裝修幾靚,有個秋千位可以打卡,應該影出嚟會幾靚,位唔多,人都唔多,因為位置唔係好方便,所以野食定價都唔會太貴,非常合理。*蛋沙律芝士帕尼尼原味貝果 $78帕尼尼本身係熱壓三明治,呢到用貝果代替意式麵包再去熱壓,蛋沙律料集中喺一邊,好似好多咁,芝士半融。原味貝果非常煙韌,配蛋沙律芝士,就係蛋沙律三文治,但要咬多幾次咬貝果。配菜可以揀配沙律定薯條,沙律菜新鮮,配黑醋食,中和蛋沙律嘅油膩感。水牛芝士羅勒松子醬卷通粉 $86羅勒松子醬其實係青醬,但佢少啲橄欖油嘅油膩感,整體味道偏淡,唔會太重羅勒味。卷通粉係長條形,煙韌有咬口,同平時嘅通粉感覺好唔同。水牛芝士係芝士波波切片,食落同通粉本體有啲分離。抹茶鮮奶 $48跟主菜$34,拉花一般,抹茶鮮奶甜,抹茶唔夠濃,茶味回甘味少,有少失望。
蛋沙律芝士帕尼尼原味貝果 $78
蛋沙律芝士帕尼尼原味貝果

水牛芝士羅勒松子醬卷通粉 $86

抹茶鮮奶 $48
抹茶鮮奶
2021-08-20
蛋沙律芝士帕尼尼原味貝果
2021-08-21 127 浏览
這晚路過佐敦,看見這於單邊位的小店,落地大玻璃,光光猛猛的,門口角落處還有小鞦韆,很有氣氛!先來前菜 ... 這沙律份量略嫌細小,有點受騙感覺,不過陳醋的味道不錯,甜甜的,暖暖的雞肉嫩滑,材料配搭得宜。今晚的主菜,Home made Bagel ... “墨西哥芝士辣肉醬配香草蕃茄Bagel” ... 那個醬的味道真很好,像肉醬意粉的肉醬,還有些紅腰豆,口感味道挺豐富,但其實最好味的是那薯條,用紅辣椒粉撈過,惹味。問題來了 ... 那Bagel包皮可能用了“孖筋”麵粉,像皮一樣,太煙韌了,口感麻麻,店長曾跟我們解釋,Bagel確實是比一般麵包煙韌,但娘娘還是投訴說,就算是煙韌,也應給一把鋒利點的刀進食嘛 ... 那放在桌上原有的刀,確是一直只能把那包皮拉著,怎樣拉也拉不斷!“拉”不斷?不是要“切”開嗎!

2021-07-29
一杯咖啡,一口麵包,一部相機,通常假日都係咁樣渡過~ 今次搵咗呢間位於佐敦附近新開嘅Cafe,專登來搵呢一個韆鞦打卡,影下騙照🙈👭《煙三文魚牛油果蕃茄他他·原味貝果》$78🥯🍣🍅煙三文魚都蠻厚切同大片,夠煙熏味,但唔會好鹹,原因係佢嘅他他醬配合得好好,蕃茄加上墨西哥辣椒🌶️,酸酸辣辣,非常清新,另外餡料入邊加上牛油果,令整體味道更細膩、增加餡料嘅綿軟潤滑感。自家手製嘅Begal,最大嘅賣點信相就係無油少糖,而且又大大件,絕是健康版巨無霸!《冬蔭功辣蝦卷通粉》$98🌶🦐冬陰功意粉呢款fusion 菜唔係好多地方有得食,呢度嘅冬陰功意粉特別在於除咗香茅味濃烈之外,同時亦保持到意粉嗰種奶油creamy嘅口感,因此唔亦唔會好辣,卷通粉就比較有咬口,深得小編鐘愛🙈,最後將啲溫室菜苗放喺面,好有花園野餐感覺,非常吸睛🤩📷另外,只需補$20起就可以加購一款咖啡,呢度嘅咖啡質素都有水準,果味都幾香,半價就加購絕對吸引~☕️
煙三文魚牛油果蕃茄他他·原味貝果

冬蔭功辣蝦卷通粉
Flat  white
  • Flat  White
2021-08-15 190 浏览
本身已經book 左位,但遲到了5分鐘左右,就要等位了。星期六的時間1400等了20分鐘左右先有位坐,不過在等既期間已經睇左 Mean 落左食物我叫了 All day breakfast - $128味道:正常,沒太大特別。份量足夠,不過男性朋友就覺得唔夠食,我+女性朋友就覺得多了少許,我食晒所有餸之後差牛角窩夫時已經覺得有點飽,最後只食了1塊牛角窩夫外觀:打卡1流餐飲可以半價/加$10 可以叫 special drinks我就叫了 Ice Mocha $56 - - - 半價$28味道:正常,本人係喜愛甜d 就覺得有點苦🙈少飲咖啡類餐廳環境好舒適,係未有位時就可以坐係中間既千秋椅上等我地由1430坐到1630都冇問題,職員也沒趕我地走,同埋呢段時間並不多客人,所以幾好朋友仔坐住聊天P. S. 佢地既薯條冇得單叫睇落明明咁吸引,點解唔可以單叫呢,失望
我叫了 All day breakfast - $128
外觀:打卡1流

味道:正常,本人係喜愛甜d 就覺得有點苦🙈少飲咖啡類

餐廳環境好舒適,係未有位時就可以坐係中間既千秋椅上等

P. S. 佢地既薯條冇得單叫
睇落明明咁吸引,點解唔可以單叫呢,失望

Mocha
All Day Breakfast
All day breakfast
2021-08-14
Mocha
All Day Breakfast
All day breakfast
2021-08-13 120 浏览
好出色既海苔櫻花蝦貝果🥯🦐炒蛋鰻魚份量剛剛好🙃可以配🍟/🥗貝果煙韌度一流有淡淡櫻花蝦味 清新得黎唔漏食完想繼續食🤣🤣$118 性價比都ok 話曬鰻魚喎🥰不過星期日比較多人 出餐較慢 但佢有白飯 意粉提供 都未試到但值得等有好多其他bagel 紫薯麻糬 都未有機會試 雖然偏貴 但好似好值得試下可以一讚個咖啡冰americano🤚個d 冰融曬都有咖啡味♥️可encore既cafe 記得Austin站出近好多 🤗
好出色既海苔櫻花蝦貝果🥯🦐
櫻花蝦鰻魚炒蛋貝果
iced  americano
櫻花蝦鰻魚炒蛋貝果
iced  americano
我以前訂開貝果店 @nanacraft.bagel,因為疫情,佢停咗一年,依家店老闆娘同另外一位老闆係呢度開咗這間café,𥚃面以綠悠悠的大葉牆紙,木枱,和大大的落地玻璃窗。店內有一個韆鞦,走嘅時候,坐下去打個卡,原來真係坐得又盪得㗎!餐牌有多頁,好多食物及飲品選擇!安格斯牛肉芫荽卷心粉 (нк$98).這是「本週推介」的特別款色.成碟綠色,好香芫荽味撲鼻😌.醬汁是芫荽醬加忌廉加芝士呀,好正👍🏻.卷心粉,長通粉啲friend,但口感比煙韌.大大片的安格斯牛肉,與芫荽都幾夾мιηтρяєѕѕσ тσηι¢ (нк$58).第一次見到espresso tonic 有薄荷版,好特別呀!.多咗薄荷,口感明顯比espresso tonic更冰爽,好適合呢個好熱嘅夏天飲👏🏻

餐牌有多頁,好多食物及飲品選擇!

安格斯牛肉芫荽卷心粉 (нк$98)
.這是「本週推介」的特別款色
.成碟綠色,好香芫荽味撲鼻😌
.醬汁是芫荽醬加忌廉加芝士呀,好正👍🏻
.卷心粉,長通粉啲friend,但口感比煙韌
.大大片的安格斯牛肉,與芫荽都幾夾

安格斯牛肉芫荽卷心粉

мιηтρяєѕѕσ тσηι¢ (нк$58)

Mintpresso  Tonic
2021-07-24
Mintpresso  Tonic
2021-08-04 215 浏览
香港近年好多cafe 但係以bagel為主既cafe就唔多~今次就揀左呢間係佐敦文苑街既cafe😊鋪面唔大 入面有個鞦韆可以比人打下卡~野食選擇都唔少☺️🍴菠菜忌廉煙三文魚卷通粉 - 個sauce好creamy~卷通粉 名符其實連個口感同通粉都真係似,但會再煙韌多d😆不過味道唔算好驚喜~🍴蒲燒原條鰻魚滑蛋蓋飯 - 普普通通既鰻魚飯 但係係原條鰻魚🐟🍴韓式泡菜辣豬丼 - 泡菜豬肉份量都多☺️🍴🧇焦糖牛角窩夫 - 呢個窩夫係全晚最驚喜既菜式😍其實平時就唔鐘意食waffle,但呢個好神奇雖然有焦糖 但完全唔覺得漏 好好味❗️👍🏻推介推介❗️本身想叫多個bagel 但奈可個胃放唔落 唯有下次再食🤣

🍴韓式泡菜辣豬丼 - 泡菜豬肉份量都多☺️

本身想叫多個bagel 但奈可個胃放唔落 唯有下次再食🤣
  • 焦糖牛角窩夫
2021-08-01 187 浏览
🥯 ℍ𝕠𝕟𝕖𝕪 𝕊𝕡𝕚𝕔𝕪 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖. 𝔻𝕖𝕖𝕡 𝔽𝕚𝕣𝕖𝕕 ℂ𝕙𝕚𝕔𝕜𝕖𝕟. 𝕋𝕠𝕞𝕒𝕥𝕠 𝔹𝕒𝕘𝕖𝕝 $𝟡𝟠🍫 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 $𝟛𝟡佐敦近來開了不少間Cafe 位置比較近柯士甸站Bagel 全部由小店自家製作 有很多不同口味Bagel是煙韌紮實的口感 食了半個其實已有點飽炸雞略嫌粉太多 油膩感重朱古力也是我近期飲過比較濃郁的一間

🍫 ℂ𝕙𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥𝕖 $𝟛𝟡

佐敦近來開了不少間Cafe
位置比較近柯士甸站

Bagel 全部由小店自家製作 有很多不同口味
Bagel是煙韌紮實的口感 食了半個其實已有點飽
炸雞略嫌粉太多 油膩感重

朱古力也是我近期飲過比較濃郁的一間
叫左個滑蛋饅魚櫻花蝦bagel 同牛舌pasta.個bagel 真係好好食呀,個texture 完全唔係出面扮bagel 既麵包,好真材實料。之後買左兩個番去第二日做早餐食。😂個滑蛋饅魚櫻花蝦海苔bagel好好味,啲蛋煮得好滑,可以配沙律或薯條,配埋饅魚都唔會食到成手都係。個牛舌捲捲粉配苺醬既配搭好聰明,令成道菜都light 左,好夾。地方都坐得舒服,都幾闊落,而且兩位店主都好nice ,提我地附近泊車情況😂😂支持小店呀。
叫左個滑蛋饅魚櫻花蝦bagel 同牛舌pasta.

牛舌卷粉
紅薯  and apple crumble bagel
2021-07-26
牛舌卷粉
紅薯  and apple crumble bagel
  • Bagels
2021-07-25 263 浏览
《煙三文魚牛油果番茄他他·原味貝果》($78)主打Bagel既cafe,一定要試試佢地既Bagel😋食落冇令我失望,Bagel十分Chewy,煙煙韌韌,切個時都唔係咁易切開🤣 入面塗左薄薄一層Cream Cheese,配上煙三文魚更滋味,番茄他他更添Fresh既感覺,係略嫌牛油果份量較少。所有Bagel都可選配沙律或薯格,但薯格當日冇哂,唯有揀左薯條,薯條加入左調味粉,好惹味,係稔左少少。《安格斯牛肉芫荽卷心粉》($98)一睇賣相就知芫荽幾足料🤣本身我並唔中意食芫荽,但個sauce 加入左忌廉、芝士,好好味,意外地驚喜!安格斯牛肉非常嫩滑👍🏻 卷心粉有啲似通粉,但佢更有咬口,推介!芫荽控必試!《焦糖牛角窩夫·雪糕》($68)係最近大熱既Croffle呀😍 表面加左Caramel,所以好脆同偏硬,會難切左少少,食落好香口,同其他Croffle有少少唔同,唔太酥軟,會係偏Waffle 感覺 多啲。Croffle 配上Vanilla Ice Cream 都係冇得輸😍

《煙三文魚牛油果番茄他他·原味貝果》($78)

《安格斯牛肉芫荽卷心粉》($98)

《焦糖牛角窩夫·雪糕》($68)
呢間cafe主打自家製特色貝果🥯🤟🏻✨,有泰茶麻糬bagel、Baileys咖啡bagel、竹炭bagel等,仲有bagel burger 🍔 !除左bagel,仲有卷心粉!最特別係佢店內有個千秋俾大家打下卡🥰:-1️⃣ 「鰻魚滑蛋·海苔櫻花蝦貝果🥯🇯🇵($118)」超日系🇯🇵‼️ 貝果真係食到海苔🍘同櫻花蝦味🦐🌸,口感係煙靭同鬆軟中間!滑蛋好香好滑,同鰻魚係必勝組合🐟,配菜可揀沙律🥗/薯格🥔🙈~Eel•Scrambled Eggs•Seaweed Sakura Shrimp Bagel: w/ salad or potato wedges👍🏻-2️⃣「流心蛋卡邦尼卷心粉🍳($88)」卷心意粉都幾有咬口🤣,忌廉汁幾香煙肉味但可再多dd🥓,流心蛋加分XD~Onsen Tamago•Cream Sauce•Casareccia -3️⃣「百利酒鮮奶咖啡🥃☕️(lunch +$28)」呢個好飲😚!好濃好香baileys味,同咖啡味平衡得岩岩好❤️,可惜當日咖啡師應該咖啡師🦥🤡,如果有埋拉花係抵飲嘅~Baileys Latte👍🏻-4️⃣「伯爵茶鮮奶咖啡🌱☕️(lunch +$28)」伯爵茶味較淡,咖啡師罷工agai
1️⃣ 「鰻魚滑蛋·海苔櫻花蝦貝果🥯🇯🇵($118)」
2️⃣「流心蛋卡邦尼卷心粉🍳($88)」
3️⃣「百利酒鮮奶咖啡🥃☕️(lunch +$28)」
4️⃣「伯爵茶鮮奶咖啡🌱☕️(lunch +$28)」
伯爵茶味較淡,咖啡師罷工again🦥~Earl grey latte
鰻魚滑蛋·海苔櫻花蝦貝果
鰻魚滑蛋·海苔櫻花蝦貝果
  • Baileys  Latte
2021-07-24 164 浏览
新高質Cafe☕️以墨綠色為主調配上渡假風秋千😍有各款主食🍴出名自家製食物作為Bagel控當然必食手工bagels熱辣辣泰式奶茶麻薯Bagel🤎外煙銀內鬆軟加上軟糯麻薯😋淡淡的茶香味煙三文魚牛油果蕃茄他他Bagel跟餐有薯格或沙律👍🏼環境舒適☀️光線充足而且員工都好Nice鄰近柯士甸站🚇屯馬線好方便😆
新高質Cafe☕️

煙三文魚牛油果蕃茄他他Bagel跟餐有薯格或沙律👍🏼

環境舒適☀️光線充足而且員工都好Nice
鄰近柯士甸站🚇屯馬線好方便😆
2021-07-18 164 浏览
今日嚟咗呢間喺佐敦舊區主打食bagel burger cafe , 裝修田園風一幅大葉特色牆加少女心粉藍鞦韆打咭一流~餐牌食物種類都幾多有主打bagel之外另有西、日式料理、意粉選用一種叫卷心粉一陣食完報告下今日2個人嚟食選擇咗🥯香辣秘製蜜糖脆炸雞·竹炭貝果🍝冬陰辣蝦卷心粉🍨焦糖牛角窩芙·雪糕🍹藍色小島🥯香辣秘製蜜糖脆炸雞·竹炭貝果食完真心大滿足、炸雞夠香辣配製辣蜜糖香味增添色彩、貝果夠煙韌重可以選擇配炸薯格或沙律🥗已經填滿左半個為胃🍝冬陰辣蝦卷心粉呢個粉又有另一番驚喜、第一次食卷心粉又係煙煙韌韌,煙韌應該係呢間店特色🤣冬陰非常入味、每條卷心粉都掛滿冬陰味👍🏻👍🏻👍🏻蝦亦非常爽口😋😋😋😋🍹藍色小島原來菠蘿味soda 凍飲再加兩滴藍色糖水做出層次效果飲品打咭出色最後甜品焦糖牛角窩芙、外層外脆焦糖內層香酥油感受到嗰種邪惡係一個美味 ending

今日2個人嚟食選擇咗

🍝冬陰辣蝦卷心粉

🍹藍色小島

2021-07-17
2021-07-17 119 浏览
香港少有出色Bagel Cafe 小店新開店係佐敦舊區 油麻地文𥳀街23號屯馬線柯士甸站A出口,好近,好方便入面放咗張韆鞦,打卡一流架📸👍🏻主打Bagel burger ,每日自家新鮮焗製🥯個配搭真係勁好味👍🏻一定要試😎日式鰻魚滑蛋•海苔櫻花蝦貝果香辣秘製糖漿脆炸雞•竹炭貝果佢嘅卷通粉都好出色😋👍🏻水牛芝士羅勒松子醬卷通粉🍝跟主食既飲品有半價優惠🥃咖啡底出色,叫咗杯Baileys Latte, 勁正👍🏻餐牌最後仲有店主推介甜品🧇焦糖牛角窩夫配雪糕球😋坐得舒服,自家製品小店支持
香港少有出色Bagel Cafe 小店

新開店係佐敦舊區 油麻地文𥳀街23號
屯馬線柯士甸站A出口,好近,好方便

入面放咗張韆鞦,打卡一流架📸👍🏻

主打Bagel burger ,每日自家新鮮焗製🥯
個配搭真係勁好味👍🏻一定要試😎

佢嘅卷通粉都好出色😋👍🏻
水牛芝士羅勒松子醬卷通粉🍝

跟主食既飲品有半價優惠🥃
咖啡底出色,叫咗杯Baileys Latte, 勁正👍🏻

餐牌

最後仲有店主推介甜品🧇
焦糖牛角窩夫配雪糕球😋
焦糖牛角窩夫

坐得舒服,自家製品小店
支持

2021-07-17
焦糖牛角窩夫
2021-07-13 110 浏览
Cafe 周圍都有 但會再去嘅唔多 我欣賞佢將平凡嘅卡邦尼意粉做到我最喜愛嘅味道 用左有咬口嘅短意粉 一半正常煙肉 一半風乾煙肉 加上温泉蛋 唔會有一般用忌廉汁整嘅咁滯口 好啱我口味 半價飲埋凍朱古力 大滿足唯一美中不足的係冷氣
唯一美中不足的係冷氣
2021-07-13