2020-01-02 469 浏览
較早前響網上以超平價買了這間的飲品!原價$28~有朱古力和綠茶味!雲石厚鮮奶選了朱古力味~其實是一杯超級超級甜既凍華田,當冰溶了才覺得好點!店舖營業時間應該有點浮動,經常打去都無人接聽。因為打算開門才過去~結果去過一次沒有開門,第二次去叫有開門,但都是半閘,問題是已經是下午2點多!營業時間與網上不同的。整體如果我用正價買就一定唔會!衣家超抵價確實冇咩所謂!向好看~可能其他飲品不是那麼差吧!(樂觀看)
整體如果我用正價買就一定唔會!衣家超抵價確實冇咩所謂!
向好看~可能其他飲品不是那麼差吧!
(樂觀看)
雲石厚鮮奶
2019-09-12
用餐优惠
團購
2019-11-01 256 浏览
又使用了openrice的外賣自取優惠碼可以減$20本身田籽茶事與openrice已合作有幾款飲品做優惠價$14再使用alipay的$3現金券更可以減多$3絕對物超所值田籽茶事就位於尖東K11的旁邊,也頗方便店內的環境也很衛生可以看到整個製作過程店員製作我的飲料時也洗了幾次手店內有些韓國女團IZONE的周邊產品喜愛的粉絲可以來打卡喔左邊雲石日式抹茶厚鮮奶加了芒果蒟蒻珍珠,三種顏色分明,非常多珍珠右邊雲石香芋厚鮮奶,兩種顏色看得出奶味十足回到家後發現一路搖晃,整杯飲品都均勻了早知道一早替它們打卡...雲石日式抹茶厚鮮奶(少冰)(無糖) - $28芒果蒟蒻珍珠+$4想不到店家這麼大手筆,很濃烈的抹茶味,一定下了很多抹茶粉原來蒟蒻珍珠是非常滯肚的,喝完後感到飽肚的感覺也吃得出芒果味,有點似果凍,而且份量非常多,一直也吸到珍珠雲石香芋厚鮮奶(少冰) - $28給家人買的,他說香芋味十足,沒有配料比較好,一來比較健康,二來不會好像我會滯肚
又使用了openrice的外賣自取優惠碼可以減$20

可以看到整個製作過程
店員製作我的飲料時也洗了幾次手
店內有些韓國女團IZONE的周邊產品
喜愛的粉絲可以來打卡喔

右邊雲石香芋厚鮮奶,兩種顏色
看得出奶味十足

回到家後發現一路搖晃,整杯飲品都均勻了
早知道一早替它們打卡...

雲石日式抹茶厚鮮奶(少冰)(無糖) - $28
芒果蒟蒻珍珠+$4
想不到店家這麼大手筆,很濃烈的抹茶味,一定下了很多抹茶粉
原來蒟蒻珍珠是非常滯肚的,喝完後感到飽肚的感覺
也吃得出芒果味,有點似果凍,而且份量非常多,一直也吸到珍珠

雲石香芋厚鮮奶(少冰) - $28
2019-10-31
5 分钟 (外卖自取)
收工去尖沙咀既時候經過,俾店內嘅裝修吸引住,簡潔得嚟特別,就行咗入去睇下menu 同埋上openrice睇下有咩野飲推介。😂點知!!!見到openrice 有做promotion,可以以優惠價$20購買原價$32既真紫薯厚鮮奶一杯。😍🤑呢杯紫薯厚鮮奶冇額外加糖,店員仲好細心咁問需唔需要少冰👍🏽👍🏽 因為冇太多人等候,所以整作過程都好快。🍼奶係用日本明治鮮奶,口感好滑,奶味香濃。紫薯是紫薯蓉,感覺新鮮,唔係果啲放咗好耐有隔夜既味道,但紫薯嘅份量略嫌少。打卡位📸

🍼奶係用日本明治鮮奶,口感好滑,奶味香濃。
打卡位📸

2019-10-25 118 浏览
最近心情唔好,冒住暴肥的風險啪返杯珍奶安慰下自己。第一次幫襯。本來見到openrice佢有個紫薯厚鮮奶優惠好似幾吸引,去到舖頭見到佢有手作珍珠,都係轉返去飲珍奶。因為病到死死下,叫左熱飲,少糖。拎上手唔算好熱,係岩飲嘅暖,顏色都比一般珍奶深色好多,似港式奶茶咁。個人比較偏愛重奶味,未飲之前有d驚會嚡口,點知佢茶味香濃之餘,都好滑。珍珠好彈牙,又唔會韌到好難咬,好難得熱飲珍珠都咁有咬口。收銀哥哥仔竟然係真台灣人,我叫完先發現佢一臉黑人問號,先聽到佢講國語,好有禮貌,唔知係咪生意唔好,佢好落力介紹舖頭優惠同分店。like fb or ig第二杯半價,都幾抵,仲有集點卡。
like fb or ig第二杯半價,都幾抵,仲有集點卡。
  • 珍珠厚奶茶
2019-06-30 651 浏览
📍 田籽茶事 自家制咖啡珍珠鮮奶茶 @ $30之前有朋友一直推薦要試的一間鋪頭今日終於試到啦! 係尖東附近開左新鋪,佢d野飲名好盞鬼,例如有容易受傷的男人 蜜青檸蘆薈,前男友酸溜溜 益力多綠茶。第一次都係飲返d公式野,呢排好鍾意飲烏龍奶茶,所以試下佢個自家制珍珠鮮奶茶。-佢唔係一般出面溝好嘅奶茶,佢係倒左茶先,再倒奶落d茶度,會有漸層既效果。分左兩層,上奶下茶,個奶唔係普通牛奶,好似濃濃嘅一層奶蓋咁既款。個茶味真係好出,唔會俾奶搶曬風頭,帶到茶葉嘅精粹出黎。最驚喜嘅位就係珍珠,咖啡味都係第一次食,而且咖啡味好濃,珍珠又好煙韌,講真都好耐未食過咁有口感嘅珍珠。-地址:尖沙咀漆咸道南 29-31 號溫莎大廈地下 2 號舖-推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(5個👍🏻為滿分)
📍 田籽茶事 自家制咖啡珍珠鮮奶茶 @ $30
地址:尖沙咀漆咸道南 29-31 號溫莎大廈地下 2 號舖
推介指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
抵食指數👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
(5個👍🏻為滿分)
自家製珍珠鮮奶茶
自家製珍珠鮮奶茶
2019-06-24 322 浏览
❤ 桂花味香, 鮮奶味濃, 珍珠爽口😎 但飲到最後會開始覺得甜, 如果減點甜度會好一點. 這裡亦有個很好的打卡位, 店內有幅畫得幾靚既牆可以影下相. 見到有新推出的七彩靚靚珍珠系列, 下次可以試下😏 ❤店舖 : 💙地址 : 尖沙咀漆喊道南29-31號温莎大厦地下2號舖
[桂花珍珠厚鮮奶]❤ 桂花味香, 鮮奶味濃, 珍珠爽口😎 但飲到最後會開始覺得甜, 如果減點甜度會好一點.

這裡亦有個很好的打卡位, 店內有幅畫得幾靚既牆可以影下相.

見到有新推出的七彩靚靚珍珠系列, 下次可以試下😏

❤店舖 : [田籽茶事]
💙地址 : 尖沙咀漆喊道南29-31號温莎大厦地下2號舖
桂花珍珠厚鮮奶
2019-06-23
5 分钟 (外卖自取)
桂花珍珠厚鮮奶
2019-05-22 435 浏览
等巴士既途中見到有珍珠奶茶賣,點會錯過呢個機會。自家制珍珠+紅心觀音今日既自家制珍珠有抹茶同芝麻選擇,我就簡左個少D見既抹茶味。少甜,因為老虎麻麻地鐘意食甜,又意想唔到個茶味幾香,真係有觀音茶既味道,而抹茶珍珠唔甜,重抹茶味道,什帶苦澀,我又幾鐘意呢個口味。最哀老虎乸唔係身邊,呢到有個打卡位都幾靚, 真係畫上去嫁啵。下次同佢再黎先田籽茶事 整體評分 7.5 /10推介: N/A(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯🐯
等巴士既途中見到有珍珠奶茶賣,點會錯過呢個機會。

田籽茶事
整體評分 7.5 /10
推介: N/A
(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯🐯
2019-05-21
2019-05-10 368 浏览
今個禮拜最後一 post 當然要介紹好西 😈 最近真係中唔少伏 😂 仲得罪左可能有背景嘅邪靈組織,因為寫真實食後感而不幸受到恐嚇,嚇到吃手手 😩 不過講真,好多曾經帶頭嘅飲品店最近飲返都差哂,尤其老虎堂同珍煮丹真係不堪入目 🤡 要維持到水準真係冇邊幾間,今次同豬隊友們飲返呢間,唔單止飲返第一次嘅突出水準,仲有驚喜進步,如果我去旺角嘅話我諗我只會飲返呢間,又唔洗排隊,不過 openrice 見到尖沙咀都有分店,而家唔洗一定要去旺角先飲到 😛 #自家制咖啡珍珠厚鮮奶 $36,佢地呢個奶蓋唔係芝士奶蓋,係純牛奶香嘅奶蓋,外圍仲有少少黑糖掛杯,咁成杯都係牛奶黎,最驚喜嘅位就係珍珠,咖啡味都係第一次食,而且隻咖啡味好濃,珍珠又好 q 好煙韌,講真我都好耐未食過咁有口感嘅珍珠 😂😂 第二我覺得好飲嘅係 #雲石日式抹茶厚鮮奶配自家制抹茶珍珠 $34,呢個係第一次見嘅新配搭,只可以講係用真·抹茶,真靚料去沖,飲落去係有回甘,甘甘苦苦,唔係死甜,而最特別係抹茶珍珠,唔係一般嘅抹茶白玉,而真係珍珠嘅珍珠,連珍珠都做到甘苦味,真係勁揪,抹茶愛好者我相信一定會滿意 😛 而最正返唔到轉頭嘅係 #黑糖紅茶厚奶茶 $26,呢個奶茶可以話係我飲過最好飲,唔係一般出面溝好嘅奶茶,佢係分左兩層,上奶下茶,直接入果時係茶帶埋厚奶倒入口,個奶唔係普通牛奶,係濃濃嘅一層奶蓋咁,另外再帶埋好香嘅黑糖味,而最正係個紅茶,真係超級香!超級濃!個茶味真係帶到茶葉嘅精粹,黑糖、厚奶、紅茶三者都取得平衡,唔會有邊方喧賓奪主,總之一定要飲,飲完返唔到轉頭 🤤❤️
田籽茶事
旺角快富街 37 號地下
尖沙咀漆咸道南 29-31 號溫莎大廈地下 2 號舖
2019-04-16 293 浏览
之前成日同個fd話要去呢度試下飲,琴日下就落左堂終於去左飲啦~~我嗌左紅茶桂花珍珠,其實真係幾好飲🤤但就係有啲甜,不過有桂花味所以都幾香,幾推薦大家去試下!下次再試下其他口味先~
外卖自取
2019-03-02 332 浏览
之前已經想試飲這間店 今天終於買了來飲了此店有2個打卡位可以拍照一個是大招牌 另一個是花花大牆·雲石香芋厚鮮奶點了常溫/不要糖 拿上手是熱的說好的常溫呢? 沒有放糖已經很甜了😭幸好點了無糖版本吧 味道還可接受為什麼叫雲石? 沒有花狀耶 被騙了·黑糖厚奶茶(烤茶)正常版本 發現沒有奶茶味道 很甜啊應該點微糖會更好 希望下次會有所改善去的時候沒有人 等也不算太久
之前已經想試飲這間店 今天終於買了來飲了
此店有2個打卡位可以拍照
一個是大招牌 另一個是花花大牆

·雲石香芋厚鮮奶
點了常溫/不要糖 拿上手是熱的
說好的常溫呢? 沒有放糖已經很甜了😭
幸好點了無糖版本吧 味道還可接受
為什麼叫雲石? 沒有花狀耶 被騙了

·黑糖厚奶茶(烤茶)
正常版本 發現沒有奶茶味道 很甜啊
應該點微糖會更好 希望下次會有所改善

去的時候沒有人 等也不算太久
2019-02-23 248 浏览
近排成日經過漆咸道 見到開左間新既台式飲品 好似幾吸引就搵左次試下 估唔到上左癮入到去 會見到幾大個既霓虹燈同埋花牆 打卡必用飲品方面 有啲名好特別 例如「前男友酸溜溜」 即係益力多綠茶 ;「閨蜜比較美」即係蜂蜜青檸等 值得一試依次試左「前男友酸溜溜」益力多綠茶 味道好好飲 唔會側重左一邊味道 名乎其實益力多綠茶價錢也合理

入到去 會見到幾大個既霓虹燈同埋花牆 打卡必用

價錢也合理

外卖自取
2019-02-09 209 浏览
I was walking around the area after some Japanese food. I needed something to drink because my late lunch wasn't enough at all. I looked at their menu which is both in English and in Chinese. It was very simple and easy to read.  I gotta say the tag lines for their special drinks are really funny. Honey lemon Oolong tea anyone?Their top drinks from left to right: Full cream milk tea with pearls, Honey lemon Oolong tea, 100% Fresh milk with Brown sugar pearls, Yakult green tea and 100% Fresh milk

Their top drinks from left to right: Full cream milk tea with pearls, Honey lemon Oolong tea, 100% Fresh milk with Brown sugar pearls, Yakult green tea and 100% Fresh milk with Winter melon tea.

I decided with a 100% Fresh milk with Winter melon tea ($24) plus Brown sugar pearls ($4). After a few minutes of waiting and looking around, my order arrived and it was so g-o-o-d. Every ingredient synced in harmony. The staff were so nice and friendly to everyone. They can speak Mandarin, Cantonese and English. I actually forgot to say to put less ice on mine.. The staff  promptly told the other to put less ice on mine and it was just made perfectly. This drink was neither too sweet not was it too bland. Just perfect. Made my day after a somewhat empty late lunch meal really. I can't say anymore than that.
100% Fresh Milk with Winter melon tea + brown sugar pearls

I will definitely try all their other top drinks - and maybe their special drinks too!
2019-02-09