(非会员)
2012年10月19日(星期五)那天~大約下午五點半鐘左右~我和友人兩個在迪士尼皇室宴會廳吃晚飯~我們專登五點幾去吃晚飯~因為那段時間比較少人~不用等位~!我和友人叫了兩個套餐吃~有壽司天婦羅冷麵西瓜那個餐,還附送一碗湯~HKD$82 (沒記錯的話就是了)另外一個套餐,是有炸豬扒炸米飯壽司沙律配西瓜~HKD$85 (沒記錯的話就是了)那個壽司和炸蝦天婦羅非常好味道~但那個冷麵卻超凍~好像在雪櫃剛剛拿出來似的~冷麵不好吃!至於炸豬扒和炸米飯壽司,都好好味道~!值得推介!碗湯我沒有飲,讓給我友人飲~所以我不予置評!沙律和西瓜,我都沒有吃~給我友人吃~!我也不予置評!其實整體上兩個套餐都好好吃~只是冷麵太凍了!(不過話明是冷麵...當然會有少許凍啦!哈哈~XP~可能係我平時食慣熱既麵,所以食唔慣冷麵)
我和友人兩個在迪士尼皇室宴會廳吃晚飯~
我們專登五點幾去吃晚飯~因為那段時間比較少人~不用等位~!
我和友人叫了兩個套餐吃~

至於炸豬扒和炸米飯壽司,都好好味道~!值得推介!

碗湯我沒有飲,讓給我友人飲~所以我不予置評!

沙律和西瓜,我都沒有吃~給我友人吃~!我也不予置評!

题外话/补充资料: 炸蝦天婦羅好好味!炸米飯壽司都好好味!
2012-10-19
用餐优惠
其他
  • 炸蝦天婦羅
  • 炸米飯壽司
2012-10-01 201 浏览
夜遊迪士尼參加哈囉喂派對,於下午茶時段先到餐廳鬆一鬆。剛巧途經幻想世界區,順道到皇室宴會廳一趟,內裡提供點心、薄餅、壽司及燒烤等食物,頗適合短敍休息。一籠點心六件四+八元,中上價錢但中下質素,賣相不小巧,水準如叮叮點心。比較好的是小籠包,雖無甚湯汁,但味道對辦。另選了夏威夷薄餅,米奇老鼠造型夠貼題,薄餅預先鋪上餡料,買單後放於烤爐加熱。論質素,和點心一樣屬雪藏級,餡料略少,餅底不夠脆,連同附送的羅宋湯,可吃而不作享受。一提是餐廳內有一隻小蚊螆飛來飛去,衛生要扣分!

點心
夏威夷薄餅
羅宋湯
一提是餐廳內有一隻小蚊螆飛來飛去,衛生要扣分!
[28/9/2012; Fri]
2012-09-28
2012-09-17 142 浏览
今年生日, 另一半請我來享受了2日1夜的迪士尼之旅.第二天要爭取時間一早進入樂園玩個夠!玩到中午時, 本想去大街餐廳吃午餐, 不過人又多, 看看餐牌收費又貴,不想另一半再花太多錢了, 所以轉而去了這裡吃個快餐~在樂園吃快餐的話, 我比較喜歡來這家位於幻想世界內的. 因為這裡要算是選擇最多的而且座位也比較多.我看了又看, 最後選了個蘿蔔牛腩飯價格差不多要HKD$70, 包餐湯另外也點了個HKD$25的芝士焗西蘭花, 始終要有點蔬菜下肚吧.牛腩比我想像中要多. 吃下去牛腩肉質又幾柔軟, 肥脂均勻, 味道都比我想像中要好. 蘿蔔就少了一點, 只有2舊仔.餐湯是雜菜湯, 比較酸芝士焗西蘭花就較差了. 上層的芝士一餅的巳被風乾了. 下層的西蘭花好淋, 但是淋得過份了, 而且又沒有味.另一半叫的是海鮮炒飯吃了一口, 飯粒乾身有咬口, 不太油, 雖然配料都是些便宜的蝦米跟蟹柳絲, 但飯質本身炒得算OK.2個人吃了2百左右, 食物價錢及質素當然不能跟市區相比了, 但以樂園內來計, 算是比較價錢合理又不算難食的選擇.
今年生日, 另一半請我來享受了2日1夜的迪士尼之旅.

第二天要爭取時間一早進入樂園玩個夠!
不想另一半再花太多錢了, 所以轉而去了這裡吃個快餐~

我看了又看, 最後選了個蘿蔔牛腩飯
價格差不多要HKD$70, 包餐湯
餐湯是雜菜湯, 比較酸

另一半叫的是海鮮炒飯

2個人吃了2百左右, 食物價錢及質素當然不能跟市區相比了,
但以樂園內來計, 算是比較價錢合理又不算難食的選擇.

2012-04-19 100 浏览
第二次黎了今日的LUNCH在這裡解決,原因呢度最平,而且多選擇,味道也不錯,份量都夠夏天飲呢個冬瓜湯真係消暑,清清的不錯,冇油個飯的份量都幾多,個D肉同汁都幾好味!整體感覺不錯,$48,都不算太貴,比起其他地方真係平了
第二次黎了
夏天飲呢個冬瓜湯真係消暑,清清的不錯,冇油
個飯的份量都幾多,個D肉同汁都幾好味!
整體感覺不錯,$48,都不算太貴,比起其他地方真係平了
2011-11-16 113 浏览
每次去到迪士尼玩,一定要食返D得意有趣既野食先得首先,係大街食返個早餐先,就係米奇WAFFLE店員會係米奇既兩隻耳上噴上忌廉,你可以選擇再加朱古力醬或士多啤梨醬或蜜糖,今次我就加左朱古力醬同蜜糖不過大家要小心保護你既食物呀,因為你一行開,就會有一大群麻雀飛落來,都幾恐怖呀。至於午餐呢,我地就去左皇室宴會廳食野,我地叫左一個米奇PIZZA SET,$70 有一個以米奇頭做形既PIZZA配一碗湯,雖然唔係即叫即焗,但PIZZA 都仲係熱,味道不過不失,大家都係因為覺得佢得意先叫來食。得意既野食仲有豬仔叉燒包,如果沒有記錯,應該係$22味道OK,沒有什麼驚喜,但勝在樣子得意,$22 蚊當比手工錢都係抵!

每次去到迪士尼玩,一定要食返D得意有趣既野食先得
首先,係大街食返個早餐先,就係米奇WAFFLE
米奇WAFFLE
小豬叉燒包 $22
米奇WAFFLE
  • 米奇PIZZA
  • 豬仔叉燒包
囡囡在學校得獎,獎品係迪士尼既入場劵,難得今日囡囡及老公一齊放假,一家三口便往迪士尼出發,出發前,當然係先上來Open Rice搵食囉,玩到下午,肚仔餓了,便去了這間較多好既食評的"皇室宴會廳",我們叫了三個餐.囡囡要的"燒雞翼兒童餐"包一枝水($48) -->>小食家話比我知,雞翼唔熱的,只有少少暖,雞翼既皮 又唔脆,都唔好食既 (因為,我沒試,所以,只能從小朋友最真的反應 打出呢款食物既食評) 老公叫的"皇室雜扒餐"包一碗"忌廉磨菇湯($90),另加一罐可樂($22) -->>老公話,牛扒,豬扒的肉與好嚡口,雞翼得少少甜味,至於個湯,稀到好似水咁, 只能稱之為有忌廉成份既湯水,最後...他每樣食物只吃了一小口,話情願嘥錢,都唔願夾硬吞落肚. 我叫的炸蝦拉麵,包兩片西瓜 ($75) -->>平日十分

又唔脆,都唔好食既
(因為,我沒試,所以,只能從小朋友最真的反應
打出呢款食物既食評)

我叫的炸蝦拉麵,包兩片西瓜 ($75) -->>平日十分愛吃炸蝦天婦羅的我,從未想過呢個世界,會有淋pat pat
的天婦羅,仲可以拿出來賣比人食的,好彩,我唔係第一次食炸蝦天婦羅,
不然.....我一定會以為這食物是那麼難吃,以後都唔敢再食的了,
至於個湯拉麵,如果個拉麵唔係煮咁耐,煮到咁淋身,會好一點的,
而個湯底,除了咸,飲完仲好口渴.

呢餐$235蚊,但...食物的水準,仲差過街邊大排檔,唉~~

又貴又難食,相信這便是大型遊樂場的通病了.

差-連小朋友都話難食的,死未??
差-老公情願嘥錢,都唔願夾硬吞落肚的.
差-此餐應改名為"淋pat pat炸蝦拉麵"
收據
慘比呢個好似好正既食物擺設,誤導了我><"
2011-05-19
$78.00 (午餐)
收據
慘比呢個好似好正既食物擺設,誤導了我><"
2011-04-03 59 浏览
o黎左迪士尼好多次....今次先係第一次幫襯呢間皇室宴會廳.....可能係星期日既關係....都好難搵位......好不容易先搵到2個位.....呢度係food court 格局...先拎食物..後俾錢.....豬骨湯拉麵配什菜天婦羅..拉麵不過不失....配料亦不少...可惜....極重味精...=(天婦羅層炸粉un 到不得了....早知食番火箭餐廳
o黎左迪士尼好多次....
今次先係第一次幫襯呢間皇室宴會廳.....
可能係星期日既關係....
都好難搵位......
好不容易先搵到2個位.....
呢度係food court 格局...
先拎食物..後俾錢.....
豬骨湯拉麵配什菜天婦羅..
拉麵不過不失....配料亦不少...
可惜....極重味精...=(
天婦羅層炸粉un 到不得了....

早知食番火箭餐廳

2011-03-04 61 浏览
24/10/2010同友人入廸士尼玩halloween event, 晚上因為時間所限 (想睇巡遊 & 影相), 所以去咗” Royal Banquet Hall” 食。食物:牛扒餐:牛扒當然無得選擇幾多成熟啦, 不過又唔會太”un”, 都幾好味。配雜菜、薯條都幾ok。西湯:白湯都幾好味, 不過就”水”咗d, 唔太cream。食物ok, 價錢一般啦, 喺park內唔係最平、亦唔係最貴囉, 環境ok。
24/10/2010

食物:
西湯:白湯都幾好味, 不過就”水”咗d, 唔太cream。

2010-10-24
2011-02-07 59 浏览
尋日(6-2-2011 Sun)年初四傍晚,同男友o係全球最細o既香港廸士尼樂園食晚飯,我o地到o左呢邊就走入去睇食咩o野.有意大利pizza,又係意大利o野?同男友食晏時已經係意大利菜,但男友被米奇頭pizza吸引,就就佢啦.佢揀o左$60.00o既海鮮pizza,我見到有蒜蓉多士,我估$15.00一客,不過當然問問侍應幾錢一客啦?佢答答$20.00一客,好好食o架.(你當我係大陸人咩?我都知呢樣好食,但o係廸士尼就唔知好唔好食啦.)我就叫一客,然後去搵位.Pizza即叫即整,等o左約10分鐘終於有,男友拎過o黎喇.點解多o左個羅宋湯o既?原來pizza包埋o既.飲飲湯先,味道唔太濃,雜菜料正常多吧.而蒜蓉多士呢,唔脆,重腍腍o地添,牛油太多,蒜蓉味唔太濃.而海鮮pizza,只嗅到燈籠椒味,開頭食耳仔部份,都幾硬淨,海鮮就有蝦,魷魚粒同吞拿魚,魷魚粒冇乜味而好似未夠熟,食到塊面時,批底唔夠硬淨淨,拎起時啲料都跌返落隻碟o度.食完後,我想試中式點心,唔知有冇點心拼盤呢?男友就去買,返到o黎見有成三籠o野,睇睇,有蝦餃,燒賣同豬形叉燒包.男友話每種點心都係$25.00,支庄檸檬茶就又係$

海鮮pizza,蒜蓉多士同羅宋湯

,睇睇,有蝦餃,燒賣同豬形叉燒包.男友話每種點心都係$25.00,支庄檸檬茶就又係$22.00.
燒賣,豬形叉燒包
蝦餃
好,又食喇,先食燒賣,味道好正常喎,咁正常,應該係來貨o黎啦.

然後到蝦餃,蝦餃都OK,但比燒賣遜色一啲.

最後係豬形叉燒包,叉燒包扁撻撻o既,內裡o既餡唔多,唔太甜亦唔濃,屬於清淡一啲.

服務:
侍應執o野好勤快.

衛生:
我坐o個張枱o既枱邊好似有啲黐’立’’立’.
2011-02-06
$88.50 (晚餐)
2010-12-21 43 浏览
星期日帶囝囝遊迪士尼樂園,原來園內都有咖哩食品,喀什米以咖哩雞配白飯,咖哩雞味道很一般,附送的羅宋湯更淡而無味.孩子喜歡的炸魚薯條,炸魚夠份量, 不過無魚味.幸好薯條夠香脆.附送的磨菇湯夠香滑, 味道不錯.
星期日帶囝囝遊迪士尼樂園,
原來園內都有咖哩食品,
喀什米以咖哩雞配白飯,
咖哩雞味道很一般,
附送的羅宋湯更淡而無味.

孩子喜歡的炸魚薯條,
炸魚夠份量, 不過無魚味.
幸好薯條夠香脆.
附送的磨菇湯夠香滑, 味道不錯.

圣诞节
(非会员)
2010-12-18 35 浏览
今日同女朋友到迪迪尼搵DUFFY影相,經過皇室宴會廳發現原來佢哋今日開始有DINNER BUFFET食, 個BUFFET五點開始到放煙花為止,正當我同女朋友考慮緊試唔試之際,有一位"演藝人員"(好似係咁叫)好熱情咁向我哋推介,見價錢都OK,(大人$198,小朋友$98,要加一),又試下啦。大概五點半回到餐廳,原本有一半供快餐用嘅位置已舖上紅色嘅檯布同一盞電子蠟燭台,BUFFET檯亦有一座聖誕老人像擺設,再加上牆角一棵3米(估計有)聖誕樹,感覺真係好聖誕,相信設計者都花咗唔少心思! 至於食物方面,雖然冇生蠔,魚生,但其他食物如沙律(本人推介蟹肉牛油果沙律,YUMMY,聽聞係迪迪尼得獎菜色),熱食(火雞同燒火腿有專人切比你食),甜品(Bread Pudding必食)都好新鮮而且不斷供應,以價錢論,喺聖誕節期間用咁嘅價錢食BUFFET,真係好抵! 不過個BUFFET好似係做到一月二號,要試就快喇!!
2010-12-15
圣诞节
2010-09-28 31 浏览
休閒的迪士尼之旅當然不少得休閒的午餐走了好幾間餐廳都不太合心來到這間, 有日式中式西式價錢跟出面差不多感覺比較抵食買餐是先到counter取餐再到賣餐區2旁排隊付錢要了個雜錦壽司set. 有:麵豉湯壽司蕎麥冷麵西瓜麵豉湯很清, 有些昆布和豆腐在內, 不咸, 只有淡淡的麵豉味, 喝完沒有很渴的感覺, 不像有味精. 壽司方面, 加洲卷好吃, 溫度正常, 沒過冷或過暖. 其他壽司相對較失色, 飯大大的一舊, 壓得實實的, 雖然早料到在迪士尼不會吃到手握壽司, 但機造壽司也不一定會如此實, 飯粒像雪冷了的硬. 蕎麥冷麵很不錯, 汁跟外面吃到的有點不同, 比較甜, 但伴麵吃依然好吃, 汁也不會過多蓋過了麵. 炎炎夏日三片西瓜確是很吸引, 看上去十分紅, 但一點甜味也沒有, 可能應慶幸它沒浸過糖水? 不過它不會是染了色的吧....環境是最吸引人坐下來吃東西的, 舒適乾淨, 有城堡的擺設. 在迪士尼吃飯大概就是吃這些裝潢吧!
休閒的迪士尼之旅當然不少得休閒的午餐
走了好幾間餐廳
都不太合心
來到這間, 有日式中式西式
價錢跟出面差不多

2010-09-25
雜錦壽司set
加洲卷
2010-08-29 18 浏览
chat mâle牛一chat féminin竟然鬼鬼馬馬帶左chat mâle去迪士尼, 嘻嘻!經過deuxchats一番選擇,終於揀左呢到食午餐啦! 食物其實唔係話咩高級野,亦唔太平, 不過喺得樂園裏面開, 有番一定水準,份量又足, 食得飽!而且選擇多, 除左中式點心, 西式扒餐 / fish and chips / 沙拉 之外,仲有鍋燒, 日式便當等等. 全部約 $6x-$8x 有交易.不過要加成 $18 先有一樽飲品, 我地就無叫啦.這裏是自助型式的, 夏天搵冷氣位可能難啲, 但就算坐出面, 都好通風唔太熱
chat mâle牛一

經過deuxchats一番選擇,
終於揀左呢到食午餐啦!

食物其實唔係話咩高級野,
亦唔太平, 不過喺得樂園裏面開, 有番一定水準,
份量又足, 食得飽!
仲有鍋燒, 日式便當等等.
全部約 $6x-$8x 有交易.
不過要加成 $18 先有一樽飲品, 我地就無叫啦.

這裏是自助型式的, 夏天搵冷氣位可能難啲,
但就算坐出面, 都好通風唔太熱
豬骨湯拉麵配什菜天婦羅: 湯底鹹淡適中,天婦羅脆而不油,好味!但係預先炸定,所以無得趁熱食...
上海燒鍋雞飯+雜菜湯: 簡單都好好味. 難得佢唔"孤寒", 有成六七件雞!
2010-07-30
生日
2010-08-26 24 浏览
Royal Banquet Hall 咁靚嘅名 & 門面...原來係Canteen我點了個 茄汁雞粒飯 ($38) 送水一支(本身都唔知佢係兒童餐...睇唔清楚...點知=.= 一見個飯都知唔會飽)好勁茄汁味...姐係自己都煮到個d... 唔算難食囉。男友點了 豬軟骨拉麵 ($60) 有西瓜送d個好味好多, 個湯都似出面拉麵店, 豬軟骨就甜左少少。食個lunch 再出發, 有冷氣的canteen 本身比食物吸引得多。

我點了個 茄汁雞粒飯 ($38) 送水一支
好勁茄汁味...姐係自己都煮到個d... 唔算難食囉。

男友點了 豬軟骨拉麵 ($60) 有西瓜送
d個好味好多, 個湯都似出面拉麵店, 豬軟骨就甜左少少。

周圍都有好多畫
靚靚古典燈
茄汁雞粒飯 (小童餐), 不過不失
2010-08-23
周圍都有好多畫
靚靚古典燈
2010-08-10 28 浏览
玩到好累,又係食晚餐既時候,同朋友見到呢間餐廳有冷氣,就衝左入去平時唔鐘意食飯既我當然睇下有冇包類食品啦,見到有米奇樣子的素菜pizza($55),就即刻order!!呢個Set有一碗田園雜菜湯,不過我覺得有些油膩!個Pizza即叫即烘熱,好足料,有蕃茄、青淑、菠蘿同Cheese鋪面,餅底係不太厚的pita bread,份量岩岩好如果包埋飲品就perfect了好味,下次去都會揀呢個!
玩到好累,
又係食晚餐既時候,
同朋友見到呢間餐廳有冷氣,就衝左入去

平時唔鐘意食飯既我當然睇下有冇包類食品啦,
呢個Set有一碗田園雜菜湯,不過我覺得有些油膩!
個Pizza即叫即烘熱,
好足料,有蕃茄、青淑、菠蘿同Cheese鋪面,
餅底係不太厚的pita bread,
份量岩岩好

如果包埋飲品就perfect了

好味,下次去都會揀呢個!
2010-08-09
  • 素菜pizza