2021-10-14 150 浏览
坐落在北角的休閒cafe,🍃環境舒適,提供多款西式輕食,最好約三五知己上去談天說地chill一chill🌾-Avocado Lobster Salad🦞$80主打係龍蝦肉滿滿嘅沙律🦞,龍蝦肉🦞mix埋特別調製過嘅蛋黃醬🥚食落勁creamy又開胃加上剛剛熟嘅牛油果🥑、新鮮爆汁嘅藍莓、車厘茄🍅嘅點綴,口感豐富,食起來不太油膩,有小清新 fresh fresh嘅感覺🎋Gen Burger🍔$120店長推介的 現·牛肉漢堡 更係值得一試!勁厚切嘅牛肉漢堡扒一切落去肉汁豐富,滿瀉曬🥳加上半融嘅芝士片🧀同香烤過嘅洋蔥🧅配搭,真係邪惡又可口!一個人食都完全無問題😈Avocado Linguine🥑$80牛油果粉🥑 ⚠️注意注意⚠️!超級creamy嘅牛油果醬意粉食上去清新不膩,意粉彈牙有嚼勁,牛油果做base嘅pasta真係從來無試過🍝一食落去有置身大草原嘅感覺🏡。Banana Cake with Vanilla Ice-cream🍌$55呢個係小編既摯愛😍!暖烘烘、軟綿綿既香蕉蛋糕🍰,加上凍冰冰、甜絲絲既雲呢嗱雪糕🍦,❄️一冷一熱🔥,簡直完美地衝擊小編既味蕾👅,令人一試就愛上!記得留肚要食呢個🥰【獨家】
Avocado Lobster Salad🦞$80

Gen Burger🍔$120

Avocado Linguine🥑$80

【獨家】Creme Brûlée x gram 🥚
Cafe仲有同gram合作🧇,推出限定嘅焦糖燉蛋呀- 原味 & 伯爵茶 味 !小編prefer伯爵茶 (Earl Grey) 口味,🍵伯爵茶天衣無縫咁中和左本身甜品嘅甜膩🍬,對注重自己健康嘅小編黎講真係一大福音呀!完全唔覺得heavy😎

Honey Yuzu Tea🍵$40
柚子味濃濃,適合養身嘅你😚
有時去Cafe或者是因為想打卡,但有時就只單純想好好享受一下寧靜的時光那麼今次分享的這間 - 現 Cafe Gen 就適合喜歡後者的您Cafe 位於北角錦屏街,老實說看Google Map 很容易被帶錯了方向~著實有點隱蔽呢有戶外座位,不過天氣仍然有點熱的情況下,還是室內座位比較開心 推門時間發現門把幾特別,有人看出是什麼來嗎?話說這店只是細細一間,所以座位不多。如果只是想飲咖啡的話,不妨考慮 Take Away自備杯來買的話還可以 -$5 喔 這裡的餐點比較特別是可以自選想吃的,有三款Bake可揀~再加上Topping!我選的是 - Homemade Bagel ($45) 配 Honey ~ 若果要 Cream Cheese 則另外加錢Bagel 的口感扎實,夾 Smoked Salmon ($15) 和沾蜜糖來吃~鹹香中帶甜味的配搭很微妙,另外還配了 Assorted Mushroom ($10) 幾香的。飲品要單點,選的是 - Matcha Latte ($45)奶味不算很重,倒是每一口都嚐到淡淡苦澀的抹茶味朋友點的是 - Croffle ($40) 窩夫餅外型的牛角包,吃起來
Cafe 位於北角錦屏街,老實說看Google Map
很容易被帶錯了方向~著實有點隱蔽呢

推門時間發現門把幾特別,有人看出是什麼來嗎?
話說這店只是細細一間,所以座位不多。
如果只是想飲咖啡的話,不妨考慮 Take Away
自備杯來買的話還可以 -$5 喔

奶味不算很重,倒是每一口都嚐到淡淡苦澀的抹茶味
Matcha Latte

朋友點的是 - Croffle ($40) 窩夫餅外型的牛角包,吃起來脆脆的,內裡是軟軟的口感
+$10 有兩隻 Sunny side up egg ~這個 All Day Breakfast 看起來都很吸引!

飲品則選了 - Sesame Oat Latte ($45)
不知是因為用的奶不一樣,還是奶的比例比平時少?喝起來偏苦了些。
另外不喜歡喝咖啡的話也有 - Chocolate ($55)  熱的話看相好像會有棉花糖的
Sesame Oat Latte

Chocolate

平時的Cafe多數有幾款固定的 All Day Breakfast,
這樣可按自己喜歡的來選擇更合口味啊!
2021-10-03
午餐
2021-10-11 77 浏览
錦屏街喺北角站其中一個出口行入去嘅後巷。其實個位置都幾隱蔽,不過其實入邊都有好多唔同嘅嘢食,自己早餐多數都會揀呢一間咖啡室,佢最特別嘅地方就係佢出名食Bagel,雖然價錢係略貴,但係佢Bagel絕對係有質素嘅,早餐有好多唔同嘅選擇,基本上都係蛋腸仔煙肉同Bagel,大家可以按自己唔同嘅食量選擇唔同嘅食物。再加一杯咖啡,但係咁樣就已經要差唔多$100以上。抵唔抵食其實係見仁見智,但係佢嘅質素絕對都唔差
抵唔抵食其實係見仁見智,但係佢嘅質素絕對都唔差
2021-10-11 55 浏览
與友人相約北角,因下雨便隨便進入一間餐廳。到達時大約12:30,未需要等位。我們叫了Espresso Tonic, Matcha Latte, Mixed Cheese Croffle, Avocado Lobster Salad.兩杯飲品真的較遜色,Expresso Tonic用的咖啡偏酸,整體個人來說不太喜歡。Matcha Latte 濃稠,但同時亦明顯飲到粉粒的感覺。Avocado Lobster Salad中的蟹肉沙律(少少咸)與沙律菜配合得很不錯,令我們不會覺得吃沙律菜只有很寡的感覺。是次最推薦的食物就是這個Mixed Cheese Croffle了。終於不是「柴」的煙肉!這個要大讚。上面的芝士脆片有驚喜到我們。如果有酒精飲品,我們應該可以吃十份芝士脆片!吃完整份亦不會覺得很油膩很「滯」,反而是應有的飽腹感。如果要客人二訪,相信咖啡的部份要加強了。
與友人相約北角,因下雨便隨便進入一間餐廳。
到達時大約12:30,未需要等位。

Espresso Tonic
Matcha Latte
Avocado Lobster Salad

Mixed Cheese Croffle

終於不是「柴」的煙肉!這個要大讚。
上面的芝士脆片有驚喜到我們。
如果有酒精飲品,我們應該可以吃十份芝士脆片!
吃完整份亦不會覺得很油膩很「滯」,反而是應有的飽腹感。

如果要客人二訪,相信咖啡的部份要加強了。
题外话/补充资料: 店內有位男職員比較嚴厲(有威嚴?可能是老闆吧),但下次請不要在客人面前大聲鬧自己的員工,客人跟員工都不好受的。
Avocado Lobster Salad
Mixed Cheese Croffle
2021-10-09 91 浏览
星期日lunch time 嚟到但餐廳都冇坐滿,餐廳裝修以白色為主,簡約舒服!Menu上有沙律、意粉、burger、甜品等等可供選擇,亦可以由麵包到toppings都自己揀。Avocado linguine上菜時熱辣辣,個汁幾有驚喜,menu話係Oatly sauce,味道清新都幾特別,最重要係唔怕膩,意粉嘅軟硬度都適中。Carbonara相比之下Carbonara略為遜色,可能因為餐廳冷氣太凍,上菜時意粉已經凍凍哋,無汁的Carbonara有少少太乾,味道亦偏淡,還好脆脆的芝士片幾香幾好味 。Mixed Berries CroffleCroffle烘得好脆,口感唔錯,比起croissant少咗酥皮嘅油膩感但又比waffle多咗少少香Mixed berries嘅分量都好夠,略嫌淋太多糖漿有少少過甜。

Carbonara
Carbonara

2021-10-03
2021-09-30 73 浏览
二訪Cafe Gen上次十分喜愛的三文魚飯已不再供應了🥺今次試試由客人自己組合的全日早餐☀️推薦升級為伯爵茶貝果 味道突出有咬口🥯配料的份量毫不吝嗇 性價比不錯👍🏻-+$25試了他們的signature Bittersweet當中為Cold Brew, Cranberry, RaspberryCocktail似的造型很吸睛 味道酸酸甜甜🍸想飲特飲的話可以試這個 有feel滴~但還未解到我今天濃烈的咖啡癮呢o(`ω´ )o
二訪Cafe Gen
上次十分喜愛的三文魚飯已不再供應了🥺
今次試試由客人自己組合的全日早餐☀️
推薦升級為伯爵茶貝果 味道突出有咬口🥯
配料的份量毫不吝嗇 性價比不錯👍🏻
Cocktail似的造型很吸睛 味道酸酸甜甜🍸
想飲特飲的話可以試這個 有feel滴~
但還未解到我今天濃烈的咖啡癮呢o(`ω´ )o
2021-09-30
2021-09-27 1270 浏览
🍽 Avocado Linguine  (4.2/5) 💰98太餓點咗個意粉試下😜醬料非常豐富,意粉煮得岩岩好😆幾濕潤牛油果令醬油更creamy🤩蒜味香,最後食曬意粉都仲要食埋啲醬先肯放手😂份量比一般cafe要多但價錢要平啲啲真係好抵玩🤭🍽 Banana Croffle (4.5/5) 💰95Croffle係由牛角包同窩夫結合而成💁🏻‍♀️第一次係Cafe食到咁大份既Croffle,超大份好滿足🤫款式有三至四款,今次簡咗焦糖香蕉🍌Croffle外脆內軟,又好重牛油香焦糖香蕉一整條,焦糖脆卜卜🤩配上雲呢拿雪糕仲有酸酸甜甜既莓粒一齊食,仲會減低口中既甜膩感‼️🍽 Minions (4.2/5) 試咗佢地既健康飲品,其實就同香蕉奶昔差唔多不過用上oat milk感覺再健康啲啦🤫🍽 Cream Black (4/5) Cream black其實係就一般既black shake混佢💁🏻‍♀️飲落會再清澈乾淨一啲,再加上咖啡泡泡,層次就更豐富一啲Cafe位於窄身既巷仔之中,旺中帶靜😜設有室外座位,裝修以簡約木系風格為主,感覺幾cozy
太餓點咗個意粉試下😜
醬料非常豐富,意粉煮得岩岩好😆幾濕潤
份量比一般cafe要多但價錢要平啲啲真係好抵玩🤭
🍽 Banana Croffle (4.5/5) 💰95
Croffle係由牛角包同窩夫結合而成💁🏻‍♀️
第一次係Cafe食到咁大份既Croffle,超大份好滿足🤫
款式有三至四款,今次簡咗焦糖香蕉🍌
Croffle外脆內軟,又好重牛油香
焦糖香蕉一整條,焦糖脆卜卜🤩配上雲呢拿雪糕
仲有酸酸甜甜既莓粒一齊食,仲會減低口中既甜膩感‼️
🍽 Minions (4.2/5)
試咗佢地既健康飲品,其實就同香蕉奶昔差唔多
不過用上oat milk感覺再健康啲啦🤫
🍽 Cream Black (4/5)
飲落會再清澈乾淨一啲,再加上咖啡泡泡,層次就更豐富一啲

Cafe位於窄身既巷仔之中,旺中帶靜😜
設有室外座位,裝修以簡約木系風格為主,感覺幾cozy
2021-09-26
《mixed cheese w/ bacon croffle》 Croissant🥐+ Waffle🧇= Croffle這聽到都覺得邪惡的結晶品既有窩夫的外形 又有牛角包的香酥其實是將一個完整捲好的牛角包麵團放入窩夫機壓成窩夫咁既樣今次不吃甜 就是要邪惡到盡頭滿滿的芝士係脆脆的🧀cheddar x mozzarella 配埋肥美的煙肉🥓 咸香味一流.《gen burger limited》American beef漢堡扒有厚度好juicy🥩 蕃茄都好厚 所以成個burger都好豐厚🍔食落一啲都唔膩 蕃茄同紅洋蔥帶出清新感最欣賞係個胡麻醬汁 好香芝麻味.《creamy black》先飲到fluffy好creamy既泡沫接住的就係long black☕️double espresso既底帶少許苦澀香濃.《hojicha latte》焙茶味好出 好香茶香🍵味道唔會好甜 剛剛好

Croissant🥐+ Waffle🧇= Croffle

《hojicha latte》
焙茶味好出 好香茶香🍵
味道唔會好甜 剛剛好
2021-09-24 70 浏览
ℂ𝕒𝕗𝕖 𝔾𝕖𝕟 現 .一個人的時間🐾 .不專業食評👀🍃日式煎三文魚.温泉蛋可選擇沙律/飯/半飯半沙律,好貼心, 飯利用珍珠米,菇,紅蘿蔔絲再加上温泉蛋,口感好豐富🍵Iced Matcha Latte (無糖)下次再黎試croffle 😆
ℂ𝕒𝕗𝕖 𝔾𝕖𝕟 現
一個人的時間🐾
不專業食評👀
🍃日式煎三文魚.温泉蛋
🍵Iced Matcha Latte (無糖)
下次再黎試croffle 😆
2021-08-18 197 浏览
呢間Cafe喺屋企附近, 加上見到網上面啲相幾好, 所以想去試吓一試就返唔到轉頭, 一個禮拜食咗三次😂 (留意番佢嘅味道唔係驚天動地😂 不過喺屋企附近, 如果想去Cafe嘅話幾好💓)第一次食係買外賣: Salmon bowl🐟🥙 ($95)有三文魚同溫泉蛋base可以揀全部沙律或者全部飯, 我就揀咗一半一半- 三文魚煎得好香脆🥰 肉質都唔會好鞋👍🏻- 沙律菜都新鮮🥗 仲有啲藍莓🫐- 飯係日本珍珠米🍚 仲有啲菇同埋日本醬油做調味😋- 溫泉蛋撈埋啲飯真係好味💓 (佢外賣嘅溫泉蛋係分開上, 好細心❤️)- 叫嘢食可以加+$25叫嘢飲, 我叫咗抹茶牛奶🍵🥛 平時我一定會走糖, 但係呢度係無糖嘅🥰 抹茶味好濃, 好飲👍🏻第二次都係叫外賣🤣今次叫第二個bowl: Veggie bowl🥙 ($90)同三文魚bowl一樣, 都係可以揀沙律或者飯底, 今次我揀咗全salad🥗 (留意番圖中嗰隻蛋係自己整嘅🤣)呢個veggie bowl係熱嘅👍🏻 有各種烤蔬菜, 包括:- 翠玉瓜- 大啡菇- 蘆筍- 車厘茄- 上邊嗰pat係茄子蓉 (調味幾好味但係偏鹹)整體都好味😋不過比起salmon bowl, 性價比

第一次食係買外賣: Salmon bowl🐟🥙 ($95)

有三文魚同溫泉蛋
base可以揀全部沙律或者全部飯, 我就揀咗一半一半
- 三文魚煎得好香脆🥰 肉質都唔會好鞋👍🏻

- 翠玉瓜
- 大啡菇
- 蘆筍
- 車厘茄
- 上邊嗰pat係茄子蓉 (調味幾好味但係偏鹹)

整體都好味😋不過比起salmon bowl, 性價比較低, 但係都值得一試, 尤其係嗰日你唔係好想食咁多肉, 想食好多菜應該都幾啱你🥗
Veggie  bowl

第三次終於去咗堂食😂
上兩次外賣可能唔係繁忙時間所以好快都有得攞嘢食, 今次去堂食, 可能加上我趕時間, 覺得等咗好耐>< 雖然店舖算細唔係話好多客人 (大約當時有10個人)不過始終係小店, 人手都唔係好夠

今次叫咗bagel set ($105)
Bagel set包一個topping+飲品, 如果加多一個topping+$10, 我揀咗:
- 牛油果
- 太陽蛋(+$10)
- Flat white (free)

bagel煙韌, 甜甜地幾好味💓
太陽蛋煎得好靚
牛油果生熟程度適中, 幾creamy
沙律菜一如既往咁新鮮

整體覺得唔錯, 味道整體比較清淡, 覺得可以多啲調味
整體有家嘅感覺🤣 如果住附近想食cafe, 又唔想自己買材料煮嘢食, 係一個好好嘅選擇❤️

環境雖然細, 但係感覺好cosy, 好舒服, 會再嚟👍🏻
Bagel  set  (avo  +  sunny  side  egg)
Flat  white

Salmon  Bowl
Salmom  bowl
Veggie  bowl
•𝙵𝚕𝚊𝚝 𝙲𝚊𝚔𝚎 @ 期間限定 來到了𝙶𝙴𝙽,上層雞蛋布丁,下層海綿蛋糕。 上層布甸非常綿密,少了市面買到的動𝙻動𝙻 滑入喉嚨 感,多了份紥實綿密,很不錯,但唯一是略嫌蛋味不濃。 下層海綿蛋糕非常綿密鬆軟,偏奶味。 兩者配合起來,有趣的口感,不倒附上的焦糖 對我來說,甜度也已經很足夠。 位於北角小巷中的其中一家𝚌𝚊𝚏𝚎,因為不是面對大街大馬路,可以在小巷寧靜的坐著,很舒服。𝚌𝚊𝚏𝚎有輕食,主食等,適合不同人,質素也很不錯,食物價錢偏中高價位。#iamnotafoodie_寵物友善餐廳•𝙲𝚑𝚎𝚍𝚍𝚊𝚛 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚖𝚊𝚡 𝚌𝚑𝚎𝚎𝚜𝚎 𝚊𝚗𝚍 𝚋𝚊𝚌𝚘𝚗 𝟿𝟶 一切下去,已經感覺到非常之紮實酥脆,不是吃空氣 哈哈𝙱𝚊𝚌𝚘𝚗 和 芝士的鹹,沾上周邊的糖漿的甜,鹹鹹甜甜的,很邪惡的味道,甜甜的還能解𝚋𝚊𝚌𝚘𝚗 的鹹和膩😋•𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝟻𝟶 冷萃咖啡的概念是 全程使用冰水,進行低溫萃取得到的咖啡液。 咖啡淡淡苦澀中帶點微酸,香醇滑順,可品嘗到咖啡豆的芬芳,想飲𝚋𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎,但又怕苦怕濃的,可一試𝚌𝚘𝚕𝚍 𝚋𝚛𝚎𝚠 ,大大降低咖啡的苦和酸,易入口,多了份清新
•𝙵𝚕𝚊𝚝 𝙲𝚊𝚔𝚎
@ 期間限定 來到了𝙶𝙴𝙽,上層雞蛋布丁,下層海綿蛋糕。
下層海綿蛋糕非常綿密鬆軟,偏奶味。

#iamnotafoodie_寵物友善餐廳

一切下去,已經感覺到非常之紮實酥脆,不是吃空氣 哈哈

•𝙲𝚘𝚕𝚍 𝙱𝚛𝚎𝚠 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎 𝟻𝟶
冷萃咖啡的概念是 全程使用冰水,進行低溫萃取得到的咖啡液。
咖啡淡淡苦澀中帶點微酸,香醇滑順,可品嘗到咖啡豆的芬芳,想飲𝚋𝚕𝚊𝚌𝚔 𝚌𝚘𝚏𝚏𝚎𝚎,但又怕苦怕濃的,可一試𝚌𝚘𝚕𝚍 𝚋𝚛𝚎𝚠 ,大大降低咖啡的苦和酸,易入口,多了份清新,而且冷萃而得的咖啡相對咖啡因較少,也較不傷胃喔。
有點愛上了冷萃咖啡💕
2021-08-11 150 浏览
-🦄GEN 現 -VEGAN BOWL w YUZU TEA Hkd110Rating🌕🌕🌕🌑🌑-港島區嘅休閑小清新打卡Cafe -是次初次到訪 可能係比較早到嘅原因所以當時店內並沒有任何客人 我可以話係第一個不過坐低無耐 客人紛紛到訪 我諗大部分都係熟客-Cafe嘅面積唔算好大 如果遲啲去就一定要等位就算係Outdoor都會滿座 所以大家都要預留時間今次叫咗呢碗Vegan Bowl w Salad Base店員話我知當日就只可以選擇配沙律 沒有飯嘅選擇不過呢個完全影響唔到我 因為我一心都係想食沙律-隨餐好似係包含一杯嘢飲 本身我以為係免費但後嚟先發現並不是 可能係杯嘢飲平咗Vegan Bowl落單之後都要等約5-10分鐘 先會送到比較有驚喜嘅一個地方係 佢大部分嘅食材都係暖的可以當佢係一個暖嘅沙律碗 好過食啲生冷嘢份量對我嚟講係剛剛好 有飽肚感及滿足感個人比較鍾意食佢面頭嘅Zucchini 好爽脆多汁同時茄子蓉同埋大啡菇都好好食 係靈魂核心畢竟我都係為咗呢個茄子蓉同埋大啡菇而到訪的蘆筍都好有驚喜 一啲渣都冇 我最怕食到有渣嘅蘆筍所以呢幾條蘆筍好好食 又好好咬 口感 味道都唔錯底層嘅沙
🦄GEN 現

所以呢幾條蘆筍好好食 又好好咬 口感 味道都唔錯
底層嘅沙律菜都好豐富 頗新鮮 整體味道都唔錯

其實呢個Vegan Bowl 沒有多餘嘅調味
味道大多數嚟自食材本身 不過咁先好 我好欣賞
然後 感覺上 如果大家想係度坐耐啲 Relax吓…
就可能要搵個好啲嘅時間 冇啦人嘅時間 唔係嘅話
係氣氛驅使之下 我食到好心急 好驚阻住其他人
不過整體嚟講 食物味道都唔錯 係值得一去嘅小店😉
2021-08-09
2021-08-11 133 浏览
依排喺office搵到個志同道合嘅cafe愛好者🤩決定要整個 #北角cafehopping 系列☕️🤪-Cafe Gen位於北角錦屏街明明平時都有喺嗰頭食飯 但從來無留意到依間小店直到前排見到 介紹佢個高質健康三文魚bowl就即刻bookmark咗 今日就去咗試了😛-🥙Seared Salmon Bowl $95三文魚烤得岩岩好 肉質keep到嫩滑最特別係佢個飯係撈埋啲菇呀醬油呀咁連埋溫泉蛋食就係超滿足🥰-🥐Banana Croffle $95依度嘅croffle有咸有甜 任君選擇我地main嗌咗咸 咁croffle就嗌甜啦😌Croffle好香脆 口感一流而且大大份 一定食到你飽🤰🏻-依度無得比客人揀咖啡要fruity定nutty但員工話今日嘅咖啡豆係fruity🍋我杯Espresso Tonic($50)酸度適中帶有頗強果香味 非常refreshing🌱友人話佢杯dirty($40)都好飲 咖啡味濃-整體黎講 我地嗌嘅所有野都好好味😽我覺得價錢黎講屬中價位 但絕對係高質cafe!已經隨時準備encore了🤪
依排喺office搵到個志同道合嘅cafe愛好者🤩

我杯Espresso Tonic($50)酸度適中
帶有頗強果香味 非常refreshing🌱
友人話佢杯dirty($40)都好飲 咖啡味濃

整體黎講 我地嗌嘅所有野都好好味😽
我覺得價錢黎講屬中價位 但絕對係高質cafe!
已經隨時準備encore了🤪
2021-08-11
2021-08-10 61 浏览
💛️🥯Homemade bagel Set: Sunny Side Up Egg $95🥯💛👍🏻貝果一分為二~鋪上兩隻煎得生熟正好嘅太陽蛋一旁再附上柚子汁沙律🥗🥯面上的Bagel外層烘得超脆卻令Bagel獨有的紮實煙韌感有點失色,食落主要被外脆的口感搶過了風頭😯👍🏻但反倒食到太陽蛋底下的Bagel食落又意外地紮實有咬口又好味~配埋切開太陽蛋時緩緩流出又濕潤的蛋汁~簡單的好味!😙😙😚🥺🤤反而有種一個價錢食到兩種Bagel質地的開心~一邊食其外烘得脆一邊食內里煙韌🤣而搭配嘅☕️Americano :偏酸~但好好飲😚另外嗌了👇🏾1️⃣ 🍮🍰Flan Cake $55 :軟綿又夠涷的布甸再加上軟綿的蛋糕~再淋上少許微苦的焦糖汁,配上一旁的焦糖脆脆增加口感!整體食落好味又不甜膩!果然係Signature!必定要試~👍🏻🍮若大家生日黎鋪頭慶祝仲可以貼心地係甜品碟上寫名及生日快樂!!店主仲會問翻想用日文寫生日快樂定英文寫~真的超好超細心💛💛💛😚📝非常推薦,店舖超舒服好坐,居然晚餐時間都可以食到Bagel好開心❤️,而整體食物質素幾好,定價合理,店員服務很好!超級好!!麻煩咗店員好耐因為又想係鋪頭切餅又想係甜品
而搭配嘅☕️Americano :偏酸~但好好飲😚

另外嗌了👇🏾

📝非常推薦,店舖超舒服好坐,居然晚餐時間都可以食到Bagel好開心❤️,而整體食物質素幾好,定價合理,店員服務很好!超級好!!麻煩咗店員好耐因為又想係鋪頭切餅又想係甜品上寫字,一一滿足之餘仲無加一服務費🥲小店服務真心一百分!💯值得再幫襯😋👍🏻(6.5/10)

📍Cafe Gen - 北角東發大廈B座地鋪 @cafe_gen
2021-08-03 102 浏览
北角其實有好多又靚,又高質嘅cafe,咁今次就嚟呢間,個名好特別 - 現 Cafe GEN🥗Avocado Salad $75:勁多牛油果排係面,沙律菜又多,食落又新鮮🥙BOWL (Japanese Rice / Salad) $90:呢個Bowl可以選擇珍珠米 / 沙律做底,但係今次就揀咗兩溝,面層鋪溝晒勁多料,菇,翠玉瓜,藍莓…. 咁中間個嚿唔係牛肉球,係茄子嚟架!d飯好重菇味,幾香,沙律都係好新鮮🍵Minions $55 :呢杯Minions其實係香蕉燕麥奶,幾fres幾smooth,飲得出係新鮮鮮榨香蕉奶☕️Cold Brew Coffee $50 :呢壺咖啡飲落甘甘地,唔太苦又唔酸。另外好鐘意用杯仔飲呢個方法,因為成件事變得寫意d

🥗Avocado Salad $75:
勁多牛油果排係面,沙律菜又多,食落又新鮮

🍵Minions $55 :

☕️Cold Brew Coffee $50 :