2024-03-09 15 浏览
日元低迷 , 很多香港人都去日本瘋狂消費但想留港消費同時又想食不錯的日本菜的話就可以試試呢間就朋友收工6:15才到達上環 , 經佢推介就 無敵家居酒屋 食個晚飯內裡裝修盡是日系風情 , 格局精緻 , 並設有二樓店員有禮客氣 , 安排坐二樓 , 並推介了撚手小菜餐牌頗為精美 , 沒有強制如 花生,開胃小菜等 前菜叫的都是餐廳推薦菜式落完order不久就已坐滿9成 , 等左唔夠10min 就開始上枱厚切黑豚腩肉 $48 & 生蠔煙肉卷 $48 - 名乎其實厚切 , 腩肉半肥瘦 , 口感佳生蠔juicy多汁配燒香的煙肉好夾燒三文魚腩 $108 - 燒得剛好 , 魚油香在口中爆發 , 唧上青檸汁更令味道更上一層樓安格斯頂級牛小排 $218 - 特意叫5成熟 ,見圖色澤佳 , 軟嫩而多汁 , 鮮美酥香 , 建議落埋檸汁及醬汁 , 俾夠9.5/10 分免治雞肉地獄辛辣豚骨湯拉麵 $90 - 辣度適中 , 湯底不是死辣 , 雞肉入味 , 麵量十足而又彈牙有咬口 , 不錯黑松露三文魚炒飯 $98 - 三文魚籽新鮮唔腥 , 用料頗為豐富 , 炒飯富鑊氣且粒粒分明又乾身 , 值得一試埋單total 連加一
日元低迷 , 很多香港人都去日本瘋狂消費
但想留港消費同時又想食不錯的日本菜的話就可以試試呢間
內裡裝修盡是日系風情 , 格局精緻 , 並設有二樓
店員有禮客氣 , 安排坐二樓 , 並推介了撚手小菜
餐牌頗為精美 , 沒有強制如 花生,開胃小菜等 前菜
叫的都是餐廳推薦菜式
生蠔juicy多汁配燒香的煙肉好夾

埋單total 連加一 $671 , 作為居酒屋已經算中上 , 不妨回頭翻食
2024-03-07 20 浏览
今晚黎到上環食晚餐,老婆話想食日式野,所以就揀左呢間離上環地鐵站只有2分鐘路程既店-無敵家!呢間店有兩層,都係傳統日式裝修,而且地方闊落,人小人多傾計都一流👍🏻日本豆腐沙律超滑既日本豆腐,配上沙律菜,再加上芝麻醬係絕佳既開胃之選!串燒厚切牛舌、厚切黑豚腩肉牛舌雖然厚切但唔會韌,火侯調教得剛剛好,黑豚腩肉惹味爽口!燒日本生蠔Size好大隻,燒過仍juicy,而且蠔幾新鮮,感覺好鮮甜,值得推薦!炸雞軟骨雞軟骨每粒都炸到香脆可口,配埋佢既最佳拍擋沙律醬真係冇得輸👍🏻豬軟骨豚骨湯拉麵豬軟骨份量都幾多,非常林身,湯底豚骨味道濃郁,味道唔錯!加埋呢杯美味既蘋果梳打,今晚真係大滿足,「無敵」飽了😂
日本豆腐沙律

超滑既日本豆腐,配上沙律菜,再加上芝麻醬係絕佳既開胃之選!
串燒厚切牛舌、厚切黑豚腩肉
牛舌雖然厚切但唔會韌,火侯調教得剛剛好,黑豚腩肉惹味爽口!
燒日本生蠔
炸雞軟骨
豬軟骨豚骨湯拉麵
豬軟骨份量都幾多,非常林身,
湯底豚骨味道濃郁,味道唔錯!
加埋呢杯美味既蘋果梳打,今晚真係大滿足,「無敵」飽了😂

2024-03-01 10 浏览
今天來到上環孖沙街吃個晚餐😋 無敵家門面裝修磅礡,石牆刻有「無敵家」三個大字,經過必定看到。內裏裝修舒服,餐具精緻,擺設令人目不暇給。先來到的是明太子燒豆腐和豚肉荔枝串燒。明太子豆腐燒過以後不會乾掉,咬下去豆味濃郁,豆腐燒過後依然滑嫩嫩,好味!豚肉荔枝串燒,豚肉燒得焦香,荔枝中和了豚肉的油膩感,肉汁相當豐富。燒三文魚腩外皮燒得焦脆,咬下去魚油香氣充滿整個口腔,油而不膩。安格斯牛肉壽喜鍋底舖滿洋蔥,配料方面有芋絲,娃娃菜,蘿蔔,大蔥,甘筍,三種菇和豆腐,所有食材都吸收壽喜燒湯底的甜味。豬軟骨豚骨湯拉麵,湯底鮮甜,拉麵口感軟硬適中,木耳爽口,可以一試。餐牌:

內裏裝修舒服,餐具精緻,擺設令人目不暇給。

餐牌:
隱世嘅居酒屋餐廳位於上環孖沙街內街地舖,上環MTR A2出口,行大約2min左右位置都好方便,門口掛住一個大燈籠,一望就見到呢間舖頭,店內環境裝飾都好有懷舊日本居酒居氣氛,燈光昏暗,啱收工同朋友暢飲暢談;店內有吧枱座位及普通座位,仲有樓上雅座,配埋風木系嘅裝修,氣氛十足,亦坐得好舒服入座後,店員先奉上一杯熱茶和紙巾,服務貼心,仲好細心介紹Menu,服務周到,Menu有好多野食揀,餐廳主打各款燒物、串燒、炸物等等,樣樣都想食,花多眼亂睇左好耐先揀到以下食品:💁‍♀️味醂雞泡魚干 HK$78-雞泡魚干好脆,味醂甜甜地嘅味啱啱好,剪開一條條,又幼又軟,一啖一條,口感好好,幾乎每一次去到居酒屋我都會必點💁‍♀️豚肉荔技卷 HK$42-店員話係必叫,一串有三舊,薄薄嘅豚肉好嫩滑,一啲都唔硬,肉夾埋甜甜嘅荔枝一齊食嘅配搭係超正,口感豐富,完美💁‍♀️厚切牛舌 HK$58-一串有三舊,牛舌切得厚身,咬落去淡淡的肉汁,濃濃牛香味冇筋,入面肉質軟熟,加埋有少少黑椒鹽吊味,點埋黃芥末醬更夾,芥末唔會好攻鼻😅鹽燒白鱔 $98-一串有兩舊,我一直都好中意食燒魚,尤其係鱔! 呢個鹽燒白鱔好有驚喜,魚肉好厚好肥美,而且

💁‍♀️味醂雞泡魚干 HK$78-

💁‍♀️豚肉荔技卷 HK$42-

💁‍♀️厚切牛舌 HK$58-

😅鹽燒白鱔 $98-
一串有兩舊,我一直都好中意食燒魚,尤其係鱔! 呢個鹽燒白鱔好有驚喜,魚肉好厚好肥美,而且燒得岩岩好唔會乾身

💁‍♀️泡菜廣島蠔鍋 HK$268-
天氣涼涼地,叫左個鍋物,配搭埋豐冨嘅野菜、紅蘿蔔、豆腐、洋蔥等,味道濃郁但唔會過鹹或太辣,廣島蠔份量亦不少,好食

💁‍♀️蟹籽沙律 HK$78-
食落有好清新已感覺,份量亦岩岩好
  • 厚切牛舌
  • 豚肉荔枝卷
話說本來今日朋友約左我去打邊爐,點知間火鍋店即日通知話維修中所以要改期,咁難得約好咗一齊食飯飯,朋友唔想掃我興,就帶我來上環呢間「無敵家」居酒屋🏮吃好西啦!好野👏🏻👏🏻👏🏻呢間居酒屋門面幾有氣勢,價錢親民,主打串燒🍡🍢 我哋今晚點左呢啲🙂🙂⭐️ 牛柳串 $78 ⭐️ 帆立貝串 $45⭐️ 豚肉荔枝卷 $42⭐️ 雞皮蝦卷 $58⭐️ 焦糖燒菠蘿 $48⭐️ 燒日本生蠔 $138 / 2隻⭐️ 鮮露筍煙肉串 $38 ⭐️ 豬軟骨拉麵 $90必食!焦糖燒菠蘿🍍外面既焦糖燒到少少燶,鮮甜多汁必食!燒日本生蠔🦪好大隻!比起生蠔,我更愛燒蠔,蠔肉燒到啱啱好,唔會太熟,Yummy😋各樣串燒質素都唔錯👍🏻最後食埋個濃湯豬軟骨拉麵,滿足的一晚😊😊📍上環孖沙街地下9號舖地下
「無敵家」居酒屋🏮吃好西啦!好野👏🏻👏🏻👏🏻

呢間居酒屋門面幾有氣勢,價錢親民,
主打串燒🍡🍢 我哋今晚點左呢啲🙂🙂

⭐️ 燒日本生蠔 $138 / 2隻
⭐️ 鮮露筍煙肉串 $38
⭐️ 豬軟骨拉麵 $90

必食!焦糖燒菠蘿🍍
外面既焦糖燒到少少燶,鮮甜多汁

必食!燒日本生蠔🦪好大隻!

各樣串燒質素都唔錯👍🏻
最後食埋個濃湯豬軟骨拉麵,滿足的一晚😊😊

📍上環孖沙街地下9號舖地下

2024-02-21
  • 焦糖燒菠蘿
  • 豬軟骨拉麵
  • 燒日本生蠔
2024-02-26 13 浏览
一個人閒逛,來到了上環,搵到位好耐冇見的朋友仔,行行吓就來到“無敵家” ,朋友食過話好適合傾偈,環境比較寧靜,食嘢嘅人都比較斯文,唔會大聲喧嘩,今日我鍾意呢個環境,唔好以為我係咁靜的人,睇心情而定,有時都會鐘意熱熱鬧鬧的氣氛㗎。“叉燒拉麺”和“溫泉蛋牛肉湯烏冬”係主食,好清甜的湯底,拉麵嗰碗有2件大大的日式叉燒,跟埋啲配菜粟米,海帶絲好啱味,而鳥冬的溫泉蛋好合格,牛肉又多,好滿意。主食之外,仲嗌咗D炸物,小食,“清酒忌廉煮藍青口”係不嬲都鍾意的食物,有啖啖清酒的香氣非常之好;“生蠔煙肉卷”一串有2隻,叫咗2串食得開懷;“串燒日本年糕”,年糕有層紫菜包住來燒唔會痴住吃得開心;“多春魚”亦係冇得輸的食物;以上各樣都係即燒做,“吉列忌廉蟹肉薯蓉餅 ”亦無例外,裡邊的蟹肉薯蓉呈流心狀好吸引,但要小心食吖,唔好辣親個嘴就唔好啦;“厚炸豆腐”靚靚仔仔方方正正 ,豆腐超吸嫩滑,配埋D蘿蔔絲蓉汁點來食,唔怕有熱氣。

見好多人食呢間,價錢又好抵,所以特登嚟試下🥰-🐔免治雞肉軟骨棒 ($58)賣相好靚,蛋香十足,配上香甜嘅醬汁同雞肉棒好夾,而且加咗軟骨口感好豐富🫶🏻🥗無敵家招牌沙律 ($98)材料好豐富,有燒粟米、蕃茄、沙律菜、水波蛋、海帶同桃,燒粟米好甜,佢地嘅沙律汁都好開胃,份量都好足☺️🍳明太子玉子燒 ($98)玉子夠滑嫩同足料,咬落去會爆明太子,味道好鮮好香😋🐏紐西蘭羊架 ($78)羊架係半肥瘦,食落唔會羶,不過略嫌有少少太熟👀🍍焦糖燒菠蘿($48)菠蘿好軟熟唔會老,食落鮮甜多汁,而且焦糖夠脆又薄,係小編食過嘅燒菠蘿入面數一數二😍👅厚切牛舌 ($58)唔會好韌,夠厚度同埋牛味香濃😙🍡燒日式年糕 ($28)有紫菜包住,食落外脆內軟,有啲焦香味幾特別,點埋芥末醬會冇咁膩😗🍜豬軟骨拉麵 ($90)好大碗,麵底軟硬適中,豬軟骨都好足料,不過略嫌湯頭唔係好夠濃🥲餐廳裝修好有日式風味,除咗一樓都有二樓坐位,不過都幾多人幫襯,所以大家嚟食可能要book定位好啲!另外老闆娘好nice,店員服務都唔錯👍🏼味道 8/10服務 9/10環境 8.5/10回頭率8/10總評 8.5/10😋🤍人均消費 $338💰-📍無敵
見好多人食呢間,價錢又好抵,所以特登嚟試下🥰
🐔免治雞肉軟骨棒 ($58)

🥗無敵家招牌沙律 ($98)

🍳明太子玉子燒 ($98)
玉子夠滑嫩同足料,咬落去會爆明太子,味道好鮮好香😋

🐏紐西蘭羊架 ($78)
羊架係半肥瘦,食落唔會羶,不過略嫌有少少太熟👀

🍍焦糖燒菠蘿($48)

👅厚切牛舌 ($58)
唔會好韌,夠厚度同埋牛味香濃😙

🍡燒日式年糕 ($28)

🍜豬軟骨拉麵 ($90)

味道 8/10
服務 9/10
環境 8.5/10
回頭率8/10
總評 8.5/10😋🤍
人均消費 $338💰
📍無敵家
上環孖沙街9號地舖

#米食上環 #米食居酒屋 #米食日本菜 #米飲嘢 #上環美食 #美食 #hkfood #hkfoodie #hkig #hkeat #hkgirl #hklifestyle #foodiegram #hkrestaurant #香港美食 #香港餐廳 #食評 #thefoodieinitiative #internationalfoodiesunite #foodadmirersoftheworld #globaleats #internattionalcuisinefamily #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
2024-02-25 11 浏览
餐廳燈光溫暖,真係好有日式居酒屋嘅感覺。餐牌上面嘅食物種類好多。前菜、串燒、主食、烏冬拉麵都有。明太子玉子燒呢個係個人最推介嘅一道菜,首先佢哋玉子整得好軟滑,再配上微微辛辣嘅明太子,佢哋配搭得好好,味道均衡。日本清酒煮蛤蜊佢既蜆肉份量都幾多,仲要每一隻蜆都大大隻,肉質新鮮飽滿。塩燒北海道花魚一夜干魚既肉質細緻緊實,佢唔需要太多嘅調味料,魚肉鮮味加上陣陣鹹香味,鮮味十足。汁燒法國螺呢隻法國螺大大粒,影相打卡都好靚,而佢嘅調味唔會太濃郁,唔會話搶過本身螺肉嘅鮮味。溫泉蛋牛肉湯烏冬佢嘅牛肉片份量都幾多,烏冬煙韌彈牙,凍凍地食真係暖笠笠。焦糖燒菠蘿每次見到都會忍唔住嗌嘅燒菠蘿,但佢仲要用埋焦糖,出邊會有脆脆地嘅焦糖味道, 好食~

明太子玉子燒

日本清酒煮蛤蜊
佢既蜆肉份量都幾多,仲要每一隻蜆都大大隻,肉質新鮮飽滿。

塩燒北海道花魚一夜干

溫泉蛋牛肉湯烏冬
佢嘅牛肉片份量都幾多,烏冬煙韌彈牙,凍凍地食真係暖笠笠。

焦糖燒菠蘿

2024-02-19 24 浏览
呢間店有種好懷舊既感覺,坐係唔同既位置會睇到唔同既裝飾,好有自己既格調。星期六都有午市定食,選擇仲好多添,叫左個平平地既餐,80蚊就有溫泉蛋牛肉飯,食到係真材實料,本身牛肉汁唔多,但溫泉蛋MIX飯,好飯。前菜都特別,有3款,好開胃又清到味蕾。個MISO SOUP都好飲。本身既茶都唔錯,所以冇再叫其他野飲。甜品叫左個燒波羅,有焦糖係面頭,同埋CUT成一粒粒,賣相好睇之餘又易食,係甜既。整體感覺唔錯!
2024-02-17
2024-02-17 15 浏览
兩個人去上環食晚飯,發現一間隱世日本餐廳,首先叫咗小食一串「厚切牛舌串燒」,頭先好軟滑,即叫即燒,製作得非常好,做到外脆內軟,好香牛嘅味道,極之推介。另外叫咗「花魚一夜干」,亦都係即叫即做,熱辣辣,燒過嘅魚肉好香,但魚肉仍然保留肉汁,好鮮味。之後嚟一個「安格斯牛肉壽喜鍋」,原來係紙火鍋,第一次試覺得好特別,竟然用只可以裝住湯汁同埋配料,張紙燒好耐都唔會用溶,本來都驚啲湯汁會滾瀉,原來啲湯汁一路揮發,牛肉煮完好入味,睇住過火,啱啱好一煮熟就即刻食,牛肉非常香滑,好新鮮,無筋,好易入口。煮食揀咗一碗「叉燒拉麵」同埋一碗「豬軟骨拉麵」,湯底好香濃,拉麵質感好好。總結,食完一餐好豐富好滿足,下次會再來光顧。

2024-02-16 15 浏览
店內的日式居酒屋裝修真的有1秒回到日本的感覺~ 店員也很Nice 和細心~ 而且還有樓上座位,適合一大班人聚會,但記得要提前book 位1⃣紅燒牛扒牛扒肉質非常不錯,經過紅燒以後色香味俱全,吃起來口感嫩滑 牛味很濃2⃣明太子玉子燒玉子燒入口非常軟糯香甜,還有一股濃郁的雞蛋羹味道,再搭配明太子,口感層次豐富,真心推薦3⃣牛油果軟殼蟹沙律軟殼蟹吃起來口感好鮮甜,還是一整隻原隻上的,再搭配上牛油果,入口細膩絲滑,醬汁是特製醋,味道酸酸的,非常清新
店內的日式居酒屋裝修真的有1秒回到日本的感覺~

1⃣紅燒牛扒

2⃣明太子玉子燒

3⃣牛油果軟殼蟹沙律
  • 明太子玉子燒
2024-02-08 13 浏览
朋友介紹中環有間氣氛好好嘅居酒屋於是就黎試吓其實個門面已經好有感覺睇得出佢哋係好有心機入咗去好似真係去咗日本啲居酒店咁🌐芥末八爪魚 $68我自己本身好鍾意食芥末八爪魚八爪魚肉質鮮嫩,彈牙十足但略嫌唔夠芥辣味如果芥辣味再多啲就好啦!🌐明太子玉子燒 $98這是我非常推薦的一道菜以明太子為餡料外層是一層層的雞蛋卷光是外表已經好吸引雞蛋嫩滑美味,入口即化😋😋🌐雞軟骨 $32這道炸雞軟骨酥脆可口。外層炸得金黃酥脆,內裡多汁嫩滑。適度的調味使得每一口都充滿了美味。🌐厚切牛舌 $58這道厚切牛舌肉質鮮嫩多汁每一啖都有濃郁的牛肉香氣唔需要點醬食已經好好味😋🌐生蠔煙肉卷 $48煙肉包住生蠔口感鮮脆多汁蠔的鮮甜與煙肉的鹹香完美結合🌐豬軟骨拉麵 $90豬軟骨滑嫩可口配合彈牙的拉麵面條個湯都幾濃味。🌐黑松露三文炒飯 $98鍾意黑松露既朋友唔好錯過啊每一口炒飯都散發著濃烈的黑松露香味都好足料!

朋友介紹中環有間氣氛好好嘅居酒屋
於是就黎試吓
其實個門面已經好有感覺
睇得出佢哋係好有心機
入咗去好似真係去咗日本啲居酒店咁

🌐芥末八爪魚 $68
我自己本身好鍾意食芥末八爪魚
八爪魚肉質鮮嫩,彈牙十足
但略嫌唔夠芥辣味
如果芥辣味再多啲就好啦!

🌐明太子玉子燒 $98
這是我非常推薦的一道菜
以明太子為餡料
外層是一層層的雞蛋卷
光是外表已經好吸引
雞蛋嫩滑美味,入口即化😋😋

🌐雞軟骨 $32

鍾意黑松露既朋友唔好錯過啊
每一口炒飯都散發著濃烈的黑松露香味
都好足料!
2024-02-04 1252 浏览
上環站附近內街一間幾有家庭feel的日本餐廳味醂雞泡魚干:脆口的魚干,每條size剪開得岩岩好,味醂的甜美滋味恰到好處,好容易令人一口接一口食唔停,意猶未盡!牛油果軟殼蟹沙律:酥脆的軟殼蟹肉與滑順的牛油果相融合,比人入口一種好smooth的口感。份量睇相都見到夠晒大件,唔會話好迷你唔夠喉,沙律菜放係在底,可以中和到炸物的油膩感。牛油燒粟米:粟米的甜脆與牛油的香濃交織埋一齊,經過燒烤,一上菜應該勁香。咬完一啖,粟米的甜味係口中爆發,只可以講,佢嘅調味太出色🫡焦糖燒菠蘿:這道焦糖燒菠蘿,宛如一道甜蜜的誘惑!菠蘿經過燒烤之後,果肉軟腍,搭配著香氣四溢的焦糖,做到甜而不膩,每一啖都好juicy,令人陶醉在甜蜜的幸福中。豚肉荔枝卷:嫩滑的豚肉與鮮甜的荔枝完美結合,每一口都帶著豐富的口感,配搭雖然簡單,但化學作用workable!卷起來嘅形狀更增添了視覺的樂趣,彷彿一幅精緻的藝術品,相機食先不為過。燒三文魚腩:鮮嫩多汁的三文魚腩經過燒烤之後,肉質更加鮮美,外層微焦的燒烤皮釋放出香氣,加埋少少青檸汁,真。畫龍點睛!豬軟骨豚骨拉麵:湯底,彈牙的拉麵配上豐富的配料(豬軟骨紫菜粟米芽菜),每一口都帶著滿滿
上環站附近內街一間幾有家庭feel的日本餐廳
味醂雞泡魚干:
牛油果軟殼蟹沙律:

牛油燒粟米:

焦糖燒菠蘿:

豚肉荔枝卷:

燒三文魚腩:

豬軟骨豚骨拉麵:
湯底,彈牙的拉麵配上豐富的配料(豬軟骨紫菜粟米芽菜),每一口都帶著滿滿的滿足感,讓人彷彿置身於風味豐富的拉麵小店中。

餐牌參考:
2024-01-27
2024-01-27 20 浏览
周末到港島行山,行完山又到美食時間,今次經朋友介紹來到呢間日式餐廳。無敵家招牌沙律 ($98):見到「招牌」兩字,吾食都對唔住自己啦,果然好特別,除咗一般沙律菜外,它還加入粟米肉片和蜇類蔬菜,帶嚟新鮮的味覺享受。味醂雞泡魚干 ($78):朋友是雞泡魚干精,每次必吃雞泡泡魚干。也算沒有失望,剛燒好還帶有熱溫的雞泡魚干,切成一條條容易入口,作為佐酒小食也是一流。明太子玉子燒 ($98):這是我非常推薦的一道菜,以明太子為餡料,外層是一層層的雞蛋卷,光是外表已經好吸引,雞蛋嫩滑美味,入口即化,大家都食到大動母指大讃美味。 豚肉荔枝卷 ($42):將豚肉把荔枝卷在里面。豚肉的香和荔枝的甜相互襯托,味道非常特別。是一道創新又美味的燒物,特別適合想要嚐試不同口味的人。燒飯團(明太子) ($45):飯團加入明太子令飯團的口感更加豐富,明太子的鹹香味讓飯團更有層次感,飯團燒到帶焦的口感,建議加入七味粉調味,這不是一般的飯團!脆炸蓮藕片 ($48):非常脆口的小吃,蓮藕片被炸得金黃酥脆。每一塊都脆香美味,佐酒也是不錯。燒西京味噌銀雪魚 ($218):厚身銀雪魚經過燒烤後,魚皮酥脆,內裡肉質鮮嫩。西京味噌

無敵家招牌沙律 ($98):

味醂雞泡魚干 ($78):

明太子玉子燒 ($98):
豚肉荔枝燒

豚肉荔枝卷 ($42):

燒飯團(明太子) ($45):

脆炸蓮藕片 ($48):

燒西京味噌銀雪魚 ($218):
厚身銀雪魚經過燒烤後,魚皮酥脆,內裡肉質鮮嫩。西京味噌的味道使這道菜更加特別又略略帶甜。酸薑還長得有趣又開胃呢。

焦糖燒菠蘿 ($48):
這道焦糖燒菠蘿作為一道甜點最好不過,結合了燒烤的菠蘿帶來甜絲絲的味道,作為一個完美的結尾。

臨走影低午餐餐牌,計劃緊有機會再來吃午餐。
豚肉荔枝燒
2024-01-21 803 浏览
媽咪同朋友行完街就過黎接我收工❤️一齊係公司附近搵餐廳食埋晚飯先返屋企。比呢間居酒屋嘅門面吸引住,就入左去🤪位於上環嘅「無敵家」門面掛左大燈籠,好搶眼🏮店內裝潢採用和風木系,店內設有吧枱座位及普通椅子,坐得好舒服。而餐廳主打各款燒物、串燒、炸物同一品料理等🤗店員服務貼心,好細心介紹memu,服務周到👍三文魚頭鍋 $268天氣涼涼地,叫左個冬日鍋物😊三文魚頭鍋湯汁清甜,三文魚頭切開幾件,而且仲係新鮮炸起,食起黎好方便,口感香脆鮮味❤️配搭埋豐富嘅野菜,有冬菇、紅蘿蔔、豆腐、洋蔥等,味道濃郁但唔會過鹹😄明太子燒飯團 $45外層烤得香脆,內層米飯軟Q香甜,用紫菜包裹住燒飯糰,飯團混合左明太子一齊燒,味道非常豐富惹味!🤩燒原隻帆立貝 $78帆立貝厚身又細密,味道濃郁鮮甜,燒後仍十分軟嫰多汁,鮮味好突出。汁燒法國螺 $78螺肉飽滿多汁不過乾,肉質煙韌軟嫰,味道鮮味。雞皮蝦卷 $58雞皮裹着大蝦同燒,做成雞皮蝦❤️雞皮蝦烤得金黃香脆,蝦肉盡吸雞油甘香,一啖咬落去皮脆肉爽👍墨魚咀 $32每粒墨魚咀🐙都有手指頭般大,口感帶嚼勁及軟韌彈牙,味道香濃,正👍

而餐廳主打各款燒物、串燒、炸物同一品料理等🤗

店員服務貼心,好細心介紹memu,服務周到👍

三文魚頭鍋 $268
天氣涼涼地,叫左個冬日鍋物😊

明太子燒飯團 $45
明太子燒飯團

燒原隻帆立貝 $78
燒原隻帆立貝

汁燒法國螺 $78
螺肉飽滿多汁不過乾,肉質煙韌軟嫰,味道鮮味。

雞皮蝦卷 $58
雞皮蝦卷