2020-05-18 3816 浏览
好耐無嚟深水埗區食嘢喇,朋友推薦一間不限時任食雞煲火鍋嘅酒家,啱晒我哋聚餐。雖然叫酒家,但舖面唔算大,廳面應該唔多十枱,有卡座及圓枱,裏面有房供應,最少要有八人。食店樓底高,老闆話開業已有四年,冷氣機清潔得唔錯,環境乾淨企理。食物方面選擇唔算好多,都有唔少係回本嘅選擇,由其白鱔片,龍躉肉,牛小排,豚肉,響鈴質素幾好。以二百幾不限時嚟講性格比唔錯,我哋一行四人除咗食嘢當然唔少得飲返兩杯,都飲咗二十支左右藍妹。藍妹大支裝$33,另外有一款係雪花牌$12,仲有款已經唔記得咗。其實雞煲要辣先好食,感謝各位朋友嘅遷就,點咗bb辣嘅雞煲,雞煲味道可以,不過雞肉真係幾鞋。另外火鍋揀嘅2號嘅花膠濃雞鍋,湯底幾香,有一隻雞肶,但就見唔到花膠。花膠環球海鮮盤人頭每位一份,每款一隻,鮑魚,蝦,蟶子唔係活鮮,但肉質可以。白鱔片,龍躉肉係任點嘅回本位,大大片都幾厚身。安格斯牛小排,第一次上嘅牛小排比較鮮紅,之後顏色暗少少,口感唔差得遠,都唔錯,幾嫩,牛味唔算重。朋友話西斑牙白豚肉好味,唔肥又唔會鞋係唔錯嘅。即炸脆響鈴,圖中係第一碟,之後嘅更脆更好味。丸類餃類都大大粒。除咗蔬菜類,仲有點水魷魚,雞子,不過掛住飲酒

其實雞煲要辣先好食,感謝各位朋友嘅遷就,點咗bb辣嘅雞煲雞煲味道可以,不過雞肉真係幾鞋

白鱔片,龍躉肉係任點嘅回本位,大大片都幾厚身

朋友話西斑牙白豚肉好味,唔肥又唔會鞋係唔錯嘅

即炸脆響鈴,圖中係第一碟,之後嘅更脆更好味

丸類餃類都大大粒。

除咗蔬菜類,仲有點水魷魚,雞子,不過掛住飲酒就冇影相啦

除咗罐裝飲品,仲有一渣渣嘅清熱飲品。

2020-05-16
2020-03-27 1695 浏览
一個字 掂會再去一行十多人 一次群聚 順便賭馬 開開心心一個晚上食物冇得彈雞煲夠入味 新鮮海鮮 不是cheap 牛 有VIP房 汽水任飲 係可口可樂 道地 要加分無限時 老闆健談228 再加一 員工服務態度良好 周時入來換骨碟
一個字 掂

228 再加一

員工服務態度良好
周時入來換骨碟
2020-03-12 2092 浏览
“係深水埗食雞煲,緊係去褔龍門啦。”其實呢句說話我係某次同朋友傾計時,朋友咁對住我說,初初我係深水埗來來去去都淨係知一間任食雞煲好食,不過果間就結左業,而褔龍門真係就無乜點過。不過都默默咁記住左呢個名。一個月後朋友就話想食雞煲,於是我就話去褔龍門啦,就係甘就同四個朋友一齊黎到褔龍門食野喇,果陣時六點半到,其實都full左大半,剛剛好,職員講,你地真好彩最後一張枱,如果唔係就唔知等幾耐先有。比張餐牌內容大家睇睇先:咁大家會見到1(雞煲),2(湯底),3-10(火鍋食材)。因為我地都無黎過,於是就揀左個雞煲先,然後職員就問我地想要咩湯底,呢個真係好喜出望外,因為以為佢係直接加湯底落雞煲到,但原佢係另外比個煲你打邊爐。(勁開心,因為我地個張係大枱,有兩個爐一個爐雞煲,一個爐湯底)同一時間滿足兩個願望,哈哈。雞煲同湯底好快就送上喇,於是我地就拎起張紙,開始係到揀火鍋材料,然後職員就走黎同我地講“你地可以唔洗揀住,因為你見到餐牌上寫既3-10都會因人頭手比你享用,唔夠食先再點,仲有仲有雞煲食完,想再加就即管開聲” <----職員好貼心亦都好有耐性講介比我地聽,令到我覺得受尊重。時次惠顧過
“係深水埗食雞煲,緊係去褔龍門啦。”
比張餐牌內容大家睇睇先:

一個爐雞煲,一個爐湯底
)同一時間滿足兩個願望,哈哈。
時次惠顧過程好開心,最緊係佢唔閒時(唔怪得職員會話我地好好彩),然後我地一直打,打下打下都打左三個幾鐘(重伸一次職員係無任何行動想趕我地走)

味道方面:味道都算唔錯,可惜我朋友唔係咁食得辣,無得試佢辣度
,但d雞其實徵辣都好入味,令到我好期待

環境方面:乾淨整潔,坐得好舒服
價錢:$228一位,好平宜好扺(晚上2130後入座$188一位

綜合黎講,作為一間任食既雞煲+海鮮火鍋雞煲已比你無限食,仲要加上唔限時 228蚊真係扺到爛,如果9點半後去仲平多40蚊,真係去邊到搵,味道仲要唔係話差,係好食,尤其係佢碟安格斯小牛排都好好食,我個fd仲叫左四碟都食得晒,大家真係值得一試,食過一次之後,如果再去雞煲,我都一定會以褔龍門為我首選

溫馨提示:餐廳最早1700點開門,但因為佢到1800咁上下真係會隨時full場,所以大家有心想去試,真係打電話去訂定好d

花膠環球海鮮盤
2020-02-11
花膠環球海鮮盤
2019-12-21 2484 浏览
放工和朋友吃飯,今天他們揀了深水埗任食火鍋,重點:冇限時間任食,由於火鍋店座位不多,一定要預早訂位。店舖裝修雖然,但勝在火鍋食物配料新鮮。我們除了花膠火鍋湯底,還點了雞煲,首先送上海鮮拼盤(只有一碟,海鮮數量以人頭計算,包括有鮑魚、刀背硯、大蝦、大硯等),新鮮,有超過30款火鍋配料任點任食,還有汽水飲料任飲,超抵食,其他推介火鍋配料包括牛小排、手切肥牛、黑豚肉、鱔片、龍躉片、手打蝦丸⋯⋯。價錢非常抵食,每位$250連加一。
價錢非常抵食,每位$250連加一。

2019-12-19 1069 浏览
每次想同朋友無限時傾計食飯, 總會諗起嚟呢度食雞煲及海鮮火鍋 ,因為個辣雞煲 真係會一食再食。 今晚就連續嗌咗兩round雞煲 先開始食海鮮火鍋 。海鮮材料夠新鮮, 個個朋友見到 隻鮑魚仲識喐 大家都好詫異, 證明海鮮一定係冇得輸,其次大家都搶食嘅 就係龍躉片及肥牛!仲有可以介紹大家食即炸響鈴 新鮮熱辣出爐 可以點雞煲啲汁 食或者就咁食都非常之正, 仲有 依家食一個雞煲店員就會奉送一碟炸魚皮 ,配埋啤酒 一絕👍
今晚就連續嗌咗兩round雞煲 先開始食海鮮火鍋
2019-12-18
2019-08-13 2899 浏览
褔龍門位置喺深水埗,好方便旺中帶靜。十個人去食火煱,又想坐耐少少,都會揀呢度食。十個人已經可以訂到房,仲要無限時。300蚊又雞煲又火煱,無限食無限時,仲想點個雞煲可選辣唔辣,仲可以潻食,成班大胃王食到好滿足。重頭戲再嚟一大盆海鮮,係跟人頭數目上的,之後再嚟一輪牛肉,餃子,一堆火煱食物,真係飽到上喉嚨。我最鍾意佢唔限時,有時成班人唔係成日出嚟都想吹下水,慢慢食慢慢傾,非常好。我諗褔龍門都可以做我地既聯誼會喇
2019-07-30 2323 浏览
黎呢度打邊爐都有兩年,食物水準都仲keep到,真心要推薦比大家星期一至四$228 加一星期五至日$238 加一雞煲任食,可選不同辣度,最少都要BB辣食完唔夠可以再加多半隻雞 or 一隻雞都得。是日精選海鮮 - 二人份量每一次都有少少唔同,聖子唔一定有,但鮑魚就會次必定有,仲要好新鮮,篤落去隻鮑魚嘅時候仲郁㗎👍🏻安格斯牛小排比起出面任食火鍋的肥牛,呢度的牛簡直超班,仲要後加的牛都係一樣咁靚。之前去過d有分級數有唔同收費的火箭店,第一轉一定靚,之後開始就勁硬勁梅。呢度真係良心食店👍🏻西班牙白豚肉正正常常囉⋯⋯因爲我主要係食牛😆手打蝦丸 - 又大粒又彈牙雲吞 + 韭菜餃 - 皮薄餡靚即炸響鈴唔打邊爐就咁食都脆卜卜、放入鍋底索一索d湯汁亦都好味😋提提大家:只收現手

星期一至四$228 加一
星期五至日$238 加一
雞煲任食,可選不同辣度,最少都要BB辣
食完唔夠可以再加多半隻雞 or 一隻雞都得。

是日精選海鮮 - 二人份量

呢度真係良心食店👍🏻

西班牙白豚肉

正正常常囉⋯⋯因爲我主要係食牛😆

手打蝦丸 - 又大粒又彈牙
雲吞 + 韭菜餃 - 皮薄餡靚

即炸響鈴
唔打邊爐就咁食都脆卜卜、放入鍋底索一索d湯汁亦都好味😋

提提大家:只收現手
2019-06-28
  • 響鈴
  • 安格斯牛小排
2019-07-08 2050 浏览
今年度同事聚會由我負責,講真好少攪咁多人嘅飯局,經同事介紹呢度(呢度已成為同事飯堂)早一個月訂位,口頭承諾比到房我(不設最低消費額,不過),又不設時限,啱晒食完仲想傾下偈,當天下午6點去到,大堂無乜客,店員帶我去三間房其中有廁所嘅一間,入面有兩張拼枱可以坐16人,後來有同事因工作OT缺席,改為13人,店員好好的主動提出改為一張大圓枱,同事陸續出現,先叫一個雞煲(大辣)店員上咗雞煲,定時出現撈勻!飲品醬料可以任斟!每個人$228(要再加一)雞煲:叫了一個大辣,一個小辣,醬汁好香,食落唔會太辣,好惹味,雞肉幾滑!湯底:花膠濃雞鍋:香濃滑溜芫茜皮蛋鍋:清爽牛肉、豚肉、海鮮、牛柏葉,肉類水準不錯魚皮、韮菜餃、芋絲、蜂巢豆腐響鈴、龍躉肉、蔬菜🥬、菇🍄雪榚:雪榚係獨立包裝雪榚球,有幾款味道,食咗芒果🥭、綠茶🍵、士多啤梨🍓火鍋🍲配料多,除第一次按人頭上晒肉類海鮮,之後加單都好快手!出入收碟勤快! 環境雖然唔係光鮮,都算乾淨企理(廁所ok)店員有禮有笑容!我哋食得好盡興!一班人飯聚好地方!

每個人$228(要再加一)
雞煲惹味

湯底:
湯底
海鮮拼盤

花膠濃雞鍋:香濃滑溜
芫茜皮蛋鍋:清爽

牛肉、豚肉、海鮮、牛柏葉,肉類水準不錯
魚皮、韮菜餃、芋絲、蜂巢豆腐
響鈴、龍躉肉、
蔬菜🥬、菇🍄

雪榚

一班人飯聚好地方!

2019-07-04
雞煲惹味
海鮮拼盤
雪榚
2019-06-19 1546 浏览
朋友介紹之下到呢間任食火鍋及任食雞煲。 通常一般鋪頭都會食完雞煲就用返原煲做湯底,但係呢度雞煲同火鍋湯底分開上 ,可以一邊食住雞煲又可以食海鮮火鍋 , 而雞煲仲可以無限添食。海鮮火鍋材料新鮮及多元化,有鮑魚、海蝦 、蕃薯蜆等等 ,食完火鍋仲有飯後甜品,有不同口味雪糕球任君選擇!
朋友介紹之下到呢間任食火鍋及任食雞煲
通常一般鋪頭都會食完雞煲就用返原煲做湯底,但係呢度雞煲火鍋湯底分開上 ,可以一邊食住雞煲又可以食海鮮火鍋 , 而雞煲仲可以無限添食。
2019-06-19
2019-02-25 3193 浏览
本人已經食過好幾次,比我既印象都幾好,所以我一直都有幫襯,今次原本訂左14位要間房,book房既時候無講過話要低消,最後我地得12人去,有大有细,好啦服務員問我地幾多位上火煱,好趕咩食住雞煲先?我地未齊人咼,咁開始食啦,已經有過好高大既廚師成日走入泥,我地問佢做咩成日走入泥,佢話無野睇下有無野收,我地話無,但我地見佢個樣已經好吾高興,系咪我地吾夠14位既關係?之後真係好好笑,因為我地間房有張枱仔,問我地介吾介意坐三個入泥,我地幾個人0晒,咁緊系吾可以啦,跟住開始對我的地黑面,仲同我地講要低消,但book位既時候無講要低消,定系我地吾比你入三位我地間房所以要低消? 仲有位女服務員好吾高興同我地講今次算,吓,我需吾需要多謝你地
2019-02-12
2019-02-24 1631 浏览
經過深水埗想食雞煲同火鍋,喺openrice search有咩好火鍋好食,見到有間有雞煲 ,有火鍋,有海鮮拼盤,仲要冇限時先黎雞煲,雞煲都幾入味,雞肉唔韌再黎個海鮮拼盤,有鮑魚,蜆,蝦,象拔蚌等等……之後緊係點肥牛啦,d牛肉脂肪比例啱啱好,肥瘦適中,仲有其他丸類都唔差整體都唔錯,最緊要係冇限時,可以同朋友傾成晚
經過深水埗想食雞煲火鍋,喺openrice search有咩好火鍋好食,見到有間有雞煲 ,有火鍋,有海鮮拼盤,仲要冇限時

先黎雞煲雞煲都幾入味,雞肉唔韌

再黎個海鮮拼盤,有鮑魚,蜆,蝦,象拔蚌等等……

整體都唔錯,最緊要係冇限時,可以同朋友傾成晚
2019-01-28 1506 浏览
幾個老友最近約埋出來聚一聚,有朋友話屋企人介紹去依度幾好食,二百零蚊任飲任食另加一,首先雞煲,唔知點解啲雞肉好少,骨多過肉,之後花膠雞脾鍋都算唔錯,安格斯牛就食唔出係安格斯,服務就差啲,我地5個人去坐一張卡位側邊加張椅,本身啲卡位都唔係寬闊,仲要係死角位,仲要加多張椅,感覺好迫,員工服務好一般
2019-01-25 1337 浏览
一般任食火鍋既概念都係重量唔重質,但福龍門就約依個理念打破,絕對稱得上重質重量既雞煲火鍋一行六人去食,首先會有一鍋雞煲俾你先食。雞肉嫩滑,分量足夠六人食,配菜洋蔥,蔥頭都好入味。如果唔夠食,店鋪可以再添加雞件👍🏻食到雞煲咁上下,餐廳就問你揀另一個湯底(有7款選擇)用黎打邊爐,我地今次就揀左藥膳雞湯藥膳雞湯上場,湯底有濃濃的藥材味,再附上一碟雞件,真係食雞都飽飽喇。上完湯底,餐廳就會陸陸續續咁上一系列火鍋食材,包括隨機六款海鮮(鮑魚,刀貝,花甲,蝦,黃金貝,蜆.....)、花膠、白鱔片、龍躉魚,牛小排、羊肉片、蝦丸、韮菜餃、時蔬,仲有即炸響鈴,絕對熱辣辣,新鮮出爐。海鮮款款都新鮮,食落無腥味,響鈴係一定要番食又番食!其他食材可以隨意番添!除左火鍋材料,餐廳仲提供意大利雪糕,每晚提供4-5款口味,任均選擇講左咁多野食,每人都只係$228 加一食材新鮮,絕對超值

海鮮款款都新鮮,食落無腥味,響鈴係一定要番食又番食!
其他食材可以隨意番添!

講左咁多野食,每人都只係$228 加一
食材新鮮,絕對超值
2019-01-23
2018-11-06 2724 浏览
2個墟當然要搵抵食,時間無限時嘅飯館啦!朋友介紹,地點方便易搵,坐得都舒服,唔會太嘈,可能我地最嘈 ,今晚星期二都爆埸😅開始先嚟雞煲填肚,第一次煲要微辣,第二次要中辣都未算辣,醬汁好濃,雞都嫩滑點了花膠雞濃湯底,湯底都好好味,跟著跟人數海鮮盆(鮮蝦,蜆,花甲, 鱔片,大大隻鮑魚,樣樣都新鮮,但某幾款如加碼就要加錢),牛肉,羊肉,鮮蝦丸, 墨魚丸, 響鈴勁正, 炸芋頭都唔錯, 仲有冰凍汽水,羅漢果水任飲,又有大大粒雪糕(今晚得3款芝麻,曲奇, 芒果,不過比較甜),咁嘅價錢,真超值抵食
點了花膠雞濃湯底,湯底都好好味
,跟著跟人數海鮮盆(鮮蝦,蜆,花甲, 鱔片,大大隻鮑魚
又到打邊爐季節la~~~~ hungry pig 又要出動!!!今次去友人推介嘅主打堅"無限時"任食雞煲火鍋!! 朋友仔話地方唔大,仲要無限時,叫hungry pig 一定要預早book定先!呢間係樓上鋪黎,唔係朋友介紹就咁係街經過都唔知有得打邊爐,應該係做開熟客仔生意🤔坐低第一時間梗係叫個雞煲先la,同行友人唔食得辣,唯有叫微辣。可能微辣關係,味道一般, 醬汁係靈魂所在, 但個醬汁唔夠濃郁,無得同某雞煲專門店比...... (可能hungry pig 重口味) 如果對雞煲無興趣嘅朋友,可以skip咗去直接打邊爐,因為店家都係唔會就咁加湯落個雞煲度!!食完雞煲,店家會收走換個新嘅煲,無得撈返d雞汁...... 至於湯底Hungry pig 就緊係要養顏花膠濃雞鍋la~ 花膠份量都算夠誠意, 煲耐少少夠晒淋身又有咬口!! 女士們識揀la??除左個鍋,第一輪仲會幫你上埋海鮮拼盤(只限一次)同埋某D食材 (見上圖3-10號),唔夠就再加單la!!一分錢一分貨,海鮮非常新鮮,蝦丸  外號牛魔王嘅朋友仔話牛肉夠誠意,唔係用超肥嘅普通肥牛  可惜牛丸味道無咁好。響鈴標榜即炸 其他食材就略為普通。值

今次去友人推介嘅主打堅"無限時"

一分錢一分貨,海鮮非常新鮮,蝦丸
  外號牛魔王嘅朋友仔話牛肉夠誠意,唔係用超肥嘅普通肥牛
  可惜牛丸味道無咁好。響鈴標榜即炸
 其他食材就略為普通。

值得一讚係店員周不時都會主動加湯同埋收碟

罐裝汽水、罐裝無糖茶任飲,啤酒另外收費。最後埋單每人$228加一,唔洗額外醬油錢! 但記住帶足夠cash, 因為唔收卡架~!!!
推介呢間餐廳嘅原因, 係因為堅無限時,唔會吹你last order 埋單
 所以團聚啱晒,唔洗滾水淥腳趕住走!

但記住要book位!!!

Hungry pig 溫提: 11月1日開始要加價喔!!

2018-10-27