2022-11-21
去過香港文化博物館間牧羊少年咖啡館幾次覺得食物幾好食今日喺太子附近朋友話太子呢間牧羊少年咖啡館系列第一家店,而且好有文青feel,必須去試吓咁話入到店內朋友話原來佢哋最近裝修咗依家店來比較似有格調嘅西餐廳不過餐牌依然無變臨近聖誕,我哋坐咗張長枱,特別有節日氣氛食物方面,我哋點咗🔸流心蛋卡邦尼長通粉($98)🔸拿破崙蕃茄煙豬腿肉長通粉($98)🔸BBQ青椒手撕豬薄餅($128)🔸小食拼盤($138)🔸黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($138)🔸牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉($88)🔸蜜糖芥茉番薯條($68)食物質素不錯,小朋友好鍾意食呢度嘅意粉。我最鍾意食黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉,黃金鹹蛋非常惹味,而且鳳尾蝦好大隻啖啖肉,食得非常滋味。薄餅方面,我就比較鍾意食日式大阪燒風味煙三文魚薄餅,因為醬汁味道比較有特色,不過薄餅微辣,小朋友未必食到。BBQ青椒手撕豬薄餅,用的是千島醬,味道尚可。小食拼盤及及番薯條都整得香脆可口,會追住食。牧羊少年咖啡館 (白楊街) (太子)太子白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖
覺得食物幾好食
今日喺太子附近
入到店內朋友話原來佢哋最近裝修咗
依家店來比較似有格調嘅西餐廳
不過餐牌依然無變
臨近聖誕,我哋坐咗張長枱,
特別有節日氣氛
食物方面,我哋點咗
🔸流心蛋卡邦尼長通粉($98)
🔸拿破崙蕃茄煙豬腿肉長通粉($98)
🔸BBQ青椒手撕豬薄餅($128)
🔸小食拼盤($138)
🔸黃金鹹蛋忌廉鳳尾蝦意大利粉($108)
日式大阪燒風味煙三文魚薄餅($138)
🔸牛肝菌汁雜菌大啡菇意大利粉($88)
🔸蜜糖芥茉番薯條($68)
小食拼盤及及番薯條都整得香脆可口,會追住食。
牧羊少年咖啡館 (白楊街) (太子)
太子白楊街27-29號嘉安大廈地下1號舖