2019-07-20
福岡烏龍魚男一向識搞搞新意思。今次去到除咗好多人揀選定食外,仲有呢個魔天輪盤。摩天輪中間的輪盤有16格,有唔同行動比轉中嘅客人做。例如skip一次食嘅機會、負責埋單、唔洗埋單、飲酒、隨便揀一格食物等,當中最吸引就係中頭獎,只要轉中,餐廳就有一個優惠送比客人,又幾好玩!比大家睇吓呢八格食物四格刺身,四格卷物。刺身分別有鰹魚、安康魚肝、鰤魚同劍魚。最令人回味係油脂極豐富嘅劍魚同味道濃郁嘅安康魚肝,不過每次食品都由師傅發板,睇大家個日有咩鮮貨喇!卷物就有蛋沙律三文魚炸蝦卷、海膽拖羅炸蝦卷、明太子沙律魷魚鰻魚天婦羅卷同帶子鰻魚天婦羅卷。四款都各有我所愛。三文魚非常厚切,炸蝦又香口惹味,海膽香膩,拖羅更係油香味重。明太子沙律就更加係好多人嘅最愛,呢度同樣味香而濃,同卷物的壽司飯相當夾。鰻魚天婦羅係一大特色加分位,非常有驚喜。帶子都唔細粒,魷魚亦同樣鮮味。用濃味的鰻魚配搭淡味的刺身食材,可見師傅對用料和想營造的味道有下心思。餐飲係可選酒類,而我地要咗梅酒。份量不多但足夠二人淺酙。香甜,濃郁,小杯子一飲而盡,份量恰好。另外還有漬物和魚湯烏龍麵。魚湯非常之香,只要打開煲蓋,香味四溢,即時喝湯吃麵,才能
比大家睇吓呢八格食物
四格刺身,四格卷物。
刺身分別有鰹魚、安康魚肝、鰤魚同劍魚。
餐飲係可選酒類,而我地要咗梅酒。
份量不多但足夠二人淺酙。
香甜,濃郁,小杯子一飲而盡,份量恰好。
另外還有漬物和魚湯烏龍麵。
魚湯非常之香,只要打開煲蓋,香味四溢,即時喝湯吃麵,才能品嚐最佳味道。
最後附上餐牌。
餐廳其他照片如welcome drink、室內環境、輪盤上的字等會直接上載於相片,留意喔!