2020-01-27
收工過銅鑼灣行街買Xmas party嘅禮物,行完街經過聽講玉桃軒嘅片皮鴨好抵食,就同朋友一齊試試佢!入面都幾闊落,都坐得好舒服~率先上菜嘅係金牌脆皮燒腩仔🤩呢個個皮燒得好香脆,配埋燒腩仔嘅油脂香氣,超!好!食!然後上嘅係黑椒西芹腰果牛柳粒,牛柳粒炒得唔會un,味道十分香濃,絕對係送飯之選👍🏻最後就係片皮鴨🤤份量真係好多,佢寫係一隻份量,會跟份皮同其他配料俾你,你仲可以加錢選二食架!但我冇加到😝鴨肉質好嫩唔會鞋,而且脂肪比例適中,鴨油香氣撲鼻,依家諗返起都好想再食👅用個皮夾一片鴨,加上京蔥、青瓜,再加少許特製醬料。包起整塊放入口,多種味道混合,鴨嘅肥腴,剛好被大葱嘅清新中和。屬有誠意之作👍🏻兩個人食完超滿足,捧住一大堆禮物同個快撐爆嘅肚腩返歸嚕🥰
兩個人食完超滿足,捧住一大堆禮物同個快撐爆嘅肚腩返歸嚕🥰