2023-01-10 470 浏览
淘大商場果邊都幾多餐廳見到呢間門口餐牌有滑蛋類定食所以俾佢吸引左,可惜只係lunch先有不過都照試下其他野食新潟雞松阪丼$79,雞既份量都幾多,都幾好味!配料都多👍🏻👍🏻仲有d紫菜碎隱藏左,飯既份量係正常,落埋佢既燒汁食就仲正👍🏻👍🏻👍🏻+$10 配味噌湯、罐裝蜂蜜雪梨茶+$18炸忌廉蟹肉薯餅,好好味🤤🤤忌廉味濃,推薦🫰🏻🫰🏻🫰🏻海盛揚物丼(炸蠔、炸池魚、炸釀海老)$85,炸蠔有2件,炸海老2件,炸池魚1大條,好滿足!🥰🥰炸粉唔厚,色澤唔錯,炸池魚冇骨👍🏻👍🏻呢個個碗大d,感覺個飯量多過新潟雞松阪丼既飯量。總結:價錢唔算係太貴,質素算唔錯,可以一試👍🏻👍🏻👍🏻
淘大商場果邊都幾多餐廳
不過都照試下其他野食

+$10 配味噌湯、罐裝蜂蜜雪梨茶

總結:價錢唔算係太貴,質素算唔錯,可以一試👍🏻👍🏻👍🏻

2023-01-08
餓住個肚經過淘大嗅到勁香燒肉味,又見到每一碗丼都疊到高一高,好鬼吸引咁,咁就入左去啦。入到去先知牛角次男坊係牛角副線,味道應該唔錯掛~豚肉丼$79見張相好似好焦香咁,我就以為會有啲火炙味,入口只係好普通既豚肉,有啲似平質韓燒既薄燒豬扒個類,失望左…不過吉爆埋隻溫泉蛋食落唔差既飯叫左多汁,夾開啲肉見到既只係白飯加小量汁,原來d汁係碗底😂最底變水塘牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)$89呢碗賣相吸引啲,疊到成座山咁,仲有4塊紫菜,某幾塊肉就真係見到有燒焦,牛肉好食過豚肉😗,牛肉份量都幾多但味道就真係一般般追加一口脆魷魚$18魷魚就特別啲,有六舊一口size,好厚好厚肉質亦都好彈,呢個可以encore追加炸忌廉蟹肉薯餅$18就係普遍日式餐廳叫到既味,好夠熱亦都好cream,好食呀追加$10 配味噌湯、可口可樂味噌湯味道偏淡,+$10有齊湯同飲品無得挑剔㗎喇

豚肉丼$79
豚肉丼(西斑汙豚梅肉)

牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)$89
牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)

追加一口脆魷魚$18

追加炸忌廉蟹肉薯餅$18
就係普遍日式餐廳叫到既味,好夠熱亦都好cream,好食呀
炸忌廉蟹肉蓉餅

追加$10 配味噌湯、可口可樂
味噌湯味道偏淡,+$10有齊湯同飲品無得挑剔㗎喇
炸忌廉蟹肉蓉餅
2022-11-30 390 浏览
想簡單食個飯 又想食烤肉🥩😂 呢間幫到手🤭🤭🤭佢啲牛肉真係有陣燒肉味,醬汁又好食 要撈哂成碗飯真係話都無咁易呀 👍🏻👍🏻 最鐘意呢牛肉飯,份量又多👍🏻👍🏻
想簡單食個飯 又想食烤肉🥩😂 呢間幫到手🤭🤭🤭
  • 牛角次男坊丼
2022-11-14 460 浏览
牛角次男坊🥩🦦媽今次威,帶🦦去食好西。久違嘅家庭樂🥹呀媽話算係親民價😳(不親呀媽比錢,佢話事啦🥳🥳)🥩🥩🥩燒安格斯牛板腱肉丼 $109我叫咗呢個肉,因為我偏向啖啖肉,同埋見佢好似好高,成座肉山咁😳點知......肉都多嘅....都有5-6塊,但個座肉山...係以芽菜堆成架🥲加上...佢好多蔥😍(咁如果唔鍾意食,佢都可以揀唔要嘅,咁佢個飯嘅汁..味道..所有嘢..都係牛角飯嘅味道😍😍咁加咗個 炸釀海老 $18 正常發揮,都大隻嘅🙂🥩🥩🥩鹽燒骨附牛肋肉丼 $99我媽媽就叫咗呢個牛肋肉🙂咁我都試咗舊,我覺得佢偏難咬🥲不過佢份量相對上多過安格斯牛🥳如果大食....建議試呢個☺️價錢都合理🙂牛角次男坊 (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G143-162號舖味道:3/5環境 : 4/5服務:4/5衛生:4/5價錢:3/5
牛角次男坊🥩

🥩🥩🥩燒安格斯牛板腱肉丼 $109

咁加咗個 炸釀海老 $18

正常發揮,都大隻嘅🙂

🥩🥩🥩鹽燒骨附牛肋肉丼 $99

牛角次男坊 (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G143-162號舖

味道:3/5
環境 : 4/5
服務:4/5
衛生:4/5
價錢:3/5
2022-11-07 298 浏览
牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)🐮$89溏心蛋🥚追加價+$12之前一直都想試😆終於有機會試吓😊下午茶時段入去,無乜人😄手機落Order,出餐速度都快🤣牛肉真係唔錯,而且好多汁,好好食😆原來中間有好多芽菜😁份量算多,整體都唔錯👌牛角次男坊 (九龍灣)九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G143-162號舖
牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)🐮$89
溏心蛋🥚追加價+$12

之前一直都想試😆
終於有機會試吓😊
下午茶時段入去,無乜人😄
手機落Order,出餐速度都快🤣
牛肉真係唔錯,而且好多汁,好好食😆
原來中間有好多芽菜😁
份量算多,整體都唔錯👌

牛角次男坊 (九龍灣)
九龍灣牛頭角道77號淘大商場1期地下G143-162號舖
2022-11-03 246 浏览
牛角燒肉就食得多,今次係第一次食牛角兄弟,主打即叫即燒既燒肉丼。今次叫左一個lunch set同定食。鴨肝。牛角次男坊丼🍱💰142📝7/10一咬輕炸過既鴨肝勁juicy 爆汁,再加上炭燒汁薄切牛肉,口感十足。不過美中不足係太多芽菜,感覺有點喧賓奪主,但整體唔錯,值得一試。燒草飼牛腹腩盒子飯定食🐂🍱💰69📝8/10呢個午市定食超抵食,除左份量十足既炭燒牛肉,套餐仲配前菜及味噌湯一客,係唔錯既午餐選擇💕

今次叫左一個lunch set同定食。

鴨肝。牛角次男坊丼🍱
💰142📝7/10

燒草飼牛腹腩盒子飯定食🐂🍱
💰69📝8/10
2022-11-01 189 浏览
🐷近排喺淘大返緊工,✨咁啱放lunch嘅時候試咗呢間牛角嘅次男坊,味道唔錯,分量啱啱好,不過可惜價錢唔係特別平,晏晝食飯來講CP值唔係高高👀.#牛角次男坊丼 (草飼牛腹腩) $89👅 7/10成碗飯嘅餸菜都叫做幾多✨,有大塊嘅紫菜、牛肉、芽菜、珍珠米同埋調味咗嘅紫菜碎。🐮牛肉食落去口感偏甜,似係平時日式燒肉汁嘅味道。🤡牛肉口感食落去冇乜油香味同埋口感偏鞋。✌🏻芽菜嘅份量好多食落去好爽口撈埋飯同埋紫菜一齊食口感幾豐富。.☘️整體來講碗飯其實係好食嘅,😂不過就唔至於會想比成$90食。😶同埋呢個價錢係唔包埋嘢飲㗎,嘢飲需要另外加錢,Lunch time食嘅話就覺得有少少貴啦。賣相👀:7.5/10扺食💰:6.5/10

#牛角次男坊丼 (草飼牛腹腩) $89👅 7/10

賣相👀:7.5/10
扺食💰:6.5/10
2022-10-30 220 浏览
我成日以為牛角唔平,外賣都應該唔會平得去邊啦!🙈呢日仔細睇外賣牌,話網上訂指定餐有優惠喎!咁就試吓佢嘅外賣啦🧐嘩,成隻蛋咁。Ok喎!同堂食果樣一樣,味道當然都係一樣咁正。🤩👍🏻雖然個份量唔係好大,但一般係足夠嘅。呢個爆雪蔥鹽豚肉都係好美味呀👏🏻😁喜歡佢豚肉燒到有少少焦,好香口😋題外話,紫菜咁樣包裝外賣俾你,我覺得係幾貼心嘅服務如果叫外賣大家要預留多少少等啦,起碼30分鐘。🧭所以建議先叫order,之後係附近買下野,就唔使浪費時間了。⏰總括來說,價錢唔係好平,但以高質外賣就值啦
我成日以為牛角唔平,外賣都應該唔會平得去邊啦!🙈

呢日仔細睇外賣牌,話網上訂指定餐有優惠喎!

咁就試吓佢嘅外賣啦🧐

嘩,成隻蛋咁。

題外話,紫菜咁樣包裝外賣俾你,我覺得係幾貼心嘅服務

總括來說,價錢唔係好平,但以高質外賣就值啦
30 分钟 (外卖自取)
  • 牛角次男坊丼
2022-10-29 130 浏览
咁岩係九龍灣做完野,順便喺附近食埋晚餐淘大嗰頭都食過好多間餐廳,見呢間未試過,又食一啲日本嘅燒肉飯,喺舖頭門口已經聞到好香,決定入去試下叫咗一個新潟雞肉飯,另外就叫咗一個豬肉飯,加配一個忌廉薯餅小食,其中一個我哋加咗$10配左碗麵豉湯同一罐飲品賣相都幾唔錯,初頭以為隻碗好淺,但食落飯都幾多,可以揀多汁小飯既忌廉薯餅炸得啱啱好,食落口嘅時候又唔會太過辣口而豬肉飯本身已經配有一隻溫泉蛋,d汁撈埋返嚟食都唔錯不過店嘅職員唔多,所以收食物盤嘅速度都有啲慢
咁岩係九龍灣做完野,順便喺附近食埋晚餐

忌廉薯餅炸得啱啱好,食落口嘅時候又唔會太過辣口

而豬肉飯本身已經配有一隻溫泉蛋,d汁撈埋返嚟食都唔錯

不過店嘅職員唔多,所以收食物盤嘅速度都有啲慢
2022-10-27
2022-10-15 165 浏览
之前一路想食牛丼飯,過下口癮,喺OpenRice 睇睇下又俾我搵到,今日就唔煮飯,去行吓街食吓嘢。去到九龍灣牛頭角淘大商場1期地下野食好快就上枱,叫左牛丼飯,溫泉蛋同埋一D 炸物有一個飯同有啲配菜牛肉鬆軟,都幾重牛味! 都算唔錯溫泉蛋口感清爽、滑嫩,加上濃稠的蛋黃香氣四溢價錢尚算適中唔會話太貴推薦大家嚟食#晚餐 #晚餐吃什麼 #晚餐時間 #食飯 #推介 #美食 #美食推薦 #美食日記 #dinner #dinnerideas #dinnerrecipes #dinnertime #foodgasm #homemade #hkfoodshare #discoverhongkong #hkeat #eeeeeats #foodiegram #instagood
去到九龍灣牛頭角淘大商場1期地下
野食好快就上枱,叫左牛丼飯,溫泉蛋同埋一D 炸物
有一個飯同有啲配菜
牛肉鬆軟,都幾重牛味! 都算唔錯
溫泉蛋口感清爽、滑嫩,加上濃稠的蛋黃香氣四溢
價錢尚算適中唔會話太貴
推薦大家嚟食

2022-10-07
用餐优惠
信用卡優惠
  • 牛丼飯
  • 溫泉蛋
2022-10-03 193 浏览
B餐牛腹腩 d肉系街巿$39磅最cheap果d肥牛,好難咬…..好難食 好難食 好難食再加d芽菜系入面 ,都吾知做咩性格價吾高C餐豚肉都系一般般 未去到好食既水準 只可以話普通
好難食 好難食 好難食
再加d芽菜系入面 ,都吾知做咩
性格價吾高
C餐豚肉都系一般般 未去到好食既水準 只可以話普通
2022-10-02 183 浏览
好耐之前食嘅牛角次男坊,依家先得閒出食評🤣 標題已經概括左一切。牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)$89(updated價錢)其實係牛肉飯+一大堆豆芽+幾塊紫菜🤡啲牛肉係燒過嘅肉啱啱食落去嗰陣覺得幾好食幾惹味😋點知食到中後期就越食越唔想食可能係因為個醬汁太重口味 同埋燒肉會油(?越食越膩第一啖8/10 整體就6.5/10(被大扣分)朋友就點左期間限定 咒術迴戰嘅純愛丼 $108佢嘅評價就話ok幾好食嘅整體理講算係合格線以上嘅水準值得一提嘅係我地去嗰日咁啱落雨有帶遮可以免費升級定食😎呢個雨天特別優惠就幾抵嘅

牛角次男坊丼(草飼牛腹腩)$89(updated價錢)
其實係牛肉飯+一大堆豆芽+幾塊紫菜🤡
啲牛肉係燒過嘅肉
啱啱食落去嗰陣覺得幾好食幾惹味😋
點知食到中後期就越食越唔想食
可能係因為個醬汁太重口味 同埋燒肉會油(?
越食越膩
第一啖8/10 整體就6.5/10(被大扣分)

朋友就點左期間限定 咒術迴戰嘅純愛丼 $108
佢嘅評價就話ok幾好食嘅

整體理講算係合格線以上嘅水準

2022-09-23 345 浏览
做咗牛角會員咁耐都冇食過呢間,週末中午同男朋友經過就嚟試吓,叫了以下兩個丼B. 牛角次男坊丼(草飼牛腹腩) $89男朋友叫左依個 雖然話有16 cm高 實物比相片看起來細😣其實只有面頭一層牛肉🥓下面係用芽菜疊高佢🍚飯既份量應該正常男朋友都全部食晒 我覺得稍為大食少少嘅男仔可能會唔夠飽…🫣🫣牛肉燒過 味道幾好食 男朋友覺得似豬肉多啲😂S2. 醬燒安格斯牛板腱肉蔬菜丼 $88我唔想食咁多飯叫咗個蔬菜丼 其實係沙律😂牛肉幾好食唔會肥 但下面個胡麻沙律醬汁太多 食到尾好鹹🤢記得要叫佢少沙律醬!炸雞塊 +$18有4件都算大件 炸粉吾厚幾好食👍🏻👍🏻雖然唔使加一 牛角會員亦有九折 但整體性價比唔算高☹️寧願去食牛角 應該唔會再嚟食

B. 牛角次男坊丼(草飼牛腹腩) $89

2022-07-16
牛角次男坊丼
醬燒安格斯牛板腱肉蔬菜丼
2022-09-15 238 浏览
呢間每次經過見到佢d圖係大大碗既燒肉飯就超級心心眼好想好想試😍雖然心知現實永遠係不同,但都想試過無悔!今次黎排左一陣隊( within 10mins ) 就入到。都唔算耐,餐廳入面都唔細,都坐滿晒人,每枱之間都好近,有少少壓迫感。【 牛角次男坊井 】$89賣相真係無得輸😍😍😍😍,非常之靚非常正面,味道就同想像有少少唔同🤔,諗住佢會如其名係燒肉咁好香口,但食落係覺得好甜(鼓油),甜味蓋過晒燒肉既肉香。不過整體都ok.【 豚肉井 】$79賣相同樣吸引,一黎到好有食慾亦滿心期待放佢入口😍仲有隻流心蛋黃,一督開完全一整個開心!❤️ 但放入口同樣問題又出現:好甜!🤢 點解全部野都咁甜既?我想要燒肉香!!整體唔係差,唔係唔好食,但同預期有出入,有失望同呢個甜味咁勁既飯至少唔會令我掛住佢想encore⋯【 亂刃燒牛舌 】$28 (追加價)一送上黎就係呢個樣,好濕⋯說好了的「燒」字呢? 呢幾粒勁似就咁煮⋯⋯分數(10分滿分💛)味道:6.5價錢:7環境服務:7.5(以上評分只是小編個人口味而已)

【 牛角次男坊井 】$89

【 豚肉井 】$79

【 亂刃燒牛舌 】$28 (追加價)

分數(10分滿分💛)
味道:6.5
價錢:7
環境服務:7.5
(以上評分只是小編個人口味而已)
2022-09-12 171 浏览
早前旅發局嘅夏日賞賞你活動搶左張coupon一直都未有機會用到,最後一個星期咁岩黎到九龍灣打羽毛球就逼個fd同我食牛角次男坊用左佢本身喺荃灣活動開其實一直都知荃廣有一間,但由於周圍太多野食,所以一直都未試過優惠券set好左2個飯,冇得揀,方便我選舉困難症,如果唔係睇到個menu有成十零款我應該又玩十分鐘但落單都有D困難,普通落order就係掃QR code,而用coupon要員工俾個code我掃,但staff又難搵,又唔多知發生緊乜事,搞左一大輪先落到餐落完仲要等勁耐先有得食,本身唔餓都等到餓眼見上枱賣相唔錯,用料相當充足,我食右手邊嘅鴨肝燒豬肉飯,左手邊就係燒牛肉飯雖然賣相睇落唔錯,可惜上枱嘅時候D野食全部都已經唔熱,得個暖字,個鴨肝已經同個炸漿半分離,好似D放題炸物咁,燒豬肉同燒牛肉(同朋友交換左2舊)都燒得好老,仲要唔熱,差D嬲左,好彩個飯好好食,原來牛角個飯出名好食真係名不虛傳,加上又肚餓,都係食快2啖算數。總結,餐廳自助服務,上餐慢,價錢唔平,隻碗又修身,睇相好似好多,但其實唔飽,未打完波都已經好肚餓,如果可以淨係外賣個飯走的話,牛角應該排晒長龍,冇咩事都應該唔會翻食。
落完仲要等勁耐先有得食,本身唔餓都等到餓

2022-09-07
用餐优惠