-天氣凍凍地,日日都好想打邊爐🍲朋友介紹呢間新開港式火鍋店食物新鮮又足料,好多食材都係自家製即刻要去試吓🤤店內仲設有VIP房,容納一大班人都冇問題👍🏻/▫️套餐A(養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛)$508▫️—養生花膠雞燉翅鍋—第一次食火鍋有雞燉翅鍋做湯底🐔好足料好有驚喜!建議食法係先飲湯,再加豬骨湯開始打邊爐雞湯好鮮甜好濃郁,花膠大大件真係要飲多幾碗暖下胃先🤤/—手切本地肥牛—肉質色澤睇得出好新鮮👍🏻肥牛份量多,厚度切得啱啱好🐮肉味濃郁,食落仲啖啖juicy充滿肉汁💦/▫️手打蝦丸$88▫️店員話除咗貢丸外,所有丸類都係手打!必試手打蝦丸🦐超彈牙超爽口!仲有原隻蝦喺入面絕對會食唔停口🤤/▫️黑柏葉$88▫️另一必食火鍋配料🔥份量比一般多👍🏻食落仲好爽口吸引晒湯汁😋/▫️花甲$68▫️海鮮好新鮮都係必試👍🏻粒粒脹卜卜,重點係冇沙😋/▫️椒鹽魷魚酥$88▫️熟食炸物都好吸引,即叫即炸🔥份量多,新鮮炸熱辣辣配合惹味秘製椒鹽,絕對係食唔停口🤤/❣️新店優惠❣️Follow IG/FB page,免費贈送奶凍一杯奶味超香濃!質地好Q彈,為成餐火鍋畫上完美句號🥰
天氣凍凍地,日日都好想打邊爐🍲
朋友介紹呢間新開港式火鍋
食物新鮮又足料,好多食材都係自家製
即刻要去試吓🤤
店內仲設有VIP房,容納一大班人都冇問題👍🏻
▫️套餐A(養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛)$508▫️
—養生花膠雞燉翅鍋—
第一次食火鍋有雞燉翅鍋做湯底🐔
好足料好有驚喜!
建議食法係先飲湯,再加豬骨湯開始打邊爐
雞湯好鮮甜好濃郁,花膠大大件
真係要飲多幾碗暖下胃先🤤
—手切本地肥牛—
肉質色澤睇得出好新鮮👍🏻
肥牛份量多,厚度切得啱啱好🐮
肉味濃郁,食落仲啖啖juicy充滿肉汁💦
▫️手打蝦丸$88▫️
店員話除咗貢丸外,所有丸類都係手打!
必試手打蝦丸🦐
份量比一般多👍🏻食落仲好爽口
吸引晒湯汁😋
▫️花甲$68▫️
海鮮好新鮮都係必試👍🏻
粒粒脹卜卜,重點係冇沙😋
▫️椒鹽魷魚酥$88▫️
熟食炸物都好吸引,即叫即炸🔥
份量多,新鮮炸熱辣辣
配合惹味秘製椒鹽,絕對係食唔停口🤤
❣️新店優惠❣️
Follow IG/FB page,免費贈送奶凍一杯
奶味超香濃!質地好Q彈,為成餐火鍋畫上完美句號🥰
2023-12-22 19 浏览
食完燒肉之後緊係輪到打邊爐啦😝今次就去到位於太子嘅「煜焙軒」,呢間係新開業無耐嘅火鍋店😬凍凍地緊係打返個邊爐暖下身啦😋套餐B(加拿大A蚌刺身拼盤 + 招牌豬骨湯底) $398餐廳最近就做緊優惠,有套餐可以選擇,小編就揀左套餐B,因為見到象拔蚌刺身就已經心心眼😍仲有三文魚、帶子、北寄貝刺身😋 而且仲有非常足料 及 濃郁嘅豬骨湯底,認真不得了🤤材料除左有超多嘅豬骨之外,仲有紅蘿蔔🥕、白蘿蔔、粟米🌽、雞腳、蔥同唐芹,而且仲有胡椒味,越滾就越香濃👍而套餐A就係手切本地肥牛 拼 養生花膠雞燉翅鍋亦係相當之吸引🤤等小編再去encore嘅時候就試埋呢個套餐A先得😬牛魔王拼盤 $298呢個牛魔王拼盤就以一架船嘅造型出場😬一上枱就已經相當之震撼😊而且肉肉都唔少,絕不欺場架!小編就最鍾意牛胸爽😍口感煙韌之餘,入口仲有陣陣油脂香味!真係好正😋即炸響鈴 $38新鮮即叫即炸響鈴打邊爐點少得😂一上枱仲忍唔住即刻食左兩舊😝真係熱辣辣😋雜菜拼盤 $48岩哂我呢啲選擇困難嘅人,唔知揀咩菜食好,就揀拼盤啦😬拼盤內有3款菜,包括:生菜🥬、油麥菜、娃娃菜😊都好新鮮 好翠綠👍鴨血 $38相當之新鮮,而且份量都唔少架👍P.S.

套餐B(加拿大A蚌刺身拼盤 + 招牌豬骨湯底) $398

牛魔王拼盤 $298

即炸響鈴 $38

雜菜拼盤 $48

鴨血 $38
相當之新鮮,而且份量都唔少架👍

P.S. 啤酒大啤買二送一,鍾意飲酒嘅朋友就唔好錯過啦😬
2023-12-21 17 浏览
香港個天氣特然轉凍⛄️好想去打個熱辣辣既邊爐,同同事約好係收工後去打番個邊爐先🍲見呢間餐廳有好多選擇,可以打邊爐既期間仲有刺身食🍣可以一次性食到中日兩地既食物。出面都有以櫻花和小燈籠作為裝飾,差唔多到聖誕節仲加左d聖誕老人掛係度添🎅聽職員介紹佢地既丸全部都係手打,d食材都係顧客即叫即整,要保持食物既新鮮,而d刺身都會每日新鮮,唔會隔夜。我地食完真係覺得好正,分量多,性價比又高,d食材又乾淨又新鮮,真係好推薦😋🌟麻辣湯底 $108呢度有好多唔同既湯底可以揀,而且每個都好真材實料,我地一個想食辣一個想食清湯,於是我地揀左呢個鴛鴦湯底🍲可以一次性滿足我地兩個既需求。個清湯入面有薑,好嫩既豆腐,娃娃菜,杞子,全部都係可暖身又美顏湯底🌟牛魔王拼盤 $298入面係有唔同部位既牛,有牛粒,牛胸爽,安格斯牛肉,牛頸脊,牛舌🥩D牛既紋理都好清晰,又唔肥。食落去係好有嚼勁,牛肉味好重,而牛胸爽係比較爽口,可以是得出每個部位都有佢地既特色,又係即叫即整,真係好新鮮☺️🌟三文魚 $68一望落去就見到三文魚既紋理好清晰,好新鮮,每一塊都好肥美🍣一食落去成個口都係三文魚既香味,好滑好嫩,好似成口都魚油,入口即溶咁,完

🌟麻辣湯底 $108

🌟牛魔王拼盤 $298

🌟三文魚 $68
一望落去就見到三文魚既紋理好清晰,好新鮮,每一塊都好肥美🍣一食落去成個口都係三文魚既香味,好滑好嫩,好似成口都魚油,入口即溶咁,完全都唔洗嚼咁😋

🌟白柏葉 $48
一送到黎真係俾佢既分量嚇親,佢真係俾其他餐廳既分量多好多,而且每一塊都好大塊,又好完整無咩碎。食落去係好爽脆,索曬d麻辣湯汁就又辣又脆🌶️擺落個清湯就好清甜又爽口,邊爐必食食材,佢仲有黑柏葉可以揀

🌟鮮淮山 $48
打邊路點可以少得我最愛既鮮淮山呢☺️d淮山可以見到佢係新鮮到可以拉絲,煮完食落口係比較脆d,如果煮得耐就會變得沙沙地既口感

🌟娃娃菜 $38
個娃娃菜既分量好多,好新鮮🥬食落去係好新鮮又鮮甜,食咗咁多肉真係要食下菜去清下個腸胃

🌟稻庭烏冬 $28
食完肉類,蔬菜,刺身點都要黎個烏冬補下個底先,烏冬簡直係邊爐必食之一🍜個烏冬索完d湯汁後食落去係好彈牙,煮得耐都唔會影響佢既口感

🌟自家製竹蔗茅根 $48
呢個·係個職員推薦我地飲既,因為係鋪頭自己每日新鮮煲,入面可以見到有茅根,馬蹄,蘿蔔🥕冰糖,飲落去係好清甜又可以清熱,有成揸已經夠兩個人飲,性價比好高

醬料費 $18

1K
👧🏻😋👅🍽✨新張火鍋靚刺身|超抵食湯底+肉/刺身套餐🥰-煜焙軒🇭🇰 太子荔枝角道33號百匯軒地下2號舖 🇭🇰-🍲 座落荔枝角道超當眼新店, 兩個易拉架宣傳2個抵食套餐, 分別係湯底+刺身同湯底+手切牛肉; 鋪落座位闊落好多梳化凳, 首先招呼左我地溝醬料先, 之後有介紹menu🍲 餐牌用西遊記做分類, 「海龍王」係海鮮, 「手打白骨精」係手打丸, 「牛魔王」係牛肉等等, 幾特別, 好有童年回憶😂-🥇🎁 套餐A - 加拿大A蚌刺身拼盤 + 招牌豬骨湯 $398💯刺身拼盤有兩款蚌, 三文魚, 帶子同北寄貝, 全部都超級新鮮, 加拿大A蚌名不虛傳勁爽甜! 連埋個湯底先$398真心抵👍🏻💯招牌豬骨湯用左大量豬骨筒黎煲好足料! 青紅蘿蔔, 粟米, 雞腳成個煲既料俾我地清晒🤣 尤其是D豬骨筒仲有少少筋同肉超好味😆-🐂 🥩 牛魔王拼盤 $298 ✨有頂級牛肉粒, 牛頸脊, 手切牛, 牛胸爽, 牛舌勁多款式, 人少食呢個拼盤好好可以試多D款😍✨牛胸爽勁驚喜, 蝴蝶切開邊, 厚切但容易咬開, 油脂十足; 其他款款肉都好juicy仲勁香牛肉鮮味😋🍮甜品奶凍 贈送💯follow social media 送玻
👧🏻😋👅🍽✨

牛魔王拼盤 $298
牛魔王拼盤

🍮
甜品奶凍 贈送
💯follow social media 送玻璃樽奶凍, 唔太甜又好滑正呀❣️
奶凍
招牌豬骨湯
牛魔王拼盤
奶凍
2023-12-20 4 浏览
突然天氣就轉冷了,火鍋馬上準備起來了!走到太子就被這家店吸引啦,港式火鍋來一個!店鋪內位置很寬敞,整潔乾淨!還有包間!馬上坐下來就開始吃啦~套餐A💰508養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛港式火鍋先喝湯再來燙肉!花膠雞特別滋潤,服務員會幫忙切開,喝一口湯,馬上暖和了,超級讚!湯先喝個幾碗再開始吃肉啦!這個牛也好大份!而且味道很好,牛肉味道濃😊燙得剛剛熟就可以啦,很嫩滑!手打四寶丸💰88這裡的手打丸子很好吃,我個人最喜歡的是牛肉丸和墨魚丸!很彈牙的!椒鹽墨魚咀💰88份量好大,椒鹽味道很足,新鮮炸的,香脆嚼勁足😊即炸響鈴💰38 & 雜菜拼盤💰88這個響鈴也是新鮮炸出來的,我直接就沾酸甜醬吃起來了!👍也可以浸湯裡滾兩下子,馬上就夾起來,吸收了湯汁的響鈴也很好吃😋扶著肚子走了,真的好飽!但味道很好,下次要多叫朋友一起來

套餐A💰508
養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛

手打四寶丸💰88

椒鹽墨魚咀💰88
份量好大,椒鹽味道很足,新鮮炸的,香脆嚼勁足😊

即炸響鈴💰38 & 雜菜拼盤💰88

扶著肚子走了,真的好飽!但味道很好,下次要多叫朋友一起來
2023-12-14
  • 花膠雞翅湯鍋
2023-12-15 131 浏览
我決定試試那家新開的火鍋店,點了他們的套餐養生花膠雞燉翅鍋加上本地手切肥牛。一上桌,我立刻被它們色彩繽紛的菜品所吸引。養生花膠雞燉翅鍋散發著濃郁的雞湯香氣,裡面的花膠軟嫩,口感滑順,讓我感受到了滋補的效果。而肥牛片則是色澤鮮紅,帶有些許油花,入口時鮮嫩多汁,肉質鮮美。除了主打的花膠雞燉翅鍋和肥牛,還有其他的美食驚艷了我。脆肉鯇外皮金黃酥脆,咬下去爆出豐富的魚肉汁液,讓人回味無窮。雲吞拼韮菜餃則是餡料豐富,皮薄餡多,韮菜的香氣與肉餡融合在一起,讓人難以抗拒。雜菜拼盤上的時蔬新鮮多樣,色彩繽紛,增添了餐桌的豐富度。最後,他們的自家製竹蔗茅根是我必點的飲品,竹蔗的甜味和茅根的清香完美結合,給了我一個愉悅的結束。總的來說,這家火鍋店的套餐組合讓人驚艷。菜品多樣且新鮮,口味鮮美豐富,價格也相對合理。服務態度友好,環境舒適,讓我有一個愉快的用餐體驗。如果你對火鍋有興趣,我強烈推薦你來這家店一試。我相信你也會像我一樣愛上這裡的美食。

2023-12-09
2023-12-15 28 浏览
近排去咗太子打邊爐,餐廳環境闊落而且有卡座,當中有2個套餐優惠,套餐A$508有養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛,套餐B$398有招牌豬骨湯+加拿大A蚌刺身拼盤,相當吸引又抵食,除左優惠套餐外,亦唔少得有多款高質靚牛肉,手打丸類、海鮮類、炸物類等,十分豐富套餐A$508養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛湯底好足料,有大大片花膠,嫩滑雞件,首先飲啖濃湯先,味道香甜又滋補,而且唔會好油膩,另外手切本地肥牛肥瘦適中,肉質柔嫩,食落有牛肉味鮮蝦雲吞$68皮薄鮮蝦多,咬落口感十足海帶$38口感滑溜,食落爽脆順滑滑豆腐$38豆腐味道濃郁,食落口感香滑唐生菜$38唐生菜份量都幾多,食落新鮮爽口,配上湯底精華,味道更清甜

套餐A$508
養生花膠雞燉翅鍋+手切本地肥牛

鮮蝦雲吞$68

皮薄鮮蝦多,咬落口感十足

海帶$38

口感滑溜,食落爽脆順滑

滑豆腐$38

豆腐味道濃郁,食落口感香滑

唐生菜$38

唐生菜份量都幾多,食落新鮮爽口,配上湯底精華,味道更清甜

又到咗食羊腩煲嘅季節,依間火鍋店唔單止有各色湯底,亦主打生猛海鮮,可以打邊爐或者刺身,先嚟一份三文魚什錦拼盤,有肥美嘅三文魚、鮮甜嘅帶子、仲有爽脆彈牙嘅牡丹蝦同北寄貝。秘製雙冬羊腩煲套餐好抵食,套餐包括大枝藍妹、炸魚皮和唐生菜。羊腩至少有數十件,每件都係靚部位,唔會比啲好鞋的部位,肥瘦適中,越煮越入味,羊羶味不算好濃,大眾化口味😌炸魚皮塊塊都大大塊,疊到山咁高,飲住啤酒🍻吃,特別爽!我加咗啲海鮮,手打蝦滑和今日時令海鮮蟶子王。 手打蝦滑每口都食到蝦仁和爆汁的三文魚籽,足料又有口感。蟶子王好新鮮,肥美鮮甜。由於個煲都幾多肉,所以今次只叫住咁多先。店員話10點後入座,仲會有折扣,下次再嚟試其他火鍋配料。

秘製雙冬羊腩煲套餐

店員話10點後入座,仲會有折扣,下次再嚟試其他火鍋配料。
2023-12-10 20 浏览
行完花園街,路經呢間火鍋店,見到門口有櫻花裝飾好吸引,跟住見到個宣傳牌有套餐B好吸引🤩,於是入去試下🥢套餐B $398加拿大A蚌刺身拼盤+招牌豬骨湯🐚加拿大A蚌刺身拼盤A蚌刺身鮮甜爽滑而且份量都幾多;其他刺身有章紅魚、三文魚及北寄貝,個人最鍾食章紅魚,非常爽口鮮甜😋🫕招牌豬骨湯湯底除咗豬骨仲有紅蘿蔔、白蘿蔔、大蒜、粟米、唐芹及蔥,非常足料,湯底帶有淡淡嘅胡椒香,越煲越出味,非常濃甜🦐手打蝦丸$88全粒都係蝦,爽彈鮮甜🦆鴨血$38爽滑🐠脆鯇骨腩$98超級新鮮,爽彈鮮味🥟雲耳椰菜餃$68超大隻,餡料充實,Q彈餃皮裡面有爽脆雲耳、椰菜及juicy肉餡,調味適中,整體非常好食醬料每位$18身處旺地,交通便捷,又係地舖,而且食材新鮮又好味,性價比高

🥢套餐B $398
加拿大A蚌刺身拼盤+招牌豬骨湯

🐚加拿大A蚌刺身拼盤

🫕招牌豬骨湯

🦐手打蝦丸$88
全粒都係蝦,爽彈鮮甜

🦆鴨血$38
爽滑

🐠脆鯇骨腩$98
超級新鮮,爽彈鮮味

🥟雲耳椰菜餃$68

醬料每位$18

身處旺地,交通便捷,又係地舖,而且食材新鮮又好味,性價比高

2023-12-08 17 浏览
今日去左太子試左呢間特色火鍋店,食物質素相當於錯而且好足料👍店員服務態度都好nice,成個用餐過程好舒服🥰今次試左佢地套餐A,包括手切本地肥牛&養生花膠雞燉翅鍋,仲叫左堆配菜打邊爐: 生麵、唐生菜、芋絲同午餐肉😋相信翅鍋是煜焙軒的招牌湯底之一, 雞燉湯底清澈鮮美,充滿了花膠的鮮香味道🥹 翅膀燉得剛剛好,肉質鮮嫩,入口即化🍲冬天食返個暖粒粒而且滋補的湯底認真唔錯😚其次佢地個肥牛剩係望個樣已經好吸引, 手切的技巧使得肥牛片更加薄而均勻🤩食落質地鮮嫩多汁,每一口都能感受到肉質的豐富口感🫶🏻 搭配上醬料,每一口都是一種享受,這道菜絕對是肉食愛好者的最佳選擇🥳其他配菜就正常發揮,食材都算新鮮😌總括黎講都係一間幾值得推薦比大家嘅餐廳🍴

2023-12-07 16 浏览
天氣凍真係好適合打邊爐驚朋友介紹得知呢間新開嘅小店🤤🍲手切本地肥牛&養生花膠雞燉翅鍋 套餐$508成個鍋真材實料 原隻雞慢燉 雞件好滑嫩 一件都唔放過❣️員工仲幫手將雞分件 超好服務~花膠大大件 仲有好多蟲草花肥牛比想像中大盤 淥幾秒即食 🥰🥟雙拼餃類 $78韭菜餃及雲耳餃份量多又大隻 🥦🥬雜菜拼盤 $48呢個價錢其他餐廳只係食到幾條菜認真良心價 有成盤菜食吓仲有幾款菜可以解膩🤟🏻🍜稻庭烏冬 $28✨即炸響鈴$38上枱熱辣辣 真係即叫即炸從來未試過即食嘅響鈴非常香脆,加埋泰式辣醬一流餐廳仲設有獨立房間適合成班朋友聚會 仲開到凌晨兩點晚上10點後亦有85折優惠仲得一讚 員工超級細心及友善 💯
天氣凍真係好適合打邊爐
驚朋友介紹得知呢間新開嘅小店🤤

🍲手切本地肥牛&養生花膠雞燉翅鍋 套餐$508
成個鍋真材實料 原隻雞慢燉
雞件好滑嫩 一件都唔放過❣️
員工仲幫手將雞分件 超好服務~
花膠大大件 仲有好多蟲草花

🍜稻庭烏冬 $28

✨即炸響鈴$38
上枱熱辣辣 真係即叫即炸
從來未試過即食嘅響鈴
非常香脆,加埋泰式辣醬一流

餐廳仲設有獨立房間
適合成班朋友聚會 仲開到凌晨兩點
晚上10點後亦有85折優惠
仲得一讚 員工超級細心及友善 💯
2023-12-06 22 浏览
天氣開始冷 又是火鍋的季節了🍲太子最近新開了一間火鍋店在門外看到套餐有花膠雞燉翅鍋就進店試一試😚😚😚原來還有另一套餐B有蚌刺身和豬骨湯決定下次再來試一試🤪發現餐廳還有三間房可以作私人聚會其中兩間還可打通作一間😳那就可以一班人圍爐「十下十下」🤣🤣🌀養生花膠雞燉翅鍋+ 手切本地肥牛花膠雞燉翅鍋份量很多 除了有花膠和半只雞是主角 火鍋配料亦令燉翅鍋生色不少,當中還有花膠、蟲草花、杞子、冬瓜和白菜🥬雞湯十分鮮甜 未加火鍋配料已喝了幾碗😋很濃雞湯味 記得加湯前喝啊 因之後加的湯不會是雞湯🤣品嘗完這個花膠雞燉翅鍋後,之後就可試火鍋配料了😍而套餐包括的肥牛亦有很多片,而且每片都很有牛味🌀火鍋配料萵筍|粟米🌽|響鈴|鮮蝦滑🍤|最喜歡鮮蝦滑,十分爽口彈牙!必點!而響鈴亦要特別一提🤣響鈴上枱時配搭了泰式辣醬,店員解釋響鈴剛炸起未乾身時是可以配上泰式辣醬享用😳原來有這食法?大家有機會可試一試🌀黃金茄子茄子配上了咸蛋黃醬 出奇地我不抗拒而且覺得不會很咸以及外脆內軟但記得一定要趁熱吃!

天氣開始冷 又是火鍋的季節了🍲
那就可以一班人圍爐「十下十下」🤣🤣

🌀養生花膠雞燉翅鍋+ 手切本地肥牛

🌀火鍋配料
萵筍|粟米🌽|響鈴|鮮蝦滑🍤|
最喜歡鮮蝦滑,十分爽口彈牙!必點!

🌀黃金茄子
茄子配上了咸蛋黃醬 出奇地我不抗拒
而且覺得不會很咸以及外脆內軟
但記得一定要趁熱吃!

又到左一年一度打邊爐季節啦‼️成班朋友烚吓烚吓食吓好嘢 又可以坐得耐傾吓偈 打邊爐真係最適合嘅選擇⭕️😎==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🐚加拿大A蚌刺身拼盤 萬眾期待‼️擺盤靚到嘩嘩聲😋刺身新鮮好食 超級滿足💯🍲招牌豬骨湯 新鮮淆豬骨湯底 好多豬骨係入面 豬骨味非常濃郁😋🐮牛魔王拼盤 重點之一🔥打邊度有點少得食牛😋牛胸爽都有 睇得出間餐廳對牛肉有要求👍🏻🐷炸豬仔嘜午餐肉 即炸脆卜卜 當小食又得打邊爐又得🉐🥔鮮淮山🥬皇帝菜 吸收咗豬骨湯底嘅精華👍🏻好好食😊
𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌
🐷炸豬仔嘜午餐肉 即炸脆卜卜 當小食又得打邊爐又得🉐
🥔鮮淮山🥬皇帝菜 吸收咗豬骨湯底嘅精華👍🏻好好食😊
1K
2023-12-04 18 浏览
在不太熱鬧的太子,這家火鍋店煜焙軒靜靜地開業了小店乾淨企理,燈火通明而且售賣的套餐非常高性價比雖然店內的是姐姐,但是服務比想像中好醬料@$18.0套餐A$508手切本地肥牛+養生花膠雞燉翅鍋雖然只有兩款食物,但是超級抵食!一開始呷一口湯底,濃而滑順懂得吃的就知道本地手切肥牛,肉味香濃,又不會肥膩!雞燉翅火鍋裏面除了有半隻嫩滑的雞外,還有花膠跟翅,非常養顏。在吃之前姐姐才會幫你把雞件剪開,讓雞肉盡量保持嫩滑鮮四寶丸$88.0蝦丸牛丸,豬肉丸,墨魚丸全部感受到爽脆的手打口感,令人上癮,一吃再吃雜菜拼盤$48.0$48的雜菜拼盤份量很大,黃芽白油麥菜生菜,吃完已經飽了一半!稻庭烏冬$28.0足足有三個,是需要雪藏的高級烏冬,返煮良久還是煙靭,正!這裏的菜式份量不少,性價比頗高!煜焙軒 Yuk Pui Hotpot地址:太子荔枝角道33號百匯軒地下2號舖

在不太熱鬧的太子,這家火鍋店煜焙軒靜靜地開業了

小店乾淨企理,燈火通明而且售賣的套餐非常高性價比

雖然店內的是姐姐,但是服務比想像中好

醬料@$18.0

套餐A
手切本地肥牛
養生花膠雞燉翅鍋
雖然只有兩款食物,但是超級抵食!一開始呷一口湯底,濃而滑順

懂得吃的就知道本地手切肥牛,肉味香濃,又不會肥膩!

在吃之前姐姐才會幫你把雞件剪開,讓雞肉盡量保持嫩滑

鮮四寶丸$88.0

雜菜拼盤$48.0

稻庭烏冬$28.0
足足有三個,是需要雪藏的高級烏冬,返煮良久還是煙靭,正!

這裏的菜式份量不少,性價比頗高!

煜焙軒 Yuk Pui Hotpot
地址:太子荔枝角道33號百匯軒地下2號舖
2023-12-04 46 浏览
📍煜焙軒#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-原汁椰子雞鍋 (半隻) -$248原汁原味 真材實料嘅湯底 湯底飲落清甜 到打邊爐嘅時候再加舖頭自家製嘅豬骨湯 雞肉同椰青水一齊煲 食落依然嫩滑 牛魔王拼盤 -$298牛胸爽好爽口 煮幾秒就可以 其他牛肉嘅油脂分布平均 食落有牛香味 數量都唔少 鮮四寶丸 -$88食到真材實料 仲見到蝦肉 因為需要落鹽去手打 所以唔點醬料都ok 鮮味會更加突出黃金淮山 -$78好香咸蛋味 而且食落淮山脆卜卜 好似薯條咁 雜菜拼盤 -$48配埋湯底係100分自家製竹蓆茅根 -$48飲到竹蓆嘅甜味 好岩打邊爐
📍煜焙軒
#5🫶🏻係最高