2021-04-24 40 浏览
難得到朋友嘅屯門家作客,所以特登到燒味滷師買燒味,長沙灣果間一早試過,知道屯門都新開左一間梗係要過嚟買今次分別買左半隻燒鵝、叉燒同手撕雞,講緊半隻燒鵝都只係$180,真係好抵食燒鵝大大份,舖頭好貼心,另外包起啲燒鵝汁,食嘅時候先淋上去,唔驚浸到林晒。肉質方面,食落去皮仲係脆脆架😍鵝肉好有肉味,唔騷亦都唔韌,點上酸酸甜甜嘅酸梅醬,味道更加一流👍🏼原味手撕雞 (半隻) $50手撕雞雖然係叫原味,但雞肉醃得好好食,雞肉都好嫩滑,舊雞骨仲俾慳家嘅朋友拎去第二日煲粥㖭😆燒味佬叉燒 $60依個叉燒真係要讚,我冇特別order要咩叉燒都件件肥瘦適中,唔會乾乾柴柴,但食落又唔會油膩,肉質軟身,好正😍依度加埋三百蚊都唔洗,真心推介屯門嘅朋友可以一試

原味手撕雞 (半隻) $50

燒味佬叉燒 $60

依度加埋三百蚊都唔洗,真心推介屯門嘅朋友可以一試
2021-04-22 52 浏览
依家晚市堂食成日都有壓力😂 10點閂門啲餐廳緊係樓走兩轉 變相坐耐啲都好似阻人做生意甘 所以呢排我都係外賣返屋企算啦 今日就黎到呢間燒味舖 見門口甘多人排隊俾錢同等外賣 就試試佢嚕 果然無令我失望啊😛今次試左燒腩骨 豉油雞 燒鵝 同海哲燻蹄 好似買多左 4個人係食唔曬既😂燒腩仔賣曬 所以要左燒腩骨 偏瘦 但個皮燒得好脆口 下次會再試下燒腩仔🤣豉油雞入味 肉質嫩滑 肥瘦適中 呢個值得返轉頭!燒鵝唔會好肥 但有啲乾 可能因為外賣 食個陣啲皮好似淋左啲 但好有鵝味 都好唔錯!海哲燻蹄 口感爽口唔油膩 海蜇仲好彈牙 好好味😛

燒腩骨 豉油雞 燒鵝 同海哲燻蹄

燒腩骨

豉油雞入味 肉質嫩滑 肥瘦適中 呢個值得返轉頭!
豉油雞

燒鵝

海哲燻蹄 口感爽口唔油膩 海蜇仲好彈牙 好好味😛
海哲燻蹄
2021-04-02
10 分钟 (外卖自取)
燒腩骨 豉油雞 燒鵝 同海哲燻蹄
燒腩骨
豉油雞
燒鵝
海哲燻蹄
2021-04-19 25 浏览
燒味滷師原本不知道為什麼有這麼多人排隊買現在我知道了!因為這裡的燒味真心好吃價錢合理重點是乾淨衞生今日放工不想買菜煮飯所以去買了幾個燒味打算順便慶祝妹妹18歲生日這裡的燒味我已經買過很多次每次都沒有讓我失望禾田滷水鴨$60鴨肉扎實不柴入口鮮嫩配上酸汁味道不輸滷水鵝麻辣手撕雞$60本身以為然肉粗柴一點都不嫩滑怎知雞肉入口滑溜麻辣的味道不會蓋過雞的鮮味加上麻辣惹味刺激味蕾令人停不了口胃口大增晚餐忍不住添飯燒雞翼$20蜜汁濃濃的充滿在雞翼外皮甜而不膩加上烤得焦脆焦脆別有一番風味讓我想起燒烤的燒雞翼蜜汁燒排骨$50雖然份量不多只有數件但每一塊肉都是厚厚的所以每一啖都足滿肉非常滿足一如既往燒味滷師沒有識我失望!
燒味滷師

但每一塊肉都是厚厚的
所以每一啖都足滿肉
非常滿足

一如既往
燒味滷師沒有識我失望!
2021-04-16 41 浏览
放假親戚嚟咗屋企食飯就緊係要落街斬料先啦經過位於井財街嘅燒味滷師見到非常多人排隊而且價錢幾抵咪試吓囉買咗四樣嘢兩舊水都唔使勁抵喎真心原味手撕雞(半隻)手撕雞肉嫩滑柔韌而且皮薄清爽加上原味調料相對比較簡單反正可以突出雞肉鮮甜禾田滷水鴨(半隻)半隻份量頗多而且鴨肉質感緊緻細嫩同時鴨皮都冇過多脂肪食多兩件都唔怕油膩加上滷水鹹香醇和又唔涸喉都幾唔錯燒味佬叉燒(半斤)叉燒最緊要半肥瘦得嚟又夠均勻而且肉質軟腍帶有光澤同時充滿麥芽糖香加上少少燶邊帶啲焦香好掂燒雞翼燒雞翼真係我最鍾意食所以必定要買番三四隻過下嘴癮搭啲紅腸配罐啤酒啱晒
放假親戚嚟咗屋企食飯就緊係要落街斬料先啦

買咗四樣嘢兩舊水都唔使勁抵喎真心

原味手撕雞(半隻)

禾田滷水鴨(半隻)

燒味佬叉燒(半斤)

燒雞翼

2021-04-12
2021-04-15 25 浏览
趁着假日出完街就開心share買左燒味反屋企加加料,呢間燒味滷師開左係屯門但仲有分店係長沙灣,係抵食之選好受街坊歡迎咁。🔷禾田滷水鴨(半隻) 💰60滷水鴨配埋個蒜酸汁真係開胃,鴨肉唔肥但又好嫩唔會痴牙。份量睇相都見到滿滿一大盒,買得過。🔷燒味佬叉燒(半斤) 💰50叉燒個蜜汁味不得了,好甜蜜蜜但又唔會漏。肥瘦均勻,大約7-8成瘦,岩岩好。 🔷麻辣手撕雞(半隻) 💰60手撕雞有辣有唔辣,辣就惹味啲同新意思啲,雞肉撕得唔會太粹恰到好處。雞隻聽講係用左白羽雞種,所以都吸引左一試。🔷禾味紅腸(半條) 💰20要多左20$紅腸,切到厚薄均勻,總括呢間燒味店嘅回頭值都幾高。

🔷禾田滷水鴨(半隻) 💰60

🔷燒味佬叉燒(半斤) 💰50

🔷麻辣手撕雞(半隻) 💰60

🔷禾味紅腸(半條) 💰20
2021-04-15 26 浏览
今日味覺大爆炸帶大家入黎屯門搵好野食啦!!鍾意食燒味嘅大家千祈唔好錯過呢間啊真係好食又抵食架!首先係禾田滷水鴨半隻, 鴨肉肉質適中 不會過瘦,食落油香豐富!燒雞翼,由細食到大真係百吃不厭架👍🏻雞翼燒到紅卜卜🤤 咬落去仲甜甜既蜜糖味 ,而且仲可以叫師傅斬件架,食落去夠囇方便~真係好正啊!!燒味佬叉燒,叉燒的肉質鬆軟! 而且仲肥瘦適中,好好味啊😋原味手撕雞半隻,而款係非常百搭既菜式!肉質爽滑彈牙,係悶悶熱熱既天氣食真係特別適合架~
今日味覺大爆炸帶大家入黎屯門搵好野食啦!!
鍾意食燒味嘅大家千祈唔好錯過呢間啊
真係好食又抵食架!

燒味佬叉燒,叉燒的肉質鬆軟! 而且仲肥瘦適中,好好味啊😋

2021-04-10 22 浏览
Weekend 唔想煮.偷懶一下🤣疫情反覆又唔想出街同人迫,一於就買燒味返屋企.加碟菜搞掂!屋企附近見呢間燒味滷師評價唔錯,仲係現場燒爐,果然有誠意!價錢仲非常大眾化添!22蚊盒雙拼飯真係唔係周圍食到🤩🤩禾田鹵水鴨$60半隻!份量超多好大隻呀,鴨肉幾香,一D都唔鞋,鹵水味好香,分量多得驚人,屋企人話以為佢畀錯咗半隻鹵水鵝添🤣🤣叉燒小朋友最喜歡,半肥瘦好鬆軟,醬汁調得很好送飯一流👍👍我鍾意食辣😍揀咗半隻麻辣手撕雞,唔錯喎,雞肉嫩滑,唔會太辣,啱曬香港人口味!雞髀雞朗骨都畀埋我哋,可以lum下滑啱曬我🥳🥳燒雞翼超抵食,忍唔住買咗四隻20蚊!燒到燶邊好香口🤤🤤唔夠膽話最,好食但係性價比真係好高,全家5人夠曬食二百蚊有找😬😬

22蚊盒雙拼飯真係唔係周圍食到🤩🤩

禾田鹵水鴨$60半隻!

叉燒小朋友最喜歡,半肥瘦好鬆軟,醬汁調得很好送飯一流👍👍

燒雞翼超抵食,忍唔住買咗四隻20蚊!燒到燶邊好香口🤤🤤

5 分钟 (外卖自取)
  • 燒味佬叉燒
食過返尋味,最近又來咗呢間超高質CP值超高的燒味店!今次試咗其他食物,質素都很高,而且價錢好優惠!👍🏻👍🏻🌈🌈📍禾田滷水鴨🦆🦆($60/ 半隻)上次來都見到他們一隻一隻生鴨🦆掛在玻璃櫃,都知道他們是自家燒鴨🦆,今次就點了滷水鴨來試試!滷水味道濃郁👍🏻👍🏻🤩,不會太鹹,鴨肉算嫩,最緊要是香而不羶!😋😋😋😋📍蜜汁燒排骨🐷🐷($50/ 斤)燒排骨是用一字骨,調味惹味香甜,肉質夠嫩,多肉多汁,啖啖肉!📍海蜇胡麻手撕雞🐓🐓($65/ 半隻) 超級喜歡這味手撕雞😋😋😋,上面配了海蜇,爽口好吃,調味有特色,混入了麻油份外香!另外配了一盒胡麻醬,吃之前加入拌勻就可!🌈🌈👍🏻👍🏻👍🏻📍蜜汁燒雞亦🐔🐔🐔🐔($20/ 4隻)今次最抵之作,現今香港竟然仲有$20有四隻雞翼,而且啖啖肉,燒得很香!蜜汁香甜,惹味無窮!👍🏻👍🏻👍🏻🤩🤩

📍禾田滷水鴨🦆🦆($60/ 半隻)

📍蜜汁燒排骨🐷🐷($50/ 斤)

📍海蜇胡麻手撕雞🐓🐓($65/ 半隻)

📍蜜汁燒雞亦🐔🐔🐔🐔($20/ 4隻)

2021-04-05 21 浏览
今天假期,出外吃又多人,所以外賣了燒味滷師(屯門井財街店)回家吃,一打開外賣盒,真有驚喜,滷水鴨份量很足,最緊要係瘦,可以連皮吃很甘香,味道剛剛好👍👍另外,選了麻辣手撕雞,辣度是BB辣,怕辣朋友都可吃,麻麻辣辣,特別開胃,雞肉嫩滑有雞味,半隻都有很多肉😋😋紅腸及蜜汁燒排骨,很久沒吃紅布腸了,很懷念的味道;燒排骨最出色是那蜜汁令燒排骨很好吃😋還買了1/4隻乳豬,買到回家仍然很脆,很惹味😋😋

還買了1/4隻乳豬,買到回家仍然很脆,很惹味😋😋

2021-04-05
$380 (其他)
2021-04-04 21 浏览
上次食完長沙灣分店今次再食埋屯門分店先趁着假日屋企人又唔想煮飯咁就去斬料返屋企食飯啦~屯門分店喺虹橋黃色嘅招牌離遠就已經見到非常搶眼新開張有好多試食價優惠同好多同區嘅燒味店舖相比真係經濟實惠好多揀咗四樣餸菜返屋企等候時間都唔算太耐大概5至10分鐘就有得拎啦~呢個手撕雞係我哋全部嘢食裏邊最鍾意嘅~鹹鹹香香又有芝麻嘅味道啖啖肉非常之好送飯絕對係必嗌之選半隻雞都夠晒我哋食!滷水鴨略為味道較清淡但可以點汁~有各種食法叉燒肥瘦適中調味啱啱好~最後我哋食到一件都冇留低呢款蜜汁雞翼又比我想像中好食!甜到剛剛好咁多餸菜埋單$200都唔使又好味價錢又相宜
上次食完長沙灣分店
今次再食埋屯門分店先
趁着假日屋企人又唔想煮飯
咁就去斬料返屋企食飯啦~

屯門分店喺虹橋
黃色嘅招牌離遠就已經見到
非常搶眼

新開張有好多試食價優惠
同好多同區嘅燒味店舖相比
真係經濟實惠好多

揀咗四樣餸菜返屋企
等候時間都唔算太耐
大概5至10分鐘就有得拎啦~

呢個手撕雞係我哋全部嘢食裏邊最鍾意嘅~
鹹鹹香香又有芝麻嘅味道
啖啖肉非常之好送飯

絕對係必嗌之選
半隻雞都夠晒我哋食!

滷水鴨略為味道較清淡
但可以點汁~有各種食法

叉燒肥瘦適中
調味啱啱好~
最後我哋食到一件都冇留低

呢款蜜汁雞翼又比我想像中好食!
甜到剛剛好

咁多餸菜埋單$200都唔使
又好味價錢又相宜
2021-04-02 16 浏览
燒味黎講, 本人最中意食就係叉燒, 叉燒食呢就一定係食半肥瘦既, 最好有埋D燶邊, 但係好多燒味店通常聽完呢D宦係求期切D叉燒出黎, 返到屋企又知一係肥到喊出黎, 一係就瘦到好似咬極都唔爛咁。呢間燒味好係好在D師傅真係聽你up, 同埋D叉燒真係幾入味幾軟腍, 係差少少燶邊lol, 有埋就應該餐餐都可以買黎加料啦~之前同女朋友已經食過呢間既燒腩仔, 食得燒腩仔就唔可以怕肥, 望都望佢肥D, 同埋D肉同腩可以分明D。呢間D燒腩仔都真係燒得幾好食, 不過可能外賣關係, D皮差咁D脆手撕雞個份量勁多, 甿左返屋企食4個大人食都食剩唔少. 同埋D雞肉都好滑, 海哲都Okay, 係除左叉燒, 本人比較中意既~最後係燒鵝,本人一向都麻麻地燒鵝, 但家父同家母都幾中意食, 就叫左個下庄試試佢啦, 咁佢地都算滿意既, 不過本人就覺得好似D肉少左少少, 隻鵝生前好似食得唔夠多野咁, 不過D油香呀肉質都okay, 中意燒鵝既都可以一戰

2021-04-01
5 分钟 (外卖自取)
  • 叉燒
  • 燒腩仔
2021-04-02 20 浏览
虹橋井財街開咗間燒味店,平日下午都大排長龍。門口係黃色好sharp醒,好多人都黎斬料加餸。新開張期間都好多優惠,雙拼燒味飯只係$22。$59一隻雞🐣豉油雞,白切雞,鹽焗雞。琴晚我都黎斬料返屋企,試下叉燒,滷水鴨,麻辣手撕雞,燒雞翼。見到櫥窗裏面嘅燒雞翼、雞髀好吸引。叉燒半肥瘦,質素好高好好食外皮少少燶 夠脆口,蜜汁夠甜撈飯一流👍🏻👍🏻👍🏻滷水鴨 超推介!好食!抵食又好食附近係得呢間💪🏻
新開張期間都好多優惠,雙拼燒味飯只係$22。

$59一隻雞🐣豉油雞,白切雞,鹽焗雞。

叉燒半肥瘦,質素好高好好食
外皮少少燶 夠脆口,蜜汁夠甜撈飯一流👍🏻👍🏻👍🏻

滷水鴨 超推介!好食!
抵食又好食附近係得呢間💪🏻

最近見到呢間新開感覺又新潮小小既燒味店,就搵左日加餸返屋企試。由出面已經望到入面好乾淨其實我平時冇留意燒味價錢,但係就咁睇啲雙拼飯都覺得好似偏平最後點左4款,滷水鴨半隻,手撕雞半隻,叉燒半,紅腸。手撕雞佢仲有麻辣味,不過我媽咪唔食得辣所以我就揀咗原味。四盒賣相都好吸引我第一時間就係食咗呢個叉燒,我最鍾意叉燒佬比咁多汁😍 佢啲肉好林,半肥瘦啱啱好係我中意既,個叉燒真係好味一食停唔到口🥰原味手撕雞 半隻$60,我鍾意好中意食手撕雞,佢話$60好抵又大份原味比較清淡少少,但都好香,而且雞肉好柔嫩,一點都唔會乾巴巴,尤其天氣開始熱,最啱食手撕雞🥰半條紅腸,正常,可能平時得一兩塊紅腸,所以特別吸引,依家買咗半條就無咁吸引我,哈哈😄禾田滷水鴨 半隻$60,呢份又係超大盒,成家都一致驚訝,咁大隻都只係$60而且真係啖啖肉,配埋個醬汁,酸酸辣辣地好開胃,食咗幾舊已經超飽👍🏽

由出面已經望到入面好乾淨

其實我平時冇留意燒味價錢,但係就咁睇啲雙拼飯都覺得好似偏平

四盒賣相都好吸引

2021-03-26 18 浏览
虹橋新開一排既燒味滷師 見到裝修企理 店內即整 想試一排了 今晚終於有得加餸 呀媽唔洗晚晚諗爆頭煮咩餸好 一路有街坊排隊買 證明係街坊斬料之選! 見到幾個哥哥仔密密斬斬斬! 涼拌區主要有手撕雞 有麻辣同原味 今晚豐富了! 禾田滷水鴨一d都唔un,啖啖都係鴨肉,又唔會太肥,一隻靚鴨! $60半隻絕對食得過叉燒仲係暖笠笠,醃得好入味,醬汁味道很惹味,配飯食一流 可以考慮下燒味飯🤔 $50蜜汁雞翼 望住哥哥仔斬完然後淋上蜜汁 甜甜的👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 $20 4隻!平時都大愛手撕雞 下次一定要試埋麻辣 今次想試下白羽雞味 所以就叫原味 涼拌很容易飯前偷吃就吃光光🤪🤪 配米線都一流 $60有半隻手撕雞 總捨而言,街坊斬料加餸已好好選擇 唔洗再買街市斬料啦😁 價錢又抵食! 🤗

一路有街坊排隊買 證明係街坊斬料之選!

見到幾個哥哥仔密密斬斬斬!

涼拌區主要有手撕雞 有麻辣同原味

今晚豐富了!

2021-03-26
2021-03-26 23 浏览
燒味滷師 (屯門)今次黎到試新開燒味店😬首先一嚟到店面,見到食物喺晒玻璃入面,就算放出嚟嘅嘢食都有保鮮紙包住,就呢樣乾淨衛生!未食都俾個like佢先今次就買左4樣野食試下😚就甘睇都幾吸引1.至尊燒鵝(下庄)皮脆肉嫩,咬落去有肉汁,鵝肉都唔騷嫩滑既,食落啖啖肉😋,不過就覺得佢比啲醬油太多,搞到下面嗰啲肉放得耐冇甘脆同埋咸咗啲2.燒味佬叉燒(半斤)肥瘦均匀,配蜜汁嘅甜味,送飯正既,不過有一兩舊係瘦嘅肉就會有少少鞋,但整體都還可以3.玫瑰豉油雞(半隻)有叉燒點可以冇豉油雞,有雞味,配甜香豉油味再加埋蔥油嘅鹹香,真係飯都食多幾碗,重點係宜家做緊優惠先30蚊半隻雞!邊到搵!😂4.醬香乳豬(例牌)乳豬香脆放到夜晚食飯仲係好脆口口, 肥而不膩,加埋乳豬醬😋~睇張相嘅荔枝皮就知道有幾脆! 可以一試!不過重有一樣就係佢兩餸飯先22蚊!係附近嘅又想慳錢可以試吓
燒味滷師 (屯門)

今次黎到試新開燒味店😬

今次就買左4樣野食試下😚就甘睇都幾吸引

1.至尊燒鵝(下庄)

2.燒味佬叉燒(半斤)

3.玫瑰豉油雞(半隻)

4.醬香乳豬(例牌)

不過重有一樣就係佢兩餸飯先22蚊!係附近嘅又想慳錢可以試吓
2021-03-24