2021-12-29 1324 浏览
觀塘福翁有無限時任食,$268加一觀塘餐廳選擇多 全球美食都可以係度搵到商業大廈打邊爐放題有熟食 ,沙律,小食, 雪糕, 送鮑魚 ,日式 ,龍蝦,海鮮睇宣傳單張都覺得好似好豐富 就揀左呢間啦刺身新鮮: 甜蝦,北寄貝,帶子,希靈魚,鮑片自助吧既疏菜種類好多 唔一一係度講啦 大路野都有蝦滑新鮮,爽口彈牙,丸類都好多選擇極級牛頸脊好吸引, 食落都有牛味至尊水餃皇 有3隻爽口蝦肉,加上木耳絲熟食區我覺得一般 無拎到野食蠔皇扣鮑魚,每人一隻,鮑魚好腍又入味。每人半隻上湯焗龍蝦,肉質彈牙。
觀塘福翁有無限時任食,$268加一
觀塘餐廳選擇多 全球美食都可以係度搵到
商業大廈打邊爐放題
睇宣傳單張都覺得好似好豐富 就揀左呢間啦

刺身新鮮: 甜蝦,北寄貝,帶子,希靈魚,鮑片
自助吧既疏菜種類好多 唔一一係度講啦 大路野都有
蝦滑新鮮,爽口彈牙,丸類都好多選擇
極級牛頸脊好吸引, 食落都有牛味
至尊水餃皇 有3隻爽口蝦肉,加上木耳絲
熟食區我覺得一般 無拎到野食

蠔皇扣鮑魚,每人一隻,鮑魚好腍又入味。
每人半隻上湯焗龍蝦,肉質彈牙。
2021-12-28 1017 浏览
天氣一凍就係去打邊爐好時機朋友叫到收工就直接過去,無限時任食火鍋放題,$268加一湯底有八款可以揀,我地揀左海南雞子雞鍋都幾清甜,有唔少海底椰,椰子肉,同幾件雞叫完湯底每人會有半隻龍蝦、一隻鮑魚、紅燒花膠翅,刺身拼盤、海鮮盤、至尊水餃皇,極級牛頸脊刺身拼盤有三文魚,希靈魚,帶子,北寄貝,生蝦,赤貝都幾肥美鮮甜,帶子大大粒每人半隻焗龍蝦,大大隻,肉質彈牙,啖啖肉極級牛頸脊,脂肪分佈平均,牛肉味濃另外出面自取區都有好多唔同火鍋料拎,蔬菜類,芝士腸,牛丸,粟米,牛百葉、 龍蝦丸等等有幾款熱食,炒蜆好食!啤酒,汽水,果汁都有另外仲有其他要寫紙仔叫,有蝦滑,墨魚滑,鮮美好彈牙!甜品奶凍,雪條,就連老虎堂雪條都有
天氣一凍就係去打邊爐好時機
朋友叫到收工就直接過去,無限時任食火鍋放題,$268加一

湯底有八款可以揀,我地揀左海南雞子雞鍋
都幾清甜,有唔少海底椰,椰子肉,同幾件雞

刺身拼盤有三文魚,希靈魚,帶子,北寄貝,生蝦,赤貝
都幾肥美鮮甜,帶子大大粒

每人半隻焗龍蝦,大大隻,肉質彈牙,啖啖肉

極級牛頸脊,脂肪分佈平均,牛肉味濃

有幾款熱食,炒蜆好食!

啤酒,汽水,果汁都有

另外仲有其他要寫紙仔叫,有蝦滑,墨魚滑,鮮美好彈牙!
甜品奶凍,雪條,就連老虎堂雪條都有
2021-12-27 729 浏览
凍冰冰放工,觀塘碼頭真係好大風,同同事去咗旁邊振萬廣場 品嚐任食火鍋,CP值真的很高。座位寬闊,坐得舒服,服務細心,識得享受當然要慢慢嘆。火鍋、海鮮、龍蝦、應有盡有。任食火鍋(成人) $268無限時任飲任食,有辣有唔辣,鍾意清淡,可以食皮蛋芫茜鍋,想惹味嘅食沙嗲味,啱晒唔同口味。時令刺身拼盤八款口味樣樣啱食,新鮮肥美,鮮甜可口。福翁龍躉海鮮盤賣相精緻吸引眼球,龍躉、時令海鮮、全部新鮮生猛,味道鮮甜,入口肥美,食到舔舔脷。極品牛頸脊牛肉色澤紅潤,雪花分布平均,肉質柔軟嫩滑,少食多滋味,回味無窮。紅燒花膠翅每位 1 盅,滋補養顏,翅夠濃味,湯底濃稠美味,優質花膠,肉質厚身稔滑,很想再來一碗。水餃皇大粒過乒乓波的水餃皇,餡料豐富,大大隻鮮蝦夠晒彈牙,口味好。上湯焗波士頓龍蝦每位可以享有半隻上湯焗波士頓龍蝦,熱辣辣上枱,鮮甜好味,龍蝦肉厚彈牙好吸引。蠔皇扣鮑魚每位一隻蠔皇扣鮑魚,鮑魚肉質肥美,口感煙韌,配上秘製蠔皇醬汁,滋味無窮,節日食鮑魚最經典。任食配料食咗咁多好嘢,已經飽咗一大半,任食火鍋配料:美國雪花肥牛、午餐肉、鮮蝦雲吞、四寶丸;款式多選擇好,應有盡有,食得好滿足。甜品到最後仲可以去雪

任食火鍋(成人) $268

時令刺身拼盤
八款口味樣樣啱食,新鮮肥美,鮮甜可口。

福翁龍躉海鮮盤

極品牛頸脊

紅燒花膠翅

水餃皇

上湯焗波士頓龍蝦

蠔皇扣鮑魚

任食配料

甜品
到最後仲可以去雪櫃攞最愛的雪糕甜品,完美了今晚的晚餐。

• 福翁龍躉海鮮盤
  • 極品牛頸脊
2021-12-22 579 浏览
係觀塘放工諗住同朋友食飯,天氣咁涼突然想打邊爐。觀塘咁多選擇,最後選左呢間,地點位於商業大廈,環境闊落,乾淨企理。佢係無限時自助任飲任食火鍋放題,有熟食 ,甜品,沙律,小食!最正附送鮑魚 ,日式刺身 ,龍蝦,海鮮,高質牛頸脊,大大粒至尊水餃。- 極級牛頸脊條紋分明 ,唔會好韌,夠腍,又厚厚一塊- 蝦滑新鮮,好爽口彈牙 - 佢附送既鮑魚龍蝦一d都唔失禮,鮑魚都幾大粒,唔會熟到韌,龍蝦好大隻,多肉多膏味道好正。刺身有幾款,甜蝦,北寄貝,帶子,希靈魚,鮑片,好新鮮,不過每樣可以加多幾塊。自助吧既疏菜種類 ,火鍋要食既腸仔 ,丸類都好多選擇。 雪糕又多款選擇。
地點位於商業大廈,環境闊落,乾淨企理。
- 極級牛頸脊條紋分明 ,唔會好韌,夠腍,又厚厚一塊
- 蝦滑新鮮,好爽口彈牙
自助吧既疏菜種類 ,火鍋要食既腸仔 ,丸類都好多選擇。
雪糕又多款選擇。
2021-12-21 484 浏览
天氣太凍了,没有火焗更好的選擇了,我和小學老友高選了福翁海鮮薈!待應招呼很好,我們到了,很熱心地招呼我們去坐下,而且原來是限時,每人才268元,真的好正呀首先我們自己拿了很多熱盤椒算蝦和炒蜆,獲氣一流!紅燒花膠翅很有感而時令刺身有八爪魚三文魚北極具也十分新鮮蠔皇扣鮑魚很入味,而且上湯焗波士頓龍蝦啖啖肉福翁龍躉海鮮盤有我最愛的海蝦,青口,大見和新鮮龍躉肉,真的很足料!牛頸脊肉又薄又靚'吃到停不了,其餘的火煱料也很多,最重要沒限時,我們真的大滿足了!甜品雪條也超好味,我們約好聖誕再來吃一次!

首先我們自己拿了很多熱盤椒算蝦和炒蜆,獲氣一流!

紅燒花膠翅很有感而時令刺身有八爪魚三文魚北極具也十分新鮮

蠔皇扣鮑魚很入味,而且上湯焗波士頓龍蝦啖啖肉

2021-12-20
座位舒適,環境清靜,雖然位置相對觀塘地鐵站,比較偏僻,點心食物水準不過不失,唯獨是福建炒飯水準10分有待改善,飯炒得不太理想,蝦餃皇比較鹹,鹹水角及鮮蝦腸粉,燒賣 整體賣相味道還可以,叉燒包鳳爪普通。值得一題是,當日中午,買單戴眼鏡女收銀員態度奇差,我好聲好氣問攞張手寫單,發晒脾氣 ,話下次早啲出聲素顏好忙 ,食肆已經難做,其實老細請啲咁嘅夥計真係幫手倒米。辜負左其他員工嘅努力其他知客樓面態度積極,好有禮貌,亦都快手快腳沖茶上菜。

其他知客樓面態度積極,好有禮貌,亦都快手快腳沖茶上菜。
蝦餃皇
2021-12-12
蝦餃皇
鹹水角
2021-12-11 529 浏览
專門黎試呢間打邊爐放題睇相好似好正估唔倒淨係得出前一丁食得落肚出面攞得嘅午餐肉,丸仔,海鮮等等都好難食唔明點解可以攞倒咁劣質嘅貨番黎連午餐肉都可以又粉又冇味真係佩服……..最後唯有四個人叫四包出前一丁但遲遲唔上最後不停催都淨係上咗兩包衛生環境好差大家出去攞嘢搞到亂七八糟成地都係水然後又睬黎睬去但啲服務員行過都完全冇理1200蚊買咗兩包面同成肚氣真係唔明點解竟然仲有生意屋企煮個面都好食過佢如果你好彩見倒呢篇食評就前其唔好去啦!
專門黎試呢間打邊爐放題
睇相好似好正
估唔倒淨係得出前一丁食得落肚
出面攞得嘅午餐肉,丸仔,海鮮等等都好難食
唔明點解可以攞倒咁劣質嘅貨番黎
連午餐肉都可以又粉又冇味
真係佩服……..
最後唯有四個人叫四包出前一丁
1200蚊買咗兩包面同成肚氣
真係唔明點解竟然仲有生意
屋企煮個面都好食過佢
如果你好彩見倒呢篇食評
就前其唔好去啦!
2021-12-09 583 浏览
觀塘福翁有無限時任食火鍋放題,$268加一,另外也有龍蝦、鮑魚、刺身、海鮮盤、極級牛頸脊,好吸,而且價錢經濟,都可以試試!仲有熱食,款式不定期有,今次仲有燒鴨!!部份蔬菜、丸類、腸類都可以在出面拿到。而甜品除了有啫喱、奶凍,還有2款紅豆、椰汁芋頭。紅燒花膠翅,味道ok,都有花膠仔。等火鍋前食點熟食蠔皇扣鮑魚,每人一隻,鮑魚好腍又入味。每人半隻上湯焗龍蝦,肉質彈牙。刺身拼盤,有帶子、象拔蚌、生蝦、北寄貝等,種類比想像中多,味道都幾好,但冰凍了一點。龍躉海鮮盤海蝦新鮮,龍躉肉厚嫩滑。極級牛頸脊條紋分明,質素也不錯夠腍,每口一條好滋味至尊水餃皇超大隻足料,最少有3隻爽口蝦肉,加上木耳絲等,好滿足。另外也點豚肉片,較大塊肉厚,吃起來帶點嚼勁,不錯。

仲有熱食,款式不定期有,今次仲有燒鴨!!
部份蔬菜、丸類、腸類都可以在出面拿到。
甜品除了有啫喱、奶凍,還有2款紅豆、椰汁芋頭。

紅燒花膠翅,味道ok,都有花膠仔。

火鍋前食點熟食

蠔皇扣鮑魚,每人一隻,鮑魚好腍又入味。
每人半隻上湯焗龍蝦,肉質彈牙。

龍躉海鮮盤
海蝦新鮮,龍躉肉厚嫩滑。

極級牛頸脊
條紋分明,質素也不錯

夠腍,每口一條好滋味

至尊水餃皇
超大隻足料,最少有3隻爽口蝦肉,加上木耳絲等,好滿足。

另外也點豚肉片,較大塊肉厚,吃起來帶點嚼勁,不錯。

2021-12-08 358 浏览
尋日去觀塘接朋友收工,公司樓下就有間酒樓有任食火鍋,天氣涼涼地,就決定這間了😌只係食前菜已為數了🤩 款款精美名貴👍🏻抵!抵!「紅燒花膠翅」魚翅雖然不多,但味道十足😋「上湯焗波士頓龍蝦」大大隻,龍蝦爽口🥰「至尊水餃皇」堅大隻😍內有豐富材料「刺身拼盆」有三文魚,希靈魚,帶子,北寄貝,甜蝦,赤貝🤩「蠔皇扣鮑魚」有糖心感覺🥰 正呀!「牛頸脊」超正的牛部位,脂肪分佈平均😌😋備註:🔺不只前菜, 打邊爐料也吸引呀(魚類新鮮)🐟🐠🐟🔺甜品-雪條 ,馬來西亞入口,最正係榴槤味/紅豆味🤩 🔺椰子煲湯底🥰 豐富材料,椰子椰果,好香好甜

只係食前菜已為數了🤩 款款精美名貴👍🏻抵!抵!

「紅燒花膠翅」魚翅雖然不多,但味道十足😋
「上湯焗波士頓龍蝦」大大隻,龍蝦爽口🥰
「至尊水餃皇」堅大隻😍內有豐富材料
刺身拼盆」有三文魚,希靈魚,帶子,北寄貝,甜蝦,赤貝🤩
「蠔皇扣鮑魚」有糖心感覺🥰 正呀!
「牛頸脊」超正的牛部位,脂肪分佈平均😌😋

備註:
🔺不只前菜, 打邊爐料也吸引呀(魚類新鮮)🐟🐠🐟
🔺甜品-雪條 ,馬來西亞入口,最正係榴槤味/紅豆味🤩
🔺椰子煲湯底🥰 豐富材料,椰子椰果,好香好甜

2021-12-07 310 浏览
放工約了朋友去福翁食火鍋,雖然地方較偏,但勝在款式多。最吸引是有雞絲翅、龍蝦、鮑魚、日式刺身、海鮮 、牛頸脊 、至尊水餃……真是樣樣都有,實有款你喜愛的上湯龍蝦每人半隻,肉質新鮮彈牙,雞絲翅湯濃美味,鮑魚雖然唔算大,都炆得好腍入味4款海鮮無得揀,今天是青口、 海斑片、鮮蝦、 生蠔, 刺身有北寄貝、 帶子、甜蝦、三文魚……質素不俗,非常新鮮, 刺身船的提子防真度非常高,真的一樣以上食品只提供一次,。火鍋料豐富,2個人揀了喜歡的肥牛、 四色丸 海帶、 豬紅、 雲吞 、蘿蔔、 豬肚粟米、 鵝腸、紅腸 、蘿蔔、牛百葉、 龍蝦丸……脆肉鯇魚片、腩、 羊肉……都是任叫最後食了少許蔬菜,因為太飽了甜品有啫喱 ,奶凍但我覺得紅豆沙好食 冰條啤酒、有糖、無糖飲品無限量供應整個餐只是268,價錢平,質素 唔錯,大家可以考慮呀!
放工約了朋友去福翁食火鍋,雖然地方較偏,但勝在款式多。

上湯龍蝦每人半隻,肉質新鮮彈牙
,雞絲翅湯濃美味
,鮑魚雖然唔算大,都炆得好腍入味

以上食品只提供一次,。
火鍋料豐富,2個人揀了喜歡的肥牛、 四色丸

海帶、 豬紅、 雲吞 、蘿蔔、 豬肚

粟米、 鵝腸、紅腸 、蘿蔔、牛百葉、 龍蝦丸……

脆肉鯇魚片、腩、 羊肉……都是任叫

最後食了少許蔬菜,因為太飽了

甜品有啫喱 ,奶凍

但我覺得紅豆沙好食

冰條

啤酒、有糖、無糖飲品無限量供應

整個餐只是268,價錢平,質素 唔錯,大家可以考慮呀!
觀塘做完嘢, 就同呀觀塘上班族黎打邊爐了~佢之前食過 lunch 話唔錯, 就同我黎食晚飯聚嘞~落單簡湯底後, 第一 round 嘅食物會自動黎, 質量都好喎~ 蠔王扣鮑魚 同 紅燒花膠翅 都唔錯, 大路正路嘅味道;上湯焗波士頓龍蝦 質量幾好, 彈牙鮮甜;時令刺身拼盤 新鮮質感好, 估佢唔到喎; 福翁海鮮龍躉拼盤 就爭小小, 每樣都有小腥腥~ 自助區企企理, 想食嘅食材 有放出黎嘅 直接拎就得 無嘅就可以填紙等送黎~ 嘢飲同甜品 都係任飲任食的, 嘢飲好大路 我飲咗烏龍茶 巨峰提子 蘋果綠茶 哥啲啦都係, 見隔離枱啲叔叔就飲啤酒咁囉~ 因為想清下熱, 所以一嘢就揀咗瑤柱冬瓜湯底, 隨便一畢, 好多瑤柱絲喎 夠足料 開心呀~福翁極品牛頸脊呢個牛味濃口感爽滑, 我地都一致推介呀!!! 爭食情況出現了… 哈哈哈
觀塘做完嘢, 就同呀觀塘上班族黎打邊爐了~
佢之前食過 lunch 話唔錯, 就同我黎食晚飯聚嘞~

蠔王扣鮑魚 同 紅燒花膠翅 都唔錯, 大路正路嘅味道;

上湯焗波士頓龍蝦 質量幾好, 彈牙鮮甜;

時令刺身拼盤 新鮮質感好, 估佢唔到喎;

福翁海鮮龍躉拼盤 就爭小小, 每樣都有小腥腥~

自助區企企理,
想食嘅食材 有放出黎嘅 直接拎就得 無嘅就可以填紙等送黎~

福翁極品牛頸脊
呢個牛味濃口感爽滑, 我地都一致推介呀!!!
爭食情況出現了… 哈哈哈
2021-12-02 364 浏览
朋友介紹我嚟呢間酒樓打邊爐,果然冇介紹錯。😍個場幾大,$ 268一位為冇限時,任飲任食 ,超級豐富。除咗一般火鍋食物,仲有紅燒 花膠翅,上湯焗龍蝦,鮑魚,刺身,好矜貴呀。飲品櫃任拎飲品,仲有無限任飲啤酒, cp值好高。✨出面仲有自助bar拎沙律,前菜,丸類蔬菜。最驚喜係仲有豉椒炒蜆同各式燒味,質素唔錯㗎。我哋揀咗椰子雞煲,味道濃郁,火鍋材料吸曬香味。每枱一碟嘅牛頸脊超高質,食得係高級貨色 ,色澤鮮豔,牛味濃郁,肉質juicy。 而每枱一盤嘅龍躉海鮮拼盤,都好新鮮,呢餐好容易回本✔️👍火鍋材料方面,叫左脆肉腩,四寶丸, 韭菜餃等。最後甜品仲可以自助拎雪條同桂花糕,超級飽呀。
朋友介紹我嚟呢間酒樓打邊爐,果然冇介紹錯。

飲品櫃任拎飲品,仲有無限任飲啤酒, cp值好高。

我哋揀咗椰子雞煲,味道濃郁,火鍋材料吸曬香味。

火鍋材料方面,叫左脆肉腩,四寶丸, 韭菜餃等。

最後甜品仲可以自助拎雪條同桂花糕,超級飽呀。

2021-12-02
2021-11-30 367 浏览
海鮮夠新鮮 牛肉牛頸脊 淨係食前菜已經飽 啤酒任飲價錢真係好合理 未叫嘢食已經飽到食唔晒 頭盤有上湯龍蝦 花膠魚翅 仲有好多其他頭盤 個人覺得真係好抵 埋單每人$300 食到行唔到出門口 最抵係冇限時任食
2021-11-28 600 浏览
觀塘返工朋友約我去火鍋!佢話好抵、好正!有龍蝦、鮑魚、翅,仲要係任食火鍋!好!元朗都出嚟陪你食振萬廣場在觀塘碼頭附近,地鐵站行過去都好快!我哋一坐低,服務員好熱情,問火鍋定小菜?安排坐卡位,正!夠大!即刻叫個鴛鴦湯底先真的係有清蒸龍蝦,仲要勁新鮮好入味吓!有刺身㖭!仲要咁多款如果翅多d料就perfect海鮮盤,好新鮮好淋好滑,好正,超有牛味!超好味⋯⋯其實仲有好多好多前菜揀!個豉椒炒蜆非常有鑊氣,又冇沙!味道好過大排檔!甜品有甜水、布甸、竟然仲有韓國雪條!正今晚真係食到好飽,有下次嘅火鍋!
好!元朗都出嚟陪你食

振萬廣場在觀塘碼頭附近,地鐵站行過去都好快!

我哋一坐低,服務員好熱情,問火鍋定小菜?
安排坐卡位,正!夠大!
即刻叫個鴛鴦湯底先

真的係有清蒸龍蝦,仲要勁新鮮

好入味

吓!有刺身㖭!仲要咁多款

如果翅多d料就perfect

海鮮盤,好新鮮

好淋好滑,好正,超有牛味!超好味⋯⋯

甜品有甜水、布甸、竟然仲有韓國雪條!正

今晚真係食到好飽,有下次嘅火鍋
2021-11-25
2021-11-26 377 浏览
福翁海鮮薈係一個朋友食過推介俾我,一於約埋朋友一齊去打邊爐。單在網上搜尋佢地既餐牌,HKD268/位有鮑魚,龍蝦,花膠,刺身拼盤,海鮮等,已經好有衝動去試,加上朋友評價好高分。呢晚我地搭地鐵去到觀塘站,B出口行過去5-6分鐘左右,去到搭𨋢上3樓,門口職員招待我們坐一張圓枱,空間比較大坐得舒服。隨即點左個鴛鴦火鍋,其他拼盤已自動送上,首先上左花膠翅湯,味道幾濃烈,幾口就飲完。跟住上刺身拼盤,已包括三文魚,希靈魚,虎蝦,甜蝦吞拿魚…未食完刺身已上埋龍蝦,每人半隻份量我覺得剛剛好,龍蝦肉幾厚,食落有口感。之後再落幾塊牛頸脊,牛肉脂肪比例好均勻,咬落好爽有牛肉味,吾似一般出面任食的肥牛,二人分量每人都食到6-7塊,好味既野食幾塊就夠了。再試埋個鮑魚,鮑魚不想很出色,但係廚師落左心機整鮑魚汁係食得出既👍👍食完鮑魚都有7-8成飽了,再食埋個海鮮拼盤,值得一提既係蝦好辛鮮,仲有個至尊水餃皇值得一提,用料好足夠份量。食完以上套餐,可以再翻叫其他食物,當然堂食都有其他選擇啦,獅威啤酒同汽水任飲✌🏻最後梗係食埋甜品先走啦,如果叫我俾分,100分俾到85分啦,扣左啲分係地點偏左少少,同埋甜品種類少😎😎