2023-03-25 30 浏览
又係近觀塘海濱嘅新餐廳,食完可以喺附近行吓幾chill🌝刺身拼盤五種 $268有三文魚、劍魚、油甘魚、赤身、北海道帶子,件件都厚切,而且仲好新鮮,油脂豐富,呢個價錢好抵食非常滿意!🌝軟殼蟹卷 $88軟殼蟹外脆內juicy 幾厚肉🌝甲羅燒 $78最鐘意食蟹膏,尤其燒過真係更香甜鮮味,配埋脆卜卜嘅米通食口感更正🌝燒蜆鹹鹹哋又唔會蓋過蜆本身嘅鮮甜,唔錯!另外店員仲會幫手燒,唔使驚燶咗🌖和牛牛肉烏冬 $118正常穩陣之選,湯底好清,而牛肉真係幾嫩滑,烏冬尚彈牙🌝菠蘿雪葩 $78原個小菠蘿上,幾得意,味道都唔錯,酸酸哋🌝椰子雪糕 $78椰子味突出雪糕好軟滑

又係近觀塘海濱嘅新餐廳,
食完可以喺附近行吓幾chill

🌝刺身拼盤五種 $268
有三文魚、劍魚、油甘魚、赤身、北海道帶子,
件件都厚切,而且仲好新鮮,
油脂豐富,呢個價錢好抵食
非常滿意!

🌝軟殼蟹卷 $88
軟殼蟹外脆內juicy
幾厚肉

🌝甲羅燒 $78
最鐘意食蟹膏,
尤其燒過真係更香甜鮮味,
配埋脆卜卜嘅米通食口感更正

🌝燒蜆
鹹鹹哋又唔會蓋過蜆本身嘅鮮甜,唔錯!
另外店員仲會幫手燒,唔使驚燶咗

🌖和牛牛肉烏冬 $118
正常穩陣之選,
湯底好清,
而牛肉真係幾嫩滑,
烏冬尚彈牙

🌝菠蘿雪葩 $78
原個小菠蘿上,幾得意,
味道都唔錯,酸酸哋

🌝椰子雪糕 $78
椰子味突出
雪糕好軟滑

今天和朋友過左觀塘區,想找一間特別的餐廳, 由於朋友對日本菜情有獨鍾, 最後找到這間位於海濱道近九龍東海濱叫"磯の水產"的日式餐廳,餐廳裝修好靚,仿如置身於日本居酒屋, 好有旅行feel, 座位寬敞舒適, 店員服務態度殷勤, 時刻留意客人需要, 多次主動替客人斟茶。蟹肉牛油果沙律,首先上的一道前菜, 牛油果及蟹肉,再加上新鮮的沙律菜和惹味的芝麻沙律醬汁, 配合精美的擺盤, 作為這一餐的起始, 令人更加胃口大開。壽司拼盤七件, 所有魚生都非常新鮮,每一款都鮮甜美味,賣相亦佳, 當中最欣賞的要算是帆立貝壽司,帆立貝超級大隻厚身, 咬落去超級滿足, 口感甚佳。香蔥吞拿魚腩卷, 吞拿魚蓉分量不少, 表面完全被鋪滿,配合芝麻和香蔥, 更能帶出新鮮吞拿魚蓉的鮮甜味, 口味清新特別。吉列炸蠔, 外皮炸得香脆可口, 裏面的蠔肉保持鮮嫩美味, 配合隨附的沙律醬醮著來吃, 食落亦唔會覺得好油膩。金菇牛肉卷, 牛肉鮮嫩唔怕韌, 金菇爽甜, 醬汁調味出色, 十分惹味的一道美食。野菜烏冬, 湯底鮮甜, 有椰菜,冬菇,金菇及甘荀等多種食材在內,而且烏冬煮得剛剛好, 唔會太腍, 仍保持住爽口彈牙, 十分不錯。椰子雪

椰子雪糕, 作為一個美味晚餐的終結, 椰子雪糕絕對是一個絕佳的選擇, 雪糕椰香四溢, 唔會過甜, 令人回味無窮。
2023-03-23
  • 吉列炸蠔
  • 壽司拼盤
  • 椰子雪糕
2023-03-23 144 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5每個星期找家餐廳吃餐飽是我做人的宗旨,上星期剛巧到觀塘海濱公園散步走走,偶遇一家附近的日本餐廳,先是被其餐廳名稱和日式居酒屋裝潢吸引,後來發現食物出品也很不錯,值得推介!磯の水產室內樓底高、感覺開陽,更於大堂自設刺身櫃檯,讓客人親身欣賞師傅的刀功,我最喜歡餐廳的落地玻璃和掛上紅紅燈籠的氣氛。小店提供各樣日式料理,包括浜燒、串燒、炸物、刺身壽司等,海鮮更是空運直送,非常新鮮有驚喜。💋 刺身拼盤5種 ($268)看到實物會「嘩嘩嘩」的刺身拼盤,有齊帶子、三文魚腩、拖羅、鯖魚及間八刺身,厚切出場,鮮度爆登,非常滿足!💋 三文魚親子飯定食 ($108) 配前菜及茶碗蒸恰像父子組合的三文魚片厚切及三文魚籽,簡直是天下最佳拍擋!三文魚片油脂、口感豐富,三文魚籽粒粒晶瑩剔透,口感爽脆,每一口都是大滿足!💋 西京燒銀雪魚定食 ($156) 配前菜及茶碗蒸日本料理中我最愛西京燒銀雪魚,銀雪魚燒得皮脆肉嫩,魚油豐腴,麵豉味道拿捏到位,值得一提連配搭的沙律醬也特別美味,完全感受
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 刺身拼盤5種 ($268)

💋 三文魚親子飯定食 ($108) 配前菜及茶碗蒸

💋 西京燒銀雪魚定食 ($156) 配前菜及茶碗蒸
日本料理中我最愛西京燒銀雪魚,銀雪魚燒得皮脆肉嫩,魚油豐腴,麵豉味道拿捏到位,值得一提連配搭的沙律醬也特別美味,完全感受到廚師的用心!

✨ 整體: ✨
✅ 食品種類多,刺身非常新鮮,食品質數有水準
✅ 價錢合理,地方闊落有氣氛
三文魚親子飯定食
西京燒銀雪魚定食
2023-03-19
三文魚親子飯定食
西京燒銀雪魚定食
  • 刺身拼盤
觀塘海濱🏖️近牛頭角餐廳數量不多但一間日式居酒居 非常吸引我眼球 適合招待客人或約會😍 裝修具日本風 ,提供各式刺身,壽司,燒物,主食,清酒,環境舒適值得一試🤩~🌟刺身拼盤5種$268帶子,吞拿魚,三文魚,蜜柑鯛,油甘魚,五款厚切刺身 帶子鮮甜 、吞拿魚腩油脂含量較少三文魚肥美鮮甜、 油甘魚 魚味濃郁個人最愛 蜜柑鯛❤️食用時會散發出淡淡的蜜柑味,沒有魚腥味!飼料中加入了蜜柑皮🍊十分易入口! 好味😍~🐟炸日本池魚仔 份量慷慨 香脆可口作為開胃小食相當不錯~🍚🐋蒲燒鰻魚飯炒飯乾爽 鰻魚不是碎粒 有咬勁的大小~🍲清酒蜆湯清酒煮蜆湯 簡單製作 已帶出蜆的鮮味淡淡清酒、蜆、蒜、乾蔥已經足夠最後當然要將湯喝掉
觀塘海濱🏖️近牛頭角餐廳數量不多
但一間日式居酒居 非常吸引我眼球
適合招待客人或約會😍
裝修具日本風 ,提供各式刺身壽司,燒物,主食,清酒,環境舒適值得一試🤩

🌟刺身拼盤5種$268
帶子,吞拿魚,三文魚,蜜柑鯛,油甘魚,五款厚切刺身
帶子鮮甜 、吞拿魚腩油脂含量較少
三文魚肥美鮮甜、 油甘魚 魚味濃郁
個人最愛 蜜柑鯛❤️

炒飯乾爽
鰻魚不是碎粒 有咬勁的大小

🍲清酒蜆湯
清酒煮蜆湯 簡單製作 已帶出蜆的鮮味
淡淡清酒、蜆、蒜、乾蔥已經足夠
最後當然要將湯喝掉

2023-03-23 23 浏览
蟹籽沙律 $58✔️好fresh嘅青瓜絲✔️大量蟹籽同埋有蟹柳刺身拼盤5種 $268✔️質素中上,全部都肥美新鮮✔️尤其帶子同蠔好鮮甜✔️厚切兼每樣都有3-4片 軟殼蟹卷 $88✔️飯好軟熟,有兩重紫菜,層次分明✔️軟殼蟹香口串燒 (約$30-58) ✔️大蔥雞肉串好香,雞肉大舊juicy ✔️冬菇充滿醬油香,好滋味和牛牛肉烏冬 $118✔️和牛入口即溶好肥美,油脂均勻✔️烏冬幼身偏淋,好入味桃雪笣 $78✔️有驚喜,食落好fresh✔️淡淡嘅桃香,唔會過甜椰子雪糕 $78✔️好絲滑香濃,椰子味好出Igable打卡度:8/10Taste 好味度:8/10 Worth revisiting返兜度:8/10
蟹籽沙律 $58
✔️好fresh嘅青瓜絲
✔️大量蟹籽同埋有蟹柳

刺身拼盤5種 $268
✔️質素中上,全部都肥美新鮮
✔️尤其帶子同蠔好鮮甜
✔️厚切兼每樣都有3-4片

軟殼蟹卷 $88
✔️飯好軟熟,有兩重紫菜,層次分明
✔️軟殼蟹香口

串燒 (約$30-58)
✔️大蔥雞肉串好香,雞肉大舊juicy
✔️冬菇充滿醬油香,好滋味

和牛牛肉烏冬 $118
✔️和牛入口即溶好肥美,油脂均勻
✔️烏冬幼身偏淋,好入味

桃雪笣 $78
✔️有驚喜,食落好fresh
✔️淡淡嘅桃香,唔會過甜

椰子雪糕 $78
✔️好絲滑香濃,椰子味好出

Igable打卡度:8/10
Taste 好味度:8/10
Worth revisiting返兜度:8/10
又係一星期一日同呀媽食飯既日子。今次揀左係觀塘海濱附近既日子餐廳,係呢到食飯都唔錯,食完可以散下步消化下。蟹籽沙律 $58青瓜、蟹肉同爆多蟹籽,口感一流。刺身拼盤5種 $268中吞拿魚腩、帶子、鯛魚、鯖魚、三文魚選用當日新鮮食材,我最愛中吞拿魚腩 。顏色呈淡粉紅,魚油脂恰到好處,味道甘香。香蔥呑拿魚腩卷 $88碎呑拿魚腩既份量都幾多,味道正常發揮。茄子 $38雞肉丸 $58小青椒 $38雞肉丸調味唔錯,食落啖啖肉。野菜烏冬 $58烏冬煙韌,食完呢個飽晒。
又係一星期一日同呀媽食飯既日子。

蟹籽沙律 $58
青瓜、蟹肉同爆多蟹籽,口感一流。

刺身拼盤5種 $268
中吞拿魚腩、帶子、鯛魚、鯖魚、三文魚
選用當日新鮮食材,我最愛中吞拿魚腩 。
顏色呈淡粉紅,魚油脂恰到好處,味道甘香。

香蔥呑拿魚腩卷 $88
碎呑拿魚腩既份量都幾多,味道正常發揮。

茄子 $38
雞肉丸 $58
小青椒 $38
雞肉丸調味唔錯,食落啖啖肉。

野菜烏冬 $58
烏冬煙韌,食完呢個飽晒。

2023-03-19 39 浏览
觀塘高級日式料理 啱啱食完日式放題 好似仲未夠喉 今日呢間日式居酒屋 朋友介紹咗好耐 今日終於有藉口可以試吓😉暫時未有時間去日本旅行 食吓日本嘢 頂住癮先 解下思鄉之苦🤣🥰😉 呢間日式居酒屋喺觀塘海濱長廊附近 有牛頭角地鐵站行過嚟都好快 地點都方便 舖頭面積都好大 門口掛滿日式燈籠 好吸睛 好有日本feel 🏮 日式木系裝修 置身其中 好似去日本嘅感覺🥰🥰佢哋選擇都有好多 有刺身 壽司 卷物 燒物 串燒 浜燒海鮮 定食 烏冬🍜 而且大部份食材都係空運到港👍 刺身拼盆5款$268有三文魚 油甘魚 帆立貝 吞拿魚 魚腩劍 刺身口感軟腍 肥厚新鮮 充滿魚油香 😋😋 特上壽司拼盤9件 $288海膽壽司 拖羅壽司 金目鯛壽司 油甘魚壽司 間八壽司 日本魷魚壽司 牡丹蝦壽司 深海池魚壽司 🍣🍣擺盤好靚 已經好吸引食慾🥰🥰 我最鍾意嘅海膽壽司同埋日本魷魚壽司😋😋 魷魚鮮甜彈牙 鮮美甘甜 賣相同味道都超正 食才真正新鮮👍👍 浜燒海鮮拼盤 $338有新鮮帆立貝2隻 日本蠔2隻 鮑魚2隻 大蜆4隻有職員🧑‍💼哥哥幫我哋即場燒 大大只帆立貝 大大只鮑魚 燒到啱啱好 仲幫我哋剪到細細粒 好細心

觀塘高級日式料理

刺身拼盆5款$268
有三文魚 油甘魚 帆立貝 吞拿魚 魚腩劍
刺身口感軟腍 肥厚新鮮 充滿魚油香 😋😋

特上壽司拼盤9件 $288

浜燒海鮮拼盤 $338
有新鮮帆立貝2隻 日本蠔2隻 鮑魚2隻 大蜆4隻
有職員🧑‍💼哥哥幫我哋即場燒 大大只帆立貝 大大只鮑魚 燒到啱啱好 仲幫我哋剪到細細粒 好細心 蜆同蠔 超鮮甜😋😋

花魚一夜干$138
煎到焦香 呢個送酒好正😄

野菜烏冬$58
呢個素烏冬 除咗椰菜仲有冬菇 金菇同甘筍條 非常健康👍🥰

和牛牛肉烏冬$118
有好多塊和牛牛肉片 仲有椰菜 金菇同甘筍條 非常豐富 烏冬都彈牙 湯底濃郁😋😋

整體來講 坐得舒服 食物有水準😉🥰

🎈磯の水產 (觀塘)
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
2023-03-19 28 浏览
🍴刺身拼盤5種 HK$268五種刺身包括魷魚、帆立貝、吞拿魚、三文魚、劍魚腩,每款有三件,魷魚彈牙又清甜,三款魚肉都幾厚。🍴鱈魚乾 HK$38燒一燒,香脆無比。🍴燒海鰻 HK$88魚肉偏薄,口感軟腍。🍴辛辣炸豆腐 HK$58豆腐外脆內嫩,調味香而不辣,辛香惹味,一啖一粒剛剛好。🍴加州卷 HK$58加州卷配上適量蛋黃醬,香甜滋味,多到瀉嘅飛魚子亦增添爽脆口感。🍴牛肉烏冬 HK$88牛肉唔會好肥,肉質柔軟,富有牛味,烏冬幼身偏腍,鰹魚湯底好夠味。📍磯の水產觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

🍴刺身拼盤5種 HK$268

🍴鱈魚乾 HK$38
燒一燒,香脆無比。

🍴燒海鰻 HK$88
魚肉偏薄,口感軟腍。

🍴辛辣炸豆腐 HK$58
豆腐外脆內嫩,調味香而不辣,辛香惹味,一啖一粒剛剛好。

🍴加州卷 HK$58

🍴牛肉烏冬 HK$88

📍磯の水產
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
🐟刺身拼盤 5種 ($268)刺身有5款,分別係間八、吞拿魚、真鯛、劍魚腩 同帆立貝,好有份量!劍魚腩腩位好肥美,咬落好厚實;帆立貝鮮甜大粒,口感好好,好有鮮味😍 呢個價錢相當抵食️🍣加州卷 ($58)加州卷好抵食,呢個價錢無野可以挑剔🤣每件都好足料🙈餡料有玉子、青瓜絲、蟹柳絲、紫菜、蟹籽及沙律醬,面頭啲蟹籽多到滿瀉🥰食落口感好有層次感☺️🦪吉列蠔 ($88)吉列蠔炸粉好薄,完全唔會覺得油膩,完全食到蠔嘅鮮味👍🏻🐖吉列豬扒配飯 ($68)吉列豬扒炸得幾鬆脆,而且炸粉唔厚,容易入口,配飯一齊食好香口!點埋沙律醬食更開胃,好快就食哂成碗飯🤣佢🦑鹽燒魷魚筒 ($88)原條魷魚上枱😍再由店員喺你面前燒,視覺效果滿分🤩店員燒完後會剪成魷魚圈,容易入口,口感幾彈牙,燒得呈現金黃色嘅魷魚有種烤過嘅味道非常之香🥰🍵靜岡抹茶可樂 ($48)🍈靜岡蜜瓜梳打 ($48)
🐟刺身拼盤 5種 ($268)
呢個價錢相當抵食️
刺身拼盤

🍣加州卷 ($58)

🦪吉列蠔 ($88)
吉列蠔炸粉好薄,完全唔會覺得油膩,完全食到蠔嘅鮮味👍🏻

🐖吉列豬扒配飯 ($68)

🦑鹽燒魷魚筒 ($88)

🍵靜岡抹茶可樂 ($48)
🍈靜岡蜜瓜梳打 ($48)

刺身拼盤
𝗣𝗹𝗲𝗮𝘀𝗲 𝗳𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗺𝘆 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝘀𝘁𝗮𝗴𝗿𝗮𝗺 @𝗺𝗶𝗰𝗵𝗲𝗹𝗹𝗲𝗳𝗼𝗼𝗱𝗳𝗶𝘁午市套餐包扣前菜 麵豉湯 日式蒸蛋前菜係甜辣既帶子裙邊 蒸蛋都幾滑 🍣 壽司8點定食帆立貝 三文魚 左口魚 中拖羅 魚 鰻魚 海膽 加洲卷壽司飯味道酸度適中 亦唔會容昜散開 我自己特別鐘意個三文魚同吞拿魚 完全冇筋 油香感重 大滿足😋雜菌炒牛肉丼飯大量洋葱同菇炒到好香 配上嫩口牛肉薄燒飯 個調味唔會過濃但好惹味 ♥️另外再試左 刺身拼盤5種分別有劍魚 帆立貝 三文魚 油甘魚 吞拿魚厚切刺身非常新鮮 魚肉鮮味突出 仲帶有少少清甜味 食落好有口感 💯餐廳每日提供既魚類都唔一樣 因為佢地想確保提供最好既食材俾顧客 所以大家Order前可以先問店員當日有邊款提供 整體好有日式風格 有質素 價錢合理👍

午市套餐包扣前菜 麵豉湯 日式蒸蛋

另外再試左 刺身拼盤5種
分別有劍魚 帆立貝 三文魚 油甘魚 吞拿魚

壽司8點定食
  • 刺身拼盤
磯の水產👻又黎搵好野食啦今次揀咗間觀塘嘅日本餐廳 - 磯の水產居酒屋格局裝修得靚環境舒適,啱feel傾計好地方佢近海邊食完仲可以行下添😆.🔅刺身拼盤5種 HKD 268拼盤有油甘魚、三文魚、帶子、劍魚、吞拿魚個刺身夠厚又夠新鮮油甘魚滑易入口劍魚好有咬勁吞拿魚肉質鮮美帶子同三文魚都好新鮮一份刺身拼盤夠哂兩三個人食嘅份量😛🔅浜燒海鮮拼盤 HKD 338拼盤有新鮮帆立貝、日本蠔、鮑魚、大蜆所有海鮮都好新鮮好鮮甜最鍾意個帆立貝肉質夠實,甜味十足鮑魚燒得啱啱好,唔會太硬整個拼盤好豐富,四個人食啱啱好🤩🔅特上壽司拼盤(9件) HKD 288拼盤有赤蝦、帶子、拖羅、海膽、間八等等壽司夠新鮮,每一件都好精緻拖羅肉質入口即溶,帶子夠鮮味特別推介個海膽,好濃郁,勁滿足🔅和牛牛肉烏冬 HKD 118烏冬同牛肉都夠滑口牛肉上枱都唔會老烏冬湯底味道都好濃郁係一個好perfect嘅組合😉🔅野菜烏冬 HKD 58烏冬煮得剛好啲野菜夠新鮮又夠靚色簡單又好味.整體黎講:海鮮新鮮 壽司精緻😚.🎈 磯の水產 (觀塘)觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
磯の水產👻
又黎搵好野食啦
今次揀咗間觀塘嘅日本餐廳 - 磯の水產
居酒屋格局裝修得靚
環境舒適,啱feel傾計好地方
佢近海邊食完仲可以行下添😆
🔅刺身拼盤5種 HKD 268
拼盤有油甘魚、三文魚、帶子、劍魚、吞拿魚
刺身夠厚又夠新鮮
油甘魚滑易入口
劍魚好有咬勁
吞拿魚肉質鮮美
帶子同三文魚都好新鮮
一份刺身拼盤夠哂兩三個人食嘅份量😛

🔅浜燒海鮮拼盤 HKD 338
拼盤有新鮮帆立貝、日本蠔、鮑魚、大蜆
所有海鮮都好新鮮好鮮甜
最鍾意個帆立貝
肉質夠實,甜味十足
鮑魚燒得啱啱好,唔會太硬
整個拼盤好豐富,四個人食啱啱好🤩

🔅特上壽司拼盤(9件) HKD 288
拼盤有赤蝦、帶子、拖羅、海膽、間八等等
壽司夠新鮮,每一件都好精緻
拖羅肉質入口即溶,帶子夠鮮味
特別推介個海膽,好濃郁,勁滿足

🔅和牛牛肉烏冬 HKD 118

啲野菜夠新鮮又夠靚色
簡單又好味
整體黎講:
海鮮新鮮 壽司精緻😚
🎈 磯の水產 (觀塘)
2023-03-14 33 浏览
話說,要去牛頭角海濱公園交收貓貓玩具,咁就順便去「磯の水產」食好西啦🥳🥳.先黎一盤刺身,醒醒胃先😜😜。刺身拼盤五種:三文魚腩、吞拿魚、劍魚腩、油甘魚、帆立貝,全部都好鮮甜,仲要係厚切,口感一流~~我最鍾意油甘魚,油脂分佈勁正勁香🥳🥳🥳.。午市套餐:壽司8點定食~喂丫!$138咋,竟然有一件係海膽壽司🍣,仲要勁鮮甜,開心🥳🥳🥳其他壽司全部大大件,性價比超高👏🏻👏🏻👏🏻.。午市套餐:豚肉生薑燒~豚肉薄得黎,質地幾嫰幾juicy,仲有勁多洋蔥,正合吾心👍🏻👍🏻😂.呢度嘅裝修都幾有日本feel,加埋個落地玻璃,感覺好舒服👍🏻同朋友慢慢歎、慢慢傾,爽👏🏻
先黎一盤刺身,醒醒胃先😜😜
2023-03-10
見到呢間日本餐廳裝修幾靚🎏,座位好闊落💺,好有日本居酒屋feel🍶,就入嚟食個午餐•ᴗ• 雜菌炒牛肉丼飯 $98午市套餐跟蟹柳麻醬沙律🥗,麵豉湯🥣同日式蒸蛋🥚。沙律菜好新鮮,蒸蛋好滑,見佢細細碗估唔到都好多餡料。至於牛肉丼飯🍱,份量適中,牛肉同雜菇🍄都唔少,牛肉用燒肉汁醃過,雖然唔算好滑嫩,但都唔會鞋口😋可惜燒肉汁偏甜同偏多,連最底飯嘅浸了燒肉汁,個人感覺太甜了😝怕甜記得嗌少汁店員服務好好,見到無茶都主動幫我地斟茶🍵👍🏻

•ᴗ• 雜菌炒牛肉丼飯 $98

店員服務好好,見到無茶都主動幫我地斟茶🍵👍🏻
2023-03-09 250 浏览
觀塘工廈食肆林立,附近打工仔平日可以有好多價廉物美嘅午餐選擇之外,夜晚招待客人或約會可到座落係觀塘海濱道嘅呢間日式居酒居,品嘗正宗日本菜😍 裝修具日本風,提供各式刺身,壽司,燒物,主食,清酒,環境舒適值得一試🤩🌟刺身拼盤5種$268帶子,吞拿魚腩,三文魚腩,油甘魚,深海前魚五款刺身好厚切,帶子鮮甜,吞拿魚腩油脂較少,三文魚好肥美鮮甜,油甘魚,前魚魚味濃郁,好滿足😍🌟加州卷$58大大件,上面蟹籽鋪到滿瀉,好足料,食落新鮮,蟹籽脆卜卜🌟魷魚筒$88燒物有驚喜🤩 店員即場幫手燒魷魚,經驗十足👍上枱賣相吸引,即燒即食增添燒烤香氣,超正😍🌟甲羅燒$78必食推介,滿滿的蟹膏充滿蟹蓋,店家提供青瓜絲清新解膩,好match🤩🌟牛肉烏冬$88湯底清甜充滿牛肉香,烏冬高質,牛肉冧滑,真係唔錯👍🌟餐飲:草莓(汽水) 密瓜(汽水)汽水唔太甜,密瓜味清新,草莓味突出,完美ending🥰
觀塘工廈食肆林立,附近打工仔平日可以有好多價廉物美嘅午餐選擇之外,夜晚招待客人或約會可到座落係觀塘海濱道嘅呢間日式居酒居,品嘗正宗日本菜😍 裝修具日本風,提供各式刺身壽司,燒物,主食,清酒,環境舒適值得一試🤩

🌟刺身拼盤5種$268

🌟加州卷$58
大大件,上面蟹籽鋪到滿瀉,好足料,食落新鮮,蟹籽脆卜卜

🌟魷魚筒$88

🌟甲羅燒$78

🌟牛肉烏冬$88
湯底清甜充滿牛肉香,烏冬高質,牛肉冧滑,真係唔錯👍

🌟餐飲:草莓(汽水)
密瓜(汽水)
汽水唔太甜,密瓜味清新,草莓味突出,完美ending🥰
2023-03-06
2023-03-07 41 浏览
「海濱長廊居酒屋🏮」刺身拼盤5款呢個拼盤真的很大份,入面有三文魚,吞拿魚,帶子,油甘魚和深海池魚,厚切刺身非常新鮮之餘,肉質也很鮮甜肥美,口感很好🙈和牛牛肉烏冬烏冬口感我本身很喜歡,煙韌彈牙,唔會係煮到又爛又酸果種🙈,很有咬勁🥰,之餘牛肉湯味道很重,和牛讓整個湯都很濃郁,還有野菜冬菇等解膩💗香蔥吞拿魚蓉壽司卷吞拿魚的份量很多,入面和上面都放的很滿,有大量芝麻,香蔥和香油提出鮮味🙈,總體感覺很清甜爽口鱈魚片鱈魚片口感係脆脆的,食得出鱈魚味,鱈魚脆片是新鮮烘烤的,攞上來的時候還帶點烘烤的香味,搭配鮮甜的沙律醬 飲酒🍻食真係一流🥰大蔥雞肉醬汁是甜口的燒烤醬,雞肉和大蔥被燒得帶點微焦的香味,吃起來脆脆嫩嫩的🙈
「海濱長廊居酒屋🏮」

刺身拼盤5款

和牛牛肉烏冬