2019-03-16 269 浏览
炸雪糕皮厚粉重到不得了,吃了一口吃不下去。雪糕味道奇怪,仲難食過雀巢三色!山竹椰汁清心丸來到又不夠凍,山竹又酸又唔夾椰汁味,椰汁味又稀又淡,可能因為不夠凍的關係,加了幾粒大冰塊在椰汁底中,溝淡晒,總之怪!綠豆沙是比較正常放得入口。一行五人來到叫的沒一樣覺得好吃!稍好的,叫正常的是煎餃子,但這是一家甜品店......食物的價格比起尖沙咀銅鑼灣還要貴,質素又不濟,賣相唔係冇誠意,但做得難吃就是浪費食物,應該不會再來
綠豆沙是比較正常放得入口。
一行五人來到叫的沒一樣覺得好吃!

2019-02-16
$70 (宵夜)
2019-02-08 221 浏览
Dine in today as an alternative to Honeymoon Dessert with my wife and family. As other reviewers have mentioned the service and possibly the owners were moody and not welcoming or friendly. Two desserts received were fine, however my wife recieved her desert which tasted off / sour, perhaps yoghurt thats past its time. We discreetly told the staff / owner it tasted bad, which was met with a blunt 'what tastes wrong'. Responding to that attitude, we cancelled that item as the other desserts already arrived. On paying the bill, there was no word said, not a sorry, or a thank you. Lovely attitude from them for the start of CNY. A combination of moody staff and this off tasting dessert was a poor experience. If you don't want to open on the first day of CNY, then take the day off, otherwise, be friendly, and apologetic if a mistake happens. This will win you more fans and repeat business. Sorry to say I won't be bringing my sweethearts back.
2019-02-07
來到呢間甜品屋,得幾丁有,我就同女友一於試下,起初叫餐時,餐牌每一項都有寫號碼來分別唔同既甜品,我叫餐時用手指住同講號碼,個阿姐即時好惡劣咁講即係邊款,講名呀,我都想知d號碼要來做咩?都算啦…心諗態度唔好,食品應該ok既,抱住期待既心情等,終於來了,雪耳木瓜來了,第一下入口木瓜好似隔左幾日夜咁,酸既,吐都吐唔切出來,同阿姐講佢話佢理由wo, 我決定報食環,等食環查下呢間野d野食係幾有問題,從來未試過食品同態度都惡劣既甜品店,隔夜過期食品都拎出來賣,真係絕對無良心可言
2018-10-28
2018-10-09 277 浏览
某月某日來到西貢既Sweetheart Dessert甜源居食甜品,見到佢有個甜品叫榴槤湯河,個賣相成碗河粉咁,幾特別,所以就點左呢個~來到真係成碗粉咁,賣相幾搞笑,佢個碗仲有2個濃,係比筷子穿入去的,見下圖~榴槤湯河白色一條條的是椰子肉,扮河粉咁,跟住透明一粒粒個d就係西米粒,糖水就是榴槤味,味道唔錯,正呀溫馨提示: 由於榴槤湯河本人是較早前吃的,現在好似轉左芒果湯河,詳細可去之前打電話問問店員仲有冇呢款糖水

榴槤湯河

白色一條條的是椰子肉,扮河粉咁

2018-08-04 301 浏览
服務員態度惡劣,完全不熟悉自己鋪頭的menu內有什麼。等了很久都不來下單。價錢稍貴,甜品非常一般。西貢雖然沒有太多甜品店選擇,但絕對不會再來光顧,寧願去吃麥記雪糕。
2018-07-15 288 浏览
西貢既隱世明星食店?!我地一行5人好彩朋友帶我地過黎呢個甘秘密既地帶一坐低 見到好多明星同佢地既合照好似好西利甘wo我黎左個白雪公主白雪雪 好似靜係食緊椰汁甘不過朋友既榴蓮糖水好香好香好似係我嗌錯野其他人果d都唔差
西貢既隱世明星食店?!

我地一行5人

白雪雪 好似靜係食緊椰汁甘

不過朋友既榴蓮糖水好香好香

好似係我嗌錯野

其他人果d都唔差

食完dinner d friend想搵個地方食下糖水傾下計行左陣 最後就揀左呢間靜靜地既甜品鋪舖頭既甜品種類都算多生果類 沙冰類 飄雪類 傳統糖水都有 另外仲有少量既鹹食我同個friend叫左兩款甜品share作為榴槤既粉絲見到有榴蓮既甜品係一定會叫既喺西米同紫米一齊既誘惑後 最後叫左流連忘返上面有一大pat榴蓮蓉 份量足夠榴蓮夠甜而且味道濃郁紫米係杰身果款 我鍾意紫米香甜 配合濃味既榴蓮就適合不過啦另一款甜品叫左黃金世界佢有芒果雪糕 黑白兩款波霸 爆爆珠 上面再加左少少穀物片 增加口感芒果雪糕味道唔會好假 有好香既芒果味 波霸我覺得黑色好食d 好煙韌 白色既就稍微淋左少少爆爆珠一咬落去爆漿既感覺真係好正甜品既底係芒果漿 有好濃味既芒果味 正啊兩款甜品都係$50 價錢稍貴但我地一路吹水都坐左成個鐘店員完全冇趕我地走既意思甜品都算幾好食 但同喺外面平d既糖水舖比較其實覺得分別唔大
食完dinner d friend想搵個地方食下糖水傾下計

兩款甜品都係$50 價錢稍貴
但我地一路吹水都坐左成個鐘
店員完全冇趕我地走既意思
甜品都算幾好食 但同喺外面平d既糖水舖比較其實覺得分別唔大
$50 (宵夜)
2018-06-10 177 浏览
叫三四次都不過嚟落單, 整個過程服務態度極差。甜品認真難食, 芒果冰只有兩粒冰, 楊枝甘露冰係暖。 最後等了45分鐘榴槤班cake都唔嚟。決定取消埋單走人。 極之低級的甜品屋。
叫三四次都不過嚟落單, 整個過程服務態度極差。
甜品認真難食, 芒果冰只有兩粒冰, 楊枝甘露冰係暖。
最後等了45分鐘榴槤班cake都唔嚟。決定取消埋單走人。
極之低級的甜品屋。

2018-05-01 193 浏览
我同老婆6:30行入去,响最入果行坐底。老闆俾個餐牌我地,我地用咗大概5分鐘揀咗食乜然後order。個侍應突然同我地講:呢張枱reserve咗俾其他客,你地坐第二張。我問:咁邊張枱我坐得,佢一指指我坐出門囗。我老婆話我地食兩碗糖水好快啫。侍應回應:張枱七點有人Book咗。我馬上起身走人,完
我同老婆6:30行入去,响最入果行坐底。
我問:咁邊張枱我坐得,佢一指指我坐出門囗。
我老婆話我地食兩碗糖水好快啫。
侍應回應:張枱七點有人Book咗。

我馬上起身走人,完
2018-04-22 150 浏览
一心過黎食個甜品,服務態度差到不得了.............貼錢買難受.....................甜品又貴又唔好食..... 食個甜品好似要受氣咁.........真係唔明有咩藉口可以再黎......................唔會推介俾大家.........................咁樣嘅價錢...................其實真係唔需要喺呢度食...............
貼錢買難受.....................
咁樣嘅價錢...................
其實真係唔需要喺呢度食...............
2018-04-22 180 浏览
11點幾,西貢仲開既糖水鋪其實都係果幾間,今次決定去呢間燈火通明既甜源居。去到門口,問我地幾位,之後就叫我地入去隨便坐,坐低冇menu都算,自己拎。然後又問我地幾位,叫我地坐細枱,唔好坐大枱,咁姐係唔係隨便坐啦-打開menu,其實種類係幾多既,不過都係以生果為主,想食心太軟果d就冇啦。-想叫既雜錦拼盤冇,好掃興,諗左好耐都唔知食咩好,求其叫左個窩夫雪糕同煎餃子就算。煎餃子,係熱既,但裡面係水汪汪嫁!仲要冇味,一食就知係雪左好耐,真係難入口窩夫雪糕嗯...就係窩夫同雪糕,冇乜野可以講,不過不失啦。-員工態度差,價錢又唔係平,野食水準又唔得。雖然種類多,創意十足,但真係冇辦法過到自己果關

窩夫雪糕
嗯...就係窩夫同雪糕,冇乜野可以講,不過不失啦。
2018-02-06 224 浏览
同朋友難得入到黎西貢食海鮮!!食完之後,梗係要有下一場。轉去食糖水繼續傾多陣計架啦 😁即刻openrice 睇下附近有無d咩糖水舖。睇到呢間都好多人食過,好似又好多特色既甜品咁!所以就揀呢間喇!都唔難搵,係海旁邊沿住條路一直行,就係。大概兩個字時間就到喇。環境都ok,唔會話好逼。見到牆身貼左好多唔同既藝人既合照!我諗呢間都幾出名喎!老闆介紹,要吃招牌 人氣甜品:流沙雙皮奶!流沙包食得多。都係第一次食流沙雙皮奶。熱辣辣,岩哂咁凍天氣食 😉起初我只吃上部份,食唔到佢點流沙法。原來要食落底,就會有d奶皇出黎!好香滑!平時食既雙皮奶都覺得味道淡d,但加埋d奶皇就岩岩好味道喇都唔錯喎!👍價錢$40,不過不失啦!
同朋友難得入到黎西貢食海鮮!!
食完之後,梗係要有下一場。轉去食糖水繼續傾多陣計架啦 😁
即刻openrice 睇下附近有無d咩糖水舖。
睇到呢間都好多人食過,好似又好多特色既甜品咁!
所以就揀呢間喇!

環境都ok,唔會話好逼。

見到牆身貼左好多唔同既藝人既合照!我諗呢間都幾出名喎!

老闆介紹,要吃招牌 人氣甜品:流沙雙皮奶!

流沙包食得多。都係第一次食流沙雙皮奶。
熱辣辣,岩哂咁凍天氣食 😉
起初我只吃上部份,食唔到佢點流沙法。
原來要食落底,就會有d奶皇出黎!
好香滑!

平時食既雙皮奶都覺得味道淡d,但加埋d奶皇就岩岩好味道喇

都唔錯喎!👍
價錢$40,不過不失啦!

2017-12-27 238 浏览
今日聖誕節,朋友約左去食糖水,其實都好夜架啦,都夜晚1點幾,見仲未關門,咁就入去食啦!其實都已經last order架喇一睇個餐牌,覺得d糖水又加左價3個人,分別叫左3樣野啦白雪公主 $45黑馬王子 $45芒果西米露 $40其實都好貴黑馬王子都幾多清心丸,但其實同西米露都係咁上下野芒果西米露,好彩芒果都唔酸但貴左好多,下次都未必再幫襯
一睇個餐牌,覺得d糖水又加左價
3個人,分別叫左3樣野啦
白雪公主 $45
黑馬王子 $45
芒果西米露 $40

其實都好貴
黑馬王子都幾多清心丸,但其實同西米露都係咁上下野

芒果西米露,好彩芒果都唔酸

但貴左好多,下次都未必再幫襯
黑馬王子
2017-12-25
2017-09-30 288 浏览
一行4人,吃完海鮮,行過幾間甜品店,看見這間門面不錯,便試一試,點知中伏!超難食,完全唔合格的甜品店。1)木槺布甸-個布甸好似石頭又無味,投訴後換了芝麻糊(唸住安全而簡單制作,應該可以),結果超難食,無芝麻味,結果係無食到2)芒果布甸-比木糠布甸好些,但布甸比較硬3)薑水湯丸-薑水無問題,但粒湯勁大豬油味,結果只喝完薑水4)黑木什麼,已忘記了個名,中規中矩總共$100總括來說,超難食,完全無心制作,制成品不像自家制造,似買粉回來開水便算。忠心忠告勿中伏!

2)芒果布甸-比木糠布甸好些,但布甸比較硬

3)薑水湯丸-薑水無問題,但粒湯勁大豬油味,結果只喝完薑水

4)黑木什麼,已忘記了個名,中規中矩

總共$100

2017-07-02 413 浏览
大好一日假期,去咗西貢行下,食下嘢!行到攰人去食個糖水。個場唔算爆,但侍應見住我地揮晒手都唔理,最後見到我地揮手先叫我地等一陣,行到黎黑口黑面,好似欠咗佢地。有時上晒電視,openrice有幾多個笑哈哈都好,咁差嘅服務態度,就算你整到幾好食,第日請都唔會再去。食完影響我地放假嘅心情!
大好一日假期,去咗西貢行下,食下嘢!
行到攰人去食個糖水
食完影響我地放假嘅心情!