已有很久沒到沙田逛街,今日要到沙田探望朋友順道一起吃晚飯,朋友極愛火鍋並推介位於沙田中心的『牛摩』火鍋餐廳,便一道去品嘗。餐廳裝修不算花華,簡約新簇,以白色為主,我們坐下後選了極品澳州和牛放題($289:特級牛肉、精選澳州和牛、豬肉和雞肉),特級牛肉肉味香濃,顏色嫣紅,賣相相當新鮮,精選澳州和牛雪花分佈均匀,脂肪比例大約三成,涮後脂肪溶於牛肉纖維中令肉質更爽嫩肉汁更豐富,多餘脂肪溶於湯中,牛肉反吸收了香濃湯底,牛肉肉味更特出之餘又不油膩,令人十分讚賞。其他火鍋配料我選擇了花枝丸、雙重芝士丸、芝士豆腐、蟹子丸、金菇、粟米,其中以雙重芝士丸最合我胃口,芝士香濃爆醬,小心被燙傷,愛好芝士一族必食之選。海鮮類包括海蝦、帶子、青口和生蠔,當中以海蝦味道最鮮甜美味,令我一再追加。唯一美中不足足甜品選擇不多,北海道乳酪甜中帶微微酸,可幫助消化。

2016-06-12 1485 浏览
女人,有時的確是十分麻煩的動物,BeautySearch 絕不否認...... 早前就因為聽朋友說,一款來自美國的粉底非常好用,於是,BeautySearch 就特地前往沙田去,來到專門店去試試。難得來到沙田,當然要順道行街,並在這裡覓食。同行的朋友本身是一名『牛魔王』,而且極愛火鍋,更推介位於沙田中心的《牛摩》火鍋餐廳,於是,是夜的晚餐,便與《牛摩》一同渡過。餐廳裝修不算華美,簡約新簇,以紅色為主,既搶眼又別具個性,感覺很年輕。入坐前,店員向我們介紹了不同的放題選擇,分別是「精選牛肉」、「特級牛肉」、「極品澳洲和牛」及「日本霜降黑毛和牛」。最後,我們選擇了「極品澳州和牛」($289/ 90分鍾),除了極品澳州和牛,當中還包括:特級牛肉、精選牛肉、豬肉、雞肉、帆立貝、大海蝦、廣島蠔、藍青口等食物任食。這裡是一人一爐、一人一鍋的,平時與朋友打邊爐,如果大家口味不同,最多也只能選鴛鴦鍋,而餐廳提供六款湯底,如果大伙兒一同前來,正好可各自選取自己喜歡的湯底。而我選了「熊本蕃茄濃湯」,茄味濃郁,有益健康。火鍋食物製作需時,但由於已有點餓,於是,先來數件壽司打打底。意想不到的,這裡竟然有炙三文魚
而我選了「熊本蕃茄濃湯」,茄味濃郁,有益健康。
火鍋食物製作需時,但由於已有點餓,於是,先來數件壽司打打底。意想不到的,這裡竟然有炙三文魚,而且魚油非常豐富,實在是難得的滋味,BeautySearch 也忍不住 encore 了兩件!
食品選擇多之餘,還有沙冰選擇,可算少見。
極品澳州和牛的肉味香濃,顏色嫣紅,雪花分佈均匀,脂肪比例大約三成賣相相當新鮮。涮後脂肪溶於牛肉纖維中令肉質更爽嫩肉汁更豐富,多餘脂肪溶於湯中,牛肉反吸收了香濃湯底,牛肉肉味更特出之餘,而且不油不膩,令人十分讚賞。
薄切豬肉同樣非常新鮮,亦不感肥膩,涮後更是嫩滑爽口。
另外,還有海鮮類,包括海蝦、帶子、青口和生蠔等。當中以海蝦最為吸引,不但味道鮮甜美味,而且大大隻,肉質彈牙,令 BeautySearch 忍不住一再追加!
店內還有其他自火鍋配料選擇,而且是自助形式任食,我們選擇了花枝丸、雙重芝士丸、芝士豆腐、蟹子丸、金菇菜、粟米等,打邊爐麻,這些又怎可少?
眾多配料當中,就以雙重芝士丸最合我的胃口,芝士香濃爆醬,吃時要小心燙咀喔!是愛好芝士一族的必食之選。
唯一美中不足的是,這裡不設甜品選擇,只提供一款「北海道低脂乳酪」,幸好topping 由自己搭配,每雪白的乳酪增添喜愛的色彩,乳酪甜中帶有微微酸,低脂之餘還可幫助消化。
2016-06-09 1228 浏览
今次三五知己去任食十十吓! 無諗過自助式任食都乾淨企理又好坐!醬汁係自助形式, 中日式都有牛肉同豚肉都任叫任食, 牛肉好淋好好味, 豬肉都唔錯喎,encore左幾碟都keep到水準下次可以再揀貴一級既牛肉以外就要自取, 有D日式魚蛋同菜類, 魚蛋都幾好味, 食左幾轉飲品冷熱都有得揀,選擇都有汽水、沙冰同茶,實有一款岩你甜品都幾好, 有乳酪任食, 仲有好多topping揀添~一個價錢又有新鲜沙律吧,又有乳酪食! 更加沒想過有銀牙! 湯底仲有七款咁多! 下次可以去試另外款式先!
醬汁係自助形式, 中日式都有
下次可以再揀貴一級既牛
飲品冷熱都有得揀,選擇都有汽水、沙冰同茶,實有一款岩你
甜品都幾好, 有乳酪任食, 仲有好多topping揀添~
2016-05-31 805 浏览
團購買左嚴選特級澳洲和牛放題120分鐘,試下佢嘅和牛質素如何。首先講湯底,我地揀左一個蕃茄湯底,一個昆布湯底。蕃茄湯底都有幾濃郁蕃茄味,用黎淥麵同雞肉等比較淡味嘅嘢就最啱。至於昆布湯底就十分清淡,基本上得少少咸味。我地呢個套餐係包豬,牛,雞同其他配料任食任飲,配料選擇唔少,有蔬菜,丸,腸仔,麵,仲有沙律BAR,應該有嘅都有,飲品方面仲有沙冰,芒果沙冰係好味嘅,不過長期製作中... 配料都係一般貨色啦,冇咩特別,主角和牛就有點令人失望,質素唔多平均而且牛肉都切得比較薄,搞到唔係好食到咩味。如果一次過食半叠牛,牛味就唔錯喇。比較令我地有驚喜嘅反而係豬,次次送黎嘅都咁靚,而且好有豬味,雞都唔錯呀,煮耐左都唔覺老。最後到甜品,呢度得frozen yogurt 食,而且配料好少,得兩三款脆脆仲要唔多新鮮。呢度嘅frozen yogurt係我地食過之中最難食。yogurt應該係溝左好多水,味道淡而冰感重,一啲都唔香滑,比較似雪葩,好辛苦先食完一碗..

...
蔬菜,菇
沙律
丸類
比較令我地有驚喜嘅反而係豬,次次送黎嘅都咁靚,而且好有豬味
,雞都唔錯呀,煮耐左都唔覺老。

用餐优惠
團購
2016-05-30 495 浏览
不同级數肥牛點左精選牛肉(牛肉脂肪纹分佈平均)肉質新鮮豚肉比較瘦(啱我)肉無冰雪味肉質嫩口仲有自助式吧(夾肉丸),肉丸種類多(麻辣丸,內有麻辣肉碎,比其他肉丸好味和牛飯……(和牛好硬好乾),壽司(種類少)飯偏硬(唔新鲜)和牛飯(和牛肉好乾身,飯偏凍,扣分)有磨菇湯(新),味道似忌廉湯(淡淡磨菇香味)有地嶽湯底(不算辣)最後有乳酪食,味道ok (不過,今次部機唔夠凍,口感不夠實)差左少少'
不同级數肥牛
點左精選牛肉(牛肉脂肪纹分佈平均)

肉質新鮮
豚肉比較瘦(啱我)
肉無冰雪味
肉質嫩口
和牛飯……(和牛好硬好乾
壽司(種類少)飯偏硬(唔新鲜)
和牛飯(和牛肉好乾身,飯偏凍,扣分)
'
2016-05-18
2016-05-30 491 浏览
今日同朋友去沙田食牛摩,喺屋企附近新開已經想嚟試吓,今日終於嚟到嘞第一次晏晝食Shabu Shabu,我哋都鍾意食海鮮決定加埋個特選海鮮盤有蝦、帶子、青口同蠔,都幾豐富呀湯底揀咗九州地獄湯,牛就揀咗極品澳洲和牛澳洲和牛都算肥瘦均匀,薄切快熟易入口豬肉夠薄都幾滑嚟到第二碟都依然唔錯但係第三碟就走咗樣...店員話係澳州和牛唔同部位咁都飽飽哋嘞,當食咗唔同款嘅牛啦再食埋乳酪雪糕Lunch大滿足

有蝦、帶子、青口同蠔,都幾豐富呀
湯底揀咗九州地獄湯,牛就揀咗極品澳洲和牛

澳洲和牛都算肥瘦均匀,薄切快熟易入口

豬肉夠薄都幾滑

嚟到第二碟都依然唔錯
但係第三碟就走咗樣...店員話係澳州和牛唔同部位

咁都飽飽哋嘞,當食咗唔同款嘅牛啦

再食埋乳酪雪糕Lunch大滿足
2016-05-28 433 浏览
今次三五知己去任食十十吓! 無諗過自助式任食都乾淨企理又好坐!醬汁係自助形式, 中日式都有牛肉同豚肉都任叫任食, 牛肉好淋好好味, 豬肉都唔錯喎肉以外就要自取, 有D日式魚蛋同菜類, 魚蛋都幾好味, 食左幾轉甜品都幾好, 有乳酪任食, 仲有好多topping揀添~一個價錢又有新鲜沙律吧,又有乳酪食! 更加沒想過有銀牙! 湯底仲有七款咁多! 下次可以去試另外款式先!
醬汁係自助形式, 中日式都有
牛肉同豚肉都任叫任食, 牛肉好淋好好味, 豬肉都唔錯喎
甜品都幾好, 有乳酪任食, 仲有好多topping揀添~

2016-05-06 693 浏览
同太太lunch去食點左個澳洲和牛出到黎個質素肥過美國肥牛唔怪得一田間shabushabu咁旺牛摩靜到咁,真失敗唯一可取係個經理服務態度好好同啲菜都新鮮其他真係不值一提
同太太lunch去食

同啲菜都新鮮

其他真係不值一提
肥過美國肥牛既澳洲和牛
2016-04-06 1132 浏览
之前聽說牛摩的牛肉火鍋放題口啤不俗,所以今天舊同學聚會便決定來這兒預早一星期前訂位,可能是屋村餐廳關係,所以有很多人來到後不久便拿取食物,壽司是自取的,老實說硬梆梆的,凍飯加平價刺身組成,一點口感也沒有比普通放題店更求其戲肉應該是牛肉吧,牛肉和黑兒豬是這兒的名作,所以相當有期望牛放進湯裡煮一下便可吃,味道還可以,不過非常薄身,而且帶有過多油脂黑毛豬有點韌,但入口還可以湯底有多種選擇,不過還是味噌湯較有保證,蔬菜還算是新鮮價錢二百多一個人,這種質素有點貴

預早一星期前訂位,可能是屋村餐廳關係,所以有很多人
比普通放題店更求其
戲肉應該是牛肉吧,牛肉和黑兒豬是這兒的名作,所以相當有期望

黑毛豬有點韌,但入口還可以
湯底有多種選擇,不過還是味噌湯較有保證,蔬菜還算是新鮮

價錢二百多一個人,這種質素有點貴
2016-03-20 1076 浏览
平時食任食邊爐 我係唔會食貴餐的但今次朋友話好想試下個澳洲和牛餐呢期冇咩特別洗大左 都可以陪下佢食其實 剛剛上既時候 真係十分唔錯湯底: 我要番茄湯湯底 朋友要壽喜燒湯底其實我覺得冇咩蕃茄味 唔緊要 出去拎幾件蕃茄放落去一齊滾配料: 佢都十分多配料選擇 好多菜 好多丸~ 我鍾意佢個麻辣丸夠香 反而芥末丸同我個湯底唔係好夾肉: 豬肉切得好薄 好快熟 岩我呢啲心急人和牛好嫩好滑海鮮: 蠔都ok大隻 難得既係 上左幾轉都仲係咁大隻 值得讚賞 而且 雖然雪藏 但冇話好勁雪味裡面仲有蝦 帶子同青口 青口略嫌細隻不過 再reorder就出問題了 可惜我食完先記得要影相機會已經過左reorder左2碟和牛 一睇個肉色 就覺得唔多似然後再滾下佢 咬落口都冇咁滑咁我們叫侍應埋黎問啦 其實我地都好聲好氣 問佢係咪比錯左佢話無錯 呢啲係和牛, 然後我們話 但頭先食第一碟都唔係呢啲色佢話: 唔同部位係有啲唔同架啦, 我們再講: 唔係喎 咬落口冇咁滑佢: 咁我就算去廚房拎個碟比你 都係呢啲樣OK fine 咁唔換 我們即刻再reorder左2碟但今次呢2碟 又好神奇地同第一碟係差唔多色同口感架喎經過今次 我唔會
平時食任食邊爐 我係唔會食貴餐的

我們2個女仔 因為佢上得太慢 完左都唔覺飽
300蚊 夠我係出面食逐碟叫 慢慢坐既邊爐啦
2016-03-20
2016-03-18 3018 浏览
沙田區少有的連鎖日式火鍋店。晚市有四款套餐選擇,由精選牛肉到日本霜降黑毛和牛,價錢豐儉由人。還有數十款火鍋配料、壽司、甜品及飲品,九十分鐘任飲任食。除了肉類和海鮮需要落單外,其他配料和調味料都以自助形式自行拿取的。挺欣賞他們的上菜速度,又不會漏單,時限內進食足夠有餘。晚上九時後還有宵夜優惠,但限時六十分鐘。 <湯底>自選湯底有六款。一人一鍋自由度高。是晚選了長崎豬骨湯和熊本番茄濃湯,但味道偏淡,實屬一般。 <日本霜降黑毛和牛>好像是佐賀/鹿兒島和牛。色澤鮮紅,脂肪比例分佈平均,但以和牛來說牛味不重,有點失望。雖則如此,我們追加了十碟以上,又好像值回票價! <豚肉>刀工細膩,令薄切的豚肉更快熟。 <海鮮類>半個掌心般大的鮑魚,只有這個套餐才有的。還有海蝦、帆立貝、青口、和蠔等,但全都沒有驚喜,欠缺鮮味。青口亦超細隻,滾熟後更加縮水。 <丸類、菇類、腸仔>一般火鍋配料。幾款丸都不錯。 <麵條>裝在玻璃瓶內,挺特別的,還提供火鍋少有的意大利麵。
沙田區少有的連鎖日式火鍋店。晚市有四款套餐選擇,由精選牛肉到日本霜降黑毛和牛,價錢豐儉由人。還有數十款火鍋配料、壽司甜品及飲品,九十分鐘任飲任食。除了肉類和海鮮需要落單外,其他配料和調味料都以自助形式自行拿取的。挺欣賞他們的上菜速度,又不會漏單,時限內進食足夠有餘。晚上九時後還有宵夜優惠,但限時六十分鐘。

<湯底>

長崎豬骨湯
熊本蕃茄濃湯

<日本霜降黑毛和牛>

日本霜降黑毛和牛

<豚肉>

刀工細膩,令薄切的豚肉更快熟。
豚肉

<海鮮類>

海鮮類

<丸類、菇類、腸仔>

一般火鍋配料。幾款丸都不錯。
丸類、菇類、腸仔

<麵條>

裝在玻璃瓶內,挺特別的,還提供火鍋少有的意大利麵。
麵條

雖說是任食和牛,但以這個價錢來說,在外可以吃到更好的菜色。但對比隔離檯的牛,無論是色澤或脂肪比例,這個套餐的和牛質素又的確高很多!
2016-03-11
日本霜降黑毛和牛
2016-02-26 1755 浏览
在屯門看著牛摩從裝修到開業, 經過不下十數次, 卻一直因種種原因過門不入。今次在機緣巧合下到訪牛麾。這次到訪的是沙田分店。是日大寒, 氣温在十度以下, 熱食較以往更受歡迎。星期日本是人山人海的日子, 嚴寒天氣令火鍋店大排長龍。餐廳職員效率甚高, 在其它餐廳較少見。與朋友在十二時到達, 遠處看到一條人龍, 心想要久候多時。所幸職員適時安排顧客排隊位置, 排在我前面的十對人, 在半小時內全部入座。入座後待五分鐘, 職員拿鍋過來。現場所見職員忙得不可開交, 但在分配座位和請客人離開做得很有快。桌上是一般火鍋店的擺設-- 一張小桌和兩個小型電磁爐。桌面太小, 不便放食品。朋友把食物推到像一座山似的, 方便擺放, 但難以把各樣食物分開放入鍋中, 全部放入鍋中又放不了。如桌子面積大一點就好, 或把兩電磁爐安裝在同一邊, 騰出另一邊位置放碟子。我選了「雞肉單碟+自助任食」($69), 朋友想一次試三款肉類, 選了「特級牛肉單碟+自助任食」($79) 加豚肉一碟(+$10), 另收加一服務費。$173.8兩人任食火鍋, 一個自助餐也不只這個價錢。在寒天跟朋友暢快吃喝, 美食當前, 夫復何求?壽喜燒湯和
雞肉單碟自助火鍋
我選了「雞肉單碟+自助任食」($69), 朋友想一次試三款肉類, 選了「特級牛肉單碟+自助任食」($79)豚肉一碟(+$10), 另收加一服務費。$173.8兩人任食火鍋, 一個自助餐也不只這個價錢。在寒天跟朋友暢快吃喝, 美食當前, 夫復何求?
壽喜燒湯和限定推出的粟米]濃湯底, 我會選後者。一是限定, 所指的限定不單是受時間所限, 而是其它地方也甚少有這款湯作火鍋湯底。二是味道濃而不膩, 搭配清淡的蔬菜和魚蛋甚為合適。要注意加湯時沒有這款湯底, 加了清湯後不會破壞原有的味道, 但味道變淡了。
雞肉單碟+自助任食
是豚肉還是牛肉?
雞肉放入粟米湯後, 突顯其奶滑, 兩者非常配合, 喜歡牛奶或不嗜辣的人士不妨試試。其它肉類則配其它湯底較好, 看到現場很多人選辣湯底, 配搭豚肉和牛肉較佳。雞肉份量很足, 是成人一日肉類份量。如在平日中午, 可一人選沒有附單碟的自助食放題($55), 另一人選肉類單碟放題($69), 再分享那碟肉, 很化算。
各類魚丸
雞蛋是選壽喜燒湯附隨的, 愛好雞蛋者勿錯過。如選其它湯底, 加一隻普通蛋要$10, 不值。新鮮魚丸任選, 選擇比牛一多。最愛正方形的魚丸, 口感軟, 不如其它魚丸彈牙, 在外面店舖也有賣。其它魚丸不特別提了, 都是跟店舖賣的一樣。如把這些也說到天花龍鳳, 未免太誇張失實。
沙律烏冬
推介這碟烏冬, 沙律醬魚子青瓜粟米粒加上烏冬, 口味清新, 讓人一吃再吃。反之咖喱飯太乾, 乾得像米未煮熟一樣, 加上濃味咖喱後, 像燒焦的飯。很香的咖喱味, 但吃一口後不會想再吃。
士多啤梨沙冰
沙冰是一個驚喜, 這裡提供兩款口味—士多啤梨和芒果。這裡的沙冰比清邁的新鮮水果沙冰更好喝, 幾乎是每枱人必有的飲品。整體而言, 不過不失, 是冬天平民懶人出門必到的餐廳。
2016-01-24
$75.9 (午餐)
雞肉單碟自助火鍋
雞肉單碟+自助任食
是豚肉還是牛肉?
各類魚丸
沙律烏冬
士多啤梨沙冰
  • 烏冬
  • 雞肉
2016-01-02 2599 浏览
天氣凍, 最好緊係去打邊爐; 除左傳統酒樓任飲任食之外, 近年主打日式邊邊亦都唔錯, 所以最後去左評價唔錯O既牛摩 7點鐘已經有咁多人, 最後都要等左30分鐘先入到去… 一人一爐係呢類火窩吸引之處, 大家可以自選湯底, 我就揀左豬骨 而混醬就應有盡有, 我咩都落D, 味蕾的享受, 先把健康先暫時放下 先食壽司同螺肉, 壽司有三文魚, 蛋等, 一般充肌用; 螺肉就多汁鲜甜, 開胃小吃 因為成本關係, 配吸的海鮮有蝦, 帶子及青口; 蝦尚算新鮮, 大大隻有咬口, 帶子就堅唔錯, 無咩點縮水, 反而青口就相對細粒, 普通料子 主打的牛肉豬肉, 我地揀左特級類別! 先讚一下刀工精細, 簿簿的一片片, 方便進食, 口感非常, 而且肉質肥美, 任食絕對可以回本, 我地加埋叫左十幾二十碟 豆腐亦都好新鮮, 滑溜的好好吃; 爆醬肉丸彈牙, 三文治丸夠得意, 比起酒樓的任食有過之而無不及, 驚喜 蔬菜好新鮮, 無論栗米定生菜等都係好Fresh 飲品方面, 沙冰汽水任飲, 更加有道地檸茶, 係飲品回本之作 當然唔少得大人細佬最愛的乳酪, 加埋Topping, 為一餐打邊爐畫上完美句號
7點鐘已經有咁多人, 最後都要等左30分鐘先入到去…
蔬菜好新鮮, 無論栗米定生菜等都係好Fresh
题外话/补充资料: 雖然地方小, 未必坐得好舒服, 但店員有禮貌, 值得嘉許!
2015-11-27
2015-12-23 2919 浏览
朋友生日 6個人食野去邊好?梗係日式火鍋啦我地9pm入座, 揀左海鮮set, $139 加一 俾大家睇睇d海鮮先有蝦, 帶子, 青口蝦夠大隻, 帶子夠爽, 青口夠鮮甜絕對推薦各位要呢個海鮮set一般既火鍋配料都應有盡有唔少得當然係我最鍾意既芝士腸同芝士丸無乜雪味 正到主角之一既薄切豚肉因為係薄切既關係口感一流! 食左好多碟都唔覺有飽既感覺 所以食左好多碟到主角之二既薄切牛肉相比起豚肉, 其實我更喜歡牛薄切牛有樣好, 就係比起傳統肥牛既口感軟熟傳統肥牛一般會比較un, 食左幾碟就唔想再咬但薄切牛就無呢種感覺令人食左一碟又一碟湯底我地就揀左昆布同埋麻辣據說4個人以下就得一個煲4個人以上就兩個煲大家可以約多d人揀多幾隻湯底試下我就覺得昆布清淡d, 適合怕辣既朋友而我就喜愛麻辣多d, 夠香壓軸推介乳酪!餐廳有幾款toppings, 包括蜜糖星星, 提子乾我個人喜歡唔加任何野食完麻辣湯底 配上呢個又甜又凍既乳酪 簡直一流宵夜時段真係好抵食, 雖然得60分鐘但係要讚既係員工服務態度幾好又唔會趕人走! (咁當然我地都唔好意思阻人收工啦)所以都夠我地食飽飽
朋友生日 6個人食野去邊好?
梗係日式火鍋

我地9pm入座, 揀左海鮮set, $139 加一
海鮮
俾大家睇睇d海鮮先
有蝦, 帶子, 青口

蝦夠大隻, 帶子夠爽, 青口夠鮮甜

絕對推薦各位要呢個海鮮set
食左好多碟都唔覺有飽既感覺
 所以食左好多碟
薄切牛肉
到主角之二既薄切牛肉
相比起豚肉, 其實我更喜歡牛
薄切牛有樣好, 就係比起傳統肥牛既口感軟熟
傳統肥牛一般會比較un, 食左幾碟就唔想再咬
但薄切牛就無呢種感覺
同埋麻辣

據說4個人以下就得一個煲
4個人以上就兩個煲
大家可以約多d人揀多幾隻湯底試下
我就覺得昆布清淡d, 適合怕辣既朋友
而我就喜愛麻辣多d, 夠香
乳酪
壓軸推介乳酪!
餐廳有幾款toppings, 包括蜜糖星星, 提子乾
我個人喜歡唔加任何野
食完麻辣湯底 配上呢個又甜又凍既乳酪 簡直一流

宵夜時段真係好抵食,
雖然得60分鐘
但係要讚既係員工服務態度幾好
又唔會趕人走! (咁當然我地都唔好意思阻人收工啦)
所以都夠我地食飽飽

2015-11-24
$139 (宵夜)
庆祝纪念
生日
海鮮
薄切豚肉
薄切牛肉
乳酪
2015-12-16 2292 浏览
我自己本身鍾意食日式火鍋放題, 早前便去了位於沙田中心牛摩食晚飯. 雖然我是住係沙田, 但我也是首次來這裡.這裡有不同款式和價錢不同的牛選擇,客人可以因應自己的喜歡而去揀. 湯底也有不少選擇, 最後我選了壽喜燒湯加蛋一隻.今次首次來這裡食飯, 點了特級牛肉.另外, 仲有黑豚肉.海鮮拼盤就包括有青口, 蝦和帶子.而配料, 就食和飲品就是自助形式. 配料選擇也好多款.愛食丸類的我, 這裡有差不多十款的丸類.仲有各式各樣的菜和菇類.飲品除了一般的汽水和熱茶外, 仲有沙冰. 醬料也是自行調教.這是我的醬料.特級牛肉大約一個盒子有六七片, 薄薄一片, 滾的時候好快就熟.以這個價錢來講, 牛肉質感尚算可以, 算腍身.下次有機會要品嚐一下高一級的澳洲和牛.黑豚肉肉質也可以, 但我鍾意食牛, 所以兩者中我也是選牛來食.海鮮拼盤也可以, 我自己較鍾意食蝦, 蝦肉彈牙.愛食丸類的我, 一口氣試了當中的幾款, 款款也不錯, 我自己較愛有饀的丸.最後就食番一杯我愛食的乳酪糕, 非常透心涼.

這裡有不同款式和價錢不同的牛選擇,
客人可以因應自己的喜歡而去揀.
湯底也有不少選擇, 最後我選了壽喜燒湯加蛋一隻.
今次首次來這裡食飯, 點了特級牛肉.

另外, 仲有黑豚肉.

海鮮拼盤就包括有青口, 蝦和帶子.

而配料, 就食和飲品就是自助形式.

配料選擇也好多款.

愛食丸類的我, 這裡有差不多十款的丸類.
丸類
仲有各式各樣的菜和菇類.
飲品除了一般的汽水和熱茶外, 仲有沙冰.
醬料也是自行調教.
這是我的醬料.
以這個價錢來講, 牛肉質感尚算可以, 算腍身.

下次有機會要品嚐一下高一級的澳洲和牛.

海鮮拼盤也可以, 我自己較鍾意食蝦, 蝦肉彈牙.
愛食丸類的我, 一口氣試了當中的幾款,

款款也不錯, 我自己較愛有饀的丸.
最後就食番一杯我愛食的乳酪糕, 非常透心涼.