2020-08-29 228 浏览
路過LOOK左入去老細推介咸雞蛋仔~榮華臘腸味!過癮,有咬感,又脆又少淋,啱我仲有時令水果飲料, 原來老細成日去果欄揀貨門口有時有得泊車泊一陣,啱駕駛人士,一至五泊一泊其實唔難睇睇下太多口味想試會番食!
路過LOOK左入去
老細推介咸雞蛋仔~榮華臘腸味!
過癮,有咬感,又脆又少淋,啱我
仲有時令水果飲料, 原來老細成日去果欄揀貨
門口有時有得泊車泊一陣,啱駕駛人士,一至五泊一泊其實唔難
睇睇下太多口味想試
會番食!
榮華蠟腸味雞蛋仔
2020-08-28
榮華蠟腸味雞蛋仔
  • 時令水果茶
  • 雞蛋仔
2020-08-23 141 浏览
Great day starts with something crispy on the outside and chewy in the inside with rich salted egg yolk filling. It has the right amount of filling allowing the outside crispy enough to make it an eggcellent eggette!

2020-06-08
15 分钟 (外卖自取)
  • 黃金雞蛋仔
2020-06-23 222 浏览
Tried their Apple pie eggette and it’s amazing totally worth the price and wait! Love that each bite has a piece of home-cooked, not-too-sweet green apple. The eggette itself is crispy and tasty. Highly recommend to all eggette-lovers + tourists. Staff were really friendly too. Support!
外卖自取
  • 蘋果批雞蛋仔
<百變蛋君>小編bookmark左呢間港色雞蛋仔好耐🙈🙈等到頸都長終於有機會去食百變蛋君會定期更新一啲新款特色雞蛋仔!好多我聽都未聽過🥰🥰店內有一張小型圓吧枱俾顧客可以企喺度食🧐🧐店員服務態度都好好🤩🤩————————麻糬糖不甩雞蛋仔 $45麻糬控必叫!等咗大概10分鐘就有,超級香芝麻花生味!完全還原糖不甩嘅感覺🤣🤣🤣 麻糬口感好煙韌🤤🤤 大部份入面都有麻糬,好滿足!雖然CP值一般,但係真係值得一試🤣🤣————————西柚桂花烏龍茶$34一入口比較酸,之後叫店員幫我再調整一下甜度🙈🙈 調整之後感覺好好多🤣🤣 西柚味好重,桂花味就唔係好飲倒☹️☹️ 想開胃都可以叫呢一款————————馬蹄冬瓜茶$26馬蹄冬瓜茶超級消暑🤩🤩 底下仲有馬蹄粒粒,好有口感!味道有啲似竹蔗茅根,平時唔飲冬瓜茶嘅小編都接受到🤣🤣————————評分: 7.8/10地址:銅鑼灣景隆街30-34號海殿大廈地下5A號舖營業時間:星期一至日13:00~22:00#百變蛋君 #雞蛋仔#銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣小食 #銅鑼灣雞蛋仔 #水果茶 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfood
<百變蛋君>

馬蹄冬瓜茶$26

評分: 7.8/10
地址:銅鑼灣景隆街30-34號海殿大廈地下5A號舖
營業時間:星期一至日13:00~22:00

#百變蛋君 #雞蛋仔#銅鑼灣美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣小食 #銅鑼灣雞蛋仔 #水果茶 #香港美食 #香港必食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodshare #hkfoodlover #🐷🐤銅鑼灣 #🐷🐤飲品 #🐷🐤小食
2020-06-18 189 浏览
本人成日搭車時經過百變蛋君都比佢好多唔同款式既雞蛋仔吸引左所以琴晚一於去試下佢我鐘意食咸既口味所以最後揀左臘腸芝士等左5分鐘左右已經有得食佢既餅底係偏挺身所以比較要用力少少咬先得一咬開每啖夾集住細細粒既臘腸同芝士味咸香得黎唔油膩絕對好味😋我下次會再試下食其他味道嫁!包括甜既都想試因為好食既雞蛋仔已經買少見少了
本人成日搭車時經過百變蛋君
因為好食既雞蛋仔已經買少見少了
臘腸芝士味
臘腸芝士味
2020-06-14 167 浏览
今日經過銅鑼灣去剪頭髮,見到呢間雞蛋仔舖頭,見到佢有好多唔同特色口味,所以買咗嚟試吓。原本諗住叫抹茶朱古力雞蛋仔,但係店員話佢哋有個新出嘅口味,抹茶紅豆白玉雞蛋仔,叫我一定要試吓,所以我就買咗呢個啦。等咗10分鐘左右就有雞蛋仔啦,店員俾我嗰陣仲再三話真係好好食㗎。識落抹茶味就真係唔係好重,不過加咗紅豆都唔會太甜,而且有蛋香,另外每一粒雞蛋仔入邊都有白玉㗎,真材實料,唯一缺點就係食完真係太飽啦,唔使食飯都得。

2020-06-13
2020-06-14 110 浏览
很喜欢吃鸡蛋仔,以前都是在吃传统的北角鸡蛋仔或者希云街的妈咪鸡蛋仔。自从一次偶然发现百变蛋君就欲罢不能. 就连疫情最严峻的时候,春节都坚持开门。为我这些没能回家的人的无聊假期多了一份慰藉。非常推荐的是 苹果派 (apple crumble) , 糖不甩 (紫薯),麻辣牛肉 (撞味道一点都不违和),黄金 (咸蛋黄)料足,味道正,有创意。唯一的一个问题是风的时间有点长,大约10-15 分钟。毕竟锅子就那么几个,也不是流水作业。但是胜在味道,服务。

2020-06-10 135 浏览
-創意雞蛋仔口味小店《百變蛋君》🍳呢間雞蛋仔專門店啲口味好過癮😍有咸有甜任君選擇👇🏻有請鹹味代表🧀熔岩雙重芝士($32)🌭榮華臘腸 ($38)🥪招牌臘腸芝士($42)🥔咖喱薯仔 ($35)🌶天椒麻辣牛肉($40)🥚黃金。鹹蛋黃 ($35)有請甜味既代表👇🏻🍫好多朱古力 ($25)🍵抹茶朱古力 ($28)🥮抹茶紅豆 ($28)🍎招牌蘋果批 ($38)🍌新鮮香蕉 ($25)🍮香蕉朱古力 ($30)🍡麻糬糖不甩 ($45)🌽粟米芝士 ($35)🍪原粒榛子朱古力($32)仲有特別版口味👇🏻🧅D24榴槤 ($40)🌰有機栗子 ($30)🍵抹茶奶酪芝士 ($35)🍰小紅莓奶酪芝士($35)🥝奇異果奶酪芝士($42)🥘避風塘 ($35)🥠D24榴槤芝士 ($42)🍤泰式炒蝦 ($38)🍒小紅莓 ($28)老闆推薦之下揀左試佢個👇🏻🍡麻糬糖不甩 ($45)剛點完冇耐、未食已經傳黎勁
創意雞蛋仔口味小店《百變蛋君》🍳
呢間雞蛋仔專門店啲口味好過癮😍
有咸有甜任君選擇👇🏻有請鹹味代表

🧀熔岩雙重芝士($32)
🌭榮華臘腸 ($38)
🥪招牌臘腸芝士($42)
🥔咖喱薯仔 ($35)
🌶天椒麻辣牛肉($40)
🥚黃金。鹹蛋黃 ($35)

有請甜味既代表👇🏻

🍫好多朱古力 ($25)
🍵抹茶朱古力 ($28)
🥮抹茶紅豆 ($28)
🍎招牌蘋果批 ($38)
🍌新鮮香蕉 ($25)
🍮香蕉朱古力 ($30)
🍡麻糬糖不甩 ($45)
🌽粟米芝士 ($35)
🍪原粒榛子朱古力($32)

仲有特別版口味👇🏻

🧅D24榴槤 ($40)
🌰有機栗子 ($30)
🍵抹茶奶酪芝士 ($35)
🍰小紅莓奶酪芝士($35)
🥝奇異果奶酪芝士($42)
🥘避風塘 ($35)
🥠D24榴槤芝士 ($42)
🍤泰式炒蝦 ($38)
🍒小紅莓 ($28)

老闆推薦之下揀左試佢個👇🏻

🍡麻糬糖不甩 ($45)
剛點完冇耐、未食已經傳黎勁大浸
芝麻香味😍😍係勁香!!等左約5分鐘!
一咬落芝麻味好出、但竟然唔會太甜!
雞蛋仔個質感屬於煙韌口感 !聽聞係
老闆們試左好多次研發出黎😌😌😌
雞蛋仔中間有d qq麻糬!椰奶/椰香味好重!
(超級麻糬愛好者🙋🏼‍♀️)不過$45真係貴d😂

麻糬糖不甩
5 分钟 (外卖自取)
2020-06-06 103 浏览
🧇好多朱古力 $25同個名一樣真係好多朱古力,多到有啲過甜,仲有少少苦,但係好好食🤣.🧇臘腸芝士 $42好足料,每粒雞蛋仔都一定有臘腸粒,芝士味唔太重,鍾意鹹味雞蛋仔嘅一定鍾意食👍🏻.雞蛋仔全部外脆內軟,仲有超20款口味,最得意係佢唔似平時雞蛋仔咁彎曲,而係直筆甩咁,打卡值同回頭值高🤟🏻
🧇好多朱古力 $25
🧇臘腸芝士 $42
2020-05-31 114 浏览
麻糬•糖不甩(人氣)$45:​粒粒都咁足料,麻糬煙韌,好多芝麻,口感唔錯😋​招牌。蘋果批(人氣)$38:​粒粒都有蘋果肉,甜度適中,口感特別😋​好多紅豆沙冰 $28:​飲緊紅豆沙咁, 勁多紅豆, 好消暑​係有D貴 不過選擇多 口味特別 好味既​快D去試💁🏻‍♀️​

麻糬•糖不甩(人氣)$45:​
粒粒都咁足料,麻糬煙韌,好多芝麻,口感唔錯😋​
招牌。蘋果批(人氣)$38:​
粒粒都有蘋果肉,甜度適中,口感特別😋​
好多紅豆沙冰 $28:​
飲緊紅豆沙咁, 勁多紅豆, 好消暑​
係有D貴 不過選擇多 口味特別 好味既​
快D去試💁🏻‍♀️​
呢位蛋君🥚經常喺其他Foodie / IG見到同打卡👉🏻👈🏻 今日終於相遇🥺🥺🥺有甜有鹹之餘, 款式又超多超特別鹹: 天椒麻辣牛肉🤯🥩, 臘腸等等甜: 香蕉🍌朱古力🍫 麻糬糖不甩😳第一次黎真係會好迷失😵 樣樣都想試咁老闆人好nice😊 喺我地選擇困難症發作時出手介紹左幾款比我地試 最後揀左今日既主角「蘋果批🍎雞蛋仔」<蘋果批🍎雞蛋仔 💰$38>即叫即整所以都等左一陣🤏🏻整既過程已經傳黎好香既肉桂味道🤤剩係聞到都覺得好開胃😳 拎上手係熱辣辣架👍🏻Signiture既蛋君🥚包裝異常地吸睛👀蛋君外脆之餘仲餡料十足😋 每格都有蘋果肉喺入面味道真係幾似金拱門既蘋果批🍎 而且甜度又適中~份量感覺都唔少😌 開心share就正正子☺️
蘋果批雞蛋仔
有甜有鹹之餘, 款式又超多超特別
鹹: 天椒麻辣牛肉🤯🥩, 臘腸等等
甜: 香蕉🍌朱古力🍫 麻糬糖不甩😳
第一次黎真係會好迷失😵 樣樣都想試咁

最後揀左今日既主角「蘋果批🍎雞蛋仔」

<蘋果批🍎雞蛋仔 💰$38>

即叫即整所以都等左一陣🤏🏻
整既過程已經傳黎好香既肉桂味道🤤
剩係聞到都覺得好開胃😳 拎上手係熱辣辣架👍🏻
Signiture既蛋君🥚包裝異常地吸睛👀

蛋君外脆之餘仲餡料十足😋 每格都有蘋果肉喺入面
味道真係幾似金拱門既蘋果批🍎 而且甜度又適中~
份量感覺都唔少😌 開心share就正正子☺️
2020-05-16 71 浏览
有冇人同我一樣,鐘意食鹹食多過甜食?🙆🏻‍♂️之前見有朋友仔嚟試呢間新開既小食店,見咁近公司就一於試試!呢間舖頭見佢自創左好多款新口味,例如:D24榴蓮、泰式炒蟹、天椒麻辣牛肉🥰🥰款款聽落好吸引。以專賣雞蛋仔既舖頭黎講,等10分鐘左右都算差唔多。等緊果陣,收銀姐姐話我個咖哩牛肉好香😂,搞到我好期待!一拎到上手,溫度剛剛好,唔會太熱!我真係要讚下佢呢個咖哩牛肉色,真系做得幾好味😋!一拎上手,有微微咖哩香,一咬落去,雞蛋仔外皮好脆,而入面依然軟熟,加上每一粒雞蛋仔都有一粒薯仔🥔,呢種外脆內軟既口感真令我愛上左佢🥰!每食一粒,咖哩香味慢慢係口腔入面散開,味道係帶少少香料味,令我食到停唔到好!另外,我覺得老闆真好細心,每整完一款味道,都會抹乾淨部機,所以出爐既雞蛋仔顏色至咁靚👍🏻!味道價錢唔錯又足料,我自己都會再去食,建議大家去試!

咖哩薯仔雞蛋仔
咖哩薯仔雞蛋仔
2020-04-29 71 浏览
今日買了蘋果批和臘腸芝士味,兩個味道都很有驚喜。蘋果批的蘋果甜度和玉桂味很夾。臘腸味非常特別,但如果有更多芝士會更好。我很少寫食評,但這個小店用心製作,下次經過一定會再買👍👍
今日買了蘋果批和臘腸芝士味,兩個味道都很有驚喜。
我很少寫食評,但這個小店用心製作,下次經過一定會再買👍👍
外卖自取
2020-04-07 101 浏览
呢間雞蛋仔有別於平時個啲曲面,打卡一流haha 而且有好多好特別嘅味道!所以都忍唔住去試下睇下係咪虛有其表去到店員介紹左蘋果批,咁我地又想試下榮華臘腸味,所以嗌左兩底😋😋😋首先食嘅係蘋果批味,味道上幾清香,內有粒粒蘋果批餡嘅果肉,整體唔錯嘅不過,當食完臘腸味之後,我地就覺得蘋果批味完全被比下去🤩🤩🤩因為臘腸加雞蛋仔又真係估唔到佢地會咁夾!而且咸香味突出,一個人食會有啲油,建議shareoverall 黎講,覺得蘋果批味正正常常 但臘腸又真係幾好食😈

榮華臘腸雞蛋仔
榮華臘腸雞蛋仔
2020-04-06 114 浏览
最近在公司附近逛逛,看到一間雞蛋仔專門店,一於入去試下🤤話哂雞蛋仔係一種由細到大,充滿回憶的香港人地道食物🥰-這間店售賣22款雞蛋仔,味道有甜有鹹,名副其實是「百變」蛋君😂除了售賣雞蛋仔之外,還有很多款健康花茶米水和奶茶供選擇👍🏻由於我已經吃過午餐,今次先買一款雞蛋仔試下,下次再試飲品😋-1️⃣蘋果批雞蛋仔 $38這款雞蛋仔是甜口味😋剛剛攞上手時熱辣辣,可以先食左個脆邊,然後慢慢攞出黎,成底金黃色,非常吸睛🤩咬落每一粒雞蛋仔,裏面都有蘋果粒,非常真材實料😋如果和一般蘋果批相比,我一定會選雞蛋仔,因為多左蛋香味👍🏻
1️⃣蘋果批雞蛋仔 $38