今日放假試下食新野,見到其他朋友都分享依間串燒鋪就試吓先,當晚餐咁食叫左好多,兩個人食到好飽,本身我叫唔辣,但係店員推薦小辣好好食,咁就試下小辣,佢哋幾好又可以分醬比一個唔辣,一個小辣,岩曬每個人唔同既口味,所以我個人極力推薦啲串燒🍡🍢因為加埋個沙嗲醬真係好好食😋另外茄子🍆燒到好淋一夾就夾到啲肉出嚟,啲汁入曬落條茄子入面,韭菜就落粉好開胃,燒菠蘿🍍都係落咗啲汁咁燒,好甜多汁,以上依幾樣都係我覺得好好食👍個人都推薦
2023-11-15
10 分钟 (外卖自取)
2023-11-12 137 浏览
三仔爺串溫馨小店。港式小店,爸爸老闆同阿哥細佬主持。老闆有心機燒、兄弟兩人都好熱情。四個人食霄夜、傾吓偈,最重氣氛好、食物質素好。有幾款值得嘗試-雞軟骨燒得好野味、石蠔(已經忘記影相)新鮮同有自家調製豉油、一口牛用沙爹汁燒、雞泡魚干唔乾、魷魚鬚好爽又彈牙、個沙嗲醬另上又野味、仲有炒印尼撈麵都值得-試、韭菜燒得剛好無渣。唔重好味,晚餐小敘都可以考慮😃環保用具👍🏻值得改善飲品可以再冰凍尤其啤酒,要提供紙巾都好重要🤣

四個人食霄夜、傾吓偈,最重氣氛好、食物質素好。

環保用具👍🏻

值得改善飲品可以再冰凍尤其啤酒,要提供紙巾都好重要🤣
2023-11-07 102 浏览
啲嘢食真心好好食,老闆係有D料到,有夠細心,我唔食辣,佢幫我地分好晒,原條茄子都可以一半辣一半唔辣,串燒味道真係十分唔錯,老細又講得笑,環境真係有種戶外既風味,真係好正,不過比較靜,要多啲捧場!!!,佢啲海鮮嘅調味真係好好食,串燒又燒到啱啱好,又有少少窿邊,又脆皮,雖然款式唔係好多,但係有唔同嘅口味,啱晒一家大細去食,同朋友飲酒吹水又食得,佢個燒茄子同韭菜真係好惹味,連我呢啲平時唔食菜嘅人都會食菜,真係好好食
2023-10-31 93 浏览
最近我有幸品嚐了一場令人垂涎欲滴的串燒美食之旅。這次的饗宴讓我對串燒的多樣風味有了更深刻的體驗,每一口都讓我回味無窮。首先,讓我來描述一下串燒的選擇。這家串燒店提供了各種各樣的肉類和蔬菜,從嫩滑的牛肉片到多汁的雞肉串,再到口感豐富的海鮮類,真是應有盡有。我特別喜歡他們的燒烤技巧,每一串都烤得剛剛好,外焦內嫩,保持了肉質的鮮美。店家的調味料也是一大亮點。他們用不同的醬汁和香料來提升串燒的風味。有辣味十足的辣椒醬,也有微甜微辣的蒜香醬,每一款都帶來獨特的口味享受。我特別推薦他們的秘製醬汁,它融合了多種香料和調味料,讓每一口都散發出濃郁的香氣。除了肉類,他們的蔬菜串燒也同樣出色。烤過的蔬菜保留了自然的甜味,口感鮮嫩多汁,給整個串燒體驗增添了層次感。除了美食本身,這家串燒店的服務也一流。

除了美食本身,這家串燒店的服務也一流。
2023-10-26 83 浏览
本身係附近做野 留意到爹仔 遠處到聞到佢地既串燒香 今日同朋友一試 畢身難忘! 一定要試既就係佢地既燒生蠔 蒜香配上秘制醫汁 口感極上。如果你有叫佢既秘製炒撈麵 不妨留番啲蠔汁 用黎送撈麵 絕對係舉世無雙!另外不得不提既就係漢堡扒芝士大啡菇! 有創意得黎,只感又非常之過癮😍😍。串燒選擇多之餘 ,亦有其他串燒套餐。老闆靚仔又好心地🥰 ! 呢個地方最岩約埋三五知己聚一聚, 環境乾淨舒服。如果你係揸車黎既話,路邊亦有位置停車。下次都會再黎!

2023-10-26
$100 (宵夜)
  • 漢堡扒芝士大啡菇
  • 秘制炒撈麵
  • 燒生蠔
2023-10-25 111 浏览
之前見朋友post過出嚟話依間串燒鋪好好食,今日10點幾放工就叫個外賣試試佢🤣WhatsApp落單叫左條茄子 菠蘿 芝士漢堡大啡菇 一隻扇貝 一個撈麵 雞肉 牛肉 豬頸肉 五花腩 ,中辣🤤🤤 放工反到去岩岩好拎得,反屋企發現好似叫得太多野,叫屋企人幫手分擔一下先🤦‍♀️好食真係❗️❗️撈麵世一🤣未食過咁好食既撈麵,之後仲有菠蘿好甜好正😊個沙嗲醬加落串燒到都好好食🤤茄子又夠多蒜夠熟🤤扇貝仲加埋芝士令到個味道升級左成件事🤤賣單百幾蚊又平有咁既質素真係真心推介要❗️重點係同出面啲串燒唔同

撈麵

2023-10-24
外卖自取
$80 (宵夜)
撈麵
  • 撈麵 、串燒
2023-10-20 83 浏览
街邊小食風味串燒 即燒即食 老闆服務態度佳 秘製沙嗲醬更惹味 老闆大方 大大兜醬免費任你點 推介 燒韭菜 燒茄子 燒生蠔 燒一口牛 燒羊肉 燒菠蘿仲有套餐 大大份撈麵+汽水今次已經係第三次嚟幫襯 好味道要 encore 再 encore
2023-10-20
5 分钟 (外卖自取)
  • 燒茄子
2023-10-19 68 浏览
今日係荃灣附近接完job ,開openrice 睇下附近有乜野食,就睇到依間食評幾好,近近地就去試下,我平時食串燒必食既,茄子🍆菠蘿🍍韭菜,依一間全部都有我就點曬,茄子燒到好淋好正,菠蘿燒到好甜仲幫我剪埋好貼心🫶🏻韭菜酸酸哋,開頭我以為變埋咗問班先知原來係落咗青檸汁,好開胃🤤之後我仲叫咗一啲串燒,配埋沙嗲醬味道簡直一流,仲特登留返少少沙嗲醬點其他食物🤣仲有個沙嗲肥牛金菇都好好食,叫咗個細撈麵,本身以為係普通嘅印尼撈麵,開盒個時個樣都似,點知識落去原來唔係好好食喎🤤🤤下次經過一定會再食過👍
外卖送餐
  • 撈麵 、金菇肥牛
2023-10-10 106 浏览
好食,燒到岩岩好,門口又可以擺到下車,十分方便,推介燒香蕉,非一般撈麵幾個伙記又nice,有講有笑,難得黎到荃灣,就諗起佢地串燒好食,要黎整返兩串,沙嗲汁分開上,鐘意食既可以點,另一半唔食可以唔點

紅腸  豬肉
豬牛雞
2023-10-10
15 分钟 (外卖自取)
$100 (宵夜)
紅腸  豬肉
豬牛雞
2023-10-08 100 浏览
今日既宵夜係串燒‼️‼️今晚3個人叫左好多野,有雞腎,雞翼,雞軟骨,和牛,豬頸肉,羊肉,大腸,雞泡魚干,茄子,生蠔,細撈麵,台黑腸,芝士腸,蒜蓉粉絲扇貝,魷魚鬚,漢堡扒芝士大啡菇,沙嗲肥牛蒜蓉金菇,燒香蕉朱古力加煉奶,仲有三支嘢飲,差唔多成張餐單叫一次咁滯🤣強烈推介‼️要嗌燒香蕉🍌煉奶同朱古力醬,同埋蒜蓉粉絲扇貝,勁重蒜🔥🔥台灣黑椒腸同羊肉正,點埋沙嗲醬更加正😍😍仲有一定要嗌雞泡魚乾💯燒得焦香 又甜又脆🤤價錢幾抵 重點係開到凌晨12點幾一點😆
2023-10-01 93 浏览
今日朋友去我屋企,大家都肚餓就諗住食串燒,之後揾到依間新既串燒鋪就試下先,點知真係唔係伏堅係好食,我哋叫左3個人份量,落單無耐好快就收到左外賣,我哋就迫不及待開餐,因為真係當晚餐咁食,首先要大讚既係個沙嗲醬點啲串燒好好食,我哋叫左3份洋蔥肥牛,一條茄子,3份雞泡魚干🤣同好多5串雞肉,5串和牛,5串牛肉,仲有腸仔同丸既串燒,仲有2條燒香蕉🤣未試過就試下,我個人黎講好鐘意燒香蕉甜甜哋加埋朱古力醬簡直一流🤤
2023-09-11
外卖送餐
宵夜
  • 生蠔  茄子  撈麵
2023-09-30 68 浏览
朋友介紹左依間串燒好耐,今晚終於有時間試啦,手機落單講左大約幾點拎,好準時通知我可以拎👍🏻拎到反屋企仲熱辣辣🤤個醬汁沙嗲醬好食配啲串燒,丸又外脆內軟,加埋d汁落燒物好惹味,茄子好新鮮,鎖得住啲汁好肥美,啲汁幾平均唔係得陣重蒜味,爆汁洋蔥肥牛勁想配個飯,芝士漢堡扒大啡菇少咸但係新鮮既,雞泡魚干個味係幾滋味,可能薄身d會增加個脆口感,整體上全部都野食都好好味😋可能路途有啲遠野飲拎到反去就無咁凍🤣下次可以再食過🤣
  • 京蔥炒牛肉
2023-09-25 82 浏览
夜晚肚餓揾到依間串燒鋪諗住試下,就Whatapp去間鋪頭問佢收左未,好彩未姐唔係都唔知點算好,附近無乜嘢食,咁我就whatapp落單,點左一人份量嘅嘢食,見到餐單都比較多肉類,就問吓店主有冇菜佢就推薦金菇肥牛,咁都好又有菜又有肉,然後叫咗隻扇貝店主又推薦加芝士仲好味,咁又試吓先。我一個人叫左一串雞翼,一串和牛串,一串豬頸肉,一份扇貝,一份金菇肥牛,仲有細撈麵,小辣。好快就拎得,反到屋企即刻開餐,估唔到個麵同和牛串幾好食,沙醬另外比我用黎點串燒,份沙嗲醬金菇肥牛,估唔到都好好食用嚟撈飯就正🤤👍🏼可以下次再食!
2023-09-25 78 浏览
今日同男朋友出去行街,行到咁上下想揾野食,就問男朋友荃灣邊到有好野食,本身男朋友好熟荃灣,有咩新開好食既佢就會知,佢就帶左我去依間串燒鋪到叫串燒反屋企食,我哋兩個人想食多啲因為成日無乜食嘢掛住行街,所以叫得比較多☺️叫得最多係豬頸肉叫左8串😌6串雞軟骨😌5串韭菜😌其他都2串2串咁同埋一份生蠔2個人分😝我哋2個人叫左六百幾蚊🤤唔知係咪太好生意有幾樣得反幾串店主幫我哋換左其他野,好在味道又幾好👍🏼唔差唔差,最特別係食到最後食個條燒香蕉,又唔會太飽肚,下次再去要就住黎叫,因為依到串燒既份量比較多👍🏻👍🏻
2023-09-24 75 浏览
星期六夜晚冇嘢做,就梗係要食串燒啦,呢間串燒非常好食,沙嗲醬勁出色,係偏甜的口味,沙嗲味好濃有好香嘅花生醬香味,唔使等好耐就可以食。服務一流,速度快,生蠔好好食,外賣都唔會覺得腥,其他肉類串燒火候控制得好好,係我鍾意嘅串燒類型,下次再試吓其他面同埋扇貝,燒茄子啲蒜蓉好好食,豬頸肉,五花楠,牛肉串燒好食到飛起,豬頸肉燒到脆卜卜又有肉汁,五花楠肥瘦相間,牛肉都好有口感,哈哈。小辣唔係好辣如果食得辣嘅朋友可以試吓中辣/大辣!
燒蠔
2023-09-23
外卖自取
$200 (宵夜)
燒蠔