2022-12-14 332 浏览
[芒果刨冰]$65造型好睇,但食起上黎好麻煩 😅 冰柱壓得好實,就咁用匙羹𢳂唔出,要鋸開2半,裝落另一個碗先食到。味道太甜,芒果味好人工,完全唔好食 💔.[紅豆栗子朱古力味窩夫配雪糕]$61栗子蓉比想像中味道更好,有連鎖蛋糕店質素 ❤️ 有3塊窩夫,份量足夠。曲奇味雪糕都好好食。呢款抵食又好味,推薦!👍🏻
[芒果刨冰]$65
[紅豆栗子朱古力味窩夫配雪糕]$61
芒果刨冰
紅豆栗子朱古力味窩夫配雪糕
2022-12-10
等候时间
10 分钟 (堂食)
$60 (宵夜)
紅豆栗子朱古力味窩夫配雪糕
2022-11-24 262 浏览
二人同行叫左兩個蜂蜜肉桂香蕉Waffle +1份芒果Waffle$54份 + 1份芒果$12Waffle叫左跟雲尼拿同朱古力雪糕見張單打少左一份Waffle立即同員工講之後冇耐黎左一份先講份芒果少得可憐 得4舊仔仲要係D熟到就爛咁既芒果咁而個Waffle就正正常常但好少蜂蜜同肉桂粉亦都冇另外比糖漿我(另個份有比)而個雲尼拿雪糕係入面食到有舊冰塊食左陣見Fd個個未黎就問店員叫佢跟下店員話加左單廚房先嫁啦(佢冇同廚房講)我一路食一路望住出餐位一路出緊遲過我地落單既野因為遲過我地落單既都出左我再叫第二次佢講話等多陣廚房整緊又等 心太軟、外賣Waffle都出埋就係冇我地個份我再叫佢追下廚房佢先好似同廚房講我食晒成個Waffle我Fd個份都未黎再追再等先至黎前前後後至少已經等左半個鍾有多完全唔知係佢地部出單機有問題定廚師有問題 總次就等左好耐再者店舖唔算大 餐品唔算多 當時人都唔算多但店員完全唔覺得我地枱碟野咁耐未黎冇問題但人地遲落既都出左佢地亦冇自己去問廚房如果我冇問佢地 我冇一路望住出餐位同佢地我諗我可能一個鐘都唔會齊野⋯叫兩份Waffle都搞到咁多人叫野時點算?上餐同賣單
二人同行叫左兩個蜂蜜肉桂香蕉Waffle +1份芒果

先講份芒果少得可憐 得4舊仔
仲要係D熟到就爛咁既芒果咁
而個Waffle就正正常常
但好少蜂蜜同肉桂粉
亦都冇另外比糖漿我(另個份有比)
而個雲尼拿雪糕係入面食到有舊冰塊

食左陣見Fd個個未黎
就問店員叫佢跟下
店員話加左單廚房先嫁啦(佢冇同廚房講)

我一路食一路望住出餐位
一路出緊遲過我地落單既野
因為遲過我地落單既都出左
我再叫第二次
佢講話等多陣廚房整緊
又等 心太軟、外賣Waffle都出埋就係冇我地個份
我再叫佢追下廚房

佢地亦冇自己去問廚房
如果我冇問佢地 我冇一路望住出餐位同佢地
我諗我可能一個鐘都唔會齊野⋯
叫兩份Waffle都搞到咁

多人叫野時點算?
上餐同賣單時店員都冇再講多句唔好意思
話說大埔既甜品店少之又少🥺難得有新開糖水鋪,緊係即刻約fd 去試啦!😍😍呢間甜品店睇相都知十分吸引😍一定要叫佢最出名既朱古力窩夫雪糕堡😍😍嘩嘩嘩!有三層窩夫同五球雪糕咁多呀😝一定有一隻岩你口味!好滿足😙又熱又脆既窩夫配雪糕口感一流😻跟住叫左芋圓百寶樂園配焦糖布甸💓焦糖布甸超好食呀🥰入面有芋泥,西米,紅豆,綠豆同芋圓架❤️勁足料!再黎一個芋圓百寶樂園配香芋雪糕🍨同樣好味😋岩晒芋頭控💕估唔到既係佢仲有中式甜品呀!😍唔食得凍野既時候就岩晒啦😝叫左佢既桃膠蓮子百合紅棗糖水👍🏻同樣好味又養生❣️大家想食飯後糖水既記得黎幫襯啦!😝

再黎一個芋圓百寶樂園配香芋雪糕🍨同樣好味😋岩晒芋頭控💕

大家想食飯後糖水既記得黎幫襯啦!😝
2022-09-01 277 浏览
朱古力醬香蕉窩夫配雪糕🍦窩夫🧇普普通通,因為係個刨冰黎先,所以擺左係度好耐先食,但係唔知點解估雪糕都係唔會融的,到後期先有小小開始融,花生醬🥜同朱古力🍫幾夾,夾埋窩夫食好似食緊雞蛋仔咁芒果刨冰🍧芒果刨冰個樣幾特別,個刨冰一黎到果陣有啲驚訝🙀,一路食一路驚個冰會跌,但係佢整到個形狀咁特別,拎嚟打卡真係好正!而芒果刨冰嘅味道就不過不失啦🙈甜滿屋 (大埔)大埔翠樂街8號富萊花園一期金棠閣地下G06-A2號舖
朱古力醬香蕉窩夫配雪糕🍦

芒果刨冰🍧

甜滿屋 (大埔)
大埔翠樂街8號富萊花園一期金棠閣地下G06-A2號舖
2022-08-17 200 浏览
吃完醉雞脾,當然要吃吃甜品才算完美。第一次到這家甜品店,環境清潔,座位乾淨,坐得舒服。甜品方面亦有很多選擇,琳琅滿目,思前想後,最終點了芋圓和Apple Crumble。兩款甜品也發揮得很好,甜度適中,芋圓有咬口。Apple crumble 即叫即焗,上枱香氣撲鼻,岀色,回味當中......
吃完醉雞脾,當然要吃吃甜品才算完美。

第一次到這家甜品店,環境清潔,座位乾淨,坐得舒服。

芋圓
芋圓
2022-07-29 210 浏览
呢間新開嘅甜品店真係抵食又高質 必食紅豆栗子朱古力雪糕窩夫🧇窩夫食落好濃郁朱古力味🍫烘到外脆內鬆軟 熱辣辣 再加埋旁邊凍冰冰嘅雪糕 冰火交融🍦配埋清甜綿密嘅栗子蓉同紅豆🌰🫘真係超級過癮🤩
2022-07-19 193 浏览
有日無意中發現到大埔呢間新開既甜品,因為呢個位置人流唔算好旺,但星期五都坐滿人,所以同朋友一試。我地每人叫左一樣,分別蜂蜜肉桂香蕉朱古力味窩夫配香芋雪糕,雜果芒果河粉同一杯豆腐沙冰。朱古力味窩夫即叫即整,新鮮熱辣,朱古力味唔算太重,再配蜂蜜醬,反而岩岩好的甜度。河粉偏粗,芒果汁甜,但有少少蓋過左河粉既味,唔太食得出河粉係咩味。至於豆腐沙冰,第一啖好香豆味,天氣熱飲翻杯解涼一流但飲到中段唔知點解會有少少甜

但飲到中段唔知點解會有少少甜
2022-07-15
2022-07-10 244 浏览
星期六下午4點幾,室外氣溫34度🥵🥵🥵熱到人都溶,聽聞新開冇耐嘅甜品店,就過嚟試試😚😚可能呢個鐘數關係,唔駛等位,店內有一枱客人,座位可以話係任揀都得呢😂😂😂睇睇餐牌,種類繁多,雪糕、芋圓、涼粉、特飲、窩夫、泡冰,都算幾齊全啦⋯⋯🍧🧁🍦🍨🍮最後要左兩個甜點,嘆住冷氣慢慢食都幾疏爽😂😂😂果日店員都幾cool,泡冰嚟到,我都幾比面讚賞下個造型,不過店員冇反應行開左,隨後綠茶雪糕上枱,因為有把復古遮仔我都有出聲同店員講「而家好小見呢啲遮仔呀」不過店員都係冇反應放低就走人😅😅😅其實喺得呢啲小區開店,同街坊social 一下傾下計係有助生意增長呢🥲🥲🥲
最後要左兩個甜點,嘆住冷氣慢慢食都幾疏爽😂😂😂
2022-07-09
2022-06-26 287 浏览
最近天氣真係熱到嘔🥵係食冰既好季節!🎐大埔呢間甜品就又抵食又解暑!-🥢紅豆綠茶雪糕窩夫窩夫熱辣辣而且個邊邊會有少少脆🧇放d雪糕上面一齊食係個口度冷熱交錯好滿足😋🥢芋圓八寶樂園配原味奶凍芋圓入面有好多唔同配料,十分豐富有紅豆,芋圓,西米,芋泥等🙈而且底下都有少少刨冰,仲有淡奶比你自己落奶凍好滑而姐奶味都好濃郁😋而且份量都唔小!🤭🥢士多啤梨刨冰一上枱果下真係嚇親😂成座刨冰山堆到好高🍧而且好硬 冇重入手🤣有大量既士多啤梨果醬,奶凍,士多啤梨粒食落都好滿足🥰🥰🥢芒果雪糕水果沙冰涼粉底下有白色一條條椰汁涼粉上面係一層芒果沙冰同雪糕🍦另外有五款水果!食落都好飽,不過水果有少少酸🥶而且涼粉冇乜椰汁味😢-呢啲天氣真係好適合食冰如果去開大埔都可以試吓🙈
最近天氣真係熱到嘔🥵
係食冰既好季節!🎐
大埔呢間甜品就又抵食又解暑!
🥢紅豆綠茶雪糕窩夫
窩夫熱辣辣
而且個邊邊會有少少脆🧇
放d雪糕上面一齊食
係個口度冷熱交錯好滿足😋

🥢芋圓八寶樂園配原味奶凍
芋圓入面有好多唔同配料,十分豐富
有紅豆,芋圓,西米,芋泥等🙈
而且底下都有少少刨冰,仲有淡奶比你自己落
奶凍好滑而姐奶味都好濃郁😋
而且份量都唔小!🤭

🥢士多啤梨刨冰
一上枱果下真係嚇親😂
成座刨冰山堆到好高🍧
而且好硬 冇重入手🤣
有大量既士多啤梨果醬,奶凍,士多啤梨粒
食落都好滿足🥰🥰

🥢芒果雪糕水果沙冰涼粉
底下有白色一條條椰汁涼粉
上面係一層芒果沙冰同雪糕🍦
另外有五款水果!
食落都好飽,不過水果有少少酸🥶
而且涼粉冇乜椰汁味😢
呢啲天氣真係好適合食冰
如果去開大埔都可以試吓🙈
2022-06-22 200 浏览
早前見到ulife介紹大埔啱啱呢個月新開左呢間甜品店「甜滿屋」🍧今日喺大埔食完飯就順便過嚟試吓🤭70% valrhona朱古力心太軟配原味奶凍🍫🍮 $68個70%朱古力味冇想像中咁濃,其實似普通牛奶朱古力🥲 而且佢話即叫即整要等20分鐘,但係切開個心都仲有舊朱古力未溶晒🙈,反而個配角panna cotta好好食😳 我勁香濃嘅牛奶味🥛同埋勁軟滑🤤 士多啤梨片都幾甜同多🍓原味花奶涼粉🍧$30涼粉份量好多,味道清甜,嚟嘅時候跟咗一杯仔花奶同埋一杯仔糖水,可以自行斟酌落幾多,呢個涼粉正常發揮冇乜特別😆

70% valrhona朱古力心太軟配原味奶凍🍫🍮 $68

原味花奶涼粉🍧$30

2022-06-21
$50 (宵夜)
2022-06-11 191 浏览
大埔小店推薦 高質素的甜品店💕上菜速度快 甜品選擇好多-🍴紅豆栗子窩夫配雪糕 $56一入店就聞到好香既窩夫味🤤🧇窩夫外表鬆脆 蛋味好濃 而雪糕有3隻味可以簡 朱古力、雲呢拿、曲奇💁🏻‍♀️ 今次簡左曲奇味 同紅豆栗子意外地夾 個栗子造型仲好特別🥰 好適合打卡🍴Oreo朱古力脆脆木糠 $43打卡造型💯有少少唔忍心食😂d脆脆同忌廉混合 口感特色 但食一兩啖就有少少濟🙈🍴朱古力焦糖燉蛋配雪糕 $48第一次見朱古力味既焦糖燉蛋 好特別👍🏻 朱古力同焦糖原來都可以好夾 再配埋朱古力雪糕🤣係朱古力愛好者必點之選🍴芋圓八寶樂園配香芋雪糕 $46有好多配料 抵食🤤d芋圓全部都煙靭 好咬口 而香芋雪糕更係成碗既亮點 有好重既香芋味❤️@cheatdaychealmeal
大埔小店推薦 高質素的甜品店💕上菜速度快 甜品選擇好多

紅豆栗子窩夫配雪糕
朱古力焦糖燉蛋配雪糕
芋圓八寶樂園配香芋雪糕
2022-06-05 186 浏览
大埔食糖水都唔太多選擇~早排行街經過見到呢間新嘅糖水舖 就bookmark左🥰今日係大埔食完dinner終於黎左試下!一入到去好香窩夫味呀~好想試不過我中意食芋圓 窩夫就留翻下次先再試啦🥹甜品份量都幾多 仲有一小杯花奶係旁邊要幾多落幾多🤓我就叫左個芋圓八寶樂園配牛奶布甸朋友果個都一樣 但就配焦糖布甸啲芋圓都ok但就略嫌唔夠煙韌 其他都正常水準下次再係大埔食野都會再試下呢間鋪嘅其他甜品職員態度都好好 好有禮貌
大埔食糖水都唔太多選擇~
早排行街經過見到呢間新嘅糖水舖 就bookmark左🥰
今日係大埔食完dinner終於黎左試下!
一入到去好香窩夫味呀~好想試
啲芋圓都ok但就略嫌唔夠煙韌 其他都正常水準
下次再係大埔食野都會再試下呢間鋪嘅其他甜品
職員態度都好好 好有禮貌

2022-05-26 137 浏览
今晚同個姊妹慶祝生日🎂食完雞煲之後經過附近有間新開嘅甜品舖,門口見到幾靚下於是決定入去試吓,食完之後果然冇令我失望。 見到餐牌有好多不同款式甜品選擇 ,由於啱啱係付近食完雞煲食到太飽,所以我揀咗薑湯湯圓,個薑湯勁夠薑味非常壽星女揀咗個Oreo朱古力木糠,賣相好靚👍我都忍唔住試咗一啖,吃落口好creamy又唔係太甜,非常好食無論食物質素環賣相同埋環境都係一百分💯下次一定會再去同埋會介紹多啲親戚朋友去幫襯!😃。

2022-05-23 120 浏览
今日經過付近發現咗有一間新開嘅甜品店!見到門口裝修幾靚於是行入去試吓! 入到去見到有好多盆栽同埋招財貓!個裝修都幾有特色,好簡潔同埋中間有個假火爐坐低左令人好舒服!(相信個老細都應該好鍾意貓)見到佢個餐牌都係主打窩夫,於是選擇咗個焦糖醬香蕉窩夫配曲奇雪糕 !(雪糕佢哋有四款口味選擇👍)個窩夫上檯好靚,梗係要相機食先啦個窩夫一食落覺得好香脆,配埋個雪糕食仲正!同埋叫左杯雪糕紅豆冰配雲呢拿雪糕!個雪糕紅豆冰又係好紅豆唔會太甜同埋唔係好硬!下次一定帶埋老婆同埋個仔嚟食總括嚟講(10分為滿分)味道9分價錢8分環境8分服務8分
今日經過付近發現咗有一間新開嘅甜品店!
見到門口裝修幾靚於是行入去試吓!
(相信個老細都應該好鍾意貓)

個窩夫上檯好靚,梗係要相機食先啦

個窩夫一食落覺得好香脆,配埋個雪糕食仲正!
同埋叫左杯雪糕紅豆冰配雲呢拿雪糕!
個雪糕紅豆冰又係好

紅豆唔會太甜同埋唔係好硬!
下次一定帶埋老婆同埋個仔嚟食

總括嚟講(10分為滿分)
味道9分
價錢8分
環境8分
服務8分
2022-05-22 118 浏览
今日同朋友打完邊爐之後行過發現左呢間好有特色嘅甜品店!大家都知女仔係有2個胃😆其中一個係用嚟放甜品!哈哈😆行到入去坐低左望下周圍環境見到裝修都好靚同埋好舒服!!!我就叫左個中式糖水,好似叫桃膠蓮子百合糖水!飲落去甜度適中同埋好足料!超我朋友就叫左法式焦糖燉蛋配香芋雪糕!一上枱忍唔住要即刻要影返幅相因為個擺設好靚!個焦糖面燒得好脆,個蛋又唔係好甜,配埋一齊食就very good總括來講絕對可以下次再去試其他甜品!見到有好多客人叫窩夫食,下次可以嚟試下!
今日同朋友打完邊爐之後行過發現左呢間好有特色嘅甜品店!
大家都知女仔係有2個胃😆其中一個係用嚟放甜品!哈哈😆
行到入去坐低左望下周圍環境見到裝修都好靚同埋好舒服!!!
我就叫左個中式糖水,好似叫桃膠蓮子百合糖水
飲落去甜度適中同埋好足料!超
我朋友就叫左法式焦糖燉蛋配香芋雪糕!
總括來講絕對可以下次再去試其他甜品
見到有好多客人叫窩夫食,下次可以嚟試下!