旺角爆丼屋搬左屋旺角爆丼屋搬左屋旺角爆丼屋搬左屋重要事情當然要講3次山東街新店比舊店仲要坐得舒服,落地玻璃引進天然光樓底高之餘,我碗爆丼飯高左又澎湃左,完全係無得輸!海膽親子丼三文魚同三文魚籽份量超多,三文魚籽粒粒 晶盈 通透, 咬落去嗰陣就好似海水爆發出嚟,超fresh 超新鮮。三文魚色澤呈橙紅色, 厚切又肥美。仲有 日本海膽, 入口即溶, 一看就讓人 未食先興奮。四重火山盛丼拖羅蓉真係驚似火山 熔岩 咁澎湃, 而且入面其實仲混合了 赤身甜蝦 劍魚腩魷魚同三文魚子, 有爽爽又有煙韌嘅口感, 又唔會淨係得拖羅的肥膩。 鮮松葉蟹肉夠咸香,海膽 片片金黃,入口是滿滿甘香豐腴的味道。另外仲叫左杯旺角限定特飲,泡泡浴沙冰一上檯就超吸睛,幼滑超smooth的蘋果tonic清爽冰涼又解渴

重要事情當然要講3次
山東街新店比舊店仲要坐得舒服,
落地玻璃引進天然光
樓底高之餘,我碗爆丼飯高左又澎湃左,
完全係無得輸!

海膽親子丼

三文魚同三文魚籽份量超多,
三文魚色澤呈橙紅色, 厚切又肥美。

仲有 日本海膽, 入口即溶, 一看就讓人 未食先興奮。

四重火山盛丼

拖羅蓉真係驚似火山 熔岩 咁澎湃,

另外仲叫左杯旺角限定特飲,
泡泡浴沙冰

一上檯就超吸睛,幼滑超smooth的
蘋果tonic

清爽冰涼又解渴
2021-09-19 16 浏览
呢到裝修完好靚,樓底好高,位都坐得好闊落!叫左個火焰盛丼,有左口魚裙邊、帆立貝、三文魚、松葉蟹棒,蛋可以簡分開上。炙燒味好濃!料既份量都好多,仲好新鮮。台面仲有飯素,可以落飯到!另外,叫左個鵝肝海鮮盛丼,冇諗過塊鵝肝咁大塊,煎得好香!入面仲有黑魚籽、海膽、帆立貝、三文魚籽,所有食材都食得出好新鮮。野飲都好有驚喜,芒果沙冰原來咁大杯! 2個人share都得,面有好多cream同芒果粒,芒果好甜。葡萄柚soda打卡able又好fresh。
2021-09-18 32 浏览
看電影後想大吃一番,朋友提議到這裡。六重相撲爆盛丼一上桌實在爆得很!滿滿橙色大大粒的魚子很吸睛。更有黑魚子、鮮甜的海膽及爽滑的左口魚,非常豐富!表面更有牛油果、蟹柳及魚子醬,完全是帝皇級享受。爆盛慢燒牛肉丼有 200g 薄切牛肉,單吃整座牛肉山經已很飽肚。刺穿蛋流汁,包著飯粒與每口牛肉一起吃,有種吃窩蛋牛肉飯的感覺。制霸魚缸沙冰就是芒果沙冰,每口沙冰充滿濃濃的芒果,再加上新鮮芒果及忌廉,一個湯碗般的份量四個人分享都不過份。泡泡浴沙冰充滿夏日的陽光與海灘的氣息,加上表層脆脆的爆谷及忌廉,入口醒神!一坐下店員就奉上一碗暖暖的麵豉湯,很窩心體貼。真係好爆!
看電影後想大吃一番,朋友提議到這裡。

表面更有牛油果、蟹柳及魚子醬,完全是帝皇級享受。

一坐下店員就奉上一碗暖暖的麵豉湯,很窩心體貼。

真係好爆!
2021-09-17 23 浏览
*爆丼屋*最近搬咗新鋪。為食妹👧🏻一定要支持下😬。丼飯有18款甘多。心大心細食邊款😂。下面呢三款丼係夏祭限定🎏。旺角店鋪限定飲品menu 😎💟三重大極上丼嘩🥳爆丼。。。三重分別係海膽。大拖羅。蟹肉。三樣都係my飛佛😍。日本海膽有保證。鮮甜唔腥。蟹肉一梳梳有口感😛。大拖羅足足有十片🤩。食完幸福滿瀉。大拖羅新鮮發光。油脂滿滿入口即溶。食到我個咀油淋淋🤣。💟夢之丼丼包括大拖羅。油甘魚。帶子。三文魚腩。甜蝦。蟹肉。蟹籽七大食材。款款新鮮肥美。新鮮程度直迫日本🇯🇵。食丼屋點少得配麵豉湯🥣。簡直係最佳拍檔😆。魚缸沙冰同🐽仔share岩岩好。😲一公升大嘅魚缸沙冰。朱古力控必點。打卡一流。
*爆丼屋*最近搬咗新鋪。為食妹👧🏻一定要支持下😬。
旺角店鋪限定飲品menu 😎
💟三重大極上丼
大拖羅新鮮發光。油脂滿滿入口即溶。食到我個咀油淋淋🤣。
💟夢之丼
食丼屋點少得配麵豉湯🥣。簡直係最佳拍檔😆。
魚缸沙冰
  • 三重大極上丼
視覺與味道的享受 - 拖羅尤其高質~~~平日時間大概六點幾黎到 唔需要排隊 (之後我哋走嘅時候 大概7點幾 出面已經要排隊)餐廳裏面因為枱同枱之間嘅位置好大 所以容納唔到太多張枱 但係成個用餐環境就會唔會太嘈 幾舒服 ~~~佢哋嘅餐牌 主要以丼飯為主除咗丼飯之外 仲有刺身同小食等等~~~🐟四重火山盛丼 $298一送上枱就吸引咗我哋嘅目光 望落去滿滿嘅材料 令人未食先興奮 佢地嘅拖羅蓉裡面 有加入赤身 甜蝦 劍魚腩 帆立貝 紋甲魷魚等等 食落去非常豐富 好鮮甜 海膽亦都非常滑溜 吃完令人非常滿足~~~🐟超份量三重大極上丼 $398第一次黎 決定一食就食個最貴嘅黎試下 omekase質素級嘅大拖羅 入口近乎即溶 毫無筋位 非常有驚喜 加埋鮮甜三文魚籽 幼滑 日本海膽同大量鮮松葉蟹肉 每啖入口 飽滿嘅飯粒同鮮甜嘅刺身交融埋一齊 個下真係好想時間可以永遠停留係呢一刻 ~~~🍸飲品方面 荔枝青檸梳打清爽香甜 不過都唔夠大大杯嘅制霸魚缸沙冰震撼 🥭澎湃嘅視覺打卡一流 飲落帶香甜芒果味 夏日氣息濃濃 雖然我地兩個都幾中意飲 不過佢真係好大杯 兩個人都飲唔晒~~~爆丼屋 (山東街) (旺角)旺角山東街
視覺與味道的享受 - 拖羅尤其高質
佢哋嘅餐牌 主要以丼飯為主除咗丼飯之外 仲有刺身同小食等等
🐟四重火山盛丼 $298
🐟超份量三重大極上丼 $398
~~~
爆丼屋 (山東街) (旺角)
旺角山東街57號地下
2021-09-12 61 浏览
幾年前一開嘅時候已經幫襯過一次最近朋友提及佢哋嘅丼飯越嚟越吸引,所以就比佢捉左去食😂每款丼飯都配有味增湯 落單之後店員就會主動呈上個湯都幾足料幾有驚喜 飲落仲要幾濃郁入面配料好多 海帶 蘿蔔 紅蘿蔔 分量幾多下〰️制覇!鵝肝海鮮盛丼 $248對於帶子愛好者嘅我 完全比佢深深吸引住帶子有輕輕火灼過 食落好鮮甜好新鮮而上層仲有一塊 超 大 超 厚 嘅 鵝 肝!鵝肝燒過之後充滿油香 每啖都超濃油香真係超級邪惡 另外仲有個蛋黃係頂 爆開個下真係好治癒🤣蛋黃會慢慢滲入丼飯 加埋三文魚同海膽一齊食真係好正 成餐飯都好滿足不過唯一係其實佢嘅份量唔算好多 表示唔夠喉〰️ 三重大極上丼 $398 朋友衝住黎食嘅一款 個賣相真係不得了😂雖然丼飯細細碗 但圍左差唔多十片厚身拖羅而下面仲有蟹肉圍邊 同海膽係頂朋友都話拖羅幾高質 夠新鮮肥美 油脂分佈均勻我都偷食左咬蟹肉碎 鮮甜得黎份量都好多
幾年前一開嘅時候已經幫襯過一次
最近朋友提及佢哋嘅丼飯越嚟越吸引,所以就比佢捉左去食😂

每款丼飯都配有味增湯 落單之後店員就會主動呈上
個湯都幾足料幾有驚喜 飲落仲要幾濃郁
入面配料好多 海帶 蘿蔔 紅蘿蔔 分量幾多下

〰️制覇!鵝肝海鮮盛丼 $248

對於帶子愛好者嘅我 完全比佢深深吸引住
帶子有輕輕火灼過 食落好鮮甜好新鮮

而上層仲有一塊 超 大 超 厚 嘅 鵝 肝!
鵝肝燒過之後充滿油香 每啖都超濃油香

而下面仲有蟹肉圍邊 同海膽係頂

朋友都話拖羅幾高質 夠新鮮肥美 油脂分佈均勻
我都偷食左咬蟹肉碎 鮮甜得黎份量都好多
2021-09-12 44 浏览
呢間野久仰大名,但我就拖到過左幾年先幫襯🙆🏻‍♀️熊小編我都算係一個outdate既foodie🤣🤣 食呢間野絕對係會倒曬d野出黎🍣我邊食邊跌,好彩有隻碟係到裝住先姐🤣如果唔係浪費左我會好傷心💔 .#四重火山盛丼 $298我就鐘意夠多款,所以我嗌左由赤身x甜蝦x劍魚腩x帆立貝x紋甲魷魚混合而成既拖羅茸👍🏻隔離仲有鮮松葉蟹肉+海膽+三文魚子😍😍一次過食到幾樣真係好爽🤣🤣本身望落個飯量好少,但食食下估唔到又ok喎🥳.#三段重大極上丼 $398呢款名符其實係富貴丼🍣選用大拖羅及日本海膽,D油脂多到呢⋯好誇張!真係入口即溶,又超香魚油味,其實個價錢都反映左成件事😆而且有對比係真係食得出呢款海膽比起岩岩果款係完全唔同風味🤫呢款係更加濃厚,唔知岩岩果款係咪都係日本黎既呢~🇯🇵呢個丼同人share少少餸仲可以分享滋味😋冇咁易漏呀嘛😘.另外佢個味噌湯都超足料呀!呢個真係抵讚,啖啖餸冇hea交貨🤘🏻
#四重火山盛丼 $298
#三段重大極上丼 $398
2021-09-11 352 浏览
今日路過山東街,見到呢間<爆丼屋>不禁令我勁想食刺身,再加上實在太掛住日本啦🥺一於決定入去開餐店內樓底夠高,配上雲朵燈,加上每枱都有適當距離,令人感覺舒服😌🐟三段重大極上丼 吞拿魚腩加日本海膽 ,呢碗丼材料果然夠哂澎湃,未食已經令人好興奮🤩即刻要品嚐下吞拿魚腩先,食入口魚香味夠哂濃郁😜整個口腔已經被魚腩嘅油脂俘虜咗😊非常滿足!而日本海膽亦都好鮮甜,令人再三回味😋🐧制霸!鵝肝海鮮盛丼 海膽同樣夠哂鮮甜,又無腥味!帶子夠肥美,加上極厚鵝肝,配上少許芝麻襯托,入口即時溶化!碗丼有少少熱度,配上蛋漿,心中大叫「好好食呀!」🍧泡泡浴沙冰 呢杯飲品嘅賣相好特別😍淺藍色加上軟滑嘅忌廉,仲有鋪上少量焦糖爆谷,賣相真好似藍天與白雲一樣!我誓要將天空飲落肚🤣味道又唔會太甜,而且仲好解渴👍🏻🍨芒果魚缸沙冰 嘩🤩呢杯飲品大到真係可以放到條金魚落去游咁🤪唔怪之得叫做魚缸沙冰啦!豐富嘅芒果肉,沙冰仲要打得好幼細,加上忌廉,令到整杯沙冰勁軟滑

🐟三段重大極上丼

🐧制霸!鵝肝海鮮盛丼