2008-10-27 20 浏览
日期:2008年10月24日哩度係一個food court,有唔同林林種種既美食,我揀左食日本ramen.蝦天婦羅豬骨湯拉麵:2件蝦,1件南瓜,麵係幾好食,湯底淡少少會好d.伴食有西瓜3件,好清甜啊!
日期:2008年10月24日
2008-10-06 21 浏览
焗海鮮飯 (約$5x) ~ 有2隻青口、魷魚粒、魚粒、港式蟹柳......,整合焗飯份量是不多(可以說是少),但食到一半已經不想吃下去,因為它的芝士白汁味道很濃烈,食到一半已覺得很溜,感覺好像很飽,本人也很喜歡吃芝士,味道是不錯的,但實在很溜米奇老鼠Pizza (約$5x) ~ 心想在迪士尼吃Pizza也不會好食只是賣樣,但估不到味道是ok的,起碼唔難食! Pizza批底脆脆地,上面有青椒條、大量洋蔥片、幾片鴨胸肉,和一般Pizza味道差不多,只是洋蔥比較強烈以上每個餐也會跟一個沙律,沙律製作很流水,碗底剩很多水

以上每個餐也會跟一個沙律,沙律製作很流水,碗底剩很多水
焗海鮮飯
沙律
午餐
2008-08-16 31 浏览
去迪士尼樂園玩,預左貴夾唔好食,午飯係尼間皇室宴會廳食,一睇大部份整定。老婆貪得意,叫米奇老鼠Pizza,個仔要鋸扒,我左睇右睇,搵個叫做唔係好整定ge 漢堡飽。Pizza 唔使講,硬!可能要make sure 隻老鼠耳唔好軟,食就一般到唔怕恨!牛扒OK,比我仔學校飯堂好少少,收貨喇!我個漢堡又係可以自己加醬汁,我好彩,連薯條都炸起,肉汁唔錯,下次再黎都會揀佢!盛惠$180總數,OK! 另外,尼度(香港迪士尼樂園)食肆可以拉咭。

牛扒OK,比我仔學校飯堂好少少,收貨喇!

牛扒
Hamburger
  • 漢堡
2008-06-25 11 浏览
來HK許久都只是挂住食,景點都放到了最後才來~ 最熱的1天來到迪士尼遊完1輪已是2時許,就在最近的餐廳坐下了~ 就這個皇室宴會廳~裏面其實是分開了幾間不同的food court~ 裝修是不錯的,有好多迪士尼公仔石像+布景~ 餐價大約都在50-70之間,所有餐不包野飲,1支汽水索價20大洋,都幾貴~ 不過係呢度係甘ga啦酷熱的天氣拉麵好像不多對辦,日本野是否定了~ 唐餐也算了......最後還是選定了西式的漢堡包最穩鎮了~ 要了皇室宴漢堡$50,老婆仔要了燒春雞$60幸好冷氣間有空位,不然就真係會熱死人~ 今日其實人不算很多吧,不過成2點幾餐廳都甘多人~漢堡跟包的薯條是不錯的,至少不是放了許久的貨色~ 漢堡就真的唔係好得啦~塊漢堡扒乾曬甘汁都無~ 幸在夠大個~ 番茄、生菜+汁都落足曬料,算係甘的了~ 能醫飽個肚的燒春雞是整隻雞全脾,送多塊煙肉~ 煙肉少韌,雞是跟我加拿大學校餐廳整得1模1樣的味道唔鞋夠入味夠熱算係甘的了~ 在迪士尼入面應該是差不多就這個水準的了~ 醫飽肚子不難食就OK

2008-03-25 28 浏览
落雨下,以為呢間係美心酒樓,既來之,則安之!order左復活節串燒餐及漢堡飽餐!復活節串燒餐($65),有一條串燒,d肉無味又un,最欣賞係個紅糙米飯,個白磨菇湯太"奶",唔好味!漢堡飽餐($60),一般,冇驚喜,茨條亦唔熱唔脆!不過下奏3點先食lunch,餓得很,就算d野唔係新鮮熱辣辣,都會食晒啦~不過一定無下次lor!
漢堡飽餐($60),一般,冇驚喜,茨條亦唔熱唔脆!
(非会员)
2007-12-29 73 浏览
I ordered the hamburger (comes with fries and a cream of mushroom).I've never tasted burgers this bad, and I wasn't expecting much and my standards are usually quite low.This is how I described the taste to my friend who saw me eating it with that disgusted face, ''You know those boxes we used for moving? Cut them out in little circles, add salt and pepper, boil for 3 minutes and this is exactly what that would taste like."美食天堂喎﹗﹗It's an embarassment.The restaurant itself on the other hand is e

美食天堂喎﹗﹗It's an embarassment.

The restaurant itself on the other hand is extremely nice. Good for taking pix (that's about it.)
2007-12-22 20 浏览
去disneyland當然不是為了去吃那兒的fastfood,但比起在tomorrowland那兒的薯條包包,這兒的選擇比較上down to earth一點,味道可能不夠平穩,但gourmet的感覺較好這次吃了一個「定食」似的東東:雜錦壽司,綠茶冷麵,西瓜3塊和一個chocolate fudge cake壽司算是有個交代,比之前評那間的更好,三文魚片的厚度還算正常,不似某些地方薄如紙但收得好貴。綠茶冷麵都幾好味,入口o個下好香好清,個汁雖然大概係坊間有的那種,但依然要話係ok的。西瓜…-_-其實我有點奇怪,依家都算係冬天啦,點解會用西瓜做飯後果架?!傻瓜又(係"又"!!)叫烤牛扒那個餐,薯蓉依然係好滑,有濃濃牛油味,牛扒當然是很普通的那種,但個汁幾好,overall兩樣野都係有點點涼的,不過算啦,始終係fastfood嘛fudge cake係值得話好既,雖然同一般bakery差唔多水準,但朱古力味係好濃,又唔係太漏,有點點苦,味道幾ok!o係得theme park食野一定係同同價錢既地方唔值,但哩度都會係一個合理既選擇。
2007-03-04 17 浏览
今日帶了家人來迪士尼,玩完winnie the pooh就來了這裡食個lunch。是自助形式,叫了兩個天婦羅餐﹑咖哩﹑烤餅和糯米雞。麻麻地,下次認該唔會黎呢間。
2007-01-11 11 浏览
那天去迪士尼, 自己幾鍾意迪士尼, 來過幾次, 講真要玩的機動遊戲, 看的表演都已經八八九九, 只剩一兩未玩過的, 因此時間甚多, 次兩次只顧著遊玩參觀, 也沒好好的吃一餐, 今次倒時可以悠閒一點吃點東西了!選了這間主要是因為環境看上去較好, 我們其實也沒有太多研究樂園的飲食設施, 所以進去才知道有什麼東西吃呢!結果是中西日大拼湊, 結果我叫了一個叉燒拉麵, 女朋友叫了一個蒸肉餅飯。拉麵真是很普通, 麵質當然不能和外面的專業麵家相比的了, 但都叫可以接受, 最基本煮的時間仍控制得宜!叉燒是鹹瘦肉囉!餐有一個麵豉湯及一杯綠茶!蒸飯就真是很「叮叮」的質素, 包括那個透明塑膠飯盤, D飯好硬, 肉餅好實, 而且沒什麼味, 再加上那些快餐店常見的小包裝豉油, 感覺很「叮叮」耶!餐包了一碗魚蛋湯, 好鹹, 好味精, 另有一杯綠茶!坦白說食物質素就心裡有數, 亦有心理準備, 不過隨了紙杯外, 我不見得餐具等有什麼特色!!!不過環境是很漂亮無疑, 坐得都頗舒服, 坦白說, 下次到主題樂園, 我也是隨心去選擇那間食肆, 可必太傷腦筋呢!!

2006-12-27 36 浏览
係迪士尼玩到攰攰地, 想食個lunch, 恰巧經過這兒, 看過餐牌都ok, 就入去試試. 聖誕節當然要叫一些應節的食物啦! 我叫了聖誕火雞腿餐, 有火雞腿, 薯菜和白菌忌廉湯. 火雞腿好好味, 薯條亦好脆, 碗湯好好味, 唔係罐頭湯. 雖然係food court, 不過環境一流, 佈置好grand, banquet hall 好有harry potter 間學校feel, 而且價錢一d都唔貴. 順道講講迪士尼. 26/12 公假去諗住會好多人, 不過又唔係. 十點幾入場, 不用排隊. 玩了許多機動遊戲也不用排隊. 天氣也不錯, 使煙花清色可見, 好漂亮.. 還有飄雪, 好美麗的燈色, 一流的地方...不過裡面的精品真的很吸引, 若果想在裡面唔用錢似乎不可能.

不過裡面的精品真的很吸引, 若果想在裡面唔用錢似乎不可能.
2006-09-17 21 浏览
個location又好好就腳而且入面就好似一個food court咁有4間比大家揀下試邊間我同家人就試左西餐同咖哩餐個牛扒ok過d雞扒好好多個雞扒d肉好霉不過d配料好足有湯有salad不過冇餐飲亦無得加錢轉mum個個咖哩飯好食好多不過好奇怪佢係無totato嫁而且佢個SOUP仲好飲過我地個MUSHROOM SOUP 呢個日可能係一週年有買一送一既TICKET FOR MEAL不過就真係買一送一所以計落都唔係好貴佢地個度每個餐都係55左右個環境都唁錯而且有熱水,調味品,TISSUE而且D紙杯~~~好靚
個location又好
不過就真係買一送一
所以計落都唔係好貴
佢地個度每個餐都係55左右
個環境都唁錯
而且有熱水,調味品,TISSUE
而且D紙杯~~~好靚

2006-06-14 17 浏览
日式拉麵唔抵,扒類唔吸引,點心又唔掂,所以無得揀下便食咖喱飯套餐.有俄羅斯紅湯~好飲,好多料,味道好過平時飲的羅宋湯.生菜沙律~無特別.黑什米爾咖喱飯~其實係牛肉,個顏色比平時紅咖喱較深,好食.另一個套餐係咖喱雞飯,不過一塊薯仔都無.但味道OK嫁.
2006-04-04 15 浏览
我們四人來吃西餐,$55一個套餐有湯、沙律、扒、薯條或薯仔仲有加一杯茶。白菌忌廉湯唔係粉來的。扒都煎得幾好食。沙律無問題啊,至少都好食。我地四人在迪士尼玩得好開心,場內人數唔多唔少,剛剛好,唔會擠迫又唔會冷清。一切都好滿意啊。

2006-03-28 18 浏览
由於阿A有迪士尼優惠,尋日阿J&阿A結伴去迪士尼,起初對佢地既食物都無抱咁大期望,原先就唸住去火箭餐廳,但突然間落雨,咁岩我地係幻想世界,於是就揀左呢間試試。講到餐廳環境,我覺得不錯,幾闊落下,餐廳係自助式,先取食物後付款,雖然選擇不多,但味道都不錯,我地叫左咖喱飯&豬肉腸set,有飯,有湯,沙津,薯條,飲品,每人約$50,價錢雖偏高,但入迪士尼玩,預左啦,整體尚算不錯。最後,阿J要衷心多謝阿A同我一齊去迪士尼,令我可以過左奇妙的一天! (^O^)

2005-12-18 13 浏览
午飯啊呀~~(^∇^)印度咖喱飯、特製豆漿、印度沙拉,印度烤餅,羅宋湯。共$76元。其實價錢ok的。不過飯有點冷,硬了一點點。
午飯啊呀~~(^∇^)

其實價錢ok的。
不過飯有點冷,硬了一點點。