2023-11-24
👉🏻烤魚工房👈🏻呢間烤魚簡直香港烤魚天花板🐠次次去親都要排長隊,真係香港最受歡迎既烤魚店。今次特登同朋友一齊去元朗呢間鋪頭食下先。入面已經有聖誕既氣氛,又好有夜店風,播住聖誕歌同帶住聖誕裝飾,每一張台都叫左佢地既招牌烤魚同燒烤🍢每一份既魚都好大條,配菜又好豐富,燒烤都係好抵食,我地兩個真係食到舔舔脷,唔怪得係香港最受年輕人歡迎既鋪頭啦,又正宗又地道。簡直可以媲美深圳探魚既烤魚🐠全部都係用新鮮材料去製成,而且每處都係唔同既裝飾,唔怪得好多人都要過黎打卡啦📸依家仲有個promotion添,如果係星期一至四12:00-17:00係可以任食配菜架🥔🍠🌟鮮青椒味烤魚 $289呢份魚真係好大盆,上面既魚都好大條🐠好肥美,我地可以選擇唔同既辣度,又可以揀少油多湯等,我地都有加左d配料例如金針菇🍄年糕。個魚食落去係好嫩,好滑又無骨,d魚肉索咪個鮮青椒汁變的好香,加上有少少麻麻地🫑而金針菇煮完好爽口,又辣辣地,個年糕係煮完係好嚼勁,份量係多到我地兩個人都食唔曬🌟烤鮮魷魚 $59魷魚食落去係好彈牙🐙上面係撒左辣椒份去烤,而且每一隻都好似我手板咁大,食落去係辣辣地,好juicy,又烤到好入味😋🌟烤雞軟骨 $
🌟鮮青椒味烤魚 $289
🌟烤鮮魷魚 $59
🌟烤雞軟骨 $29
食落去係好爽口,成口都係雞肉味🐥一d都唔肥膩,上面既辣粉令到個雞軟骨變得有爽有帶點辣,超香口☺️
🌟串烤豬頸肉 $29
食落去係好香,又唔會好油🐷好有嚼口,超juicy
🌟烤台灣香腸 $19
呢個烤到個皮好脆又香口,個腸仔肉味好重,食落去好juicy又好有彈牙
🌟烤韭菜 $26
個韭菜係好新鮮,全部都係好鮮綠色,食落去係好香,又好爽,好脆,索咪個椒鹽同辣椒粉,令到韭菜變得更好食😋
🌟益力多沙冰 $39
一飲就知係用左純益力多去整,無加任何既糖和水去製成,飲落去個益力多味好濃🍧酸酸甜甜,食住熱辣辣既烤魚再飲住個沙冰真係又解辣又爽