2000-07-09 28 浏览
我自小已經向度食到大,多年來都保持到最佳水准。一味‘田雞扣’已經天下無敵,加上‘豉汁蒸帶子’`‘雞蛋焗魚腸’`‘油泡烏魚’~~掂! <br>仲有,呢度相當懷舊(尤其是未裝修以前),伙計叔叔又好人.价錢經濟,當見識都抵
2000-07-08 33 浏览
點o左七(食送) 一湯:<br> 螺頭雞腳湯<br> 鹽焗雞..明明點o左鹽焗雞o架..點解??<br> 蒜茸蒸蝦~<br> 椒絲通菜~<br> 孛仔魚腸<br> 油浸烏魚<br> 西蘭化帶子<br> 雲勝田雞扣~<br><br> D o野食唔多講係講下隻雞..我點o左鹽焗雞,但係食落去無咸味~~事後孔明應該上o左隻霸王雞~~<br> 烏魚係馬交特產但你可在神燈食到.,用油浸做法做得唔錯~~佐酒佳品.<br> 果D魚腸同田雞扣呢D 舊o野在新派酒家都唔會食到囉~~一碟田雞扣要用上幾十隻田雞胃..都幾難~~<br> 不過想緬懷5/60年代的菜式~神燈可助你一臂之力..
點o左七(食送) 一湯:
<br> 螺頭雞腳湯
<br> 鹽焗雞..明明點o左鹽焗雞o架..點解??
<br> 蒜茸蒸蝦~
<br> 椒絲通菜~
<br> 孛仔魚腸
<br> 油浸烏魚
<br> 西蘭化帶子
<br> 雲勝田雞扣~
<br>
2000-06-07 12 浏览
The best is 田雞扣, other.. ok la~ but quite dirty lor..
but quite dirty lor..
2000-05-13 15 浏览
終於搵到呢間至正o 既焗魚腸( 完全無腥味), 仲有炒田雞( 脆o 既) 同蒸鱔( 最正係蒜頭), 一定要試. 價錢真係底, 但係唔好期望好環境, 因為係舊式飯店