2024-08-12 401 浏览
秋香螺絲粉好少食螺絲粉就嚟呢度試下啦 聞起來酸酸臭臭但係食落真係好香架粉麵好有咬口同醬汁配合得唔錯一啖粉面一啖湯咁食先過癮呀!下一次要試下佢既炸蛋!!!😋😋😋
秋香螺絲粉

好少食螺絲粉就嚟呢度試下啦
聞起來酸酸臭臭但係食落真係好香架
粉麵好有咬口同醬汁配合得唔錯
一啖粉面一啖湯咁食先過癮呀!
下一次要試下佢既炸蛋!!!😋😋😋

2024-07-08 787 浏览
寫簡體字,講普通話。湯得個鹹字,哋小食冇咩特別好食,咩性價比都冇,仲有漏單,唔會再去//////////////////////////////://////////////////////////////
2024-06-03 873 浏览
睇咗好多食評,見到依間葵涌廣場開咗間螺絲粉,而且出名非常之臭,所以我一定要一試😊價錢並不貴,我叫咗我最鍾意食嘅炸蛋螺絲粉,bb 辣炸彈都炸得不錯,但是BB 辣我想像中唔辣,湯底嚟到嘅時候飲落去完全覺得係清湯,另外酸係自己再調教,我認為落更多菜整個螺絲粉更加好食,螺絲粉並沒有用,而且我認為唔太臭,食落去味道一般,唔算好正宗嘅螺絲粉,不過我相信味精唔多,因為我食完並不覺得好口渴👍🏻整體嚟講我覺得依間螺絲粉冇想像中咁臭咁正宗,只是同一般酸辣粉差不多,但整體價錢並不貴,炸蛋螺絲粉只需40幾蚊,我覺得都好值得一試。

價錢並不貴,我叫咗我最鍾意食嘅炸蛋螺絲粉,bb 辣

2023-11-07 1267 浏览
本身都會買包裝螺絲粉返屋企煮,但螺絲粉要耐少少先至林,需要耐性,見到葵廣有秋香螺絲粉,加$8💰就有炸蛋套餐仲有小食(青瓜,黑木耳。。。)同檸檬茶(幾好味)🤩🤩🤩性價比高當然要約埋‘’臭味相投‘’既朋友一齊品嚐缺點就係食身都彌漫着一股好“荀”既臭味太味到喺附近行街都會有人問:你啱啱係咪食完螺絲粉嚟?🤣🤣🤣
套餐仲有小食(青瓜,黑木耳。。。)同檸檬茶(幾好味
)🤩🤩🤩性價比高
當然要約埋‘’臭味相投‘’既朋友一齊品嚐

缺點就係食身都彌漫着一股好“荀”既臭味
太味到喺附近行街都會有人問:你啱啱係咪食完螺絲粉嚟?🤣🤣🤣
2023-10-04
  • 炸蛋
2023-10-13 845 浏览
以前未興起食螺絲粉,要食就要自己煮,煮一碗都起碼15分鐘,又想食但又懶得煮,唯有落街睇吓邊度有酸辣粉或者麻辣米線止下口癮。但係而家香港多咗唔少小店賣螺絲粉,可以唔使自己整就有得食。今次就試咗葵廣頂層嘅秋香螺絲粉。叫咗中辣湯底嘅炸蛋螺絲粉,都只不過係$44,另外加$8要咗一份炸豆串。外賣返屋企食嘅話,店主會將湯另上,咁就唔怕索哂個湯汁。炸蛋同炸豆串都係索湯之物,一啲都唔油膩,食入口完全爆哂湯汁,非常惹味。而螺絲粉最靈魂之處就係酸筍,有人覺得臭,但呢間嘅酸筍臭味唔勁,不過酸味十足,加埋中辣嘅湯底,酸辣咸香就係令人上癮嘅原因。

2023-10-13
等候时间
8 分钟 (外卖自取)
2023-07-17 800 浏览
自从家附近的螺蛳粉店搬去佐敦!俺就已经超久没吃到螺蛳粉了!这家价格相对友好!纯螺蛳粉💰38,配菜配肉类的话人均💰50左右~我点了卤牛筋螺蛳粉!很软烂入味!感觉不错!辣度整体感觉在香港算偏辣!小辣就已经蛮辣了!推荐已经要加桌子旁边的醋!刚开始吃总觉得少了什么味道,加上醋就没错了!妥妥好吃!粉的分量感觉不算太多!这家炸蛋炸的很好!超大一片!吃起来也不会油腻!去这家店可以必点!💰8元一个,泡在汤里就是绝!麻雀虽小 五脏俱全,有三张桌子,可以堂食!环境什么看起来也蛮干净的!
自从家附近的螺蛳粉店搬去佐敦!俺就已经超久没吃到螺蛳粉了!

2023-05-23 973 浏览
//06 04 23 間中落雨🌦️17:02 葵涌廣場秋香螺螄粉記得好耐之前經過賣螺螄粉嘅餐廳唔知點解 嗰浸味可以由街頭傳到落街尾?就好似同臭豆腐一樣咁犀利👅但至於香唔香 就見人見智啦~~雖然以前 只要離遠聞到呢浸味 嗰人都會行快多兩步👣👣👣但係每次一望到餐廳裏面嘅時候都總會比舊大過自己塊面嘅金黃色物體吸引住肉眼估計 佢應該係蠔餅啲friend掛💁🏻‍♀️~~如是者足足誘惑咗個零月之後終於… 決定唔再忍啦 比次機會自己 比次機會螺螄粉(還佢一個公道🤣)!!! 況且人係需要勇於接受挑戰架嘛💪🏼💪🏼就係咁~我望住哩舊 大過自己塊面嘅炸蛋🍳浸勻係碗酸酸臭臭而又有啲辣嘅螺湯裏面 等到佢漲卜卜嗰陣 一下夾起佢再擘大嗰口 兜嘢咬落去🫦🫦🫦噗🫧… 嗰種爆汁 鬆脆 香味一次過湧出嚟果然呢舊金黃色物體 就係傳說中螺螄粉最重要嘅靈魂呀👑~~得到咁難忘嘅體驗之後我慢慢就開始沉醉於呢種酸酸臭臭嘅螺螄粉結果… 曾經仲試過瘋狂到連續食足3日添😈!!!招牌炸蛋螺螄粉 $44————————————————————————炸蛋超巨大 而且炸得好靚 食落口又香 又鬆脆 湯底濃郁酸辣+超香螺螄味道 配料十分豐富一啖酸酸臭臭
06 04 23 間中落雨🌦️
17:02 葵涌廣場
秋香螺螄粉

記得好耐之前經過賣螺螄粉嘅餐廳
唔知點解 嗰浸味可以由街頭傳到落街尾?
就好似同臭豆腐一樣咁犀利👅
但至於香唔香 就見人見智啦~~

雖然以前 只要離遠聞到呢浸味
嗰人都會行快多兩步👣👣👣
但係每次一望到餐廳裏面嘅時候
都總會比舊大過自己塊面嘅金黃色物體吸引住
肉眼估計 佢應該係蠔餅啲friend掛💁🏻‍♀️~~

如是者足足誘惑咗個零月之後
終於… 決定唔再忍啦
比次機會自己 比次機會螺螄粉(還佢一個公道🤣)!!!
況且人係需要勇於接受挑戰架嘛💪🏼💪🏼

就係咁~我望住哩舊 大過自己塊面嘅炸蛋🍳
浸勻係碗酸酸臭臭而又有啲辣嘅螺湯裏面
等到佢漲卜卜嗰陣 一下夾起佢
再擘大嗰口 兜嘢咬落去🫦🫦🫦
噗🫧… 嗰種爆汁 鬆脆 香味一次過湧出嚟
果然呢舊金黃色物體 就係傳說中螺螄粉最重要嘅靈魂呀👑~~

得到咁難忘嘅體驗之後
我慢慢就開始沉醉於呢種酸酸臭臭嘅螺螄粉
結果… 曾經仲試過瘋狂到連續食足3日添😈!!!

招牌炸蛋螺螄粉 $44
再配埋索爆濃湯嘅炸蛋 嗰種惹味即刻湧晒出嚟
————————————————————————

2023-04-06
  • 招牌炸蛋螺螄粉
平時都有買開袋裝嘅螺螄粉返屋企煮黎食,🤴🏻原本唔鍾意食嫌佢臭到而家仲食得大癮過我😇😇,咁葵芳新開左咁今次係🤴🏻捉埋我嚟試吓先!😂😂未行到去間鋪已經聞到螺螄味😶‍🌫️😶‍🌫️~~~招牌炸蛋🥚螺螄粉套餐~~~去螺螄粉鋪頭食螺螄粉就係貪佢材料會新鮮啲,臭都要臭得新鮮的😜😜,秋香🙋🏻‍♀️的確做到👍🏻👍🏻,粉麵彈性,辣椒油冇油 ‘ 溢 ’ 味😁😁睇FB介紹會幾辣,咁我就叫BB辣試試先,對我來講係非常輕微嘅辣度🥲🥲炸蛋🥚有脆口感好大塊,可惜蛋🥚味唔夠🫢🫢~~~麻辣豆筍~~~豆筍質感OK,反而係帶有甜味嘅辣油更加吸引🤩🤩~~~柳州滷水豬腳螺絲粉~~~🤴🏻就叫左少辣,我同🤴🏻都覺得唔夠辣,或者下次試中辣😛😛豬腳有兩隻但偏細,好彩舊骨唔大都食到啲肉,豬腳味一般😀😀
未行到去間鋪已經聞到螺螄味😶‍🌫️😶‍🌫️

~~~招牌炸蛋🥚螺螄粉套餐~~~
炸蛋🥚有脆口感好大塊,可惜蛋🥚味唔夠🫢🫢

~~~麻辣豆筍~~~
豆筍質感OK,反而係帶有甜味嘅辣油更加吸引🤩🤩

~~~柳州滷水豬腳螺絲粉~~~
🤴🏻就叫左少辣,我同🤴🏻都覺得唔夠辣,或者下次試中辣😛😛
豬腳有兩隻但偏細,好彩舊骨唔大都食到啲肉,豬腳味一般😀😀
2023-04-25
5 分钟 (堂食)
$59.5 (晚餐)
2023-05-11 669 浏览
螺獅粉呢樣嘢好似喺香港越開越多聽聞佢聞落去勁臭🫣食落去又會好食到上癮好奇之下,今日試吓葵芳呢一間小店嘅座位並唔多亦都唔係啲好好坐嘅高凳叫咗個招牌炸蛋螺獅粉$44唔食得辣嘅我揀咗個BB辣碗麵 大概等唔使10分鐘就有啦佢個炸蛋好大塊好吸睛😂佢有啲似打邊爐嘅響鈴浸林左既口感不過好有蛋香,同埋一啲都唔覺得油膩翻開佢個炸蛋,其實入邊有好多料佢嗰個筍,酸酸地…唔會有奇怪嘅味個面咬落去有口感,唔似得米線會咁淋碗湯飲完都唔會覺得口渴不過奇怪嘅係….喺餐廳食嘅過程入邊,我一啲都聞到臭味🤔究竟?!佢算唔算係正宗呢?
螺獅粉呢樣嘢好似喺香港越開越多
聽聞佢聞落去勁臭🫣
食落去又會好食到上癮
好奇之下,今日試吓葵芳呢一間
小店嘅座位並唔多
亦都唔係啲好好坐嘅高凳
叫咗個招牌炸蛋螺獅粉$44
唔食得辣嘅我揀咗個BB辣
碗麵 大概等唔使10分鐘就有啦
佢個炸蛋好大塊好吸睛😂
佢有啲似打邊爐嘅響鈴浸林左既口感
不過好有蛋香,同埋一啲都唔覺得油膩
翻開佢個炸蛋,其實入邊有好多料
佢嗰個筍,酸酸地…唔會有奇怪嘅味
個面咬落去有口感,唔似得米線會咁淋
碗湯飲完都唔會覺得口渴
不過奇怪嘅係….
喺餐廳食嘅過程入邊,我一啲都聞到臭味🤔
究竟?!佢算唔算係正宗呢?
2023-04-14 645 浏览
葵廣多野食就係人都知 要突圍而出更加唔容易仲要每個人都有份「葵廣list」去邊層食啲咩 完全心裡有數😆目標明確我自己每次上到3樓必食👇🏻一份班戟,嗌杯果汁,食份chok chicken🍗 再食個布丁燒埋尾🍮🍮🍮所以要我試新嘢都唔係咁容易點知今次我失手🥶本身都唔知新開左間螺絲粉⋯⋯正當我行入美食街 就比陣臭味吸引左😂利申 我係臭豆腐愛好者 越臭越想食臭到咁有誠意🤤無理由唔食啦店舖位置唔多 lunch hour可能都要等位估計外賣會比較好🤔環境乾淨 張枱唔會痴立立👍🏻我嗌左小辣招牌柳州螺絲粉$38 + 鹵豬腳$12推薦指數:8/10先黎緊係試個湯先啦🤤飲落酸 辣 咸 各方面都平衡得幾好 無元素週期表嘅味道😈不過食落無聞落咁臭 如果有小小鮮味會更好配菜有荀 花生 酸菜 木耳同薄脆特別想讚一讚個荀 無個陣怪怪的up味同埋食完無話超口乾👍🏻🐷豬手方面 超濃味 睇顏色都知佢入哂味🥹有咬口得黎 唔會過硬 食完之後滿滿的骨膠原 痴住個口 好喜歡🫶🏻🍜麵質方面 我個人黎講係覺得唔錯爽口帶啲Q彈 介乎於濛粉同米線之間老闆叫我下次試下炸蛋話個個都大讚有驚喜☺️好 信你下次黎 留肚翻兜先
葵廣多野食就係人都知 要突圍而出更加唔容易
仲要每個人都有份「葵廣list」
去邊層食啲咩 完全心裡有數😆目標明確
我自己每次上到3樓必食👇🏻
一份班戟,嗌杯果汁,食份chok chicken🍗
再食個布丁燒埋尾🍮🍮🍮

老闆叫我下次試下炸蛋
話個個都大讚有驚喜☺️好 信你
下次黎 留肚翻兜先

2023-04-11 440 浏览
最近見好多KOL介紹呢間秋香螺螄粉自問平時都會去買即食螺螄粉返屋企煮所以抱住試吓嘅心態去食呢間😍😍去到附近已經聞到佢嗰種獨特嘅臭味🤤而且餐單上面有平時喺屋企比較難整到嘅炸蛋所以即刻點咗一個去試下唔係講笑 呢個炸蛋 大到可以遮住晒下面啲面同料 誠意,我俾100分💯 食落去唔會話成口油 而且非常酥脆 有啲似食蠔餅嘅感覺🥞麵質嚟講 中規中矩 唔會話太淋亦都唔會過於煙靭👍🏼可惜湯底來講唔夠香 冇嗰種海鮮味道 另外佢側邊會有一樽醋俾你自己加 不過嗰個醋🫙嘅味道未必人人可以接受到 我只係加咗少少落個面度 佢就蓋過晒成個螺螄湯 呢度扣咗分😵‍💫😵‍💫🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘地理 7/10環境 8/10味道 5.5/10服務 7/10🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
最近見好多KOL介紹呢間秋香螺螄粉

服務 7/10
🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘🥘
2023-04-06
2023-04-08 371 浏览
螺獅粉即食麵裝就食得多,但從未試過係餐廳食螺獅粉。想試好耐!!咁啱嚟開葵芳見到有想試試。果然好食,味道同我期待嘅一樣!而且更符合香港人口味(對於唔係太食得辣嘅我嚟講叫BB辣啱啱好!)辣度、咸度同酸度啱啱好,個湯勁好味,啲配菜都好好食😋 比起即食麵裝感覺係新鮮同埋冇嗰種化學味精口感爭好遠。第一次食炸蛋,係出乎意料地好食,但食完應該會瞻固醇爆炸😂。小試一次就夠!好想再食多次!唯一美中不足係鋪面太細,無乜座位,可以大間啲就好了。
好想再食多次!
唯一美中不足係鋪面太細,無乜座位,可以大間啲就好了。
炸蛋螺獅粉
2023-04-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
炸蛋螺獅粉
2023-04-05 342 浏览
喜歡食辣可以一試,我個人覺得辣得黎幾好味喎!朋友介紹,經過咪試吓!喜出望外,好有新鮮感!螺獅粉的粉條筋道爽口,口感Q彈。與湯汁的搭配非常完美,兩者相得益彰,讓人一試難忘。
2023-04-03 418 浏览
葵涌廣場3樓不嬲都多野食,呢間餐廳未行到入去,遠處已經聞到好大陣「螺酸」味,有啲人覺得好香,愈臭愈愛;有啲人覺得好臭仲好憎,要兜路走😅中意食呢款麵好極端… 就好似榴連咁😛而我曾經係屋企煮,間屋臭足兩日,見佢平時黃金時段晚飯時間排晒長龍,今次出去幫襯下呢間小店呢個叫炸蛋🥚,估唔到咁好食,香脆酥軟,吸入濃湯更入味,叫螺絲粉必點✅柳洲螺絲粉:微辣口味,配料有酸筍、腐竹(豆腐皮)、木耳、花生等。份量幾大碗,食唔晒,麵質煮得剛剛好,幾好味食完之後,我個頭連續都有螺絲粉既味道😵,建議大家食前著啲唔好咁吸味既衫,如果唔係,陣味有排都唔散🤣。

炸旦

螺絲粉

份量幾大碗,食唔晒,麵質煮得剛剛好,幾好味

2023-03-10
用餐时段