2023-10-03 131 浏览
公司附近有間食酸辣粉,入到店內,先買票再找位,人多到要等位,很多學生,可想是抵食的😋下單了2份,一份有餸一份齋粉🍜重慶酸辣粉🍜重慶肥牛金菇紅薯粉酸辣粉口感,味道可以入到去我心中的三大好食😳薯粉質感剛剛好,酸辣湯夠酸又夠辣,辣味由淺到深從口腔滲出來🍜雙拼雲吞套餐配紫菜湯(粟米/鮮蝦)鮮蝦雲吞彈牙爽口,蝦鮮味突出粟米雲吞的粟米粒粒分別,飽滿鮮甜🍜雞絲涼皮食完辣,可以食返d涼皮降一降辣,炎熱中午食又幾醒胃及消暑。特製飲品-香桃茶一枝枝pack好左的枝裝飲品,勝在不太甜我最最最喜歡是店的麻辣菜脯,終於找回熟悉的味道,之前吃開的一間餃子店結業後,已經找不回那種味道,忍不住當場買了一罐回家

下單了2份,一份有餸一份齋粉
🍜重慶酸辣粉
🍜重慶肥牛金菇紅薯粉

🍜雙拼雲吞套餐配紫菜湯(粟米/鮮蝦)
鮮蝦雲吞彈牙爽口,蝦鮮味突出
粟米雲吞的粟米粒粒分別,飽滿鮮甜

🍜雞絲涼皮
食完辣,可以食返d涼皮降一降辣,炎熱中午食又幾醒胃及消暑。

特製飲品-香桃茶
一枝枝pack好左的枝裝飲品,勝在不太甜

• 酸辣粉
  • 麻辣菜脯
快餐都有川菜食🌶 主打川式麻辣食物 有手工雲吞 涼皮麵食 用快餐店價錢買個外賣 飯都唔洗煮🫡雲吞湯麵系列 $45 (加配金菇$7)嚟得緊係要試下招牌一口豚肉雲吞啦😎 揀左雲吞湯麵系列 有4款雲吞 6款湯底揀~ 我揀左韮菜豬肉小雲吞配蕃茄湯米線 小雲吞細細粒 一啖一粒好滿足🥟 用上上等靚豬 皮薄餡靚🐷 蕃茄湯底清新得嚟好濃郁🍅夏日激賞套餐 $45套餐包左水晶拉皮 紅糖糍粑 同飲品 勁抵食🤓▫️水晶拉皮(小辣)咁岩拉皮冇哂 改左做涼皮~ 呢度涼皮好大塊 食落滑溜 口感一流 醬汁帶點麻辣 小小辣好過癮🌶▫️紅糖糍粑外皮夠哂脆 咬落煙煙韌韌 沾埋紅糖醬嚟食 軟糯香甜 做飯後甜品岩哂🫡▫️洛神花茶清新微酸 唔會太甜麻辣手撕雞川式涼麵 (小辣) $55涼麵配埋涼伴海帶絲 手拍青瓜 香辣菜脯丁 賣相好似日式便當咁🍱🤣 手撕雞麻辣椒香 肉質唔嚡口 涼麵質地彈牙掛汁 拼埋醬料好完美手拍青瓜(小辣) $24青瓜爽口 仲有粒粒花生做配襯 醬汁惹味 相當解膩🥒黃金大麥茶 跟餐$12味道清清地 飲落好舒服🫖御翠烏龍茶 跟餐$12茶味香濃 解辣一流🫖香辣菜脯丁 $22一直都超中意食菜脯 呢個菜脯大粒爽脆 入面有埋青

雲吞湯麵系列 $45 (加配金菇$7)
嚟得緊係要試下招牌一口豚肉雲吞啦😎 揀左

夏日激賞套餐 $45
套餐包左水晶拉皮 紅糖糍粑 同飲品 勁抵食🤓
▫️水晶拉皮(小辣)
▫️紅糖糍粑

味道清清地 飲落好舒服🫖

御翠烏龍茶 跟餐$12
茶味香濃 解辣一流🫖

香辣菜脯丁 $22
一直都超中意食菜脯 呢個菜脯大粒爽脆 入面有埋青豆同葵瓜子增加口感 鹹鹹辣辣 加上湯麵食更醒胃🤩

食咁多野都唔洗$200 價錢親民抵食🤩 味道唔錯 嚟緊諗唔到食咩再食過!

熊貓小雲吞
📍大角咀海庭道2號海富商場地下15A號舖
2023-09-13 71 浏览
🐳有時晚餐只想簡單吃碗麵就算,所以就來到「熊貓小雲吞」,這裡出名的是一口小雲吞,有不同的餡料,想吃哪一款就哪一款,價錢也不貴。🐳雲吞湯麵系列:一口韭菜雞肉雲吞上湯生菜湯麵雲吞總共有8粒,一口一隻,雖然細細粒,但餡料份量十足,最喜歡韭菜餡料那種草青味🤣🐳老北京担担麵:小辣 唐生菜 粟米雲吞 牛肉丸担担麵的味道很惹味,軟硬度也適中。怕太辣,所以點了小辣,湯底也很開胃。🐳涼拌海帶絲海帶絲非常爽口,口感十足,是我最喜愛的酸辣味🐳手拍青瓜青瓜爽脆,還有花生拌碟,加倍豐富🐳豆漿甜度適中🛎️ 熊貓小雲吞 (海富商場) (大角咀)🔍大角咀海庭道2號海富商場地下15A號舖

🐳雲吞湯麵系列:
一口韭菜雞肉雲吞上湯生菜湯麵

🐳老北京担担麵:
小辣 唐生菜 粟米雲吞 牛肉丸

🐳涼拌海帶絲
海帶絲非常爽口,口感十足,是我最喜愛的酸辣味

🐳手拍青瓜
青瓜爽脆,還有花生拌碟,加倍豐富

🐳豆漿
甜度適中

🛎️ 熊貓小雲吞 (海富商場) (大角咀)
🔍大角咀海庭道2號海富商場地下15A號舖
2023-09-10 61 浏览
又嚟咗呢度買外賣🥡!呢間川菜餐廳主打手工雲吞、涼皮麵食等等, 辣度方面, 可以根據自己嘅嗜辣程度去揀, 由BB辣去到魔鬼辣都有🌶️!🍜老北京擔擔麵 + 五香豆腐串配料有菜脯、炸黃豆、五香豆腐串、青瓜絲等等, 風琴豆腐索晒啲醬汁, 炸醬撈擔擔麵, 味道香口, 好惹味~🍜麻辣雞手作涼麵麵條囗感煙韌, 混合麻醬、蔥、芫荽🌿、花生🥜、炸黃豆, 仲有麻辣雞肉, 啖啖肉, 味道層次豐富!🥢炸雞翼 (孜然椒麻)雞翼外皮香脆, 肉質鮮嫩, 充滿孜然味, 又辣又麻好過癮!🥢黃金脆脆豆豆香十足, 係平時食湯麵、撈麵嘅好配菜!我仲揀咗御翠烏龍茶同黃金大麥茶, 天然無糖、🈚添加, 兩款茶都好清新, 茶味濃, 解渴一流!

🍜老北京擔擔麵 + 五香豆腐串

🍜麻辣雞手作涼麵

🥢炸雞翼 (孜然椒麻)
雞翼外皮香脆, 肉質鮮嫩, 充滿孜然味, 又辣又麻好過癮!

🥢黃金脆脆豆
豆香十足, 係平時食湯麵、撈麵嘅好配菜!

2023-09-10
外卖自取
咁啱路經,見下午茶餐都幾抵,望下時間,咁啱尾水下午茶餐時間!買個外賣返屋企做埋晚餐先🤣🤭😝🥢雞絲油蔥酥拉麵 $32有得揀要辣/唔辣,粗麵/幼面,佢呢個熱撈麵的確不錯,調味剛剛好,又有葱油香味,推介!下午茶加小食$10,加咗兩隻原味炸雞翼;特色嘢飲加$3 only!!揀左支氮氣西柚柚子茶,支茶好飲喎!!有茶香,堅飲到西柚柚子既清新味道,真心不錯!🥢紅糖糍粑套餐$45套餐有一碗水晶拉皮,中辣正!紅糖糍粑真係好好食!!😍茶飲揀左冷泡御翠烏龍茶,又係好飲!全部$45,真係勁勁勁抵食!紅糖糍粑已經值回票價😋仲有好多麻辣醬/香脆花生/雞煲醬等等賣,嗜辣既我至啱!香辣菜脯丁平時送 麵一流!呢間比一般賣水餃雲吞既連鎖店選擇多好多!仲有埋甜品,山楂紅糖冰粉、涼粉、紅糖糍粑,可以一條龍叫埋。飲品除左豆漿汽水,又有自制氮氣飲品同冷泡茶,都幾有特色!價錢比一般連鎖水餃店我覺得仲抵食!如果附近有呢間,值得留意下。👍
咁啱路經,
見下午茶餐都幾抵,
望下時間,咁啱尾水下午茶餐時間!
買個外賣返屋企做埋晚餐先🤣🤭😝

🥢雞絲油蔥酥拉麵 $32
有得揀要辣/唔辣,粗麵/幼面,
佢呢個熱撈麵的確不錯,
調味剛剛好,又有葱油香味,推介!

下午茶加小食$10,
加咗兩隻原味炸雞翼;
特色嘢飲加$3 only!!

揀左支氮氣西柚柚子茶,
支茶好飲喎!!
有茶香,堅飲到西柚柚子既清新味道,真心不錯!

🥢紅糖糍粑套餐$45
套餐有一碗水晶拉皮,中辣正!

紅糖糍粑真係好好食!!😍
茶飲揀左冷泡御翠烏龍茶,
又係好飲!
全部$45,真係勁勁勁抵食!
紅糖糍粑已經值回票價😋

呢間比一般賣水餃雲吞既連鎖店選擇多好多!
仲有埋甜品,山楂紅糖冰粉、涼粉、紅糖糍粑,可以一條龍叫埋。
飲品除左豆漿汽水,又有自制氮氣飲品同冷泡茶,都幾有特色!
價錢比一般連鎖水餃店我覺得仲抵食!
如果附近有呢間,值得留意下。👍
2023-08-24 45 浏览
熊貓小雲吞 (海富商場)🍽大角咀海庭道2號海富商場地下15A號舖熊貓小雲吞有幾間分店,之前食過,感覺不錯。都想清清地食雲吞水餃又得,追求川辣開開味蕾又得。餐廳環境都幾乾淨企理。串串鍋$45感覺似係麻辣版嘅關東煮,好豐富,每樣有啲,都只係$45油豆腐串、 白蘿蔔索曬啲麻辣汁,流住鼻水食都真係過癮好味!爽單既海帶、仲有長洲魚蛋、振興既牛丸同豬肉,勁滋味!酥炸韭菜豚肉餛飩 $25/8粒熱辣辣嘅炸雲吞香酥鬆脆,配埋精髓嘅甜酸醬,襯熱食勁好味。再食埋麻辣鮮嫩手撕雞$38泡椒雞腳$38泡椒雞腳會越食越辣,嗜辣朋友千祈唔好錯過!仲有好多款冷泡茶,每天新鮮製造,試咗香桃茶,茶味清香、桃味香甜,仲見到佢有好多products出售。仲要係香港製造!順手買埋個菜脯平時送下飯送下麵,正!
熊貓小雲吞 (海富商場)
🍽大角咀海庭道2號海富商場地下15A號舖

熊貓小雲吞有幾間分店,
之前食過,感覺不錯。
都想清清地食雲吞水餃又得,
追求川辣開開味蕾又得。

餐廳環境都幾乾淨企理。

串串鍋$45
感覺似係麻辣版嘅關東煮,
好豐富,每樣有啲,都只係$45
油豆腐串、 白蘿蔔索曬啲麻辣汁,
流住鼻水食都真係過癮好味!
爽單既海帶、
仲有長洲魚蛋、振興既牛丸同豬肉,
勁滋味!

酥炸韭菜豚肉餛飩 $25/8粒
熱辣辣嘅炸雲吞香酥鬆脆,
配埋精髓嘅甜酸醬,
襯熱食勁好味。

再食埋
麻辣鮮嫩手撕雞$38
泡椒雞腳$38
泡椒雞腳會越食越辣,
嗜辣朋友千祈唔好錯過!

仲有好多款冷泡茶,
每天新鮮製造,
試咗香桃茶,
茶味清香、桃味香甜,

仲見到佢有好多products出售。
仲要係香港製造!
順手買埋個菜脯平時送下飯送下麵,正!
2023-08-07 82 浏览
喜歡吃小雲吞的朋友不要錯過!這一家很方便,在香港很多地區都有分店,路過的話可以去試一下。✨雙排雲吞套餐($48)我點了高麗菜、鮮蝦各10粒,皮薄餡多,小雲吞是必點菜。✨紅糖糍粑($32)口感煙韌極好,味道甜甜的,女生可能會喜歡。✨串串香辣鍋($45)食材也算蠻多的,有台灣香腸、豆卜、丸子等等,辣辣的作為小吃很不錯。✨卜卜趣炸雲吞(8粒,$26)外皮炸得很酥脆,咬下去發出卜卜趣的聲音,雲吞裡面有菜肉。✨孜然雞翼(3隻,$24)孜然粉給很多,味道很足,雞翼炸得剛剛好裡面的肉還是很鮮嫩。✨特製飲品茶(套餐價$12)我選擇了御翠烏龍茶,天然無糖、無添加。還有黃金大麥茶,天然無糖、無添加、不含咖啡因。味道都是很清新,解膩解渴一流。

✨雙排雲吞套餐($48)
我點了高麗菜、鮮蝦各10粒,皮薄餡多,小雲吞是必點菜。

✨紅糖糍粑($32)
口感煙韌極好,味道甜甜的,女生可能會喜歡。

✨串串香辣鍋($45)

✨卜卜趣炸雲吞(8粒,$26)
外皮炸得很酥脆,咬下去發出卜卜趣的聲音,雲吞裡面有菜肉。

✨孜然雞翼(3隻,$24)
孜然粉給很多,味道很足,雞翼炸得剛剛好裡面的肉還是很鮮嫩。

✨特製飲品茶(套餐價$12)
卜卜趣炸雲吞
串串香辣鍋
特製飲品茶
紅糖糍粑
2023-07-21 61 浏览
一直都冇為意 原來屋企附近新開咗間川菜 見都幾多人食就買個外賣嚟試吓 雙拼一口豚肉雲吞(粟米及鮮蝦)🌽🍤首先就叫咗個雙拼雲吞 48蚊就有20粒 啲皮好薄 入邊舊肉好彈牙 細細粒咁唔覺唔覺就食咗20粒都唔會覺得好滯 佢仲有三個湯底俾你揀 我就揀咗蝦米紫菜湯 個湯好鮮甜 忍唔住連個湯都飲埋🤤🤤串串鍋呢個鍋係類似麻辣燙嗰啲 有八種唔同嘅材料 全部都好有香港特色 但係佢又唔會好辣 好易入口 好啱香港人嘅口味👍🏻芝麻鹽焗手撕雞之後同朋友就叫咗兩個小食 個手撕雞啲肉好嫩 再加埋啲青瓜絲成個感覺好清新🤩酸辣開胃泡椒雞腳隻雞腳啲肉好爽 少少酸 好啱用嚟開胃🤪西柚柚子茶和洛神花茶最後跟餐嗌咗兩支野飲 兩杯都係佢哋自家製嘅嘢飲 食完啲咁重口味嘅嘢 飲番啲無糖茶 中和一下就啱晒啦💯間鋪仲有啲醬料可以買 食過佢個菜脯之後 下次落去要買返一甖 送粥真係一流👍🏻

雙拼一口豚肉雲吞(粟米及鮮蝦)🌽🍤

串串鍋

酸辣開胃泡椒雞腳
隻雞腳啲肉好爽 少少酸 好啱用嚟開胃🤪

西柚柚子茶和洛神花茶

2023-06-18 76 浏览
這天經過附近,看到這間川菜餐廳,看餐牌的雲吞挺吸引的,就進去試試它。有撈麵,涼麵,涼皮也有。有不同口味的雲吞,還有不同的湯底配搭,價錢也相當便宜。還有一些小吃。因為這天好熱,我們就直接點了飲品。朋友叫了鮮蝦豚肉雲吞,配蕃茄湯。湯酸酸的,挺開胃,雲吞也吃到蝦,雲吞皮滑滑溜溜的,朋友也說好吃。我自己就點了粟米豚肉雲吞配酸菜湯。一點點的辣,一點點的酸,加上香菜挺香的。吃雲吞我最喜歡吃到粟米味道的,吃到鮮甜,也吃到一點肉,感覺好像比較健康均衡朋友還叫了豬扒油蔥酥撈麵,豬扒真的很好吃,很入味,口感很好,撈麵就是普通的麵的味道,朋友說花生很脆很香。我也叫了麻辣金錢肚手工涼皮,其實也不算辣,涼皮也不過不失,金錢肚挺好吃,夏天吃這個,配上青瓜挺清新的。見枱上有菜脯給我們自己加,我也試了一點,如果口味比較重的,想吃麵吃雲吞時多點層次,也可加一點增味試試,但我自己就覺得不用加也夠味。洛神花茶酸酸的,好開胃,好清新香桃茶好香桃味因為一向喜歡吃菜脯丁,最後也買了一樽回家吃,就是鹹鹹的,辣辣的,脆脆的,吃麵的時侯加一點挺方便。

有撈麵,涼麵,涼皮也有。

有不同口味的雲吞,還有不同的湯底配搭,價錢也相當便宜。

還有一些小吃。因為這天好熱,我們就直接點了飲品。

洛神花茶酸酸的,好開胃,好清新

香桃茶好香桃味

2023-06-01 63 浏览
一口豚肉雲吞今次叫咗鮮蝦豚肉雲吞配清雞湯湯底,雲吞細細粒,皮好薄。芝麻鹽焗手撕雞 由於同行人對手撕雞執着,所以見到手撕雞就叫埋雞絲下面會有大量青瓜絲,鹽焗雞味都幾重,由於加咗芝麻,好香,食到停唔到口,如果加多啲雞絲更好。卜卜脆炸雲吞炸雲吞唔太油,抵讚孜然雞翼 原本無打算叫,但見到隔離有人叫咗,跟風叫埋, 外皮脆卜卜,雞翼肉質滑有汁,有孜然味,又唔太咸。啲菜脯太好食, 唔辣,又夠大粒咬落有口感又夠爽👍👍
一口豚肉雲吞
今次叫咗鮮蝦豚肉雲吞配清雞湯湯底,
雲吞細細粒,皮好薄。

芝麻鹽焗手撕雞
由於同行人對手撕雞執着,所以見到手撕雞就叫埋

卜卜脆炸雲吞
炸雲吞唔太油,抵讚

孜然雞翼

啲菜脯太好食, 唔辣,又夠大粒咬落有口感又夠爽👍👍
2023-05-02 73 浏览
Attracted by the cute pandas from its sign, we came here @pandawonton_hk for lunch after taking a look at the menu. Price is very nice and you could get a nice bowl of noodes with just a few bucks but since we wanted to try out more, we also ordered some appetizers to share.🥂Cumin Pork Chop Noodle Soup $52There are 3 types of noodles for you to choose and we got the thin Shanghai noodles with clear chicken broth. The broth was really flavourful and the pork was tender. 🥂Shrimps Wonton $32/10pcsW

Cumin Pork Chop Noodle Soup

🥂Shrimps Wonton $32/10pcs
We went for mild spicy and it’s already spicy enough. If you are a spicy food lover, their extremely spicy level shouldn’t disappoint you.
Shrimps Wonton

🥂Deep Fried Shrimp Wontons $30/8pcs
We would like to try their shrimp wontons in two ways so we ordered this deep fried wontons as well. Fried to a crispy skin, nice one to share as an appetizer.
Deep Fried Shrimp Wontons

🥂Salt Baked Shredded Chicken $38
Chicken came to slices with some sliced cucumbers beneath. It’s not overly salty and the chicken flavour was still very strong.
Salt Baked Shredded Chicken

🥂Numbing and Spicy Shredded Chicken with Liangpi $43
More chicken again with peanuts, cucumbers and liangpi added. Liangpi is quite thick in texture and the sauce was quite nice.

The place was neat and the serving speed was fast. You pay at the cashier and the food comes within 5 minutes and was very hot too.

Overall the quality was not bad especially at this price point that no where could beat.

jsv_foodie
午餐
2023-04-27 61 浏览
🐽啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $52一開蓋就聞到紅蔥頭同豬油結合後好獨特嘅香味醬汁令麵條睇落油油亮亮 味道鹹香帶啲麵豉香氣 麵條可以揀幼/粗麵 揀嘅粗麵口感煙韌有咬口仲好掛汁 混合蔥 芫荽 花生同埋炸黃豆又更有層次豬扒切成一條條粗條 肉質軟稔唔會乾柴柴配料有辣菜甫 唐生菜同埋風琴豆腐簡單得嚟完全唔會單調🐔芝麻鹽焗手撕雞 $35比某啲手撕雞專門店更高質!雞肉撕成比較粗條 食落較有存在感又超級滑嫩 有啲會連雞皮或者軟骨位雞皮爽彈油脂感唔重唔會油膩膩 接受度都好高下層都會有大量青瓜絲 口感爽脆上面撒咗啲蔥同芫荽重點係份量好多 唔會話放好多配料得好少雞肉🥚涼拌松花皮蛋 $22一向都好鍾意食皮蛋 但其實食到款好味嘅涼拌皮蛋都幾難皮蛋晶瑩通透 蛋白部份Q彈似啫喱 蛋黃就較濃郁濃稠調味方面係麻麻辣辣帶啲醋酸味 非常開胃上面撒咗大量蔥同芫荽食完都仲有種意猶未盡嘅感覺😩👂🏻涼拌豬耳朵 $38豬耳朵口感爽脆索索聲上面同樣撒咗大量蔥同芫荽🌶️麻辣醬 $38佢哋有自家製嘅醬料 包括辣椒油 五仁菜脯丁等等我就要咗款麻辣醬 涼拌 打邊爐甚至直接拌麵都用到 超級方便有呢款醬都可以80%還原餐廳食到嘅味道麻味會比辣味突出
啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵

豬扒切成一條條粗條 肉質軟稔唔會乾柴柴
配料有辣菜甫 唐生菜同埋風琴豆腐
簡單得嚟完全唔會單調
🐔芝麻鹽焗手撕雞 $35
比某啲手撕雞專門店更高質!
雞肉撕成比較粗條 食落較有存在感又超級滑嫩

啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵
涼拌松花皮蛋
涼拌豬耳朵
2023-04-17 83 浏览
1️⃣ 一口韭菜雲吞配紫菜湯 ($26)韭菜雲吞的餡料口感豐富,肉質鮮甜,外皮柔軟。真係可以做到一口一隻,而且紫菜湯亦鮮味十足,可以成個湯都飲哂2️⃣ 啖啖肉豬扒麵 ($50)今次勇者們試左佢地個爆汗麻辣燙小辣湯底, 小辣都唔算太辣,都幾香口,豬扒亦好大塊同香脆3️⃣ 串味香辣鍋 ($40)湯底唔會好辣,而且好足料,最出色既係當中既牛丸 相當彈牙,蘿蔔索哂湯底D汁亦好惹味4️⃣ 孜然雞翼 ($24)雞翼即叫即炸上枱時仲熱辣辣,外脆內嫩5️⃣ 雞絲涼皮 ($40)涼皮口感爽滑,配上嫩滑的雞絲,辣油和芝麻醬勁開胃
1️⃣ 一口韭菜雲吞配紫菜湯 ($26)

2️⃣ 啖啖肉豬扒麵 ($50)

3️⃣ 串味香辣鍋 ($40)

4️⃣ 孜然雞翼 ($24)
雞翼即叫即炸上枱時仲熱辣辣,外脆內嫩

5️⃣ 雞絲涼皮 ($40)
涼皮口感爽滑,配上嫩滑的雞絲,辣油和芝麻醬勁開胃
2023-04-14 38 浏览
呢排發現海富多咗間川菜,平時冇為意,見到就一於試一試佢。鑒於中午都頗為多人,就決左買外賣翻屋企食。-1. 菲菜豚肉雲吞8/10-一開始覺得雲吞比較細粒,食落會冇咩感覺,但食落都幾足料。雲吞入面豚肉同菲菜比例岩岩好,唔會互相搶晒啲味。豚肉落左一定既肥肉,所以食落有肉汁既同時亦都有肉既香味。-2. 蜜糖芥末雞翼9/10-個人好推薦呢個,除左價錢略貴,味道係十分不錯。蜜糖芥末醬就冇乜特別,但醬汁既份量岩岩好,唔會令到個雞翼冧晒。雞翼炸得夠乾同脆身,保留晒入面既肉汁,可以話係爆晒出黎!拎完外賣半個鐘依然保持到香脆。雞翼亦都幾大隻,比譚仔既大三成左右,食落會帶到比你好大既滿足感,真心值得一嘗。-3. 川式涼麵8.5/10-塊麵入面有花生、芫茜、青豆同青瓜絲,食落口感幾豐富。麵條彈牙唔會太冧,亦都掛到汁,所以食落好夠味同惹味。-美中不足既係嘢飲suppose要自己拎,但第一次幫襯加上店員冇提醒就冇拎到🤣雲吞雞翼加嘢飲總共$55,而涼麵就$30,埋單$85可以話係幾抵食,值得再試。
1. 菲菜豚肉雲吞
8/10

2. 蜜糖芥末雞翼
9/10

3. 川式涼麵
8.5/10

2023-03-29 41 浏览
睇完一個有關張國榮嘅展覽就係附近搵野食,行下行下嚟到於大角咀海富商場嘅熊貓小雲吞🐼🍲,呢間餐廳主要係食川菜,最出名係佢哋嘅雲吞同麵,價錢都好平民化 💰。今次我哋兩個人食咗三人餐,唔使怕肚餓啦!🤤主菜有3樣,首先係一口豚肉粟米雲吞配蕃茄湯底 🐷🌽🍅。雲吞餡料飽滿😋跟住係油蔥酥肉燥熱撈麵,我揀咗幼麵 🍜。麵條好彈牙,加上肉燥同花生、芫荽同炸黃豆等配料,好滿足。記住要留意襯熱食,凍咗就會變得乾身啦!🌶️最後一款主菜係老北京擔擔麵,我揀咗唔辣,味道同外面嘅擔擔麵略有不同 🍜。麵條粗身,湯底更多菜脯、花生同花生嘅滋味,令人垂涎欲滴。不過係啲食開辣嘅可能會覺得少咗啲刺激,下次都係試BB辣。🤔餐廳嘅小食非常豐富,我特別推薦佢地嘅芝麻鹽焗手撕雞 🐔🧂。啲雞肉好滑嫩,食落有鹽焗雞味,個底仲有青瓜絲,真係好好味!另外,涼拌海帶絲 🌊🥢 亦都係唔錯嘅選擇。佢嘅醬汁酸酸辣辣,食落去幾爽口,十分適合夏天食用。啱啱食完辣嘅野,要食個涼嘅甜品解解辣,我地叫咗個家製熊貓涼粉。涼粉清涼冰凍,食落去滑口爽滑,加埋蜜糖,味道清甜!🍧🍯飲品有3枝:香桃茶 🍑🍵:桃香嘅味道就好特出,一飲落口已經聞到濃濃桃香味,飲落唔會覺得太甜。
今次我哋兩個人食咗三人餐,唔使怕肚餓啦!🤤

主菜有3樣,首先係一口豚肉粟米雲吞配蕃茄湯底 🐷🌽🍅。
雲吞餡料飽滿😋

跟住係油蔥酥肉燥熱撈麵,我揀咗幼麵 🍜。

飲品有3枝:
雪梨茶 🍐🍵:雪梨茶同桃茶相比,味道比較清新,而且無咁甜,啱晒追求健康嘅朋友
西柚柚子茶 🍊🍵:柚香味更加濃郁,凍飲更加爽!

最後更買咗一罐五仁菜脯丁,自己係屋企都送飯拌麵都唔錯。