2013-01-04 433 浏览
18-12-2012剛收到傳單, 發現原來開咗間新舖, 於是嗰晚就約埋屋企人一齊去試下.去到坐低, 見啲環境都好清潔, 裝修亦唔錯, 印象都幾好. 之後, 我就揮手示意要落單. 不過佢地好似唔多夠人. 有個亞叔執緊外賣, 有個亞姐落緊單, 有個女仔聽緊電話又要收錢, 另外有個亞姐成日背住我地, 唔知做咩! 之後個亞叔另過嚟見到我地, 就猛話”等等嚟緊”, 於是我地等多陣啦…點知都係冇人得閒. 我老婆見果個成日背住我地嘅亞姐另過嚟, 就揮手示意要落單, 點知個亞姐唔啋佢仲咋聽唔到, 我老婆再大聲叫唔該, 佢先斯斯然行埋嚟. 落單果陣又勁悔氣, 我同我老婆火都嚟. 嘩! 咩態度呀! 勁差囉! 到啲食物嚟到, 首先係啫啫雞煲, 可能個煲唔多夠熱, 所以唔係幾香,但味道都唔錯 (最少好過隔離). 之後碟蝦醬通菜炒肥牛就好香蝦醬味, 而條涼瓜炆倉魚就最抵食, 條倉魚size 有我隻手掌咁大, 炆咗出嚟唔會好乾, 仲有肉汁嘅, 而涼瓜亦做得唔錯, 唔會太生或太稔, 但等候時候就耐到有啲過份. 我地聽到隔離左右都投訴等咗好耐.

题外话/补充资料: 我一路寫一路諗, 真係想比個喊評架. 多得個態度勁差嘅亞姐囉 (見佢冇著制服, 應該都係親戚嚟 – 真係鄧個老板可憐, 有啲咁嘅親戚倒佢米). 但好在其他伙計無學到個亞姐啲衰嘢, 亞叔同收銀姐姐 (佢都冇著制服, 疑似太子女) 都笑面迎人, 多謝前多謝後. 咁應該公平啲, 無理由一個亞姐衰影響晒個評級架. 況且呢間餐廳嘅食物品質係唔錯. 算! 大方啲, 比個笑評啦! :)
2012-12-18
2012-12-08 226 浏览
午餐$30凍飲加$2,點半鐘去食午餐咖喱鷄飯...飯,飯凍(得少少少暖)要飲品就無湯,問佢攞唔比,態度差職工行來行去唔知要做乜。工廠區咁既價錢咁既食物質數咁既服務;除地方整潔外真係難為了住附近的居民食客。
個FD 樓下開左間新鋪, 早幾日已經想試, 上星期六終於有機會門口右邊一個好巨型既餐牌(外賣紙???) 令我記得佢.....入面有幾部大電視, 裝修都唔錯, 唯一係F 卡位窄左D, 坐低左發覺個人好貼張枱當日餐牌我食既係冬瓜火腩飯, 都幾大碟, 餸都唔少, 大食既人ARM 晒而且食落味道幾好我個FD食雞翼著條, 等得耐左D, 我食到一半佢先黎, 不過就熱騰騰既, 應該剛剛炸好雞翼剛剛好, 外"翠"內軟, 仲有肉汁, GOOD!!!凍奶荼, 茶味濃郁, 味道 ARM ARM 好始終係新鋪, 佢 D 職員比人既感覺係唔知點敢, 成日行黎行去, 有待改善

門口
大餐牌1
大餐牌2
入面
我食既係冬瓜火腩飯
, 都幾大碟, 餸都唔少, 大食既人ARM 晒
而且食落味道幾好
冬瓜火腩飯
我個FD食雞翼著條, 等得耐左D, 我食到一半佢先黎,
不過就熱騰騰既, 應該剛剛炸好
雞翼剛剛好, 外"翠"內軟, 仲有肉汁, GOOD!!!
雞翼著條
凍奶荼, 茶味濃郁, 味道 ARM ARM 好
凍奶荼
2012-08-04