朋友帶路先知有呢間嘢 好少行到美麗華會繼續行原來就喺佢隔離 餐廳有兩層 又有室內外裝修好傳統韓屋feel 菜式都係傳統路線 店員都係阿豬媽🤍醬油蟹($520/2) | Rating: 4/10網上都好多cm係話佢嘅醬蟹好食唔知係我嗰日黑仔定點 硬係覺得啲蟹唔太新鮮…定唔知因為對上一次食係真係喺韓國 所以好大對比入口冇嗰種覺得好鮮甜嘅感覺 蟹膏亦未到話好香🤍韓牛霜降牛里脊($480) | Rating: 9/10🤍特級金獎五花腩($260) | Rating: 8.5/10韓牛真係好好食><有阿朱媽幫手燒生熟啱啱好 油脂分布都好靚 入口肉嫩而且重牛味五花腩都好高質 皮脆肉嫩 鎖到肉汁其他附送嘅小碟味道都好好有個涼拌茄子同醃螄蚶比較特別服務態度其實幾好 但燒肉嘅速度有啲急 食得好趕
朋友帶路先知有呢間嘢 好少行到美麗華會繼續行
原來就喺佢隔離 餐廳有兩層 又有室內外
裝修好傳統韓屋feel 菜式都係傳統路線 店員都係阿豬媽

🤍醬油蟹($520/2) | Rating: 4/10
網上都好多cm係話佢嘅醬蟹好食
唔知係我嗰日黑仔定點 硬係覺得啲蟹唔太新鮮…
定唔知因為對上一次食係真係喺韓國 所以好大對比

五花腩都好高質 皮脆肉嫩 鎖到肉汁

其他附送嘅小碟味道都好好
有個涼拌茄子同醃螄蚶比較特別
服務態度其實幾好 但燒肉嘅速度有啲急 食得好趕
宜家係OpenRice訂座,輸入BOOKMORE優惠碼,係10月份出席2間餐廳賞RICE$40,所以非常超值上星期我同D同事就用左呢個訂座優惠,訂左尖沙咀石牆道韓國餐廳,一齊嘆下韓餐,我地order左醬油蟹,好鲜甜,原來新鲜先试到最原味另外,韓式燒鳗魚都好入味,鲜甜,無骨,加埋醬汁超老闆娘另外請我地試食韓式炒年糕,幾入味,年糕有口感,有水準

另外,韓式燒鳗魚都好入味,鲜甜,無骨,加埋醬汁超

老闆娘另外請我地試食韓式炒年糕,幾入味,年糕有口感,有水準

2023-10-16
2023-10-06 302 浏览
提早五天訂枱,提早10分鐘到達,職員叫上去樓上攞枱,我哋行樓梯上樓上發現根本冇枱,擾攘10分鐘落返下面嗰層,仍然冇枱比,於是去咗門口一張枱坐低等,環境超級嘈雜,餐廳抽氣非常之差,整間油煙味好重,門口一開閉,一凍一熱好容易凍親,頭頂正上方冷氣勁風吹非常唔舒服,服務員安排與態度加上環境勁差。再等咗15分鐘都冇辦法安排另一張枱,唔知訂枱用嚟做乜,只能做門口狗坐門口。差,非常差,於是乎起身走人。去咗隔籬嗰間餐廳食,反而隔籬嗰間非常好。 呢間差評。

呢間差評。
  • 不推介此餐廳,差評
2023-10-06 263 浏览
我本身係四川人,住深圳差唔多10年,公司長假期已經開始放,所以我地一家人就去香港玩5-6日,順便嘆下香港地道美食我個女教我係Openrice search 一下餐廳,我大女最鍾意食韓國嘢,所以search到一間叫"石牆道韓國餐廳"見到佢地都有好多好評,所以就去潮聖下!一去到地方幾大,裝修得古色古香,我地order左有款叫韓式鰻魚,燒上黎好香,好有魚味,加埋醬汁食,超美味燒完好熱加碗韓式水冷麵,透心涼,完全熱氣全燒

燒完好熱加碗韓式水冷麵,透心涼,完全熱氣全燒

2023-09-26
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 燒鰻魚
四大差評原因1. 被命令式點餐2. 用餐次序不理客人意願3.被多次要求加購食物4. 被催促結帳詳解1. 原來四位客人不可能選二人套餐再加購其他食物@@ 咩道理!! 被要求必須揀四人套餐 或 全部散叫 !! 小心呀~ 仲要話四位必須要叫四款食物 , 但每款食物係二人份呀,好搞笑好反智呀!2. 燒烤嘅生肉一到台,專人即刻倒晒落個爐,不用理會客人意願,想食牛先定豬先,一下子落去燒熟晒俾大家食,仲分配好每人幾多塊係隻私家碟到,食咩食幾多都要被管。原因好簡單,唔想客人磨時間,嘆慢板3. 不下3-4次,要唔要食醬油蟹,要唔要加食物,你哋要加多一款食物,四個人要四款....到最後已經唔想應佢,問佢菜單有冇最低消費又答唔出,同佢叫講食唔晒會浪費佢又無回應。4. 無啦啦拎部卡機黎話,多謝晒~~~~~~ 俾張單你結帳。 但地下全場吉枱。牛無牛味 豬無豬味 泡菜無泡菜味,無人手唔該唔好開門做生意,疑似請了幾位外藉南亞裔員工頂住檔,體驗好差,不推薦,別來。
四大差評原因
1. 被命令式點餐
2. 用餐次序不理客人意願
3.被多次要求加購食物
4. 被催促結帳

詳解

牛無牛味 豬無豬味 泡菜無泡菜味,
無人手唔該唔好開門做生意,
疑似請了幾位外藉南亞裔員工頂住檔,
體驗好差,不推薦,別來。
2023-10-04 574 浏览
上星期有朋友约我去試韓國菜:餐廳名:石牆道韓國餐廳地點:尖沙咀金巴利道今次我地試左幾個菜,包括:天婦羅鲜人參---炸得好脆,咬落鲜人參又帶貼甘,加D蜜蜂中和番,確實幾好食。燒肉---有牛肋骨,牛五花,份量足,厚切,味道幾好。醬油蟹----醃得好入味,膏多,橘红色,不過好似徧鹹左少少,可能係我唔鍾意食鹹。南瓜炆牛肋骨-----南瓜.夠稔,入味,牛肋骨炆得啱啱好,落唔會有渣。整體唔錯,可以一试
上星期有朋友约我去試韓國菜:

餐廳名:石牆道韓國餐廳
地點:尖沙咀金巴利道

今次我地試左幾個菜,包括:

燒肉---有牛肋骨,牛五花,份量足,厚切,味道幾好。

整體唔錯,可以一试

燒肉
醬油蟹
南瓜炆牛肋骨
2023-09-12 351 浏览
宜家Viu TV播緊偶像劇“財閥家的小兒子”有我偶像宋仲基,真係靚仔到無朋友所以早兩晚约左幾個friend食飯,然後返去睇劇食咩菜?就梗係韓菜啦有我最鍾意嘅醬油蟹,膏多肉鮮,超跟住仲有燒肉,牛五花;五花腩,燒上黎肉香四溢,入口即溶,停唔到口

所以早兩晚约左幾個friend食飯,然後返去睇劇
食咩菜?就梗係韓菜啦

有我最鍾意嘅醬油蟹,膏多肉鮮,超

2023-09-11
等候时间
15 分钟 (堂食)
2023-09-05 340 浏览
上星期打風所以取消左個試菜,所以噚日再補番,我地試左個醬油蟹x3隻,味道唔錯,夠鲜味且膏多燒肉份量足,厚切韓式燒鳗魚,香氣撲鼻,女侍應幫我地剪到一塊塊,方便入口,加醬食,超好味有好多海鲜專人代燒,服務唔錯
2023-08-16 371 浏览
小朋友攞左新書,距離9月1號都係2,3星期時間,所以星期日就同左D细佬去左嘆韓燒我地係Openrice search到石牆道韓國餐廳所以我地就去試试全家都係食肉獸,所以燒肉唔少得,有牛肋骨,牛五花,真係全牛宴燒上黎肉香四溢,厚切,好重牛味仲有我最愛既醬油蟹,我一個人就食3,4隻,膏超多,非常鲜甜小朋友都食得好開心,不斷加燒肉,食到停唔到口,仲話開學前再Encore,黎多兩個round,佢地仲想叫埋D同學一齊黎添

我地係Openrice search到
石牆道韓國餐廳

所以我地就去試试

燒上黎肉香四溢,厚切,好重牛味

仲有我最愛既醬油蟹,我一個人就食3,4隻,膏超多,非常鲜甜

2023-08-13
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 牛肋骨
2023-08-11 317 浏览
我朋友個friend開韓國餐廳,噚日叫我去試下菜俾D意見,咁我當然唔會拒絕啦我試菜餐廳叫:石牆道韓國餐廳古色古香,味道唔錯韓式粉絲,味道唔錯,唔會太鹹,份量夠大,我地四個人啱啱好韓式海鮮煲,D蝦幾大隻,食落D肉唔霉,雪蝦算係咁,份量都好足醬油蟹,味道唔錯,膏又多,隻隻橘红色,睇番餐牌價錢唔貴,可以一試试菜評分

我試菜餐廳叫:石牆道韓國餐廳
古色古香,味道唔錯

韓式粉絲,味道唔錯,唔會太鹹,份量夠大,我地四個人啱啱好

试菜評分
2023-08-08
  • 韓式粉絲
2023-08-10 247 浏览
兩口子周圍尖沙咀搵韓燒食,呢間暫時係香港最好!最愛韓燒一定係佢既前菜!好正,好正宗,任添任食,泡菜都有兩款!服務都好到位,幫你燒埋,教你點食,雖然係咁sell我地食海鮮😂😂。我地叫左豬腩肉同埋章魚,兩碟其實好夠食,兩個人食夠晒飽,唔夠飽叫佢俾多啲前菜你😂我哋仲叫咗一杯嘢飲😁成餐飯成間餐廳就嚟我哋包場咁,可能因為我的午餐去,仲要兩點,所以得兩台客,唔使排隊非常好😁👍🏻埋單大約$350一個人,呢個質素同埋呢個服務,我覺得都算係咁
兩口子周圍尖沙咀搵韓燒食,呢間暫時係香港最好!

2023-08-05 234 浏览
科學園最近攪個Happy Hong Kong,所以我同左D小朋友去玩下,之後朋友约左我去尖沙咀試菜,其實我最想试下佢地個醬油蟹,因為聽講幾出名前菜十幾碟,味道唔錯,到左戲肉醬油蟹,膏多,橘紅色,非常新鮮配埋個紫桑飯係蟹蓋食

配埋個紫桑飯係蟹蓋食
2023-08-05
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-07-25 216 浏览
今日中午同同事食韓國菜,烤牛肉是必點,但這裏的海鮮也不錯。可惜今次冇人同我一齊食醬油蟹,唯有下次再去。今次叫了燒鰻魚 值得推介😛😛 我鍾意呢間的牛肉,牛肋骨油花滿佈,輕輕一煎,牛香脂香爆發。肉燒好後咩醬都不要沾,先吃一塊,先試最原始的肉味;第二塊就加附上的洋葱包菜吃;第三塊以芝麻葉,夾一粒蒜頭青椒,蘸一點醬再一口大件塞進嘴,味道層次十足另外四人套餐會有炸人蔘,店員說很適合夏天進吃,將新鮮人蔘沾上粉漿,像天婦羅般炸至酥脆,不過食完一條就已經飽了🤣細食的女孩不建議吃

前菜九小碟
調味牛排
2023-07-13
前菜九小碟
調味牛排
  • 調味牛大排
2023-07-25 180 浏览
夏天日日成三十幾度,真係熱到跳舞但我又鍾意食韓燒,所以咪揾間韓國餐廳嘆番下韓牛超好味,真係牛味十足,有牛肋骨,五花,牛肩脊牛肋骨幾大條我至愛五花腩,比例1/3;2/3成晚大家食得好開心,嘆左成兩個鍾
夏天日日成三十幾度,真係熱到跳舞

但我又鍾意食韓燒,所以咪揾間韓國餐廳嘆番下

韓牛超好味,真係牛味十足,有牛肋骨,五花,牛肩脊

牛肋骨幾大條

我至愛五花腩,比例1/3;2/3

成晚大家食得好開心,嘆左成兩個鍾
2023-07-22
  • 五花腩
  • 調味牛大排
  • 牛肋骨
2023-07-21 235 浏览
入到去直接上二樓我地一行兩人被帶到4張4人枱嘅其中一張由於夫君隻腳比較長 所以查問呀豬媽可唔可以坐向比較鬆動啲嘅一張 點知……呀豬媽頓然呆滯之後話,你地兩個人喎,ok 我話唔緊要,其實呀豬媽好nice 不過由於廣東話一般般再加上呀豬媽式肢體語言 另到有部份人會覺得佢冇禮貌🥹 坐左差唔多一個鐘都見到佢有好多熟客😉至於食物……😅我地叫左特級金獎五花腩(韓豬) $260/1pcs G5 原味牛排 (美國)$290 /2pcs 韓牛生拌牛肉 $280/份T6 牛腸鍋 $380/鍋加左生菜,芝麻葉同蔥小碟都好有驚喜 除咗有一般嘅涼拌菠菜芽菜 之外 仲有啲未見過又未食過嘅! Sorry 呀豬媽 ,燒嘅肉認真麻麻skip 🤣生拌韓牛 好juicy 混入切絲嘅雪梨 同蒜絲 帶點甜口 柔軟嘅韓牛絲 口感十足 好味👍牛腸鍋係夫君最愛 ♨️我地叫左辣嘅,辛辣唔油解酒一流 ,㗳㗳下仲有陣牛油香,一啲都唔漏,讚! 我同夫君致力食勻全香港🇭🇰🇹🇭Next……….補多句先,我一路食一路打食評,佢都無趕我走🤣
入到去直接上二樓
我地一行兩人被帶到4張4人枱嘅其中一張

至於食物……😅
我地叫左
特級金獎五花腩(韓豬) $260/1pcs
G5 原味牛排 (美國)$290 /2pcs
韓牛生拌牛肉 $280/份
T6 牛腸鍋 $380/鍋
加左生菜,芝麻葉同蔥

Sorry 呀豬媽 ,燒嘅肉認真麻麻skip 🤣

牛腸鍋係夫君最愛 ♨️

我同夫君致力食勻全香港🇭🇰🇹🇭
Next……….
補多句先,我一路食一路打食評,佢都無趕我走🤣