2020-11-06 313 浏览
🍴魚蛋10 蚊🐟10 蚊兩大粒 咖哩味唔濃 主要食魚蛋味 魚蛋有兩粒 大大粒 夠爽口彈牙魚味都濃 幾正#魚蛋 #大魚蛋 #長洲魚蛋 #咖哩魚蛋Score 平均分< 7.5/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#甘永泰魚蛋長洲新興街106 號地下~~~~~~~~~~~~

🍴魚蛋10 蚊🐟

#魚蛋 #大魚蛋 #長洲魚蛋 #咖哩魚蛋
Score 平均分< 7.5/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#甘永泰魚蛋
長洲新興街106 號地下
~~~~~~~~~~~~
2020-11-05
2020-10-20 388 浏览
朋友同fb推介,有長人龍都要黎排下。墨魚丸$20炸完有少少油,食落都彈牙,食到墨魚肉,味道唔錯。白魚丸$20都彈牙,味道ok大魚蛋$10大大粒,但唔算彈牙,好一般
朋友同fb推介,有長人龍都要黎排下。
墨魚丸$20
炸完有少少油,食落都彈牙,食到墨魚肉,味道唔錯。
白魚丸$20
都彈牙,味道ok
大魚蛋$10
大大粒,但唔算彈牙,好一般
2020-10-13 335 浏览
趁秋意涼涼地,同男友長洲出走一下,疫情港人未能外遊,果然迫到離島人山人海。即使食完長洲必食嘅大大粒魚蛋,食埋出名的甜品,飲埋大大杯飲品,我地都仍有食力,有興趣幫襯一下呢間老字號嘅魚蛋店,食完仲可以外賣買啲返屋企煮黎食。三文魚併芝士丸 $20見店員都好忙不停地炸魚丸,所以售賣嘅一串串魚蛋都係新鮮即炸,拎上手仲係熱辣辣的。三文魚丸好彈牙有魚肉粒幾特別,而芝士丸內餡係流心芝士,食落都幾油膩,廿蚊串價錢唔平。

三文魚併芝士丸 $20
三文魚丸併芝士丸
2020-10-11
三文魚丸併芝士丸
  • 三文魚併芝士丸
2020-10-09 268 浏览
黎到長洲次次都食大魚蛋今次俾少少新意試下其他丸丸墨魚丸 ($20) 墨丸炸完有少少油膩咬落都算彈牙 食到粒粒墨魚肉見佢粒粒大細唔同應該係手製豆卜魚肉 ($20)豆卜炸得香脆 但感覺上魚肉份量釀得比以前少左食落口感冇以前咁正整體食物質素不過不失但略嫌貴左少少 基於入長洲當去旅行心態貴少少都ok既 甘永泰魚蛋長洲新興街106號地下
黎到長洲次次都食大魚蛋
今次俾少少新意試下其他丸丸

墨魚丸 ($20)
墨丸炸完有少少油膩
咬落都算彈牙 食到粒粒墨魚肉
見佢粒粒大細唔同
應該係手製

豆卜魚肉 ($20)
豆卜炸得香脆 但感覺上魚肉份量釀得比以前少左

貴少少都ok既

甘永泰魚蛋
長洲新興街106號地下
2020-10-03
10 分钟 (外卖自取)
2020-10-08 213 浏览
今天星期一去到長洲 出名的魚蛋舖 ,見最平是$10一串兩粒所'大鱼蛋,其他 款式 都要$20 至$30一串, 食多一兩款,分分鐘食魚蛋都要食$100 只叫要了一串十蚊兩粒大魚蛋 ,味道一般,不過吾覺有味精。見他放落油鑊立拎返起, 食時整粒魚蛋都是凍 。又冇其他人客,何必咁快呢 。同時沒有醬料提供。 對我而言價錢太貴喇,唔值得。
2020-09-28
2020-10-03 237 浏览
長洲大魚蛋$10·我又去長洲啦wakakaka不過長洲真係好多人 我地係要排隊上下一班船 超誇張 好彩佢係會早開既姐😂😂之後我今日先知原來普通船係要坐豪華位先有冷氣 所以其實都唔係平高速船好多 大家可以就咁就自己時間算數🤣·每次黎長洲一落船第一件事都一定係幫襯佢😍😍佢好似由我第一次食到而家一路都冇加個價 勁有良心☺️佢啲魚蛋繼續都係咁好食 好彈牙 又唔會腥 不過我哋今次去嘅時候 好似少左人咁 大家都去曬東源食有醬汁既魚蛋😢🤣📍甘永泰魚蛋 (長洲新興街106號地下)
長洲大魚蛋$10
長洲大魚蛋

📍甘永泰魚蛋 (長洲新興街106號地下)
長洲大魚蛋
  • 大魚蛋
2020-09-30 170 浏览
注意事項:約想買凍貨魚丸回家煮食閒日只供應魚蛋$110/斤星期六、日及公眾假期才會提供多其他兩款蝦丸及墨魚丸出售另有售賣串串即炸魚蛋、豆卜魚蛋及什錦丸款式此店都係長洲遊客必食之選
注意事項:
約想買凍貨魚丸回家煮食
閒日只供應魚蛋$110/斤
星期六、日及公眾假期
才會提供多其他兩款蝦丸及墨魚丸出售
另有售賣串串即炸魚蛋、豆卜魚蛋及什錦丸款式
此店都係長洲遊客必食之選
炸豆卜魚肉
2020-09-30
下午茶
炸豆卜魚肉
2020-06-20 647 浏览
去長洲通常都有的野係必食,就好似魚蛋,生滾粥,海鮮,芒果糯米糍等等。。入得去,甘永泰係我永遠都捧場。一落船緊係要去食返串魚蛋先開始行程架啦。但係今次去食真係有啲失望嘅,以前依個魚肉豆卜,新鮮香脆,味道適中。或者可能而家要應付人潮嘅關係,所以好多都一早炸定左,到客人order嘅時候再返炸,呢一串野就算再返炸都好,食落口係熱,但係食到成口都係油,睇吓張相就知啲油係有幾多。除咗油之外,味道都大不如前,魚肉無味,同埋炸得太乾,又硬又乾,真係唔合格。下次再去長洲都或者唔食了。

,呢一串野就算再返炸都好,食落口係熱,但係食到成口都係油

下次再去長洲都或者唔食了。

2020-06-07 346 浏览
依家位於長洲嘅魚蛋店,其實都好耐歷史啦,我每次來都會經過見到,不過依間魚蛋店好早收舖,所以要及早嚟光顧,佢係即叫即炸,好新鮮而且會熱辣辣,選擇種類都算多,除咗著名嘅長洲大魚旦之外仲有其他丸類,我每次來都會食唔同嘅丸串!
2020-06-01 412 浏览
入到長洲唔洗問一定食大魚蛋,但入到去盲沖沖又唔知邊間,一落船見到間貼哂辣魚蛋相嘅,即刻就標咗過去,重唔係你?!但我有個朋友係識途老馬,一個星期入咗第四次長洲,叫我稍安毋躁,辣魚蛋還辣魚蛋,大粒魚蛋正鋪唔係呢間!但如果你鐘意食辣!果間嘅辣魚蛋係可以令你火燒後柵!但你係長洲咁焗,咁熱力節拍wou bom ba 嘅情況下,我唔想做極限活動.....其實行去辣魚旦對面,已經係甘永泰!唉喂?咩唔係咖哩魚旦黎㗎咩?係一間買新鮮炸魚旦嘅舊式鋪,有嘀簡陋,鮮炸好嘅魚旦,豆卜,都攤開曬係竹筲箕,似買餸見到嘀魚旦檔,一場黎到緊試啦!哈哈!就係鮮魚旦,幾彈牙,雖然冇加任何醬汁,都夠味!同大囉!佢個炸豆卜反而多fans,個個都讚炸得夠脆!同佢個豆卜好似有釀入魚肉,加咗魚肉,有嘀野𡁻下𡁻下都幾過癮嘅~入得長洲都要食下招牌野嘅!好特別就唔會㗎啦~但叫做出面冇咁大粒,純粹獵奇心態都OK嘅
入到長洲唔洗問一定食大魚蛋,但入到去盲沖沖又唔知邊間,

一落船見到間貼哂辣魚蛋相嘅,即刻就標咗過去,重唔係你?!

大魚旦

大魚旦
2020-05-25 333 浏览
食完一串長洲大魚旦仲未夠喉, 行咗一round決定返轉頭, 再食多串大魚旦晏就四、五點, 走到好出名嘅金永泰魚蛋, 諗住買返串長洲大魚旦, 點知已經賣晒so sad...<三文魚丸拼芝士丸>大食妹同朋友仔唯有揀其他嘅丸類最後揀咗三文魚丸拼芝士丸金永泰嘅魚蛋係自家製嘅, 雖然價錢比其他舖頭更加貴, 但係食落魚味更加重, 而且彈牙唔錯
so sad...
<三文魚丸拼芝士丸>

大食妹同朋友仔唯有揀其他嘅丸類
最後揀咗三文魚丸拼芝士丸
唔錯
  • 三文魚丸拼芝士丸
2020-05-07 346 浏览
今日嚟到長洲食魚旦,入邊有好多檔。識揀梗係揀呢檔。💓食佐個大魚蛋,乒乓波咁大粒,juice 又陣牙。大啖大啖咁食好滿足。另外仲有蝦丸都好正,好鮮甜,比Like 呀👍🏻
今日嚟到長洲食魚旦,入邊有好多檔。識揀梗係揀呢檔。💓
另外仲有蝦丸都好正,好鮮甜,比Like 呀👍🏻
2020-04-22 300 浏览
睇youtube 個個都介紹甘永泰,一落船就即刻走去買炸蛋食,點知係勁失望,店鋪呀嬸態度勁差!幫佢買魚蛋問幾錢大大聲喝人自己睇牌!魚蛋不是即場炸,比完錢見佢在櫃枱下面個油利利紙皮箱拿出2串只係暖暖地嘅魚蛋,味道真係一般!冇下次!
2020-04-21
2020-04-14 295 浏览
多年前食佢係好食,有魚鲜味,但上星期日去幫襯佢,冇人排隊,那就用80幾元的大約二分一條魚片啦!回家放米粉食,點知冇魚味的魚片,得個鹹味,又貴,不再是以往到長洲必食小食。食旺角咖喱皺皮平價細魚蛋好食過佢多多聲。不值得買,完!除非佢用真材實料用心制作啦!

2020-03-25 317 浏览
🛳長洲大魚旦系列 💕‼️最後一個長洲post👉🏻👈🏻唔知幾時先出到去😟😟😟▫️餐廳:甘永泰魚旦▫️地點:香港有1️⃣間分店📍 長洲新興街▫️營業時間:▫️價錢:$10-2粒—美味:🍡🍡🍡🍡環境:🛳🛳🛳價錢:💰💰💰—👧🏻👦🏻🛳去咗長洲🤓第一時間去搵大魚旦🤓間間都係$10(2粒)真係幾抵食🤓今次介紹主打原味新鮮既大魚旦🍡依間既魚旦真係好重魚味,而且超級彈牙🤗粒粒都唔同大細🤩新鮮彈牙值得食💕—
🛳長洲大魚旦系列 💕
‼️最後一個長洲post👉🏻👈🏻唔知幾時先出到去😟😟😟