2005-11-23 14 浏览
好開心啊.又再一次去迪士尼玩啦.上次總彩排入黎食野有7折.今次就要full pay啦.不過40蚊-50蚊一個餐.好抵啦.佢地有咖哩餐.點心餐.壽司餐.麵餐同扒餐.都幾多選擇啊.分量又足哦.可能驚d遊客玩都餓啊.樣樣都大大碟.Services又好.我個friend甘橋生日,d侍應仲同我地一齊唱生日歌,又送個米奇樣既布甸我地食添.嘩.你話幾開心啊.嗯..佢地d食物質數就一般啦.不過出到樂園玩,食咩都無所謂啦.因為主角係米奇老鼠嘛.
2005-10-17 14 浏览
看到介紹迪士尼的書仔,話這裡有中,西,日的食物,好似幾好3點幾去, 人唔多食物選擇唔多,每檔得3,4種因為食物都係已經整定,攪到無哂興趣結果只係點了炸雞柳加薯條味道一般
看到介紹迪士尼的書仔,
話這裡有中,西,日的食物,好似幾好

3點幾去, 人唔多
食物選擇唔多,每檔得3,4種
因為食物都係已經整定,攪到無哂興趣
結果只係點了炸雞柳加薯條
味道一般
2005-09-13 15 浏览
總採排期間去玩,去咗Banquet Hall食lunch,好抵因為有七折。食咗上海嫩雞飯($40未折),有湯、沙律+ 茶;都可算ok, 有好多雞同東菇,但幾咸。

(非会员)
2005-09-13 14 浏览
同朋友兩個開幕日去見證中國第一個disney,玩飽後下午三時在這裡吃飯,不用等,進去就有位(我們坐冷氣室內),我吃了蝦及雜菜天婦羅($50),有一件蝦,一件雜菜,一件青椒天婦羅,size唔大唔細,另有一碗小小的冷麵,一碗蟹子沙律,一個green tea包,天婦羅唔脆,冷麵蟹子沙律可以,朋友的sushi餐尚可,overall唔洗等位有冷氣即買不用排隊可醫肚,都可以既。
地方好靚,通風系統足夠,坐得幾舒服。其實都幾多位,之前公益唔夠位有報紙話係因為中國人習慣食飯坐得耐。好喇,講番食物。先攞野,後俾錢,有d似配給。我叫了喀什米以咖哩雞飯set有一個雜菜湯+飯+蔬菜沙律雜菜湯你用茄膏煲,有少少菜,有d意粉tim沙律你生菜底+2舊蕃茄+千島醬飯---咖哩係少辣,有好多好多雞and飯,阿哥都食唔晒,都有d雞味,算係咁架喇,出面有d地方得雪味tim喇。賣相都幾靚,飯上一粒車厘茄,顯得分外吸引。因總綵排有7折,媽媽大叫抵=)我7/9去,都唔多,排隊排得最耐都係space mountain and festival of lion king,唔過20minutes。係細d,但真係幾靚架。if要同其他parks比,咁實冇得比。at least比ocean park好。同埋d show超好睇。
地方好靚,通風系統足夠,坐得幾舒服。

好喇,講番食物。
先攞野,後俾錢,有d似配給。
我叫了喀什米以咖哩雞飯set
有一個雜菜湯+飯+蔬菜沙律
雜菜湯你用茄膏煲,有少少菜,有d意粉tim
沙律你生菜底+2舊蕃茄+千島醬

因總綵排有7折,媽媽大叫抵=)

2005-09-06 30 浏览
第二十三回——迪士尼樂園奇妙之旅《一》皇室宴會是快餐四種選擇各不同最鍾意去旅行的我﹐分別去過日本、巴黎、加州的迪士尼樂園﹐最大位於奧蘭度的還沒有去過﹐咁就去全球最細的香港迪士尼樂園補番條數喇﹐嘻~我是在公益慈善日前一天去的﹐人不算太多﹐在同事們的忠告下﹐對於樂園的食肆﹐預先作了較壞打算。由於訂不到餐廳﹐便預早約十二時來食個早早的午餐。這裡叫皇室宴會廳Royal Banquet Hall﹐但賣的卻是快餐﹐廳內分開四邊分別提供四大類食品﹐有點心、燒烤、壽司等。由於我和朋友都唔餓﹐便隨便點了不太飽肚的點心了。這裡是先取食物後到收銀處付款﹐取食物時全部不用排隊﹐我還有時間慢慢影相添。餐廳分室內有冷氣和室外沒有冷氣兩部份﹐我們當然選擇坐室內喇﹐也不需要等位。我們試的點心併盤有蝦餃、小籠包、燒賣和素菜餃﹐各有兩件﹐另外送一個茶包和一碗魚丸湯﹐瓶裝橙汁就15元﹐上面有迪士尼標誌﹐橙汁幾新鮮﹐比預期中好。點心併盤的味道都不錯﹐燒賣和素菜餃與外面酒樓的差不多﹐只是蝦餃略為遜色﹐還附有一包醋是用來點小籠包的。我認為到樂園遊玩﹐食還是其次的﹐所以應該供應多些快餐﹐但一般外國的樂園﹐以炸薯條、炸雞、汽水等食物
第二十三回——迪士尼樂園奇妙之旅《一》

皇室宴會是快餐
四種選擇各不同

我認為到樂園遊玩﹐食還是其次的﹐所以應該供應多些快餐﹐但一般外國的樂園﹐以炸薯條、炸雞、汽水等食物為主﹐能夠有中式點心供應﹐也算是香港迪士尼樂園的特色了。

智慧分享﹕「我們是故意要迫爆迪士尼樂園的。」唐英年在迪士尼公益慈善日出現眾多投訴後說。

2005-09-04 19 浏览
有機會响開幕前o黎玩好開心呀!其實本來唔係o黎呢間,但係其他餐廳真係太多人o勒,天氣又真係太熱o勒,結果就o黎咗呢度,都ok啦。4個人分別叫咗牛排﹑鷄排﹑辣肉腸﹑兒童餐﹑朱古力蛋糕,食物質素一般啦,至於價錢因為有7折所以覺得好抵。其實好唔好食响果日已經唔係最重要o勒,重要o既係果日邊個响你身邊同埋玩得開唔開心,我就玩得好開心o勒!!
2005-08-28 43 浏览
係disney行足一日,之前又無啖好食,一係唔好食,一係熱到死,呢度都好大,分室外同室內,冷氣充足,坐位舒適,環境似在古堡中進餐,而食品是以快餐形式出售,但種類較多,價格亦是大約$40~$50左右,雖然食品質素一般,但坐低卻感覺幾舒服平和.雜錦壽司:三文魚,八爪魚壽司各兩件及四件加州卷,味噌湯,椰菜沙律,老實說,快餐形式壽司份量質素如何,大家心中有數,總之尚算新鮮,個人認為已經合格,味噌湯夠熱,椰菜沙律微酸,令人胃口增加,水準之內.香草烤雞扒:並非筆者order菜色,但聽閒水準不錯,下次有機會我會試試.兒童餐:最唔健康既菜色竟然係比小朋友,抵打,炸薯條,炸雞柳,再加一盒紙包橙汁(唔係我去左買壽司,其他親友買左,我一定唔考慮)埋單又係7折,$87蚊,都仲係叫抵既,開幕之後就唔知啦!話晒今日(23/8)只招呼一萬人,之後要招呼兩萬人,有d難度,因為我已經覺得好逼!