2024-03-08 396 浏览
嘩,服務態度好差啊,驚咗冇下次!我哋嚟消費咋,有仇咩,?唔怪得冇生意啦。又唔好食,甜品更加垃圾,已經唔要求你有啲咩好服務呀,起碼唔好俾氣啲客人受啦,我哋嚟消費㗎!唔係你受氣㗎😩😩

嘩,服務態度好差啊,驚咗冇下次!
我哋嚟消費咋,有仇咩,?唔怪得冇生意啦。

2024-03-07
2024-01-04 569 浏览
聖誕節特登book嘅燒肉火鍋放題☺️叫左最貴嘅plan,個plan包一枝紅酒或者香檳,因為自己喺出面例牌一杯醉,所以就帶返屋企先飲。呢個plan可以叫任何嘢食,海鮮刺身味道都好鮮甜。咁回歸正傳講返最貴plan嘅燒肉,坦白講,唔知係咪自己問題啦,我燒嘅肉全部都好韌,咬好耐先吞得耐..但已經係日本和牛🥲可能我燒得太耐?唔知啦,總之一開頭黎嘅第一轉肉我已經幾乎飽左..D燒肉普遍都係好厚,如果薄D就好,厚嘅燒完都係偏韌。至於壽喜燒嘅肉(鍋物),算係嫩滑嘅,唔韌。蝦都好大隻新鮮,生蠔就不過不失。其他日式放題基本有嘅呢到都有,都係任食。對個柚子烏冬好高評價,最後食返呢個消滯。食到最後半個鐘,每台會有一客刨冰,D冰好棉,好好味。整體感覺就燒肉麻麻、刺身同壽喜燒都OK好食!

2023-12-25
庆祝纪念
圣诞节
  • 海鮮拼盤
  • 大蝦
  • 刺身
  • 海鮮
2024-01-04 553 浏览
12月尾成班朋友book咗枱想食燒肉,揀咗C餐180分鐘任食,再加生啤任飲,計埋+1其實都七百幾蚊一個人,絕對唔平,但大時大節都預咗收費貴,都希望食返啲有質素嘅食物,但絕對係失望而回。肉類嚟講基本上得牛仔骨係比較可以擺到落口之外,其他所有肉類都係好差,冇肉味冇油花好似擺咗喺雪櫃幾個月咁嘅樣海鮮嗰啲仲離譜,啲蝦全部都係梅肉,未燒擺上枱個蝦頭已經甩甩地,清酒煮蜆似白烚加啲鹽咁樣,啲蜆肉仲要係細隻又唔新鮮,蝦天婦羅仲神奇,好似食緊蝦膠咁,絕對唔似有隻蝦係入邊喺香港食飯真係好慘,七百幾蚊食啲嘢質素同二百幾蚊食嘅嘢差唔多,甚至更差,唯一值得稱讚就係服務員人手唔夠好忙嘅時候都係咁幫我哋加生啤,但係都有陣時會撈亂大家嘅杯,呢個就唔係幾好

完全燥底,第一次食。真係質素完全係唔啱標準。1000蚊兩位當你500蚊一位。唔計埋你加1。啲肉完全咬唔倒。仲要冇甜品吃。真心勸一下大家。真係唔好嚟,我唔想見到大家受傷的樣子。而且有啲野又拖單,總之啲野真係成舊屎加。如果你唔信自己就去試下啦,一定炒車
2023-12-02 360 浏览
位置在銅鑼灣謝斐道Red MR斜對面(銅鑼灣廣場附近)的熊本燒肉,一向出名抵食,環境走日式動漫風格,每一個座位都充滿日式風味,左右兩旁的卡位更有動漫圖案,例如龍珠,和今次坐我最愛的Slam Dunk 😍。🔸食物🔸食物方面有4款放題選擇(120分鐘),其中最貴,原價 $800的和牛燒肉 ,就可以任食刺身,以及日本產和牛,以及在tablet 可以任點不同牛,豚,雞肉,野菜等等。其他選擇都可以加錢追加任食刺身,和我最愛的啤酒放題🍻🍻🍻,包括麥啤,生啤,燒酎放題等等 。湯底可6選2,包括柚子雞湯,豚骨湯,壽喜燒湯,鮮茄濃湯,(每款+$38),豚骨湯,鰹魚昆布湯等等,秉承了熊本燒肉選擇多到揀唔晒啲特色至於大家關心牛嘅質素,日本和牛,色澤非常鮮亮,食上去會感覺一秒融於舌尖,牛脂香氣都濃郁。澳洲牛偏鮮紅, 肉質更細嫩🔸服務🔸服務和以往幫襯一樣,忙,但高效率,而且當日所見,還有店員特登熄燈為客人唱生日歌,非常有愛💯。🚨🗣️大家可以官網下載限時半價優惠(原價HK$800)和牛燒肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲

Slam Dunk 😍。

🔸食物🔸

澳洲牛偏鮮紅, 肉質更細嫩

🔸服務🔸

🚨🗣️大家可以官網下載限時半價優惠(原價HK$800)和牛燒肉火鍋放題刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲

2023-10-21
  • 牛肉
  • 燒棉花糖
  • 和牛
  • 特選熊本拼盤
充滿日本動漫風嘅居酒屋🏮波兒要化身為Sa尼亞嚟一探究竟!位於銅鑼灣嘅熊本燒肉,波兒爸媽都食過超過5次,今次好有驚喜!仲唔到會有火鍋打邊爐!今次我地食🌟 限時半價!120 分鐘日本和牛燒肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800 🌟超過150款美食可以選擇!可以同時燒肉,同時火鍋!仲要係和牛放題😍😍除咗日式和牛仲有澳洲和牛!牛味好濃,油花又靚,滿足晒我地呢啲牛魔王💕當然仲有豚肉,雞肉,海鮮,蔬菜!會寫明係燒烤定火鍋,熟食都好出色,雞軟骨係必點!仲有多款飲品、甜品刨冰🍧真係大滿足!

今次我地食🌟 限時半價!120 分鐘日本和牛燒肉火鍋放題刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800 🌟超過150款美食可以選擇!可以同時燒肉,同時火鍋!仲要係和牛放題😍😍除咗日式和牛仲有澳洲和牛!牛味好濃,油花又靚,滿足晒我地呢啲牛魔王💕

2023-11-21 254 浏览
平日夜晚黎食所以唔需要等位,今日同朋友慶祝生日所以黎咗,餐廳喺銅鑼灣,位置都方便。入面裝修非常日系,好多動漫、日劇、日本電影元素!而位置都好闊落,坐得好舒服!我地揀咗貴d嘅套餐,因為生日想食好d~除咗肉之外,呢度嘅熟食都唔差wor! 最好味係以下呢6款1. 北海道十勝豚骨:這道燒肉選擇使用北海道十勝豚肉,這種豬肉以其豐富的肉汁和鮮美的口感著稱。肉質柔軟,經過烤熟後仍然保持了豐富的肉汁,讓你在咀嚼時感受到豐富的風味。這道燒肉絕對是豬肉愛好者的一道美味之選。2. 北海道十勝豚柳:這道燒肉使用了北海道十勝豚肉的柳肉切片。柳肉是豬肉中最嫩的部位之一,經過烤熟後更加柔軟多汁。它的口感絕對令人驚艷,肉質嫩滑,入口即化。柳肉的天然甜味和豐富的肉汁使這道燒肉成為一個理想的選擇。3. 鹿兒島豚五花:鹿兒島豚肉是著名的豬肉品種之一,在燒肉界廣受歡迎。這款燒肉使用了鹿兒島豚五花肉,它具有大理石紋理和多層次的脂肪分佈。這種豬肉與細膩的肉質和豐富的油脂味道完美結合。烤熟後,五花肉肉質軟嫩,脂肪溶化在口中,帶來濃郁且令人愉悅的口感。4. 日本和牛後腰肉:這道燒肉選擇了優質的日本和牛後腰肉,它以其豐富的霜降脂肪和極

4. 日本和牛後腰肉:這道燒肉選擇了優質的日本和牛後腰肉,它以其豐富的霜降脂肪和極致的嫩滑感而聞名。每一口肉都彷彿融化在舌頭上,牛肉的自然甜味與脂肪的濃郁口感融為一體。這種高級牛肉品種在烤肉過程中保持了其獨特的風味,讓你感受到頂級和牛的美味。
5. 日本和牛三角:這款燒肉選擇了日本和牛的三角肉,這是和牛中最珍貴的部位之一。三角肉肉質緊實,質地鮮嫩,並且經過烤熟後仍然保持了肉本身的原汁原味。每一口都充滿了優質和牛肉的濃郁,讓你的味蕾陶醉其中。
6. 日本和牛沙巴當:沙巴當肉有著細膩的肉質和適中的霜降脂肪。經過烤之後入口即溶~

2023-09-14
2023-11-20 281 浏览
好耐冇食燒肉啦,要食返夠本!今次去熊本燒肉食日式燒肉+火鍋放題!一共有4款唔同既套餐!要食就緊係要食日本和牛😍 日本和牛套餐仲包括埋刺身任食同任飲UMAI MUGI麥啤!和牛入口即化,牛脂味香,一次過可以試哂咁多款唔同牛既部位,好滿足呀!除左牛肉之外,仲有豬肉、雞肉、蔬菜同海鮮可以食,火鍋同燒都可以!飲品可以係自助區既雪櫃攞,另外仲有好多唔同既前菜、熟食同小食,仲有甜品添! 整體真係好多野食,地方都坐得幾舒服,食肉獸必到呀

要食就緊係要食日本和牛😍
日本和牛套餐仲包括埋刺身任食同任飲UMAI MUGI麥啤!

整體真係好多野食,地方都坐得幾舒服,食肉獸必到呀
🌟 限時半價 (原價HK$800)🌟 120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題🌟 刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲 --🐃 [ A 日本和牛燒肉火鍋放題 | 𝐇𝐊$638 (𝟏𝟐𝟎分鐘) ]🐂 [ B 澳洲和牛燒肉火鍋放題 | 𝐇𝐊$398 (𝟏𝟐𝟎分鐘) ] 🐃 [ C 上選燒肉火鍋放題 | 𝐇𝐊$348 (𝟏𝟐𝟎分鐘) ]--🥢 < < 牛肉 | 豚肉 | 雞肉| 海鮮 > >日本和牛紋理清晰,牛脂感重,邪惡啲但肉味相對突出。特別係"沙巴當",肩里肌至肋骨肉嘅部分,相對緊密的霜降油花,所以油甘味特別突出。澳洲和牛,脂肪比較較低,肉質比較實在啲。而豬肉,個人喜好豬頸肉,好適合燒肉。海鮮類,可以燒下大蝦、鯖魚、魷魚等等。--🥣 < < 和風料理 | 前菜沙律 | 蔬菜 > >清酒煮蜆幾多推薦,但個人覺得口味比較清淡。炸物無驚喜,但勝在鮮炸香脆嘅感覺,相對喜歡炸雞粒。🤣 彷彿有連鎖KXX嘅感覺。蔬菜類攞黎邊爐都幾開心,不過湯底同樣較清淡。
🌟 限時半價 (原價HK$800)
🌟 120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題
🌟 刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲

🥢 < < 牛肉 | 豚肉 | 雞肉| 海鮮 > >

🥣 < < 和風料理 | 前菜沙律 | 蔬菜 > >
《熊本燒肉》📍 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓呢間位於銅鑼灣嘅燒肉火鍋店唔係淨係得燒肉仲有火鍋😍😍 完全滿足晒平時呢兩個燒肉同打邊爐嘅慾望🤤 呢間日本燒肉火鍋點主要係以日本居酒屋嘅風格而成 環境都幾有feel👍🏻 服務都非常周到🤩➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖★ 120分鐘C套餐:上選和牛燒肉火鍋放題2位✭肉類方面🥩🥩,裡面有包含鹿兒島五花肉、薄切牛小排、醬燒牛排骨、澳洲和牛板腱、澳洲和牛封門柳、安格斯肩胛脊肉、醬燒肩胛牛五花、薄切澳洲和牛肩胛、薄切和牛板腱、鹿兒島五花肉,全部都任食🤩🤩 選擇非常多😍 係豬方面我個人相對比較推薦鹿兒島豚五花😍 食落去油香豐滿 亦都唔會話好膩🤤 *tips煎耐少少脆d好食d*🤭 而牛方面我比較推介澳洲和牛肩胛 和牛油脂分布比例方面都好靚 肉汁豐富🥰😍(必試)✭裡面仲有好多丸🍥、菜🥬、炸物🥟、飲品🍻等等,所有都係任攞嘅 有菜同時有燒肉嘅燒肉店真係少中有少 所有減少咗好多食燒肉嘅罪惡感😍😍 丸同炸物嘅種類包羅萬有😍 飲品櫃裏面嘅嘢飲都幾齊全👍🏻👍🏻✭甜品方面,裡面有朱古力布朗尼、棉花糖等等 燒肉店有棉花糖我都係第一次見 非常特別😍😍 最後店員仲會送
《熊本燒肉》
📍 銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
★ 120分鐘C套餐:上選和牛燒肉火鍋放題2位

甜品方面,裡面有朱古力布朗尼、棉花糖等等 燒肉店有棉花糖我都係第一次見 非常特別😍😍 最後店員仲會送一個白桃刨冰🍧卑我地超好人😆
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✫ 食物(9/10)
✫ 環境(9/10)
✫ 服務(9/10)

#ig #igdaily #igers #idfoodies #香港 #香港美食 #美食 #美食推薦 #香港美食 #香港好去處#FoodPhotography #Eeeeeats #FoodPorn #FoodGasm #Foodie #ForkYeah #FoodInTheAir #Delish #EatingForTheInsta #CleanEating #ELLE愛吃貨#yakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛 #香港燒肉 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣放題 #銅鑼灣燒肉
🏠熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto (銅鑼灣)入秋又到邊爐燒肉嘅時候,咁邊爐定燒肉好?小朋友先做選擇,我全都要🤩銅鑼灣呢間燒肉店係地鐵站C出口2分鐘步程,樓上舖嚟嘅~ 一出𨋢見到有好多日本電影海報,明星嘅海報,而且成間餐廳都有好多有日本特色和風嘅擺設同佈置,位置都十分寬敞👍🏻👍🏻C餐 上選燒肉火鍋放題 $348 (120分鐘任食)一坐底店員已經好詳細咁同我地解釋湯底,餐點嘅分別等等。我地最後簡左c,餐呢個餐已經有日本和牛食☺️仲有總共150種食嘢任食!食任食燒肉第一round緊係叫左肉肉先啦~ 所有牛肉上枱都會好清楚咁標示佢地嘅名,好明顯地日本和牛嘅油脂分布係比較明顯,所以食落大部分都係油香滿溢。而澳洲和牛就肉味較濃,尤其係牛板鍵,係油脂同肉味最balance嘅一款。🥔薯蓉沙律🥚玉子燒擺埋落去燒都唔錯喎☺️🍚白飯食燒肉唔可以無嘅野~🔥炸香蕉,香芋丸🍡燒棉花糖好玩又好食😜🍠日本甜薯 粟米芯🦐超大隻嘅虎蝦(係like 社交平台page送嘅~)🥗生菜🥘漬大根🥗中華沙律🐙章魚小丸子限時半價!120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題(刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」  銅鑼
🏠熊本燒肉 Yakiniku Kumamoto (銅鑼灣)
C餐 上選燒肉火鍋放題 $348 (120分鐘任食)
日本和牛
澳洲和牛
🥔薯蓉沙律
薯蓉沙律
🥚玉子燒
擺埋落去燒都唔錯喎☺️
玉子燒
🍚白飯
食燒肉唔可以無嘅野~
白飯
🔥炸香蕉,香芋丸
🍡燒棉花糖
好玩又好食😜
燒棉花糖
🍠日本甜薯 粟米芯
日本甜薯 粟米芯
🦐超大隻嘅虎蝦
(係like 社交平台page送嘅~)
超大隻嘅虎蝦
🥗中華沙律
中華沙律
🐙章魚小丸子
章魚小丸子
限時半價!120分鐘日本和牛燒肉火鍋放題刺身任食、UMAI MUGI麥啤任飲)原價HK$800」
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
生菜
漬大根
中華沙律
章魚小丸子
-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽熊本燒肉環境好寬敞同乾淨,有啲日本居酒屋嘅感覺。餐廳牆上佈置咗好多男兒當入樽嘅海報同相片,啱晒一眾粉絲去打卡!我哋就揀咗A餐嘅日本和牛燒肉火鍋牛放題套餐,除咗肉類之外仲有多款海鮮、蔬菜同小食類選擇添😋。🥩🫕日本和牛燒肉火鍋放題 $598 (14:00-16:00)🥩燒肉🥩🥢日本沙巴當 l 日本三筋肉 l日本後腰肉 l 日本和尚頭 l 日本牛三角 l 和牛舌芯🥢澳洲和牛板腱 l 澳洲和牛封門柳 l 澳洲和牛上腦 l 澳洲保樂肩 l 澳洲牛胸邊 l 澳洲牛頸脊日本同澳洲嘅牛肉各有特式,自己就比較鍾意日本牛,肉質嫩滑,油香味較出,而且肉汁豐富。至於澳洲嘅和牛肉味比較濃郁,肉味較甜,肉質鬆軟。第一次食牛上腦,估唔到雖然口感偏瘦但口感依然細嫩多汁👍🏻。🌟其他燒物推介:🥢辣魷魚、日本小甜薯、雞脾菇、翠玉瓜🫕火鍋🫕🥩肉類:🥢薄切和牛和尚頭 l 薄切和牛後腰肉 和尚頭多肉汁,肉質柔嫩同有咬口,相對上冇咁多脂肪但牛肉香濃郁。🥢北海道十勝豚肩 l 鹿兒島五花肉 l 美國薄切豚肩肉🌟其他火鍋配料/料理推介:🥢大蝦、鯖魚、蟹棒、玉子豆腐、地獄香辣稻庭烏冬、娃娃菜🍗油揚炸物🍗

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽
熊本燒肉環境好寬敞同乾淨,有啲日本居酒屋嘅感覺。餐廳牆上佈置咗好多男兒當入樽嘅海報同相片,啱晒一眾粉絲去打卡!我哋就揀咗A餐嘅日本和牛燒肉火鍋放題套餐,除咗肉類之外仲有多款海鮮、蔬菜同小食類選擇添😋。

🥩燒肉🥩

🌟其他燒物推介:
🥢辣魷魚、日本小甜薯、雞脾菇、翠玉瓜

🫕火鍋🫕
🥩肉類:
🥢薄切和牛和尚頭 l 薄切和牛後腰肉
🥢北海道十勝豚肩 l 鹿兒島五花肉 l 美國薄切豚肩肉
🌟其他火鍋配料/料理推介:
🥢大蝦、鯖魚、蟹棒、玉子豆腐、地獄香辣稻庭烏冬、娃娃菜
🍗油揚炸物🍗
🥢一口炸芝士、日本芝士年糕、脆皮香蕉、吉列帶子 、紫心香芋丸
🍧甜品🍧
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 8.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.75/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥩🥩🥩🥩🥩🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
#bakdiu銅鑼灣 #bakdiu灣仔區 #bakdiu燒肉 #bakdiu放題 #yakinikukumamoto #熊本燒肉 #日本和牛 #澳洲和牛 #香港燒肉 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣放題 #銅鑼灣燒肉

去唔到熊本,去銅鑼灣日本🇯🇵居酒屋風格嘅熊本燒肉火鍋店一次滿足我兩個願望~除咗有日本和牛、澳洲和牛燒肉之外仲有得燒住和牛打邊爐🍲好滿足啊~最鐘意食日本🇯🇵和牛沙巴當呢個部位嘅和牛脂肪分布比例平均肉質嫩滑,香濃牛肉味,仲有少少入口即化嘅感覺添😍全部燒肉都喺用牛肉嘅脂肪逼出來燒代替生油,原汁原味!澳洲和牛三角都好出色食落較有質感但唔會好韌,帶有濃郁和牛味打邊爐嘅澳洲和牛切片較薄,滾兩滾就食得口感軟腍冇筋,估唔到放題都咁高質啊!除咗主打和牛外,仲有各款豚肉、豬肉、海鮮唔少得要試埋炸物同甜品🍮

除咗有日本和牛、澳洲和牛燒肉之外
仲有得燒住和牛打邊爐🍲好滿足啊~

最鐘意食日本🇯🇵和牛沙巴當

呢個部位嘅和牛脂肪分布比例平均
肉質嫩滑,香濃牛肉味,仲有少少入口即化嘅感覺添😍
全部燒肉都喺用牛肉嘅脂肪逼出來燒代替生油,原汁原味!
澳洲和牛三角都好出色

食落較有質感但唔會好韌,帶有濃郁和牛味

打邊爐嘅澳洲和牛切片較薄,滾兩滾就食得
口感軟腍冇筋,估唔到放題都咁高質啊!

除咗主打和牛外,仲有各款豚肉、豬肉、海鮮
唔少得要試埋炸物同甜品🍮

2023-11-07 78 浏览
🇯🇵環境 / 服務用平板落單,上菜速度快地方闊落、乾淨,唔算大味,唔會黐笠笠店員勁好人,會主動換網🍗 精選熊本放題💲298+💲38升級澳洲和牛放題🐮+💲28刺身海鮮放題🦐我地今次試左主打 - 🇦🇺澳洲 + 🇯🇵日本和牛放題,除左超正和牛,仲有🥗前菜🐷豬🐔雞🥦蔬菜🦐海鮮🍄菇🥤飲品係自助放題,自家制烏龍茶🍵好好味👍🏻🇯🇵日本和牛日本和牛沙巴當日本和牛後腰肉日本和牛和尚頭日本和牛三角日本和牛三筋肉🇯🇵日本豚肉鹿兒島豚五花北海道十勝豚柳北海道十勝豚肩🇦🇺澳洲和牛澳洲和牛版建澳洲和牛肩胛澳洲和牛封門柳肉味香濃又有咬口,非常高質!
🇯🇵環境 / 服務
用平板落單,上菜速度快
地方闊落、乾淨,唔算大味,唔會黐笠笠
店員勁好人,會主動換網

🍗 精選熊本放題💲298
+💲38升級澳洲和牛放題🐮
+💲28刺身海鮮放題🦐

🥤飲品係自助放題,自家制烏龍茶🍵好好味👍🏻

🇯🇵日本和牛

🇦🇺澳洲和牛
澳洲和牛版建
澳洲和牛肩胛
澳洲和牛封門柳

肉味香濃又有咬口,非常高質!
2023-11-07 96 浏览
良心食店【熊本燒肉】位於銅鑼灣謝斐道,鄰近地鐵站,地點便利。之前與朋友試過其日式燒肉放題覺得性價比不俗,悉知食店最近還加入火鍋元素,一次過可以試勻2種滋味,一於再來挑戰肚皮。燒肉火鍋放題分4個等級,另可選120或180分鐘,由$258起至$848,可按喜好選擇「日本產和牛」、「極上澳洲和牛」或「精選燒肉」。喜歡暢飲的朋友,還可追加麥啤、生啤、清酒或燒酌放題。食物以平版電腦下單,「日本和牛燒肉火鍋放題」,精選日本和牛"三筋肉"、"和尚頭"、"後腰肉"、"牛三角"及"沙巴當"等多個部位。澳洲和牛除了常見的"牛板腱"、"封門柳"、"牛頸脊","牛胸邊",還有口感綿軟的"牛上腦"和肉味甘甜的"保樂肩"等。「日本產和牛」霜降程度較大,肉質軟腍細膩,入口即化,吃下滿口油香。「澳洲和牛」紅肉部分則較多,肉味濃郁,嚼勁亦更佳。燒肉用的和牛較厚切,燒起上來外焦內嫰,肉汁滿滿。火鍋用的和牛則較薄,輕輕一涮就可起鍋。除了和牛,還有豚肉雞肉、海鮮蔬菜、沙律漬物、飯麵小食、炸物甜品可選。炸物小食選擇很多,"章魚小丸子"、"流心芝士年糕"、"紫心香芋"丸全部即叫即炸,香脆熱辣。當中以"椰汁流心球"最特別,香甜酥脆

火鍋用的和牛則較薄,輕輕一涮就可起鍋。
除了和牛,還有豚肉雞肉、海鮮蔬菜、沙律漬物、飯麵小食、炸物甜品可選。炸物小食選擇很多,"章魚小丸子"、"流心芝士年糕"、"紫心香芋"丸全部即叫即炸,香脆熱辣。當中以"椰汁流心球"最特別,香甜酥脆,作為甜點一流。
飲品放於雪櫃內自取,除了一般罐裝汽水,還有香港品牌「有得解」系列清熱飲品,低甜解渴。甜品有"朱可力布朗尼"、"雲呢拿泡芙"和"濃涷芝士卷",結帳後店長還送上晚市才可點的"蜜桃綿綿冰",中和了烤肉的熱氣,為完美一餐畫上句號。