2023-09-20 80 浏览
讀書時期最愛同同學仔一齊掃街由其最喜歡一包包係展示櫃的撈麵可以自選粉麵,配料,再由店員加入美味醬汁撈撈撈,現在有得賣的地方較以前少今日黎到元朗,偶遇爆炒冷麵,刷新我的眼界。冷麵多種食法。爆炒冷麵位於元朗西菁街9號富盛大廈89號舖以即叫即製外賣模式經營,非常有掃街風味香港經典透明袋袋裝撈麵有蟹柳,粟米,腸仔,紫菜冷麵汁有蒜蓉,辣醬非常香,食唔停口😋店舖冷麵仲有好食法例如爆多蟹籽冷麵勁多蟹籽係調好味的冷麵上好似明太子意粉每一啖都有驚喜爆辣賽磅蟹杯麵超辣賽磅蟹係蛋白有蟹籽,粟米,紫菜另類杯麵😋有創意爆炒烏冬有紫菜,蟹籽炒得均勻色澤好靚😋爆辣炒飯有粟米腸仔家庭式炒飯飯到粒粒均勻😋小食招牌蟹籽沙律青瓜,帶子群邊,粟米,蟹柳,紫菜色彩繽紛😋爆辣雞軟骨非常香口辣得過穩可以當佐酒小食我落左單係現在等一邊嗅到蒜蓉香味,辣椒香味,醬油香味非常有鑊氣簡單小店,美食卻不平凡
讀書時期最愛同同學仔一齊掃街
由其最喜歡一包包係展示櫃的撈麵
今日黎到元朗,偶遇爆炒冷麵,刷新我的眼界。
冷麵多種食法。

爆炒冷麵位於元朗西菁街9號富盛大廈89號舖
以即叫即製外賣模式經營,非常有掃街風味

香港經典透明袋袋裝撈麵
有蟹柳,粟米,腸仔,紫菜
冷麵汁有蒜蓉,辣醬

家庭式炒飯
飯到粒粒均勻😋

小食
招牌蟹籽沙律
青瓜,帶子群邊,粟米,蟹柳,紫菜
色彩繽紛😋

非常香口
辣得過穩
可以當佐酒小食

我落左單係現在等
一邊嗅到蒜蓉香味,辣椒香味,醬油香味
非常有鑊氣
簡單小店,美食卻不平凡
2023-09-17
  • 爆多蟹籽冷麵
  • 爆辣炒飯
  • 蟹籽沙律
  • 爆辣雞軟骨
  • 透明袋裝撈麵
  • 爆炒雞軟骨
  • 賽磅蟹杯麵
入元朗必定挑戰‼️“爆辣冷面”🔥🔥作為一個辣妹🥰點可以唔食辣食辣一定要後勁😍我就係鍾意享受呢種辣嘅後勁!鍾意食辣既同路人就會明白辣到麻痺帶來嘅快感😂衝擊成個口腔同味蕾💥超爽🤩夠膽就挑戰“爆辣冷面”‼️辣到你流眼淚💦拎黎做Party game懲罰都幾好🤣👍👍爆辣💥: 爆多蟹籽冷麵爆辣💥:爆炒烏冬爆辣💥:透明袋裝撈麵解辣必備❄️:蟹籽沙律,女仔要清新就食辣冷面✨️: 賽磅蟹杯面!飯桶咁一定叫呢個:爆辣炒飯,我勁鍾意!仲有爆辣小食:爆辣雞軟骨!!!

透明袋裝撈麵

夠膽就挑戰“爆辣冷面”‼️辣到你流眼淚💦
拎黎做Party game懲罰都幾好🤣👍👍

爆辣💥: 爆多蟹籽冷麵
爆辣💥:爆炒烏冬
爆辣💥:透明袋裝撈麵

爆多蟹籽冷麵

仲有爆辣小食:爆辣雞軟骨!!!
賽磅蟹杯面

蟹籽沙律

透明袋裝撈麵
賽磅蟹杯面
蟹籽沙律
2023-09-07 77 浏览
早幾日去元朗行市集,經過元朗千色店嗰邊,就當然要去埋又新街個頭掃街啦,我同🐶行下行下就見到呢間『爆辣冷面』,身為辣王既我地立即心動想試下有幾辣😆.因為我地早餐都未食,所以一次過叫左好多樣野🤭1️⃣透明袋裝撈麵學生時期既回憶,同樣是熟悉的味道,濃濃的蒜香味,配料有粟米蟹柳同埋腸仔,吃的時候讓我想起了小時候☺️2️⃣爆炒烏冬熱辣辣趁熱食,烏冬口感彈牙,上面仲加咗蟹籽同埋紫菜,令口感更豐富,而且炒得入味,咁多樣之中我食得最多係佢😆3️⃣爆辣炒飯同樣都係要趁熱食,炒飯粒粒分明,有鑊氣,炒飯上面都加咗蟹籽同埋紫菜,食落香口☺️4️⃣爆辣雞軟骨雞軟骨炒得好爽脆,食落口不會太油膩,配上其它主食一齊食岩岩好😙5️⃣蟹籽沙律因為我哋都叫咗幾款主食,所以叫多一個沙律,減輕油膩感,沙律上面都有勁多蟹籽,配料超多!6️⃣賽螃蟹杯麵竟然係用飲料杯😆雖然杯身高但我拎既時候覺得佢細細兜咁,點知原來份量係咁大🤔有點蟹味,麵質煙靭,幾好食7️⃣爆多蟹籽冷面呢個蟹籽嘅份量真係震驚到我,那面上面鋪滿蟹籽,仲要有厚度😱食落口每一啖面都充滿蟹籽.總括而言,我地食左咁多樣野,除了沙律,其它都是辣的🌶,(辣度可以自行選擇)仲有佢既辣唔係死辣,而係好香既辣,鐘意食
因為我地早餐都未食,所以一次過叫左好多樣野🤭
1️⃣透明袋裝撈麵
2️⃣爆炒烏冬
3️⃣爆辣炒飯
4️⃣爆辣雞軟骨
5️⃣蟹籽沙律
6️⃣賽螃蟹杯麵
7️⃣爆多蟹籽冷面
總括而言,我地食左咁多樣野,除了沙律,其它都是辣的🌶,(辣度可以自行選擇)仲有佢既辣唔係死辣,而係好香既辣,鐘意食辣既人一定會鐘意😍
爆辣冷面
地址:元朗西菁街富盛大廈89號地下
2023-09-03 59 浏览
小店坐落喺元朗商場旁邊嘅一個後巷仔唔係食飯時間都見到有唔少人買外賣食飽先有力唱歌🎤錄歌前嚟咗呢到🤤爆多蟹籽冷麵 $40面層鋪咗滿滿嘅蟹籽!!! 口感層次豐富配埋啲撈麵醬汁格外清爽~鮮味🔝🔝夠辣夠蒜 香噴噴🥰好重口味 真係會食唔停爆荽蟹籽冷麵 $45召喚芫荽控🌿夠唔夠爆夠唔夠荽🌿每一啖都有滿滿幾棵生荽放入口真係好香!!有解膩作用 冇咁容易食滯 愛荽必點!!!整體來講價錢唔貴 鍾意食辣嘅人會好興奮!!唔太食到辣嘅我 蚊仔辣都搞唔掂😩建議同姐姐嗌唔辣 另上少少辣醬辣醬係秘制㗎!! 點都要加少少🤏真係正好多!📍爆辣冷麵元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖
小店坐落喺元朗商場旁邊嘅一個後巷仔

配埋啲撈麵醬汁格外清爽~鮮味🔝🔝
夠辣夠蒜 香噴噴🥰好重口味 真係會食唔停

爆荽蟹籽冷麵 $45
召喚芫荽控🌿夠唔夠爆夠唔夠荽🌿
每一啖都有滿滿幾棵生荽放入口真係好香!!
有解膩作用 冇咁容易食滯 愛荽必點!!!

整體來講價錢唔貴 鍾意食辣嘅人會好興奮!!
唔太食到辣嘅我 蚊仔辣都搞唔掂😩
建議同姐姐嗌唔辣 另上少少辣醬
辣醬係秘制㗎!! 點都要加少少🤏真係正好多!

📍爆辣冷麵
元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖

2023-08-22 86 浏览
係晚餐時間經過,都陸續見到有唔少人排隊買外賣。整體價錢唔貴,賣相都好惹味🤭蟹籽控會好開心,因為好多菜式都有蟹籽做配料~唔太食到辣嘅我唔記得叫小辣😂,每樣野食都覺得好辣好辣但又好味喎,結果一邊唔停口咁食,一邊抹汗💦,一邊飲牛奶解辣,好好笑🤣🍝爆多蟹籽冷麵 $40最鐘意依款冷麵,面層鋪滿咗蟹籽,好正!😍而且好夠辣🥵蒜香味撲鼻,醬汁味再突出啲,配上勁多蟹籽,鮮味一流,性價比高。🍜賽磅蟹杯麵 $38見到個份量有驚訝到,個杯好高身,有一大碗麵嘅量🫢蟹味幾香,辣味平衡,麵質口感煙韌,幾好味。🍜透明袋裝撈麵 $15/3包,$18/4包好有童年回憶,自選配料揀咗香腸同蟹柳,行行吓街口痕想食嘢,依個份量就剛剛好。🍢爆辣雞軟骨 $40香口惹味,咬落好爽口,醃得好入味,辣味突出。🍚爆辣炒飯 $58即叫即整,拎上手時熱辣辣,香噴噴。炒到啲飯粒粒分明,調味調得好好食😋又係好夠辣又辣得過癮,下次想再叫依個,但我一定要點蚊仔辣🤣🍝爆炒烏冬 $48同樣係熱辣辣,烏冬口質彈牙,相對無其他菜式咁辣,烏冬吸收咗醬汁,帶有一份鮮味。🥗蟹籽沙律 $48食到個口好辣時,即刻食啲沙律嚟中和下。配料都好豐富,味道清爽冰涼。

🍝爆多蟹籽冷麵 $40

🍜賽磅蟹杯麵 $38

🍜透明袋裝撈麵 $15/3包,$18/4包

🍢爆辣雞軟骨 $40
香口惹味,咬落好爽口,醃得好入味,辣味突出。

🍚爆辣炒飯 $58

🍝爆炒烏冬 $48

🥗蟹籽沙律 $48
外卖自取
2023-08-01 185 浏览
之前見網上有介紹,滿滿期待落單買唔駛排隊同店員落單,點知一等,要等25分鐘咁耐,我心諗一盒蟹籽淨冷麵+炸雞軟骨,外賣要整咁鬼耐?仲要前面無其他單,得我一張單,唔緊要,安慰自己可能慢工出細貨呢,我等終於拎到外賣,我滿心歡喜速速返屋黎企食,路程約10分鐘,🤮點知一入口,d冷麵係一陣酸叔味,多多蟹籽都蓋過唔到陣酸臭味,食左兩啖頂唔順要掉了雞軟骨都唔好得好邊,無調味之餘,一陣雪藏味+油益味,好失望啊🥲🥲整體質素完全失望
之前見網上有介紹,滿滿期待落單買

整體質素完全失望

2023-07-18 201 浏览
元朗爆辣冷麵 由佢響又新街一路想試拖拖下拖到佢搬埋今日先有機會試到佢依家搬左個位其實好方便正正就係千色旁邊行去公園仔果條行之前佢響又新街要上樓梯好少會特登去自從冇左新B 之後就更加少左去又新街響金輝徑按摩完就行過去買返上車食去到老闆完來是位長髮哥仔完全是有rock 的味道果種亦都有好多公仔漫畫去裝飾門面我棟左響人地門口腦交戰左一大餐食咩好蟹籽冷麵係一定要食架啦哥仔好親切地一問多句加咩餸啊?我又再空白左ER.....然後就淨係加左我老闆鐘意食ga 蟹柳算唔算另類親子當啊。。。?我冇特別計時,應該係等左個五分鐘左右就出餐因為當時得我一個好快手掃完一堆野當然係跳返上車開餐鋪滿一個面ga 蟹籽視覺上真係好好冷麵係平時食果隻10蚊三包撈麵味道又係回憶殺啊!我好耐冇食呢種撈撈麵喇因為儲存問題冷麵好多時就咁望落去都唔太乾淨加上人大左好小會無啦啦響街食呢d小食我估我對上果次已經有幾年前響合益商場(唔係廣場),係好多南亞人果個樓梯果間撈撈麵店呢個醬料都落得岩岩好好好味我一路過一定會黎叫一個拎走爽
元朗爆辣冷麵

完全是有rock 的味道果種

亦都有好多公仔漫畫去裝飾門面

我棟左響人地門口腦交戰左一大餐食咩好

蟹籽冷麵係一定要食架啦

哥仔好親切地一問多句加咩餸啊?

我又再空白左ER.....

然後就淨係加左我老闆鐘意食ga 蟹柳

算唔算另類親子當啊。。。?

我冇特別計時,應該係等左個五分鐘左右就出餐

因為當時得我一個好快手

我好耐冇食呢種撈撈麵喇

因為儲存問題冷麵好多時就咁望落去都唔太乾淨

加上人大左好小會無啦啦響街食呢d小食

我估我對上果次已經有幾年前

響合益商場(唔係廣場),係好多南亞人果個

樓梯果間撈撈麵店

呢個醬料都落得岩岩好

好好味

我一路過一定會黎叫一個拎走爽
2023-07-04
5 分钟 (外卖自取)
  • 蟹子撈麵
在網上常常見人介紹,又見到爆曬蟹子!自己又係好鍾意蟹子,和沙律,見今日收工早咗啲啲,又咁啱係千色附近,咁就諗住就專登走去找找這間冷麵店,咁就去第一次試吓啦!去到冇人排隊叫左個爆冷拉麵加左個個餸,和一個沙律!賣相係不錯,但個冷麵同個沙律上D紫菜絲係臭膱味!個沙律D青瓜出哂水同餿味,最後個沙律係丟咗。有D離譜,真係太失望了🤦🏻‍♂️店門口櫃台又周圍起哂油積!只手辦公仔全部都係油淋淋!一D都唔衛生。以後唔會再冇幫襯!
2023-07-15
15 分钟 (外卖自取)
  • 蟹籽沙律
  • 爆多蟹籽冷麵
2023-07-16 87 浏览
爆辣冷麵的招牌菜式當然是他們的爆辣冷麵了。這碗冷麵的麵條筋道有嚼勁,配料豐富。最令人驚艷的是他們的辣椒醬,辣度十分驚人。一旦將辣椒醬拌入冷麵中,整碗冷麵瞬間變成一碗辣味炙熱的美食。辣椒的辣度不僅能夠讓您的味蕾興奮,還能夠刺激食慾,讓您一口接一口地享受。除了爆辣冷麵,這裡還有其他口味的冷麵供選擇。無論是韓式辣醬冷麵還是韓式酸辣冷麵,都能夠滿足不同人的口味需求。辣醬冷麵的辣度相對較溫和,韓式酸辣冷麵則帶有微酸微辣的口感,兩者都能夠讓您感受到韓國風味的獨特魅力。此外,爆辣冷麵還提供了一系列的小菜供選擇。這些小菜包括韓式炸雞、韓式烤肉和韓式泡菜等,為您的用餐體驗增添了更多的美味和樂趣。無論是喜歡鹹香口感的炸雞還是獨特風味的泡菜,這裡都能夠滿足您的需求。

2023-05-23
2023-07-16 61 浏览
今日去咗元朗去揾食, 就去買勁人氣既爆辣拉麵, 作為掃街, 真係超好嘅選擇👍除左有唔同口味嘅冷麵選擇, 仲有爆辣炒飯🤣我就揀咗爆辣胡麻竹輪冷麵真係超級大份, 面頭都有唔少蟹子, 同青瓜絲將啲蟹子同埋醬汁撈勻晒, 真係超惹味辣度就睇自己個人口味, 有齊由唔辣到「爆爆爆辣」七種辣度揀我就揀咗小辣, 個辣到真係好爽,食到停唔到口,愈食愈過癮🤣另外我都叫咗爆炒雞軟骨雞軟骨幾爽脆, 有嚼勁又唔會太油, 啲冷麵配埋呢個小食真係唔錯👍

我就揀咗爆辣胡麻竹輪冷麵
真係超級大份, 面頭都有唔少蟹子, 同青瓜絲
將啲蟹子同埋醬汁撈勻晒, 真係超惹味

辣度就睇自己個人口味, 有齊由唔辣到「爆爆爆辣」七種辣度揀
我就揀咗小辣, 個辣到真係好爽,食到停唔到口,愈食愈過癮🤣

另外我都叫咗爆炒雞軟骨
2023-07-15 49 浏览
📍元朗-爆辣冷麵今日同大家介紹一間喺元朗區嘅冷麵店!❤️✨如果大家食得辣嘅都可以試吓佢哋招牌嘅辣醬♪( ´θ`)ノ~ 係開胃掃街之選!而且呢一個冷麵,只係$88!絕對對得住個價錢✨🍜🍝入面嘅海鮮十分足料!每一啖都有料🤍👍🏻同埋辣醬嘅話都係睇返自己個人口味黎落嘅!大家去開元朗掃街嘅就可以試吓!————————————————————-📍元朗-爆辣冷麵地址: 元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖
📍元朗-爆辣冷麵

————————————————————-
📍元朗-爆辣冷麵
地址: 元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖

2023-07-12 769 浏览
這家外賣小店是專門吃辣的,可惜我吃不了辣,但經過了就難免會勾起了童年回憶,想要來懷舊一下~幸好辣醬可以另上給我🤭..𐐂外賣小吃𐐚❥ 爆炒雞軟骨 HK$40爽脆有口感,帶有滿滿的蒜香味,不油膩,是不錯的小吃,愈吃愈過癮,停不了口😆❥ 賽磅蟹杯麵 HK$38這個滿打卡able,充滿蒜香的撈麵表層放有蟹籽、蛋白粒、玉米粒、西蘭花還有紫菜絲,材料滿滿,吃得很實在~❥ 爆多蟹籽冷麵 HK$40滿滿的蟹籽舖在冷麵上給的很慷慨,滿滿一盒,讓你吃個飽~❥ 經典透明袋裝撈麵 HK$18/4包這一看就讓我想起了小時候在旺角吃過的冷麵,同樣的撈麵有香濃的蒜味,配料是蟹柳、玉米粒還有香腸❥ 招牌蟹籽沙拉 HK$48滿滿的青瓜絲,伴隨著蟹柳、玉米和紫菜絲等等,滿滿一盒,份量十足裡邊還放了些元貝裙邊,增添了口味和口感❥ 爆辣炒飯 HK$58炒飯炒得偏乾,帶有鑊氣❥ 爆炒烏冬 HK$48..𐐂餐廳資料𐐚店名:爆辣冷麵地址:📍 元朗西菁街9號富盛大廈地下89號舖 / Shop 89, G/F, Fu Shing Building, 9 Sai Ching Street, Yuen Long..♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥
𐐂外賣小吃𐐚

❥ 爆炒雞軟骨 HK$40

❥ 賽磅蟹杯麵 HK$38

這個滿打卡able,充滿蒜香的撈麵

❥ 爆多蟹籽冷麵 HK$40

滿滿的蟹籽舖在冷麵上
給的很慷慨,滿滿一盒,讓你吃個飽~

❥ 經典透明袋裝撈麵 HK$18/4包

❥ 招牌蟹籽沙拉 HK$48
裡邊還放了些元貝裙邊,增添了口味和口感

❥ 爆辣炒飯 HK$58
炒飯炒得偏乾,帶有鑊氣

❥ 爆炒烏冬 HK$48

𐐂餐廳資料𐐚

店名:爆辣冷麵
♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡ ♥ ♡

• 爆辣雞軟骨
之前見好多人介紹過呢間位於元朗主打爆辣冷麵既小店,份量爆多好似好吸引😛最近入黎元朗當然要試下,味道果然有驚喜😎今次試左佢地既爆撈特選海鮮🍤 $88細/ $148雖然定價同平時既冷麵唔同,不過真係對得住個價錢👍🏻海鮮同配料都好足料,內有泡菜、大蝦、魷魚、帶子、蜆肉、鮑魚、墨魚咀、中華沙律、帶子裙邊同螺肉,配上辣醬真係好惹味😽大家仲可以跟個人口味選擇辣度,不同辣度由唔辣到爆爆爆辣都有,食得辣可以去挑戰下😝食落開胃,推介大家掃街可以去試下

今次試左佢地既爆撈特選海鮮🍤 $88細/ $148

2023-07-03 64 浏览
早排唔知喺邊個網站見到人推薦呢間舖,琴日咁啱喺西菁街附近諗住過去試吓。 咁我就叫咗嗰個爆多蟹籽冷麵,中辣。 本身我自己好鍾意食冷麵,所以都抱住唔少期望去試,點知一食落去完全唔係嗰回事。蟹籽份量睇落好似好多,係因為本身個外賣盒偏大,鋪一層喺面先覺得好多,個冷麵汁又唔好食,最大問題係我食完返到屋企個胃好唔舒服,屙咗成晚,到今日個胃都仲係漲下漲下,所以衛生先係問題,唔搞好依樣真係唔知其他人會唔會有我同樣嘅經歷。冇下次

冇下次
2023-06-17 150 浏览
好少會黎呢區正正有d肚餓想食d小食上網搵到呢間冷麵岩哂分量唔會太多冷麵細個成日食呢到叫左佢地個招牌冷麵爆多蟹籽冷麵老實講 叫得辣係食得辣先會叫但佢地的辣係完全無層次一味得個辣字辣到成個麵的所有味道都掩蓋晒除非你好喜歡呢種無層次的辣起碼我地就dislike最最最重要係衛生問題見到蟹籽只放左係室溫唔係雪櫃拎出黎成個冷麵死辣~求其~最後我地個晚都💩————————————————————————————
好少會黎呢區

起碼我地就dislike

最最最重要係衛生問題
見到蟹籽只放左係室溫
唔係雪櫃拎出黎
成個冷麵死辣~求其~
最後我地個晚都💩
——————————————