2020-10-17 922 浏览
今日去咗太古𝙼𝚛.𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔食𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑最鍾意佢地嘅半自助午餐❤️有沙律🥗、有湯、又有甜品🍮任揀沙律都有好多選擇有薯仔沙律、磨菇沙律、螺絲粉、新鮮蔬菜我實在太鍾意沙律忍唔住每款都夾左啲黎食😝之後再配個主菜都好多選擇,有意粉、德國豬手、牛扒我今次揀咗食牛扒龍蝦🦞牛扒5成熟岩岩好,好鮮嫩😋龍蝦都好鮮甜,焗完之後啲肉都仲好鮮甜👍🏻最後食埋甜品有芝士蛋糕、豆腐花、啫喱、布甸大滿足😌
今日去咗太古𝙼𝚛.𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔食𝚕𝚞𝚗𝚌𝚑
最鍾意佢地嘅半自助午餐❤️
有沙律🥗、有湯、又有甜品🍮任揀

沙律都有好多選擇
有薯仔沙律、磨菇沙律、螺絲粉、新鮮蔬菜
我實在太鍾意沙律
忍唔住每款都夾左啲黎食😝

之後再配個主菜
都好多選擇,有意粉、德國豬手、牛扒
我今次揀咗食牛扒龍蝦🦞
牛扒5成熟岩岩好,好鮮嫩😋
龍蝦都好鮮甜,焗完之後啲肉都仲好鮮甜👍🏻

最後食埋甜品
有芝士蛋糕、豆腐花、啫喱、布甸
大滿足😌
今日兩公婆去太古城shopping,行咗6個鐘勁肚餓,於是就決定食半自助餐。.鍾意呢度嘅自助餐有餐湯、沙律、甜品。單係沙律就有十幾款,啱哂鍾意多菜少肉嘅人。甜品有生果、蛋糕、豆腐花、大菜糕、焗布甸,總共都有十幾款。主菜叫咗煙肉野菌扁意大利麵$208及迷迭香燒雞、煙燻醬烤豬肋排$235。雞脾部位肉嫩香滑,但雞胸部位肉質就略為鞋口。豬肋排肉質鬆軟可口,配上煙燻醬真係極之美味。意大利麵就略欠誠意,因為配料煙肉同野菌都好細粒及量少,但意粉汁嘅濃淡味就恰到好處。最後一定要食蛋糕,因為每款都係用心製作,有Lemon tart、Brownie、綠茶卷,平日屋企都唔會整到。

2020-09-09 1130 浏览
雖然疫情有緩和跡象⋯⋯但都係買take away返屋企慢慢食最Safe 呢排都發現左好多抵食既take away優惠Mr. Steak平時堂食比較貴,但而家做緊take away優惠真係超級無敵抵食點左個四人set,冇記錯的話應該係$348底下果高係雜排薯蓉有雞髀🍗、招牌牛排🥩、羊㗎、腸仔兩條仲有少少雜菜,份量好足上面係卡幫尼闊條麵塊牛排🥩堅好味上面烤豬肋骨,下面蝦肉意大利飯整返d蝦上黎先個ribs好腍仲有四碗番茄湯

呢排都發現左好多抵食既take away優惠

點左個四人set,冇記錯的話應該係$348

底下果高係雜排薯蓉

有雞髀🍗、招牌牛排🥩、羊㗎、腸仔兩條

仲有少少雜菜,份量好足

上面係卡幫尼闊條麵

塊牛排🥩堅好味

上面烤豬肋骨,下面蝦肉意大利飯

整返d蝦上黎先

個ribs好腍

仲有四碗番茄湯
2020-09-07 968 浏览
Mr. Steak最近推出了全新精選晚餐,內有頭盤、主食、精選餐湯、甜品及特選飲品,套餐低至每位HKD118,現在還可享有額外8折重啓優惠,真是超值!頭盤點了煙鴨胸蜜桃沙律,鴨胸很嫩,有燻香味,搭配著酸甜的醬汁和蜜桃,感覺很清爽。另一款有拿坡里香草肉丸,配以薯蓉食用,肉丸質感柔軟帶有肉汁,味道有點像宜家家居的肉丸。主食點了美國厘石牧場安格斯肉眼(HKD268),厚度和份量十足,肉味濃郁,吃起來有點嚼勁,不錯!超喜歡旁面的燴野菌白豆薯蓉,幼滑的薯蓉加上了白豆和野菌,口感豐富,每口充滿著野菌的幽香,越吃越香。芝士焗龍蝦配煙燻醬烤豬助排 (HKD215),龍蝦肉份量少點了,但豬助排值得一讚,BBQ醬味道濃郁,豬助排做到骨肉分離卻還保留著肉汁,好難不好吃啊!晚市套餐品項很多,我會再光顧呢。
晚市套餐品項很多,我會再光顧呢。
2020-08-01 1087 浏览
• Mr.Steak 外賣四人餐🍴•💵Price: $348-咁岩呢日阿媽唔想煮飯,限制令底下就唯有係附近睇下有咩岩買外賣!行過見到Mr.Steak做緊外賣優惠,4人餐有湯、有意粉、飯、豬牛雞羊有齊都係$348‼️平時食過Mr.Steak都覺得啲野幾好食,今次仲要咁抵食就當然即刻決定買佢喇🤩.返到屋企開黎睇,發現雖然價錢比平時平左成半,不過份量都係咁多絕無欺場😯最後我地四個人都淨左成大半既意粉食唔哂,不過takeaway既好處就係即刻可以留起第日當lunch食喇😆呢個四人餐有:🔸四個是日精選湯🔸煙肉野菌扁意大利麵🔸香蒜蝦蕃茄意大利飯🔸 BBQ醬烤英國豬肋骨🔸烤肉拼盤(安格斯牛扒、羊鞍、燒雞、香草腸)
• Mr.Steak 外賣四人餐🍴•
💵Price: $348
呢個四人餐有:
🔸四個是日精選湯
🔸煙肉野菌扁意大利麵
🔸香蒜蝦蕃茄意大利飯
🔸 BBQ醬烤英國豬肋骨
🔸烤肉拼盤(安格斯牛扒、羊鞍、燒雞、香草腸)
2020-07-26 960 浏览
昨晩想打電話去太古分店問問外賣自取事宜,但長時間沒有人接聽,結果今天中午左右打到有人接聽併落了單,下午6:30 自取,差不多時間去到,仍要等多十多分鐘,場面混亂非常。今晚叫左個4人$388自取外賣套餐。鴨胸沙律,普通一般。鮮蝦意大利飯,冇試,但屋企人話好似一個好好多汁嘅燴飯咁。烤雞,雞肉有d梅梅地,感覺不佳。烤豬柳,分量細小,肉質相當死實。黑毛肉眼扒,都好大件,大約五成熟,個扒帶點脂肪,系成個餐最好食嘅。每盒d肉嘅底部,附有薯蓉,吾系好滑而且冇乜牛油香。南瓜湯,似系一個好杰嘅汁。整體來說,試過便算,相信不會有下次!
今晚叫左個4人$388自取外賣套餐。
鴨胸沙律,普通一般。
鮮蝦意大利飯,冇試,但屋企人話好似一個好好多汁嘅燴飯咁。
烤雞,雞肉有d梅梅地,感覺不佳。
烤豬柳,分量細小,肉質相當死實。
每盒d肉嘅底部,附有薯蓉,吾系好滑而且冇乜牛油香。
南瓜湯,似系一個好杰嘅汁。
整體來說,試過便算,相信不會有下次!
2020-07-26
2020-07-15 5351 浏览
Mr. Steak嘅半自助晚餐好多人都食過,咁受歡迎係因為性價比高,出面食個高質少少嘅西餐都至少二百蚊啦,Mr. Steak都係二百幾但就包埋自助餐湯、沙律吧、甜品吧、特選飲品,仲有多款主菜選擇,梗有一款啱心水。坐低點完主菜後就出去攞嘢食,沙律都幾多選擇,薯仔、Cesar、香腸、螺絲粉沙律等等,仲有蘑菇湯任飲。 蘑菇湯熱辣辣又香濃,我就唔客氣嘞,飲咗三碗~我哋加配時令鮮生蠔(4pcs)$98,生蠔好新鮮。 另外個【鮮生蠔海鮮盤】係龍蝦半自助餐送嘅,除咗鮮生蠔2隻仲有翡翠海螺、海蝦、紐西蘭青口,青口同海螺都幾大隻。主菜【美國克厘石牧場安格斯肉眼迷你甘筍】肉眼肥瘦適中而且肉味濃郁,個燒汁仲係溫熱,同肉味好夾,一定要蘸。配菜有燴野菌白豆、香草燒新薯、同埋一整條迷你甘筍,營養豐富。😊【芝士焗龍蝦半隻配蘇格蘭三文魚柳】芝士焗龍蝦焗得幾香,龍蝦肉好爽口。主角唔係凈係龍蝦,三文魚柳同樣出色,外面煎到好香但裡面都保持鮮嫩。食完主菜到甜品啦,自助精選甜品吧有幾多甜品選擇,蛋糕、生果、布甸,就連中式嘅豆腐花都有。今餐好豐富,真係捧腹而回,回晒本!

主菜

今餐好豐富,真係捧腹而回,回晒本!
2020-07-14 638 浏览
之前嚟食生日飯,cp值高,大家有興趣既話可以bookmark定先☺️叫咗一個set 揀咗芝士焗龍蝦半隻配英國豬柳扒 $328,超大份!龍蝦新鮮、爽口,芝士味唔突出🤣 豬柳扒好腍!幾好食~個set跟生蠔2隻,翡翠海螺,海蝦,紐西蘭青口,幾開心!仲可以揀紅/白酒或果汁,我哋揀咗白酒,甜甜地好易入口👌🏻之後叫咗美國克理石木長安格斯肉眼 $298牛扒好大塊!肉質夠腍,薯菜好大份!食到好飽🤣Semi dinner buffet嚟,可以出去拎前菜、甜品等👍🏻

之後叫咗美國克理石木長安格斯肉眼 $298
牛扒好大塊!肉質夠腍,薯菜好大份!食到好飽🤣

2020-05-31 857 浏览
自助甜品區的枱面極混亂,夾子太污濁,要求更換,櫃台內女廚話係咁架啦,語氣又差,叫待應落單,竟回應是:「做緊野,一陣先」,等了很久又不見他回來落單,唯有另叫其他落單,忙還忙,總要有翻基本待客之道,雖然食物還可以,但也不會再光顧了,讓他們多點空閒時間,人閒心自闊。
2020-05-10 1099 浏览
全港應該得呢一間有Semi-buffet食,最平你可以就咁叫一個意粉再加沙律吧,晚餐賣單應該都係$200有找,但係出面個Semi- buffet啲嘢食都幾正,同出面嘅自助餐質素差唔多,都係中上水準,當然款式一定係少啲,但都可以講滿足到,自助吧另外有湯有甜品,另外我反而幾欣賞佢個鬆餅,總之$200內可以食到你飽到行唔到仲想點。
2020-04-22 1080 浏览
今日想食西餐,但太古既西餐選擇唔多,見到Mr. Steak 都好似幾多人食,所以就試下啦!!!佢其實呢係半自助形式既,即係你可以揀一個主食,而其他餐湯、沙律、甜品全部都係自助既~如果餐飲要配紅/白酒一杯,就需要加$30~如果再加時令生蠔(4隻)就需要加$98~而我地就只係揀左””特色香料牛扒”” 同””爐烤諾曼第豬柳扒””做主菜ORDER 完之後, 就當然睇下自助BAR有咩食啦~自助的食物唔係話好多,但都唔算少既~湯只有一款磨菇湯,有兩三款面包俾你配黎食~而沙律種類都有五、六款,青蘋果沙律、薯仔沙律、螺絲粉沙律….但味道真係好淡,麻麻地…我拎完一次,已經唔想再拎等到主菜黎喇~🐮特色香料牛扒🐮黎到見到塊牛扒好薄好薄,上面放左D香料同青紅椒,加埋一齊食,我覺得係唔夾既,而牛扒既質素都真係麻麻,好似食緊茶餐廳入面既牛扒咁,完全無牛味,以$200幾既價錢黎講,性價比好低🐷爐烤諾曼第豬柳扒🐷豬扒比較厚身,肉質都唔會太乾太硬,配左一塊白酒繪既蘋果,配埋一齊食幾岩,中和返油膩感,個人覺得豬扒比牛扒好好多,價錢重要比牛扒平。而食完主菜就再出去自助BAR拎下甜品同生果,睇下有無驚喜甜品種類都多,但無邊樣
如果餐飲要配紅/白酒一杯,就需要加$30~
如果再加時令生蠔(4隻)就需要加$98~

等到主菜黎喇~

🐮特色香料牛扒🐮

🐷爐烤諾曼第豬柳扒🐷

而食完主菜就再出去自助BAR拎下甜品同生果,睇下有無驚喜

甜品種類都多,但無邊樣係吸引我既,試左三四款,都係麻麻,芝士餅既芝士味唔夠濃,唔夠軟滑,有D硬,好似雪左好耐咁,而Brownies 都係朱古力唔太濃,食左少少都無再食喇~我只可以話唯一好處係佢每件都係細細件既,所以可以試到多D唔同款

我就應該唔會再黎喇,因為性價比真心低,而一個咁既價錢,我覺得可以有更好既選擇

(原諒我真係影好少相,因為真係無乜心機影HAHA)
2020-04-11 920 浏览
屋企人話想要食西餐,但驚星期五六日出面會多人,所以想外賣番去食,見到呢間既外賣好抵咁!就買呢間啦!4人外賣套餐 $348 only ! (2人套餐$168起)超多野食😳cp值高!煙肉野菌扁義大利麵香蒜蝦蕃茄意大利飯 BBQ醬烤英國豬肋排烤肉拼盤(安格斯牛扒,羊鞍扒,燒雞,香草腸)四樣都好大份!意粉彈牙,味道似卡邦尼意粉,芝士味香濃~意大利飯幾有咬口,蕃茄味好開胃😋 豬肋排算多肉,個醬汁幾惹味~雜扒拼盤好正、好豐富!🤩食到唔同既肉,岩晒食肉獸🤣仲有黑松露薯蓉同雜菜粒,好味呀🤤是日精選湯x4,係南瓜湯,好濃好好飲🧡等於係四個主食加四碗湯!份量多到食唔晒,留番第二日食😂

4人外賣套餐 $348 only !
(2人套餐$168起)
超多野食😳cp值高!
煙肉野菌扁義大利麵
香蒜蝦蕃茄意大利飯
BBQ醬烤英國豬肋排
烤肉拼盤(安格斯牛扒,羊鞍扒,燒雞,香草腸)
四樣都好大份!
意粉彈牙,味道似卡邦尼意粉,芝士味香濃~
意大利飯幾有咬口,蕃茄味好開胃😋
豬肋排算多肉,個醬汁幾惹味~
雜扒拼盤好正、好豐富!🤩
食到唔同既肉,岩晒食肉獸🤣
仲有黑松露薯蓉同雜菜粒,好味呀🤤
是日精選湯x4,係南瓜湯,好濃好好飲🧡
等於係四個主食加四碗湯!份量多到食唔晒,留番第二日食😂

2020-04-06 870 浏览
下午去了Mr Steak食半自助午餐,包一份餐+飲品,另其他甜品、沙律、冷盤及湯任食,雖然款式不多,作為午餐已經足夠,限時食個半鐘。入去前先度體溫及潔手,然後才安排坐位,桌面上放了紙袋方便放口罩,夠貼心。取食物要戴口罩才可以夾食物,夠衛生。食物叫了燒春雞及卡邦尼意粉,兩者味道很好。燒雞肉質嫩滑,焗出嚟蒜香味濃,完全不乾爭爭。外表雖平凡的卡邦尼扁意粉芝士味濃,意粉軟硬度適中,洋蔥甜軟,不錯的選擇!
之前 Mr Steak 推出龍蝦生蠔半自助晚餐🍽就同左朋友去試下👩🏼‍🤝‍👩🏻餐飲可以揀白酒🍶或紅酒🍷或果汁🍹我同朋友夜晚仲有嘢做所以就揀左蘋果汁🍎同橙汁🍊前菜係自助沙律吧🥗湯品🥣鮮生蠔海鮮盤🌊入面有鮮生蠔 2 隻、翡翠海螺、紐西蘭青口、海蝦🦐生蠔蠔味重且肥美🦪海螺飽滿爽口🐚芝士焗龍蝦配安格斯小牛扒🐮龍蝦多肉彈牙👍🏻牛扒煎至 7 成熟😍牛味濃仲幾 juicy,肉質鮮嫩軟腍,而且落左少少香料,好正😋薯蓉由於加左黑松露,好味好多😆芝士焗龍蝦半隻配帶子松露意大利飯🍚芝士龍蝦焗得好香🧀龍蝦肉質爽口仲好濃芝士味🦞Risotto 嘅龍蝦汁好夠,同時又有松露味🤤食完主菜仲有個自助精選甜品吧🍰🍮中西式甜品都有🥰最後仲有即磨咖啡或茶☕️我地就揀左凍檸茶同凍奶茶
  • salad bar
2020-03-25 372 浏览
西餐~自己食自己,應該算是抗疫時期在外食飯的好選擇!難得家裡人齊慶生,今天就冒天下之大不為,在牛扒先生餐廳食生日晚餐😝想來想去,防不勝防,我們還是選擇半自助式吧,畢竟人不多,大家都有自我保護意識。我們6人雖有不同選擇,但全部都選牛!- 女兒: 安格斯牛西冷燒 HKD258.-👇- 兒子: 龍蝦拼牛扒,HKD258.-👇- 爺爺同爸爸兩人選了同款 (食肉動物) 牛扒+羊扒+雞扒+香腸,HKD278*2👇- 姑姐(壽星)和我選了最推薦的: 肉眼扒 HKD298*2 👇👇除了上面的主菜,我們還去自助吧取了各種沙律,湯,豆腐花,水果,甜品糕點....種類雖不多,但也都精緻~這裡基本沒有飲品😫 只是每位入座時得到一杯‘百香果’茶,而自助吧處有一杯杯的白水任取(此處有點擔心衛生)- 因為有自助吧,大家都放開了各取所需,加上各自足量的主菜,最後都好飽😍- 而我,因為需要管控飲食,除了分給大家我的部份主菜,也只淺嚐了少量自助吧食物,7成飽,啱啱好😋我們一行6人,今天還享受了特別優惠喔!- 當月的壽星~免正餐費🤩- 4人同行~1人免正餐費🤩即:6人食飯,只付4份正餐費+ 6人正餐10%的
西餐~自己食自己,應該算是抗疫時期在外食飯的好選擇!

我們6人雖有不同選擇,但全部都選牛!

- 女兒: 安格斯牛西冷燒 HKD258.-👇
安格斯牛西冷燒

- 兒子: 龍蝦拼牛扒,HKD258.-👇
龍蝦拼牛扒

- 爺爺同爸爸兩人選了同款 (食肉動物)
牛扒+羊扒+雞扒+香腸,HKD278*2👇
牛扒+羊扒+雞扒+香腸(雜扒)

- 姑姐(壽星)和我選了最推薦的:
肉眼扒 HKD298*2 👇👇
肉眼牛扒

我們一行6人,今天還享受了特別優惠喔!
- 當月的壽星~免正餐費🤩
- 4人同行~1人免正餐費🤩
即:6人食飯,只付4份正餐費+ 6人正餐10%的服務費👇👇

這次我們全選牛肉7成熟加工,兒子說下次要試一試半熟的!
2020-03-24
庆祝纪念
生日
安格斯牛西冷燒
龍蝦拼牛扒
牛扒+羊扒+雞扒+香腸(雜扒)
肉眼牛扒
  • salad bar