📍 牛知己🚶🏻‍♂️ 元朗安寧路38號世宙商場地下26-27號舖🔎 #foodsnap_元朗呢間做韓式火鍋放題嘅餐廳估唔到午市係咁抵食 一個set除咗揀一個配菜同一個主食之外 仲有任飲任食嘅自助吧 飲品種類非常多 基本嘅忌廉溝鮮奶、蘆薈汁任君選擇 連平日較少見嘅鴻福堂涼茶系列、烏龍茶都有😋 至於熱食我哋嗰日就比較少選擇 得滷水雞翼同一啲凍晒嘅薯條🍟 不過雞翼滷得好入味 朋友都大讚😆👍🏻👅 韓式烤牛肉(套餐價 $65) - 7/10🌟呢個「配菜」嘅份量非常之大 牛肉烤得不過不失 的確幾有韓國食嘅感覺 呢個價錢嚟講冇得輸🤪👅 泡菜烤五花肉(套餐價 $68) - 6.5/10🌟五花肉就較為遜色 唔係唔好食嘅 但好普通 唔似食緊韓式咁😂 同埋啲泡菜係偏酸 唔啱我個人口味😟👅 韓式水冷麵 (套餐) - 7/10🌟好耐冇食過正宗嘅水冷麵!呢到嘅水冷麵味道同韓國嘅一樣偏甜 份量係超級大 食極都好似食唔完咁🤣👅 雪濃湯手打烏冬 (套餐) - 6.5/10🌟朋友食呢個 我試咗少少 雪濃湯味道好濃郁 啲烏冬都彈牙 唔係麵粉烏冬😂 合格啦~必食指數👅💦💦:6/10#hkfoodie #香港美食 #香港打卡
📍 牛知己
🚶🏻‍♂️ 元朗安寧路38號世宙商場地下26-27號舖
🔎 #foodsnap_元朗

👅 韓式烤牛肉(套餐價 $65) - 7/10🌟

👅 泡菜烤五花肉(套餐價 $68) - 6.5/10🌟

👅 韓式水冷麵 (套餐) - 7/10🌟

👅 雪濃湯手打烏冬 (套餐) - 6.5/10🌟

必食指數👅💦💦:6/10

#hkfoodie #香港美食 #香港打卡 #天水圍美食 #川菜 #黃店 #天水圍黃店 #中環美食 #中環 #壽司 #sushi #香港打卡 #港女下午茶 #元朗美食 #美食 #日式料理 #日式定食 #荃灣美食 #元朗cafe #荃灣cafe #cafehunting #西環美食 #墨西哥菜 #日本菜 #漢堡包
2021-06-16 1680 浏览
好多時候,都會過到嚟元朗食lunch,唔知食咩好嘅時候都會嚟呢一間,因為呢一間又平又唔錯。環境:3/5環境地方算大嘅,不過張枱都係要用消毒紙巾清潔一下先,而佢都有分區域,所以俾人感覺係都有次序嘅食物:3/5不過不失,算係半自助形式嘅lunch,食物嘅質素如果以呢個價錢我算係差唔多嘅真係,所以唔會好挑剔,佢有啲火鍋湯底都唔錯,好似紫菜骨湯服務:2/5由於lunch嘅時間比較多人,其實佢哋應該未必完全可以處理到,所以有時會Miss咗我哋嘅call。性價比:4/5食一個半自助形式嘅火鍋放題都算係咁。

環境:3/5

食物:3/5

服務:2/5

性價比:4/5
食一個半自助形式嘅火鍋放題都算係咁。
2021-06-08 1339 浏览
咁多人話服務差,唔係吖,今日啲妹妹幾有禮貌吖, 可能人少掛,係開頭問錯咗執枱嗰個唔知頭唔知路嗻,嘢食都可以啦,點完嘢一兩分鐘就到,無話拖單,今次經驗無投訴 😋😋😋😋😋
2021-05-20 2026 浏览
炸雞+韓式拌飯+自助吧只係$62 加一,CP值極高環境人流唔算多,基本上所有人都係卡位坐得尚算舒適小食有韓式泡菜,中華沙律,炸薯條雪櫃有粟米沙律,百福豆腐花,飲品,連啤酒都有醬料係日式火鍋店配料甜品除咗豆腐花,仲有乳酪雪糕韓式炸雞(醬油)熱辣辣,炸完即刻上枱,四大件,3件有骨1件無骨,口感但個人覺得味道比較淡,一開始還以為送錯了原味,問了店員才確定這是醬油,由於自助吧有火鍋醬料,所以解決了炸雞比較淡的問題韓式拌飯正正常常不過不失(鍾情泡菜既我加咗半碗泡菜一齊拌)冷拌麵朋友點了冷拌麵,個人不太喜歡,但朋友覺得正正常常,而且量真係超級超級多乳酪雪糕兩個人完全食唔晒,真心建議如果二人前行,配菜選擇一碟炸雞另一碟一定要叫其他😂😂總括而言,味道未去到超級好食,但CP值真係極高,我係星期日中午一點左右,未去到要等位情況,而且可能運氣比較好,未有遇到其他食評嘅職員態度問題,而且我今次服務態度仲好好推薦
炸雞+韓式拌飯+自助吧
只係$62 加一,CP值極高

人流唔算多,基本上所有人都係卡位
坐得尚算舒適

小食有韓式泡菜,中華沙律,炸薯條
雪櫃有粟米沙律,百福豆腐花,飲品,連啤酒都有
醬料係日式火鍋店配料
甜品除咗豆腐花,仲有乳酪雪糕

韓式炸雞(醬油)
熱辣辣,炸完即刻上枱,四大件,3件有骨1件無骨,口感

韓式拌飯
正正常常不過不失
(鍾情泡菜既我加咗半碗泡菜一齊拌

冷拌麵

乳酪雪糕

推薦

2021-03-20 2748 浏览
極少俾負評,但呢間真係唔俾唔得😒之前食過一次服務已經麻麻地 野食都還好,但服務態度先係重點帶住小朋友門口侍應已經唔係好想做你生意!上星期去過一次,入場前講明小朋友都要點一個set, 價錢唔係貴,我地好明白 亦都預左,但講既態度已經冇禮貌🙄🙄🙄🙄今次星期六再去,因為小朋友覺得可以行出去攞下野食好過癮,所以順佢哋意再去!今次星期六個場得幾枱,入去時問我地幾位,本來都想帶我地去坐,但隔咗一秒又問我地係咪食任食火鍋,我地話食lunch set,佢即刻又話冇位!咁即係嫌棄食lunch set太平既人?老實講,你哋lunch set有$6x-$1xx, 你又知我地只會係食最平既野食?同埋你個場已經得果幾枱,而家連幾百蚊生意都嫌棄?!由於小朋友喺附近學野,所以佢地學完野經過再望下都係得幾枱🙄🙄🙄 又唔係多客仲要揀客!絕對極不推薦!!!如果老闆見到呢個食評 希望你地可以加強員工既服務培訓!只想做火鍋可以,咁星期六咪唔好整d lunch set出尼囉!帶住小朋友既人千祈唔好去,佢地既態度係極不歡迎小朋友🙄🙄🙄
極少俾負評,但呢間真係唔俾唔得😒
之前食過一次服務已經麻麻地
野食都還好,但服務態度先係重點

帶住小朋友門口侍應已經唔係好想做你生意!

絕對極不推薦!!!

帶住小朋友既人千祈唔好去,佢地既態度係極不歡迎小朋友🙄🙄🙄

2021-03-20
2021-02-03 3721 浏览
❀ 成年冇得搭飛機去旅行 越嚟越掛住國外嘅美食😭由其係韓式嘢 但元朗一直比較較少韓國餐廳之前喺網上搵到呢間店 但去過兩次都摸門釘今次去之前就打咗電話確認依家終於開返❗️仲出左自助定量午餐任飲任食自助吧 即刻去咗試—·—·—·—·—·—·—·—·—·佢係一個套餐 可以選擇一個配菜加主食而價錢就跟配菜嘅款式💸1️⃣炸雞我哋分別擇咗原味同辣醬炸雞每份都有4大嚿 兩款都炸到好香脆一嚟到熱辣辣 但炸粉偏厚 肉較少辣醬個款都幾辣🌶朋友食到一半就搞唔掂食到辣嘅先好挑戰🤣而且味道偏鹹我個人就鐘意原味多啲 都有調味過送飯一流~2️⃣拌飯因為咁岩想食飯 兩款主食都擇咗拌飯好大碗 除咗飯仲有芽菜🥕紫菜🥚青瓜非常豐富 再加上辣醬撈埋一齊好開胃但味道都係偏辣 慎選⚠️飲品任飲 選擇都多 有茶汽水同韓式罐裝飲品小食方面就有薯條🍟都算脆口滷水雞翼就好入味 醃到啲肉好淋同埋基本嘅泡菜蘿蔔同沙律🥗仲有我至愛嘅乳酪雪糕 味道都正常 仲有好多配料擇💚-佢哋食物份量本身都大 仲包埋自助吧可以食到飽 呢個價錢真係抵食٩(●˙▿˙●)۶除咗炸雞嘅皮太厚 都冇咩其他問題非常推薦👍🏽不過只有元朗一間分店可能要特登過嚟先試到🙈——————————

成年冇得搭飛機去旅行 越嚟越掛住國外嘅美食😭

每份都有4大嚿 兩款都炸到好香脆
一嚟到熱辣辣 但炸粉偏厚 肉較少
辣醬個款都幾辣🌶朋友食到一半就搞唔掂
食到辣嘅先好挑戰🤣而且味道偏鹹
我個人就鐘意原味多啲 都有調味過送飯一流~
2️⃣拌飯

💰: ★★★★★
👅: ★★★★☆
🏖: ★★★★☆
=================
📍 牛知己 (元朗)
元朗安寧路38號世宙商場地下26-27號舖
🐔韓式炸雞+伴飯
自助吧
  • 自助區
  • 韓式拌飯
2021-02-02 2078 浏览
超難食泡菜超酸 唔係用平時食開嘅大白菜嚟醃本身都幾期待 諗住近近哋食個飯 韓國菜應該唔衰得去邊掛 點知 佢哋真係刷新左我對韓國菜嘅認知同埋我哋叫咗部隊鍋 諗住烚吓烚吓姐冇死掛結果就係晒埋啲錢
超難食
泡菜超酸 唔係用平時食開嘅大白菜嚟醃
本身都幾期待 諗住近近哋食個飯

韓國菜應該唔衰得去邊掛

點知 佢哋真係刷新左我對韓國菜嘅認知

同埋我哋叫咗部隊鍋 諗住烚吓烚吓姐冇死掛

結果就係晒埋啲錢
2020-12-22 2348 浏览
一直都想黎試下,今日黎試下佢個lunch,算抵食,半自助式,自己用pad落單,pad入面無食物圖好似差啲野咁,落完單就可以自己出去拎野飲,亦都有少少前菜任拎黎食,食物好快就送上,貌相同味度都ok,唯一唔好嘅就係食物唔夠熱,只係暖暖地,服務態度都好,食完見到牆邊有張火鍋外賣餐牌,反正黎到順便外賣一份走,佢個火鍋再有9拆,湯底都有味,但我發現佢比漏咗兩包烏冬我,算啦,佢啲牛都過得去,個火鍋下次都可以再試嘅,不過拎走果時真係要檢查清楚
2020-12-19 1843 浏览
今日去咗元朗一間叫「牛知己」餐廳食Lunch,餐廳有「火鍋🍲 / 韓式午膳 / 燒肉」選擇;最後我哋揀咗「午市90分鐘火鍋放題」1️⃣ 澳洲和牛 · 西班牙100%黑豚放題 $168肉類放題包括:- 澳洲和牛- 西班牙lberico 100%黑豚肉- 西班牙豚肉- 西班牙五花肉- 美國雞腿肉- 美國極選牛肉- 美國特產牛肉2️⃣ 鴛鴦鍋 (韓式大醬湯 及 韓味辛辣湯) $303️⃣ 任飲任食:火鍋配料、蔬菜、前菜、炸物、咖啡、汽水、果汁、甜品及乳酪雪糕價格💰:$403 ($168 + $168 + 30 + 加一服務費$36.6)味道😋:OK
2020-12-19
$201.5 (午餐)
2020-10-11 2418 浏览
有book左檯 中午時分一行三人,叫左3個餐 Lunch set 包自助前菜 飲品 小食 非常抵食小前有泡菜 中華沙律 薯條 ;飲品種類都好多 有烏龍茶👍🏻 ; 甜品有豆腐花 我叫咗辛辣豬軟骨湯飯,朋友叫左雪濃湯牛肉飯同豬軟骨拉麵 ,份量十分多,大家都食唔曬😂 味道ok 整體環境都坐得舒服 好岩朋友聚會 大家叫幾個唔同菜式 happy share 🤣因為份量真係十分足 位置近朗屏站 都方便 價錢都係$70-80蚊左右 再加一 以咁價錢 有咁質素 性價比算高👍🏻會再幫襯😊
有book左檯 中午時分一行三人,叫左3個餐
Lunch set 包自助前菜 飲品 小食 非常抵食
會再幫襯😊

午餐
2020-09-23 1615 浏览
第一次去食,食咗火鍋放題,揀咗韓牛加海鮮套餐同雪濃湯湯底,牛肉味濃,牛肉湯都算Ok,不過不失,但海鮮方面就比較遜色,不值得期待。總體而言,會再次光顧,唔點有海鮮既套餐就得。
2020-09-18
庆祝纪念
生日
一個價錢,滿足晒你所有願望。前菜炸物雪糕飲品啤酒,任飲任食。真係好抵!午餐除了飯麵外,午市仲有賣部隊鍋、蔘雞湯、日式籠仔蒸飯、熱石燒牛及自助火鍋,應有盡有。飲品有韓國啤酒、忌廉鮮奶、薑母茶、烏龍茶、石榴汁、汽水。今日見到有粟米沙律、炸薯條、日本漬物、瑞士汁雞翼、豆腐花等等。我同朋友分別點了:泡菜豚肉水冷麵,豬軟骨辛辣湯飯。湯飯用料好多,豬軟骨大大嚿,真係啖啖肉。水冷麵都好煙韌,如果好似韓國咁再落啲醃製過嘅蘿蔔絲,再多啲冰就更完美。薄薄嘅豚肉片配泡菜真係好食。特別要注意喔:午餐份量都幾足,好飽肚。最後我哋兩條友仔都係食唔晒。。。

2020-06-21 2500 浏览
岩岩開張既時候黎過一次,原來已經加咗價,飯餐都要七十幾蚊一個人,加埋一每人要八十幾蚊,諗落其實吾係好抵,但係我真係好中意任食雪糕🤪🤪🤪1. 豬軟骨辛辣湯飯小伏,落咗好多中式既辣椒油,見到一層油鋪面,豬軟骨好搞笑食落有陣薑醋味2. 泡菜烤豚肉飯大伏,首先個鍋係凍既,一定吾會有飯焦,就好似普通汁撈飯,成個飯都係好濕既。第二,佢係有泡菜,有豚肉,但係係茄汁味成餐lunch最可取就係任食雪糕同野飲,好濃既朱古力雪糕同正常既乳酪雪糕,仲有炸物薯條🍟

1. 豬軟骨辛辣湯飯

2. 泡菜烤豚肉飯

2020-06-14 1522 浏览
我去左食火鍋 食物完全係垃圾 基本上每一樣野都係極難食 極選牛肉一大舊筋係中間 趙都趙唔開 唔好睇個牛骨湯底係白色 完全冇任何鮮味 然後出面d 瑞士雞翼好大陣雪味 腥到完全頂唔順 我如果以後再去我切
2020-05-06 2268 浏览
想食韓國野 search 到屋企附近有呢間有石頭飯食 原來依度lunch set 只需要比主菜嘅價錢 就可以有小食 飲品 同 雪糕嘅放題!超抵食 我地叫左蒲燒鰻魚飯同泡菜五花肉溫泉蛋飯 兩個都好味份量又足 泡菜五花肉超惹味大滿足 餐廳無因為午市放題而降低主食質素 小食放題方面連比較飽嘅咖喱飯呀雞翼呀薯條呀都有 岩哂大胃王!
2020-05-01