2024-08-04 41 浏览
I am writing to express my utter dismay and anger over the deplorable treatment I received at the GINDACO outlet in the food court adjacent to the log on store in Taikoo City Plaza. Upon purchasing my meal at the GINDACO stall and waiting for my order, I was astonished by the rude behavior exhibited by a middle-aged man with golden hair and glasses. Despite my silent presence and a mere step forward, this individual aggressively shouted at me, "Wait for your number! Can’t you understand?" FOR

Upon purchasing my meal at the GINDACO stall and waiting for my order, I was astonished by the rude behavior exhibited by a middle-aged man with golden hair and glasses. Despite my silent presence and a mere step forward, this individual aggressively shouted at me, "Wait for your number! Can’t you understand?" FOR TWICE. His tone was not only disrespectful but utterly uncalled for.

Following my meal, I promptly approached the counter in an attempt to identify this individual. Unfortunately, he was nowhere to be found. When I inquired about his name from the other staff members present, they blatantly refused to provide me with any information. Besides, when I tell them about my experience, THEY JUST IGNORE ME AND NOT FEELING SORRY AT ALL. Their collective indifference and lack of accountability were appalling.

As someone with hearing difficulties and limited proficiency in Cantonese, I felt singled out and discriminated against. The blatant disrespect and lack of consideration I encountered during this incident are inexcusable. I am now contemplating sharing my experience on various platforms, including social media, to shed light on the discriminatory practices of individuals within your establishment.

I demand a formal apology and assurance that appropriate action will be taken to prevent such incidents from occurring in the future.

Racism and Discrimination in any form is unacceptable and should not be tolerated under any circumstances.
2024-08-04
2024-01-26 130 浏览
我喺呢間食堂發現咗珍貴嘅美食寶藏啊!打邊爐感覺既章魚燒,每一啖都系咁啱口👌。食咗外皮鬆脆,內裏軟綿綿嘅原味章魚小丸子,真係得意到爆炸💥。章魚肉彈牙得嚟又唔過火,配上酸酸甜甜嘅沙律醬,一啖入口就爆發咗一個完美嘅滋味火花。再嚟講講嗰碟玉子章魚燒。宜家食到嘅都係熱辣辣、新鮮出爐噃!蛋香撲鼻咁撩人,佢哋個章魚小丸子嘅做法真係有研究,跟住滋滋聲食落去簡直過癮。食咗幾次之後,我可以話你知,呢間嘅章魚小丸子係啱食嘅標準😍。香港咁多地方食到章魚燒,但係真正攞得上枱面嘅,未必幾多。話晒,無論係食感定係味道,佢哋都掂到唔得喇👍!跟住咁嘅美味,我實在係頂唔順要食多d,肚仔餓咗嘅時候,我知道我要去邊啦!🏃‍♂️🏃‍♀️

2022-10-29 685 浏览
呢間章魚小丸子得閒經過會幫襯下估唔到都就來結業地點都就腳呢間分店難得是food court 可以坐低買買食總有炒麵同其他小食總有綠茶牛奶飲 唔係間間分店都有架好可惜啊
呢間章魚小丸子得閒經過會幫襯下
估唔到都就來結業
地點都就腳
呢間分店難得是food court 可以坐低買買食
總有炒麵同其他小食
總有綠茶牛奶飲 唔係間間分店都有架
好可惜啊
2022-10-16 395 浏览
築地GINDACO (太古)好食度: 😋😋😋/5性價比: 😌😌😌/5回頭率: 🚶🏻🚶🏽🚶🏾🚶🏿/5價錢:HKD52,八粒明太子芝士章魚小丸子呢間係其中一間港男有情義結嘅餐廳之一,基本上如果去到會食嘢嘅話,都係首選會食嘅。老實講,由初到香港好hit,到現在其實無咩特別有人會留意,都係香港好多年了。望住啲職員轉啲章魚小丸子,其實都好治癒。咁啱今日見到有隻應該係期間限定嘅口味,明太子芝士章魚小丸子,港男就梗係即試。講真,可能真係無以前咁多人幫襯了,基本上好快就拎到,食落唔係太熱,少少溫咁,而啲芝士真係就咁放上去,其實無咩特別,咁明太子都只係明太子味。或者真係記住初心,食返原味先係最好呢。———-//////————地址:太古太古城道18號太古城中心地庫Apita Food Plaza電話:25607155
築地GINDACO (太古)

好食度: 😋😋😋/5
性價比: 😌😌😌/5
回頭率: 🚶🏻🚶🏽🚶🏾🚶🏿/5
價錢:HKD52,八粒明太子芝士章魚小丸子

———-//////————
電話:25607155
2022-10-14 245 浏览
如標題所見喇,由中學食到宜家,$50有麵有章魚燒仲有野飲,太古城呢個地段有呢個套餐真係好救糧尾命架😂😂加$2就可以加蛋沙律醬,好多時我都會加,因為真係好食架,好似有球雪糕係面咁😂Matcha Latte 今日就麻麻地啦,比較水,希望下次再食時可以濃返啲🍵

築地GINDACO 🉐星期五OT完諗住食個快飯,所以都係直衝food court💨 喺眾多嘅八爪魚燒店當中,覺得築地嘅質素最穩定📈疫情下周圍食飯都麻煩左,反而去food court就好方便🤓 以前要一眼關七睇吓邊張枱就食完,但而家就可以係出面排隊等職員方排✌🏻一路等一路望住店員係到轉八爪魚燒,滋滋聲,好治癒☺️ 不過留意開先知原來已經換曬做自動轉八爪魚燒機🔃銀套餐 🥈/ $504粒原味正宗八爪魚燒|築地銀炒麵|原味抹茶飽滿嘅八爪魚燒外皮金黃脆卜卜,裡面嘅粉漿口感軟熟,八爪魚雖然唔係話好大粒,不過就好彈牙。大阪燒醬同美乃滋打底,再加埋海苔同木魚絲,真係好好味🥹 不過最緊要都係食之前吹一吹費事辣親個咀🫤 酸酸甜甜嘅炒麵,配埋爽口嘅高麗菜同煎脆左嘅豚肉,好開胃🎛杯抹茶反而係最有驚喜😆! 單買都係$15,所以都冇咩期望,但見佢嘅顏色好深,果然飲落都好濃郁,又唔會話好甜,鍾意抹茶嘅甘醇微苦就一定岩口味🍃消費滿$25仲可以儲印花,儲夠25個就可以換8粒八爪魚燒🤩 25個雖然都幾多🥲不過好在印花卡唔會過期,仲可以同朋友同心合力添🤪
築地GINDACO 🉐

銀套餐 🥈/ $50
4粒原味正宗八爪魚燒|築地銀炒麵|原味抹茶

銀套餐

原味正宗八爪魚燒

酸酸甜甜嘅炒麵,配埋爽口嘅高麗菜同煎脆左嘅豚肉,好開胃🎛

2022-09-03
銀套餐
原味正宗八爪魚燒
2022-06-03 622 浏览
🐙脆皮小丸子 好大蔥味🫢($74)加普通餃子佢個八爪魚小丸子,仲keep到以前脆皮,但係就多咗蔥味,以前入邊係紅薑,現在入邊有好多青蔥,啲味完全唔同晒。唔鍾意食蔥嘅我嚟講其實有啲扣分,應該唔會再食。不過佢個抹茶就好好飲🤗推薦度(10👍🏻滿):7👍🏻滴汗度(10😅滿):不適用衞生(10⭐️滿):7⭐️環境(10⭐️滿):7⭐️賣相(10⭐️滿):7⭐️味道(10⭐️滿):7⭐️價錢(10⭐️滿):7⭐️服務(10⭐️滿):7⭐️地點(10⭐️滿):7⭐️[築地GINDACO (太古)]太古太古城道18號太古城中心地庫Apita Food Plaza#lunch #lunchideas #lunchtime #下午茶 #下午茶時間 #下午茶吃什麼 #日式 #日本美食 #外賣 #takeaway #hkfoodie # hkfoodieblogger #hkfoodielife #winsomelai
🐙脆皮小丸子 好大蔥味🫢($74)
加普通餃子

服務(10⭐️滿):7⭐️
地點(10⭐️滿):7⭐️

[築地GINDACO (太古)]

2022-05-15 390 浏览
下午茶食到飽飽地,到咗晚市時間,都唔食甘多野,去左food court 食個章魚燒,好耐無食啦!銀套餐$50,章魚燒升級玉子照燒醬+$2升級左既玉子醬其實係雞蛋沙律醬,個蛋沙律醬好好味,連埋章魚燒一齊食都幾得意,不過章魚燒就唔夠熱啦!銀炒麵升級為大阪蛋炒麵+$4加埋啲醬連埋升級加隻雞蛋,麵入面有啲椰菜絲及豚肉,炒得幾好味呀最後呢柸抺茶牛奶,叫左少甜,飲落都幾有綠茶香味,又唔會太甜總評:個餐睇落少少地甘,但食落都幾飽,兩個人share食,唔餓既食下章魚燒都係唔錯既選擇

銀套餐$50,章魚燒升級玉子照燒醬+$2
銀套餐連升級

升級左既玉子醬其實係雞蛋沙律醬,個蛋沙律醬好好味
,連埋章魚燒一齊食都幾得意,不過章魚燒就唔夠熱啦!
銀套餐升級+$2玉子照燒醬

銀炒麵升級為大阪蛋炒麵+$4

+$4升級大阪蛋炒麵

最後呢柸抺茶牛奶,叫左少甜,飲落都幾有綠茶香味,又唔會太甜
凍抹茶牛奶(少甜)

2022-05-14
銀套餐連升級
  • 築地銀炒麵
  • 玉子照燒鱆魚丸
2022-03-14 394 浏览
依粒丸子真係會間中就好想食去親樂富呀 一見到就 …佢可以叫4粒 真係岩岩好份量佢個 沙律醬 +木魚+燒汁你唔好睇佢唔出煙佢出邊脆卜卜 內裡 除左熱辣辣外重一定有一粒8爪魚仔超級好食打完又想再食啦 真係好難抵擋而家 疫情 都要 食左扮去左日本啦真係要食 叫夠6粒都唔過份呀
依粒丸子

而家 疫情
都要 食左扮去左日本啦
真係要食 叫夠6粒都唔過份呀
2022-02-07 391 浏览
今日舊地重遊 同朋友黎到太古城Apita搵嘢食醫肚 基本上呢個築地章魚燒小丸子係必食 可以話係太古名物 一定係要叫玉子章魚燒 一定會食過返尋味 以前都成日嚟食 但係質素都係keep到 章魚燒燒到外脆內軟 最上面嘅燒汁同埋沙律醬永遠都係好大方 加埋玉子沙律 配埋一齊食 每一啖都超級滿足 絕對係過足癮 唯一係價錢貴咗少少 不過佢嘅質素同份量都絕對對得住呢一個嘅價錢 $50 8粒 佢哋個炒麵都唔錯不過今次就冇叫到 如果大家肚餓可以嗌多個炒麵試吓佢啲燒汁配沙律醬撈埋一齊食都好正 依間嘢絕對大推👍🏻👍🏻👍🏻
  • 玉子章魚燒
2021-12-02 398 浏览
估唔到喺aeon嘅food court裏面竟然可以搵到日本街頭嘅味道,舖頭坐落喺成層超市嘅角落裏面,但憑住章魚燒嘅香氣唔難搵到舖頭嘅位置。章魚燒外脆內軟,仲有幾大粒下嘅章魚粒。 新鮮到手嘅時候上面嘅木魚仲會喐下喐下。 如果掛住日本街頭小食嘅味道,都可以嚟呢度過下癮先

• 原味章魚燒
#double👧🏽👧🏻吃在太古城【🍡在food court尋找美食👀】#🥭👧🏻估唔到喺food court都會搵到咁好食嘅章魚燒🤩真係唔係誇張 過得去甚至好食過章魚無雙(出名食章魚燒)...🔻原味章魚小丸子🐙($25/4粒)外皮好香脆😋咬落去係”sharp”一聲 加入沙律醬酸酸甜甜 每一粒都有章魚粒 好有咬口 不過價錢都唔平🙈---------🍴食物:4.5/5🏝環境:N/A🛋服務:4/5💲價錢:3/5💥翻兜指數:4.5/5✨CP值:4.5/5-🍴餐廳:築地GINDACO (太古城店)📍地址:太古太古城道18號太古城中心地庫Apita Food Plaza-🔎餐廳選擇👉🏼#double_外賣店🔎食物選擇👉🏼#double_小食🔎菜式選擇👉🏼#double_日韓🔎口味選擇👉🏼#double_咸
#double👧🏽👧🏻吃在太古城

【🍡在food court尋找美食👀】

#🥭👧🏻
🔻原味章魚小丸子🐙($25/4粒)
---------
🍴食物:4.5/5
🏝環境:N/A
🛋服務:4/5
💲價錢:3/5
💥翻兜指數:4.5/5
✨CP值:4.5/5
🍴餐廳:築地GINDACO (太古城店)
🔎餐廳選擇👉🏼#double_外賣店
🔎食物選擇👉🏼#double_小食
🔎菜式選擇👉🏼#double_日韓
🔎口味選擇👉🏼#double_咸
2021-10-01 288 浏览
同朋友出太古城行街,行到半路有啲口痕想食小食,朋友話呢間係佢每次出太古都一定會食嘅章魚燒🐙。本身其實我唔太鍾意食章魚燒,但見朋友誠意推介所以都一齊去試吓。舖頭位置喺apita foodcourt入面,其實佢哋得幾款食物揀。章魚燒都係得兩隻味:原味正宗同埋玉子照燒醬。今次我哋食玉子照燒醬~✨玉子燒照燒醬章魚燒 (8粒):賣相吸引,每一粒都脹卜卜章魚丸子入面主要有章魚粒同紅姜,料好足唔會覺得成啖都係粉。丸子上面店員灑左海苔粉、木魚絲、沙律醬同埋凍玉子沙律,同個章魚丸子好夾喜歡

✨玉子燒照燒醬章魚燒 (8粒):賣相吸引,每一粒都脹卜卜
喜歡
2021-05-21 653 浏览
口痕想食章魚燒,係太古睇Fast & furious 前就食左呢間的章魚燒set.真心好味過係MK KF的好多,起碼唔係一堆粉團起碼每粒都有1 or 2 舊章魚起碼咬起黎做到外脆的口感。係香港食到呢個quality 我算係收貨架啦。杯綠茶都唔錯,唔會好稀,可以一試。

係香港食到呢個quality 我算係收貨架啦。

杯綠茶都唔錯,唔會好稀,可以一試。

2021-02-27 571 浏览
今日食完個lunch之後唔夠飽所以就嚟咗呢度食下午茶,依家間係我極度推介嘅章魚小丸子。今次就叫咗四粒嘅原味章魚小丸子,因為係下午四五點既時候,唔係好多人食,我見我個底好似已經擺左一排,但食落去都仲係外脆內軟。其實佢仲有另一款章魚小丸子係有得加沙律蛋嘅,個個都好好味。黎到既話,真係要試試,我私心覺得佢既章魚小丸子係我食過最好味既~ 當然都係我主觀意見。