2024-09-22 311 浏览
Banpo的裝潢充滿韓國風情店內寬敞明亮 環境舒適整潔呢度提供多種燒烤選擇 包括五花腩、牛五花$99 就可以任食五花腩😋連前菜任添唔嬲 炸小魚乾特別好食牛五花依家半價 $79 就可以食到😙肉質都經過精心醃製 醬汁帶有甜味 入口即化 配白飯最適合不過😋仲可以加$38 任添生菜食落冇咁肥膩~除左傳統韓式辣醬 仲有芝麻油等獨特調味料______________________________𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
Banpo的裝潢充滿韓國風情
店內寬敞明亮 環境舒適整潔

呢度提供多種燒烤選擇 包括五花腩、牛五花
$99 就可以任食五花腩😋
連前菜任添唔嬲 炸小魚乾特別好食

牛五花依家半價 $79 就可以食到😙

仲可以加$38 任添生菜食落冇咁肥膩~

除左傳統韓式辣醬 仲有芝麻油等獨特調味料
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗵𝗮𝗿𝗴𝗲: ✔️
𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲: 8/10
𝗲𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁: 8/10
𝘃𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗺𝗼𝗻𝗲𝘆: 7/10
2024-09-21 287 浏览
成日覺得喺香港食韓燒係交智商稅😂今次試依間韓燒,竟然性價比好高!因為佢依排做緊優惠- $99任食五花腩😍🐷其實我就好少韓燒會食豬嘅~通常食牛多但係見佢咁抵!我都好想試講真,嚟到個賣相就唔算太靚,但係食咗之後認真一致認同比起其他出邊好貴嘅單點仲好食!其實每人食大約兩條五花腩都已經為返本啦!我另外再叫多咗一大碟🤟🏽我欣賞佢個韓燒爐唔係網款,因為燶底好麻煩😂同埋啲前菜都係無限添加👍🏽個人認為芽菜同埋泡菜好好食另外重點推介牛大腸!想講我喺香港食咗咁多次韓燒暫時未見過有一間有牛大腸食! 雖然佢係急凍,但係燒完嘅味同我喺韓國食嘅都好相似🥹之後我哋再嗌咗蔥煎餅,份量都幾多! 唔夠飽嘅我哋,就另外加咗個$38生菜🥬都係無限添加!生菜包豬肉冇咁Heavy又好似好健康咁😂😂😂最後飲品我哋試咗甜米露同Terra啤酒🍻前者第一次試甜甜地幾好飲!後者個啤酒我都係第一次試~都幾易入口👍🏽
成日覺得喺香港食韓燒係交智商稅😂
其實我就好少韓燒會食豬嘅~通常食牛多
但係見佢咁抵!我都好想試

其實每人食大約兩條五花腩都已經為返本啦!
我另外再叫多咗一大碟🤟🏽

我欣賞佢個韓燒爐唔係網款,因為燶底好麻煩😂
同埋啲前菜都係無限添加👍🏽個人認為芽菜同埋泡菜好好食

之後我哋再嗌咗蔥煎餅,份量都幾多!

最後飲品我哋試咗甜米露同Terra啤酒🍻
冇去韓國一排,突然又好掛住韓國燒肉🥩 上網搵到呢間屋企附近嘅韓國燒肉店😍⁡去到先發現,原來間餐廳係由正宗韓國人主理,老闆非常好客,好熱情成日周圍同每一台傾吓偈,介紹吓啲嘢食,除咗韓文,老闆都識講少少英文同中文,唔使擔心溝通唔到🤣⁡‼️重點仲係非常抵食‼️ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋⁡✨$99任食五花肉放題 (另加$38生菜任添)塊塊燒到金黃香脆非常惹味😋 每次添加,餐廳都絕不手軟,份量超多😍啱哂大胃王朋友🤣⁡✨泡菜豆腐湯🥘 $118超欣賞個湯,又濃又香嘅泡菜湯底😍酸酸辣辣十分開胃🤤撈埋白飯🍚好好食!! 差啲想添多碗飯🤣🤣⁡✨啤酒食燒肉不少得飲返幾杯🍻爽🥰⁡總括,人均$200幾蚊就食到正宗韓國人開嘅燒肉店,仲飲飽食醉出返嚟,真係 超·級·抵‼️

‼️重點仲係非常抵食‼️
ᴡʜᴀᴛ ᴅɪᴅ we ᴇᴀᴛ? 😋

✨$99任食五花肉放題 (另加$38生菜任添)

✨泡菜豆腐湯🥘 $118

✨啤酒
食燒肉不少得飲返幾杯🍻爽🥰

2024-09-16 241 浏览
今次我去咗一間韓國燒烤餐廳💗Banpo 盤浦💗,特別係佢哋$99任食Pork Belly!!大癲!🤣😹餐廳裝修都幾舒服,地方乾淨唔會油,不過有少少熱。雖然當時得三個員工,但佢哋都快手同helpful 。然後講下食物啦💗以為仼食質素一定麻麻,點知又唔係喎!肉質好ok喎,一將啲肉放上燒烤爐,嗰股香氣即刻散發出來,令人忍唔住想快啲食。🤣重有佢哋嘅韓國海鮮煎餅亦係一大亮點🦐🦞🦀煎餅外脆內軟,裡面充滿咗鮮蝦、魷魚同蔬菜,每一口都帶有海鮮的鮮味,搭配醬油醋汁食,更加提味。💗

餐廳裝修都幾舒服,地方乾淨唔會油,
不過有少少熱。雖然當時得三個員工,
但佢哋都快手同helpful 。

然後講下食物啦💗
以為仼食質素一定麻麻,點知又唔係喎!
肉質好ok喎,一將啲肉放上燒烤爐,
嗰股香氣即刻散發出來,令人忍唔住想快啲食。🤣

重有佢哋嘅韓國海鮮煎餅亦係一大亮點🦐🦞🦀

2024-09-14 274 浏览
早幾日約左舊同事係北角食韓國餐廳——盤浦。之前行過見到好爆場💥,一於前來韓燒加暢飲先!😎走進餐廳裝潢風格十分特別,首先是明亮的黃色裝飾和簡約的工業風格設計,帶店前衛和未來感。餐廳的韓籍經理非常友善,點餐時提供了熱情的建議🤣餐廳還提供了一些韓國前菜,泡菜、芽菜、魚糕等,全部小菜色香味俱全~我們點了個$99任食的五花腩!真是性價比超高!五花腩肉質鮮嫩,油花分布均勻,燒烤後的油香勁正!我地仲加左生菜🥬(+$38)~夾住d五花腩食,平衡下油膩感。除了五花腩外,我們還點了牛舌(130g),一邊燒,牛舌的脂肪一邊慢慢融化,肉香四溢,搭配醬汁或海鹽都勁美味。我們還點了冰凍的Terra Beer,清涼的啤酒恰好地平衡了烤肉的油膩感😆牛骨湯清香,湯底無味精,牛骨大大件牛骨熬煮的香味讓人忍不住多喝幾口,暖心又暖胃。仲配上白飯!一個牛骨湯都夠曬飽!食曬都勁飽!仲有好多選擇無未叫,下次再食埋其他野👍

除了五花腩外,我們還點了牛舌(130g),
一邊燒,牛舌的脂肪一邊慢慢融化,
肉香四溢,搭配醬汁或海鹽都勁美味。

牛骨湯清香,湯底無味精,牛骨大大件

食曬都勁飽!
仲有好多選擇無未叫,下次再食埋其他野👍
住北角嘅我見到附近呢間燒肉店做緊$99任食豬腩肉,即刻同朋友去食!❣️$99位豬腩肉無限任食真係超易回本,點幾碟都已經回本!❣️個人覺得其他韓國料理如牛骨湯都幾有水準,值得去食!🐮牛骨湯$138- 湯底濃香入味,幾鹹香鮮味,牛骨大大件好多肉,肉質嫩,好滋味(我會再為個牛骨湯而去)🐮牛五花肉$79(半價!)- 呢個都係有水準之選,牛脂比例啱啱好,片片都大片有滿足感,滿口油脂香🐷五花肉($99/位任食!)- 肥瘦剛剛好,外層燒到脆香幾滋味,肉質唔錯仲有d有軟骨🍜韓式冷面$118- 最鍾意燒肉配冷麵,冷麵酸甜開胃,撈埋芥末食,味道幾特別有風味下次再去狂食豬腩肉!

❣️$99位豬腩肉無限任食真係超易回本,點幾碟都已經回本!

❣️個人覺得其他韓國料理如牛骨湯都幾有水準,值得去食!

🐮牛骨湯$138

🐮牛五花肉$79(半價!)

🐷五花肉($99/位任食!)

- 肥瘦剛剛好,外層燒到脆香幾滋味,肉質唔錯仲有d有軟骨

🍜韓式冷面$118

下次再去狂食豬腩肉!
2024-09-07 307 浏览
行過見到做緊 $99 放題燒肉,真係好抵食,超易回本!!呢間韓國人主理嘅燒肉店,店員禮貌主動,整體食物實而不華,食到開心又滿足😌 坐好後店員好快手已經送上前菜同醬料 我地急不及待就點咗個🔥 Pork Belly $99任食優惠,加多$38就可以任加生菜🥬 豬腩肉比較重肥肉,雖然冰凍送上枱,但勝在剛好一口size,唔太厚又可以好快好易就燒熟。轉眼就可以整一盤焦香😤又脆口仲要唔柴嘅腩肉以正宗食法~ 熱辣辣咁用生菜包住夾腩肉,沾埋烤肉醬、生菜同配料,真係回味無窮🤤🥢泡菜豆腐湯非常傳統做法,而且整鍋都係配料,用黎餸飯一流🏅整晚淨係食到8碟!!!有冇人黎一齊挑戰下🤪

🥢泡菜豆腐湯
非常傳統做法,而且整鍋都係配料,用黎餸飯一流

🏅整晚淨係食到8碟!!!有冇人黎一齊挑戰下🤪
2024-09-02
2024-09-07 286 浏览
我哋嗌咗五花肉放題($99@1)(期間限定優惠)、蔥煎餅($138)、泡菜湯($118)、提子汁($20)同埋韓國雪梨汁($20)首先講咗呢間舖頭最大嘅Selling Point先啦就係可以$99任食五花肉‼️‼️(我哋加咗$38可以任食生菜)佢哋嘅五花肉其實質素都幾唔錯👍👍食落去好煙靭、爽口而且亦都唔會好多肥膏紋路亦都真係幾靚😋😋燒咗之後食落去亦都幾脆口所以我哋真係Encore咗好多碟咁之後就講吓嗰個泡菜湯同埋蔥煎餅啦前者飲落去去味道都幾濃郁🥰🥰辣得嚟又唔會太過Over配埋白飯一齊食嘅啱啱好😉😉而且仲有豬肉喺入面嘅後者聞落去同食落去都真係幾香😚😚食落去好有口感同埋唔會覺得好油膩~

首先講咗呢間舖頭最大嘅Selling Point先啦
就係可以$99任食五花肉‼️‼️
(我哋加咗$38可以任食生菜)
佢哋嘅五花肉其實質素都幾唔錯👍👍

配埋白飯一齊食嘅啱啱好😉😉
而且仲有豬肉喺入面嘅
後者聞落去同食落去都真係幾香😚😚
食落去好有口感
同埋唔會覺得好油膩~
2024-09-05 188 浏览
突發‼️發現香港最好食韓國菜🙀蜆殼街相信港島朋友唔陌生🙋🏻‍♀️ 每間餐廳都有特色唔會重複🥰 呢間韓國菜夜晚係爆曬場🇰🇷 lunch set 好抵食超級豐富‼️ 真正韓國人主理 老闆仲要係靚仔叔叔🤵🏻 後生一定不得了🤩韓式前菜係任添的🥳 每樣都正尤其係泡菜 醃蘿蔔~❣️辣炒雞肉套餐$88就係呢個超好食‼️ 成個pan上份量好大✨醬汁調得甜甜辣辣勁開胃😋 超級送飯🍚雞肉竟然好嫩滑 omg 雞髀嘅位置超爽🐓 瘋狂搶食😈最驚喜係竟然有年糕‼️ 煙靭程度係滿分又掛汁😭 完全冇expect到一個平平嘅 lunch set會咁豐富🥹大蔥同洋蔥都係靈魂配料🧅 仲有芝麻同蔥花真係好有誠意👍🏻❣️醬醃牛五花肉 $79呢個係限時半價抵食🌟 肉質比較薄冇想像中咁肥🐮 要讚佢哋個爐好易燒👍🏻 輕輕一燒就熟🔥 係韓式嗰種甜甜地嘅燒汁味 過足口癮🥰❣️秘制無骨牛排骨 $218貴少少食呢個都係我精選😋 食牛近骨嘅位係特別重肉味🤌🏻 呢度起埋骨係好 perfect🤩有肉感有嚼勁 越咬越香牛味🐮 送飯一流🫡❣️Terra beer $38❣️Jinro soju $58好耐冇飲過燒啤🍻 大學回憶之一😂呢度酒水唔貴就嗌左 真露原味單飲係好難
突發‼️發現香港最好食韓國菜🙀

韓式前菜係任添的🥳 每樣都正尤其係泡菜 醃蘿蔔~

❣️辣炒雞肉套餐$88

有肉感有嚼勁 越咬越香牛味🐮 送飯一流🫡

❣️Terra beer $38
❣️Jinro soju $58
好耐冇飲過燒啤🍻 大學回憶之一😂
呢度酒水唔貴就嗌左 真露原味單飲係好難飲 但加左啤酒反而會甜左🤔 而且酒精都幾多 好快可以進入狀態😈

• 辣炒雞肉
  • 無骨牛小排
2024-09-03 205 浏览
位置喺炮台山A出口行5分鐘就到喇,韓國人主理,店面超靚好有韓國風格🩶———————————————期間限定特價$79牛五花🥩原價$158,超抵食阿!另外仲叫左無骨牛排骨190g,兩款肉都醃得好入味,肉質仲好鮮嫩☺️再加多個牛肉石鍋拌飯,韓式辣醬會另外提供比你自行調節辣度,非常貼心♥️最後泡菜係免費無限Refill,如果想食生菜,每台只需加$38就可以任食喇🥗———————————————整體環境好舒適,座位有設計可將包包放入入面,性價比亦相當高,唔食燒肉嘅都仲有多款韓國料理可選擇,有機會一定要再黎試埋其他野食阿😋
位置喺炮台山A出口行5分鐘就到喇,
韓國人主理,
店面超靚好有韓國風格🩶
———————————————
期間限定特價$79牛五花🥩
原價$158,超抵食阿!
另外仲叫左無骨牛排骨190g,
兩款肉都醃得好入味,
肉質仲好鮮嫩☺️

再加多個牛肉石鍋拌飯,
韓式辣醬會另外提供比你自行調節辣度,
非常貼心♥️

最後泡菜係免費無限Refill,
如果想食生菜,
每台只需加$38就可以任食喇🥗
———————————————
整體環境好舒適,
座位有設計可將包包放入入面,
性價比亦相當高,
唔食燒肉嘅都仲有多款韓國料理可選擇,
有機會一定要再黎試埋其他野食阿😋
2024-08-31
2024-08-27 222 浏览
最近造訪了一家人氣天后韓式燒肉餐廳,晚上來到坐無虛席,點了幾道招牌菜,實在值得推介。餐廳提供一系列泡菜作為餐前小食,則是這頓飯的完美開場。經典的韓式泡菜酸辣適口,豐富的口感和香氣,瞬間激發了我的食慾。八月優惠,豬五花任食90分分鐘,肉質鮮嫩,油花分布均勻,烤出來的時候散發著誘人的黃金脆香。每一片都在燒烤爐上滋滋作響,外焦內嫩,搭配一些韓式醬汁,簡單卻讓人無法抗拒。食完可以任點,而且上菜好快。接下來是醬醃牛五花,這道菜的特點在於醬汁的味道厚重。牛肉在醬汁中腌製,吸收哂精華,口感滑嫩,搭配烤制時的焦香,令人垂涎。推薦與白米飯一起食用。水冷麵是一道清爽的選擇,尤其在炎熱的夏天。麵條Q彈爽口,令人神清氣爽。上面點綴的青瓜絲和雞蛋,增加了口感的層次感。

一見到’任食‘就醒神,平時留意到都會先bookmark ! 黎開炮台山就諗起呢間bookmark左既盤浦🍴一趟門,韓國人老闆用廣東話問幾多位,好可愛! 即點$99 一位任食豬五花肉(兩位起) 加$38仲有生菜任食。隨之送上6小碟前菜。五花肉薄切一片片,燒得金黃,肉質香嫩鮮味,用生菜包住食,清新解膩。豬肉既脂肪唔多唔會覺得好油膩,最後仲食左3碟添! 牛骨湯 跟白飯一碗 奶白色既湯頭鮮味,輕帶胡椒味特別暖胃。 牛骨肉唔韌仲幾滑,伴上韓國粉絲,加埋飯食真係好夠飽!蔥煎餅 真係好足料,份量又唔少! 勁多蔥,啱哂鍾意食蔥既朋友,入口挺身唔易鬆散,香口又脆脆地,大推!
一見到’任食‘就醒神,平時留意到都會先bookmark !
黎開炮台山就諗起呢間bookmark左既盤浦🍴
一趟門,韓國人老闆用廣東話問幾多位,好可愛!

即點$99 一位任食豬五花肉(兩位起)

加$38仲有生菜任食。
隨之送上6小碟前菜。

五花肉薄切一片片,燒得金黃,肉質香嫩鮮味,
用生菜包住食,清新解膩。
豬肉既脂肪唔多唔會覺得好油膩,最後仲食左3碟添!

牛骨湯
跟白飯一碗
奶白色既湯頭鮮味,輕帶胡椒味特別暖胃。
牛骨肉唔韌仲幾滑,伴上韓國粉絲,加埋飯食真係好夠飽!

蔥煎餅
真係好足料,份量又唔少!
2024-08-22 261 浏览
呢度無論裝潢定一碗一筷都同韓國食店一樣,差d以為自己係韓國。未嚟呢度都5g道炮台山有正宗韓國菜食。今次嚟叫左:✨️《醬醃牛五花肉》양념삼겹살醬汁醃到d五花肉好入味,不用加油,就放進一個很大鍋度燒。燒出來勁香,入口溶化,大推!👍✨️《秘制無骨牛排骨》뼈빼기갈비呢度嘅牛全部係韓牛,肉質很結實和我係韓國食到嘅質素差不多,很有嚼勁又重牛味,真係超過好味!😃💯✨️《純豆腐湯》순두부찌개入面有許多料,例:蜆、3件豆腐、蛋、菜和葱等,令人有多樣口感。湯底微辣,惹味無窮,正呀!😋✨️《人参雞湯》반삼계탕火喉十足,煮到糕米飯軟腍。人参味咁醇,雞肉嫩滑。🥰📍炮台山 蜆殼街地下

未嚟呢度都5g道炮台山有正宗韓國菜食。今次嚟叫左:

✨️《醬醃牛五花肉》양념삼겹살

✨️《秘制無骨牛排骨》뼈빼기갈비

✨️《純豆腐湯》순두부찌개

✨️《人参雞湯》반삼계탕
火喉十足,煮到糕米飯軟腍。人参味咁醇,雞肉嫩滑。🥰

📍炮台山 蜆殼街地下
2024-08-21 241 浏览
【北角•盤浦】@ππππππππππππππππππππππππππππππ好似置身係韓國既燒肉店Pork BellySweet rice drinkKorean pear juice韓國雪梨汁Rice Cake Dumpling Soup年熊餃子湯Cold buckwheat noodle燒肉店 Pork Belly這道燒肉的豬肉肚烤得非常完美,外層金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩,脂肪與瘦肉的比例恰到好處,讓每一口都充滿香氣。搭配特製的蘸醬,味道更上一層樓,令人提起食欲。 Sweet Rice Drink甜米汁的口感滑順,米香濃郁,甜度適中。飲用時帶來溫暖的感覺,非常適合作為開胃飲品,舒緩用餐前的緊張氣氛。Korean Pear Juice韓國雪梨汁清新可口,帶有天然的果香和淡淡的甘甜,口感非常爽口,特別適合在豐盛的燒肉餐前來一杯,幫助清新口腔。Rice Cake Dumpling Soup年熊餃子湯的湯頭鮮美,餃子裡的米糕與肉餡相結合,口感QQ,十分有嚼勁。湯底的香氣悠然飄散,讓人倍感暖心,是一碗令人滿足的舒適食物。 Cold Buckwheat Noodle冷蕎麥麵的口感彈牙,搭配清爽的
【北角•盤浦】@

Sweet Rice Drink

Korean Pear Juice

Rice Cake Dumpling Soup

Cold Buckwheat Noodle
冷蕎麥麵的口感彈牙,搭配清爽的醬汁和蘸料,十分爽口,是夏季的絕佳選擇。蕎麥的味道淡雅,食用時與配菜的搭配讓整道菜的層次更加豐富。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
#北角美食 #盤浦 #web3北角
盤浦
北角蜆殼街18號嘉昌商業中心地舖

2024-08-18 215 浏览
韓國人主理既烤肉店! 晚飯時間都幾full 建議大家黎之前book定位8月份佢地做緊💰$99/ppl 任食pork belly對於食得多野既朋友仔都幾抵食 豬腩肉既質素唔算好差 大部分既油脂分佈都唔錯 唔會全部都係肥膏 泡菜煎餅 💰$118呢個個人幾鍾意! 一上枱佢個煎餅煎得幾香口 仲保留到邊邊既脆口感 而且夠辣😂🌶 個煎餅都厚身同大份 但又唔會好重粉感牛骨湯 💰$138入口幾暖胃 牛骨肉都煲到好腍 一咬就可以撕開啲肉 但湯底偏咸Cass beer 💰$38食韓國野成日見到隻啤酒 飲口唔苦 酒味都唔算好重 幾易入口😆

韓國人主理既烤肉店! 晚飯時間都幾full
建議大家黎之前book定位