2022-05-03
長洲人氣炸雞小店「熾工房 WoW Lab」一向深受長洲街坊歡迎,食過嘅都知道佢哋嘅炸雞有幾正,上年開始進駐港島,於西營盤高街開設第一間分店,同樣主打炸雞、烤雞,配上多款自家製醬料,好多唔同嘅特色小食,當然少不了大受歡迎的自家製香濃蘑菇飯,鍾意食炸雞嘅我,今日終於有機會黎朝聖😋😋▪️滋味脆雞套餐 $ 66🍗原味滋味脆雞配煙燻燒烤醬用上美國無激素雞,自家醃製,全部都即叫即炸,保證新鮮熱辣,炸雞皮脆且肉質嫩滑,一口咬落去有肉汁流出來,好正,調味適中,追加自家製醬料煙燻燒烤醬,食落更加惹味。🥘+ $ 5 轉蘑菇飯套餐的薯條可以加錢 + $5 轉做呢度最有名嘅自家製香濃蘑菇飯,超級有驚喜,用上農場新鮮運到的牛排菇製作,食到大塊蘑菇,而且忌廉蘑菇汁質地濃稠,撈飯一流😋😋😋🥦🍹+ $ 14 青檸芫荽梳打我係芫荽怪,見到呢款飲品毫不考慮即刻要試,陣陣芫茜香,又不會太過濃烈,配上新鮮青檸梳打的清爽,喜歡芫荽既你唔可以錯過,真係非常好飲,配炸雞一流✨大家有機會真係要幫襯下,好食過好多連鎖炸雞店好多,而且套餐又多選擇,飲品又有特色,一定會再到回訪✨
▪️滋味脆雞套餐 $ 66
🍗原味滋味脆雞配煙燻燒烤醬