最近太忙,間中都係要諗下有咩好食嘅外賣公司附近呢間主打川味嘅餐廳,有辣有唔辣揀咗二人套餐有麵.雲吞.小食.甜品同飲品 好抵食✨一口鮮蝦豚肉雲吞配上特濃蕃茄湯底,一啖雲吞一啖湯雲吞皮薄幼滑,裡面粒粒鮮蝦✨傳統重慶川式涼麵鍾意粗身嘅涼麵,口感軟軟腍腍加埋配料同菜脯調味,輕輕搞拌已經好惹味✨芝麻鹽焗手撕雞手撕雞啖啖肉,有爽口嘅青瓜絲墊底添上芝麻更香口✨軟糯香甜紅糖糍粑係四川馳名甜品,口感煙煙靭靭,加上紅糖有出香甜味✨酥炸韭菜豚肉雲吞韭菜配豬肉係完美嘅配搭外層雲吞皮炸到脆卜卜,非常香口一隻接一隻,食唔停口見到有菜脯,$22/樽買咗樽五仁菜脯,平日煮麵可以加少少增添口感同味道

最近太忙,間中都係要諗下有咩好食嘅外賣
公司附近呢間主打川味嘅餐廳,有辣有唔辣

揀咗二人套餐
有麵.雲吞.小食.甜品同飲品 好抵食

✨一口鮮蝦豚肉雲吞
配上特濃蕃茄湯底,一啖雲吞一啖湯
雲吞皮薄幼滑,裡面粒粒鮮蝦

✨傳統重慶川式涼麵
鍾意粗身嘅涼麵,口感軟軟腍腍

加埋配料同菜脯調味,輕輕搞拌已經好惹味

✨芝麻鹽焗手撕雞
手撕雞啖啖肉,有爽口嘅青瓜絲墊底
添上芝麻更香口

✨軟糯香甜紅糖糍粑
係四川馳名甜品
口感煙煙靭靭,加上紅糖有出香甜味

✨酥炸韭菜豚肉雲吞
韭菜配豬肉係完美嘅配搭
外層雲吞皮炸到脆卜卜,非常香口
一隻接一隻,食唔停口

見到有菜脯,$22/樽
買咗樽五仁菜脯,平日煮麵可以加少少增添口感同味道
2023-04-25
5 分钟 (外卖自取)
下午茶
2023-04-13 60 浏览
朋友知我鍾意食水餃雲吞,推介我去試吓熊貓小雲吞。呢日經開佐敦附近,見餐廳都幾乾淨企理,入去食個二人晚餐試吓先。餐牌好多選擇,有雲吞之餘,亦有湯麵、撈麵、涼麵及串串鍋,仲有小食、酥炸小食,連甜品都有提供。花多眼亂情況下,兩個人揀咗二人餐($138),加埋串串鍋($45)。二人餐包咗一口韭菜豚肉雲吞10隻、油蔥酥肉燥熱撈麵一碗、芝麻鹽焗手撕雞、軟糯香甜紅糖糍粑,仲有飲品兩杯。一口韭菜豚肉雲吞 - 細細粒,易入口,但餡料都多,味道唔錯喎。唔係一口肥豬肉咁,下次可以試吓其他口味。油蔥酥肉燥熱撈麵 - 可以點小辣或者中辣,入口好惹味,麵質煙韌。唔算好食得辣嘅我地,叫小辣都可以。芝麻鹽焗手撕雞 - 好衛生咁已經包裝好,分量都算多。芝麻味好香,唔會太鹹,味道啱啱好。軟糯香甜紅糖糍粑 - 估唔到呢個咁有驚喜,入口煙煙韌韌,好軟熟。配埋糖粉及糖漿,味道有啲似麻薯。飲品選擇亦相當多,有花茶、冷泡茶、大麥茶、烏龍茶等。好欣賞佢有咁多茶類選擇,唔係只提供汽水,感覺健康啲。

因為個名幾特別,所以之前已經留意到佐敦開咗呢間連鎖麵食店,主打酸辣粉、小雲吞、涼皮、麻辣串串等等川式速食,價錢唔貴,每一款菜式都係幾十蚊,愛辣星人一定要試吓,整體質素都唔錯,而且分店越開越多,價錢較大眾化,平均都係$30-$40左右酸辣粉$33酸酸辣辣好開胃,特別鍾意淡淡的花椒油味道,肉沫也給不少,紅薯粉又好Q彈,為咗佢一定會回訪芝麻鹽焗雞川式涼麵感覺上好似台式便當🍱有齊晒配料,而且手撕雞及涼麵份量好足,而且本身係凍食,好適合買返屋企都唔會攤凍晒,如果下次我會試吓食涼皮雙拼雲吞套餐$45份量真係好多,如果單拼10隻都係$26,我最鍾意就係鮮蝦豚肉雲吞,皮很薄細細隻好易入口,粟米豬肉都唔錯整體而言,真係打工仔最適合的食堂,價錢唔貴,等候時間短,最後都買咗口水雞醬返屋企,就可以喺屋企都食到—————————————————熊貓小雲吞 (莊士倫敦廣場) (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodie

酸辣粉$33

芝麻鹽焗雞川式涼麵
雙拼雲吞套餐$45

—————————————————

熊貓小雲吞 (莊士倫敦廣場) (佐敦)

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodies #yum #hkfoodstagram #foodie #foodphotography #foodgasm #lunch #佐敦美食 #川式美食
___
🥇Follow @eathkgirls
# eathkgirls
  • 酸辣粉
  • 紅糖糍粑
2023-04-07 536 浏览
小編之前都有喺其他分店食過,當中嘅雲吞同糍粑已經令人有深刻印象。幾日前喺雨中俾小編見到呢間,價格相而,性價比極高,要回味下啦!餐廳以紅白色為主,裝橫簡單,鍾意食餐廳自家製菜脯/辣椒醬嘅朋友仔,可以買返屋企送麵一流,小編都買咗罐🤭♥️∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴ ୨୧ ∴∵∴❥ 二人餐 $138૪ 一口鮮蝦豚肉雲吞 配 蝦米紫菜湯一碗十隻,一啖一粒,雲吞皮滑,餡料足,真喺食到彈牙蝦肉,加埋鮮甜湯底,鮮上加鮮😋૪ 傳統重慶川式涼麵小編揀咗小辣,撈埋惹味火辣辣嘅醬汁同炸豆、花生、青瓜、自家製菜脯嘅配料,口感豐富😆૪ 芝麻鹽焗手撕雞一打開,芝麻香一下子散出嚟,聞到都流晒口水。雞皮爽口,冇肥膏,雞肉嫩,最開心嘅喺冇骨啖啖肉🤭૪ 軟糯香甜紅糖糍粑小編至愛,一見有糍粑即叫!甜蜜蜜嘅紅糖醬,濃稠度啱啱好,份量好多薄薄嘅黃豆粉鋪喺軟糯糍粑,沾上紅糖醬,食完甜絲絲☺️૪冷泡黃金大麥茶૪ 冷泡御翠烏龍茶大麥茶甘甜清爽;烏龍茶味道再甘啲,但唔澀😌❥ 串串鍋 $45長洲大魚蛋|振興豬肉丸|振興100%牛肉丸|豆腐串|海帶結|台灣香腸|蘿蔔|蓮藕片好多料好豐富,好抵食豆

❥ 二人餐 $138
૪ 一口鮮蝦豚肉雲吞 配 蝦米紫菜湯

૪ 傳統重慶川式涼麵

૪ 芝麻鹽焗手撕雞

૪ 軟糯香甜紅糖糍粑
小編至愛,一見有糍粑即叫!
甜蜜蜜嘅紅糖醬,濃稠度啱啱好,份量好多
薄薄嘅黃豆粉鋪喺軟糯糍粑,沾上紅糖醬,食完甜絲絲☺️

૪冷泡黃金大麥茶
૪ 冷泡御翠烏龍茶
大麥茶甘甜清爽;烏龍茶味道再甘啲,但唔澀😌

❥ 串串鍋 $45
好多料好豐富,好抵食
豆腐串吸晒啲湯,辣得過癮
蘿蔔又腍又甜;蓮藕片爽脆;肉丸彈牙
小編最鍾意脹卜卜嘅台灣香腸👍🏻

• 一口鮮蝦豚肉雲吞
  • 軟糯香甜紅糖糍粑
  • 傳統重慶川式涼麵
2023-04-04 56 浏览
📍熊貓小雲吞 (佐敦)🐼三人優惠套餐 $189價錢超抵,三個人食都好飽😆。平日~19:00外賣等10分鐘就有。🥟一口豚肉鮮蝦雲吞 10粒🥟一口豚肉韭菜雲吞 10粒雲吞迷你但皮薄飽滿。鮮蝦餃彈牙鮮甜,韭菜餃就比較濃味。🍜老北京擔擔麵花生香突出,豆瓣醬嘅辣味都不遑多讓。麵條口感偏向軟滑,吸收晒湯底,越食覺得越辣。擔擔麵遠比雲吞飽肚。🍗孜然椒麻炸雞翼 3隻雞翼外層酥脆、咬落又嫩又多汁,似係無敵嘅CP雞翼🤭。孜然椒麻粉少辣少麻,加咗香好多。🌶️黑醋涼拌木耳口感爽脆,味道酸甜可口。🥖軟糯香甜紅糖糍粑糍粑炸得金黃,口感軟糯Q彈。紅糖質地比較稀,但甜度十足。🍵氮氣綠茶飲品x3冷泡洛神花茶氮氣香桃茶冷泡御翠烏龍茶佢哋仲有唔同種類嘅樽裝醬料、菜脯。五仁菜脯丁餸粥一流!📍熊貓小雲吞 (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖
📍熊貓小雲吞 (佐敦)

🐼三人優惠套餐 $189

🥟一口豚肉鮮蝦雲吞 10粒
🥟一口豚肉韭菜雲吞 10粒
雲吞迷你但皮薄飽滿。鮮蝦餃彈牙鮮甜,韭菜餃就比較濃味。

🍜老北京擔擔麵

🍗孜然椒麻炸雞翼 3隻

🌶️黑醋涼拌木耳
口感爽脆,味道酸甜可口。

🥖軟糯香甜紅糖糍粑
糍粑炸得金黃,口感軟糯Q彈。紅糖質地比較稀,但甜度十足。

🍵氮氣綠茶飲品x3
冷泡洛神花茶
氮氣香桃茶
冷泡御翠烏龍茶

佢哋仲有唔同種類嘅樽裝醬料、菜脯。五仁菜脯丁餸粥一流!

📍熊貓小雲吞 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖

居然可以在香港吃到如此平靓正的馄饨!很意外很惊喜。环境很企理,饮料选择特别且糖不多,很健康,井井有条、干净的一家小店。可以扫码点餐,也可以机器、柜台点餐!可惜估计由于物美价廉的缘故,没办法开到中环湾仔去,只好我们去找熊猫分店而不是期待附近有一家了,值得专程去吃!今天只是下雨去佐敦看楼,又顺便买衣服,不得不说佐敦虽然离尖沙咀很近,却有很多小店实惠之选。这家店在庄士敦大楼里,一栋楼全是食店有点类似天后的aura。希望这样的特色小店越来越多人帮衬,不要被大集团打倒。
居然可以在香港吃到如此平靓正的馄饨!很意外很惊喜。

• 韭菜小馄饨
  • 苹果茶
呢日晚飯時間經過佐敦,離遠就見到呢間熊貓小雲吞,睇落好似唔錯,價錢幾抵,一於試下。一口豚肉雲吞雙拼 $45雲吞同湯都有好多味選擇,揀咗粟米豚肉同鮮蝦豚肉,配蝦米紫菜湯。小雲吞都幾鮮味,一口size好方便食。涼拌松花皮蛋 $22皮蛋有d溏心,配埋酸酸地嘅醬汁,好開胃!傳統重慶川式涼麵 $28份量都唔少,有好多配料:花生、脆豆、辣菜脯、青瓜絲,醬汁酸辣好開胃!麻辣雞絲手工涼皮 $40手工涼皮口感比較煙靭Q彈,雖然無水晶涼皮咁滑溜,但都好掛汁,煙韌控會鍾意!麻辣雞絲比較大塊,份量都算多。串串鍋 $40串串鍋一共有8款嘢食,啱晒我咁樣樣都想食嘅人。入面有振興牛肉丸、豬肉丸、長洲大魚蛋,仲有台灣腸、蘿白、蓮藕、海帶結同豆腐串,全部都吸滿湯汁,推介!如果辣啲會更好!軟糯香甜紅糖糍粑 $28$28有6條好抵食,比好多川茶店平!糍粑好軟糯,又唔會黐牙,必食呀!香桃茶 跟餐$12飲品都有好多選擇,總有一款啱你😂$200頭有咁多嘢食,好滿足☺️🤤

一口豚肉雲吞雙拼 $45

涼拌松花皮蛋 $22
皮蛋有d溏心,配埋酸酸地嘅醬汁,好開胃!

傳統重慶川式涼麵 $28

麻辣雞絲手工涼皮 $40

軟糯香甜紅糖糍粑 $28

香桃茶 跟餐$12
飲品都有好多選擇,總有一款啱你😂

$200頭有咁多嘢食,好滿足☺️🤤
2023-03-23 49 浏览
同朋友去佐敦上堂前想醫醫肚,經過佐士敦廣場,見到呢間店舖裝修簡潔,座位舒適,就入去試下有唔同嘅一人套餐之外,仲有二、三、四人組合嘅套餐,整體份量相當十足,價錢亦好親民💕我地揀左個二人餐,兩款主食,兩款小食同埋兩支飲品先 $128主食一:小棠菜豚肉雲吞小雲吞餡入面包左豬肉同小棠菜,肉餡調味恰到好處,細細粒啱啱好,皮好薄好滑好足料,一啖食一粒,湯底揀左蝦米紫菜湯 ,好鐘意佢多蔥花主食二:油蔥酥肉燥熱撈麵呢個又好食,好香蔥油味,又有花椒味,仲有好多配料 , 有肉燥、花生、青瓜、菜脯 、脆脆豆,口感超豐富 , 而且份量仲要唔少小食一: 芝麻鹽焗手撕雞雞肉皮爽肉嫩 , 調味適中唔會好咸, 底部係一層青瓜絲 ,搭配落去非常爽口小食二:紅糖糯杷有驚喜😍,糍粑外脆內軟,煙煙韌韌,搭配紅糖漿和黃豆粉,非常好食兩支茶飲:香桃茶及雪梨茶串串鍋 $40長洲大魚蛋,豆腐串,牛九,豬肉丸 ,香腸,海帶結,蓮藕及蘿白,長洲大魚蛋好大粒,牛丸和猪肉丸都彈牙,蘿白爽口,整體口感豐富美味卜卜脆炸鮮蝦雲吞 $28非常酥脆,足料唔油膩麻辣雞煲醬 $39店內仲有多款自家製醬料售買,全部由新鮮本地製造,我就揀一款麻辣雞煲

主食一:小棠菜豚肉雲吞

主食二:油蔥酥肉燥熱撈麵

小食一: 芝麻鹽焗手撕雞

小食二:紅糖糯杷

兩支茶飲:香桃茶及雪梨茶

卜卜脆炸鮮蝦雲吞 $28
非常酥脆,足料唔油膩

麻辣雞煲醬 $39
店內仲有多款自家製醬料售買,全部由新鮮本地製造,我就揀一款麻辣雞煲醬試吓

總體
環境衛生,上餐快速,食物品質 味道都好唔錯,價錢親民,員工都好友善,值得再encore✅️

📍熊貓小雲吞
🏩佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖

#熊貓小雲吞 #莊士倫敦廣場 #佐敦 #pandawonton #chinesecuisine #油蔥酥熱撈麵 #開心逐粒親 #外賣 #一口雲吞 #川式風味 #熊貓 #撈麵 #食辣 #地道川菜 #麻辣 #串串香辣鍋 #麻辣雞絲 #酸辣粉 #紅糖糍粑 #多款口味任君選擇 #招牌菜 #一口豚肉雲吞 #涼麵 #涼皮

• 芝麻鹽焗手撕雞
2023-03-21 49 浏览
平時都幾鍾意食涼麵涼皮呢類小食,呢日晚飯時間經過佐敦,見到呢間連鎖川菜小店熊貓小雲吞,選擇好多價錢又平,就入去試下。🜚一口豚肉雲吞雙拼$45雙拼有20隻雲吞,揀咗粟米豚肉同鮮蝦豚肉,湯底有6款選擇,揀咗相對清淡嘅蝦米紫菜湯。雲吞係一口size,一啖一隻好滋味,湯底正常發揮,都有唔少紫菜。下次想試下酸辣湯底。🜚涼拌松花皮蛋$22皮蛋溏心好正!醬汁調味酸味較重,好開胃!🜚傳統重慶川式涼麵$28份量唔少,有好多花生、脆豆、辣菜脯、青瓜絲,醬汁酸酸地少少辣,配埋涼麵一齊食好正!🜚麻辣雞絲手工涼皮$40第一次食手工涼皮,口感比較煙靭,無水晶涼皮咁滑,但都好掛汁好食!麻辣雞絲分量都算多,比較大塊,唔太辣。同涼麵一樣,都有好多配料撈埋一齊食。🜚串串鍋$40見到好吸引,一共有8款嘢食,啱晒每樣都想試少少嘅人。振興牛肉丸、豬肉丸、長洲大魚蛋三款丸都彈牙好食!仲有大大條台灣腸,口感紮實有肉汁。蘿白清甜無渣,蓮藕爽脆,海帶結幾鮮味,豆腐串吸滿湯汁,整體好抵食好味!🜚軟糯香甜紅糖糍粑$28通常去食四川菜都會叫呢款甜品,呢度$28有6條好抵食,糍粑好軟糯,配埋紅糖汁食一流!🜚香桃茶 跟餐$12 飲品櫃有好多自製

🜚一口豚肉雲吞雙拼$45

🜚涼拌松花皮蛋$22
皮蛋溏心好正!醬汁調味酸味較重,好開胃!

🜚傳統重慶川式涼麵$28

🜚麻辣雞絲手工涼皮$40

🜚串串鍋$40

🜚軟糯香甜紅糖糍粑$28

🜚香桃茶 跟餐$12
飲品櫃有好多自製氮氣茶,揀咗香桃茶試下,幾好唔會太甜。

🜚叫咗咁多嘢食先至$200頭,真係好抵食!而且味道都唔錯,想平平地食下川菜,呢度絕對係一個好選擇!門口仲有得賣菜脯、花生、脆豆等等,買返屋企撈麵食應該好正!
2023-03-21 45 浏览
平時我好鍾意麻辣酸辣嘅美食,今次到了佐敦嘅熊貓小雲吞試下佢地嘅酸辣粉,點知一試愛上!傷心重慶酸辣粉 $33大大碗好抵食!酸辣湯夠重味香濃又夠酸真係好惹味,入面好多菜甫、花生粒和肉碎,口感豐富。點了小辣初嚐,感覺辣度正常夠剌激~酸辣粉好Q彈柔滑,越食越想吃多幾啖,好好味!麻辣雞絲手工涼皮小熊貓嘅涼皮唔同我地平時食開果款透明涼粉,佢係比較大片、煙韌和有口感,幾特別可以一試~麻辣雞絲嫩滑,調味不會太鹹,配上青瓜絲、花生粒和菜甫更惹味。豬扒油蔥酥熱撈麵呢度嘅麵以便當形式呈上,入面有豬扒、撈麵、生菜、炸豆腐和菜甫,真係好豐富啊!撈麵好掛汁,帶麵豉香味,跟配菜一同吃不單調。豬扒肉質彈牙入味,炸到熱辣辣好食~!芝麻鹽焗雞川式涼麵手撕芝麻雞冇骨啖啖肉,雞絲充滿麻香且嫩滑,拌麵加入麻醬辣油,拌得均勻,麵質爽口,啖啖都入味。山楂紅糖冰粉本來想食涼粉但賣哂,店員姐姐推薦我試試冰粉,別以為是透明啫喱咁簡單,冰粉有少少似涼粉,但比涼粉Q彈,混合山楂紅糖、提子乾和花生碎後一同吃又彈又脆卜卜,多重口感,原來是一個美味甜品!食過呢度D菜甫覺得幾惹味,所以帶了罐五仁菜甫丁返屋企慢慢嘆!撈粥撈麵同樣好食~

傷心重慶酸辣粉

麻辣雞絲手工涼皮

豬扒油蔥酥熱撈麵

芝麻鹽焗雞川式涼麵

山楂紅糖冰粉

好耐冇食過四川菜!去咗莊士倫敦廣場地下呢間熊貓小雲吞食個quick lunch!餐廳環境光猛闊落,比一般嘅雲吞店坐得更舒適! 熊貓小雲吞主打一口雲吞,共有五款口味,點咗佢嘅招牌一口雲吞雙拼($45),揀咗粟米豚肉雲吞同埋小棠菜豚肉雲吞,每款都各有10隻!雲吞皮好薄,餡料飽滿,採用上等豬肉,肉菜比例平均。湯底+$2試下老壇酸菜雞湯,湯底鮮香帶酸,揀咗小辣,辣辣地好過癮!每張枱都擺咗一樽五仁菜脯丁,可以自助添加!呢個菜脯好好食,加落湯底度更加提升味道嘅層次!五仁菜脯丁有得散買,我都買咗樽返屋企,平時煮麵都可以落!飲品選擇好多樣化,可以自助喺飲品櫃度領取,然後付款。雪梨茶(+$10)新鮮製造,果味香甜清新,解辣解膩一流!
餐廳環境光猛闊落,比一般嘅雲吞店坐得更舒適!

五仁菜脯丁有得散買,我都買咗樽返屋企,平時煮麵都可以落!

2023-02-24 564 浏览
位於佐敦莊士敦廣場地下熊貓小雲吞,位置非常方便,在附近下班就和男友吃個便飯。雖然是平價餐廳,但環境非常乾淨企理!下單可以去櫃檯,或者自動售賣機㩒,或者scan qr code電話落單都得,很方便~叫號取餐。2人餐幾抵食,主菜兩款+小食一款+甜品一款+飲品兩支$128一口豚肉雲吞 (10隻)(任選一款名料及湯底)餡料都有很多選擇,有韭菜豚肉、小棠菜豚肉、高麗菜豚肉、粟米豚肉和鮮蝦豚肉。湯底有辣和不辣選擇,我們選了鮮蝦豚肉配不辣的蝦米紫菜湯。湯底清清地,蝦肉彈牙,細細粒皮薄餡靚。油蔥酥肉燥熱撈麵(幼/粗)我們選了小辣想惹味點,肉燥不算多,不過醬料夠晒撈麵,落了自家製菜脯丁和脆波波,對我來說有點辣,但幾好吃。炸雞翼(2隻)可以選原味 / 孜然椒麻/蜜汁芥末味,我們選了孜然味,好香口不太油,一人一隻剛剛好。一人一隻剛剛好。軟糯香甜紅糖糍粑上菜時熱熱,糍粑很軟,配紅糖漿超好味,出奇地就算凍了都是軟的,而且很解辣。配飲品(350ml, 任選兩款)我們選了氮氣青蘋果和氮氣香桃茶,兩款都少少酸酸地很清新。另外點了一客串串鍋$40幾辣幾過癮,有長洲大魚蛋、振興100%牛肉丸、五香豆腐串(吸了辣湯超辣我吃

一口豚肉雲吞 (10隻)(任選一款名料及湯底)
油蔥酥肉燥熱撈麵

油蔥酥肉燥熱撈麵(幼/粗)

炸雞翼(2隻)

軟糯香甜紅糖糍粑

配飲品(350ml, 任選兩款)
我們選了氮氣青蘋果和氮氣香桃茶,兩款都少少酸酸地很清新。

另外點了一客串串鍋$40
幾辣幾過癮,有長洲大魚蛋、振興100%牛肉丸、五香豆腐串(吸了辣湯超辣我吃不到了🤣)、台灣香腸、蘿白、鮮味海帶結(似蝴蝶結很可愛)、振興豬肉丸、蓮藕片~
2023-02-22
油蔥酥肉燥熱撈麵
串串鍋
突然想吃點辣東西,找到附近的熊貓小雲吞,有熱撈麵、涼麵、涼皮等多款選擇。我們點套餐另加$3有特飲香桃茶、西柚茶,甜度剛好韮菜雲吞餐 $50有一口豚肉韭菜雲吞 (10隻)及 蜂蜜芥末雞翼3隻可自選湯底,有辣有不辣,這個是蕃茄湯底,豚肉韭菜雲吞皮薄,一口吃完整粒好方便,而且韭菜味夠濃。芝麻鹽焗雞餐 $70有芝麻鹽焗雞川式涼麵及涼拌松花皮蛋皮蛋晶凝通透好靚涼麵條條分明,容易拌勻,而且麵質彈牙,有辣汁、青瓜絲、芫茜等醬料幾惹味,雞肉也嫩滑。串串鍋 $40有長洲大魚蛋、振興100%牛肉丸、振興豬肉丸、五香豆腐串、台灣香腸、蘿蔔、蓮藕片、海帶結大魚蛋魚味濃郁又彈牙,牛丸及豬肉也高質,五香豆腐串吸收辣汁好惹味,$40 好經濟。門口有麻辣醬、辣椒紅油、四川口味口水雞醬、雞煲醬、黃金脆脆豆、香脆花生、菜脯等售賣,剛才試過香辣菜脯丁不錯,買一樽回家落在餃子、麵中可以更惹味。

我們點套餐另加$3有特飲
香桃茶、西柚茶,甜度剛好

韮菜雲吞餐 $50
有一口豚肉韭菜雲吞 (10隻)及 蜂蜜芥末雞翼3隻

芝麻鹽焗雞餐 $70
有芝麻鹽焗雞川式涼麵及涼拌松花皮蛋

皮蛋晶凝通透好靚

2023-02-15 88 浏览
是日出佐敦睇醫生,睇完去附近睇吓有乜嘢食,最後揀咗新開的熊貓小雲吞。餐廳係莊士倫敦廣場地下,午市黎到都接近滿座。店仔細細但食物選擇好多。最後選了一口豚肉雲吞及啖啖肉豬扒油葱酥熱撈麵,另外點了甜品和小食還有飲品!雲吞可以雙拼,揀了粟米豚肉、韭菜豬肉,細細隻好足料。蝦米紫菜湯清得黎有鮮味,好啱我食。豬扒油葱酥熱撈麵好驚喜,豬扒大大塊夠彈牙,個撈麵可選辣度,微辣好惹味!麵可揀幼麵,彈牙有致,撈埋香葱花生等,好好食!枱上放咗自家製菜脯,一定要試!!芝麻鹽焗手撕雞係包裝好的,份量不少,雞肉夠嫩,又有芝麻香,不錯!孜然炸雞翼好正,肥美飽滿,皮脆肉嫩!熊貓涼粉似食緊仙草凍,滑嘟嘟口感一流,解辣剛好!另外仲要一讚其自家推出氮氣果茶,果香夠,而且味道也濃。小小店估唔到出品咁有驚喜,難怪咁多人幫襯!最後仲即場買了樽香辣菜脯丁返去俾阿媽做手信!

熊貓涼粉似食緊仙草凍,滑嘟嘟口感一流,解辣剛好!

2023-02-11
午餐
2023-02-12 77 浏览
📍熊貓小雲吞(佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地下G04-G05號舖呢幾日天氣熱咗就想食啲凍嘢辣嘢,今日就揀咗呢間有好多分店嘅熊貓小雲吞,位置方便,又啱晒我想要食嘅嘢,唔嚟都唔得啦👉芝麻鹽焗雞餐💰 $73😋😋😋😋.2/5麻辣手撕雞川式涼麵 - 想食麻辣手撕雞,就問吓店員有無得將鹽焗雞轉為手撕雞,點知又得喎。手撕雞好重麻辣味,好香好食,涼麵夠凍,食落好清涼,我揀咗中辣,剛剛好,係啱我嘅口味✨涼拌皮蛋 - 係雪花溏心皮蛋,就咁食已經覺得好好味,配埋店舖調製嘅麻辣,就更加好味✨烏龍茶 - 係原個茶包冷泡茶,夠濃又夠凍,好解渴👉雙拼雲吞套餐 💰$45加 腐皮 $7😋😋😋😋/5呢度有五款雲吞可以揀,韭菜豬肉、小棠菜豚肉、高麗菜豚肉、粟米豚肉同鮮蝦豚肉。我就揀咗小棠菜同粟米,小雲吞皮好滑,餡料好新鮮,我鐘意沾滿醬汁,一啖一隻咁,腐皮好滑,樣樣都好味,好快就清晒👉重慶酸辣粉 💰$33😋😋😋😋./5都係揀咗中辣,碗粉一捧上枱,就即刻試下個湯,果然係出色,係我鐘意嘅多酸味,好開胃,薯粉酸酸辣辣,食唔停口👉串串香辣鍋 💰$40😋😋😋😋/5有蓮藕、海帶結、台灣腸,豆腐串、蘿蔔、振興牛肉丸,樣樣都夠辣,抵
📍熊貓小雲吞(佐敦)

👉芝麻鹽焗雞餐
💰 $73
😋😋😋😋.2/5
✨烏龍茶 - 係原個茶包冷泡茶,夠濃又夠凍,好解渴

👉雙拼雲吞套餐

😋😋😋😋./5

👉串串香辣鍋
💰$40
😋😋😋😋/5
有蓮藕、海帶結、台灣腸,豆腐串、蘿蔔、振興牛肉丸,樣樣都夠辣,抵食又好食

回頭: yesYesyes!!!啲辣椒油好香所以我都買左罐辣椒油走,同埋原來好多分店。💓

#kermit食在佐敦