2021-11-28
間中就要入下元朗避世遊玩下,點知臨時想食返個火鍋,見到朗屏站附近新開左間放題,就口痕要去試一試!同朋友👭🏻點左個人氣之選既澳洲精選牛板+海鮮放題,任食90分鐘🤣呢個set都幾多款肉類揀,有牛板腱、牛肩肉、特產牛、黑豚肉、特選豚肉、豚五花、雞翼、雞腿肉,而海鮮就有原隻白魷魚、青口同埋虎蝦3款揀!無諗過咁樣呢個set竟然先$268!而配菜可以出面自己揀,都有幾多款菜、肉丸揀,幾surprise既係有自家製拉麵!而飲品方面,都有幾款lotte果汁、茶類同埋汽水!出面仲有甜品同埋雪糕,真係好癲🤣🤣我哋點左雪濃湯同埋加咗$30要咗個麻辣湯底🤡雪濃湯嘅牛骨味幾香,好啱用嚟滾菜😍而麻辣湯底甜甜辣辣,落肉真係不得了,不過因為怕辣中段我哋不起左一啲辣椒🌶️一開始,職員仲好貼心咁上咗少量嘅三文魚同埋北寄貝刺身💓好味道😋豚五花啲花紋好靚,油脂比例好好,食落好爽好邪惡😈牛板腱同牛肩肉都好鍾意,牛板腱嘅油花分布好平均,食落去肉質軟亂但又有彈性💓已牛肩肉嘅脂肪量比較多,所以食落去油脂好豐富💓大愛🤗😆海鮮都幾大隻同新鮮,連埋海鮮,成件事好抵!!🌸個人好推介拎佢嘅自家製拉麵🍜放落麻辣湯底,好惹味彈牙😍
出面仲有甜品同埋雪糕,真係好癲🤣🤣
豚五花啲花紋好靚,油脂比例好好,食落好爽好邪惡😈
海鮮都幾大隻同新鮮,連埋海鮮,成件事好抵!!
🌸個人好推介拎佢嘅自家製拉麵🍜放落麻辣湯底,好惹味彈牙😍