第三站

Station 3 Cafe
2023-12-07 113 浏览
琴晚朋友約去呢間位上樓餐廳,果然有驚喜。我哋兩個人叫咗兩個晚餐,再加一個小食。1)黑松露蟹肉黑醋沙律一上枱都俾佢嗰舊黑松露蟹肉吸引住,份量都唔細,我最鍾意食黑松露,所以呢個係我真心推介2)西班牙海蝦辣肉腸燴飯 真材實料有四五隻蝦,辣肉腸好味,茄汁味香濃,的確驚喜,top up 加咗一個沙律同一件芝士蛋糕,性價比好高。3)蜜糖雞翼 6只脆卜卜嘅雞翼加上同嘅蜜糖香味冇得輸跟餐叫咗一杯叫「力量」另一杯叫「命運之輪」,主要係果汁梳打為主,幾得意幾好飲.個名都好有趣。總括嚟講呢間餐廳有好多卡位,三五知己想搵地方食餐飯靜靜地傾吓偈都可以考慮。
琴晚朋友約去呢間位上樓餐廳,果然有驚喜。

我哋兩個人叫咗兩個晚餐,再加一個小食。

1)黑松露蟹肉黑醋沙律

蜜糖雞翼

NY  Cheese  Cake
蜜糖雞翼
2023-12-07 57 浏览
第三站旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉 $132一道結合了海鮮和意大利醬汁美味佳餚 先講煙燻三文魚聞到微微煙燻鹹香味 濃郁奶油味道扁意粉 忌廉蕃茄醬質地濃稠 啖啖意粉都充滿醬汁黑松露蟹肉沙律 $76黑松露風味與蟹肉又幾match 首先蟹肉較多松露獨特香氣配合新鮮菜蔬 增添了清新口感 加入少量黑醋汁 份沙拉🥗食食下就有哂haha蜜糖芥末單骨雞翼 $76一手一雞翼 蜜糖芥末醬 味道甜中帶一點點辣一層香脆外皮 燒到微微焦黑 雞肉一啖就食到預先處理咗起晒肉 吊人 跟餐加配$10Green Apple 🍏 + Mint Soda
第三站

預先處理咗起晒肉

吊人 跟餐加配$10
Green Apple 🍏 + Mint Soda

2023-12-06 82 浏览
餐廳裝修簡約,全店採用白色梳化椅,坐得舒服,仲有boardgame提供,啱晒一大班朋友嚟,食下玩下。餐牌有多款Dinner Set選擇,所有套餐都贈送$38飲品一杯,另外仲有特色小食、沙律、甜品,加$38就可享用埋田園沙律及蛋糕,好抵食。炸薯角:炸到熱辣辣,好食到唔停得口。田園沙律:多種新鮮蔬菜,配上日式芝麻醬,開胃前菜。卡邦尼煙肉雜菌意粉:個醬汁煮到好creamy,每一條意粉都被濃濃既忌廉汁包住,而且煮得煙韌,加埋芝士、雜菌和帶鹹香既煙肉片,口感非常豐富。西班牙海蝦辣肉腸燴飯:燴飯煮得粒粒分明,辣肉腸帶微辣,令整個飯倍惹味。藍莓芝士蛋糕:芝士蛋糕好挺身,曲奇餅底,藍莓味道香甜。法國朱古力芝士蛋糕:入口細緻滑溜,唔會太甜,味道啱啱好。士多啤梨朱古力:唧滿cream在頂層,賣相好吸引。總結,食物味道好,出餐快,店員親切有禮,推薦。

炸薯角:炸到熱辣辣,好食到唔停得口。

田園沙律:多種新鮮蔬菜,配上日式芝麻醬,開胃前菜。

藍莓芝士蛋糕:芝士蛋糕好挺身,曲奇餅底,藍莓味道香甜。

法國朱古力芝士蛋糕:入口細緻滑溜,唔會太甜,味道啱啱好。

士多啤梨朱古力:唧滿cream在頂層,賣相好吸引。

總結,食物味道好,出餐快,店員親切有禮,推薦。

• 西班牙海蝦辣肉腸燴飯
  • 炸薯角
  • 卡邦尼煙肉雜菌意粉
2023-12-05 149 浏览
星期日,旺角Set lunch推介。大部份Cafe星期六,日,公衆假期都要散叫,無set。揾到呢間 第三站 Station 3 平均才$100/set,包$38以下飲品。套餐另加$38,可選田園沙律加蛋糕一件。蛋糕有法國朱古力/藍莓芝士/紐約芝士。如果經openrice 訂座消費滿$200,還可以使用6折小食優惠。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯飯粒軟硬適中,粉量足夠,鮮菌忌廉計creamy,不過黑松露味偏淡。意式鮮茄肉丸燴意粉蕃茄味濃,好甜,肉丸略嫌不夠味道。意式芝士肉醬扁意粉第一次食有牛尾湯味道,好特別,有別於普通肉醬意粉。肉味偏濃,一流。加左$38 田園沙律,法國朱古力蛋糕沙律芝麻醬足夠,蔬菜新鮮。朱古力蛋糕比較遜色,朱古力味不夠濃。
星期日,旺角Set lunch推介。

套餐另加$38,可選田園沙律加蛋糕一件。
蛋糕有法國朱古力/藍莓芝士/紐約芝士。

意式鮮茄肉丸燴意粉

蕃茄味濃,好甜,肉丸略嫌不夠味道。

加左$38 田園沙律,法國朱古力蛋糕
沙律芝麻醬足夠,蔬菜新鮮。

朱古力蛋糕比較遜色,朱古力味不夠濃。
2023-11-26
2023-12-05 54 浏览
餐廳環境闊落,坐得舒服,臨近聖誕,有好多裝飾,充滿節日氣氛。晚上最低消費每位一個dinner set,送一杯$38飲品,補差額可轉其他特色飲品,加$38仲有埋沙律同甜品。特級海鮮拼盤:包括魚手指、炸蝦、炸蟹鉗、炸帶子、吉列蠔,即叫即炸,新鮮鬆脆。田園沙律:沙律菜加左酸酸甜甜既日式芝麻醬,感覺開胃。意式芝士肉醬扁意粉:蕃茄醬汁濃郁,意粉煙韌掛汁,軟硬適中,配肉碎、洋蔥、香草,簡單好味。黑松露帶子鮮菌燴意大利飯:味道濃郁既黑松露,香氣撲鼻,加上帶子同鮮菌,意大利飯軟硬度剛剛好,口感濃稠綿滑。藍莓芝士蛋糕:口感柔滑細膩,芝士香味濃郁。法國朱古力芝士蛋糕:朱古力慕絲海綿蛋糕,啖啖軟綿口感。總結,餐廳交通方便,價錢合理,性價比高。

田園沙律:沙律菜加左酸酸甜甜既日式芝麻醬,感覺開胃。

藍莓芝士蛋糕:口感柔滑細膩,芝士香味濃郁。

法國朱古力芝士蛋糕:朱古力慕絲海綿蛋糕,啖啖軟綿口感。

總結,餐廳交通方便,價錢合理,性價比高。

• 意式芝士肉醬扁意粉
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 特級海鮮拼盤
2023-12-01 150 浏览
旅行後回港,第二日約左男朋友👫約會睇戲食飯,去左附近間樓上cafe食晚飯,見到餐廳Logo就諗番起,小妹8年前第一次去英國🇬🇧旅行,搭地鐵熱辣辣,住在Piccadilly Circus區,附近有M&M’s Shop、又去聽opera、大型吹氣小小兵公仔⋯種種回憶浮現出來🤭🤭呢間位於金雞廣場25樓既《第三站》樓上餐廳,與登打士街既樓上cafe有少少唔同,第三站logo係倫敦地鐵標誌,餐廳精緻舒適,座位沿用白色梳化櫈望落都乾淨,而且坐得幾舒服😌,另外第三站接受包場及到會服務,適合大班朋友Gathering 😚😚平時的Dinner Set雖款式選擇唔多,但勝在份量十足!我哋叫左2個Set再加多份小食🤤🤤估唔到啲嘢食咁好食❣️▪️Dinner SetF. 西班牙海蝦辣肉腸燴飯味道酸酸甜甜,份量十足有成5隻蝦,而且燴飯軟硬適中,男朋友話夠晒飽肚!沙律:芝麻醬沙律普通既跟餐沙律,有啲菜食健康啲🤭🤭飲品:花旗參蜜一大壺似飲花茶咁,蜂蜜可自行加多或少,杯子細細,保溫地keep住飲,慢慢嘆🥳蛋糕:法國朱古力芝士蛋糕賣相擺碟幾吸引,成件蛋糕好’實肉‘,不過食唔太出芝士味,口感似係朱古力慕絲蛋糕,味道都唔錯😃G

▪️Dinner Set
F. 西班牙海蝦辣肉腸燴飯

沙律:芝麻醬沙律
普通既跟餐沙律,有啲菜食健康啲🤭🤭

飲品:花旗參蜜

蛋糕:法國朱古力芝士蛋糕

G. 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
強烈香濃既黑松露味,超級正❤️又creamy又多料,根本每食一啖都有齊洋蔥、帶子、菇菇,好好食🤤

飲品:蜂蜜紅茶-少冰
飲第一啖已經好香蜂蜜味,不過甜咗少少,如果熱飲會更滋潤🥰

小食:蜜糖雞翼
一份6隻雞翼醃得夠晒入味,蜜糖🍯掛晒落雞翼到,好好食😋,吉起雞翼仲見到蜜糖牽絲既畫面😁😁推薦食呢份小食比大家❣️

偶然去吓樓上cafe會發現到驚喜架❣️
蜂蜜紅茶
蜜焗雞翼
  • 蜜糖雞翼
2023-11-29 94 浏览
今晚同朋友黎左呢間cafe食飯,真係從來都唔知旺角會有呢啲樓上cafe。入餐廳既時候其實已經差唔多full house, 黎遲一步都可能無位 。侍應姐姐帶左我同朋友入房,我地好開心因為有個空間可以靜靜地傾偈。但其實呢間房book黎開party 都好正, 坐到10幾人,而且一班人又有自己既空間~呢度令我好頭痛既係揀野飲, 因為啲野飲都好多款同好特別,最後揀左水蜜桃乳酪,杯野唔會太甜,而且好香水蜜桃味,我鍾意佢夠厚身,感覺即刻再抵啲~ LOL之後因為朋友唔肚餓,我地只係叫左一個小食同一個set dinner,另外加左$38有多個沙律同cake。講下個小食拼盤先,入面有咖哩角、雞翼、芝士條、餃子同洋蔥圈,好開心因為我樣樣都鍾意食,特別係個芝士棒,見到佢拉絲個下真係好興奮~另外我覺得個煙三文魚忌廉蕃茄醬意粉好好食,入面仲有蕃茄同菇,因為個茄汁溝左忌廉,即刻覺得個味道好rich,而且個汁做得好滑,又唔酸,塊三文魚又鋪得靚, 呢個真係推薦~
水蜜桃乳酪

煙三文魚忌廉蕃茄醬意粉

前菜沙律
2023-11-15
水蜜桃乳酪
煙三文魚忌廉蕃茄醬意粉
前菜沙律
2023-11-26 89 浏览
呢間位於旺角嘅樓上Cafe絕對係一個味覺同視覺享受嘅好去處。佢哋嘅菜單有好多美味嘅選擇,包括白汁蜆肉意粉、煙三文魚番茄扁意粉、朱古力蛋糕、藍莓梳打同檸檬梳打。首先,我哋嚟試下白汁蜆肉意粉。呢道菜用新鮮嘅蜆肉同濃郁嘅白汁做成,味道鮮美,有好香嘅海鮮味。意粉煮得剛剛好,好有口感又滑,料嘅份量都好足。愛吃海鮮嘅人一定會鍾意呢道菜。跟住嚟試下煙三文魚番茄扁意粉。呢道菜用煙燻三文魚同新鮮嘅番茄做主料。兩種味道融合得好好,口感有層次。番茄嘅酸味同煙燻三文魚嘅鹹香好平衡,口感好好。意粉嘅質感都做得好好,整體黎講呢道菜真係好滿意。當然,唔可以錯過佢哋嘅朱古力蛋糕。呢款蛋糕嘅朱古力味好濃,口感細膩滑嘅。每一口都食到濃濃嘅朱古力味,愛吃朱古力嘅人一定會愛上呢款甜品。至於飲品,佢哋嘅藍莓梳打同檸檬梳打都係好清新開胃嘅選擇。藍莓梳打有天然嘅藍莓味,微酸同時帶甜,好消暑。檸檬梳打嘅檸檬味好濃,酸甜適中,好適合做日常嘅提神飲品。總括黎講,呢間位於旺角嘅樓上Cafe真係留低好深刻嘅印象。佢哋嘅菜單有好多選擇,每道菜都煮得好用心,味道都好好。無論你係唔係愛吃海鮮或者愛吃甜品,你都可以喺呢度揾到你愛吃嘅嘢。同埋,佢哋嘅

總括黎講,呢間位於旺角嘅樓上Cafe真係留低好深刻嘅印象。佢哋嘅菜單有好多選擇,每道菜都煮得好用心,味道都好好。無論你係唔係愛吃海鮮或者愛吃甜品,你都可以喺呢度揾到你愛吃嘅嘢。同埋,佢哋嘅飲品都做得好好,好清新開胃。如果你想揾一個舒適嘅地方,享受美食同埋輕鬆嘅氣氛,呢間Cafe絕對係你唔應該錯過嘅選擇。
2023-11-22 107 浏览
📍 Station 3 Cafe(旺角)餐廳設有包廂的位置仲有卡game 同桌上遊戲適合🈴️一大班朋友聚會🎈同慶祝生日!啲蛋糕真係好好食😋🔸意式芝士肉醬扁意粉牛味濃郁,肉質嫩滑,煮成肉醬口感味道平均番茄味濃郁帶甜酸,加埋意粉非常juicy用慢火熬煮,帶出濃郁牛肉味及新鮮番茄味無可挑剔😉🔸煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉煙三文魚裝飾到成摘花,好美😍濃郁嘅忌廉加酸甜蕃茄醬🥫果然又不錯👍每條意粉都做到掛汁,爆汁意粉🍝🔸藍莓芝士蛋糕呢個係有新鮮藍莓同藍莓醬嘅芝士蛋糕餅底牛油味夠唒味,不過並不膩芝士body好滑好滑好滑藍莓醬夠酸夠甜,係餐後最佳甜品👍🔸香脆麥樂雞塊炸得脆口,上面沾上了蜜糖🍯鹹甜得宜🥢🔸水蜜桃綠茶酸酸甜甜的水蜜桃配上現泡手搖的冷泡綠茶~絕對適合夏天之選😌🔸香蕉朱古力好香蕉配朱古力好夾朱古力味較出,忌廉較實身,唔太甜~
📍 Station 3 Cafe(旺角)
餐廳設有包廂的位置
仲有卡game 同桌上遊戲
適合🈴️一大班朋友聚會🎈同慶祝生日!
啲蛋糕真係好好食😋
🔸意式芝士肉醬扁意粉
牛味濃郁,肉質嫩滑,煮成肉醬口感味道平均
番茄味濃郁帶甜酸,加埋意粉非常juicy
用慢火熬煮,帶出濃郁牛肉味及新鮮番茄味
無可挑剔😉

🔸煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉
煙三文魚裝飾到成摘花,好美😍
濃郁嘅忌廉加酸甜蕃茄醬🥫果然又不錯👍
每條意粉都做到掛汁,爆汁意粉🍝

🔸藍莓芝士蛋糕
呢個係有新鮮藍莓同藍莓醬嘅芝士蛋糕
餅底牛油味夠唒味,不過並不膩
芝士body好滑好滑好滑
藍莓醬夠酸夠甜,係餐後最佳甜品👍

🔸香脆麥樂雞塊
炸得脆口,上面沾上了蜜糖🍯鹹甜得宜🥢

🔸水蜜桃綠茶
酸酸甜甜的水蜜桃
配上現泡手搖的冷泡綠茶~
絕對適合夏天之選😌
🔸香蕉朱古力
好香蕉配朱古力好夾
朱古力味較出,忌廉較實身,唔太甜~
好耐都冇去過 Station 3 café 啦!以前去旅行前最鍾意上嚟呢度傾行程,今次就係因為幫手做婚禮司儀,所以上嚟傾 rundown 。Station 3 是旺角金雞廣場樓上Cafe,地點交通方便,沒有限定用餐時間,可以慢慢坐慢慢傾慢慢食!入門口就可以揀 card name / board game 一齊玩,款式都多,好似返返去大學時期,回味下青春!Cafe乾淨企理,水準好,座位寬敞,空間感大,仲有 party room 可以一大班朋友聚會,kill time 的好地方!現在最緊要性價比高,我們點了兩個晚市套餐,套餐包一杯飲品,可加配沙律和甜品,味道好,價錢親民!套餐加配(晚市)+$38 Salad+Cake田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕田園沙律比較爽口,清新健康。煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉Smoked Salmon Tomato Cream Sauce Linguine $ 132朋友特別推介煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉,煙三文魚質素唔錯,鹹香味滿滿的,香氣四溢。忌廉蕃茄醬汁掛滿扁意粉,份量夠飽肚,非常清新的蕃茄味,扁意粉質地亦都做得唔錯,爽口彈牙,出色!卡邦尼煙肉雜菌意粉Spaghet
套餐加配(晚市)
+$38 Salad+Cake
田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕
田園沙律比較爽口,清新健康。
煙三文魚忌廉蕃茄醬扁意粉
卡邦尼煙肉雜菌意粉
Spaghetti Carbonara with Bacon $ 106
卡邦尼醬汁濃郁,係我最愛;煙肉雜菌份量多又好味,意粉煮得恰到好處,軟硬適中。
套餐加配(晚市)
+$38 Salad+Cake
田園沙律及蛋糕特色芝士蛋糕
藍莓芝士蛋糕🍰
法國朱古力芝士蛋糕
蛋糕質素高,加$38就有齊沙律同埋蛋糕,夫復何求?!
香蕉奶昔 +20
西班牙咖啡 +14
超多款式飲品選擇,我自己喜歡奶昔,最啱秋天飲,賣相又靚,喝了甜甜蜜蜜,好舒服。
  • 藍莓芝士蛋糕
  • 卡邦尼煙肉雜菌意粉
  • 香蕉奶昔
  • 特濃朱古力蛋糕
旺角特別多樓上café, 可以比你坐低食野之餘仲可以玩下boardgame今次就揀左呢間Station 3餐廳位於金雞廣場, 相當方便一出LIFT沿路都有指示話你知佢地鋪位係邊 非常貼心我地係平日7:00上去, 餐廳都仲有少量位置裝修簡潔又新淨 座位同座位之間又唔會太逼可以坐得好舒服 門口仲有大量boardgame可以比你選擇可以比你又有得食又有得玩晚市套餐就有8款選擇我同朋友就分別叫左一個香蒜白酒蜆肉意粉同埋一個黑松露帶子鮮菌燴意大利飯+$38仲可以有一份沙律同埋蛋糕 咁抵當然要加啦另外套餐就包左$38既餐飲 想飲特飲就要補差價!l   田園沙律 (餐)點完餐無耐就上左沙律啦沙律菜好清新爽口一食就知D菜好新鮮l   Oreo 奶昔 (需補差價$20)係其中一款我最鍾意既飲品所以見到就即刻嗌落單時候職員仲會問你需唔需要cream係面口感好順滑 OREO味濃郁好飲!l   黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 ($128)一上檯仲聞到好香黑松露味食落唔會太濟!細細粒帶子可以做到每啖都有份量一D都唔少l   香蒜白酒蜆肉意粉 ($112)首先想講蜆肉真係比超級多!!到我朋友食哂個意粉都仲有好多蜆肉係底

今次就揀左呢間Station 3

餐廳位於金雞廣場, 相當方便

一出LIFT沿路都有指示話你知佢地鋪位係邊 非常貼心
我地係平日7:00上去, 餐廳都仲有少量位置
裝修簡潔又新淨 座位同座位之間又唔會太逼
可以坐得好舒服 門口仲有大量boardgame可以比你選擇
可以比你又有得食又有得玩
晚市套餐就有8款選擇

+$38仲可以有一份沙律同埋蛋糕 咁抵當然要加啦
另外套餐就包左$38既餐飲 想飲特飲就要補差價!
l   田園沙律 (餐)
點完餐無耐就上左沙律啦

沙律菜好清新爽口

一食就知D菜好新鮮
l   Oreo 奶昔 (需補差價$20)
係其中一款我最鍾意既飲品

所以見到就即刻嗌

落單時候職員仲會問你需唔需要cream係面

口感好順滑 OREO味濃郁

好飲!
l   黑松露帶子鮮菌燴意大利飯 ($128)
一上檯仲聞到好香黑松露味

食落唔會太濟!
細細粒帶子可以做到每啖都有

份量一D都唔少
l   香蒜白酒蜆肉意粉 ($112)
首先想講蜆肉真係比超級多!!

到我朋友食哂個意粉都仲有好多蜆肉係底!!

酒味唔算太濃 加埋蒜香味就岩岩好
l   紐約芝士蛋糕 (餐)
佢擺盤好靚 一上檯就忍唔住打卡
芝士味濃厚 又唔會話食到你覺得太濟
l   法國朱古力芝士蛋糕 (餐)
朱古力味又香好濃
鍾意朱古力味既朋友一定要試
2023-11-16
  • Oreo奶昔
  • 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
  • 香蒜白酒蜆肉意粉
2023-11-14 217 浏览
同朋友約係旺角行下街,行完街見仲好早,想搵個地方食野慢慢傾下計,結果搵到呢間樓上cafe,所以就決定試一試🟠 香蒜白酒蜆肉意粉($80)意粉硬度適中,有好多細細粒蜆肉係入面,仲有車厘茄。酒味唔會話太重,但𢳂起意粉既時候,會聞到少少既酒味,整體黎講,加埋蒜香味道,都幾夾👍🏻🟡 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($92) 意大利飯既汁好濃郁,但食落又唔會話係好heavy個種,所以食完都唔會話好漏。而黑松露同帶子既份量都唔少,帶子細細粒,但食落每啖都可以有,好有滿足感☺️🟢 松露薯條($66) 薯條一上到枱既時候,我同朋友都呆左呆,因為兜薯條超級大兜。薯條熱辣辣炸起,脆卜卜,每條薯條都有黑松露,夠哂香,而且仲係粗薯條👍🏻🔵 墨西哥雞翼($66)雞翼大大隻,而且有6隻,雞翼既汁勁濃郁,少少辣度,非常惹味🤤🟣 紐約芝士蛋糕($36)蛋糕既口感軟綿綿,而且芝士味香濃,令人忍唔住一啖接一啖咁食😽🟤薄荷朱古力(跟餐+$6)店員好細心,會問下要唔要飲品上面既cream😍飲品飲落好重薄荷味,溝埋朱古力真係好perfect既配搭👍🏻今次叫左少糖少冰,飲落都無咁heavy~下次會想試下香蕉朱古力!環境方面,地方好

🟠 香蒜白酒蜆肉意粉($80)

🟡 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯($92)

🟢 松露薯條($66)

🔵 墨西哥雞翼($66)

🟣 紐約芝士蛋糕($36)

🟤薄荷朱古力(跟餐+$6)

環境方面,地方好闊大,每張枱都好有足夠空間,即使黎哂野食,都有地方可以玩baordgame。裝修方面,簡潔明亮,氣氛令人好舒服😌而且唔會有職員催你走,可以同朋友慢慢玩慢慢食😸另外,同朋友仲發現坐近窗邊,因為裝修有大窗,所以採光度極好,影相幾靚📷

地址:旺角洗衣街39號金雞廣場25樓08-09室
琴日去到旺角行街,去到攰攰地,就嚟左呢間boardgame cafe坐下同食個晚飯~位置都好闊落好舒服,最緊要係有boardgame玩!😆好啱一家大細或者成班朋友嚟,食完飯玩下遊戲😙夜晚就低消每人一個dinner set, 以佢可以坐下嚟講,個價錢都好合理👍🏻仲有包野飲~+$38就有埋個沙律同蛋糕添!🥗田園沙律作為前菜清清腸胃先~好清爽🥤榛子朱古力 - +$6本身套餐包左$38嘅餐飲,呢杯另外加多$6就得啦~呢個朱古力唔會太甜,啱啱好!🥤oreo奶昔 - +$20呢個奶昔一定要嗌呀!好濃郁嘅oreo味,口感好creamy😋🍝香蒜白酒蜆肉意粉 - $112超多蜆肉‼️好香嘅蒜蓉味,配埋個意粉好惹味👍🏻意粉都煮得啱啱好~🍛西班牙海蝦辣肉腸燴飯 - $122個醬汁酸酸甜甜,好開胃好惹味👍🏻飯粒係粒粒分明嘅,口感唔錯😙🍗蜜糖雞翼 - $62蜜糖味好重,雞翼係外脆內嫩嘅,一邊食一邊玩boardgame一流😆🍰藍莓芝士蛋糕 最後我揀左藍莓嘅cheesecake試試佢,用甜品去結束一個晚餐真係好滿足😙-總結:同朋友/家人聚會嘅好地方👍🏻推薦~

🥗田園沙律
作為前菜清清腸胃先~好清爽

🥤榛子朱古力 - +$6

🥤oreo奶昔 - +$20

🍝香蒜白酒蜆肉意粉 - $112

🍛西班牙海蝦辣肉腸燴飯 - $122

🍗蜜糖雞翼 - $62

🍰藍莓芝士蛋糕
總結:同朋友/家人聚會嘅好地方👍🏻推薦~
2023-11-05
  • oreo奶昔
2023-11-06 225 浏览
三兩知己聚會好地方,剛同朋友生日飯聚會,點了兩個意粉轉餐+$38有沙律甜品,飲花茶。店員見我們飲到無水,很貼心加熱水、蛋糕🍰插了支蠟燭,因訂位時寫了生日,所以蛋糕送來有支蠟燭👍👍
庆祝纪念
生日
用餐优惠
優惠券
  • 意粉
2023-11-06 196 浏览
旺角基本上有好多唔同嘅樓上Cafe如果大家想搵一啲坐得舒服,又可以玩下board game 嘅地方,station 3絕對係好選擇佢係位於金雞廣場嘅25樓,裝修以白色為主,簡約舒服😌呢到lunch 選擇都唔少,salad/pasta/飯都有今次我地叫左卡邦尼煙肉雜菌意粉同埋香蒜白酒蜆肉意粉呢度嘅carbonara 好creamy .呢份係每一條都掛到汁嘅再加埋火腿嘅鹹香成個味道都好Rich,再加上呢度嘅意粉唔會煮到全熟,帶一啲嘅煙韌感,所以食落去都幾有口感個白汁蜆肉意粉呢,亦都做得相當之唔錯。佢嘅份量都幾多,而且蒜香味好重。我哋就加咗$38要一個套餐,佢有田園沙律再配一個蛋糕,普通沙律生菜配上芝麻醬,呢個配搭一定冇死啦,但係個蛋糕反而有驚喜,我哋叫咗呢一個係New York cheese cake無我想像中嘅咁甜,再加埋佢成個蛋糕都偏挺身,而且芝士味都好出呢一個蛋糕我都對佢有幾高嘅評價除此以外我哋仲叫咗佢嘅日式餃子同埋肉丸餃子上面就唧咗一啲沙律醬,再加埋佢新鮮乍起嗰個熱到成件事都係好豐富,而肉丸亦都係做得相當唔錯佢個蕃茄汁好濃郁飲品方面,因為隨機今餐就會附送$38嘅飲品咁如果你要嗌貴啲

佢係位於金雞廣場嘅25樓,裝修以白色為主,簡約舒服😌

呢到lunch 選擇都唔少,salad/pasta/飯都有
今次我地叫左卡邦尼煙肉雜菌意粉同埋香蒜白酒蜆肉意粉

呢一個蛋糕我都對佢有幾高嘅評價
除此以外我哋仲叫咗佢嘅日式餃子同埋肉丸

飲品方面,因為隨機今餐就會附送$38嘅飲品咁如果你要嗌貴啲啦,只係需要補返差價咁我今次呢就分別叫咗花茶同埋朱古力奶昔

花茶嘅功效就可以消除疲勞,令自己可以放鬆一啲嘅朱古力奶昔甜甜地嘅嘢飲就會令人更加開心