2024-07-15 486 浏览
今日經過旺角,過嚟試咗呢個石板燒, 由於本人好鍾意食鵝肝所以嗌咗個鵝肝牛肩, 唔講好唔好味住, 一見到啲嘢食就 wa咗出嚟, 呢個價錢食到鵝肝都算, 仲要咁厚, 自己燒到塊鵝肝外脆內軟, 個牛肉又好重牛味,值得一試
2024-07-07 677 浏览
牛極真係一間平民扒房,最平既牛扒餐可以70蚊就有找,仲要可以任食白飯、沙律同埋湯,所以我同朋友成日都會去食,最中意叫既係牛肩扒同埋牛柳,牛肩扒性價比最高,而牛柳就比較冧,不過最抵讚既都係佢地果個牛肉湯,好足料又有牛味。開心Share一下去牛極食野既隱藏食法😋#牛極 #石板燒 #牛扒 #石焼き牛タン #gyuugoku #gyuugokustonegrillsteak #日本火山石燒 #食玩 #吃喝玩乐任你玩 #yunmy #隱藏版美食 #隱藏版 #美食 gyuugoku
開心Share一下去牛極食野既隱藏食法😋

• 牛肉湯
  • 日式牛肉湯
  • 日本和牛
2024-04-20 925 浏览
好耐冇幫襯過牛極,心思思呢排好想食牛肉,所以決定今日收工過黎一飽口福☺️俾咗錢之後,飯、湯同埋沙律係以自助嘅形式可以任食😍🔖牛肩扒配鵝肝 150g ($140)好少見可以配埋鵝肝,即刻嗌咗一份試吓。鵝肝煎咗之後油脂咇晒出嚟好香☺️用鵝肝嘅油脂去煎埋牛扒,連塊牛扒都有濃濃嘅鵝肝香味,超邪惡😈🔖亂切牛扒 300g ($160)如果男仔驚食得唔飽嘅,可以試吓嗌呢個亂切牛扒,份量多得黎,又可以食到唔同質地嘅牛肉,好正🥰湯係類似羅宋湯嘅口味,入面有蘿蔔,紅蘿蔔洋蔥同埋牛肉,勁足料🫶🏻沙律好新鮮,上面仲會包住一層保鮮膜,衛生之餘又唔會令生菜流失咗水份,所以食嘅時候仲係索索聲🤣飯就煮得麻麻,唔係粒粒分明有啲黐住一舊🥲不過有得加海苔,睇落賣相更佳👌🏻環境坐得舒服,但地下唔知係咪因為長期煎緊牛扒,變得地下真係好跣😥如果地下可以留意返多啲就好付款形式:有部機可以自助落單,如果想用Visa卡俾錢,都有個專for Visa卡嘅QR可以嘟。

🔖牛肩扒配鵝肝 150g ($140)
好少見可以配埋鵝肝,即刻嗌咗一份試吓。

🔖亂切牛扒 300g ($160)

飯就煮得麻麻,唔係粒粒分明有啲黐住一舊🥲
不過有得加海苔,睇落賣相更佳👌🏻

2023-12-31 1157 浏览
當晚,我踩入呢家石燒牛極餐廳,氣氛啱啱好👌,人流湧湧但冇到嘈雜。一坐低,我哋就揀咗牛柳同牛肩排。牛柳正宗滑嫩,好似絲綢咁貼舌頭,肉汁自然而香濃,真係會嚟電呀⚡!牛肩排厚實得嚟唔失嫩滑,每一啖咀嚼都感受到牛肉嗰種鮮美。飯菜之餘,沙律菜配嗰胡麻醬清新得嚟又解膩,攪拌勻嘅醬汁仲有微微芝麻味,頂呱呱!用嗰石板滋滋作響,好有趣味,可以按自己口味調教熟度,真係話得手即搞掂。😄食物旁邊,自助區豐富嘅醬料仲可以配合個人口味去改味,蒜蓉同燒肉汁齊齊用,真係有種“開心到飛起”嘅感覺。底線就係,牛極呢家店提供嘅唔只係一道美味嘅食物,而係一個親手打造自家味道嘅旅程。負責任講,呢個晚上嘅用餐經歷真係一流,無論係環境、服務定係食物質量,都值得再嚟!🍴🥩👍

2023-11-11 974 浏览
任飲湯任食飯同沙律🥗自助吧。店舖位於女人街,由旺角地鐵站行過去6分鐘左右。今次我就嗌咗牛柳鐵板燒,圖入面喺150g,牛嘅質素喺幾值呢個價錢,大概$150左右,就唔需要+1的!⚠️ 將牛柳佢切成細舊去燒會容易啲熟,同埋都會容易啲掌握成個肉嘅火候,因為始終佢上枱嘅時候你都會見到佢係完全唔熟,會有血。⚠️當個鐵板如果已經唔夠熱嘅時候都可以向店員更換一個新嘅鐵板,你只需要同店員示意想換塊鐵板,無需將啲肉放喺另外一個碟上面,店員就會自行幫你處理。⚠️同埋留意番整個用餐時間其實係大約90分鐘,始終店裏面嘅環境唔係好大,應該係為咗提高入座率,作為客人呢個都完全理解。
任飲湯任食飯同沙律🥗自助吧

店舖位於女人街,由旺角地鐵站行過去6分鐘左右。

2023-11-06 593 浏览
燒牛肩排嘅肉質非常軟嫩多汁,肉質軟嫩多汁,外層燒得香脆,醬汁味道濃郁。牛肉嘅肉汁非常豐富,每啖都充滿肉香。外層燒得非常香脆。外層嘅焦香同肉質嘅鮮嫩形成咗一個完美嘅對比。醬汁味道濃郁。醬汁嘅味道非常搭配牛扒嘅肉質,令牛扒嘅味道更加豐富。
2023-10-27
用餐时段
2023-10-26 540 浏览
係我長期會光顧嘅一間舖頭,一人飯堂冇壓力😂門口買好個餐就入助,除左送個order上餐枱之外,基本上全部自助,好唔好就見仁見智,反正我自己幾鍾意自己摺埋一個食餐飯自助餐bar有沙律有飯有湯,食完鐵板上面嘅肉就算唔夠食都可以整個蕃茄牛肉湯飯,餐廳仲有提供海苔粉,撈飯一流講返個鐵板牛肉先,就係最平嘅牛肩排,$80左右,牛肉不過不失,但係就一定比起茶餐廳加鬆肉粉嗰啲好食好多另外鰻魚都係平時間唔中嘅選項,份量唔少,都對得住價錢~有熱石喺底會有少少燶燶哋啱啱好,令個鰻魚飯比平時差不多價錢嘅更加香口✨

一上枱就聽到滋滋聲好正 塊扒只會整到一成熟 想食幾成熟就自己再煎下如果煎到後期塊石板吾夠熱可以換過一塊 枱上面仲有黑椒 玫瑰鹽 辣椒片俾妳調味塊扒嘅質地都吾錯 以呢個價錢黎講算幾好
塊扒嘅質地都吾錯 以呢個價錢黎講算幾好
2023-06-03 1521 浏览
今天放工想食牛舌,所以一心去了旺角牛極,因為上次來食過一次牛舌芯套餐好好味,所以再來試,我17:45 到達,按上次一樣選擇了$95 的牛舌芯套餐,等候約5分鐘,職員說的牛舌芯套餐就到了,未開前已見到寫住牛舌芯3片,比上次小了一片,但我心想好吃的小一片也沒所謂,打開後一看發現完全和平時Lunch $70 的牛舌套一樣,切開後一試肯定就不是牛舌芯,之後我當然和職員查詢,這個真是牛舌芯,為什麼和我平常食的普通牛舌餐一樣,根本就不是牛舌芯,完全是欺騙顧客。其實牛極真的不是太差,而且是半放題式,但如果要做到騙取顧客,得到更高嘅利潤,這做做法真是不是太好,賣晒可以列明賣晒但不可欺騙顧客。附上上次的牛舌芯給大家比較!
職員聲稱的牛舌芯
上次試的牛舌芯
上次試的牛舌芯
👭二人3-5pm的午餐特價時段入座點餐形式有點特別👀是自助點餐機下單🍀可以用手機🤳電子付款和用現金💰侍應🕴🏻也會幫助點餐入座時客人不多👟可以聊天💬很久也不會很趕著走的感覺有自助閣可任意盛飯🍚、湯還、栗米粒🌽有沙律菜🥬蕃茄🍅牛肉濃湯很足料,牛肉量很足夠🥄調味料🧂也是餐廳特式之一放在桌上和自助閣很特別的樣子💕有紫菜、胡椒、沙律醬、香草🙈🤓應該算是日式店的一種表現吧看日劇✌🏻也時常很著重調味的播著新潮的日文歌也很讚😆位於鬧市中心的牛極👧🏻👣感覺也適合一人入座料理自己的晚餐日常🌟還沒試過主要推介的牛排🍽💁🏻‍♀️下次可以一試溫馨提示進食前準備一張紙巾🌫💥熱石 日式雞排燒 $55 // 熱石發出吱吱聲 嗅到已食指大動💥熱石 日式鰻魚燒 $65 // 啖啖肉的嫩滑鰻魚 Chill筍餐廳推介指數:★★★★★
👭二人3-5pm的午餐特價時段入座
點餐形式有點特別👀
是自助點餐機下單🍀
可以用手機🤳電子付款和用現金💰
侍應🕴🏻也會幫助點餐
入座時客人不多👟
可以聊天💬很久也不會很趕著走的感覺
有自助閣可任意盛飯🍚、湯還、栗米粒🌽有沙律菜🥬
蕃茄🍅牛肉濃湯很足料,牛肉量很足夠🥄
調味料🧂也是餐廳特式之一
放在桌上和自助閣很特別的樣子💕
有紫菜、胡椒、沙律醬、香草🙈
🤓應該算是日式店的一種表現吧

💥熱石 日式鰻魚燒 $65 // 啖啖肉的嫩滑鰻魚

Chill筍餐廳推介指數:★★★★★
2023-03-31
2023-04-06 1074 浏览
💯半自助石燒肉餐之前見過呢個廣告介紹😝見超抵食已經可以有得食放題🥰同朋友第一次嚟呢間食😍非常之新奇有趣設計😝裝橫好日式風格👍✨好似日本餐廳一入到門口就有得自助去揀外賣或者堂食💴入錢或者電子支付😆自動售賣機咁🥰食肉獸至啱 不過食菜嘅都可以㗎😝因為有沙律無限添👍👍💥特價午餐時間到五點鐘都有超正雖然近旺角東站位置比較偏冇乜人知道 👏其實幾方便行到去㗎喇📌日式雞扒$55 肉汁好味 正😉好抵📌日式鰻魚$65 幾好食 又好大塊🥰仲可以自己加調味料:胡椒粒、岩鹽、燒烤牛排調味料配任食放題✨📌牛肉湯😆超足料 有牛腩牛筋肉味道幾鮮甜好味📌日式沙律😉裝咗幾碗好滿足有生菜椰菜紫椰菜粟米番茄仔 麻醬📌珍珠米飯 有得加紫菜芝麻 加落湯度😆變咗湯飯超正👏🥰📍牛極 (通菜街)旺角通菜街78號地舖#旺角 #半自助
💯半自助石燒肉餐

雖然近旺角東站位置比較偏
冇乜人知道 👏其實幾方便行到去㗎喇

📌日式雞扒$55 肉汁好味 正😉好抵

📌日式鰻魚$65 幾好食 又好大塊🥰
仲可以自己加調味料:胡椒粒、岩鹽、燒烤牛排調味料

配任食放題
📌牛肉湯😆超足料 有牛腩牛筋肉
味道幾鮮甜好味

📌日式沙律😉裝咗幾碗好滿足
有生菜椰菜紫椰菜粟米番茄仔 麻醬

📌珍珠米飯 有得加紫菜芝麻
加落湯度😆變咗湯飯超正👏🥰

📍牛極 (通菜街)
旺角通菜街78號地舖

#旺角 #半自助
2023-04-01
  • 日式牛肉湯
2023-03-07 927 浏览
今天經過牛極門口,就選擇了在牛極吃午飯。我叫了午市的鰻魚。鰻魚係用熱既石底上的。黎到可以繼續煮,又可保持熱食。鰻魚有兩大塊。牛極仲有任食沙律,任添白飯和牛肉湯。一定可以食飽。
今天經過牛極門口,就選擇了在牛極吃午飯。

我叫了午市的鰻魚。

牛極仲有任食沙律,任添白飯和牛肉湯。一定可以食飽。
2023-03-05 774 浏览
近日終於有時間來了心思思已久的牛極。通菜街的這家牛極店面比較小,是採用自助購票落單形式,付費買飛後店員安排座位。(只可以支付寶和現金哦)今次選擇左180g牛肩排,他會弄到一成熟才提供給客人,自行於熱石上烹調。(如果熱石熱力不足,可以換石板哦)店裡有自助的沙律,湯和飯,別以為免費的就好hea,牛肉湯還挺好喝的,酸酸甜甜,好開胃。醬料方面有燒肉醬,辣醬,蒜蓉醬,配牛肉,棒極了!把牛肉切成小塊燒,比較快熟,而且容易食,大家記得勤力翻面哦~
近日終於有時間來了心思思已久的牛極。
醬料方面有燒肉醬,辣醬,蒜蓉醬,配牛肉,棒極了!

• 牛肩排180g
2023-02-01 764 浏览
今日經過旺角通菜街,見到一間日式石燒餐廳嘅menu好似幾吸引,於是便決定同同事入去試吓。牛極係採用自助購票落單形式,付費買飛後店員會安排坐位。而係等待上菜嘅途中你可以自助咁任食佢嘅沙律,湯同飯。雖然我叫嘅石燒牛舌套餐只係$70,但都有3塊超厚切嘅牛舌,而且味道不俗,大大件口感十足。而佢嘅湯雖然係任飲,但做得好出色,絶對唔hea。唯一不足嘅係餐廳嘅抽風系統略嫌不足,食完之後會帶住成身燒肉香味番公司,但相信唔會影響我再次幫襯佢嘅決心👍

• 牛肉湯
2022-12-19 888 浏览
幾推薦的一間石板牛扒價錢合理,味道唔錯任食嘅沙律同牛肉湯太出色加分太多,些許喧賓奪主重點已經唔係牛扒就算係最細份量的180G都唔少野厚厚的一塊肉眼肉質鮮嫩,食落唔覺韌免費任飲牛肉湯自己拎碗裝,記得撈底裡面牛肉超多食完牛扒唔夠唔使擔心❤️牛肉湯味道濃郁,十分推薦沙律🥗同沙律醬都係任裝食沙律最緊要係個醬個沙律醬調得好好味出色過自己買嘅沙律醬太多了白飯任裝整體黎講,肉眼牛扒3.5分,沙律&牛肉湯5分Overall都有4.5分鍾意食沙律同飲湯就十分推薦如果一心想食好牛扒,自行斟酌可能佢個日本和牛好食啲啦,有機會再試試
幾推薦的一間石板牛扒

價錢合理,味道唔錯
任食嘅沙律同牛肉湯太出色

加分太多,些許喧賓奪主
重點已經唔係牛扒

澳洲牛仔肉眼180G

就算係最細份量的180G都唔少野
厚厚的一塊肉眼
肉質鮮嫩,食落唔覺韌

牛肉湯
免費任飲牛肉湯
自己拎碗裝,記得撈底
裡面牛肉超多
食完牛扒唔夠唔使擔心❤️
牛肉湯味道濃郁,十分推薦

沙律🥗

白飯任裝

整體黎講,肉眼牛扒3.5分,沙律&牛肉湯5分
Overall都有4.5分
鍾意食沙律同飲湯就十分推薦

如果一心想食好牛扒,自行斟酌
可能佢個日本和牛好食啲啦,有機會再試試
题外话/补充资料: 牛肉湯記得撈牛肉食,超正
2022-12-06
等候时间
5 分钟 (堂食)
澳洲牛仔肉眼180G
牛肉湯