2024-03-22 23 浏览
旺角的手搖店成行成市,但這間「甘甘好蔗」,所製作的手搖飲品,卻非常特別!而且店舖的位置,正是專賣電子遊戲的旺角好景商場對面,隔離店舖也正是排了長長人龍的肥姐小食,很多顧客都會順路幫襯。🌟蔗杯葡萄:以蔗汁代替糖,十分健康,啖啖葡萄肉,同蔗汁原來可以咁夾!🌟斑斕生椰拿鐵:喜歡飲咖啡嘅仲可以揀呢杯,真係有斑蘭葉喺入面!好香好醇口感好滑!值得一提,每杯都仲可以抽獎,我買了兩杯,其中一杯中了減$5,下次可以用優惠再來品嚐了!

🌟蔗杯葡萄:以蔗汁代替糖,十分健康
,啖啖葡萄肉,同蔗汁原來可以咁夾!

2024-03-20 12 浏览
全港首創甘蔗汁主題茶飲店,主打新鮮全天然鮮榨蔗汁,還有幾種小料可以加~另外設有各種生椰系列咖啡,班蘭特飲同手打檸檬茶,而且甘蔗含有豐富的維生素,可以幫助身體排毒,清熱解毒~ 除了珍珠奶茶之外又一好選擇! 甘蔗白桃 甘蔗鮮榨,再加入白桃汁香果肉,酸酸甜甜,解渴一流~甘蔗牛奶甘蔗汁的特有甘蔗甜配上淡淡奶香 ,口感絲滑香港也有好飲的蔗汁手搖而且最近店裏還有送贈飲品優惠,我都中獎了~下次過去可以免費拿一杯手搖飲品🥤

甘蔗白桃

甘蔗鮮榨,再加入白桃汁香果肉,酸酸甜甜,解渴一流~

甘蔗牛奶

2024-03-18 13 浏览
旺角有好多飲品店,竟然有間專賣蔗汁嘅新式飲品鋪,係登打士街同花園街交界。依頭仲有好多小食鋪,掃街一流。  飲品主要分為水果類蔗汁同埋咖啡類蔗汁。蔗汁溝水果平時可能會飲過,不過居然可以用黎沖咖啡,聽落好新奇。 蔗打檸檬,係蔗汁加青檸,飲落去青檸會比蔗汁味更加重,口感清涼,非常消暑,蔗汁更加有清熱嘅功用添。 除咗蔗汁仲有少少其他類型嘅飲品,依杯斑蘭椰奶一拎上手就見到綠綠白白嘅條紋,好夢幻。椰奶用咗生椰乳,香滑濃厚,而且椰奶仲健康啲添,而斑蘭味非常重,估唔到斑蘭同椰奶嘅飲品都可以咁夾。 店鋪最近做緊抽獎,有機會可以免費送多一杯~~~  除咗飲品,店面嘅設計都幾搞鬼架,影咗幾張相俾大家欣賞下,最緊要係側面嘅打卡牆,塗鴉上面有「旺角」、「掂過碌蔗」依啲字句,一定要拎杯野飲黎影靚相。

店鋪最近做緊抽獎,有機會可以免費送多一杯~~~

2024-03-18
意外發現甘蔗汁專門店🤩行經肥姐小食店嘅時候,突然喺隔離見到佢嘅存在,無思考嘅情況下就買咗。買完先醒起之後要搭長途車,咁咪會滴到條褲濕晒😨好彩佢有提供保溫袋裝,仲有紙杯托hold住,長途跋涉完都保持無倒瀉、無漏水、無浪費狀態😎顧名思義甘蔗汁專門店當然係賣蔗汁,不過唔再係單純賣一條條蔗榨出嚟嘅蔗汁,仲多咗好多唔同嘅配搭,令純蔗汁唔再係單一嘅甜味,更令人飲唔厭😋第一杯飲嘅係蔗杯白桃,加咗好多新鮮白桃粒,幾肯定唔係罐頭桃,因為每粒都好有口感。加入桃粒之後,飲得之餘又有嘢可以食,仲要成杯都係天然食材,無其他人造添加嘢,可以理直氣壯同人講我飲嘅嘢係健康架😆第二杯係甘蔗青茶,好推薦俾唔鍾意太甜嘅人飲。本身純蔗汁會係偏甜,但係加入左茶,可以中和返啲甜味,哩杯係未飲過蔗汁或怕太甜嘅人嘅入門之選😌

蔗杯白桃

甘蔗青茶
蔗杯白桃
甘蔗青茶
2024-03-11 18 浏览
甘甘好蔗 @gam_gam0815今日來開旺角行街見到以蔗汁為主題茶飲店都幾多款式揀🥤係全港首創甘蔗茶飲一於買返兩杯試吓🤩價錢相宜最緊要好飲👏🏻🥤越南桔仔鮮榨蔗汁飲落非常清甜又帶點酸甜桔仔味🍊飲落好醒神☕️生椰拿鐵☕️用上半自動研磨咖啡機即場磨啡😍咖啡味濃香再加入香滑生椰汁入口順滑😁味道好配合見到仲有天然甘蔗水果系列、港式爆打檸檬茶下次有機會都會再幫襯😁#kol #koc #foodkol #foodlovers #blogger #foodblogger #foodkol #food #foodie #foodlover #foodforfoodies #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodstagram
甘甘好蔗 @gam_gam0815

飲落非常清甜又帶點酸甜桔仔味🍊飲落好醒神

☕️生椰拿鐵☕️

用上半自動研磨咖啡機即場磨啡😍咖啡味濃香
再加入香滑生椰汁入口順滑😁味道好配合

見到仲有天然甘蔗水果系列、港式爆打檸檬茶
下次有機會都會再幫襯😁

外卖自取
今日黎到旺角掃街,見到呢間「甘甘好庶」好創新,用庶汁沖咖啡,即刻吸引到我去試店面好有心機好得意,掛左好多有趣既牌係到,叫完野飲係到欣賞下啲設計,好快就有得拎甘庶美式,見到庶汁同咖啡分左兩層,要搖勻/攪勻佢先飲咖啡味唔會好酸,加入左甘庶汁亦平行左咖啡既苦味,飲落好清新清甜班蘭椰奶拿鐵,呢個真係要大讚除左打卡靚之外,飲落班蘭味勁香濃,唔會太甜/死甜,亦唔會蓋過晒拿鐵奶味,飲完一杯念念不忘,下次一定要encore而家做緊活動,每一杯野飲都可以抽獎,抽獎券正正就係杯既cover上面,好有新意好新奇估唔到第一次買就中獎!係買一送一!唔知係咪真係咁易中獎既呢真係好抵飲,大家快啲襯仲有活動去買黎試下啦,話唔定又中獎!

甘庶美式,見到庶汁同咖啡分左兩層,要搖勻/攪勻佢先飲

班蘭椰奶拿鐵,呢個真係要大讚

估唔到第一次買就中獎!係買一送一!
唔知係咪真係咁易中獎既呢
真係好抵飲,大家快啲襯仲有活動去買黎試下啦,話唔定又中獎!
2024-03-03 18 浏览
旺角好好飲既蔗汁,佢係肥媽生腸隔離,呢間蔗汁門面比人感覺新潮D,佢既飲品唔係蔗咁簡單。佢有不同的口味,唔止係蔗汁的甜味,我同朋友試試佢。越南桔仔甘蔗汁 $32呢個組合配搭好正,桔仔鮮味好出,加埋蔗汁嘅甜味好好飲。佢有桔仔溝埋,呢個配搭唔會酸又唔會太甜,我自己係第一次試,覺得好新鮮好好飲。斑斕椰奶$34呢一杯好正,個人十分之中意椰汁,甜度岩岩好。呢杯我好少喺出邊見到,如見到都可能係一啲新加坡餐廳裏面先會有得嗌。
佢有不同的口味,唔止係蔗汁的甜味,我同朋友試試佢。

越南桔仔甘蔗汁 $32
呢個組合配搭好正,桔仔鮮味好出,加埋蔗汁嘅甜味好好飲。

斑斕椰奶$34
呢一杯好正,個人十分之中意椰汁,甜度岩岩好。
题外话/补充资料: 呢間鋪做緊活動,我地仲中左$5下次可以買既時候減$5優惠,同埋又有一杯中咗儲三張就可以free 1杯。(唔係多謝惠顧😂😂😂) 呢個活動好過儲印仔買10杯送一杯嗰啲,😂😂中獎又開心
2024-03-01
2024-02-09 22 浏览
年三十晚諗起嚟緊幾日都要食煎糕好熱氣咁岩經過旺角肥姐小食店隔離有間主打健康飲品~甘甘好蔗就決定整返杯蔗汁飲下潤吓喉😌店面設計有心思「掂過碌蔗」真係非常之啱新年😜我哋兩個人總共叫咗兩杯嘢飲❇️蔗打檸檬+蘆薈❇️蔗杯薄荷+白桃丁*店員話唔會加糖,所以甜度係固定嘅.❇️蔗打檸檬+蘆薈我自己嗰杯檸檬偏酸醒神開胃~啱晒本身食到飽飽嘅我我本身都怕飲一啲好甜嘅嘢但係呢個完全唔會甜到漏,相當驚喜加埋蘆薈肉好解渴.❇️蔗杯薄荷+白桃丁我朋友薄荷嗰杯就飲到多啲甘蔗甜味初初仲擔心薄荷會似牙膏味飲落去完全唔覺,平衡得幾好白桃丁仲要係新鮮果肉,唔係罐頭蜜桃爽爽地好有咬口.咁啱而家做緊抽獎活動,我哋一個中咗減$5,一個中多咗一杯,真係好好彩呀臨尾打卡嘅時候,順便search左下呢間野,原來係全港首創甘蔗主主題手搖店,加上老闆非常親切友善,下次經過一定會再幫襯#旺角美食 #手搖飲品 #全港首創
年三十晚諗起嚟緊幾日都要食煎糕好熱氣

「掂過碌蔗」真係非常之啱新年😜

我哋兩個人總共叫咗兩杯嘢飲
❇️蔗打檸檬+蘆薈
❇️蔗杯薄荷+白桃丁
*店員話唔會加糖,所以甜度係固定嘅

❇️蔗打檸檬+蘆薈
我自己嗰杯檸檬偏酸
醒神開胃~啱晒本身食到飽飽嘅我
我本身都怕飲一啲好甜嘅嘢
但係呢個完全唔會甜到漏,相當驚喜
加埋蘆薈肉好解渴
❇️蔗杯薄荷+白桃丁
我朋友薄荷嗰杯就飲到多啲甘蔗甜味
初初仲擔心薄荷會似牙膏味
飲落去完全唔覺,平衡得幾好
白桃丁仲要係新鮮果肉,唔係罐頭蜜桃
爽爽地好有咬口

#旺角美食 #手搖飲品 #全港首創
2024-02-06 19 浏览
路過旺角發現這個鮮榨甘蔗的飲品店,喜歡喝蔗汁的我肯定不會放過這個機會啦~ 本次點了蔗蔗檸檬和蔗蔗青茶,跟老板說少糖的時候,老板說我們不放糖的哦~🙌🏻不錯,喝起來有甘蔗的清甜味,甜而不膩,回味無窮😋 搭配檸檬,一點點軟軟甜甜的感覺,很清爽👏🏻搭配青茶,茶的淡淡清香和蔗汁的香味混合一起,忍不住要大喝一口😋而且還可以看下杯紙上有沒有中獎~ 聽說機率很高,我們中了個期望,再集3個有多一杯,目前已經2個,下次路過肯定還會買🤣 好喝又好玩
不錯,喝起來有甘蔗的清甜味,甜而不膩,回味無窮😋
搭配檸檬,一點點軟軟甜甜的感覺,很清爽👏🏻
2024-02-01 21 浏览
喺旺角行街,行到好景中心附近見到有間以甘蔗為主題嘅飲品舖,店舖都有好多款嘅選擇。.揀咗signature甘蔗青茶。到手嘅時候分咗兩層,店員提醒要搖勻先飲。呢杯飲品係將新鮮嘅甘蔗搾汁同埋青茶結合而成。飲落去,即刻感受到甘蔗嘅天然甜味同埋青茶嘅清新口感。喝一口,真係好解渴。值得一提嘅係飲品不添加糖,所以都冇得揀甜度。.再嚟就係佢哋嘅斑蘭椰奶。呢杯揀咗熱飲甜度都係冇得調校斑斕味同椰奶味都好重,兩者都配合得好好亦都唔會太甜。.唔知係咪新開張,所以店舖都有優惠,每個杯嘅杯套上面都有抽獎。我哋今次一杯就冇中獎 一杯就儲夠三杯可以換一杯。.總括嚟講味道都幾好,如果你想飲甘蔗類嘅飲品嘅話都推介試吓。
總括嚟講味道都幾好,如果你想飲甘蔗類嘅飲品嘅話都推介試吓。
2024-01-27 17 浏览
登打士街發現新開蔗汁茶飲蔗汁代替糖,健康好多選擇都幾多,除左本身原條甘蔗榨汁之外仲可以揀加配唔同水果,鮮奶,椰奶等等鍾意飲咖啡嘅仲可以揀latte/美式咖啡添!-試左蔗杯蜜瓜🍈,斑蘭椰奶蔗杯蜜瓜好fresh!夏天的話消暑解渴👍🏻啖啖蜜瓜肉,冇諗過同蔗汁原來可以咁夾😍-斑蘭椰奶有買斑蘭葉喺入面!有少少斑蘭糖漿喺杯邊超濃郁椰奶味🥰又有蔗汁夾埋超好飲-比起飲平時嘅手搖飲品真係健康啲冇咁大罪惡感🤣而且喺正肥姐小食隔離食完買返杯飲解渴下火一流👍🏻而且杯套仲有抽獎隨時有機會有多杯添呀!
登打士街發現新開蔗汁茶飲
蔗汁代替糖,健康好多
選擇都幾多,除左本身原條甘蔗榨汁之外
仲可以揀加配唔同水果,鮮奶,椰奶等等
鍾意飲咖啡嘅仲可以揀latte/美式咖啡添!

試左蔗杯蜜瓜🍈,斑蘭椰奶

蔗杯蜜瓜好fresh!夏天的話消暑解渴👍🏻
啖啖蜜瓜肉,冇諗過同蔗汁原來可以咁夾😍
斑蘭椰奶有買斑蘭葉喺入面!
有少少斑蘭糖漿喺杯邊
超濃郁椰奶味🥰又有蔗汁
夾埋超好飲

比起飲平時嘅手搖飲品真係健康啲
冇咁大罪惡感🤣
而且喺正肥姐小食隔離
食完買返杯飲解渴下火一流👍🏻
而且杯套仲有抽獎
隨時有機會有多杯添呀!
2024-01-24 8 浏览
掃街就唔太啱食啦,不過行街買返杯飲品絕對就係豬太郎嘅指定動作,見到肥姐排晒長龍,格離嘅甘甘好蔗反而吸引住豬太郎!門口仲有道充滿香港特色嘅Graffiti𠻹!.班蘭生椰拿鐵淨係外表已經好靚,咖啡同班蘭好似水墨畫咁散開流落去。聞落係香噴噴嘅班蘭味,一邊飲一邊將咖啡搞勻,將咖啡微微嘅甘澀同椰奶香甜味Mix埋一齊,好睇又好飲!.蔗杯美式估唔到蔗汁同美式咖啡都好夾,除咗有甘蔗香氣,飲落清新香甜嘅蔗汁更加中和咖啡嘅甘澀!同Latte相比就比較清新爽口!.杯套仲有即掀即中獎,下次再嚟又可以飲多次啦!.#msmessypig_food.

班蘭生椰拿鐵

淨係外表已經好靚,咖啡同班蘭好似水墨畫咁散開流落去。
蔗杯美式

同Latte相比就比較清新爽口!
杯套仲有即掀即中獎,下次再嚟又可以飲多次啦!

#msmessypig_food
2024-01-22
  • 斑蘭生椰拿鐵
  • 蔗杯美式
2024-01-23 12 浏览
之前聽朋友講講飲完呢間就日日心思思想飲今次嚟揀咗甘蔗鮮奶加爆珠同蔗打檸檬鋪頭位於肥姐小食隔離,好易搵招牌好光好sharp醒~甘蔗鮮奶唔會太甜,反而甘蔗清香鮮甜爆珠口感好正🤭,飲完成杯冇罪惡感,好健康~蔗打檸檬就更加fresh,清甜嘅甘蔗同清新嘅檸檬好夾,甜酸度啱啱好,好快飲完一杯每個杯套都仲有抽獎玩,咁都中到!下次再嚟🤣成日飲珍奶都怕肥同有啲厭,間唔中飲呢啲都有啲新鮮感~唔錯!甘蔗冇我想像中咁甜~
之前聽朋友講講飲完呢間就日日心思思想飲
今次嚟揀咗甘蔗鮮奶加爆珠同蔗打檸檬

鋪頭位於肥姐小食隔離,好易搵
招牌好光好sharp醒~

甘蔗鮮奶唔會太甜,反而甘蔗清香鮮甜
爆珠口感好正🤭,飲完成杯冇罪惡感,好健康~

每個杯套都仲有抽獎玩,咁都中到!下次再嚟🤣

2024-01-21 17 浏览
做完body check,再整完指甲,唸住買杯野飲再返屋企。呢間之前朋友推薦過,就嚟買生椰拿鐵😍果然係一試愛上椰奶味夠香濃,但又唔會搶哂咖啡味仲有款斑蘭香椰拿鐵都好想,下次路過試埋再報告
椰奶味夠香濃,但又唔會搶哂咖啡味
仲有款斑蘭香椰拿鐵都好想,下次路過試埋再報告
生椰拿鐵
2024-01-20
生椰拿鐵
2024-01-20 10 浏览
創意蔗汁飲品手搖店。佢主要都係買蔗汁飲品,又有蔗汁溝咖啡又或者係蔗汁溝其他生果果汁。都見到keep 住有人排隊買,好似幾得咁。蔗杯白桃 $32 餐廳非常創新用咗鮮榨蔗汁,再加埋白桃生果汁。見住佢喺廚房裏面即刻炸蔗汁出嚟,再加上白桃汁同埋白桃嘅粒粒果肉。飲落去味道好新鮮白桃嘅味道都明顯飲得出。蔗杯西瓜$32 一杯嘢飲最特別用咗西瓜汁同埋蔗汁溝出嚟。一樣都係見住佢用新鮮嘅西瓜粒,然後手打成為西瓜汁再加落杯度。西瓜同埋蔗汁嘅味道意料之外夾,又有蔗汁嘅清甜同埋西瓜嘅清新。成杯飲品好適合夏天去飲,感覺好refreshing 。

蔗杯白桃 $32

蔗杯西瓜$32