唔辣) 一款超長既手工麵,

麵條煙韌吸盡醬汁,每條麵條都好香蔥油味道,推薦。

🔸烤茄子 $36 好腍滑每次串燒必點呢。

🔸傳統炸酥肉 $52 🔸烤生蠔 (6隻) $150 (4款口味:蒜蓉、鮮青椒、剁椒味、走辣) 🔸錫紙花甲 $49 🔸烤雞中翼 $36 🔸厚燒牛舌串 $36 🔸牛油錫紙娃娃菜 $35
×××[烤魚工房 -How Fish Gong Fang]×××
©旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
2023-02-26 72 浏览
原來呢個位置開咗間食火鍋🍲同串燒🔥,而且都幾當眼,其實見到個名叫烤魚工房,唸住上去食烤魚,點知原來上到去係好多嘢食,又係我選擇困難症的時候😂😂係我未揀食物之前,講吓呢到嘅環境,裝修得好靚,員工極之有禮貌、親切及友善,廚房係開放式,睇到曬食物嘅新鮮,而且乾淨衞生,完全可以睇到員工做食物嘅情況,但又唔會影響到客人食嘢,食完仲覺得好好食,而且仲係正宗嘅四川地道口味👍👍👍👍👍👍而家唸反起,印象中之前元朗有一間排哂長龍,再問吓D店員,原來真係元朗嗰間'而家係旺角開分店,唔怪之得咁好食,記得之前係元朗食過好正,仲大排長龍等位 👍掂………….———————————🍲誘惑海鮮香鍋:辣度可以自由選擇,食幾辣自己話事😋🦐蝦、魷魚🦑、田雞腿🍗⋯⋯配料有薯仔🥔、洋蔥🧅、蒜頭🧄、辣椒🌶️、蓮藕、乾蔥頭、蔥、芫茜🌿⋯⋯等等味道惹味,越食越越開胃😋—————————-🪺錫紙花甲:足料夠香蒜蓉粉絲配搭的花甲,吃得非常滋味—————🍢烤肥腸:夠香惹味,正宗的味道,吃得難以收口😂—————-🌱烤韮菜:烤得不會乾,而且吃落好有水份——————-🥖烤臺灣香腸:軟熟香口夠曬惹味———————🥓串燒組合:原本一路點,一路都好困難選
係我未揀食物之前,講吓呢到嘅環境,

———————————
🍲誘惑海鮮香鍋:
辣度可以自由選擇,食幾辣自己話事😋
🦐蝦、魷魚🦑、田雞腿🍗⋯⋯
味道惹味,越食越越開胃😋

—————————-
🪺錫紙花甲:
足料夠香蒜蓉粉絲配搭的花甲,吃得非常滋味

—————
🍢烤肥腸:
夠香惹味,正宗的味道,吃得難以收口😂
—————-
🌱烤韮菜:
烤得不會乾,而且吃落好有水份
——————-
🥖烤臺灣香腸:
軟熟香口夠曬惹味

———————
🥓串燒組合:
原本一路點,一路都好困難選擇,點解?因為樣樣都想食😂😂
點知原來係有串燒組合,咁就乜都唔使諗樣樣有齊晒😘👍
豬🐷、牛🐮、羊🐐、雞🐔、煙肉、豆腐乾、粟米🌽及多款串🔥
一吃就知道充滿四川重𪊴的正宗味道👍

———————-
🥭🍉至尊水果茶:
🍵蜂蜜蘋果蘆薈綠茶:
兩款精緻的配合,望見就流晒口水

————————
服務好食物正..環境衛生好乾淨
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
———————
2023-02-24 1886 浏览
旺角好味風味烤魚收工去同朋友旺角行街,好耐冇食辣嘢同埋烤魚啦,咁岩經過見到呢間嘅烤魚,裝修好有趣,五顏六色霓虹燈設計,非常新潮,一於試試佢。上到去見到個燈箱寫住「香港烤魚天花板」,原來有埋串燒,感覺好似北上了。正宗地道口味,仲有開放式廚房,元朗分店排長龍~入到去座位寬敞,環境大且舒適。手機指咗落單,而且有得揀辣度同埋蒜蓉,非常貼心。提供WiFi 、紙巾、圍裙。平日晚上都熱鬧,不設預約,排隊拎飛。另收+1服務費烤魚鮮青椒味 $329餐廳食物的叫即整,製作需時,新鮮滾熱辣,小心燙口。今次叫左小辣、 少油 、 大麻,江團魚 +$40貪佢嫩滑厚肉又唔多骨。烤魚都好入味,原全唔駛沾豉油,夠惹味,而且越食越過癮~蔥油拌麵 $36我食過問香嘅拌麵🍜而且手工麵條超級長,好正,推介烤生蠔 (6隻) $150蒜蓉、 鮮青椒、 剁椒味、 走辣蒜味唔會蓋過生蠔味,而且燒蠔嫩滑多汁,有驚喜錫紙花甲 $49細細隻但係有金菇同粉絲墊底,吸曬啲精華,唔會好辣烤雞中翼 $36多孜然香脆雞翼有2串共4隻,推介串燒組合 $169有羊肉串、牛肚串、雞腎串、魷魚串、雞脆骨串、栗米粒串、魚豆腐串、五花肉串等等。仲有蠟燭🕯️保溫,好
旺角好味風味烤魚

烤魚鮮青椒味 $329

蔥油拌麵 $36
我食過問香嘅拌麵🍜而且手工麵條超級長,好正,推介

烤生蠔 (6隻) $150
蒜蓉、 鮮青椒、 剁椒味、 走辣
蒜味唔會蓋過生蠔味,而且燒蠔嫩滑多汁,有驚喜

錫紙花甲 $49
細細隻但係有金菇同粉絲墊底,吸曬啲精華,唔會好辣

烤雞中翼 $36
多孜然香脆雞翼有2串共4隻,推介

串燒組合 $169
有羊肉串、牛肚串、雞腎串、魷魚串、雞脆骨串、栗米粒串、魚豆腐串、五花肉串等等。仲有蠟燭🕯️保溫,好有大陸風味

烤茄子 $36

環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
2023-02-23
2023-02-18 114 浏览
呢間烤魚工房我記得以前仲住喺元朗嗰陣已經食過,次次行過教育路都見到要大排長龍,搬咗出嚟之後都好耐無返過去,今日路過見到佢開咗喺以前劉一手(小肥羊)嗰度,小肥羊個舖有幾巨相信唔洗我多講,憑住巨舖同埋早過飯市少少,今日有幸成為最後一枱入座嘅人客,可以一親久違嘅正宗地道口味。食串燒烤魚又點少得啤酒,嗌咗個大藍妹,啤酒夠凍,非常爽皮。烤豆皮,豆皮帶有微甜,薄薄地一塊,廚師將佢烤得微微焦脆,以經典嘅孜然作調味已經相當出色。烤韮菜,韭菜嫩滑無渣,同面頭嘅豆皮好似係一個菜式咁混然天成。烤豬頸肉串,豬頸肉薄切,口感非常酥脆,直情有少少小酥肉嘅口感,由於肥瘦均稱,豬嘅味道都相當濃郁,係一個少有嘅高質豬頸肉串燒。烤生蠔,大大隻燒生蠔都只係25蚊一隻,廚師將個蠔嘅熟度掌握得恰到好處,內裏水潤 juicy,夾埋面頭海量燒香咗嘅蒜蓉,真係 crazy。酸辣泡椒味清江魚,清江魚係指產於湖北省清江庫區嘅魚,被譽為 “千湖之省” 湖北嘅水產一絕,屬於河魚嘅一種,對生存環境嘅要求比較高,以生長喺優良水域環境見稱。清江魚嘅特點就係肉多骨少、肉質細嫩、無泥腥味。呢道酸辣泡椒味清江魚酸辣味道平衡,伴隨著嫩滑嘅魚肉簡直無械可擊

食串燒烤魚又點少得啤酒,嗌咗個大藍妹,啤酒夠凍,非常爽皮。

酸辣泡椒味清江魚,清江魚係指產於湖北省清江庫區嘅魚,被譽為 “千湖之省” 湖北嘅水產一絕,屬於河魚嘅一種,對生存環境嘅要求比較高,以生長喺優良水域環境見稱。清江魚嘅特點就係肉多骨少、肉質細嫩、無泥腥味。呢道酸辣泡椒味清江魚酸辣味道平衡,伴隨著嫩滑嘅魚肉簡直無械可擊,食到尾段魚肉可能會煲耐咗搞到無咁嫩滑,下次都係喺水滾之前攞半條上嚟先,食到咁上下再落埋落去,咁就係滑溜到極致嘅最高境界。
2023-02-17 112 浏览
尋晚約左個朋友一齊去旺角商業中心果間烤魚工房食,環境幾有氣氛,服務態度就因為繁忙時間有d趕,不過唔差既,主打都係烤魚啦,今次食鮮青椒味清江魚,另外仲叫左杯芒果沙冰,烤鮮魷魚,烤茄子,烤豆皮同埋紅糖糍粑,續樣講下啦,烤魚我覺得條魚都整得好滑,份量夠,不過我就比較怕食辣,所以叫左杯芒果沙冰黎鮮辣,芒果沙冰打得夠沙,因為有飲過打唔夠,有某d冰好大粒,呢次就冇咁既問題,而且芒果味好濃,應該落足果肉打,其實烤茄子烤豆皮同烤鮮魷都好濃味,可能食得淡既朋友會覺得太鹹,我就食開濃味,所以覺得冇問題,埋單兩個人6百頭,間中去食都唔會話太貴
2023-02-16
  • 鮮青椒味烤魚
2023-02-16 81 浏览
去襯元朗都見佢排晒長龍就已經想搵一日去試,睇下有咩咁巴閉😎咁啱見佢開左旺角分店,即刻搵日黎會一會一入黎就已經見到霓虹燈嘅裝修,紅紅綠綠。呢到仲用左開放式廚房,睇到晒製作食物嘅過程,廚房乾淨企理,食得安心又放心🌶️鮮青椒味清江魚🐟$289魚嘅種類有三款可以揀,我就揀左清江魚,因為未試過所以唔敢叫太辣,揀左小辣同小麻,食得辣嘅應該覺得唔辣。黎到嘅時候雖然已經熟左,但係可以等煮滾食,熱辣辣仲正。清江魚都唔算好多骨,食落無腥味,湯汁香辣惹味,連唔太好魚嘅朋友都話唔錯。早幾年番內地嘅時候食過類似嘅烤魚,味道正宗🌶️串燒組合🥓 $169$169有48串串燒,平均都係$3.5 一串。Size比較小巧,有粟米、羊肉、魷魚、雞脆骨、雞腎、牛肚、魚豆腐、五花肉,味道就係孜然嘅調味,仲有蠟燭🕯️熱住,keep住暖🌶️烤茄子 🍆 $36見好多食評都話必點,所以叫黎試下,茄子面鋪滿蒜蓉,調味唔錯👍🏻🌶️蔥油拌麵🍜$35推薦必點!!濃郁蔥油香味,食完一啖接一啖,極邪惡😈🌶️至尊水果茶🍹 $43入面有多款水果,椰果、熱情果、紅肉火龍果、西瓜、藍莓、蘋果、奇異果、橙等等,勁豐富,果味香濃,外觀靚得黎好飲🌶️益力多沙冰🍧 $39平時

🌶️鮮青椒味清江魚🐟$289

🌶️串燒組合🥓 $169

🌶️烤茄子 🍆 $36

🌶️蔥油拌麵🍜$35
推薦必點!!濃郁蔥油香味,食完一啖接一啖,極邪惡😈

🌶️至尊水果茶🍹 $43

🌶️益力多沙冰🍧 $39
平時唔係成日見呢個味,好奇心之下揀咗,沙冰幼細,仲有雜果乾燕麥做配料,感覺可以清清腸胃🤗

原本以為食完個身會好大陣烤魚麻辣味,出奇地又冇,通風做得唔錯👍🏻值得一讚
2023-02-12 99 浏览
由於好耐冇食過烤魚嘅關係,仲記得之前喺元朗食過一次烤魚之後突然之間又好想食返🤤上網一check原來旺角而家都有分店馬上即刻過去食下先,一入到去裝修嘅環境已經係好有feel好有現代感😎而且有個好大既開放式廚房,見到入面衛生情況好乾淨好多年冇食,好似食物方面都比以前多咗,有六款口味既烤魚,我哋揀咗鹹蛋蒜香酸菜,魚類有三款簡江團魚、海鱸魚同清江魚🐟我地簡左清江魚,大大條肉質嫩滑又小骨,鹹蛋味唔算好重但係蒜香就好多,夠晒正宗地道,滾就好耐魚肉依然係咁嫩滑👍配料叫左海苔響鈴,同火煱粉好大條滑嘟嘟🤭食得出好新鮮,而且好細心可以揀辣度多油少油多鹽少鹽👍 烤嘢方面叫左每次必叫既烤茄子😋,烤得好淋身好入味,再加埋大量蒜頭調味粉好出色🧄第二樣必叫既烤生蠔🤭好多蒜😳好新鮮,烤鮮魷魚亦都烤得岩岩好唔會好乾身好彈牙,烤雞軟骨,唔夠喉,烤羊肉串無‘’穌‘’味,亦都係可以揀多蔥呀多蒜呀多孜然等等👏飲品方面選擇都唔少,叫咗一杯幽蘭拿鐵☕同埋Zero而家旺角都有賣分店,終於可以得閒又食下啦,唔使再特登入元朗仲要排好長龍,都可以食到正宗地道口味既烤魚🤤#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #fo
食得出好新鮮,而且好細心可以揀辣度多油少油多鹽少鹽👍
飲品方面選擇都唔少,叫咗一杯幽蘭拿鐵☕同埋Zero

#好食推介 #食物遺照 #食物殺手 #food #foodie #foodiehk #zaki食評 #hongkongfoodie #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #instafood #hkig #ighk #hkigers #yummy #eat #烤魚工房 @烤魚工房

烤魚工房 (旺角商業大廈)
地址 : 旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
2023-02-10 91 浏览
去元朗成日都見到人排隊既烤魚店開到黎旺角啦!!!💓上星期即刻去食左 果然係正宗地道口味一入去店面就見到開放式廚房 可以見到師傅係度整緊串燒🍢 環境衛生.有多款烤肉 串燒 同烤魚俾大家選擇 可以揀不同口味同魚既款式 仲有辣度🌶️我就揀左啖啖肉 又少骨既江團魚🐟食落肉質嫩滑 好新鮮小辣小麻對我黎講岩岩好加埋配料 鴨血 萵荀 🥔土豆片落去煮 非常入味😋鴨血加辣湯煮一定係必食!.配埋2杯大大杯既特飲 好解渴水果茶有勁多水果 底下仲有百香果同椰果🤤🥭芒果沙冰好香甜 面頭都有大量芒果肉.燒茄子🍆必食之選!!茄肉好易就夾到 同皮剛好分開加埋蒜茸 辣椒粒同葱 極惹味🐂厚燒牛舌好大件 軟腍 大家記得要盡快食啊如果唔係凍左會無咁好食同變硬🙆🏻‍♀️
去元朗成日都見到人排隊既烤魚店開到黎旺角啦!!!💓

小辣小麻對我黎講岩岩好

配埋2杯大大杯既特飲 好解渴
水果茶有勁多水果 底下仲有百香果同椰果🤤
🥭芒果沙冰好香甜 面頭都有大量芒果肉

燒茄子🍆必食之選!!
茄肉好易就夾到 同皮剛好分開
加埋蒜茸 辣椒粒同葱 極惹味

🐂厚燒牛舌好大件 軟腍 大家記得要盡快食啊
如果唔係凍左會無咁好食同變硬🙆🏻‍♀️
2023-02-02
2023-02-10 91 浏览
工作日下班累了一天,晚上想和女朋友吃点好吃的。最近特别想吃辣的,那川菜当然是必不可少的啦!晚上睡觉前经常想起在内地吃的川味烤鱼和街边烤串,不禁流口水🤤,在朋友强力推荐下去到了这家内地口味的烤鱼店,真是迫不及待😍—🟥店名:《烤鱼工房》🟧地址:旺角亚皆老街16号旺角商业大厦2楼—————————————————————————🟠美食方面【BBQ烧烤】我们点啦牛肉串、羊肉串、肥肠、胸口油🍢完全内地口味,尤其是烤肥肠,外酥里嫩,还划算🌞真的非常非常好吃,强力推荐‼️🤤【麻辣豆花烤清江鱼】鱼肉很有弹性,豆腐很嫩,越烤越好吃😋汤汁的味道完全的融入到了鱼肉和豆腐当中。值得一说的是整个烤鱼几乎没有刺,❗️怕鱼刺😫的朋友完全不用担心🌟🌟🌟【铁板包浆豆腐】蒜香,酱香的味道完全融入了豆腐里面,里面还包浆,绝对回味无穷🤩🤩🔹饮品方面我们点啦 《蜂蜜苹果芦荟绿茶》和《冰爽葡萄红柚》,苹果芦荟绿茶加了小时候喝的醒目❗️冰爽红柚是酸甜可口的汽水,十分解渴。两个特饮搭配又香又麻辣的美食简直是绝配‼️
工作日下班累了一天,晚上想和女朋友吃点好吃的。

🟥店名:《烤鱼工房》
🟧地址:旺角亚皆老街16号旺角商业大厦2楼
—————————————————————————
🟠美食方面
【BBQ烧烤】
我们点啦牛肉串、羊肉串、肥肠、胸口油🍢
【麻辣豆花烤清江鱼】
【铁板包浆豆腐】
🔹饮品方面
2022-11-20
整體環境唔錯,食物都有好多選擇😃,湯底都有多種不同選擇,適合唔同口味嘅人。辣度亦可自由選擇,唔食得辣都ok!除咗烤魚另外都有串燒同小食,串燒種類繁多,食落味道都唔錯,好惹味!

2023-02-09 1351 浏览
今日經過旺角,見到有間新嘅烤魚店,平時見元朗分店係排長龍,又係正宗地道口味,於是入去食晚餐,值得一讚係入到餐廳門口,見到開放式廚房,入面衛生情況好好👍🏻🌟 毛血旺烤魚 ($319)毛血旺烤魚有好多配料,有毛肚,青瓜,蓮藕,黃喉,土豆🥔等等,材料已經好豐富,魚肉新鮮,嫩滑,仲好大條,而且廚師已經起埋骨,方便食用👍🏻辣度足夠,麻香味十足😋🌟 烤茄子🍆 ($36)茄子烤得入味,好淋身,配上大量蒜頭🧄,同埋調味料,調味適中,唔會太咸,味道唔錯😋🌟 牛油錫紙娃娃菜 ($35)娃娃菜配上牛油,蒜頭去焗,令到香味更加出,娃娃菜焗得岩岩好,唔會過火👍🏻👍🏻🌟 錫紙花甲 ($49)花甲鮮甜,每一隻都鋪滿蒜頭,但唔會蓋過花甲既鮮味,調味同花甲好夾,整得唔錯,必點😋🌟 厚燒牛舌串 ($36)牛舌串即叫即燒,而且係厚切,食落有口感,燒得唔會過火,岩岩好,唔難咬,淋身,再加上少少調味料一齊食,味道唔錯😋🌟 芒果沙冰 x 金桔青檸特飲 ($39 x $36)芒果沙冰用上新鮮芒果🥭整,響沙冰上面仲有有好芒果粒,沙冰唔會太甜,食辣野岩岩好😋金桔青檸特飲唔會太酸,亦都唔會太甜,飲落好清新😋

🌟 毛血旺烤魚 ($319)

辣度足夠,麻香味十足😋
毛血旺烤魚

🌟 烤茄子🍆 ($36)

烤茄子

🌟 牛油錫紙娃娃菜 ($35)

牛油錫紙娃娃菜

🌟 錫紙花甲 ($49)

錫紙花甲

🌟 厚燒牛舌串 ($36)

厚燒牛舌串

🌟 芒果沙冰 x 金桔青檸特飲 ($39 x $36)

金桔青檸特飲唔會太酸,亦都唔會太甜,飲落好清新😋

2023-02-08
毛血旺烤魚