2021-10-01 157 浏览
今天放假經過元朗牛極,之前在左敦道牛極試過,覺得非常底食,味道都幾好!於是想和家人試吓,入去後發現地方不太清潔,我們叫了兩個黑豬豚肉,另一個要了牛肩肉,餐到了已經聞到一陣陣臭豬味,一試已經放棄不想再吃下去,而牛肩肉無味,亦極度難食!🤮本來呢打算呢搵佢個老闆投訴,但係呢個老闆嚟到嘅時候.就話佢嗰啲豬唔係大陸來的豬仲話自己嘅豬係在外國產地,跟住呢就唔理我哋投訴就行咗去,態度呢種非常惡劣。最後我哋都無辦法再食多一啖,我哋就決定離開咗啦!因為服務同埋食物都極差以後都唔會再幫襯!
2021-10-01 77 浏览
今天放假經過元朗牛極,之前在佐敦道牛極試過,覺得非常底食,味道都幾好!於是想和家人試吓,入去後發現地方不太清潔,我們叫了兩個黑豬豚肉,另一個要了牛肩肉,餐到了已經聞到一陣陣臭豬味,一試已經放棄不想再吃下去,而牛肩肉無味,亦極度難食!🤮我和家人都感覺非常差,曾經嘗試搵個老闆投訴,但個老闆覺得完全冇問題仲話個個客人食完都冇投訴, 完全冇打算解決問題,愛理不理咁就行咗去!最後我哋終於食完一啖之後唔可以再食落去。最後決定放棄,因為實在太難食啦!以後都唔會再幫襯!服務態度非常惡劣!今日本來係假期!令到我哋非常掃興,所以我以後都唔會再幫襯佢!
2021-09-26 118 浏览
去附近做嘢,晚上一個人去試做牛極!真係非常nice!白飯湯沙律任裝食得超滿足沙律都好新鮮,羅宋湯裏面有大大塊超入味牛肉,正啊!牛扒一成熟上檯,鍾意極熟自己煎,90蚊食哩個質素嘅牛扒超抵啦~仲冇加一添,下次會再去❤️

沙律都好新鮮,羅宋湯裏面有大大塊超入味牛肉,正啊!
2021-09-16 130 浏览
餐廳以自助形式點餐。在點餐機付款後,便可到旁邊的自助區加配沙律、白飯、牛肉菜湯及醬油,份量多與少悉隨尊便。牛柳 (200g | $110)• 有200g、300g及400g選擇,200g相對較少,如果是食肉獸的話建議點選更重磅數。• 牛柳是原件呈上,外層已經微熟,裡面則仍在生肉狀態,切成小片在熱石上來回數次已經可以進食,非常方便。• 肉質是偏向紥實有咬口的類型,帶點牛肉味,加點鹽粒或是沾醬油的話會比較好吃。• 進食時建議戴上店家的圍裙,不然很容易有油漬。

牛柳

牛柳 (200g | $110)

• 進食時建議戴上店家的圍裙,不然很容易有油漬。
2021-09-13 143 浏览
元朗YOHO內食野貴就係人都知所以落左去對面街無幾遠的好順利大廈食一向都知呢條街幾多餐廳原來呢度仲開左間鐵板牛 -- 牛極間野都幾多分店,之前食過所以有信心保證我都幾欣賞呢鐵板牛的文化價錢係合理好多平時起一田買牛都要7~80蚊呢度就80蚊食到牛、沙律、日本飯、牛肉湯唔洗自己煮,又唔洗自己洗碗,方便揀左佢最平的牛肩排, $80就有180G,夠曬食自己的牛自己煎牛味重、肉汁甜新鮮靚牛又厚實蒜頭、牛肉燒汁慢慢烹調呢塊牛先放埋一邊,食左個小食先沙律菜、大大碗既牛肉湯菜幾新鮮架!!! 重點係個牛肉湯超多牛肉起個底,煲到好甜所以全部野夾埋,我係食得好飽好滿足食左好多牛落肚好嫩滑好鮮艷的牛肉紅色一切就香氣撲人focus個碗幾咁大,裝到幾多材料

元朗YOHO內食野貴就係人都知
所以落左去對面街無幾遠的好順利大廈食
一向都知呢條街幾多餐廳
原來呢度仲開左間鐵板牛 -- 牛極
間野都幾多分店,之前食過所以有信心保證

我都幾欣賞呢鐵板牛的文化
價錢係合理好多
平時起一田買牛都要7~80蚊
呢度就80蚊食到牛、沙律、日本飯、牛肉湯
唔洗自己煮,又唔洗自己洗碗,方便

揀左佢最平的牛肩排, $80就有180G,夠曬食

自己的牛自己煎
牛味重、肉汁甜
新鮮靚牛又厚實

蒜頭、牛肉燒汁慢慢烹調呢塊牛先

放埋一邊,食左個小食先
沙律菜、大大碗既牛肉湯

菜幾新鮮架!!! 重點係個牛肉湯超多牛肉起個底,煲到好甜
所以全部野夾埋,我係食得好飽好滿足
食左好多牛落肚

好嫩滑好鮮艷的牛肉紅色
一切就香氣撲人

focus個碗幾咁大,裝到幾多材料
2021-09-08
2021-07-04 696 浏览
元朗真係有好多臥虎藏龍嘅小店 假日想食個悠閒午餐好推介呢間牛極 雖然呢間小店主打牛肉,但都可以揀豚肉同雞仲有鰻魚 我哋上次食過雞扒餐都非常之嫩口 今次先點一個牛肩扒餐,80g 都只係$80, 性價比好高。店員會先放喺鐵板上燒,牛肉大概係三成熟,方便客人選擇讓牛肉繼續返喺上面燒定係想揀3成/5成/7成等等唔同嘅熟度 避免令牛肉變得太鞋口太韌 呢點值得加分 停電都好細心,會用竹籤插住抹手紙,店內仲有圍裙,令我哋唔使擔心d油會彈到自己 一路切一路燒都幾好玩,牛肩排份量好足,而且新鮮香口唔會太韌,連平日唔食牛既老公都幫襯食咗幾舊😆😎老公點嘅黑豚肉腩片都好香 因為切到好薄,所以好容易入口,食嘅時候一定要配上燒汁,更加突出香味,撈埋飯去食簡直一流,60元價錢做到咁既水流,值得一讚既!應該有羅宋湯,白飯、沙律菜任裝,啱晒大胃王黎個午餐放題 😆😆😂

老公點嘅黑豚肉腩片都好香

2021-06-19 579 浏览
想平平地食下牛扒 就黎左呢間石板燒呢到既牛扒按.size ,收費 另外就有白飯 羅宋湯同沙律 我叫左細既size 已經爭飽 而且又抵先講配菜 雖然任食 但佢羅宋湯都好濃味 而且 真係好見料係入面 好好味之後到牛扒 分嘢叫左牛肩肉眼 同牛柳 兩塊都係一成熟上 黎到再燒 燒到咁上下砌出黎 就會快熟D。呢到服務好好 就算凍左 佢都會換板兩塊牛既牛味都十分濃郁 牛柳個塊就腍D 可能脂肪多D 不過另一塊就好多肉汁 所以都好好味 兩塊牛都好厚側邊仲有胡椒同鹽調味 想再要其他醬料 同蒜頭都可有得拎所以就算一塊簡單牛扒 都好多配搭
想平平地食下牛扒 就黎左呢間石板燒

呢到既牛扒按.size ,收費 另外就有白飯 羅宋湯同沙律

我叫左細既size 已經爭飽 而且又抵

側邊仲有胡椒同鹽調味 想再要其他醬料 同蒜頭都可有得拎

所以就算一塊簡單牛扒 都好多配搭
2021-06-09 469 浏览
呢間食牛專門店, 可在門口自助購票機買野食後, 店員會安排入座, 隨後介紹自助形式任食同任飲麵豉湯。 完成自己控制生熟程度,牛肩排爽彈有嚼勁,而且香濃. 加配調味料, 好味道。
牛柳肉質非常柔軟肉汁豐富,牛油脂分佈平均,我加多碗珍珠米白飯, 夠晒飽。

2021-06-02 545 浏览
喜歡吃牛的朋友都應該好喜歡牛極,6款不同牛肉,不同價位,任君選擇!這晚來的時間尚早,不用等位,進內後即獲安排座位,店家還貼心提供了圍裙,防燒牛濺出的油花。是晚我的選擇是牛柳,$110有200g,牛柳肉質較軟嫩,不需技巧也能燒出好味牛扒,實屬手殘之選。牛扒上桌是只有約一兩成的生熟度,餘下的就靠燒熱的石板了,店員說若食到一半不夠熱可以換板,事實上此石板餘熱很強!一板燒到尾沒問題!切下小塊再燒,輕易燒出自己喜歡的生熟程度。對男人來說,這裡的白飯任裝是一大賣點,有飯到肚,一定飽!飯粒質感也不錯。醬料選擇豐富,有三款醬汁,還有數款調味料,一件牛扒也能吃出不同味道。均衡的一餐怎能沒蔬菜?最後吃一碗沙律,清新沙律平衡了肉食油膩,非常飽的一餐。
喜歡吃牛的朋友都應該好喜歡牛極,
6款不同牛肉,不同價位,任君選擇!

這晚來的時間尚早,不用等位,
進內後即獲安排座位,
店家還貼心提供了圍裙,防燒牛濺出的油花。

是晚我的選擇是牛柳,$110有200g,
牛柳肉質較軟嫩,
不需技巧也能燒出好味牛扒,實屬手殘之選。

牛扒上桌是只有約一兩成的生熟度,
餘下的就靠燒熱的石板了,
店員說若食到一半不夠熱可以換板,
事實上此石板餘熱很強!一板燒到尾沒問題!

切下小塊再燒,輕易燒出自己喜歡的生熟程度。

醬料選擇豐富,有三款醬汁,
還有數款調味料,
一件牛扒也能吃出不同味道。

均衡的一餐怎能沒蔬菜?
最後吃一碗沙律,清新沙律平衡了肉食油膩,
非常飽的一餐。
2021-06-01 428 浏览
相信新界人都成日俾人以為係要騎牛XD,原來真係有好多牛食架!今日嚟到元朗食牛,其實喺荃灣都食過覺得好唔錯價錢又吸引!最緊要肉質都幾好。睇下有唔同TYPE既牛俾你揀,如果唔知咩部位比較好既可以問下店員, 都會細心同你推介!自私叫左個牛柳200g ,只係$110。嚟到一次落去肉身較淋,食落帶嫩口,肉味都重。見到都好厚,感覺就好抵食。除咗食牛,仲有無限量嘅白飯同沙律可以自行添加,醬汁都係自己拎,有自家製嘅燒肉汁,辣醬,蒜蓉。其實日日經過都好香,配白飯真係好正!會下次再嚟食。
相信新界人都成日俾人以為係要騎牛XD,
原來真係有好多牛食架!今日嚟到元朗食牛,

其實喺荃灣都食過覺得好唔錯價錢又吸引!最緊要肉質都幾好。
睇下有唔同TYPE既牛俾你揀,如果唔知咩部位比較好既
可以問下店員, 都會細心同你推介!

其實日日經過都好香,配白飯真係好正!會下次再嚟食。
疫情漸退,可以去多點唔同種類嘅餐廳🙂呢晚要在家開OT,返家前想快手食個晚餐,選擇牛極是正確的!牛極在元朗站附近一帶係獨市!$80有石燒牛肩扒,而且沙律、湯、飯仲係任裝,連多款醬汁及調味料,還不用加一,極爽😋😋😋!雜菜湯好足料!牛肩肉雖不比其他部位軟淋,但勝在牛味濃,火喉控制得宜時其實已經夠好食。我喜歡邊切邊燒邊吃,切出來後辣一辣兩邊,較易控制生熟度,好juicy~沙律菜都幾新鮮,可以自製牛扒沙律tim!米飯用珍珠米,夠誠意。我最鍾意牛極嘅地方其實係夠快!!點菜後極速上菜,石板夠熱,自己燒都好快,半個鐘內食完,返到屋企繼續努力,可能食完牛扒真係有力啲,果晚生產力有點高🥰開心開心。

雜菜湯好足料!

沙律菜都幾新鮮,可以自製牛扒沙律tim!

米飯用珍珠米,夠誠意。

2021-05-21 188 浏览
到底有幾鍾意食牛😂😂😂Craving ox crazily所以今晚去食牛極!!!成日經過呢條街,今日終於可以試下。同朋友揀咗一人一款牛share牛柳200g $110,牛肩扒180g $80價錢好抵食,仲要飯、湯同沙律都係任添雖然牛柳價錢貴啲,店員亦推介話肉質係淋啲但我覺得牛肩扒油脂多啲,燒起上嚟更加好食冇咁乾!非常推介,性價比好高🤩🤩🤩羅宋湯好好飲,我都飲咗三碗食咁多肉都要食返多啲菜平衡下,沙律菜都幾新鮮👍🏻
到底有幾鍾意食牛😂😂😂
Craving ox crazily
所以今晚去食牛極!!!
成日經過呢條街,今日終於可以試下。
同朋友揀咗一人一款牛share
牛柳200g $110,牛肩扒180g $80
價錢好抵食,仲要飯、湯同沙律都係任添

雖然牛柳價錢貴啲,店員亦推介話肉質係淋啲

羅宋湯好好飲,我都飲咗三碗
食咁多肉都要食返多啲菜平衡下,
沙律菜都幾新鮮👍🏻
2021-05-16 181 浏览
周圍都見到有分店嘅牛極,今晚終於同朋友嚟試吓。🥩第一印象:超級抵食!我揀左牛肩扒,最少份量180g $80對於女仔來講,呢塊肉係正常份量但重點係沙律,湯,飯任食😧😧😧都只係$80 真係好抵食!牛肩扒一向都係我嘅燒肉之選,有保證唔會好差呢一塊油脂好足夠,肉質唔錯,幾好食😋不得不提佢哋任添既湯,好好飲今晚係羅宋湯,非常足料蘿蔔、菜、蕃茄、牛腩都唔少我飲左三碗😂jeng👏🏻當我想食牛一定會再嚟🥰
周圍都見到有分店嘅牛極,
今晚終於同朋友嚟試吓。🥩
第一印象:超級抵食!
我揀左牛肩扒,最少份量180g $80
對於女仔來講,呢塊肉係正常份量
但重點係沙律,湯,飯任食😧😧😧
都只係$80 真係好抵食!

牛肩扒一向都係我嘅燒肉之選,有保證唔會好差
呢一塊油脂好足夠,肉質唔錯,幾好食😋
不得不提佢哋任添既湯,好好飲
今晚係羅宋湯,非常足料
蘿蔔、菜、蕃茄、牛腩都唔少
我飲左三碗😂jeng👏🏻

當我想食牛一定會再嚟🥰
2021-05-08 202 浏览
喜愛食牛嘅我哋,一直都好想試吓呢一間屋企,今日見唔係好多人就入去食啦。呢度係用一個自動販賣機好似日本咁,落單嘅。今日試咗牛柳同埋牛肩頸肉,價錢亦都唔貴,除咗牛肉之外,亦都包白飯湯同埋沙律,呢一啲都係任食嘅。第一次食石板牛,覺得幾好玩又有得玩又有得食。同埋牛嘅幾成熟都可以自己控制。維京方面退月台之間都唔算坐得好近都可以接受嘅。至於飲食嘅沙律同埋湯,湯覺得偏鹹咗啲,至於沙律沙律菜亦都好新鮮而且又唔同嘅醬汁可以揀,我就揀咗胡麻醬。

呢度係用一個自動販賣機好似日本咁,落單嘅。

維京方面退月台之間都唔算坐得好近都可以接受嘅。

2021-05-08 193 浏览
很久沒有外出用膳,見到牛極價錢非常優惠,於是相約友人一起去試試它的性價比。首先在門口的售票機點餐,付款,然後把收據交給店員,就可以去看看無限放題的沙律,牛肉湯,白飯了。醬料、餐具、碗、紙巾、圍裙等是按自己需要自助拿取。牛肉湯非常足料。我們選的是牛肩和牛柳,看上去份量也不少。不消幾分鐘,牛扒已經在眼前。牛扒被廚房紙蓋住,但也蓋不住牛扒在石板上發出的滋滋聲。打開廚房紙便看到牛扒表面已輕微著色,但切開還後看到大概只有一、兩成熟,可以隨自己的喜好煎致喜愛的成熟程度。我們選的是牛肩和牛柳,看上去份量也不少。牛扒上枱前已少量調味,如果要重口味一點,枱上放了幾瓶南非Cape Herb and Spices,可自行再調味,也可沾一點醬汁更加惹味。

醬料、餐具、碗、紙巾、圍裙等是按自己需要自助拿取。

牛肉湯非常足料。

我們選的是牛肩和牛柳,看上去份量也不少。

我們選的是牛肩和牛柳,看上去份量也不少。