2024-08-04 173 浏览
每次想朋友聚會或者慶祝嘅話,必定會諗起牛大人火鍋❤️最近佢哋仲新加咗Dreyer’s雪糕任食超吸引😃🍲 120分鐘極尚和牛食到飽套餐 $328套餐只需要加$55就可以升級為鴛鴦鍋,今次揀咗剝皮辣椒雞鍋及眷村白肉酸菜鍋底湯底,有辣又唔辣,可以遷就到大家嘅口味👍🏻牛肉質素就更加毋庸置疑,永遠都咁好味🥰今次升級咗做和牛套餐,肉質更上乘!充滿着和牛嘅油脂香味之餘,切嘅厚薄適中,食多幾塊都唔會膩🤤跟餐贈送嘅澳洲M9和牛丸亦彈牙爆汁,回味無窮!另外都有唔少台灣熟食小食選擇,包括台灣小香腸及鹽酥雞等等🤤出面嘅配料櫃亦有大量唔同嘅蔬菜,及不少特色冷泡茶提供😋雪糕區都特別多嘢揀,最開心有Kitkat雪條同開心果味Dreyer’s任食!佢哋嘅經典甜品仙草亦都唔錯,味道好正宗🥰😽以任食和牛及Dreyer’s雪糕嚟講,$328呢個價錢絕對係值回票價👍🏻

🍲 120分鐘極尚和牛食到飽套餐 $328

💖落雨天☔️黎牛大人打邊爐心情都好啲,而家晚市仲做緊任食Dreyer’s超級吸引🤩。1️⃣極上和牛吃到飽🐂 $298/位💖每次必食呢個套餐,因為牛肉嘅質素最靚。湯底要咗牛大人紅燒牛骨鍋🥣,入口香濃,湯渣都可以食埋。下面👇🏻係我嘅推薦~🔸肉類💖No.1☝🏻✅澳洲和牛M5牛肩卷,油脂香但唔會過肥、口感滑嫩。另外都鍾意✅安格斯牛小排,比牛肩卷更有嚼勁,越嚼肉香越濃郁。入座每人會送兩粒澳洲M9和牛牛丸。肉類選擇多,包括牛、豬、雞、羊肉等。🔸小食💖推薦✅士林鹽酥雞,炸皮酥脆唔會好粉,椒鹽調味更香;✅真豬小香腸,啖啖肉帶油香;✅梅甘酥脆薯,咬落粉嫩,裹嘅梅子粉香甜微酸;✅糖醋甜不辣,口感彈牙,酸甜開胃。🔸火鍋配料、丸子、蔬菜💖回本食✅美人花膠,滿滿骨膠原又唔佔肚。推薦✅黑松露海鮮漿,黑松露香氣十足,另外✅台式蝦餃、✅瓜仔雞水餃、✅爽脆炸魚皮等都好味。蔬菜區選擇多,最鍾意菇類。🔸甜品、飲品💖雪糕款式好多,其中Dreyer’s必食開心果味,另外仲有Movenpick、KitKat、牛大人自家品牌等。到尾段職員會問我地要唔要台中仙草凍,包括仙草、紅豆、花生、椰果、珍珠、忌廉奶,非常足料。飲品方面,除咗飲品櫃嘅
1️⃣極上和牛吃到飽🐂 $298/位
🔸肉類
🔸小食
🔸火鍋配料、丸子、蔬菜
🔸甜品、飲品
💖雪糕款式好多,其中Dreyer’s必食開心果味,另外仲有Movenpick、KitKat、牛大人自家品牌等。到尾段職員會問我地要唔要台中仙草凍,包括仙草、紅豆、花生、椰果、珍珠、忌廉奶,非常足料。飲品方面,除咗飲品櫃嘅汽水、紙包飲品同牛大人嘅自家製茶之外,like/follow佢地社交平台仲可以有免費特飲,今次係金鑽鳳梨椰奶西,濃郁香甜👍🏻。
💖食物飲品選擇多,而家仲有Dreyer’s甜筒/雪條同Movenpick雪糕任食,CP值高!而且上菜快得黎,唔會出現漏單嘅情況。
真係唔洗多介紹牛大人啊🤭😍牛大人可以話係我數一數二最鍾意食既任食台式火鍋~咁岩比我發現到原來由7月4號開始,全線會同dreyer’s合作,晚市入座就可以任食雪糕🍦luuu🥳仲要有得試近期最hit既開心果味添!-🌟澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328/pp🎈湯底基本上款款湯底都試過🙂‍↔️我最常叫既係鳳梨雞、白玉酸菜或養生濃湯!如果個日好有mood想食麻辣通常就會叫鴛鴦鍋,用麻辣再搭配一個清淡啲既湯底~個人覺得麻辣都偏辣,自己頂盡都係食到小辣😝-🎈肉類呢個套餐足足可以享用12款既肉類,涵蓋哂豬牛雞🤪真係任君選擇😎減脂人士必點當然係封門柳同花雕酒雞件~另外安格斯牛小排同美國SRF黑牛都唔錯😌油脂感十足!-🎈台灣特色小食食過咁多間好似覺得呢間既小食多元化啲或者純粹係岩口味啲🥹每一次第一round都必點一定係鹽酥雞、小香腸、炸午餐肉、鬼馬油炸鬼~冇記錯而家好似仲有款係叫黑松露蝦滑油炸鬼(?)咬落去係口感豐富啲,層次多啲同埋再香脆啲既!-🎈自選配料相對黎講呢度既海鮮款式係比其他同類型火鍋店少,慣常自己係呢度就會叫海蝦同沙白😌食落夠哂新鮮!另外必點必點當然係鴨血🤤以前戰鬥力旺盛啲既時候,瘋狂到係會叫幾份
🌟澳洲極上和牛吃到飽套餐 $328/pp
🎈湯底

🎈肉類

🎈台灣特色小食

🎈自選配料

相對黎講呢度既海鮮款式係比其他同類型火鍋店少,慣常自己係呢度就會叫海蝦同沙白😌食落夠哂新鮮!另外必點必點當然係鴨血🤤以前戰鬥力旺盛啲既時候,瘋狂到係會叫幾份鴨血(但明明係得兩個人食仲要基本上我食90%)xd 要知道麻辣鴨血真係好難抵抗,超級超級好食😍當然仲有啲例如海鮮漿、花枝漿、牛肉漿等都幾唔錯~ 而出面亦擺放左啲配料可以隨意夾,如丸類、蔬菜類等!款式都真心幾多,同埋感覺係好衛生😌
🎈飲品
冷泡茶專區係我既最愛😍強烈推薦白桃烏龍同桂花烏龍~仲有汽水同台式飲料可以選擇!記得以前係仲可以like fb就會送杯珍珠奶茶或者其他特色飲品比你試😝
🎈甜品

最後最後,宜家仲有得任食dreyer’s 🍦😳或者其他雪糕都得架~今次試左美國開心果脆皮雪糕批😘都幾滿意!打完個邊爐仲要食埋條雪糕真係邪惡到極致😈
🔸牛大人台灣火鍋吃到飽
📍荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2024-07-24
湯底㨂咗台灣鳳梨雞鍋,鳳梨嘅酸甜味同雞肉嘅鮮嫩絕配,入面仲有苦瓜,好清熱好養生~苦瓜一啲都唔苦,個湯底夠清,所以食到之後啲配料嘅原味!極上和牛吃到飽套餐包每人2粒澳洲和牛牛丸~真係好食到暈~勁Juicy勁重牛味!一咬落去係會爆汁~好正!安格斯牛小排同豬雪花肉片都係必試,肉質鮮美,充滿肉味~~而澎湖花枝漿同真味牛肉漿,都係鮮味十足,不過真味牛肉漿食落有少少胡椒粉味,我就鍾意花枝漿多啲~鬼馬老油條同爽脆炸魚皮,都係必點小食!兩樣都係可以㨂浸唔浸湯嚟食~個人就鍾意就咁啪😆夠晒脆口!脆肉鯇魚腩,打邊爐必叫之一~脆肉鯇本身已經好好食~仲要係魚腩~油脂分布均勻,口感豐富。花生同芝麻麻吉燒係我每次都一定會encore 再encore嘅選項~甜甜哋好似食湯丸咁~不過如果㨂咗麻辣湯底,就唔係好夾😆㨂清啲嘅湯就最好不過啦!鴨屎香檸檬茶,冇出面咁大浸香水味~檸檬味好出,茶味偏淡,都幾啱打邊爐飲架!出面嘅自助區都好多火鍋配料可以自取~夾咗好多皇帝菜、芋頭、淮山~~食咗咁多肉,係要食返啲蔬菜平衡吓!原來而家只要晚市入座,就可以任食Dreyer’s 雪糕!開心果味超好味!食完脆皮再食甜筒,真係好幸福呀🫶🏻🫶🏻🫶🏻

安格斯牛小排同豬雪花肉片都係必試,肉質鮮美,充滿肉味~~

每一次嚟牛大人打邊爐,都對佢哋嘅食物質素好滿意,今次佢哋仲要同dreyer’s雪糕合作,可以任食開心果味雪糕雪條,梗係要嚟支持吓❤️🍲 120分鐘極尚和牛食到飽套餐 $328今次同屋企人一齊嘗試剝皮辣椒雞鍋及眷村白肉酸菜鍋底湯底,剝皮辣椒雞鍋唔會過辣,輕輕咁為牛肉調味,眷村白肉酸菜鍋則微酸開胃,入邊贈送嘅腩肉片都好好味,👍🏻牛肉方面,更加不得不讚質素極高!澳洲和牛M5牛肩卷入口超細嫩,肉質肥瘦均勻,一啲都唔會過分油膩🤤絕對係我嘅心水推介,高質素又牛味濃嘅牛肉完全感受到餐廳嘅誠意🥰每位顧客同時會贈送澳洲M9和牛丸兩粒,牛味濃郁之餘,每一粒都爆汁好好味💓海鮮方面亦有我最愛嘅蝦同沙白,新鮮又大隻,無限任食新鮮沙白嘅感覺真係回味無窮🤤配料櫃提供大量配菜任君選擇!飲品方面種類繁多,最開心嘅係有唔少特飲可以免費喺QR code度直接落單,包括近排大熱嘅手打檸檬茶😎雪糕區提供Dreyer’s任食🤭同埋今季嘅特色口味開心果味,最後埋單嘅時候亦有每人一份嘅仙草提供,台灣風味十足!💬 整體嘅食物質素極高之餘種類選擇亦多,係經常會回訪嘅一間餐廳👍🏻

🍲 120分鐘極尚和牛食到飽套餐 $328

「牛大人」在香港開左幾年了,小編還是第一次去吃,點了「澳洲極上和牛」吃到飽套餐。牛大人紅燒牛骨鍋牛大人招牌湯底之一,帶小小辣的牛骨湯底,岩哂小編呢啲不能太吃辣的人。手切封門柳封門柳肉厚、比其他牛肉要淥多十幾秒至微微出血,一咬下去肉汁就會流哂出黎,是咁多款牛肉入面,牛味最濃,少脂肪,不肥膩的牛肉,大推。!安格斯牛小排肥瘦相間的牛小排是小編另一款心水推介,長過手掌的牛小排輕灼十秒就已經熟了,灼完仲有大大塊,吃到非常滿足。牛小排非常嫰滑,牛味都濃,中意吃瘦肉但又想吃到少少牛脂的,必點這一款。私房鴨血必點的鴨血,上枱個陣已經熟了,帶有少少鹹味,不腥,好嫰滑,一份5、6件,我地都不容氣點了兩份。鹽酥雞 炸魚皮常見的小食,炸到香口不油膩,好味。芝麻、花生麻糬燒第一次食呢種麻糬燒,佢吾會好似湯圓咁會吸湯底的味道,所以就算我地點了牛骨湯底都吾會好怪,麻糬燒一咬流心,芝麻和花生味都好濃,意想不到地好味,芝麻控的小編非常滿意。咁岩呢個月4號開始牛大人和Dreyer's合作,所有分店都有雪糕任食,而家仲有最hit既開心果口味,阿媽仲少有地食左兩支。#moodzfoodie#moodzfoodz#荃灣美食#荃

牛大人紅燒牛骨鍋

手切封門柳

安格斯牛小排

私房鴨血

鹽酥雞 炸魚皮
常見的小食,炸到香口不油膩,好味。

芝麻、花生麻糬燒

#moodzfoodie
#moodzfoodz

#荃灣美食#荃灣#火鍋#牛大人#foodie#hkfoodie#香港必食#香港美食#香港网红打卡#香港美食探店

2024-07-31 119 浏览
好耐無食過牛大人朋友仔呢排生日牛大人又有不同的肉而家仲有好多款式既雪糕D醬料又多真係一次過滿足曬你既願望我地點左澳洲極上和牛基本上大部分既野都可以任安格斯牛小排手忉封門柳安格斯一口牛肉粒澳洲和牛M5牛肩卷以上四款係澳洲和牛任食先有牛大人仲有好多小食有炸魚皮、仙草而且好多款式既飲品每次食都捧住個肚走生日、聚會黎呢度真係一流大人細路都岩👍💁‍♀️牛大人台灣火鍋吃到飽 (大鴻輝(荃灣)中心) (荃灣)👣荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
好耐無食過牛大人

牛大人仲有好多小食
有炸魚皮、仙草
而且好多款式既飲品
每次食都捧住個肚走
生日、聚會黎呢度真係一流
大人細路都岩👍

👣荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓
2024-07-29 145 浏览
食物多元化,最喜歡台灣的小食,很道地。梅粉薯塊,皮蛋豆腐,當然少不了鹽酥雞還有排骨酥。這次湯底我們選了剝皮辣椒雞湯~大鴻輝場地寬廣,用餐覺得舒服。值得下次再來光顧。
  • 魚香皮蛋豆腐
  • 洛神花茶
  • 士林鹽酥雞
  • 桂花烏龍
  • 台中仙草凍
2024-07-25 3863 浏览
打邊爐一年四季都合適,就算最近天氣熱都咁話🤭。今日去咗荃灣嘅牛大人,「極上和牛吃到飽」7點半前離座每人$288。先講餐廳格局,大部份都係卡位,坐得舒服😌私隱度高。餐廳通風都做得好,食完唔會成身味。我地叫咗酸菜魚湯底,餐廳好貼心咁將魚肉同花椒、辣椒🌶️另上,等湯滾左先落,確保到炸魚唔會煮得太腍,同埋自己控制到湯底嘅辣味😝。肉類🥩選擇多,雞肉、羊肉都有,肥牛都有好幾款,想要小脂肪嘅可以食安格斯牛版腱、手切封門柳、一口牛肉粒;而想要嫩口嘅可以點SRF美國黑牛🤤 食火鍋,當然唔少得海鮮,海蝦、大大隻嘅沙白、魚肉,提提大家🤓,鯇魚腩比較多骨,怕骨既可以叫鯛魚、鱸魚片。甜品同飲品一樣好吸引,飲品方面有膠杯裝冷泡茶、紙盒裝麥仔茶、罐裝檸檬茶zero,最特別既係有鴨屎香檸檬茶🤩而家晚市終於有任食雪糕啦,當日嘅主打係Dreyer’s雪糕,仲要有開心果味‼️開心果味既雪條同甜筒比起,我比較鍾意甜筒,因為上面有開心果粒粒😍

2024-07-23 578 浏览
今天和朋友黎到了荃灣大鴻輝中心的牛大人火鍋。一進門就被「極上和牛吃到飽」吸引了,所以毫不猶豫地選擇了這個套餐。我們選擇了「阿嬤養生濃湯鍋」作為湯底,這個湯底不僅有鮮甜既菜底,還加入了杞子、紅棗和龍眼等材料,不僅能清熱,還有補益身體的功效。隨著慢慢滾,湯頭變得更加濃郁醇厚,非常養生。套餐裡有各種優質的牛肉可以選擇;上腹牛五花肥美柔軟,安格斯特選牛板腱肌理緊實有咬勁,安格斯牛小排纖維細膩,煮後呈現粉嫩多汁,手切封門柳肉質嫩滑,煮後入口即化,安格斯一口牛肉粒口感紮實彈牙,美國Prime極級肩里肌肉細膩鮮美。每一款牛肉都各有特色,令人口水直流。除了精選的牛肉,套餐還贈送了2粒澳洲M9和牛牛丸,牛味濃郁爽口彈牙。我地到達後始知牛大人與Dreyer's合作,除了火鍋放題外,還可以無限享用Dreyer's,讓整個就餐體驗更加滿足和物超所值。

我們選擇了

• 牛胸爽
  • 自助區
  • 安格斯特選牛板腱
2024-07-18 455 浏览
就算夏天都好想打邊爐🤣今日放工想食好啲獎勵自己!一早book定牛大人120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐慢慢嘆👍🏻🛎 台灣濃香番茄湯湯底濃郁芳香,層次豐富👍🏻鮮甜多汁嘅番茄肉質軟嫩~十分開胃!🛎 肉類澳洲和牛M5牛肩卷同埋安格斯牛小排都係我必定狂食既🤣牛肩卷肉質細膩軟嫩,輕輕淥一淥,入口即化‼️安格斯牛小排雪花均勻,牛味香濃,我同朋友都一人食左幾碟😋另外試左花雕酒雞件,都幾入味👍🏻而且雞肉好滑🛎 澎湖花枝漿非常方便,刮細粒啲熟得快啲🤣爽口彈牙👍🏻🛎 海鮮新鮮沙白大大隻,冇沙!非常飽滿已且肉質鮮甜海蝦新鮮,輕鬆剝殼🦐鮮嫩而且味道清新‼️🛎 飲品呢到連鴨屎香檸檬茶都有得任飲,真係好香,又能夠解膩開胃~除左有大量冷泡茶同埋罐裝飲品任君選擇,我哋仲時不時會聽到廣播,係某啲限定時間少爺啤酒會有買一送一優惠,做到14號😆🛎 雪糕原來牛大人已經全線會同 dreyer's合作,晚市可以任食雪糕,仲要齊曬唔同口味!開心果味真係好滑好香濃呀😍

🛎 台灣濃香番茄湯
湯底濃郁芳香,層次豐富👍🏻
鮮甜多汁嘅番茄肉質軟嫩~十分開胃!

🛎 肉類
澳洲和牛M5牛肩卷同埋安格斯牛小排都係我必定狂食既🤣
牛肩卷肉質細膩軟嫩,輕輕淥一淥,入口即化‼️
安格斯牛小排雪花均勻,牛味香濃,我同朋友都一人食左幾碟😋
另外試左花雕酒雞件,都幾入味👍🏻而且雞肉好滑

🛎 澎湖花枝漿
非常方便,刮細粒啲熟得快啲🤣
爽口彈牙👍🏻

🛎 海鮮
新鮮沙白大大隻,冇沙!非常飽滿已且肉質鮮甜
海蝦新鮮,輕鬆剝殼🦐鮮嫩而且味道清新‼️

🛎 飲品
呢到連鴨屎香檸檬茶都有得任飲,真係好香,又能夠解膩開胃~

🛎 雪糕
開心果味真係好滑好香濃呀😍

2024-07-18 372 浏览
5:00pm入座,120分鐘任食,極上套餐$288一位,仲要最近喺dreyers雪糕任食,炎炎夏日真喺要嚟探探佢。今次揀左個酸菜魚湯底,都喺一來到必須點咗啲和牛先,安格斯牛小排、澳洲M5和牛牛肩卷、美國SRF黑牛,再掉啲和牛牛丸落去,牛都仲喺有返咁上下質素,特別喺個兩粒牛丸。有啲耐無嚟,發現多左樣小食喺雞腳踭,又幾好食,脆口有咬口,同埋都喺叫啲小食即刻有得食下先,花枝釀油炸鬼、午餐肉、皮蛋豆腐呀,過下牙癮先。茶飲類都轉哂膠杯,但味道都一樣的。蔬菜丸類都無變,我都喺花枝丸必夾啦,仲有牛肚魷魚個啲,食咗好幾次都覺得性格比還在。

2024-07-12
  • 和牛牛丸
2024-07-18 268 浏览
烚吓烚吓·120分鐘吃到飽台灣特色湯底有麻辣、養生滋補及素湯底共10款半自助式及QR code落單澳洲極上和牛套餐x2鳳梨雞湯鍋呢個湯底有半隻雞、蜆、鳳梨搭配苦瓜有小魚乾嘅鹹鮮味道清澈回甘,解暑止渴又開胃豐富有內涵配埋其它食材好夾配料有幾款,我哋都好鍾意🥢和牛M5牛肩卷~油花分佈美,肉味重,入口溶化,無限encore🥢和牛牛胸爽~脂肪膠原,咀嚼好滋味🥢M9和牛牛丸~大大粒,爽彈爆汁🥢水蓮 🥢麻辣鴨血飲品方面除咗冰櫃冷飲之外,冷泡茶後仲推出大熱鴨屎香檸檬茶,真係要試吓…如果想飲番杯,即日起至7月14日"少爺啤酒"會於每晚限定時間內會有買一送一優惠。(🔎詳情查詢)依家🎉全線牛大人會同dreyer's 合作,晚市均可任食雪糕 ,而且仲有開心果系列。
烚吓烚吓·120分鐘吃到飽
台灣特色湯底有麻辣、
養生滋補及素湯底共10款
半自助式及QR code落單

澳洲極上和牛套餐x2
鳳梨雞湯鍋

配料有幾款,我哋都好鍾意

🥢和牛牛胸爽~脂肪膠原,咀嚼好滋味

🥢M9和牛牛丸~大大粒,爽彈爆汁

• 桂花烏龍
  • 麻辣湯底
  • 鮮甜海蝦及新鮮沙白
2024-07-13 292 浏览
第三次幫襯,水準仲可以keep到!不過最近兩次食都比想像中少人,有一次仲要walk in都有位!自助食物種類算多款式,牛肉都好吃小吃前菜,尤其鹽酥雞也不錯今次黎食遇上雪糕任食優惠,正!仲要有新岀的dreyer’s開心果味雪糕食呢
自助食物種類算多款式,牛肉都好吃

小吃前菜,尤其鹽酥雞也不錯

今次黎食遇上雪糕任食優惠,正!
仲要有新岀的dreyer’s開心果味雪糕食呢
2024-07-12 277 浏览
荃灣大鴻輝 牛大人🐮120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐$328(平日)鴛鴦湯底要另收費 所以我揀咗眷村白玉酸菜湯🍲由於叫極上和牛套餐 每位都有得贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸 好正 普通牛丸真喺冇得比 牛肉嚟講 推薦手切封門柳同安格斯牛小排 肉質比較稔 另外仲有好多不同款又特別嘅火鍋配料 例如黑松露海鮮漿、真味牛肉漿 、澎湖花枝漿等等,仲有台式蝦餃 全部都好推薦嚟到台灣火鍋店 當然要點啲台灣地道小食 例如真豬小香腸、士林鹽酥雞 我哋都有叫嚟一試 牛大人嘅飲品款式相當之多 特別喺佢啲冷泡茶 打邊爐飲冷泡茶消濟的確喺好選擇 佢另外仲有依家好興嘅鴨屎香檸檬茶 我見到枱面仲有寫 如果like佢哋嘅社交平台 仲有原價$25嘅金鑽鳳梨椰奶西飲最後唔少得嘅喺依家牛大人竟然有任食dreyers雪糕 每人食返幾枝都回曬本啦 仲有少爺啤酒限時買一送一優惠
荃灣大鴻輝 牛大人🐮
120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐$328(平日)
鴛鴦湯底要另收費 所以我揀咗眷村白玉酸菜湯🍲
牛肉嚟講 推薦手切封門柳同安格斯牛小排 肉質比較稔