2019-03-11 1980 浏览
想食一次牛肉放題火鍋,點知出事。成餐只有壽司最好食,叫左一個毛蟹湯底,一個豬骨湯底,豬骨湯底可以添豬骨湯,毛蟹就只加得清湯,有一個新店員無問就對調左黎加湯。牛肉薄過張紙,啲雞肉又唔滑又無味。隔離檯客人叫員工加牛,好耐先有人送碟牛黎。喬麥麵好似啲裝飾咁一個花尊裝住,點知個地好跣搞到仙女散花咁。壽司就有番啲水準,不停攞先夠飽。間餐廳地板整跣,對於成日要客人,行出行入嘅放題店,極為唔安全,加上一窩窩嘅火鍋附近,你地諗下有幾危險。去大X屋食放題好過。
想食一次牛肉放題火鍋,點知出事。

壽司就有番啲水準,不停攞先夠飽。

去大X屋食放題好過。
2019-03-02
🥢年三十俾佢跣一鑊,跌到攤攤腰🥢請支持即刻俾心👍🏻🔥強烈不推薦帶老人家同小朋友去🥢日式牛肉放題火鍋 $179精選牛肉,肉質油花都還可以接受,但是否注脂肉就不知道了🥢牛肉質比較軟身,切得較薄身,輕輕一灼已經熟,有牛味🥢豚肉都算是軟身的,入口覺得一般,以這價錢算ok🥢雞肉,沒有雞味,都可以說完全無味道🥢有半自助區飲品,菜,丸類可以自取,質數一般🔥小心地滑,因為這店是跟旁邊的魚釗是姊妹舖,廚房人員會在兩家不斷進出,攪到近廚房地上全部都是油🔥最慘係食完一起身成個人橽底左,痛到起唔到身,附近所有店員完全無反應,繼續做自已嘢,完全無覺得意外,問侯都無實在冷血🔥應該這條路都不是第一次有人跌到過,店員已經見怪不怪,更有兩位食客恥笑我跌倒,感覺不好受牛摩地址: 青衣青敬路33號青衣城2樓203號舖...請按右上角按三點,要按 就唔會錯過貼文啦#辣#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評#hongkongfood#food#foodie#hongkongf
🥢年三十俾佢跣一鑊,跌到攤攤腰

🥢請支持即刻俾心👍🏻

🔥強烈不推薦帶老人家同小朋友去

🥢日式牛肉放題火鍋 $179
精選牛肉,肉質油花都還可以接受,但是否注脂肉就不知道了

🥢牛肉質比較軟身,切得較薄身,輕輕一灼已經熟,有牛味

🥢豚肉都算是軟身的,入口覺得一般,以這價錢算ok

🥢雞肉,沒有雞味,都可以說完全無味道

🥢有半自助區飲品,菜,丸類可以自取,質數一般

牛摩

地址: 青衣青敬路33號青衣城2樓203號舖

...請按右上角按三點,要按[貼文通知] 就唔會錯過貼文啦

#hongkongfood#food#foodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest
2019-01-21 1276 浏览
青衣一向都冇日式火鍋放題 最近見青衣城開左牛摩就去試下我地叫左個特級牛肉放題牛肉比較薄身 但都算肥瘦適中Refill速度都快仲宜家做緊promotion 加$10就可以任食埋海鮮蝦都幾爽 性價比高湯底我地就揀左蕃茄薯仔同壽喜燒 配料區有蕃茄可以拎 我地就放多幾個蕃茄 加濃個湯底🙊🙊🙊配料區就冇咩特別 都係有丸,蔬菜,麵,菇等等打完邊爐後 梗係要食返杯雪糕 做飯後甜品!!!呢到有原味乳酪雪糕 朱古力味乳酪雪糕 同埋兩溝食道唔錯 朱古力味幾濃
青衣一向都冇日式火鍋放題

仲宜家做緊promotion 加$10就可以任食埋海鮮
蝦都幾爽 性價比高

湯底我地就揀左蕃茄薯仔同壽喜燒
配料區有蕃茄可以拎 我地就放多幾個蕃茄 加濃個湯底🙊🙊🙊

配料區就冇咩特別 都係有丸,蔬菜,麵,菇等等

打完邊爐後 梗係要食返杯雪糕 做飯後甜品!!!
呢到有原味乳酪雪糕 朱古力味乳酪雪糕 同埋兩溝
食道唔錯 朱古力味幾濃

2018-12-31 1390 浏览
夜晚係青衣城等朋友收工拎啲嘢朋友提議去食牛摩黑夜放題同一般嘅日式放題火鍋 差不多佢啲座位有啲位置係一人一鍋而有啲位置就係一個大鍋啱啱安排左嘅位置 係一人一鍋咁就分別叫咗豬骨濃湯 番茄湯 壽喜燒湯好罕有地 壽喜燒會附送一隻雞蛋自助區 除咗火鍋食材之外仲有壽司及沙律提供雞肉沙律 雞肉乾爭爭火鍋湯底 3個都很淡 完全吃不出味道肉類還不錯 自取區的麵類及菜類可能因有頂蓋 較難夾 被跌到其他的食材中 雖然牛摩罕有地有提供墨魚膠 但味道及口感唔掂 除了墨魚膠放在櫃內 其他食材都放置在室溫位置 火鍋放題當然要加肉 但叫加肉時 有員工答覆我ok 後 只見佢拿著2壺湯行了幾圈為其他人加湯 而沒有其他行動 再叫 依然叫了第4次 才有員工去按機 才有肉到
夜晚係青衣城等朋友收工拎啲嘢
叫了第4次 才有員工去按機 才有肉到

2018-12-24
宵夜
2018-11-04 1758 浏览
入秋最好打邊邊啦,見青衣城開左間牛摩,book好位唔使等。90分鐘任飲任食,仲有多種唔同價錢牛嘅種類揀tim喔😋,至啱食牛嘅你!我就揀咗240蚊嘅牛牛,味噌湯底,任飲任食bar出面有好多蔬菜啊烏冬啊,D牛牛仲可以食完一碟又一碟,食返夠本啦
2018-10-28
庆祝纪念
纪念日
2018-10-23 1116 浏览
一家大細黎食野,食物質數麻麻地,其實甘既价錢出大把選擇。而且仲要受氣,我地當晚客人吾算多,樓面服務員無咩野做,都系行行企企。我叫其中一位服務員拎杯熱水,佢話:「出面有熱水,自己拎。」我當然知道任食系自己拎,但當時情況要照顧小朋友不方便拎,所以我叫佢幫手拎,果個服務員立即黑面,拎左過黎後同仲我講「下次要自己拎」。我真系o左咀,甘樣既態度,下次真系有請都要三思。加一服務費照收,服務連街邊大排擋都不如,而且所有waiter對menu一d 認識都無,問左都吾識答
2018-10-12 944 浏览
如圖所見,天氣凍左 打邊爐就最好, 叫左個豚+雞肉既放題 ,係唔錯既普普通通既質素,不過284兩個人(連加一)都差唔多價錢!有好甜既栗米,好多款既草唔錯,同埋湯底都好好多款,有壽喜燒,豬骨湯!
普普通通既質素,不過284兩個人(連加一)都差唔多價錢!

2018-10-12
2018-09-20 1722 浏览
難得今日冇住家飯食,一於偷偷地出去滾,嗱嗱聲book左青衣城牛摩試下佢個火煱任食放題!七點準時到步,蒲走進鋪內表明訂左枱,店員好醒目地講得出小姓盧,當堂加左分。入得黎牛摩當然要食牛,就揀左中間價每位$199的特級牛肉試試佢實力。湯底尚算多選擇,驟眼睇有蕃茄薯仔、日式味噌、韓式泡菜、昆布清湯同豬骨濃湯...我為老婆點選「完熟蕃茄」再加個壽喜燒(甜豉油味),實行黎個足本90分鐘鴛鴦共拾。我地被安排坐一張四人枱,夠闊落坐得舒服,立即出去自助區巡下。蔬菜類有白菜、苟菜、唐生菜同蕃茄,菇類有雞肶菇、金菇、秀真菇,算叫「做有得揀,先致係老闆」。丸類有花枝丸、墨汁墨魚丸、冬菇貢丸、蟹子丸同埋牛丸,正所謂弱水三千 只取一瓢飲,淨係試下佢個黑蚊蚊的墨汁墨魚丸。揀完食材,個鴛鴦湯底黎左,牛肉都好快上枱,一塊塊薄如蟬翼紅扑扑嘅牛肉鋪滿隻碟,立即夾起幾片牛肉放落湯底拾一拾,然後放入口度,真係「頂」字沖口而出!牛肉可以薄成咁?$199一位比d咁嘅牛肉個客食,唔通老闆個良心俾狗擔走左?容許我做個比喻,假如頂級和牛係A5,呢度d特級牛肉一定係C7,因為佢啲脂肪比例同球王C朗一樣低過6%!你睇塊塊牛肉薄葉葉咁仲薄過啲
鴛鴦火鍋湯底
特級牛肉、雞肉、豚肉

池名「C朗牛肉」特級牛肉
墨汁墨魚丸
揀完食材,個鴛鴦湯底黎左,牛肉都好快上枱,一塊塊薄如蟬翼紅扑扑嘅牛肉鋪滿隻碟,立即夾起幾片牛肉放落湯底拾一拾,然後放入口度,真係「頂」字沖口而出!牛肉可以薄成咁?$199一位比d咁嘅牛肉個客食,唔通老闆個良心俾狗擔走左?容許我做個比喻,假如頂級和牛係A5,呢度d特級牛肉一定係C7,因為佢啲脂肪比例同球王C朗一樣低過6%!你睇塊塊牛肉薄葉葉咁仲薄過啲人情,叫佢做牛肉紙都絕不為過。由於脂肪比例極少,所以要切到極薄,導致食落口度一d牛味都冇,當片牛肉通過你喉嚨果陣,鞋到簡直好似吞緊塊枱布落肚,腦海入面頓時浮現出果啲只會响National Geographical先見得到生活响非洲大草原骨瘦嶙峋嘅牛畫面,真係想搵愛護動物協會介入睇下啲農夫究竟比咩飼養d牛食。我好負責任咁講去攞兩舊水出黎去吉野家打邊爐冇咁嬲,起碼有塊似樣啲嘅牛肉比你食。原本任食個半鐘結果食左一粒鐘就埋左單,偷食鴛鴦共拾大計黯然落幕,總結今次跌錢經驗得出四個大字「絕冇下次」。
自制雪皅
2018-09-19
2018-09-09 696 浏览
還可以吧服務差員工雲遊,睇唔到,聽唔到。上菜速度差個湯無特別,越來越淡,就算加湯,都跟水沒分別。#食物質素差:我選的是特級牛肉+海鮮(蝦,凡立貝,墨魚)<=冰鮮雪藏味膿。*外邊有菜有丸有蕃茄栗米金菇東菇草味泥味超重。。。汽水任加~完
還可以吧
服務差
員工雲遊,睇唔到,聽唔到。
上菜速度差

個湯無特別,越來越淡,
就算加湯,都跟水沒分別。

#食物質素差:我選的是特級牛肉+
海鮮(蝦,凡立貝,墨魚)<=冰鮮雪藏味膿。
*外邊有菜有丸有蕃茄栗米金菇
東菇草味泥味超重。。。
汽水任加~

2018-09-08
2018-09-07 723 浏览
爸在國內工作,一星期僅回港一次,所以周日例牌是家庭日,如非必要都盡量預留時間予家人。近年青衣城時時人頭湧湧,用膳時間大部份食肆門外皆圍滿人,不知是否天氣太熱,這火鍋店周日下午二時不用等位,立即內進。 豚肉 $78胃口不大,不追加肉類的套餐較適合我們。豚肉厚薄適中,帶點肥膏甘香。 海鮮盛合 $98蝦、蠔、青口、帆立貝每樣兩件,就是急凍海鮮的質素,一般般,點肉較佳。 澳洲極上和牛 $128牛肉油花十足,牛味濃,份量頗少,只能淺嚐。 除以上外還有放在外面的自選食物區,有丸、蔬菜、豆腐、麵條等,還有前菜、沙律和甜品,一定吃得飽。 父母第一次吃日式火鍋放題店,他們邊吃邊讚嘆為何價錢能做到這麼相宜,又人工又租又食材,還未計初期注入裝潢、食具的資金,香港地做生意真不容易。

豚肉 $78

海鮮盛合 $98

澳洲極上和牛 $128
牛肉油花十足,牛味濃,份量頗少,只能淺嚐。

2018-08-12
2018-08-09 777 浏览
很久沒來青衣城,想不到改變真大呢。就試一試牛摩吧!今次點了有特級牛肉的餐,開始涮肉吧!有別於其他火鍋店,這店不用客人在頭回就要吃豬牛雞,可以只要牛肉呢。第一碟牛肉看來色澤均匀,但吃下去很「鞋」。原來那碟是精選牛肉,不是特級牛肉。其後點了特級牛肉,好多了!起碼不硬,算順口。其他配料不算多,朱古力雪糕不錯。服務員也算有禮用心。
很久沒來青衣城,想不到改變真大呢。
就試一試牛摩吧!
今次點了有特級牛肉的餐,開始涮肉吧!

第一碟牛肉看來色澤均匀,但吃下去很「鞋」。

起碼不硬,算順口。

其他配料不算多,朱古力雪糕不錯。
服務員也算有禮用心。
2018-07-28
2018-07-21 847 浏览
員工服務態度極差 餐廳安排不合理跟友人聚餐, 部分友人不能進食牛肉, 故打算點豚肉及雞肉套餐, 其他則選精選套餐,精選套餐部分已包括牛肉雞肉豚肉。 可是員工指出,10多人一定要劃一叫同一款, 避免分享肉類。我們跟員工解釋, 點豚肉同雞肉的人不是不想食, 而是不能食,根本不會分享精選套餐內的牛。 而精選套餐的人本身已有雞和豬, 在任食的情況下, 即使夾了豚雞套餐的肉, 也根本冇分別。 員工只是不斷重覆公司守則, 並沒有正視「無顧要顧客多付幾十蚊,但卻顧客根本沒可能享受到多幾十蚊的福利」這問題。 我們甚至主動提出, 不能食牛肉的友人分一張枱,其餘數人坐另外兩張枱, 並且分單結帳。 那就可以避免餐廳擔心我們要分享那幾片根本質素本來就一般、然後不食牛的人根本不會想食的牛肉。但員工仍然堅持, 指出一定要一樣, 因為我們都認識, 會夾隔離枱。我跟友人完全明白餐廳有餐廳規則, 但在有些情況下是否應該有其他手法處理。 聚餐氣氛已被弄得很差, 十多人亦難以在晚餐時間另再選擇另一餐廳。故無奈地均選擇了精選。 對於顧客已盡力配合餐廳安排, 甚至提出分枱分單, 餐廳員工仍墨守成規, 作出如此不合理安排, 我
員工服務態度極差 餐廳安排不合理
對於顧客已盡力配合餐廳安排, 甚至提出分枱分單, 餐廳員工仍墨守成規, 作出如此不合理安排, 我們一行十多人實感訝異。 其中, 友人不禁問, 為何你們餐廳規則那麼奇怪和無理,員工更回覆: 係呀 。 我們對於員工這個回覆感到更加無奈及憤怒, 居然可以有人這麼理直氣壯地認同「係呀我地餐廳係咁無理」。

餐廳飲食材料平庸至極
壽喜燒湯底不正宗 淡和稀!只有甜,老實說吉野家的更好味
豚肉薄切得半透明,無論六人桌還是四人桌都堅持每次只來一碟,必須先食完。 但每碟只有薄薄三四片,食個九十分鐘晚餐,就不停要舉手。
蕃茄薯仔湯底,冇薯仔,又要舉手,才逐鍋逐鍋補回。
雞肉就普通到極,連肥膏雞皮,看不出準備食材的心思。
牛肉就是雪藏至紅色白色極分明的狀態,口感不用提及。
配菜就一般自己能在家準備的菜, 而且還是不新鮮的,除了粟米幾甜外, 亦沒什麼驚喜。

菜式平庸不是原罪 , 但再加上其極低質素的員工態度及安排。 實在不用再光顧。

每人165 , 食不到好食的, 還要受一肚氣。
不貴, 但寧願用來食3份吉野家邊爐加餸,又或者俾多少少去食mou mou club, 牛陣, 就算德興火鍋都比佢好好多!
2018-07-09 673 浏览
好一般、壽喜燒好唔正宗、唔明點解好多香港日式火鍋店壽喜燒湯底都要一大煲湯、完全變左港式火鍋、而且牛肉唔係好靚、相同價錢我寧願食mou mou club涮涮鍋都唔食呢間了
2018-06-15 1136 浏览
可能系新開, 同朋友等30分鐘先有位... 超肚餓!!90分鐘放題, 我地點左牛小排餐, 每人大約$215. 個餐包括左牛排, 豬肉同雞肉, 牛排可以見到清晰雪花文理, 唔太肥~! 算有水準~豬就一般, 冇咩肉味... 90mins 我地refill jor 三次牛, 但第三次啲雪花似肥牛... not sure系咪送錯lol除左肉放題, 仲有壽司, 乳酪, 沙冰同甜品.值得一提, 佢啲丸好正, 尤其墨魚丸~~(有黑同白2種)PS 中銀信用卡卡有折扣優惠, 記得帶卡~!
可能系新開, 同朋友等30分鐘先有位... 超肚餓!!

90分鐘放題, 我地點左牛小排餐, 每人大約$215.
豬就一般, 冇咩肉味...

除左肉放題, 仲有壽司, 乳酪, 沙冰同甜品.
值得一提, 佢啲丸好正, 尤其墨魚丸~~(有黑同白2種)

PS 中銀信用卡卡有折扣優惠, 記得帶卡~!
2018-06-14
2018-06-04 955 浏览
在閒日的8點多到青衣城試新開的「牛摩」,雖然人客都幾多但好好彩唔洗等位!由於中銀信用卡卡可以享有折扣優惠,海鮮牛小排餐每人大約$175(另收加一)!店內的位置都比較鬆動,自己夾既食材都多元化(丸類,麵類,木耳,蟲草花,蒟蒻...) !比較特別既係仲有壽司可以夾添!我地的套餐可以無限點啤酒🍻爽呀👍🏽👍🏽👍🏽我們套餐包括左牛肉,豬肉,雞肉,海鮮!牛肉方面可見雪花的文理清晰,唔會太肥唔會太瘦,牛肉味突出,非常新鮮!豚肉方面,豚肉片比較薄身,質素普通!海鮮方面,包括蠔,海蝦,蛤,青口等等,亦可以無限點叫海鮮,海鮮有用心地清洗,唔會有沙石係入面,沒有異味,幾新鮮!由於套餐太多嘢食,下次小妹應該淨係會叫普通嘅牛肉套餐!😊

我地的套餐可以無限點啤酒🍻爽呀👍🏽👍🏽👍🏽

由於套餐太多嘢食,下次小妹應該淨係會叫普通嘅牛肉套餐!😊
2018-05-31