2024-10-05 676 浏览
經kkday 買有優惠都要300幾蚊一位, 標榜已經半價及有A4 和牛食。一入到去,d姐姐臉口已經好差,加左$10 有任飲啤酒,刺身講就話任食,但其實刺身每次只可order 2款及每款只可叫4至6片,所以要不停分開好多次落單,同時質素麻麻,帶子⼀粒開3片,蝦都未溶得晒雪就比你,同埋都係平價cheap cheap 款。 A4和牛更加揾笨,好懷疑唔係A4, 就算係 入口咬唔開,衰過燒肉Like。 雪糕都係比d cheap cheap 唔好味嘅你食,全程所有野無質素可言,試過⼀次算了。
2024-09-27
2024-08-04 2053 浏览
呢日同專程喺屯門過去粉嶺 男朋友去食叫咗個最貴嘅放題餐本身對呢個放題好有期望,食都係食最貴嗰隻肉,日本牛小排同A4嗰款牛肉,食完之後勁嬲兩款肉都好韌,韌到至橡筋咁完全咬唔到,我係後生嘅,都咬唔到啲肉唔好話老人家上咗年紀嗰啲炸物嚟講叫咗個榴槤炸彈,個榴槤炸彈外皮塔晒落去,淋到黐孖筋而且佢個燒肉爐都幾搵笨,燒嘅範圍極細每次燒肉嘅時候每塊肉嘅生熟程度都唔一樣,火候極度唔均勻沒有下次 黑名單的餐廳上嚟食嘅朋友仔,真係要三思
呢日同專程喺屯門過去粉嶺 男朋友去食

叫咗個最貴嘅放題

炸物嚟講叫咗個榴槤炸彈,個榴槤炸彈外皮塔晒落去,淋到黐孖筋

而且佢個燒肉爐都幾搵笨,燒嘅範圍極細
每次燒肉嘅時候每塊肉嘅生熟程度都唔一樣,火候極度唔均勻

沒有下次

黑名單的餐廳
上嚟食嘅朋友仔,真係要三思
2024-07-07 1781 浏览
完全冇理過人感受,正當我同朋友傾緊偈嘅時間係咁叫人走,完全態度唔好,香港嘅服務態度好令人費解,之後就直接對張單過嚟,冇諗過去到咁嘅地步,全部仲要冇講,唔該同埋通知聲,真係好接受唔到,麻煩真係要反省一下,重點係冇講有限時仲唔夠個半鐘,叫人點樣幫襯你,仲要放人入嚟俾壓力我哋,因為我哋冇走到,咁可以為咗下一單嘅生意,我都未食完,不斷係咁收人啲餐具食物我食緊都仲要問要唔要,不斷係咁喺我哋身邊周圍轉,其實你哋有訂座有需要,係咪需要通知一聲有冇講食幾耐?加上咩都冇講,就即刻同佢哋講有人訂位,我真係好失望
完全冇理過人感受,正當我同朋友傾緊偈嘅時間
2024-07-07
2024-06-10 1225 浏览
食物質素好一般,當日我一行數十人落去飯局,叫了個和牛刺身放題,刺身好麻麻,切得非常薄冇口感,一粒帶子分切兩三片係基本,完全冇口感,每次叫野食又最多衹可以叫9樣野而每樣野又衹可叫1數量,成張枱5~6個人次次黎得幾塊野夠鬼吃,手機落單個app又麻鬼煩,又要退番出去先入到去,落單時間多個吃野,有人重要吃到肚痛,和牛餐啲和牛冇牛味,雪又融得未夠,完全唔覺得係吃緊和牛,全日黎得最快最大碟係4條羊架,真是擺滿成隻碟,唔係夠多人已經俾佢KO,就連啲醬料都俾得孤孤寒寒,如果諗住吃放題正正常常吃得盡興,呢間真是真心唔好去幫襯。
食物質素好一般,當日我一行數十人落去飯局,叫了個和牛刺身放題刺身好麻麻,切得非常薄冇口感,一粒帶子分切兩三片係基本,完全冇口感,每次叫野食又最多衹可以叫9樣野而每樣野又衹可叫1數量,成張枱5~6個人次次黎得幾塊野夠鬼吃,手機落單個app又麻鬼煩,又要退番出去先入到去,落單時間多個吃野,有人重要吃到肚痛,和牛餐啲和牛冇牛味,雪又融得未夠,完全唔覺得係吃緊和牛,全日黎得最快最大碟係4條羊架,真是擺滿成隻碟,唔係夠多人已經俾佢KO,就連啲醬料都俾得孤孤寒寒,如果諗住吃放題正正常常吃得盡興,呢間真是真心唔好去幫襯。
2024-05-08 2964 浏览
見到網上平台有限時買一送一優惠,晚市燒肉放題$199/位,另外每位收原價加一即$39。見網上平台評價唔差,加上喺粉嶺開左咁耐都未試過,決定星期五去食🤔。BOOK左星期五晚上8點,估唔到全場爆滿😯 即刻有少少期望🤓望完個餐牌後發現,餐廳本身只有$248、$348同$448三個餐,根本我地呢個聲稱原價$399嘅餐🤔。網上平台呢個特別餐,係可以食到$248所有野同$348嘅刺身,另加壽喜燒湯底。一坐低,職員就送上每人三片牛肉,由於無講係咩部位、等級。牛肉油花唔差,入口油脂爆棚!!😏 之後任食就當然無呢個等級嘅牛肉啦😅除左已經售罄嘅厚牛舌外,澳洲和牛肉腿肉、安格斯板腱、牛五花、一口牛都係任食。不過質素就麻麻。海鮮方面,除售罄嘅鹽燒虎蝦外,仲有非常鹹嘅壼漬魷魚鬚、鯖花青、蟹柳、同埋我個人覺得算係比較好嘅急凍半殼帆立貝。枱上有一樽已調味蒜蓉,加埋落去一齊燒就最正😋。豚雞方面選擇唔多,我地只試左黑豚肉、無味嘅芝士雞肉、兩款無醃到入味嘅手羽、好難食嘅兩款火雞腎。除左可以喺出面拎嘅生菜盤外,QR都可以點半油金菇、髀菇、好酸嘅菠蘿、翠瓜、牛油粟米等。主食叫左正正常常嘅胡麻烏冬、櫻花蝦蔥飯、蔥玉子飯。呢度嘅

主食叫左正正常常嘅胡麻烏冬、櫻花蝦蔥飯、蔥玉子飯。

呢度嘅炸物完全唔掂,炸到好深色、好乾、好硬、好界口….😣

呢個餐最好嘅係刺身,即係$348個餐嘅刺身全部都叫得,當中甜蝦同赤蝦都唔錯😋。

如果想食又熱又濕嘅野,都仲可以點壽喜燒,不過跟嚟果盤牛肉真係連佳寶最平嘅肥牛都不如😂

自助區除左無糖盒裝茶外,仲有啤酒;甜品除左杯裝啫哩外,仲有好稀嘅紅豆沙、三款牛奶雪糕杯;前菜都有螺肉、中華沙律、泡菜、四季豆。

總結,食物質素麻麻、選擇唔多、餐廳煙氣味大,不過上菜快,又會主動換網。人均$240,試一次就夠。
2024-05-03
用餐优惠
團購
2024-01-08 1901 浏览
米子燒肉家位於粉嶺,平時居民都要出市區先可以食到放題,所以我眼見大部份過嚟嘅朋友都係食放題嘅。但係我同朋友都屬於眼闊肚窄型女子,所以揀咗兩款燒肉定食去試。呢家燒肉嘅環境真係非常舒適同埋地方好寬敞。佢哋嘅用餐環境非常整潔,而且佢哋嘅服務員都好友善同樂於助人,令整個用餐體驗更加愉快。米子燒肉家提供多款新鮮嘅燒肉食材,例如和牛、黑毛豬同埋各式蔬菜。以呢個價錢嚟講,佢哋嘅肉質都算鮮嫩,口感豐富。你可以自由選擇你喜歡嘅肉類,然後用燒肉爐烹調至剛剛好嘅熟度。佢哋嘅燒肉醬料選擇多樣化,例如麻油醬、蒜泥醬等等,可以增添肉類嘅風味。⭐️ 豚五花雞腿定食⭐️ 牛五花牛舌定食

⭐️ 豚五花雞腿定食
⭐️ 牛五花牛舌定食
本來諗住食下燒肉見呢間評分好似唔錯就膽粗粗咁入去試下新野一開始望落間鋪裝修幾好環境又大 都抱有期望但係一開始燒 就發現呢間鋪個爐真係好唔掂因為個爐極大火,極容易燒焦曬啲肉根本控制唔到火候燒下薄薄地既肉片還ok但一到羊扒就出晒事大大火只會燒到膿晒但里面肉質根本就熟唔到燒得多野店員又唔會幫你換網成餐都食緊致癌物呢間食既所有野都難食 無論係肉定海鮮定蔬菜拼盤放落個爐都係浪費食物唔明點解仲可以開到分店不會再光顧!
本來諗住食下燒肉
見呢間評分好似唔錯
就膽粗粗咁入去試下新野
一開始望落間鋪裝修幾好
環境又大 都抱有期望
但係一開始燒 就發現呢間鋪個爐真係好唔掂
因為個爐極大火,極容易燒焦曬啲肉
根本控制唔到火候

唔明點解仲可以開到分店

不會再光顧!
2024-01-04
2023-11-06 1946 浏览
今日去粉嶺的米子燒肉家午膳,和朋友點了牛五花及澳洲和牛壽喜燒定食,有湯,沙律或泡菜,配日式冷麪或珍珠米飯,牛肉新鮮有肉味,唔錯,這間店舖都幾大,坐得都舒服,每台都有抽風系統,燒完唔會太重油煙味,還有放題,下次會試試。
等位時間: 𝟎 𝐦𝐢𝐧𝐬入座時間: 𝟏𝟐:𝟎𝟎 (𝐖𝐞𝐝)明明寫著𝟏𝟏:𝟑𝟎營業,𝟏𝟏:𝟒𝟓卻仍未開門,唯有到粉嶺中心逛逛,𝟏𝟐:𝟎𝟎回來便營業了。˖☽⋆ 溫泉蛋牛肉丼(𝐌) | 𝐇𝐊𝐃𝟒𝟒外觀上的理想和現實😂😂有點𝐡𝐞𝐚的感覺。牛肉好柴,沒有牛味。汁較少,味道淡,幸好有溫泉蛋,令整個飯更濕潤。洋蔥是唯一滿意的地方,夠軟。𝐌 𝐬𝐢𝐳𝐞份量足夠女士吃,整體較淡口味,隨飯送冰玄米綠茶,如你們點了較濃味的飯可解膩。✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ☁️ • ⋆ ✦ ⋆ • ☁️☾ ⋆ • ⋆ ✦ • ⋆ ◡̈ 推薦指數: 🌞˖
等位時間: 𝟎 𝐦𝐢𝐧𝐬
入座時間: 𝟏𝟐:𝟎𝟎 (𝐖𝐞𝐝)

明明寫著𝟏𝟏:𝟑𝟎營業,𝟏𝟏:𝟒𝟓卻仍未開門,
唯有到粉嶺中心逛逛,𝟏𝟐:𝟎𝟎回來便營業了。
溫泉蛋牛肉丼

˖☽⋆ 溫泉蛋牛肉丼(𝐌) | 𝐇𝐊𝐃𝟒𝟒
外觀上的理想和現實😂😂有點𝐡𝐞𝐚的感覺。

牛肉好柴,沒有牛味。汁較少,味道淡,
幸好有溫泉蛋,令整個飯更濕潤。洋蔥是唯一滿意的地方,夠軟。
𝐌 𝐬𝐢𝐳𝐞份量足夠女士吃,

◡̈ 推薦指數: 🌞
˖
連續假期,梗係要爭取時間🕜盡情吃喝玩樂🤪!除左去個快閃旅行外,其實約埋班老友聚聚,黎番餐燒肉放題都係唔錯選擇😙👍🏻!今晚要力推為於東鐵沿線粉嶺站嘅燒肉店——✨米定燒肉家✨!北區長大嘅好,要食啲稍為有特色少少嘅嘢食都要出到去九龍或者港島😩,但疫情下反而進駐咗間日式燒肉放題店,簡直係超開心❤️!當晚8點到餐廳,比原定時間早咗半個鐘,但都已經需要等位👬👩🏼‍🤝‍👩🏻👩🏻‍🤝‍👨🏼,非常熱鬧!唔單止粉嶺友,連國際學校嘅學生都三五成群排到等放題🫢!今晚就揀咗佢地🤎A4日本和牛放題餐🤎,套餐嘅選擇包括有:👑🐮和牛類:日本A4熊本和牛肉眼日本A4熊本和牛肩胛美國SRF極黑和牛三角肉澳洲M5和牛肩胛🐮牛肉:上等牛舌(厚切)Pr ime牛仔骨Prime牛腹肉Prime角切Prime肩胛牛肉眼 特上牛柳Prime牛板腱鮮滑牛(壺漬)Prime美國牛脊肉牛五花肉🐷豬肉:伊比利亞豚肉條韓式辣味豬腩片岩鹽豬腩片美國梅肉🐔雞肉:韓式芝士雞腿肉辣味噌雞腿肉岩鹽手羽岩鹽日本雞頸肉辣味噌日本雞頸肉🐏羊架🦞海鮮:三文魚鰭青口魷魚味噌甲羅燒帆立貝多春魚🥬蔬菜:翠玉瓜秋葵牛油金菇 玉米雞髀菇菠蘿曰本甜番薯🥗冷盤手作泡菜 海蜇野

今晚就揀咗佢地🤎A4日本和牛放題餐🤎,套餐嘅選擇包括有:

👑🐮和牛類:
日本A4熊本和牛肉眼
日本A4熊本和牛肩胛
美國SRF極黑和牛三角肉
澳洲M5和牛肩胛

🐮牛肉:
上等牛舌(厚切)
Pr ime牛仔骨

香蔥玉子飯
新瀉米飯
胡麻稻庭冷烏冬
冷五木赤面

所有食材非常新鮮,肉質鮮嫩多汁,餐廳亦好有誠意推出不同味道嘅肉類,各有特色,👅味蕾上嘅一番享受😋 肉類配合旁邊嘅🧀即溶芝士醬,就好似返咗韓國食緊芝士包排骨咁♥️

餐廳最入面嘅位置有一個飲品雪櫃,除咗有🧃紙包飲品外,有餐廳製嘅特色日式冷泡茶🍵,小妹覺得佢哋嘅冷泡茶非常健康,飲落係似無糖嘅!

餐廳職員會喺你入座時已經提供左蒜蓉醬,柚子豉油,燒汁醬,但其實係燒烤爐旁邊有四支醬料,分別係日式芝麻醬、七味粉、鹽、同埋辣椒醬,重口味嘅朋友,可以再按自己口味條配醬料☺️!
2023-05-28
  • A5日本和牛放題
2023-05-27 1114 浏览
好耐冇食過燒肉,今日就去咗食粉嶺呢一間燒肉店都好平日嚟到都坐滿場,勁大浸燒肉香味。我哋點咗呢個AC日本和牛燒肉放題,可以試到日本熊本和牛肉眼、牛肩胛、極黑和牛三角肉、同埋澳洲M5和牛肩胛燒完擺落口,滿口油香,肉質到好鮮嫩。而且呢個餐仲有豬同埋雞仲有樣食,食材都好出色好新鮮,特別係羊架燒完之後好酥香。海鮮都唔錯,帶子同埋青口都好新鮮,多春魚好香,仲有三文魚鰭添。順帶一提,前菜都好好味,豆腐沙律同埋海蜇沙律都好開胃,加埋芝麻醬酸酸甜甜,可以食多兩碗。

燒完擺落口,滿口油香,肉質到好鮮嫩。

2023-05-24 885 浏览
今日落大雨晚上好涼想食啲野暖下肚但前排成日打邊爐今日都係想食燒肉搵左間日式燒肉放題店試試野飲係任飲有各款啤酒 5♥️/5紙包飲品同汽水最特別係啲茶試左玄米綠茶5♥️/5好解膩有兩個飯同前菜和風豆腐同海蜇都好好味 好開胃5♥️/5紫菜同櫻花蝦飯都好好味食日式燒肉一定要配飯咁先至一流5♥️/5我地每樣野食都點左黎試下 啲肉有腌過 幾入味 燒完好好味 海鮮都有幾款 青口 多春魚 三文魚 最特別係魷魚鬚 燒完好香 好好味5♥️/5最正路既雞牛豬都好多款式雞肉好嫩滑 好好味👍🏻5♥️/5然後蔬菜方面 有翠玉瓜 菇 最正係菠蘿同秋葵同日本蕃薯5♥️/5仲有一兜芝士可以配啲肉食😋😋醬汁就一定唔少得架啦 中間個醬味醬最好味 我地用得最多 少少咸又有少少甜味咁 然後另外都仲有七味粉 海鹽等等餐廳都好大 好舒服同埋抽油既設備都好完善食完都唔會成身一陣味👍🏻👍🏻
今日落大雨

豚肉
  • 玄米綠菜
  • 魷魚鬚
2023-05-23 654 浏览
耐唔耐都想食燒肉,今次決定又encore 米子燒肉,最鍾意佢乾亁淨淨,款式又多😌放題有兩款,$418同$288兩種,今次都係照舊$288啦😝食燒肉少不了叫碗櫻花蝦香葱飯同紫菜飯,一啖肉一啖飯,正😄冷盤encore豆腐野菜沙律同海蜇椰菜沙律,芝麻醬酸味味好開胃,海蜇就爽口彈牙😋最鍾意叫牛十品(牛舌、牛腹肉、肩胛牛肉腿、牛板腱、牛脊肉、牛仔骨、角切、特上牛柳、鮮滑牛、牛五花肉),樣樣都有全部可以試吓😆牛肉燒完肉汁香濃,樣樣都可以任叫。唔食牛嘅都可以試吓豚肉,有豬腩片、豬肉條、梅肉揀👍🏼燒完好香脆雞肉類有雞翼、雞腿肉,可以配埋拉絲芝士或者辣味噌味一流👍🏼海鮮都有四款:青口、魷魚、多春魚同埋三文魚鮎想食返清點仲有幾款野菜可以揀,因為太飽今次就揀左秋葵、雞脾菇、菠蘿同埋粟米今次真係大滿足,又食到飽飽😆仲有要介紹返放題都包飲品任飲,餐廳亦都有自家製花茶家👍🏼

食燒肉少不了叫碗櫻花蝦香葱飯同紫菜飯,一啖肉一啖飯,正😄

雞肉類有雞翼、雞腿肉,可以配埋拉絲芝士或者辣味噌味一流👍🏼

海鮮都有四款:青口、魷魚、多春魚同埋三文魚鮎

今次真係大滿足,又食到飽飽😆

仲有要介紹返放題都包飲品任飲,餐廳亦都有自家製花茶家👍🏼
2023-05-23 475 浏览
呢間燒肉已經係粉嶺開左段時間,今日先黎食,重點係好方便,粉嶺都終於有燒肉鋪啦! 夜晚黎到,叫左放題,可以任食120分鐘! 野食種類超多,一開始會有D沙律,海蜇野菜沙律係我首選,凍豆腐都幾好。肉類首先係牛十品,有10款口簡,有牛腹肉,牛舌,特上牛柳等等。牛舌幾有驚喜係佢真係厚切! 另外,個人鐘意牛柳,因為真係好嫩滑 ,好好食。豬腩片都好好食,油脂分佈均勻。海鮮類比我想像中多選擇! 有青口 ,仲有多春魚等等。雞腿肉有D仲有調味,用左味噌! 另外,我自己最鐘意係蟹膏甲羅燒,入面仲有蟹籽,撈飯食好正! 飯類有米子紫菜飯,櫻花蝦香蔥飯等等,櫻花蝦個款好香! 而呢到既野飲係任飲,仲有D自家茶飲,有玄米綠茶,洛神花茶,好飲,唔會太甜。住附近既朋友真係要黎試試佢!
最近發現粉嶺中心開咗好多新餐廳其中一間仲要係燒肉放題 🥩今次就揀咗A4日本和牛放題成人每位$388-$418就可以食到4種A4和牛 多達40款嘅食物🤤🔸前菜 🥗海蜇沙律 🥗胡麻醬豆腐沙律沙律菜加上柚子醋酸酸甜甜非常開胃🔸主食🍚🦐櫻花蝦香蔥飯平平無奇嘅飯加上櫻花蝦同香蔥絕對係生色不少👍🏻🍚🥚香蔥玉子飯🔹燒物推薦✨必食和牛✨🐄日本A4熊本和牛肉眼🐄 日本A4熊本和牛肩胛🐄美國SRF極黑和牛三角肉🐄澳洲M5和牛肩胛每塊和牛雪花分佈均勻 略略一燒就已經有豐富油脂 入口即溶另外仲有其他牛肉 : 牛舌/牛仔骨/牛腹肉⋯🐖韓式辣味豬腩片🐖岩鹽豬腩片建議生菜包住燒豬腩片食😌🐓韓式芝士雞腿肉將雞腿肉先燒好 再加埋可以拉斯嘅芝士超級邪惡啊😬🐓岩鹽手羽🐓岩鹽日本雞頸肉🦀味噌甲羅燒平時出面一個甲羅燒都要成幾十蚊呢度可以任嗌 用嚟撈飯最perfect 😌🦑魷魚🐟三文魚鰭燒完之後三文魚油好豐富✌🏻🍠日本甜番薯🌽粟米🥬秋葵🥤燒肉放題包括飲品任飲除咗紙包 罐裝飲品 啤酒 仲有自家製茶飲 好適合解膩😊#tiffoodelight_fanling🚩米子燒肉家 粉嶺新運路33號粉嶺中心地下145-146號舖
最近發現粉嶺中心開咗好多新餐廳
其中一間仲要係燒肉放題 🥩