2023-11-30 21 浏览
呢晚黎到海濱道呢間磯之水產, 一路望住海旁一路嘆真係好chill! 食到我地都唔想走, 因為秋涼, 有涼風好舒服! 我地叫左好多野食, 有角切魚生雜菜沙律、炸魷魚圈、雞皮餃子、好多款串燒、清酒生蠔杯同埋鰻魚飯! 全部野食我都好滿意, 沙律入面既魚生份量有好多! 炸物又夠熱,份量又多! 雞皮餃子好令人surprise! 岩哂我口味! 串燒都好好食, 燒到岩岩好, 所有野都仲好JUICY! 我地叫左大啡菇、波蘿、雞冠、白鱔同埋松露牛肉卷, 樣樣都好好食, 雞冠好特別, 其實我未食過, 味道都幾有趣, 煙煙UNUN咁! 鰻魚飯又係一流! 入面有埋溏心蛋,岩哂撈飯!

去親觀塘食飯,都係APM、駱駝漆大廈,都唔知觀塘海濱原來都有質素唔錯嘅餐廳😱,仲要主打日本料理,刺身、串燒、燒物、鍋物都有。✨ 磯の水產半開式用餐環境,雖然鄰近馬路,但車流唔多,十分寧靜☺️,十分舒服。而且天花板都悉心裝修過,有種日本風🇯🇵嘅感覺👍🏻。🥢 刺身拼盤六點 $288刺身一啲雪味都無,非常新鮮!應該係產地新鮮直送,不得了👍🏻。每款刺身都係厚切Size,超滿足😝!✅ 三文魚︰鮮甜肥美,魚油香味濃厚🐟✅ 帆立貝︰肉質非常肥美,味道鮮甜😋✅ 左口魚︰裙邊部分經過火炙🔥,有嚼勁又鮮甜爽口😋✅ 吞拿魚︰食落完全無筋✅ 真鯛魚︰肉質鮮嫩,口感柔軟✅ 油甘魚︰魚紋路分明👍🏻,甘甜清新🥢 芝士年糕串 $25鹹味芝士年糕入口煙韌,配埋爽脆紫菜,口感一流🥰。🥢 菠蘿串 $18菠蘿食落香甜,有陣陣焦糖香味,解油膩一流☺️。🥢 松露牛肉卷串 $68松露味十分突出,食落仲有少少肉汁,口感豐富。🥢 鹽燒鮑魚 $78肉質厚實,食落嚼勁😍,軟韌細嫩,鮮味十足 。🥢 日式牛小排鍋 $138壽喜燒湯底配埋半熟嘅牛小排,配料仲有娃娃菜、滑豆腐,份量十足‼️湯底唔會太鹹,牛肉同娃娃菜吸曬精華,味道更濃更鮮😋。🥢桃味雪葩

✨ 磯の水產

🥢 刺身拼盤六點 $288
✅ 三文魚︰鮮甜肥美,魚油香味濃厚🐟
✅ 帆立貝︰肉質非常肥美,味道鮮甜😋
✅ 左口魚︰裙邊部分經過火炙🔥,有嚼勁又鮮甜爽口😋
✅ 吞拿魚︰食落完全無筋
✅ 真鯛魚︰肉質鮮嫩,口感柔軟
✅ 油甘魚︰魚紋路分明👍🏻,甘甜清新

🥢 芝士年糕串 $25
鹹味芝士年糕入口煙韌,配埋爽脆紫菜,口感一流🥰。

🥢 菠蘿串 $18
菠蘿食落香甜,有陣陣焦糖香味,解油膩一流☺️。

🥢 松露牛肉卷串 $68
松露味十分突出,食落仲有少少肉汁,口感豐富。
松露牛肉卷串

🥢 鹽燒鮑魚 $78
肉質厚實,食落嚼勁😍,軟韌細嫩,鮮味十足 。

🥢 日式牛小排鍋 $138
日式牛小排鍋

🥢桃味雪葩 $38 (推薦)
最後,甜品真係令我好意外,桃味雪葩唔係得個味道,而係將白桃挖空心放雪葩😱,令你一直路都有濃郁桃味🍑,幾Fresh、幾清新,而且保溫得好好,唔會好快溶曬,依個真係好推薦‼️
桃味雪葩

🥢巨峰提子蘇打 $68
冰凍解渴,唔會死甜,有淡淡果香😚。
巨峰提子蘇打
2023-11-20
松露牛肉卷串
桃味雪葩
巨峰提子蘇打
  • 刺身拼盤
2023-11-27 13 浏览
餐廳係觀塘海濱旁行完海濱去食飯/ 食完飯去行下都非常浪漫海濱人流唔算多, 靜靜地又過左一個星期6夜晚~醒胃前菜~ 牛油果豆腐沙律從來無諗過呢牛油果片夾豆腐呢個組合, 清爽好味零負擔燒鴨肝多士鴨肝同樣做到鵝肝既濃厚複雜既味道, 唇齒生香後味會有淡淡既鴨子腥羶味, 正!!串燒 - 牛舌串, 白鱔串, 京蔥雞肉串, 雞軟骨, 菠蘿串呢到既燒物選擇都幾好, 選擇困難症既我花d時間先揀到做得好的牛舌並無異味, 似牛肉但個份柔軟口感係食牛肉享受唔到的白鱔肉厚肥美, 燒得剛好京蔥雞肉串裡面既京蔥係爆汁!! 清酒煮蜆可謂必點大熱菜式清酒經過煮熱後味道更加香濃, 湯底勁清甜蜆肉漲卜卜, 鮮甜到不得了牛肉烏冬超級強烈推薦!! 食串燒驚唔飽通常都會叫多個主食呢個主食真心唔會令人失望, 烏冬有嚼勁牛肉份量多, 湯頭又甜~~羊架串無用到香濃惹味既香料, 呈現到羊本身既味道係對肉既品質信心!燒完之後肉質依然有水份, 入口依然細嫩芝士年糕串微煙韌外皮包著濃厚既芝士一咬開好似心太軟咁芝士會流出紫菜剛好平衡到芝士既濃, 好味!
餐廳係觀塘海濱旁
行完海濱去食飯/ 食完飯去行下都非常浪漫
海濱人流唔算多, 靜靜地又過左一個星期6夜晚~
醒胃前菜~ 牛油果豆腐沙律
從來無諗過呢牛油果片夾豆腐呢個組合, 清爽好味零負擔

燒鴨肝多士
鴨肝同樣做到鵝肝既濃厚複雜既味道, 唇齒生香
後味會有淡淡既鴨子腥羶味, 正!!
呢到既燒物選擇都幾好, 選擇困難症既我花d時間先揀到
白鱔肉厚肥美, 燒得剛好
京蔥雞肉串裡面既京蔥係爆汁!!

清酒煮蜆
可謂必點大熱菜式
清酒經過煮熱後味道更加香濃, 湯底勁清甜
蜆肉漲卜卜, 鮮甜到不得了

牛肉烏冬
超級強烈推薦!! 食串燒驚唔飽通常都會叫多個主食
呢個主食真心唔會令人失望, 烏冬有嚼勁
牛肉份量多, 湯頭又甜~~

羊架串
無用到香濃惹味既香料, 呈現到羊本身既味道
係對肉既品質信心!
燒完之後肉質依然有水份, 入口依然細嫩
微煙韌外皮包著濃厚既芝士
一咬開好似心太軟咁芝士會流出
紫菜剛好平衡到芝士既濃, 好味!
2023-11-25
2023-11-27 14 浏览
磯の水產 (觀塘)好想食精緻日本菜 同朋友揀咗係觀塘海濱既磯の水產 各樣刺身 一品料理 串燒 壽司都有齊裝修充滿日本元素 對住海濱夜景感覺好chill我地兩個女仔食左咁多嘢 人均三百左右 食物質素又高 性價比幾高活赤貝刺身$58入口好新鮮爽甜爽口彈牙唔靭,好鮮甜呀兵庫縣處女蠔 $38好新鮮好飽滿 size係細細隻但好鮮甜有少少咸香調味 令鮮味更突出日式牛小扒鍋 $168牛小排好嫩滑 好好味呀 仲有大量蔬菜熟到好入味 好清甜鹽燒活鮑魚$78鹽燒帶出鮑魚咸香 好惹味呀 口感都好彈牙火喉啱啱好串燒大啡菇$28啡菇香味濃郁 配埋醬汁好juicy好正燒菠蘿$18燒柚子荔枝豚肉$36荔枝既甜令個豚肉好鮮甜好好味 有驚喜京蔥雞$28京蔥好香 雞肉嫩滑多汁勁好食松露牛肉卷$68好多松露呀 同牛肉勁夾 入面既蔬菜帶d清甜 令個牛肉帶點清新既感覺 好有層次燒三文魚飯團🍙$48見到表面既飯焦黃色好吸引 食落有窩巴口感 好脆呀 仲幾夠三文魚味磯の水產 (觀塘)觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

裝修充滿日本元素 對住海濱夜景感覺好chill

活赤貝刺身$58
入口好新鮮爽甜
爽口彈牙唔靭,好鮮甜呀

兵庫縣處女蠔 $38

燒三文魚飯團🍙$48

用餐优惠
試食活動
2023-11-26 15 浏览
📍觀塘 磯之水產今晚又來到觀塘海濱附近,打算chill一chill。呢一間日式居酒屋位於觀塘海濱對面馬路,雖然全部都係室內嘅位,但係佢係冇好門阻住,所以坐喺最出嗰排係可以感受到秋風吹過🦖。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و• 刺身拼盤六點 $288呢味刺身拼盤分別係由六種唔同嘅刺身組成,分別係三文魚、吞拿魚、劍魚、帶子、八爪魚等等,廚師非常之闊佬,係採用左厚切嘅方式,所以真係啖啖肉。• 雞翼串 $28• 京蔥雞肉串 $28• 雞皮串 $38佢哋嘅串燒都係即烤即上,所以上到嚟熱辣辣,至於味道,唔會過鹹,不過不失。最驚喜係佢嘅雞翼串,肉質好滑嫩。• 鰻魚飯 $168鰻魚飯嘅份量都好多,而且壽司飯都好重醋味,鍾意食日式醋飯嘅朋友應該會好鍾意。
📍觀塘 磯之水產

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

刺身拼盤六點 $288

• 雞翼串 $28
• 京蔥雞肉串 $28
• 雞皮串 $38

• 鰻魚飯 $168
2023-11-25 11 浏览
磯の水產Let’s chill**********刺身拼盤六點($288)6️⃣款刺身新鮮、厚切當日有三文魚、吞拿魚、帶子、鯛魚、油甘魚同魷魚🌟特別推介🌟魷魚🦑,食落彈牙,唔會好漿住個口鯛魚🐟,肉質爽口,食落煙韌有咬口-活赤貝刺身($38)新鮮,非常彈牙!**********燒鴨肝🦆($88)一份兩件,配黑醋煎到2面香脆,入面則好嫩,唔會好油膩,夾住烘咗嘅多士一齊食剛剛好**********京蔥雞肉串🐔($28)雖然我唔食蔥,但係京蔥燒熟就好甜,加埋雞肉食多幾串都得😆-雞翼串🐔($28)外皮燒到好脆,調味又剛剛好-茄子串($32)多蒜🧄,同其他燒茄子唔同,連皮都可以食埋,正👍🏻**********燒蟹膏飯團🦀($58)本身以為只有飯團上面兩點嘅蟹膏,食到中間原來係飯團入面係鋪滿蟹膏**********牛肋條($25)軟腍juicy,簡單鹽同黑椒調味就經已足夠**********雞皮串($38)平時唔食雞皮嘅我,朋友話點都要試吓😂雞皮燒到卜卜脆,好似薯片咁,食落唔邪惡,一啲都唔似食緊雞皮餐廳環境好舒服,飲酒Chill吓真係正👍🏻
磯の水產
Let’s chill
**********

刺身拼盤六點($288)
6️⃣款刺身新鮮、厚切
當日有三文魚、吞拿魚、帶子、鯛魚、油甘魚同魷魚
🌟特別推介🌟
魷魚🦑,食落彈牙,唔會好漿住個口
鯛魚🐟,肉質爽口,食落煙韌有咬口
活赤貝刺身($38)
新鮮,非常彈牙!

**********
燒鴨肝🦆($88)

一份兩件,配黑醋
**********

京蔥雞肉串🐔($28)
雖然我唔食蔥,但係京蔥燒熟就好甜,加埋雞肉食多幾串都得😆
雞翼串🐔($28)
外皮燒到好脆,調味又剛剛好
茄子串($32)
多蒜🧄,同其他燒茄子唔同,連皮都可以食埋,正👍🏻
**********
燒蟹膏飯團🦀($58)

**********
牛肋條($25)

軟腍juicy,簡單鹽同黑椒調味就經已足夠
**********
雞皮串($38)

平時唔食雞皮嘅我,朋友話點都要試吓😂
雞皮燒到卜卜脆,好似薯片咁,食落唔邪惡,一啲都唔似食緊雞皮

餐廳環境好舒服,飲酒Chill吓真係正👍🏻
2023-11-22
今晚,朋友帶我到觀塘,對面係海濱既食店“磯之水產”,門外泊車,真方便!- 飛魚籽沙律:飛魚籽新鮮,沙律,清爽開胃。- 海膽茶碗蒸:海膽新鮮,蒸蛋滑順,味道不錯。- 豚肉荔枝卷串和豚肉芫茜卷串:好味。- 雞翼串:烤得很香。- 烤羊架:搭配薄荷醬和冰凍啤酒,有酒有肉,吹水聊天,happy。- 蟹肉三文魚籽冷麵:蟹肉和三文魚籽,同冷麵伴吃,很棒啊。- 京蔥雞肉串:京蔥雞肉串口感不錯。- 什錦串燒:有豆腐、蔬菜和肉,醬汁以柚子和茘枝為基底,味道非常好。- 鹽燒鯇魚腩:鯇魚腩皮脆肉嫩,味道一流,是喝酒時的絕佳選擇。- 雜菜鍋:冬菇、旺菜、金菇菜和豆腐等材料非常豐富,份量十足。開心同老友吹水,好快就過一個晚上。清爽海風撲來,11月份的香港,天氣特別超好,夜景好美。店長店員,服務態度不错。

- 飛魚籽沙律:飛魚籽新鮮,沙律,清爽開胃。

- 海膽茶碗蒸:海膽新鮮,蒸蛋滑順,味道不錯。

- 豚肉荔枝卷串和豚肉芫茜卷串:好味。

- 雞翼串:烤得很香。

- 蟹肉三文魚籽冷麵:蟹肉和三文魚籽,同冷麵伴吃,很棒啊。

- 京蔥雞肉串:京蔥雞肉串口感不錯。

店長店員,服務態度不错。

2023-11-15
2023-11-23 16 浏览
朋友生日,請佢食返餐好既慶祝下我地揀咗好多餐廳嘅 是日推介~兵庫縣處女蠔$38一隻蠔味🦪鮮甜,一啲都唔腥海膽茶蒸碗$48三文魚子茶蒸碗$48即叫即整 ,熱辣辣,材料豐富有昆布,蟹柳,白果牛油果豆腐沙律$88餐廳每日都供應唔同沙律款式原條海鰻壽司$38份量超大,鍾意食鰻魚嘅人必點燒三文魚飯團$48兩件飯團燒完後食落好香口有飯焦嘅感覺京蔥雞肉串$28雞肉夾住京蔥一齊食特別鮮香豚肉荔枝卷串$36呢個配搭好特別,清清甜甜,令人回味松露牛肉卷串$68食落成口松露香味,牛肉中間包住蘆筍,好爽脆大啡菇串$28鮮味多汁羊架串$38肥瘦適中,燒得好香,肉質鮮嫩豚肉芫荽卷串$38呢個配合好清新,鍾意食芫荽嘅朋友一定要試吓菠蘿串$18最後食埋菠蘿串,完全唔覺得好油膩磯の水產 (觀塘)觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
朋友生日,請佢食返餐好既慶祝下
我地揀咗好多餐廳嘅 是日推介~
兵庫縣處女蠔$38一隻
蠔味🦪鮮甜,一啲都唔腥

海膽茶蒸碗$48

三文魚子茶蒸碗$48

即叫即整 ,熱辣辣,材料豐富有昆布,蟹柳,白果
牛油果豆腐沙律$88
餐廳每日都供應唔同沙律款式

原條海鰻壽司$38
份量超大,鍾意食鰻魚嘅人必點

燒三文魚飯團$48兩件
飯團燒完後食落好香口有飯焦嘅感覺

京蔥雞肉串$28
雞肉夾住京蔥一齊食特別鮮香

豚肉荔枝卷串$36
呢個配搭好特別,清清甜甜,令人回味

松露牛肉卷串$68
食落成口松露香味,牛肉中間包住蘆筍,好爽脆

大啡菇串$28
鮮味多汁

羊架串$38
肥瘦適中,燒得好香,肉質鮮嫩

豚肉芫荽卷串$38
呢個配合好清新,鍾意食芫荽嘅朋友一定要試吓
菠蘿串$18
最後食埋菠蘿串,完全唔覺得好油膩

2023-11-17
庆祝纪念
生日
2K
2023-11-23 10 浏览
😇海濱居酒屋😇-同朋友去咗間觀塘海濱附近嘅日式餐廳,餐廳佈置好有氣氛又面對海濱,好岩情侶撐枱腳食野👫🏻-🥑牛油果豆腐沙律($88)軟滑豆腐夾埋新鮮牛油果,係一個好食嘅冰涼開胃前菜。-🍆燒茄子($32)茄子大大條,上面鋪滿蒜蓉咁燒,好惹味。-🍄大啡菇串($28)大大個新鮮啡菇,燒到岩岩好菇香味更加濃郁之餘唔乾。-🥒翠肉瓜串($18)厚薄啱啱好,清甜爽脆。-🐥京蔥雞肉串($28)雞肉juicy,京蔥夠厚好好咬。-🐮松露牛肉卷串($68)牛肉包住入邊滿滿爽脆嘅蘆筍,上面有黑松露,口感味道一流。-🐷豚肉莞茜卷串($38)豚肉包住芫茜咁燒,芫茜味道清新與豚肉口感豐富,鍾意芫荽朋友唔好錯過。-🍘芝士年糕串(@$25)熱辣辣軟糯年糕,裡面芝士餡完全溶化。-🍜牛小排烏冬($158)彈牙嘅烏冬上面鋪滿牛小排,湯底濃郁。-🦑炸魷魚圈($58)分量多而且炸到好香脆均勻。-🐥雞皮餃子($58)外面雞皮脆卜卜咁,包住入面嫩滑多汁嘅餡料,一咬開有爆出黎嘅感覺。-📍 磯の水產觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
😇海濱居酒屋😇
🥑牛油果豆腐沙律($88)
軟滑豆腐夾埋新鮮牛油果,係一個好食嘅冰涼開胃前菜。

🍆燒茄子($32)
茄子大大條,上面鋪滿蒜蓉咁燒,好惹味。

🍄大啡菇串($28)
大大個新鮮啡菇,燒到岩岩好菇香味更加濃郁之餘唔乾。
🥒翠肉瓜串($18)
厚薄啱啱好,清甜爽脆。

🐥京蔥雞肉串($28)
雞肉juicy,京蔥夠厚好好咬。
🐮松露牛肉卷串($68)
牛肉包住入邊滿滿爽脆嘅蘆筍,上面有黑松露,口感味道一流。

🐷豚肉莞茜卷串($38)

🍘芝士年糕串(@$25)
熱辣辣軟糯年糕,裡面芝士餡完全溶化。

🍜牛小排烏冬($158)
彈牙嘅烏冬上面鋪滿牛小排,湯底濃郁。

🦑炸魷魚圈($58)
分量多而且炸到好香脆均勻。
🐥雞皮餃子($58)
📍 磯の水產
觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
最近先人生第一次對住個海旁食日本居酒屋,所以觀塘呢間居酒屋真心IGable有些少儀式感同靚靚design 既碗碟用黎食好西又岩晒我同本月生日既女主角來撐枱腳。一入到去我既目光就係全專注左現場燒比其他食客既海鮮既service, 但依然我既必點就係清酒煮蜆,因為會當清酒咁飲,而且本店都整得好清甜😍 仲有一個蟹肉三文魚籽冷麵擺入口即溶為冷dish 喺11月頭未夠涼既日子係一個好好既舒緩。Last not the least, 劍魚腩蕃茄沙律喺一隻咁吸睛既碗裡都證明呢度不只有IGable 既儀式感同舒服既chillax 居酒屋,美食+餐具既matching 仲好吸引好多女仔既眼球!
劍魚腩蕃茄沙律
蟹肉三文魚籽冷麵
蟹肉三文魚籽冷麵
2023-11-20 22 浏览
唔係喺呢頭返工 應該都唔會去開呢頭 原來有間咁高質嘅居酒屋!🤩🤩✨刺身拼盤6點 $288 + 赤貝刺身 $58賣相勁靚 擺盤好吸引😍😍 唔單止得個樣 食落都好好食!!樣樣都好出色!!👍👍 我地由淺色食到深色 全部都非常新鮮 好厚切好有魚味🤤🤤🤤 赤貝好爽口 好鮮甜 大推呢個刺身拼盤 好抵食👍👍👍✨雞皮餃子 $58個雞皮煎到金黃色咁好靚🤤🤤 食到油脂感好重 邪惡但好好食 入面有啲豬肉 薑 蔥蓉咁撈埋一齊好正🤤🤤👍👍✨壽喜牛肉鍋 $138平時啲壽喜燒偏甜 呢個就偏咸 一上到黎啲牛肉好生 但係浸完落啲湯之後個生熟度就啱啱好😋 超級嫩🤤🤤 啲豆腐超級滑😋😋 ✨蟹膏飯團 $58兩舊飯團 每舊上面都有一pat 蟹膏 😂 本身以為淨係得飯團個面有 點知原來飯團入面都有 十分驚喜🤩🤩 入面啲蟹膏仲要係流心 超級香!!!總括黎講所有野食都好好食 又抵食👍👍 十分推介 環境都好舒服 💰晚餐人均~$330(收+1)

刺身拼盤6點 $288 + 赤貝刺身 $58

✨雞皮餃子 $58

✨壽喜牛肉鍋 $138

✨蟹膏飯團 $58

💰晚餐人均~$330(收+1)

• 刺身拼盤
  • 蟹膏飯團
餐廳位於觀塘海濱附近,一條馬路之隔,食飽仲可以去散步~裝修非常之有日本居酒屋嘅風格,近行人路嘅位置係半開放式嘅餐枱,夜晚幾有feel!🔹刺身拼盤 ($288):有六款刺身,非常厚肉🔹雞皮餃子($58):炸得外脆肉軟🔹燒羊架 ($38):燒得剛剛好,咬落去啖啖肉汁!🔹燒鵝肝($88):抵食份量大,配多士好脆,配黑醋食可以中和油膩,而且有提升味道!🔹牛小扒烏冬 ($158):無論係肉還是配料都非常足料!湯底亦唔錯,推薦!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯味道: 8/10服務: 8/10環境: 8/10⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⊃✎⁾⁾喜歡呢個Post可給予”心心”以作鼓勵( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

🔹刺身拼盤 ($288):有六款刺身,非常厚肉

🔹雞皮餃子($58):炸得外脆肉軟

🔹燒羊架 ($38):燒得剛剛好,咬落去啖啖肉汁!

味道: 8/10
服務: 8/10
環境: 8/10

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
$346.5 (晚餐)
  • 牛肉烏冬
  • 燒羊架
  • 鵝肝多士
2023-11-18 26 浏览
呢日同朋友去咗觀塘海濱坐下,走嘅時候諗住去醫肚,就發現海濱附近有間好高質又抵食嘅日式居酒屋刺身拼盤6點有三文魚,吞拿魚,大拖羅,赤貝,魷魚,池魚全部都好新鮮鮮甜,一啲腥味都冇,同埋真係好厚身,我特別鍾意個魷魚,師傅將佢捲到一朵花咁,邊邊位有燒過,有特別嘅口感,攤開有六七塊,份量好多,呢個刺身拼盤只係288蚊,咁嘅份量喺其他餐廳價錢隨時double,呢度真係好抵食跟住我哋仲嗌咗啲串燒同小食三文魚子茶碗蒸除咗面頭好多三文魚子,入面仲有蟹柳,海帶,魚片,好足料豚肉荔枝卷串夾埋荔枝一齊食,豚肉食落冇咁肥膩,有種清新感覺雞皮串我去居酒屋係一定會食雞皮串,脆扑扑好香口好好味雞尾串店員推介呢個雞尾串,我以為食落會好似雞pat pat咁,點知佢同雞皮有啲相似,都係脆脆地,冇騷味易入口雞爽肉串雞爽肉食落口感爽脆,唔同平時食開雞肉嘅口感燒雞翼一串有兩隻,做緊特價,味道正常發揮,抵食燒茄子超多蒜蓉好香呀,食落每啖都覺得好邪惡燒飯團驚唔夠飽所以嗌咗兩個燒飯糰,但其實食食下都好快飽,飯團入面係一絲絲嘅三文魚肉菠蘿串食飽咗再食多串菠蘿就可以解膩喇發掘到呢間餐廳我哋真係好驚喜,嘢食全部都好抵食,啤酒清酒仲有買一送一

刺身拼盤6點

有三文魚,吞拿魚,大拖羅,赤貝,魷魚,池魚

跟住我哋仲嗌咗啲串燒同小食

三文魚子茶碗蒸

除咗面頭好多三文魚子,入面仲有蟹柳,海帶,魚片,好足料

豚肉荔枝卷串

夾埋荔枝一齊食,豚肉食落冇咁肥膩,有種清新感覺

雞皮串
我去居酒屋係一定會食雞皮串,脆扑扑好香口好好味

雞尾串

雞爽肉串
雞爽肉食落口感爽脆,唔同平時食開雞肉嘅口感

燒雞翼

一串有兩隻,做緊特價,味道正常發揮,抵食

燒茄子

超多蒜蓉好香呀,食落每啖都覺得好邪惡

燒飯團

食飽咗再食多串菠蘿就可以解膩喇

發掘到呢間餐廳我哋真係好驚喜,嘢食全部都好抵食,啤酒清酒仲有買一送一添,不過我哋今次係揸車嚟所以就冇飲到,下次要再過嚟飲呀

#foodie #磯之水產 #觀塘美食 #牛頭角美食 #觀塘海濱 #居酒屋 #串燒 #打卡 #拍拖好去處 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger
2023-11-18 19 浏览
次次經開觀塘海濱都會比呢間喺海邊嘅磯の水產吸引住 今次終於有機會去一試☺️◍「牛油果豆腐沙律」🥑 $88先嚟一個沙律做前菜 呢個牛油果豆腐沙律refreshing得嚟仲有少少刺激 因為加入左wasabi做調味 夾埋一齊食好沖擊味蕾😛◍「翠肉瓜、雞軟骨、明太子燒厚揚豆腐、芝士年糕」🍢串燒燒得十分惹味 特別推薦明太子燒厚揚豆腐 燒完嘅豆腐又有另一種口感 加埋明太子調味更鮮味😋◍「甲羅燒」🦀 $68嚟到燒烤店緊係要燒下甲羅燒 由專員幫你喺座位附近燒烤 甲羅燒鮮味十足 仲可以搽落麵包一齊享用☺️◍「清酒煮蜆」🍶 $88食日本野必點一品料理清酒煮蜆☺️蜆肉大大隻份量都唔少🙊◍「吉列炸蠔」🦪 $88天氣開始涼係時候可以叫炸蠔食下☺️炸蠔新鮮炸好 熱辣辣十分滋味◍「燒蟹膏飯團」🍙 $58臨食到尾係時候食啲carbs充實下個胃🤪叫咗燒蟹膏飯團 充滿蟹香味☺️◍「蟹肉三文魚籽冷麵」🥢 $88另外仲叫咗個冷麵試吓 食落幾refreshing幾開胃☺️📍磯の水產 (觀塘) #lala_foodie_kwuntong 觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖

◍「牛油果豆腐沙律」🥑 $88

◍「翠肉瓜、雞軟骨、明太子燒厚揚豆腐、芝士年糕」🍢

◍「甲羅燒」🦀 $68

◍「清酒煮蜆」🍶 $88

食日本野必點一品料理清酒煮蜆☺️蜆肉大大隻份量都唔少🙊

◍「吉列炸蠔」🦪 $88

◍「燒蟹膏飯團」🍙 $58

◍「蟹肉三文魚籽冷麵」🥢 $88

另外仲叫咗個冷麵試吓 食落幾refreshing幾開胃☺️

觀塘海濱道133號萬兆豐中心地下3號舖
🥗角切魚生雜菜沙律雜菜沙律嘅醬汁非常開胃,雖然佢係角切魚生,但係粒粒都好新鮮,特別係帶子同埋三文魚,真係好好食!🐟炸三文魚皮炸三文魚皮非常之香脆,絕對係一個送酒一流嘅小食~🌯串燒松露牛肉卷呢個牛肉卷用着牛肉薄切包住啲蘆筍,口感爽脆。醬汁估計加咗啲味醂,所以食落甜甜地,配合埋黑松露喺面,真係夠晒惹味😋🍡串燒雞軟骨呢個雞軟骨係今日咁多菜式入面就比較遜色,味道正常,但係就唔係特別出眾🐮串燒牛舌牛舌有返咁上下厚度食落非常之有口感,而且非常之嫩滑🤭🍆串燒茄子呢個茄子睇相就知道份量有幾大啦!而且喺茄子🍆面鋪滿左蒜蓉,每一啖都充滿風情🫣🫣🍍串燒菠蘿識食一定食燒菠蘿。因為燒咗之後,菠蘿嘅糖分出晒嚟,真係甜到入心😚🍜野菜烏冬用鰹魚湯湯底做嘅嘢菜烏冬,湯底好清甜🦀🍙燒蟹膏飯團鍾意蟹膏嘅大家千祈唔好放過呢個燒蟹膏飯糰!小編最初以為佢只係面頭有一層蟹膏嘅飯團,原來佢內有乾坤件裏面都包左蟹膏,每一啖都食到濃濃嘅蟹膏味!😆🍢串燒白鱔唔好睇佢細細串,白鱔非常新鮮,加埋磯燒嘅調味,鍾意食鱔嘅朋友仔絕對唔會放過
🥗角切魚生雜菜沙律

🐟炸三文魚皮
炸三文魚皮非常之香脆,絕對係一個送酒一流嘅小食~

🌯串燒松露牛肉卷

🍡串燒雞軟骨

🐮串燒牛舌
牛舌有返咁上下厚度食落非常之有口感,而且非常之嫩滑🤭

🍆串燒茄子

🍍串燒菠蘿

🍜野菜烏冬
用鰹魚湯湯底做嘅嘢菜烏冬,湯底好清甜

🦀🍙燒蟹膏飯團

🍢串燒白鱔