2021-09-14 25 浏览
捐窿捐罅去搵食😋,今次就帶大家沿電車路🚃黎到灣仔,餐廳隱藏於北海中心附近嘅籃球場側邊嘅小巷,大家千祈唔好比佢疑似酒吧setting嘅鋪面呃到呀,其實佢係一間主打台灣菜嘅餐廳黎架,今次真係低調高手在民間呀😎————————————————👅台灣夜市小拼盤($48)講起台灣,最掛住一定係夜市掃街!即刻黎返個夜市小食拼盤先😝👍🏻小拼盤有邪惡炸物鹽酥雞、爽口彈牙花枝丸、皮脆香口台灣腸同外脆內嫩木魚炸豆腐👅木魚炸豆腐($35)👍🏻一件炸豆腐又點夠我地食丫,炸豆腐表面鋪滿木魚絲,豆腐非常嫩滑,口感外脆內嫩,配埋泰式甜辣醬,味道幾有驚喜👅柚子愛上雞翼($35)👍🏻 柚子酸酸甜甜咁,食落去好開胃,感覺炸雞翼都無咁油,抵讚👅寶寶肉肉便當套餐($68)👍🏻套餐超級抵食,紅燒牛腩、豬軟骨、台灣腸,仲有貢丸湯!唔止呀,仲送飲品,珍珠奶茶都係加多$3🧋,性價比💯👅牛三寶牛肉麵($70)👍🏻本身想叫紅燒牛肉麵,但牛三寶都只係爭幾蚊,咁梗係試多幾樣啦🤣牛肚牛筋牛腩非常入味又唔韌,啱晒我呢d牙力麻麻嘅人食呀😆👅鹽酥雞大佬($38)👍🏻 見個啤酒名咁得意就叫黎試下🍺樽身有個光頭大肥佬圖案,係咪暗示飲完會變大肥佬呀(笑)

————————————————
👅台灣夜市小拼盤($48)
講起台灣,最掛住一定係夜市掃街!即刻黎返個夜市小食拼盤先😝

👅木魚炸豆腐($35)

👅柚子愛上雞翼($35)

👅寶寶肉肉便當套餐($68)

👅牛三寶牛肉麵($70)

👅鹽酥雞大佬($38)
👍🏻 見個啤酒名咁得意就叫黎試下🍺
樽身有個光頭大肥佬圖案,係咪暗示飲完會變大肥佬呀(笑)
鹽酥雞大佬入口苦苦地,尾韻帶少少柑橘味🍊

👅青芒果酸啤酒($38)
👍🏻 酸酸地酒味無咁重,少少青芒果味更易入口

————————————————
💡餐廳support手機落單,個餐單同menu有少少唔同ga
📍牛霸小麵店:灣仔安樂里1號利昌大廈地下低層D號舖
2021-09-14 145 浏览
相比起大排長龍嘅人氣名店,橫街小巷嘅隱藏美食更深得我心💕!今日帶大家去灣仔尋寶,滿佈鎢絲燈泡嘅型格酒吧店面💡,卻煮出好味台灣菜。聽住老一派廣東話歌同英文歌輪流播放📻,握住台灣釀製啤酒,食住真台味嘅菜式,格外有趣🥴。見我哋食飽,侍應哥哥貼心送上牙籤,再輕輕離去,有一種難以言喻嘅小店情懷呢~————————————————👅寶寶肉肉便當套餐($68)👍🏻呢個套餐認真豐富,四寶飯便當加貢丸湯,加多$3又有一杯珍珠奶茶🧋,性價比爆燈啦!👍🏻紅燒牛腩一咬會一絲絲散開又唔會乾,豬軟骨嘅軟骨軟到好似啫喱咁🐷,仲有好令人懷念嘅夜市台灣香腸,食肉獸必叫!👅牛三寶牛肉麵($70)👍🏻免費轉咗手打麵,係爽滑嘅幼麵,牛肚入味又唔韌,大大件牛腩保留肉感😙,咁大條牛筋真係少見,軟冧冧又連住少少肉,正喎!👅台灣夜市小拼盤($48)👍🏻鹽酥雞比正常size為之大,因為炸皮薄,一口下去滿滿是肉🍗,重口味亦可沾芝士醬👍🏻仲有爽口花枝條嘅花枝丸,香口台灣腸同木魚炸豆腐.👅木魚炸豆腐($35)👍🏻嫩滑豆腐裹木魚絲再炸,外脆內嫩,愈嚼愈有木魚香,口感幾有驚喜😲,主要味道係泰式甜辣醬.👅柚子愛上雞翼($35)👍🏻 雞翼大大隻啖啖

————————————————
👅寶寶肉肉便當套餐($68)
寶寶肉肉便當套餐

👅牛三寶牛肉麵($70)
牛三寶牛肉麵

👅台灣夜市小拼盤($48)
👍🏻仲有爽口花枝條嘅花枝丸,香口台灣腸同木魚炸豆腐
👅木魚炸豆腐($35)
👅柚子愛上雞翼($35)
👍🏻 雞翼大大隻啖啖肉,柚子酸甜又帶點苦澀😋,解掉炸雞翼油膩感

👅鹽酥雞大佬($38)
👍🏻 啤酒係手機落單menu先見到,見到呢支啤酒個名就好有興趣🤩!樽身肥佬圖案幾搞笑,酒體係苦澀後會散發果香同回甘🍊,層次分明明顯,配炸物都幾夾喎
👅青芒果酸啤酒($38)
👍🏻 採用台灣獨有青芒果🥭,釀製比利時式酸啤酒,酸調明顯突出,及後又有芒果香

🚩總結:一邊飲酒一邊食台灣嘢😋
————————————————
🌟注意:灣仔Jollibee 隔離個籃球場,左手邊有間Seoul Bros,轉左直入就到
📍 牛霸小麵店
地址:灣仔安樂里1號利昌大廈地下低層D號舖
寶寶肉肉便當套餐
2021-09-12 171 浏览
《牛霸小麵店》灣仔隱世台灣牛肉麵🍜,小店位於灣仔繁華中的小巷子,感覺帶點神秘,麵店裝潢同一般台灣麵店不一樣,帶點工業風⛓一路播歌一路食,感覺都幾輕鬆。💃<招牌麻辣牛肉麵>🍜依家真係唔講得笑,好大碗🤣一上枱勁香麻辣味🌶,牛肉件件都好大件,因為佢係條狀起初我以為係牛腩嗰類,點知原來係牛𦟌♥️炆得好冧♥️好好食。<鹽酥雞拌麵>🍜🧆又係好大碗,我超喜歡佢個麵,口感好好,加上配料好多,食左半碗先醒起個鹽酥雞🐥一碟有成5大粒,粒粒都大,超香脆🤤<秘製小茄子>🍆我覺得係必點,佢不是用油炸方法,感覺比較健康,加上有甜甜油膏香蔥同豬肉鬆,好快就比我地清哂。其實應該可以叫多一碟😆<台灣夜巿小拼盤>小拼盤有四種食材,重點係小香腸同炸豆腐,個炸豆腐好好食沾埋木魚超正。另外有鹽酥雞同炸花枝丸🤭飲品方面我地叫左,青蘋果梳打同洛神花茶🍹飲品其實都好多選擇,仲有酒精類飲品,食完野叫返杯酒精飲品喺到傾計都幾舒服☺
《牛霸小麵店》灣仔

<招牌麻辣牛肉麵>🍜
依家真係唔講得笑,好大碗🤣

<鹽酥雞拌麵>🍜🧆

<秘製小茄子>🍆

<台灣夜巿小拼盤>

麻辣牛肉麵

2021-09-10
麻辣牛肉麵
  • 台灣夜市小拼盤
2021-09-12 104 浏览
呢間唔太起眼嘅台灣麵店位於小巷內,環境走型格復古工業風配美式漫畫嘅霓虹光管,店員全部都係大隻仔,真係由地點、環境,甚至店員都好有特色😆另自行用QR Code落單,非常方便。💪🏻紅燒牛肉麵($68)麵質比較扁身,軟硬適中;湯底好濃,帶微微藥材味及香濃嘅牛味; 紅燒牛肉好好食,份量夠多,大件得嚟又炆得好腍好入味👍🏻💪🏻肉燥香葱鹽酥雞乾伴麵($62)肉燥同香葱都好多, 鹽酥雞份量足夠,一口一件,椒鹽好惹味,拌勻後嘅伴麵又香又好食😋💪🏻台灣夜巿大拼盤($98)份量非常豐富,款式又多👍🏻有炸花枝丸、炸雞翼、鹽酥雞、路邊小紅腸、木魚炸豆腐。每樣食材都新鮮熱辣炸起,炸得酥脆又唔乾身,最有特色係木魚炸豆腐,炸完嘅豆腐加上木魚再淋上糖漿,口感幾特別,味道甜甜地。💪🏻台式奶茶(跟餐+$7)台灣嘅味道,仲可自選甜度及冰嘅多少,好貼心。💪🏻桂圓紅棗茶(跟餐+$7)揀咗微甜走冰,飲落有淡淡嘅桂圓及紅棗香,味道微甜潤喉。

💪🏻紅燒牛肉麵($68)

💪🏻肉燥香葱鹽酥雞乾伴麵($62)

💪🏻台灣夜巿大拼盤($98)

💪🏻台式奶茶(跟餐+$7)
台灣嘅味道,仲可自選甜度及冰嘅多少,好貼心。
💪🏻桂圓紅棗茶(跟餐+$7)
揀咗微甜走冰,飲落有淡淡嘅桂圓及紅棗香,味道微甜潤喉。

2021-09-11 95 浏览
這次在灣仔覓食,去了一個小巷子裡發現有家小店,原來是吃台灣菜的🤩。店舖環境帶點酒吧風,很容易就拍出美美的照片🙈。-💥麻辣鴨血丸子麵,這個是店家新菜式,材料有鴨血、貢丸和花枝丸。湯底可自選辣度,這次選擇了小辣,味道濃郁不咸,鴨血不易夾散🤩,丸子口感煙韌,麵底是粗身版本,口感Q彈煙韌。-💥紅燒牛肉麵 HKD$68,這個是常見的台灣菜之一,材料有牛肉和牛筋。湯底顏色較深色,味道帶點甜味🤤。牛肉肉質腍身入口,牛筋爽口煙韌,麵底也是粗身版本,口感煙韌。-💥鹽酥雞滷肉便當 HKD$60,很喜歡吃這個配搭,鹽酥雞和滷肉我很喜歡吃的🤩。鹽酥雞口感酥脆,做到外脆内軟不油膩。滷肉味道咸咸甜甜的,帶點肥肉飲質腍身,用來拌飯不錯的😋。-💥黃金炸豆腐 HKD$35,這個一份有四件,炸豆腐醬汁味道酸酸甜甜很開胃。外皮酥脆裡面滑滑的🤩,面頭還有青瓜絲,口感豐富清新爽口,減少油膩感。-💥台灣夜市拼盤 HKD$48 / 路邊小香腸 HKD$32,拼盤裡有四款小食,包括:黃金炸豆腐、路邊小香腸、鹽酥雞和花枝丸。熱辣辣吃口感酥脆挺好的😋,而且可以跟朋友分享來吃。小香腸是台灣直送的,一份有六件,外皮帶點脆口,口感煙韌。-飲品

飲品迪了珍珠奶茶、香芋奶茶和水蜜桃梳打,可自選甜度和冰塊,所以味道不會太甜😆。珍珠口感煙韌有咬感,奶茶味道濃郁,夏天飲梳打有種透心涼的感覺🙈。

2021-09-10
2021-09-10 34 浏览
這一間牛霸小麵店位於銅鑼灣灣仔交界,係一間隱世小店😮,日間係餐廳晚上係酒吧,專營台灣道地特色小食😋,而去嘅每一款食物都幾好又有特色🤔!.麻辣鴨血丸子麵 (新菜式)呢一碗係店家新出嘅鴨血丸子麵😮,望見好似好好味🤔,去嘅丸子每一粒爽口又彈牙😋味道都好鮮味😙,而去嘅鴨血味道都唔錯帶點又滑口😋,湯底味道都好濃郁帶點辣嘅口感覺😝增加食欲!.紅燒牛肉麵 $68賣相都好吸引😮,去嘅牛肉肉質都好腍身鬆軟,完全索哂D紅燒汁,令到牛肉更加好味😋,湯底聞到香濃😙嘅肉味,尤其是去嘅麵質軟硬適中🤔口感都唔錯!.鹽酥雞滷肉便當 $60呢款便當一次過可以食到兩款特色嘅食物🤔,鹽酥雞金黄酥脆嘅賣相,食到入口外脆內腍,去嘅雞肉都好嫩口味道好好味😋,滷肉味道好有台式風味😙味道十足😋!.麻辣牛肚 $18好有台式道地美食🤔,去嘅麻辣牛肚十分之惹味😋,牛肚夠哂腍身味道十足帶點辣口😝,用嚟飲酒非常之夾👍,鍾意食辣嘅朋友之選!.黃金炸豆腐 $35呢款炸豆腐賣相十分之吸引😲,食到入口夠哂鬆脆😙內嫰滑😋,非常之滑口,外皮包住豐富嘅特制汁液😋帶有酸甜味道,令到豆腐更加美味!.台灣夜市拼盤 $48呢款拼盤有齊三款特式小食🤔,樣樣都想食😋,

麻辣鴨血丸子麵 (新菜式)

紅燒牛肉麵 $68

鹽酥雞滷肉便當 $60
.麻辣牛肚 $18

黃金炸豆腐 $35
呢款炸豆腐賣相十分之吸引😲,
台灣夜市拼盤 $48
呢款拼盤有齊三款特式小食🤔,
樣樣都想食😋,一次過可以食到三款都得🤔真係唔錯,有黃金炸豆腐,炸雞,台灣特色腸,尤其是去嘅特色腸口感煙韌🤔,肉質味道好香濃😙味道唔錯😋!
香芋奶茶 $22
呢杯香芋奶茶味道都好香😙,飲到入口芋頭味道好重😋茶香味道都唔錯🤔!
台灣咖啡 $22
味道都唔錯🤔味道都好香濃😙
都好有台灣特色風味,濃淡適中!
水蜜桃梳打 $24
好香蜜桃味😙,飲到入口冰凉感覺,甜度恰恰好😋我覺得都算唔錯🤔!

*價錢一般又唔貴,又食到道地食物,質素又唔錯,我覺得試吓*
2021-09-08
2021-08-23 365 浏览
係上上個禮拜日夜晚去食的因為我地有特別既要求(為免餐廳俾啲唔中意既人投訴原諒我保密)本來我地以為唔俾入座食了,但店員竟然俾我地入仲安排左好舒服既位置我地叫左兩個set, 分別係麻辣牛肉麵同蕃茄豬軟骨麵,兩個都包一杯野飲,我地揀左冬瓜茶(冬瓜茶太甜唔推薦)兩個麵都好好食,啲麵既軟硬適中,味道唔會太咸,啱啱好,蕃茄湯同麻辣湯都好濃,好味!😆我地仲叫左個小食拼盤,除左豆腐個個麻麻地有啲太咸之外其餘既都好啱我地口味🤩絕對會再幫襯🤓仲有服務態度真係好好,兩個靚仔店員好有禮貌😘
係上上個禮拜日夜晚去食的

絕對會再幫襯🤓
仲有服務態度真係好好,兩個靚仔店員好有禮貌😘
2021-08-15
2021-08-22 218 浏览
這間店的位置很容易被人忽略,但座位環境以這種小店來說,算非常不錯。我們點了肉燥排骨麵,滷肉鹽酥雞便當他的肉燥麵乾麵很有台灣路邊攤的味道,是我來香港10多年第一次覺得有台灣味的乾麵。滷肉飯的滷肉也相當不錯。香港台灣明明往來頻繁,但很神奇的在香港的台灣料理大多有點詭異,很多台灣小吃在香港完全變成另一樣東西。這邊鹽酥雞,炸排骨,我覺得都是難得跟真正的台灣味道很像的。讓我認真懷疑廚房裡的是台灣人🙃在香港,即便是台灣人開的小吃店都沒有給我這種感覺,重點價格很親民。真的可以一試
我們點了肉燥排骨麵,滷肉鹽酥雞便當

2021-08-21
  • 肉燥飯
  • 鹽酥雞
  • 肉燥乾麵
🇭🇰牛霸小麵店·因為灣仔冇乜好食嘅台灣嘢 所以我上網喺OpenRice見到呢間評價幾高就決定去食 點知我覺得都幾冇誠意😀·小香腸滷肉便當$55佢個香腸完全無切開 而且個樣超憹 真係唔多開胃😀佢其實味道ok既 正正常常 但係就真係好無誠意 之後佢鋪係飯面啲滷肉都好少 而且佢調味好重手 啲滷肉都好鞋🤭🤭最後佢伴碟既白烚魚片頭都有啲令我唔知講咩好😂😂··📍 灣仔安樂里1號利昌大廈地下低層D號舖
🇭🇰牛霸小麵店
小香腸滷肉便當$55
小香腸滷肉便當

📍 灣仔安樂里1號利昌大廈地下低層D號舖
2020-12-13 2945 浏览
襯住開心星期五, 大食妹同朋友去左附近嘅牛霸小麵店食台灣野咁開心又點可以只嗌午市套餐? 當然要嗌多兩份小食加餸<秘製小茄子>大食妹嗌左份秘製小茄子小茄子又肥又有水分, 口感比較脆, 但又唔生上頭淋上甜甜嘅秘製醬汁, 再灑上肉鬆同青蔥, 味道唔錯<火爆芝士鹽酥雞>朋友就嗌左份火爆芝士鹽酥雞唔...唔知係咪天氣凍, 啲芝士一上檯就結住係隻碟度, 完全無拉絲效果雖然芝士好多, 包住曬啲雞肉, 但雞肉又瘦又唔熱, 小失望<香酥排骨滷肉便當>主食方面, 大食妹嗌左份香酥排骨滷肉便當香酥排骨幾厚切, 而且又暖又有咬口, 味道唔錯但滷肉同配菜方面就無咩誠意啦<牛三寶牛肉麵>朋友嗌左碗牛三寶牛肉麵係咁凍嘅天氣食返碗暖笠笠嘅湯麵的確唔錯, 湯底小濃, 配上彈牙嘅麵條同嫩滑嘅牛三寶都算唔錯<熱香芋奶茶>午餐可以以優惠價加配飲品, 大食妹嗌左杯熱香芋奶茶熱香芋奶茶嘅淺紫色幾靚, 但無咩香芋味
襯住開心星期五, 大食妹同朋友去左附近嘅牛霸小麵店食台灣野
咁開心又點可以只嗌午市套餐
? 當然要嗌多兩份小食加餸

<秘製小茄子>
大食妹嗌左份秘製小茄子
小茄子又肥又有水分, 口感比較脆, 但又唔生
上頭淋上甜甜嘅秘製醬汁, 再灑上肉鬆同青蔥, 味道唔錯

<火爆芝士鹽酥雞>
朋友就嗌左份火爆芝士鹽酥雞

雖然芝士好多, 包住曬啲雞肉, 但雞肉又瘦又唔熱, 小失望

<香酥排骨滷肉便當>
主食方面, 大食妹嗌左份香酥排骨滷肉便當
香酥排骨幾厚切, 而且又暖又有咬口, 味道唔錯
但滷肉同配菜方面就無咩誠意啦

<牛三寶牛肉麵>
朋友嗌左碗牛三寶牛肉麵

<熱香芋奶茶>
午餐可以以優惠價加配飲品, 大食妹嗌左杯熱香芋奶茶
熱香芋奶茶嘅淺紫色幾靚, 但無咩香芋味
  • 秘製小茄子
  • 香酥排骨
  • 牛三寶牛肉麵
2020-12-06 1684 浏览
呢間小店位置真係比較難搵🙈唔係有人介紹都唔識😆聽講係改咗風格,以前係比較田園風而家係工業風我哋叫咗牛三寶牛肉麵$70、古早滷肉飯便當$50同埋台灣夜市拼盤$48、香芋奶茶同埋冬瓜茶🧋牛肉麵嘅棉質係比較扁身,軟硬度適中,掛湯能力都OK,湯底好濃郁冇藥材味😉個人覺得好過超蓮牛肉麵個湯,牛筋牛腩牛展好入味而且份量都多👍🏻滷肉飯好食,肉比較大粒,似係肉粒多個肉碎而且係半肥瘦,另配三款小食,娃娃菜、滷水蛋、生菜🥬拼盤有台灣香腸、炸花枝丸、酥炸豆腐、鹽酥雞😋我覺得香腸同埋炸豆腐比較出色😃另外飲品方面算中規中矩👌🏻灣仔嘅台灣餐廳比較少,如果喺附近返工或者過開灣仔嘅朋友值得去試吓,呢度價錢算抵食,味道屬於正常,必試牛肉麵,因為個湯底唔錯😙

古早滷肉便當

古早滷肉便當
台灣夜市拼盤
係灣仔放工想食台灣野,就無意中見到呢間小店,位置都幾隱秘,係內街6點幾去到,入面係一個人都冇,我地係第一枱客,我地食完又吹水,坐到8點幾,一直都係得兩三枱客menu普通台式店有既野食都有,都係便當、牛肉麵、拌麵、小食呢D牛魔王麵牛丸、牛展、牛腩、牛肚(唔知點解openrice係寫牛筋、牛展、牛腩、牛肚)由於我唔食牛筋的,所以呢個組合對我幾好起碼咁寫應該係一定唔會有牛戶先牛腩幾淋,都好濃味,吸晒D湯牛肚略淋,牛展唔硬,OK的不過個湯唔算好濃牛味,而D麵我以為會係粗身D個種台灣麵,呢度都OK不過冇咁有口感紅燒牛肉麵台灣夜市拼盤有齊我最中意食的鹽酥雞、花枝丸、小香腸,仲有豆腐小香腸最好食,花枝丸都OK,不過入面冇花枝肉的,鹽酥雞就炸得唔夠脆,有D淋豆腐嫩滑,面頭個汁都幾濃味跟餐加配凍香芋奶茶估唔到幾好飲,好香芋頭味,出面有D店好淡

menu
普通台式店有既野食都有,都係便當、牛肉麵、拌麵、小食呢D

牛魔王麵
牛丸、牛展、牛腩、牛肚
(唔知點解openrice係寫牛筋、牛展、牛腩、牛肚)
由於我唔食牛筋的,所以呢個組合對我幾好
起碼咁寫應該係一定唔會有牛戶先
牛腩幾淋,都好濃味,吸晒D湯
牛肚略淋,牛展唔硬,OK的

紅燒牛肉麵

台灣夜市拼盤
有齊我最中意食的鹽酥雞、花枝丸、小香腸,仲有豆腐
豆腐嫩滑,面頭個汁都幾濃味

跟餐加配凍香芋奶茶
估唔到幾好飲,好香芋頭味,出面有D店好淡
2020-10-14
2020-10-02 1389 浏览
平時lunch食飯,飲茶食到有啲悶,同事提議食台灣牛肉麵,未食過依間就試下佢。同事嘅牛肉麵上先,我試左一啖,就同個侍應講加底。麵質有咬口,吾會過淋。牛丸幾爽口彈牙,牛腩炆得夠淋,入味。個牛肉麵系幾好食嘅,不過地方有啲難搵。
同事嘅牛肉麵上先,我試左一啖,就同個侍應講加底。

麵質有咬口,吾會過淋。
牛丸幾爽口彈牙,牛腩炆得夠淋,入味。
個牛肉麵系幾好食嘅,不過地方有啲難搵。
2020-06-19 2323 浏览
朋友帶黎呢間係灣仔隱世小店 係運動場隔離後行 好可能行過左都唔知本身好鐘意食台灣菜但今次整體感覺都比較差😕去到既時候係平日下午12 點所以未有人覺得環境算唔錯 價錢都算平自助落餐都方便咁我揀 紅燒牛肉麵 覺得都係可以試到舖頭既水準自助落單都係細心可以揀走生菜/酸菜/紅蘿蔔等等我揀左走酸菜上菜既時都冇為意想快d食食落湯底冇紅燒味 似係鼓油濃湯咁牛肉食落都好乾😕 (朋友話上次好食d可能今日失準)跟著食食下就覺得唔對路因為朋友食紅燒牛肉便當 有小菜然後個紅燒牛肉係有紅蘿蔔我先諗起點解好似咁dry 淨係得牛後尾同店員反映話我淨係揀走酸菜 佢要我show俾佢睇我冇揀錯 之後都有拎番紅蘿蔔俾我但食落係有陣酸味 (比平時應有的更酸)冬瓜茶都係好淡味😕
朋友帶黎呢間係灣仔隱世小店

自助落單都係細心可以揀走生菜/酸菜/紅蘿蔔等等
我揀左走酸菜
上菜既時都冇為意想快d食
食落湯底冇紅燒味 似係鼓油濃湯咁
牛肉食落都好乾😕 (朋友話上次好食d可能今日失準)
紅燒牛肉麵

跟著食食下就覺得唔對路
因為朋友食紅燒牛肉便當 有小菜
然後個紅燒牛肉係有紅蘿蔔
我先諗起點解好似咁dry 淨係得牛
但食落係有陣酸味 (比平時應有的更酸)

冬瓜茶都係好淡味😕
凍冬瓜茶

2020-06-19
2020-06-18 1130 浏览
不誇張進食期間至少有10隻昆蟲飛黎飛去,同個staff講好多野飛黎飛去請佢關一關度門,佢試一試關唔到後粒聲唔出對我微笑唔知想點, 冇過返黎作任何解釋同講唔好意思。講返野食,碗紅燒牛肉麵非常一般,湯底唔知點解好酸,其中一舊牛好乾好鞋,珍珠奶茶正常,總括黎講推薦俾唔介意衛生環境差又冇服務嘅食客,我就沒有下次了

• 昆蟲放題