餐厅: 百芳池上便當 (太古城中心)
资讯:

2021-09-01 185 浏览
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻之前見有朋友食過呢間百芳池上便當嘅小食拼盤,見到相就覺得超吸引😍所以就決定要黎一戰!見佢其實有好幾間分店,難得今次黎開太古城,就try try佢啦🤪去到格局大概係food court咁嘅樣,但可能早去到嘅關係,唔會太多人好嘈咁樣,👧🏻就揀咗個角落頭位置坐低,整體黎講都算舒服嘅🥰✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ 1)台式小食拼盤 HK$68台式小食拼盤就包括台式鹽酥雞、夜市花枝丸同墊台灣古祖味香腸😍整體黎講炸得唔錯,唔會太油👍🏼個鹽酥雞唔算好厚粉,都有大大嚿嘅雞肉🤤而👧🏻最鍾意嘅反而係個台灣腸😆炸完之後好香口惹味!😍賣相:🌕🌕🌕🌕🌗😋味道:🌕🌕🌕🌗🌑2)百芳滷雞翼便當HK$55便當十分之豐富,除咗有主角滷水雞翼之外,仲有粟米、滷水蛋同粉絲🤩整體味道都好好,👧🏻覺得最出色嘅係個粉絲🤣咸咸地咁,撈飯一流㗎!😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑總括黎講,百芳池上便當十分之抵食!賣相好唔駛講🙊份量夠晒大,味道都好有水準🤩想食台灣野但怕其他太平嘅台灣野有伏嘅話,都可以話黎試吓㗎🤤✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧ ✨整體評分✨(5分滿分!)🏠環境:🌕🌕🌕🌑🌑🤵🏻服務:
👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻

2)百芳滷雞翼便當HK$55

😍賣相:🌕🌕🌕🌗🌑
😋味道:🌕🌕🌕🌕🌑

✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧✧

✨整體評分✨(5分滿分!)
🏠環境:🌕🌕🌕🌑🌑

🍽 百芳池上便當 🍽
📍太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L111號舖
☎️ 3419 1161
2021-07-21 325 浏览
太古/鰂魚涌呢邊D食店多數都唔平想Lunch坐得舒服D又好味既話,分分鐘過百呢間絕對係超高性價比之選!今日食左台灣鹽酥雞便當$59有飯有杯台式飲品!鹽酥雞炸得岩岩好,唔會太乾身,亦唔會食到成口油!而且都偏大粒,唔會只係食炸粉既感覺便當仲有好多配菜!粟米,菜莆、娃娃菜,全部都有好好調味,而唔係求其白烚!跟餐免費配杯茉香綠茶味道偏甜少甜少冰就岩岩好!雖然係跟餐免費送,但絕對比得上出面三四十蚊杯既水準!
太古/鰂魚涌呢邊D食店多數都唔平
想Lunch坐得舒服D又好味既話,分分鐘過百
呢間絕對係超高性價比之選!

今日食左台灣鹽酥雞便當
$59有飯有杯台式飲品!
鹽酥雞炸得岩岩好,唔會太乾身,亦唔會食到成口油!
而且都偏大粒,唔會只係食炸粉既感覺
便當仲有好多配菜!
粟米,菜莆、娃娃菜,全部都有好好調味,而唔係求其白烚!

跟餐免費配杯茉香綠茶
味道偏甜
少甜少冰就岩岩好!
雖然係跟餐免費送,但絕對比得上出面三四十蚊杯既水準!
2021-07-07
  • 台灣鹽酥雞便當
2021-07-20 290 浏览
Lunch Time經過太古誠品~見到入面有間台灣便當🍱,未食過就試下啦🤤~好味指數 😋😋😋😋⚪️打卡指數 📸📸◻️◻️◻️性價比 🧮🧮🧮🧮⬜️餐廳環境 ♥️🤍🤍🤍🤍 唔知係咪因為落雨,好多人排隊買,眼見大部份都係外賣🥡~座位類似food court形式,自己搵位同排隊買嘢食~因為周圍企咗好多人等位/等外賣,有啲迫🙈坐得離櫃枱遠啲會好少少🤏🏻地方都唔算好大🤔 ❤️台灣鹽酥雞便當 $61便當無論主菜鹽酥雞定配菜份量都非常充足🤩鹽酥雞外皮炸得好香脆🥳,入面雞肉又唔會乾~好味😋通常鹽酥雞會配滷肉飯,但呢個便當就配咗煮得好惹味嘅肉碎粉絲~撈飯食令個便當無咁dry👍🏻👍🏻另外仲有雜菜同粟米,成個便當好豐富好夠飽😚 🧡百芳台灣牛肉麵 $66微微辣嘅湯麵🍜湯底好濃郁~麵質彈牙挺身,係Eatcation Girlss鍾意嘅質地🥰牛肉入味又易咬開,大件同埋份量好多😍想食牛肉的話呢個會好滿足🙌🏻配麵嘅紅蘿蔔、白蘿蔔同滷蛋都好入味,City Plaza嚟計$66的確值得一試👍🏻👍🏻 💛台灣古早味香腸 $25夜市嘅台式腸味道~咸香中帶有甜甜嘅蜜糖味🍯好好食🤤 超級溫馨提示❣️❣️❣️叫咗三款食物都有芫茜喺面😱唔食芫茜嘅朋友記得叫

好味指數 😋😋😋😋⚪️
打卡指數 📸📸◻️◻️◻️
性價比 🧮🧮🧮🧮⬜️
餐廳環境 ♥️🤍🤍🤍🤍

唔知係咪因為落雨,好多人排隊買,眼見大部份都係外賣🥡~
坐得離櫃枱遠啲會好少少🤏🏻地方都唔算好大🤔

❤️台灣鹽酥雞便當 $61
便當無論主菜鹽酥雞定配菜份量都非常充足🤩
鹽酥雞外皮炸得好香脆🥳,入面雞肉又唔會乾~好味😋
另外仲有雜菜同粟米,成個便當好豐富好夠飽😚

🧡百芳台灣牛肉麵 $66
微微辣嘅湯麵🍜湯底好濃郁~

💛台灣古早味香腸 $25
夜市嘅台式腸味道~咸香中帶有甜甜嘅蜜糖味🍯
好好食🤤

超級溫馨提示❣️❣️❣️叫咗三款食物都有芫茜喺面😱唔食芫茜嘅朋友記得叫走芫茜…
Eatcation Girlss有啲唔明白點解連台灣腸都要加…..🙈

便當本身有配茶飲~轉其他飲品正價減$8
如果食湯麵的話就無配飲品,正價飲品減$5🤔

💚芋頭鮮奶小芋圓(微糖)
微糖咗之後Eatcation Girlss都仲係覺得好甜…😅
不過好香芋頭味,都飲到有芋蓉👍🏻芋頭控應該會好鍾意😆
芋圓煙煙靭靭~係好食嘅😎
但唔建議配一份正餐…因為真係會太飽😅

💙粒粒紅豆豆乳(無糖)
好香豆乳味~紅豆本身就已經甜,就算揀無糖都夠甜😊

台式便當嚟計可能呢個價錢唔係最平,不過計埋地理位置同份量CP值都唔低⭐️⭐️⭐️
附近返工的話午餐都係一個唔錯嘅選擇👍🏻
2021-05-28 716 浏览
太古城聯乘誠品生活舉辦台灣古早懷舊市集,同囡囡打完卡買完嘢食之後,繼續逛誠品書店。在誠品旁邊有不少食肆,繼續那股台風,我哋嚟咗呢間 呢度係自助形式,要自己買飛同自己攞嘢食。台灣鹽酥雞便當食台灣嘢鹽酥雞真係唔少得, 配菜有粉絲,粟米,炸菜,半隻鹵水蛋,相當豐富,而主角鹽酥雞好香脆入味。香酥豬扒肉燥乾拌麵塊豬扒好大塊香脆,唔會話鋪曬粉漿來炸嗰隻,肉燥拌乾麵夠香濃,還有半隻鹵水蛋。套餐還附上台式餐飲,或者加錢選擇其他台式飲品。當日我哋揀了茉香綠茶,一熱一凍,好香茉莉花味。加咗個皮蛋豆腐小食,呢個係凍食。豆腐好滑,加上面頭嘅木魚碎,增添甘香,呢個作為夏日小食,真的不錯結束台灣之旅後,繼續遊走太古城進行我們的國際旅程

在誠品旁邊有不少食肆,繼續那股台風,我哋嚟咗呢間
呢度係自助形式,要自己買飛同自己攞嘢食。

皮蛋豆腐

結束台灣之旅後,繼續遊走太古城進行我們的國際旅程

2021-05-25
2021-05-15 304 浏览
食完當去左台灣 Taiwan 🇹🇼?誠品入面有間台灣餐廳有3大類:台式便當、紅燒湯麵、肉燥乾拌麵不過要講一講果日個姐姐係咁比錯野我地我地叫咗個麵食 佢比咗個飯Er......😶之後叫咗個小食拼盤佢又漏咗俾😪😪😪.👆🏻香酥炸雞腿便當 $63好大個雞腿🍗 好香口脆卜卜真係幾有台灣風味仲包一杯指定飲品(有3款).賣相 ⭐️⭐️⭐️🌛味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️CP值 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️推介 ⭐️⭐️⭐️⭐️.百芳池上便當 (太古城中心) (太古)太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L111號舖.#太古美食 #太古城美食 #太古城中心 #太古城誠品生活地下 #百芳池上便當 #taiwan #taiwanfood #taiwanesefood
食完當去左台灣 Taiwan 🇹🇼?
誠品入面有間台灣餐廳
有3大類:
台式便當、紅燒湯麵、肉燥乾拌麵
不過要講一講果日個姐姐係咁比錯野我地
我地叫咗個麵食 佢比咗個飯
Er......😶
之後叫咗個小食拼盤
佢又漏咗俾😪😪😪

👆🏻香酥炸雞腿便當 $63
好大個雞腿🍗 好香口脆卜卜
真係幾有台灣風味
仲包一杯指定飲品(有3款)
賣相 ⭐️⭐️⭐️🌛
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
CP值 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️
推介 ⭐️⭐️⭐️⭐️
百芳池上便當 (太古城中心) (太古)
太古太古城道18號太古城中心1樓誠品生活L111號舖
  • 香酥炸雞腿便當
2021-05-07 353 浏览
心血來潮想吃台灣的美食😋於是便去了常常光顧的百芳池上便當,記得這是朋友介紹我吃的,她說是她最喜歡的台灣食店呢!台灣的紅燒牛肉麵是我的最愛,這家的牛肉麵也好比台灣的味道☺️牛肉非常多,而且夠林身,不會有肥膏,湯的味道也是濃濃的,加上有蘿蔔、紅蘿蔔、小白菜和滷水蛋等配料,非常足料呢!便當有肉碎和很多粟米🌽甜甜香香的,而鹽酥雞炸得香酥又不會乾,是嫩滑的雞肉🤤鹽酥味道剛好,不會太咸。湯麵和便當均加了不少芫荽,不愛吃芫荽的朋友記得走荽呀!兩個主食又點可以滿足我倆的大胃口呢,我們還叫了花枝丸,看上去平平無奇、普普通通一粒花枝丸,咬下去哇了一聲!😂想不到裏面有大大粒墨魚肉,非常驚喜呢!怎麼可以沒有台式飲品呢?珍珠奶茶經常喝,轉豆漿感覺比較健康😂味道不錯,珍珠煙韌好咬。很多芋泥呢!記得要搖勻才喝呀。這杯飲品的糖度是固定的,因為製作芋泥時已經加了糖。

台灣牛肉麵

炸花枝丸
珍珠豆乳紅茶
芋頭鮮奶
2021-04-30 236 浏览
今天來了太古城中心逛街,陪媽咪到誠品買茶葉,見到百芳池上便當有位,便順道食埋午餐至走。我們叫了炸豬扒紅燒湯麵、慢滷豬手便當,及台灣夜市香腸,飲品叫了原味鮮豆漿,和芋頭鮮奶小芋圓。食物份量十足,味道非常地道,真像去了台灣旅行般炸豬扒大大件,肉質很稔,醃得入味紅燒湯麵湯底微辣,非常惹味,麵質彈牙,食落好有口感慢滷豬手便當大家一定要試,豬手肉質充滿彈性,滷水非常入味,配菜非常豐富,最愛粟米粒及粉絲,伴飯一流台灣夜市香腸令人一食難忘,香腸爽口,外脆內軟,非常juicy芋頭鮮奶小芋圓材料非常豐富,啖啖都有奶香及芋頭香,小芋圓份量好多吖豆漿豆味好濃,媽咪也讚不絕口
食物份量十足,味道非常地道,真像去了台灣旅行般
炸豬扒大大件,肉質很稔,醃得入味
紅燒湯麵湯底微辣,非常惹味,麵質彈牙,食落好有口感
豆漿豆味好濃,媽咪也讚不絕口
2021-04-29
午餐
2021-04-28 168 浏览
我12:22分落單等咗差唔多半個鐘都未整好,見到我前面等外賣啲人走完一派又一派我都未有得攞。我見openrice啲comment都係話要等好耐,我就繼續等,聽佢叫完72號,以為就快到我73號,點知等咗10分鐘都未叫到😓外賣就係咁叫。我終於忍唔住行埋去問,佢就話下一份到,見到原來野飲一早整好,係個飯未得,結果拎到杯茶都唔熱,如果我買凍飲,應該啲冰會融晒。我坐低食野時好多人走去問幾時有,我諗佢哋真係做唔切order。野食味道係ok, 但要等咁耐就唔係幾ok,等得嚟都要返公司喇😥
2021-04-23 151 浏览
之前食这间台式便当都是外卖,今次终于可以坐下同老婆慢慢享受。先叫了个小食炸花枝丸($20): 花枝丸炸过后热腾腾,很香口,加点点的酱汁,不错不错。主食叫了红烧牛丸牛根面 ($64)和卤肉饭便当 ($55)。红烧牛丸牛根面的牛肉汤好浓味,真想饮清碗汤。面条吸满了牛肉汤,真系好正。牛根和牛丸份量很好,。牛根爽口,很有口感。至于卤肉饭,我发现几间的质素都很好很平均。卤肉粒仍然是香口,粉丝完全吸满卤水汁,粟米粒清甜,微辣的味菜三样加在一起𩠌饭,丰富味道尽在口中,赞呀。我们叫了一杯芋头豆乳小芋圆($24)和一杯小竽圆红茶拿铁($22)。我较喜欢芋头豆乳小芋圆,芋头容溶化在豆乳中,小芋圆烟烟韧韧好有嚼头,好饮好食。

• 炸花支丸
  • 紅燒牛丸牛根麵
2021-04-22 159 浏览
不是讀書人就真的不是讀書人, 明明和老婆想入去誠品睇睇書才去吃晚飯, 但途中竟然被位於誠品內百芳池上的台式便當相片所迷住, 不能自拔的進入店內乖乖坐下叫東西吃。最吸引我的是一款香酥炸雞腿便當, 而我老婆就被另一款香酥豬扒肉燥乾拌麵所迷住。香酥炸雞腿便當炸雞腿比起圖片的賣相更為大隻, 外表炸得非常酥脆, 雞髀肉依然充滿肉汁, 非常嫩滑, 雞髀似用五香粉醃過, 香口隨後有微微的辛辣, 好好味。 而便當飯用料充足, 包括半隻鹵水蛋, 蔬菜,粟米,炒粉絲和一些好送飯的醃菜, 整體美味, 多元化而且營養豐富。 隨餐的飲品選了黑糖布丁鮮奶, 奶香和 黑糖的甘甜非常突出, 配上軟滑的鮮奶布甸, 感覺非常滿足。香酥豬扒肉燥乾拌麵豬扒充滿椒鹽和黑椒的香味, 好香口, 醃得入味而且保持軟身。 肉燥拌飯比較普遍, 原來配搭這款軟身的麵條也相當夾, 肉燥香濃, 滷汁帶微甜非常容易入口。 隨餐再有小食皮蛋豆腐, 豆腐滑溜皮蛋香而且順口, 醬汁比較濃味, 配麵條吃也不錯。 餐飲的珍珠奶茶也充滿茶香, 奶帶甘而且分量剛好, 互展所長。可能因為平日的關係, 吃飽行出去書店也接近打烊了, 睇書還是留返下次吧!

香酥炸雞腿便當

2021-04-19
2021-04-21 113 浏览
今日去咗太古城入邊嘅誠品書店,行到有啲肚餓,見到有間百芳池上便當,好有台灣風味咁,就試下啦!見佢個menu 有勁多選擇,但一眼就俾個雞髀吸引咗🤤香酥炸雞腿便當便當中有好多蔬菜有西蘭花有粟米仲有啲好好味嘅粉絲,仲有唔少得半隻滷蛋。仲有台式飲品,本身跟餐送紅茶綠茶,我叫咗黑糖珍珠鮮奶~好邪惡呀但真係食台灣嘢必飲,絕配,大滿足🙈雞腿另上,超熱辣辣,香酥脆!外面脆皮加上濃濃嘅台灣香料調味,因為剛剛炸起內裡雞肉超嫩滑🤤台灣必食涼拌小食,豆腐皮蛋,仲有超多木魚絲!食完勁開胃,涼浸浸~另一個係炸豬扒肉燥乾拌麵,炸嘢好新鮮完部即炸,肉燥乾拌麵個肉燥好正!麵又好香,啱晒我唔食飯嘅人~Menu選擇同配搭都好多!下次可以試下其他!

香酥炸雞腿便當

Menu選擇同配搭都好多!下次可以試下其他!
2021-04-11 410 浏览
有睇開我介紹,台灣的食物一直是我的最愛😋其中台灣便當是我每次到台灣都要吃的食物,雖然價錢不是很貴,但是能體驗當地的一種食物文化,其實是很值得的🤩-上網搜尋一下資料,找到一間主打台灣便當的餐廳🤩他們在香港有多間分店,售賣多款台式便當、紅燒湯麵、肉燥乾拌麵、小食和飲品😋與台灣相比,便當的價錢會較貴,不過能夠在香港回味一下已經很值得了🥰-1️⃣台灣鹽酥雞便當 $59這個鹽酥雞有很香濃的九層塔香味,炸成金黃色的外觀,又香又吸引🤤炸皮很薄,內裏的雞肉很嫩滑,而且剛好是一口size,一口接着一口吃,非常滋味😋便當的話,配菜有我喜歡的爽脆菜脯🤩還有粟米肉碎、粉絲、半隻滷水蛋和炒菜,有菜有肉,很健康👍🏻-2️⃣芋頭鮮奶(跟餐加$27)其實這杯芋頭鮮奶是我蠻推薦的,因為它比外面賣的是比較真材實料👍🏻芋泥很綿滑,份量很多,與鮮奶的比例是一半一半,融合起來很像喝芋頭奶昔🤤-3️⃣滷雞扒肉燥乾拌麵 $66滷雞扒很入味,不會過鹹,當小食來吃都不錯😋肉燥是半肥瘦的滷肉,拌麵吃起來跟滷肉飯差不多,都很開胃,停不了口🤤-4️⃣黑糖珍珠仙草鮮奶 (跟餐加$21)黑糖鮮奶一直是我的最愛🥰珍珠很有彈性,仙草很滑,材料新鮮的話,整杯飲品都很
1️⃣台灣鹽酥雞便當 $59

台灣鹽酥雞便當

2️⃣芋頭鮮奶(跟餐加$27)
芋頭鮮奶(跟餐加$27)& 黑糖珍珠仙草鮮奶 (跟餐加$21)

3️⃣滷雞扒肉燥乾拌麵 $66
滷雞扒肉燥乾拌麵

4️⃣黑糖珍珠仙草鮮奶 (跟餐加$21)
黑糖鮮奶一直是我的最愛🥰珍珠很有彈性,仙草很滑,材料新鮮的話,整杯飲品都很好喝😋
5️⃣台式古早味香腸(跟餐加$25)
如果台式香腸沒有肥肉就不夠正宗,但太多肥肉又會唔健康,幸好這個香腸是一半肥肉一半瘦肉,皮燒得又夠脆,正😋
台式古早味香腸(跟餐加$25)

滷雞扒肉燥乾拌麵
台式古早味香腸(跟餐加$25)
2021-04-11 3220 浏览
假期有咩好節目? 當然不停整,不停整……除了會在家整麵包外,還會出去上堂學整料理,今日就帶朋友來到太古城學整Tomato Shrimp Curry & Spicy Keema/Naan Bread,好厲害咁! 都要不停手整2小時,所以事前當然要醫醫肚先。誠品內有不少食肆,我倆揀了一間台式料理。環境光猛,地方不算很大,大部份對是二人枱,多面向牆,而牆上亦掛上一些悠閒的畫作。店子半自助式形,下單和取餐都是自己來。看看放在下單處前的各塊大餐牌,有台式小食拼盤、百芳台式便當系列、紅燒湯麵系列、肉燥乾拌麵系列、台式小食下午茶和台式飲品。大餐牌的百芳台式便當系列共有八款,另有一款新品,友人就看中了這客新出。*********************慢滷豬手便當($63)以一個圓形木質飯盒盛載,感覺處身於台灣街巷中的小店進餐,哈!我太想旅行了.....單單賣相已風味十足。粒粒圓潤飽滿的米飯上放了四款配菜,包括肉碎粟米、肉碎炒粉絲、蔬菜和菜甫,而中間就放了一啖一口的慢滷豬手,相當豐富吸引。金黃的粟米又飽滿又甜美,配上肉碎連米飯同吃,簡單的美味;鹹香脆口的菜甫是拌飯的好選擇;蔬菜清新,少油少鹽,岩晒我口
慢滷豬手便當
金黃的粟米又飽滿又甜美,配上肉碎連米飯同吃,簡單的美味;鹹香脆口的菜甫是拌飯的好選擇;蔬菜清新,少油少鹽,岩晒我口味。但最喜歡肉碎炒粉絲,炒得乾身爽口又不油膩,加埋稍稍香辣的肉碎,挺惹味。
慢滷豬手便當
主角是慢滷豬手,份量很足,size一啖一口,易於進食。慢滷果然不同,很入味,又腍又滑,連帶少許肥膏和筋膜,既油潤又有咬口,正!
紅燒湯麵拼滷雞扒
另點了一碗紅燒湯麵拼滷雞扒($69),份量同樣好足,塊滷雞扒差不多有我一隻手掌般大。闊身的麵條煙煙韌韌,挺有嚼勁,口感不俗,但掛湯汁力較弱,還是喜歡舀一大羹湯,放上麵條,配埋雪菜碎大啖同吃,味道香濃,但不會過鹹,亦不算油膩,不錯!
紅燒湯麵拼滷雞扒
大大件的雞扒,啖啖肉,滷得入味,雖不算很嫩滑,但絕不嚡口,連雞皮同吃,多份油潤。
皮蛋豆腐
忍不住還追加一份台式小食。皮蛋豆腐($20) 原磚豆腐上面,上面放了一件皮蛋,灑上蔥花和木魚碎,再淋上醬油。豆腐入口微涼,滑溜兼富豆香;皮蛋香滑,兩者拌上鹹鹹地又甜甜地的醬油,加埋鮮鹹的木魚碎,配搭美味,很有台式風味。
*********************
一系列的台式飲品有不少選擇,分別有濃醇鮮豆乳系列、百芳鮮奶系列、台灣古早味系列、黑糖鮮奶系列和台灣冷泡茶系列。
熱芋頭豆乳小芋圓及熱冬瓜豆乳
熱芋頭豆乳小芋圓
我倆都看中揀了濃醇鮮豆乳系列,友人要了杯熱冬瓜豆乳($10/跟餐),挺特別! 她話豆乳味香濃,帶少少甜,不錯! 而我就要一杯熱芋頭豆乳小芋圓($27/跟湯麵減$5),入口微暖,啖啖豆乳味,還吃到一粒粒粉腍的芋頭,當然不少的Q彈的三式小芋圓,份量挺多,相當飽足。
吃完這頓滿有台式風味的台灣料理,加埋那個設計獨特的便當盒,真係覺得有點似去了台灣!? 台灣,我好掛住你呀!
2021-04-08
熱芋頭豆乳小芋圓
2021-04-08 96 浏览
Beef soup was tasty and no MSG,  side Veggie was good and tasty, beef was tender and not dry, fry chicken was crispy and good size ( not too small), my favourite was fry chicken with rice and beef noodle, so yummy and satisfying!!I have been ordering many time, so far so good! Keep it on!

外卖自取
  • 台灣鹽酥雞便當
  • 台灣牛肉麵
2021-03-28 170 浏览
好耐無得食台灣菜 放工去左附近搵食下午茶餐好似好抵食 又好味 幾時先可以下午唔使返工呀都係睇番晚餐menu 喇 兩個人要一個便當 一個麵 應該夠。試下新品 滷豬手麵就要 紅燒湯麵配豬排如果即刻返屋企 一定買支台灣啤試下係收銀處落單 再等 自助取餐 前後10mins 都唔使 坐的空間又大 非常舒服豬排都幾大塊 五香味 少少胡椒味 唔油膩 麵湯夠濃 辣味適中 麵都幾多下 仲有滷蛋豬手都好入味 無台灣街邊滷味檔咁濃和甜皮爽口 又厚 最緊要無毛毛便當配粉絲 粉絲超好味 好似蒜蓉蒸海鮮個種鮮味 有人order時仲話要 少飯多粉絲 出一個獨立dish 都得呀 當然飯都係好好味 粒粒煙韌同行的人 堅持要叫個台灣腸 其實我不喜歡 因為台灣腸偏甜不過 池上便當的腸又ok wor脆皮 唔油膩 減甜 又切好一片片 脆皮又無斷開叫左兩個野飲 熱紅豆豆乳 無糖 紅豆的甜已經足夠紅豆份量超多 最後目測有個杯的一寸高芋頭牛奶 都好好 芋頭夠晒濃厚下面仲有d 丸丸
好耐無得食台灣菜 放工去左附近搵食

下午茶餐好似好抵食 又好味 幾時先可以下午唔使返工呀